Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

71. De mobiele telefoon

Telefoon abonnement of Sim Only: wat is voordeliger?
Iedereen gebruikt tegenwoordig een mobiele telefoon. We kunnen ons tegenwoordig eigenlijk geen leven meer voorstellen zonder dit apparaat. In telefoonwinkels heb je de keuze uit een abonnement of Sim Only. Beide opties brengen een aantal voordelen met zich mee. Maar wat is nu eigenlijk voordeliger, een gewoon telefoonabonnement of sim only?

Telefoon abonnement en Sim Only
Wanneer je in de stad loopt kom je overal telefoonwinkels tegen. Ze kunnen je advies geven over de nieuwste telefoons en abonnementen. Bij een abonnement krijg je er vaak een mooie telefoon of een voordelige bundel bij. Vervolgens betaal je als abonnee een vast bedrag per maand, een bedrag voor het toestel en een bedrag voor je abonnement. Eventueel kun je ook overwegen om een sim only abonnement af te sluiten. Hierbij ontvang je geen (dure) mobiele telefoon, maar uitsluitend een simkaart die je in een bestaande telefoon kan doen. Op deze Simkaart is de databundel en zijn belminuten inbegrepen. Als je telefoon nog prima aan je wensen voldoet, scheelt een sim only dus al in maandelijkse lasten.

Zorg dat je weet hoeveel je verbruikt
Bedenk voor het aanschaffen van een nieuw abonnement wat voor soort telefoongebruiker je bent. Bepaalde abonnementen zijn namelijk voordeliger voor personen die veel bellen, anderen weer voor de kleine gebruiker. Als je weinig belt is het verstandiger om een telefoonabonnement te kiezen met weinig minuten en kun je bijv. meer SMS en data nemen, om te kunnen Whatsappen of Facebooken. Bel je daarentegen veel, dan kun je juist overwegen om een onbeperkt bellen abonnement af te sluiten. Zorg er in elk geval voor dat je op de hoogte bent van je verbruik, dit kun je achterhalen door het gebruik te controleren op je telefoon. Vaak staat dit bij je instellingen, maar soms kun je een datateller-app gebruiken om dit te meten. En ook belangrijk: heb je veel WiFi-punten in je omgeving en op je werk? Dan heb je wellicht minder data nodig.

Vergelijk de verschillende telefoonproviders met elkaar
Er komt meer kijken bij het kiezen van een (nieuwe) telefoonprovider, dan dat je aanvankelijk denkt. Want deze telefoonproviders verschillen enorm. Vind je snelheid van het netwerk bijvoorbeeld belangrijk? Dan kun je overwegen om een provider te kiezen met standaard 4G. Reis je daarnaast veel? Dan is het buitenlandse netwerk ook belangrijk. Tot slot verschillen de prijzen per aanbieder sterk. Als je eenmaal weet welk type abonnement of welke telefoon je wenst, ga dan goed vergelijken. Dit kan je al snel enkele euro’s per maand opleveren.

Wat is goedkoper: een telefoonabonnement of een sim only? Er is geen makkelijk antwoord te geven op de vraag of een gewoon telefoonabonnement of sim only goedkoper is. Dit is namelijk erg persoonlijk. Het is namelijk afhankelijk van jou als gebruiker en hoeveel geld je uit wilt geven aan een abonnement. En uiteraard ook of je met het nieuwste van het nieuwste toestel rond wil lopen, of met een 'ouder’ toestel ook alles hebt wat je in een telefoon zoekt. Vergeet niet dat een toestel extra geld kost per maand, waar je bij de verschillende providers apart voor betaald. Als je een keuze hebt gemaakt, dan levert het al snel meerdere euro’s per maand op om goed te vergelijken. Dit kun je doen via vergelijkingssites, maar ook door de websites van enkele providers te bezoeken of hen telefonisch een goed aanbod te laten doen.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.