Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

19. Kindermishandeling

De column Kindermishandeling laat wat cijfers en gedachten zien over kindermishandeling. Goede maatregelen zijn nodig. Wat is uw mening hierover?

Reactie voor op de website?

19.1. Ten onrechte aangeklaagd

Goede maatregelen zijn inderdaad belangrijk. Maar het ook misgaan, lees maar over Medische missers in de Volkskrant.

Reactie voor op de website?

19.2. Bij het begin beginnen

Ik denk dat we bij het begin moeten beginnen. Meer cb's openen waar je sneller terecht kunt, geen cb bezoeken afschaffen en beperken in de peuterleeftijd, juist een moeilijke leeftijd tav opvoeden.

Problemen tijdig signalleren, een moeder met huilbaby niet naar huis sturen met een troostkoffer en zeggen: als ie 20 is, huilt ie niet meer.

Meer alertheid van hulpverleners, huisartsen en meer concrete hulp bieden vóórdat problemen escaleren werkt beter dan verplichte cursussen.

Yvonne

Reactie voor op de website?

19.3. Kindermishandeling aangemeld bij meldpunt

Beste mensen,

Bij ons in de buurt woont een gezin met 6 kinderen. De kinderen worden heel veel geslagen, iedereen weet dat eigenlijk en negeert het gezin. De kinderen worden ook niet naar school gebracht, ouders zijn nooit op het schoolplein en de jongste is 4. De moeder heeft wel eens tegen mij gezegd dat ze het normaal vind dat ze de kinderen slaat, omdat ze zelf ook geslagen is.

Nu heeft een van haar dochters tegen mijn dochter gezegd: ik wordt heel veel geslagen en uitgescholden en ik haat mijn moeder.

Ik heb dit gemeld bij het meldpunt Kindermishandeling, omdat ik dit zo erg vind. Iedereen weet het en niemand doet er wat aan. Die kinderen zijn heel stil en hebben geen vriendjes en vriendinnetjes.

Toch heb ik er ook vaak een rotgevoel over dat ik dit gemeld heb. Maar ik ben echt bang dat die kinderen anders voor de rest van hun leven beschadigd zijn. Nu krijgen ze misschien hulp.

Roos

Reactie voor op de website?

19.4. Goed gedaan Roos

Hoi Roos

Een compliment voor je daad. Met een beetje mazzel gaat daar eens een maatschappelijkwerker kijken. In het gunstigste geval hoeft alleen de moeder een beetje bijgestuurd.

Ik vind dat je je niet rot moet voelen. Een schuldgevoel is pas terecht als een van de kinderen zichzelf iets aandoet vanwege een slechte jeugd en jij heb alles gezien en niks gedaan.

groeten van Erica (ook moeder van 6)

Reactie voor op de website?

19.5. Kinderbescherming?

Hallo,

Ik las het stukje over kinderbescherming, en wat er allemaal eerst zou moeten veranderen. Ik heb nog wel een suggestie. Ze zouden kunnen beginnen met wat minder bureaucratisch te zijn. Enige tijd geleden wilde ik de kinderbescherming bellen om een melding te doen, weet je wat ik als antwoord kreeg: "belt U maandag (het was vrijdag 15.30) terug, tussen 9.00 en 15.00, er is nu niemand die uw melding kan aannemen." Dus maandag teruggebeld en daar werdt mij verteld dat alles wat ik vertelde over het betreffende gezin op 2 manieren uitgelegd kon worden en dat ze niets konden doen. Terwijl met mij nog 8 personen gebeld hadden over hetzelfde gezin. Er werdt niet eens een onderzoek gestart.

Marisa

Reactie voor op de website?

19.6. Vertrouwensarts bellen

Hallo Marisa,

Bij ons in de straat woonde een kind dat sterk werd verwaarloosd. Het kind werd nooit gewassen en had altijd honger. Zo erg dat {toen wij een bbq hadden} dit kind de afgekloven botjes van de tafel pikte en op at. Ik heb een melding gedaan bij een vertrouwensarts. Deze heeft contact gezocht met de school van dit kind. Binnen een dag of 5 is het kind uit huis gehaald en de moeder gedwongen opgenomen in een afkickcentrum. De vader bleek een verslaafde illegaal. Ik heb mij nog wel een tijdje schuldig gevoeld, maar denk dat dit kind beter af is in een tehuis.

Voor mij dus geen melding bij de kinderbescherming, maar bij een vertrouwenarts, dit was zeer effectief.

Groeten Erica

Reactie voor op de website?

19.7. Vertrouwensarts is nu AMK

Graag wil ik er op wijzen dat het bureau vertrouwensarts al enkele jaren niet meer bestaat. In plaats daarvan is er nu het AMK, Advies en Meldpunt Kindermishandeling. Wanneer je vermoedt dat er een kind verwaarloosd of mishandeld wordt, dan kun je bellen voor advies of voor een melding. Daarna wordt er door deskundige mensen onderzoek gedaan en zonodig aktie ondernomen. Ook in twijfelgevallen kun je bellen om advies te vragen. Dit kan ook anononiem, de mensen om wie het gaat hoeven niet te weten wie de melding heeft gedaan. De telefoonnummers vind je in Gemeentegidsen en in het telefoonboek.

Hanneke

Reactie voor op de website?

19.8. Wie kan anders helpen dan u?

Ik ben blij hier wat te lezen van mensen die een initiatief namen om iets daadwerkelijk te doen aan zo'n situaties die zogezegd binnen hun muren moeten blijven. Het privé-idee van de opvoeding moet iedereen wel opzij zetten wanneer ze vermoedens hebben van een moreel onaanvaardbaar gebruik van geweld van ouders tegenover hun kinderen. Het is blijkbaar het idee dat mensen moeilijk van zich af kunnen zetten wanneer ze zich zo'n zaak wat aantrekken, maar niets durven ondernemen: Wat heb ik erop te zeggen, het is niet mijn verantwoordelijkheid...

Ik ben jaren slachtoffer geweest van de frustratie van een respectloos man, to ik uiteindelijk mezelf heb geholpen en hem ooit op mijn 17 ongeveer wenend toebrulde dat hij hiermee niets oploste. Jaren verdrukking (afgewisseld met betere tijden van op mijn hoede geweest te zijn) weerhielden me om me sterk te voelen en om zelf respect af te dwingen, dat ik me later afvroeg waarom dat nooit eerder had kunnen stoppen. Ik kon het niet gedaan hebben, maar mijn omgeving wel, mijn familie was zelfs op de hoogte, maar ondernam geen werkelijke stappen. Ik had een sterke band met mijn zus, dat leek hen wel genoeg te zijn om te volharden tot het moment dat we op onze eigen benen zouden kunnen staan.

Maar geloof me, veel te veel tranen, veel te complexe situaties, een duaal leven, moeilijke sociale omgang, een heel zwak zelfbeeld, gebrek aan competitiviteit en zelfontplooiing, he zijn veel vergooide jaren, en lang niet iedereen komt eruit op de manier dat wij eruit kwamen. Zelfmoordgedachten heb ik moeten overwinnen, heb al mijn banden met mijn vader gelaten voor wat ze waren, heb enor veel eenzaamheid moeten doorstaan, en jaren nodig gehad om terug open te bloeien (ben nog wel werkloos, maar tja =) ).

Mensen die ervan weten, en er niets aan doen, mogen zich schuldig heten aan het niet helpen van een kind in nood, aan een gebrek aan burgerzin, en aan een gebrek aan lef. Tot daaraan toe dat je misschien de situatie niet kent, en je eventueel bang bent voor enige represailles. Een poging doen om een kind te helpen, zal je veel beter doen dan erover te zwijgen, dan maar vriendelijk te zijn tegenover die kinderen, en hen het gevoel te geven dat je hen op geen enkele manier kan verlosen...

Ik wil het niet zien of horen of ik zal zelf uit mijn krammen schieten, want op dat vlak zit er veel woede in mij, anderen kunnen zich maar verantwoordelijk voelen aan de kantlijn, en er hulp van buitenaf bij betrekken. Bedankt in naam van kinderen die nu een vrediger plek hebben, aan ieder die daadwerkelijk heeft gehandeld, ze zullen het zich meer dan zeker voor altijd herinneren!

Olivier

Reactie voor op de website?

19.9. AMK & Kinderbescherming doen niets.

Zelf als kind ben ik misbruikt en mishandeld. Dit is via mijn school gemeld aan de kinderbescherming. De enigste die zich voor een gesprek moest aanmelden was mijn vader (dader). Waarschijnlijk heeft ie een een of andere lul verhaal verteld. Ik werd niet gehoord. Wel kreeg ik van mijn vader te horen dat ik mijn bek moest houden, anders zou het slecht met mij aflopen. Er is niets gebeurd. Ook niet toen mijn moeder belde. Dit is meer dan 15 jaar geleden. Kun je nagaan. Toen konden ze het niet en nu niet.

Vorig jaar heb ik mijn buren aangegeven bij het AMK. Ik hoorde de kinderen steeds gillen en een hoop gekeboum. Ik had die avond de politie gebeld. Die is geweest. De volgende dag heb ik het AMK gebeld of zij iets voor deze kinderen konden doen. Ik werd met vragen opgescheept. Hoe heten de kinderen? Welke school zitten de kinderen?

Wat zijn dat voor achterlijke vragen. Ik wist wel hoe mijn buren heten, maar niet hoe hun kinderen heten. Ze wonen boven mij. Ik heb weinig contact met die kinderen, maar weet wel dat ze zijn. Ik hoorde ze dus ook regelmatig gillen.

Signaleer je iets en probeer je wel iets te doen voor de kinderen. Laten ze je in de steek.

Later heb ik gehoord van buren dat de kinderen in het buitenland wonen met hun moeder. Misschien heeft de politie iets gedaan. Ik hoop het.

Trouwens mensen die info of adressen zoeken op mijn zeer uitgebreide pagina over kindermishandeling en seksueel misbruik zouden terecht kunnen op mijn pagina.

Daar staan ook adressen, waar misbruikte kinderen terecht kunnen voor hulp. Want die worden vaak als een pan hete aardappelen doorgeschoven. Ook waar je voor therapie terecht kan als volwassene van misbruik en mishadeling.

Reactie voor op de website?

19.10. Ook mishandeling?

Ik ben Amber en 18 jaar. Ik heb 3 broers en een zusje. Als ouders hun kinderen elke dag vertellen dat ze dom zijn en niks leren op school en mislukt zijn, omdat ze gymnasium doen, is dat dan ook kindermishandeling? Het zijn maar woorden.

Amber

Reactie voor op de website?

19.11. Goed gedaan Roos

Roos ik bewonder wat je gedaan hebt. Zelf ben ik opvoedster op een internaat waar kinderen zitten die werden mishandeld. De gevolgen voor later zijn altijd groot en ik ben blij dat je het gemeld hebt zodat deze kinderen toch nog een toekomst kunnen worden aangeboden met de geschikte hulp.

Marlies

Reactie voor op de website?

19.12. Geluk voor de kinderen!!

Roos, juist goed ook al voelt het mischien niet zo? Veel komt het juist voor dat er niets mee gedaan wordt, en het gezin/kinderen `links` worden gelaten. De kinderen kunnen zelf niet uit zo'n situatie komen, maar wel door één iemand van buitenaf die het gelukkig aandurft om te melden!!! IK ben wel trots op je en zou het zelf ook doen!

J.Prins

Reactie voor op de website?

19.13. Voor Amber

He Amber,

Je hebt al wel even geleden je berichtje op deze site gezet zie ik, maar ik wil je toch nog even mailen. Want die woorden lijken misschien maar woorden, maar die woorden kunnen heel erg zeer doen en je zelfbeeld erg beschadigen. Tja en waar ligt dan de grens voor zo'n term als "kindermishandeling".

Volgens mij is het een taak van ouders om hun kinderen met liefde op te voeden en daar hoort ook bij dat ze aangemoedigd worden in de dingen die ze doen, dat ze geaccepteerd worden zoals ze, en wie ze zijn. En dat ze laten merken dat ze van je houden. Dan lijken me dit niet de juiste woorden.

Als dit woorden zijn die door je ouders tegen jou gezegd zijn, wat voel je dan diep van binnen? Waarschijnlijk denk je vanjezelf ook dat je een mislukkeling bent? Maar dat ben je niet hoor. Je bent een uniek persoon, je mag er zijn met je goede en slechte kanten.

Als je er echt mee zit moet je zeker iemand zoeken die er met je over kan praten, want met een goed zelfbeeld sta je veel steviger in de wereld.

Succes, en als je nog wat wil vragen mail me dan maar hoor.

Groetjes van

Reactie voor op de website?

19.14. Gelukkig!

Hallo Eerica,

weer iemand die het lef heeft om stappen te ondernemen, SUPER! Niet schuldig gaan voelen,als het niet zo was dan halen ze echt niet zomaar een kind uit huis, dus voor dat kind ben jij de redder. En dat gaan ze later pas beseffen, maar zijn dan blij dat iemand ze heeft gered!!

J.Prins

Reactie voor op de website?

19.15. websites kindermishandeling

Op www.nu.nl staat te lezen:
  Jaarlijks 80.000 kinderen mishandeld

  HILVERSUM - In Nederland worden naar schatting jaarlijks 80.000 kinderen mishandeld. Het gaat niet alleen om een pedagogische tik, maar ook om systematische mishandeling over een langere tijd. Elke week sterft een kind door kindermishandeling. Om daar aandacht voor te vragen hebben de publieke omroepen de komende week uitgeroepen tot de week van de kindermishandeling.

Sta even stil bij al die kinderen die zich zo machteloos voelen. Denk mee over hetgeen je doen kunt als je geheim geweld vermoedt.

Voor meer informatie, zie:

Reactie voor op de website?

19.16. Zo adequaat mgelijk wanneer dit mogelijk is

Melden bij de Raad voor de Kinderbescherming is niet meer mogelijk! Dat is al een poosje zo. ALLES loopt via het Advies en Meldpunt Kindermishandeling en/of via Bureau Jeugdzorg. Zo komt alles op een centraal punt binnen en kan er zo adequaat mogelijk worden gereageerd in situaties waarin dit mogelijk is.

Jannie

Reactie voor op de website?

19.17. Kinderbescherming??

Hoi,

Ik ben er van overtuigd dat de kinderbescherming niks doet. Vroeger klinkt raar, maar toen was het anders. Toen ging het om de belangen van het kind. Tegenwoordig doen ze niks ook al staan ze er met de neus bovenop.

Ik heb zelf onder de kinderbescherming gestaan toen ik thuis woonde ik werd mishandeld. Meer wil ik er liever niet over zeggen. Maar de kinderbescherming kwam bij mij thuis. Er werd een rapport opgesteld, dat ik het goed had: ik was het probleemkind. Dat mijn vader en stiefmoeder alcoholisten waren, dat mocht allemaal. Ze deden helemaal niks voor mij. Ik ben toen weggelopen en heb weer contact met mijn eigen moeder.

Een kennis van mij heeft haar zoon ook onder de kinderbescherming staan. Die jongen krijgt veel klappen. De kinderbescherming en school zeggen dat het goed gaat met hem, terwijl hij onder de blauwe plekken zit. Ik kan me er razend over maken, dat er niemand aan de belangen denkt van het kind.

Het is zo: die lui zijn zo bang om te werken. Stel je voor, al die rompslomp! Nee, ze doen liever niks! En maar vergaderen, schandalig! Nederland gaat echt achteruit.

Dit moest ik even kwijt. Ik hoop dat er meerderen zijn die het met me eens zijn. Heb namelijk vanmorgen een email gestuurd naar de kinderbescherming met hetzelfde verhaal, maar dan niet zo vriendelijk.

Ingrid

Reactie voor op de website?

19.18. Mishandeling

Mijn vriendin word geslagen door haar moeder. Wat kan ze er aan doen?

Karlijn

Reactie voor op de website?

19.19. Geestelijk mishandeling

Wanneer ouders steeds weer tegen hun kind zeggen dat ze mislukt zijn, niks kunnen, nergens voor deugen ed., dan is dat kindermishandeling. Een kind hoort zich veilig en geliefd te weten door zijn ouder(s). Wanneer ouders steeds weer negatief doen over en tegen hun kind dan voelt een kind zich niet meer veilig en gewaardeerd.

Het gaat niet om een enkele keer een opmerking maar om 'dagelijks gedrag' van de ouders die maken dat zoiets mishandeling wordt.

Jacoba

Reactie voor op de website?

19.20. Wat moet ik doen?

Heey,

ik ben een meisje van 14 jaar oud, woon in amsterdam en heb vaak ruzie met mijn ouders. Wanneer mijn vader dronken is (dat is hij vaak) dan geeft hij altijd stom antwoord en wordt hij heel gauw boos, en dan reagereert hij zich af op: mij. Terwijl ik 2ling ben met mijn broer en nog een zusje heb. Dan scheldt hij mij altijd uit voor: hoer, kut of iets met kanker en zo ging het door. Hij zegt dan dat ik hem in de reden val en 1 keer was het zo erg geworden dat ik ook terug ging schelden. En nu gaat het ook zo door. Maar zijn scheldwoorden worden steeds maar erger; hij betrekt er zelf mijn vrienden bij, hij scheldt voor alles uit!

Laatst is het nog erger geworden dat ik heb gevochten met mijn vader, hij heeft met glas gegooid, dus heb ik ook terug met iets gegooid. En zo bleef het maar gaan, hij maakte mij zo boos door over mijn beste vrienden te gaan schelden, dus was ik helemaal over de rooie gegaan. Ik schreeuwde zo hard en ik heb hem voor alles uitgescholden, en ik wed dat de volgende keer dat hij weer dronken is dat het erger wordt dan alles. Maar dat is mijn vaders probleem.

Terwijl ik ruzie had, zat mijn moeder gewoon toe te kijken! Ze moest zelfs lachen hoe mijn vader gedroeg en wat hij zei!

Denise

Reactie voor op de website?

19.21. Melding kindermishandeling

Dit is een gewetensvraag aan eenieder die er over denkt een melding kindermishandeling te maken. Niet dat ik het niet toejuich, maar bedenk heel goed wat je doet. Als U een melding maakt krijgt U te maken met gefrustreerde ouders.

Ikzelf ben aanmelder geweest. Maar doordat ik die stap heb ondernomen ben ik slachtoffer geworden van hetzelfde systeem wat ik hoog in het vaandel had staan t.o.v. het bestrijden van kindermishandeling. Nu zijnde slachtoffer van het systeem blijkt dat de ene na de andere fout gemaakt wordt door datzelfde systeem wat ik hoog in het vaandel had staan.

Waar blijven de rechten dan van kinderen maar vooral die van ouders. Ouders zijn niet alwetend, almachtig enz. Ze roeien vaak met de riemen die ze hebben en als het systeem dat zo gaat zien en de rechten van het kind ook de plichten van het kind binnen het gezin gaat waarderen, dan is er pas een volwaardig systeem.

Voor een ieder die het aangaat. Vecht tegen het systeem en denk niet dat het geen vruchten afwerpt. Maar de weg is lang en heel denigrerend. Denigratie brengt vaak frustratie met zich mee maar laat die frustratie geen wapen van Jeugdzorg of de Raad voor de Kinderbescherming worden.

Succes, ik ben er nog lang niet en mijn kinderen ook niet helaas...

Marjan

Reactie voor op de website?

19.22. Steuntje voor Denise

Denise, je wordt al een grote meid en laat je niet alles zeggen, dat is positief. Wat je vader doet is zeer negatief, weet je waarom hij drinkt. Je moeder zal waarschijnlijk moe zijn en niet meer reageren zoals jij zou willen. Weet je Denise ouders zijn ook maar mensen met hun gebreken. Hun gebreken mogen idd niet jouw probleem worden. Probeer een gesprek met je vader en moeder aan te gaan als ze allebei "lekker in hun vel zitten". Mocht je vader "altijd" dronken zijn dan moet je hulp inroepen met je moeder en je tot haar richten en met haar en de andere kinderen binnen het gezin een oplossing proberen te zoeken. Er is altijd hulp aanwezig via verslavingszorg, ook voor familieleden.

Ik hoop dat jullie het binnen het gezin kunnen oplossen. Ikzelf heb me schuldig gemaakt aan teveel drinken terwijl ik dacht dat mijn kinderen het niet merkten en dat is me duur komen te staan. Ik heb momenteel een slechte relatie met meerdere kinderen en zou willen dat ik de tijd kon terugdraaien en dat er mensen waren geweest die me hadden geholpen in die tijd en niet altijd maar veroordelen want dat helpt je niet als je alleen maar op jezelf gericht bent omdat je problemen hebt waar je niet uit komt. Maar de tijd kunnen we niet terugdraaien en ik heb veel verdriet over het hele gebeurde.

Probeer er samen een oplossing voor te zoeken of met hulp van buitenaf maar praten helpt, altijd, ook al is het niet allemaal positief, we zijn allemaal mensen met onze gebreken. Vergeet dat a.u.b. niet Denise ook jou ouders houden van je ook al zie je dat momenteel niet zo. Ik vind het goed dat je hulp vraagt voor je probleem en er een oplossing voor probeert te zoeken.

Veel liefs en succes, Marjan.

Reactie voor op de website?

19.23. Mishandeling?

Hallo,

ik heb een zus die alleenstaande moeder is van 2 kinderen. Ze heeft last van de kinderbescherming en de buurt mag haar niet. Ze kan nogal luidruchtig zijn enz. Nu was ik met mijn moeder op visite, heeft 1 van haar kinderen een rode hand (2 door elkaar) op haar schouder en nog een paar plekken. Mijn ma viel het op. Dat was om 2 uur smiddags en ze zei me: om 7 uur toen zat het er nog. Kan het nooit maken mijn zus vals te beschuldigen of te gaan vragen. Want stel het is wel zo en ik vraag het, sluit ze zich helemaal af en komen we er misschien nooit achter. En wat te doen, het is mijn zus, hou van haar. Maar ik houd ook van haar kinderen en zij verdienen het beste.

groetjes een hulpelose moeder.

Reactie voor op de website?

19.24. Kinderbescherming

Ik heb twee jaar lang ots (ondertoezichtstelling) gehad. Ik heb toen iemand toegewezen gekregen. Die man is 1 keer langs gekomen en heeft twee keer gebeld. Eerste keer belde hij dat het met een jaar werd verlengd en de tweede keer dat het afgelopen was. Nou wat heb ik er toch veel aan gehad.

Ik heb pagina's vol verklaringen geschreven naar de kinderbescherming. En die hebben zij allemaal laten lezen aan mijn moeder. Lekker handig!! Mijn moeder werd razend, natuurlijk!

Mijn zusje is ook uit huis gehaald en heeft 6 maanden in een opvang gezeten. Niemand die na de situatie naar mij heeft gekeken. Mijn zusje is toen uiteindelijk in een justitiele inrichting terecht gekomen, bij de verkrachters enz (omdat er nergens plaats is in nederland).

Ik ben uit huis gegaan toen ik 16 jaar oud was en heb bij mij opa en oma gewoond. En ben uiteindelijk op mij zelf jaar wonen op 18e verjaardag.

Ik heb totaal geen vertrouwen in de kinderbescherming en hun hebben mij leven en die van mij zusje totaal verpest! En jeugdzorg daar heb je ook niks aan....

Ik woon nu gelukkig samen en heb een dochtertje en ben van de tweede zwanger.

groetjes kim

Reactie voor op de website?

19.25. Mishandeling

Hallo,

ik ben er achter gekomen dat een vriend van mij erg geslagen wordt, wat moet ik hier aan doen? Want hij wil zelf ook dat het ophoudt maar hij heeft nog 3 andere broertjes/zusjes en die hebben wel ouders nodig vindt hij. Hij gebruikt hierdoor ook drugs en kan zijn gedachten er niet bij houden op school. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen.

groetjes, Joyce.

Reactie voor op de website?

19.26. Ik zie wat jij niet ziet

Ik zie wat jij niet ziet geeft informatie over kindermishandeling.

Reactie voor op de website?

19.27. Achtergronden

Achtergronden over kindermishandeling vind je op www.kindermishandeling.nl/.

Reactie voor op de website?

19.28. Kindermishandeling?

Hallo,

Ik snap dat er mensen zijn die zich zorgen maken om kinderen, maar dit is echter niet altijd waar moet ik zeggen.

Dat het irritant is als een kindje van vier hele dagen aan 1 stuk door zit te krijsen als ze haal zin niet krijgt, ik heb zelf een dochtertje van bijn 4 in maart 2009, en die snapt dondersgoed, als ik zeg, geen herrie maken of huilen om niks, want dat vinden de buren niet leuk ensow. Zeker geleerd dat ze niet altijd alles hoeft te hebben wat ze wil, zo niet en gaat ze huilen, huil dan maar op een straf matje, ben je klaar dan kan je komen.

Moet eerlijk zeggen, me dochter was een lieve baby die nooit huilde, luisterde bijzonder goed, en ja, welk kindje haalt geen kattekwaad uit toch? Nu heb ik een zoon van anderhalf, en is een huilbaby, nog steeds. Ik word er gek van, want kom zelf ook niet tot me rust. Ik heb van alles geprobeerd, echt alles tot ik er zelf van moest huilen gewoon. Hij huilt 2x overdags 1 uur lang, en midden in de nacht word ie 1 of 2x wakker en heb ik hem binnen 15 min. stil.

Ik heb ook burenruzie gekregen erdoor, alleen me boven buurvrouw dan, me onder buurman vind het geen last. Ook vaag, die bovenbuurvrouw stond een partij te stampen en te bonken tegen de muren, nog nooit aan me deur geweest om er over te praten. Ik ben naar boven gegaan en heb gezegd: kan je normaal doen? Ze stond erop dat me kind zijn bek moest houden en niet zo veel moest janken, blablabla. Ik zei ook, ik doe me best, ik kan moeilijk zijn mond gaan tapen.

Waarvan ik denk, die gaat de kinderbescherming eens bellen, het AMK, omdat me zoon zoveel krijst. In het verleden heb ik ook het AMK op mijn dak gekregen. Er is niks uitgekomen, want ik ben goed voor me kindjes, soms maak je een fout hiermee.

Maar vind wel als je het zeker weet en blauwe plekken kan constateren bij het kindje, dus blauwe plekken die niet normaal zijn dus, kan je gerust anoniem het AMK bellen ja.

En sja, leven vind ik soms hard en tegenstrijdig. Ik snap ook dat andere mensen last ondervinden van dit soort gedrag van een baby of kindje van bv 4, maar vind zelf persoonlijk dat sommige kinderen eenmaal alles uit de kast trekken door te gaan krijsen om hun zin te hebben.

gr Marga

Reactie voor op de website?

19.29. re Amber

hee Amber,

Ik heb geen idee wanneer jij je reactie hebt geplaatst, is moeilijk te zien op deze site. Maar het antwoord is NEE. Dit is niet normaal. Waarom zeggen jouw ouders dat ze mislukt zijn terwijl ze de hoogst mogelijke opleiding in NL volgen voor het voortgezet onderwijs? Maar vooral: wat zeggen ze tegen jou? Ik zou in stilte supertrots zijn als ik koters had op die opleiding!En je kunt me gerust mailen als je eens vragen hebt, of een steuntje. de situatie is herkenbaar.

Groet, Dees

Reactie voor op de website?

19.30. Amber

Beste Dees!

Ik heb mijn stukje een paar jaar geleden geschreven, toen ik nog thuis woonde. Nu woon ik niet meer thuis, studeer in een andere stad, ben in het buitenland geweest, heb een hoop vrienden, maar ben helaas nog steeds bang voor mijn vader. Maar goed, daar zal ik mee moeten leren leven, ik ben nu 23 en misschien nu wel 'groot genoeg' om daar niet meer over te zeuren... Hij had destijds niet zo mogen doen, ik weet nu dat het niet normaal was, hij heeft mensen in mijn gezin geslagen, maar mij nooit, daarom dacht ik, zo erg is het niet...

Meldpunt Kindermishandeling heeft ook contact gehad met mij, mijn school had dat ingeschakeld, maar had mijn toestemming nodig om verdere stappen te ondernemen. Dat heb ik niet gegeven, veel te bang voor zijn reactie natuurlijk.

Maar nu gaat het goed hoor!

Groetjes, Amber

Reactie voor op de website?

19.31. Ha Amber!

Wat leuk dat je nog laat horen hoe het nu met je gaat! En fijn dat je het allemaal op de rails hebt! Ik denk dat je nooit groot genoeg bent (ik ben nu 31 en zeg regelmatig nog: "later als ik groot ben..."), maar lekker om te weten dat je er een duidelijk beeld hebt over je pa. Geniet van je studententijd, neem het er ten volste van. Ik denk er zelf nog vaak genoeg aan terug, 9 jaar aan de boemel en nu een keurige mama van bijna 4 koters spelend... ;-)

Dees

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Kindermishandeling

 1. Ten onrechte aangeklaagd
 2. Bij het begin beginnen
 3. Kindermishandeling aangemeld bij meldpunt
 4. Goed gedaan Roos
 5. Kinderbescherming?
 6. Vertrouwensarts bellen
 7. Vertrouwensarts is nu AMK
 8. Wie kan anders helpen dan u?
 9. AMK & Kinderbescherming doen niets.
 10. Ook mishandeling?
 11. Goed gedaan Roos
 12. Geluk voor de kinderen!!
 13. Voor Amber
 14. Gelukkig!
 15. websites kindermishandeling
 16. Zo adequaat mgelijk wanneer dit mogelijk is
 17. Kinderbescherming??
 18. Mishandeling
 19. Geestelijk mishandeling
 20. Wat moet ik doen?
 21. Melding kindermishandeling
 22. Steuntje voor Denise
 23. Mishandeling?
 24. Kinderbescherming
 25. Mishandeling
 26. Ik zie wat jij niet ziet
 27. Achtergronden
 28. Kindermishandeling?
 29. re Amber
 30. Amber
 31. Ha Amber!

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.