Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

74. Verjaardagen binnen een groot gezin

Een verjaardag is een bijzondere dag! Voor kinderen probeer je een leuk feestje te organiseren. Je nodigt kinderen uit de klas uit, maar betrekt de andere kinderen uit het gezin er natuurlijk ook bij. Wanneer je een feestje afstemt op de jongsten, dan is het misschien niet zo leuk voor de oudsten, en omgekeerd.
Vaak zul je ook meerdere verjaardagen in dezelfde periode hebben.
Heeft u leuke tips? Kijk ook even op de site van harte of bij McDonalds .

Reactie voor op de website?

74.1. Wel tips, maar leuk?

Bij ons gaat het zo.

Drie kinderen zijn in augustus jarig. Dat vieren we het laatste week-end van die maand met de familie. Met drie taarten plus de kaarsjes, en veel cadeautjes. De twee groten (12 en 14) mogen hun eigen verjaardag op de dag zelf invullen. Gaan dan zwemmen met vrienden, of naar de bioscoop (ik betaal dan voor maximaal 4 personen) Voor de kleinste van deze maand (5 geworden op 6 augustus) een kinderfeestje. Is dit jaar vanwege de vakantie in het water gevallen. Maar deze feestjes zijn heel erg eenvoudig. Lekkere ijstaart bij ontvangst, samen dansen op muziekjes, of een speurtochtje om ons huis (waarbij ze iets leuks vinden om mee naar huis te nemen) of wat spelletjes; aan het einde wat frietjes en zo en naar huis.

Datzelfde doen we voor ons decemberkind. De familie op zondag (is echt heel gezellig), en een eigen kinderfeestje op de dag zelf.

Zo gauw ze gaan klagen over de eenvoudige aanpak, vaak op aanstichten van 'vriendjes' (zo rond een jaar of negen) moeten ze zelf maar wat verzinnen of we schaffen het af. Verjaardagen zijn niet heilig voor ons, en we gaan er zeker niet krom voor liggen. Taart en leuke cadeautjes zijn er altijd, maar we gaan de kinderen niet entertainen met ingewikkelde dure grappen. Vreugde komt uit jezelf en echte vrienden, en als ze dat niet beleven, dan is het uit.

Zo beleefde mijn dochter een droevige verjaardag toen ze 10 werd. Zijzelf had zich best verheugd op de spelletjes die ze had georganiseerd voor de halve klas, en al het lekkers, maar een aantal 'vriendinnen' ging heel blase bij de CD speler zitten en wilden aan niets meedoen 'zo stom' vonden ze alles. Alleen maar hangen en klagen over chips en 'gaan we nog ergens heen'. Het feest was toen letterlijk uit. De daarop volgende jaren bedenkt ze zelf maar iets met een beperkt aantal vriendinnen. En dat is ieder jaar anders.

Ik weet eigenlijk niet of dit leuke tips zijn, maar zo gaat het dus.

Anja

Reactie voor op de website?

74.2. Verjaardagen

Vanaf een jaar of 5 tot einde basisschool mogen onze kinderen een feestje geven, na hun 12e is het gewoon s'avonds vrienden ontvangen met chips en prik. De jongsten hebben tot 7 jaar s'middags vrij op vrijdag, ideale tijd voor een feestje met de kleinsten in bed en de ouderen op school. Taart eten, drinken, wat spelletjes, zeker als het lekker weer is en ze in de tuin kunnen heb ik er niet veel werk aan. Niet te veel kinderen en niet te lang laten duren, dat is het leukst, anders is de jarige meestal niet tegen alle stress opgewassen. Vaak vinden die kleintjes het het leukste als ze niet allerlei spelletjes 'moeten', en zeker spelletjes voor prijzen houd ik niet van, er is al zoveel competitie in de wereld. Ik zorg gewoon dat er genoeg speelgoed en knutsel en tekenspullen liggen en ieder doet waar hij zin in heeft.

Vanaf een jaar of 8 doen we een feestje s'avonds vanaf half 7. Gourmetten is altijd een groot succes. We hebben een stel met 6 pannetjes (permanent te leen van mijn moeder), electrisch, en kinderen vinden het enig om zelf dingetjes te bakken. Dit hoeft niet met dure biefstukken ofzo. Gewoon wat pannekoekbeslag, geklopt ei, plakjes rookworst, stukjes groente, kaas, enz. en wat lekkere sausjes. Nog een lekker ijsje toe en uitbuiken bij een tekenfilm en dan worden ze weer naar huis gebracht.

Voordeel is dat we beneden een grote aparte kamer hebben waar we voor grotere kinderen spullen kunnen neerzetten zoals sjoelbak, tafelvoetbal, biljart en de computer natuurlijk.

Meestal zijn onze feestjes een groot succes, het hoeft echt niet allemaal zo duur te zijn. Bij de groteren heb ik wel graag mijn man erbij, want die heeft veel meer energie en fantasie om een stel drukke jongens te leiden, en vindt dat ook leuk.

Groetjes, Antoinette

Reactie voor op de website?

74.3. Pannenkoekenfeestje

Wil je pannenkoeken eten op een kinderfeestje, bak ze dan van te voren, en warm ze even op in de magnetron.

Reactie voor op de website?

74.4. Tractaties op school

Op zoek naar suggesties voor de klas-tractatie, dan is dit misschien een leuke URL: Traktaties om trots op te zijn.

Reactie voor op de website?

74.5. Tractaties

Hai allemaal,

Hier zijn de feestjes nog simpel. Vanaf groep 3 mogen ze vriendjes uitnodigen en dan mogen ze spelen wat ze heel leuk vinden. De kinderen hebben het vaak al heel druk, dus zo'n verjaardag is voor de verandering eens heelleuk. En de jongens houden ieder jaar een voetbalfeest met snoep en eten. De oudste heeft een slaapfeest gegeven, wat heel leuk was.

Hoe het straks gaat lopen, als alles groter is weten we nog niet. Maar tot nu toe mogen we niet klagen.

groetjes Ingrid

Reactie voor op de website?

74.6. Tractaties op school

Hoi allemaal.

Ik kon nooit iets bedenken over tractaties als er weer eentje jarig was. Dan zat ik al weken van te voren te bedenken wat ze weer moesten tracteren. Tot onze oudste een keer vroeg of hij ook oliebollen mocht tracteren. Dat vond ik een heel leuk idee, ben toen aan het bakken gegaan en het was geslaagd!

Toen werd onze 2-de zoon jarig en ook hij vroeg of ik oliebollen wilde bakken (hij is in februarie jarig). Ik heb dat weer met plezier gedaan en ja hoor, het was weer geslaagd.

Nu is onze 3-de zoon in juli jarig en ook hij wilde graag oliebollen (hij zat toen nog op de peuterspeelzaal). Toen had ik wel even m'n bedenkingen, maar hij wou het zo graag, dat ik toch weer ben gaan bakken. En........ met groot succes! Ze waren heel erg blij en ze vonden het ook erg lekker, al was het zo'n 20 graden.

Nu is onze oudste binnenkort weer jarig (19 december), en hij vroeg het weer. Dus ga ik weer oliebollen bakken. Als straks onze dochter naar school gaat en zij zou het ook willen, doe ik het ook voor haar. Oliebollen gaat er altijd wel in ook in de zomermaanden.

Groetjes Judith

Reactie voor op de website?

74.7. Kinderfeestjes

Wij hebben 4 kinderen jarig in december en januari, ik zelf ook. De feestjes op de verjaardag zelf zijn voor de familie. De kinderfeestjes zijn in de zomer zodat ze met de hele club naar buiten kunnen. De kleinsten kunnen dan ook gewoon hun eigen gang gaan wanneer de oudsten jarig zijn.

De oudsten van 9 en 10 maken vaak zelf een speurtocht en de schat moeten de kinderen dan zoeken (eindigt vaak in de diepvries waar de ijsjes liggen).

We doen hun lievelingsmuziek aan, doen wat gezamelijke spelletjes en wie niet mee wil doen, leest Donald Duck. We hebben een bos en een boomhut.

Eten: taart, frisdrank uit fles, pannenkoeken zelf versieren, knakworstjes op prikker. Heel gewoon, maar met mooi weer zijn de kinderen niet naar huis te krijgen.

Iedereen is al gewend dat we het een half jaar later vieren. Wel elk kind apart natuurlijk.

Sijtie

Reactie voor op de website?

74.8. Tip

Zoek je ideetjes voor een kinderverjaardag? Kijk eens bij

Reactie voor op de website?

74.9. Feestje uit de Kist

Weer eens gezellig thuis een verjaardag vieren? Feestje uit de Kist, een complete verkleedkist voor max. 10 kinderen, waarin alles zit, spelletjes, aankleding, kleding, accessoires, kortom u hoeft alleen nog maar de limonade en wat lekkers te kopen. Te huur in Hoofddorp, 023-5641539 per kist fl 95,-

Henriëtte

Reactie voor op de website?

74.10. Tuinfeest

Wij hebben vorige week alle 5 kinderverjaardagen van dit jaar en wat wij verder nog te vieren hadden (afscheid basisschool bijv.) op een hoop geveegd en een groot tuinfeest gegeven. Alle klassen werden uitgenodigd, de tuin omgetoverd in een soort kermis en het feest kon beginnen!

Ik had o.a. een goedkope barbeque (knakworsten), een zeil ingesmeerd met groene zeep voor wedstrijden (groot succes!), een kampvuur met marshmallows (erg stoer) en voor deze bijzondere gelegenheid had ik een suikerspinmachine gehuurd waar de kinderen zich beroerd aan gegeten hebben.

Al met al was ik veel goedkoper uit dan met 5 kinderfeestjes, veel gemakkelijker ook want 1 keer opruim-ellende (wel wegwerp-servies gebruikt....) en alle kinderen waren gelukkig.

Mijn eigen kinderen hadden zich zo verheugd op dit feest dat ze geen moment aan kadootjes hebben gedacht! Veel kinderen brachten wel kadootjes mee en ook is er best veel geld kado gedaan. Dat geld hebben we weer in een pot gestopt om te sparen voor een trampoline... voor het volgende feest! Ze willen nooit meer een "gewoon" kinderfeest, liever zien ze zo'n tuinfeest als jaarlijkse traditie terugkomen.

Natuurlijk hebben wij mazzel met een grote tuin en veel schommels enzo, dat maakt het allemaal een stuk simpeler. Maar voor zoiets kun je ook wel een speelveld in de buurt lenen denk ik.

Enige minpunt was dat wij maar 1 w.c. hebben waarvoor je het hele huis doormoet..... alle deurknoppen in huis zaten onder de groene zeep!

Hermine

Reactie voor op de website?

74.11. Kinderfeestjes: een hoop werk

Wij hebben altijd al gezorgd dat elk feest bij ons een succes werd. Omdat we het niet te duur willen maken, houden we de feestjes zolang ze er nog tevreden mee zijn thuis. Dit is meestal tot ze zo'n 8 of 9 jaar worden. Wanneer ze 3 en 4 jaar worden, geven we niet altijd een feest. We kijken naar de kinderen, zijn ze klaar voor een feest? Hebben ze al echt vriendjes waarvoor ze een feest zouden willen? Kunnen ze speelgoed delen? Gaan ze tegen de stress bestendig zijn?

Bij onze eerste en 5de zoontjes waren de antwoorden positief, zo ook bij onze 4de dochter. Voor hun heb ik dus wel een feestje gehouden. Zo'n feestje is meestal nog erg gemakkelijk en bestaat meestal uit een muziekje, waarbij ik zeepbellen blaas die zij dan mogen kapot maken, simpel, maar altijd een groot succes. We vragen hen ook meestal om een knuffelbeer mee te nemen, dan maken we een groepsfoto met de kinderen en hun beren en doen we berendans i.p.v stoelendans. We eten een stukje taart en dan naar huis. Altijd geweldig.

Vanaf hun 5de verjaardag krijgen ze allemaal een feest. Dat houden we thuis, tot ze een jaar of 9 worden. Die feestjes vind ik het moeilijkste. Mijn zoontje van 6 zit momenteel in de periode van dat soort feestjes. Zowel hij, als zijn vriendjes zijn heel actief, dus van knutselen of vrij spelen komt niks in huis, als ik niet wil dat ze mijn huis afbreken. Ik bedenk altijd nieuwe spelletjes, en aangezien mijn zoontje in januari verjaart, worden die eerst binnen gespeeld, dan eten we(meestal pannekoeken)en dan bedenk ik een soort groot spel, meestal een grote opdrachtenspeurtocht die buiten gespeeld word(ook als het regent, dan heet het een grote regenopdrachtenspeurtocht; de naam alleen al vinden ze geweldig). Als ik het een naam geef, en zeg dat ze toch niet bang kunnen zijn van een beetje regen, willen ze het allemaal buiten doen, weer of geen weer. Als ze 5 worden is dat een makkelijke tocht, zodat ze de weg makkelijk vinden. De opdrachten hebben meestal ook geen doel, het zijn gewoon spelletjes, het spelen alleen al vinden ze geweldig. Als ze 6 worden zijn de opdrachten van dezelfde soort, maar word de tocht moeilijker.

Als ze 7 en 8 worden, is het een moeilijke tocht, en moeten ze de opdrachten doen om te bewijzen dat ze een bepaald talent hebben(goede piraten zijn, slim zijn, goed met een voetbal overweg kunnen). Als ze dat bewezen hebben is er een beloning. Altijd leuke feestjes. Als ze 9, 10 en soms ook 11 worden gaan we met maximum 10 kinderen naar een indoor speeltuin. Sommige kinderen willen als ze 11 worden al een meer volwassen feestje, anderen vinden een speeltuin nog prima.

Als ze 11, 12, 13, 14 en 15 worden betaal ik een middagje bioscoop voor maximum 5 kinderen.

Als ze 16, 17 en 18 worden krijgen ze het huis 1 avond ter beschikking voor een fuif. De jongere kinderen gaan dan naar mijn schoonouders en wij blijven thuis, discreet op de achtergrond.

Zo vieren wij feest bij ons, altijd een succes.

Sarah

Reactie voor op de website?

74.12. Kinderfeestjes: hulp gevraagd

Ik ben vader van 4 kinderen (1, 3, 6 en 9). In de kerstvakantie zijn ze bij mij. De tweede wordt dan 7. Ik zou graag een geweldig kinderfeestje voor hem geven. Iets met een speurtocht ofzo. En wat leuke spelletjes. Mijn probleem is dat ik niet erg veel kinderspelletjes ken. Het zijn 15(!)kinderen, dus ik zou het feestje graag zoveel mogelijk buiten houden. Er zijn kinderen bij die van actie houden, maar er zijn er ook die liever rustige spelletjes spelen. Mijn zoontje zelf is ook dol op competitie-spelletjes. Zijn er mensen die mij aan een paar rustige spelletjes, actieve splletjes en competitie spelletjes kunnen helpen? Alvast bedankt

Senne

Reactie voor op de website?

74.13. Mijn tip

Kijk eens op de site www.vanharte.nl, daar vind je heel veel ideeen voor kinderfeestjes.

Reactie voor op de website?

74.14. Uitgebreide lijst tips kinderfeestjes

Een uitgebreide lijst tips voor kinderfeestjes vid je op de (engelstalige) site Birthday Central.

Reactie voor op de website?

74.15. Lekkere tractatie op school

Elk jaar pieker ik me weer suf waar we nu weer op kunnen tracteren. Mijn zoon zit in groep 5 dus we hebben al een aantal jaren gehad. Best moeilijk om steeds weer iets origineels te bedenken.

Toch hadden we dit jaar weer een leuke tractatie. Mijn zoon (9) had het zelf bedacht, naar aanleiding van zijn geëxperimenteer met de vriezer om zelf ijsjes te maken. Hij maakte een mengsel van vanille yoghurt (niet zuur!) met fruit op siroop (de siroop mocht niet meedoen) en gesneden aardbeitjes. Dit goot hij in stevige cupcakevormpjes (ik had koekvormpjes voor hem gekocht, want de papieren cupcakevormpjes waren niet stevig genoeg) en dit liet hij bevriezen in de vriezer. Na een uurtje een ijsstokje erin, nog wat verder laten vriezen, en klaar is kees!

De kinderen in de klas vonden het leuk en vooral LEKKER!

Reactie voor op de website?

74.16. Niet gezond

Ik vindt het idee heel leuk, maar bij mijn dochter op school mogen de tractaties alleen maar gezond zijn.

Ageeth

Reactie voor op de website?

74.17. Hoezo niet gezond?

Ageeth, hoezo is dat ijsje van vanille yoghurt met fruit niet gezond? Lijkt me beter dan vette worst, kaas etc. Als je dit aan een juf voorlegt kan ze daar toch geen bezwaar tegen hebben, lijkt mij!

groetjes, Yvonne

Reactie voor op de website?

74.18. Wie heeft een idee?

Ik ben op zoek naar 2x een idee voor een tractatie op de peuterspeelzaal. Ten eerste voor mijn zoontje die 4 jaar wordt en dus ook meteen afscheid neemt van de peuterspeelzaal. Ten tweede voor mijn dochtertje die haar 2de verjaardag viert, ook op de peuterspeelzaal. Wie heeft er een leuk (en orgineel) idee?

Reactie voor op de website?

74.19. Speciale traktatie

Een tijdje geleden heb ik mij zoon op mobiele telefoons laten trakteren. Een smal, hoog pakje drinken (Wicky) nemen, inpakken met gekleurd papier. Frontje voorop maken van een andere kleur, daar teken je alle cijfers, aan/uit knop, display, hekje, enz. op (kijk maar naar de voorkant van je eigen mobiele). Dan een antenne maken van een rolletje snoep of een dropstaaf en klaar. De kinderen vonden het allemaal erg leuk: ze kwamen allemaal 'bellend' de school uit!

Ineke

Reactie voor op de website?

74.20. Traktatietips

Kijk voor tips op de sites
 1. Van Harte

Reactie voor op de website?

74.21. Schatkist

Voor een sfeervol kinderfeestje thuis kun je bij -de schatkist- een leuke themakist huren waarin alles zit voor een themafeest. Inhoud: uitnodigingskaarten, verkleedkleren, sfeerattributen bij het thema, spelletjes met beschrijving, kleurplaten, voorleesboeken, serviesgoed, mee-naar-huis-kadootje, bedankkaartjes. De thema's zijn: Circus, Piraten, Heksen, Prinsessen. Kijk op home.wanadoo.nl/schatkist

Reactie voor op de website?

74.22. Piratenfeest

Beste Senne,

zelf heb ik ook 3 kinderen, en ik vind het erg leuk om zelf de feestjes te organiseren, maar vaak ook wel vermoeiend. Ik probeer het ook zo veel mogelijk buiten te houden. Een erg leuk feest was het piratenfeest. Op de uitnodigingen stond of ze in de piratenstijl wilden komen. Ik had een speurtocht door onze woonwijk uit gezet. Eerst had ik ze een spannend verhaal verteld over dat er vroeger in plaats van een woonwijk een eiland was. En dat er een zeerover zijn schat had begraven. De kinderen waren dus al helemaal in het sprookje. Door de gehele wijk had ik stukken van een schatkaart(gemaakt van een stuk papier, de randen een beetje gebrand en ingesmeerd met een nat theezakje zodat het een oud papier leek (zo waren ook de uitnodigingen). Na alle stukken te hebben verzameld, heb ik ze allemaal een schepje gegeven en op de aangegeven plek laten graven (je zou het ook in een boom kunnen hangen). De schat bestond uit chocolade munten, dropslangen en een klein kadootje. Zo waren ze moe en lekker rustig, toen we weer bij huis waren.

Yolande

Reactie voor op de website?

74.23. Tip voor themafeestje thuis

Bij de schatkist huur je voor 30 euro een compleet themafeestje voor 10 kinderen. Alles van verkleedkleren, uitnodigingen, spelletjes met benodigdheden, sfeerattributen, kleurplaten, serviesgoed, voorleesboeken tot een mee-naar-huis-kadootje vind je in en bij een schatkist.

Hetty

Reactie voor op de website?

74.24. Jarig op 5 december

Hoi,

Mijn zoontje word 5 december 3 jaar, ja precies op het sinterklaasfeest. Hoe kan ik dat straks gaan kombineren? Wie heeft er tips voor ons?

groetjes Miranda en Robin

Reactie voor op de website?

74.25. Pannekoeken

Hoi hoi beste mensen,

Ik ben bezig om een k3 party te organiseren voor kim, ze wordt 5. Nu wil ze graag pannekoeken eten. Maar nu ben ik op zoek naar spullen of ideetjes om de pannekoeken te versieren zodat ze ook nog te eten zijn, hihi. Misschien hebben jullie een leuk iedee voor mij?

Alvast bedankt, groetjes

Reactie voor op de website?

74.26. Tips voor verjaardagstractatie

Hoi Mirjam,

Probeer eens iets met de titels van de liedjes. Dus b.v. bij toveren, tovervruchtenhagel. Of alle kleuren-van-de-regenboog pannenkoeken, met banaan (Afrika), marshmellows (Amerika) enz.

Succes! Jolanda

Reactie voor op de website?

74.27. Tip voor verjaardag op 5 december

Dit is de eerste keer dat ik op de site terecht kom. Ik wil even reageren op de verjaardag van 5 december, dan vier je Sinterklaas toch gewoon op bijv. 6 december? Mijn tante is ook op 5 december jarig en viert Sinterklaasavond altijd op 4 december en wij dus op 6 december.

Groetjes, Eva.

Reactie voor op de website?

74.28. Jarig op 5 december

De dochter van een vriending is ook jarig op 5 decemer. Zij heeft vanaf het begin de verjaardag gehouden op 1 december.

Reactie voor op de website?

74.29. Thema's voor kinderfeesten

Kijk eens op www.jarigejob.nl. Daar heb ik al verschillende leuke ideeen vanaf gehaald!

Danny

Reactie voor op de website?

74.30. Gezonde tussendoortjes

Wat zijn nu gezonde tussendoortjes? Lees het onderzoek van de Consumentenbond.

Reactie voor op de website?

74.31. De Pannenkoekentafel van Angela

Wat een leuk idee! Een K3 feest. Was ik nog maar een kind! Afgelopen maand heb ook ik een feestje gegeven voor mijn 7-jarige dochter, Shelley. Op de pannenkoekentafel stond:


- stroop
- suiker (wit én bruin)
- boter
- slagroom
- jam (kersen-, aardbeien- en frambozenjam)
- chocoladesaus
- hagelslag (vooral de feesthagelslag deed het goed)
- verse vruchten
- smarties
- dropveters
- negerzoenen

Voor de kleine liefhebber van wat hartigs:


- rul gebakken gehakt
- tomatenpartjes
- gebakken champignons
- paprikareepjes
- doperwten en wortel-mix
- roomkaas

Ik hoop dat ik u genoeg ideeen heb gegeven. En veel succes met de kids!

Mirjam, eet smakelijk!

Angela

Reactie voor op de website?

74.32. Kinderfeest-compleet

Kinderfeest-compleet verzorgt themafeestjes voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Het enige wat U hoeft te doen is de hapjes en drankjes klaarzetten, Kinderfeest-compleet doet de rest. Ik ben het als hobby begonnen toen ik voor mijn dochter Laura een very low budget feestje moest maken. Ik heb toen zelf een prinsessenfeest in elkaar gezet, met de namen van de feestgangertjes, alle opdrachten en spelletjes, knutselwerkjes, in het verhaal verwerkt. Het was ontzettend leuk geweest en niet duur.

Toen besloot ik van mijn hobby een klein inkomstenbronnetje te proberen te maken en ik moet zeggen dat het goed loopt. Ik verkoop standaardpakketten voor 9,95 en het prinsessenfeestpakket is voor de maand juni zelfs slechts 8 euro 50. Weinig geld voor een superleuk feestje. Daarvoor heeft U het persoonlijke verhaal, draaiboek kort en uitgebreid, klaarzetlijst en benodigdhedenlijst.

Ik zou zeggen kom eens kijken op mijn site! Kinderfeest-compleet.nl. Compleet feestje voor weinig!

Reactie voor op de website?

74.33. Jarig op 5 december

Ik ben zelf jarig op 5 december maar ben inmiddels volwassen. Zelf vier ik mijn verjaardag alleen nog maar in huiselijke kring want het is echt een probleem om familie bij elkaar te krijgen rond die tijd. Als advies wil ik meegeven dat het op het basisonderwijs niet leuk is om altijd het lieve, jarige kind te zijn (jaar in en jaar uit) ik zou dat zeker als het kind wat ouder is opnemen met de leerkracht van de klas.

Een leuke tractatie voor die tijd zijn zwarte pietjes: een closetrol als lijfje, een met zwart crepepapier ingepakte mandarijn als hoofd en muizetrappetjes als armpjes en beentjes. Over het vieren van de verjaardag: iets eerder is handiger dan later omdat je in de voor kinderen drukke maanden zit want na sinterklaas zijn ze op de scholen al weer met de kerst bezig. Ook zou ik het met de leerkrachten overleggen wanneer het kind het beste kan tracteren: het is veel leuker om op een andere dag in het middelpunt te staan dan een snelle verjaardagsviering omdat Sinterklaas eraan komt of net geweest is.

Marja

Reactie voor op de website?

74.34. Ideeën gevraagd voor verjaardag

Heeft iemand misschien leuke ideeën voor welke spelletjes/toestellen men kan doen als men een verjaardagsfeestje voor een 8 en 10 jarige jongen geeft in een gymzaal? Duur ca 2 uur. Alvast bedankt.

Petra

Reactie voor op de website?

74.35. Tractatie

Ik heb mijn oudste zoon op danoontje laten tracteren (de goedkope versie) met een plastic lepeltje erbij, want de juffen hebben nooit zoveel lepeltjes. Een ballonnetje erbij en klaar ! Marian

Reactie voor op de website?

74.36. Jarig op 5 december

Onze zoon is ook op 5 december geboren. Wij vieren, sinds hij naar de basisschool gaat, zijn verjaardag een maandje eerder, nl. op 5 november. De familie en kennissen zijn hierover ingelicht. Zodoende krijgt hij niet alle kadootjes in 1 keer en is er ook meer aandacht in de klas voor zijn verjaardag.

Saskia

Reactie voor op de website?

74.37. Tip

Vier het precies een maand eerder, geen gezeur met St-klaas en toch een leuke verjaardag. Een goede kennis van mij is jarig op 2 dec. en dit hebben zij gedaan i.v.m. St-klaas verkoop in hun winkel

Estrella

Reactie voor op de website?

74.38. Houd traktaties simpel

Beste Nancy,

Op de peuterspeelzaal hoeft het allemaal nog niet zo uitgebreid. De peuters zien vaak nog niet eens dat jij je als moeder uit de naad gewerkt hebt om een super traktatie te maken. Meestal is gewoon een leuk plastic bekertje, met van die leuke opdruk, gevuld met wat nibbitjes al meer dan voldoende. De juffen van de psz worden soms gek van al die grote en dubbele traktaties.

Hou het simpel. Of als je dan toch echt iets leuks wilt maken, een lieveheersbeestje bijv. met stippen naar leeftijd en daaronder een doosje krentjes geplakt.

Succes Annemarieke

Reactie voor op de website?

74.39. Kindertractatie

Door schade en schande ben ik ook wijs geworden met de tractaties van de kinderen. Knutselen met tractaties doe ik niet meer. Voor de kleintjes is het leuk en lekker om te tracteren op danoontjes (van de aldi of edah) evt zomers invriezen met een plastic lepeltje erin. Met de oudste kinderen bak ik altijd zelf cakejes, die we met smarties versieren of kleine (krente)bolletjes. Leuke gekleurde servetjes erbij en het feest is compleet.

Juliette

Reactie voor op de website?

74.40. De toverkist

De Toverkist verhuurt themakisten voor kinderen van 4 tot ca. 8 jaar, vol verkleedspullen, attributen in stijl van het thema, knutselpakketjes, spelletjes en nog veel meer voor een leuke verjaardag thuis. De thema's zijn:
- prinsessen & ridders
- tovenaars & heksen
- piraten
- indianen
- elfjes
- kabouters
- circus
- vikingen
Kijk maar eens op www.detoverkist.nl!

Groetjes,

Reactie voor op de website?

74.41. Tips verjaardagsfeestje

Toen onze dochter 11 jaar werd hebben we een ontbijtfeestje gegeven op zondagmorgen. We hebben alle kinderen van huis opgehaald en toen ze bij ons kwamen stond het ontbijt klaar met zelf afgebakken broodjes, croissantjes, thee, beschuitjes etc. Het was een geweldig succes. Daarna zijn we naar het plaatselijke overdekte zwembad gegaan, hebben ze een paar uurtjes gezwommen en aan het eind van de ochtend iedereen weer naar huis gebracht. De kinderen spraken er jaren later nog over.

Roelie

Reactie voor op de website?

74.42. Cadeau's

Het blijft gewoon leuk om dingen thuis te doen vind ik persoonlijk. Tegenwoordig gaat iedereen maar buitenshuis feest vieren. Het loopt echt uit de klauwen, en je voelt je bijna verplicht om er zelf ook aan mee te doen. Laatst hadden mijn kinderen 3 feestjes in de week, waarvan er twee buitenshuis plaatsvonden. Dure grap want er waren minimaal 8 kinderen uitgenodigd.

Dan nog even iets anders, wat zijn eigenlijk een beetje normale bedragen voor cadeautjes voor vriendjes? Op een van de verjaardagen waar mijn kids naartoe ginen kreeg de jarige een playstation 2 spel? Ik vind dat onbegrijpelijk, zoiets koop ik dus alleen voor mijn eigen kind en evt neefjes en nichtjes. Graag een mening van een van de lezers over het bedrag dat je aan vriendjes geeft, dus geen familie, met leeftijd 8 - 11 jaar...

Jolanda

Reactie voor op de website?

74.43. Cadeau's

Mijn dochter gaat ook vaak naar een feestje. Dat is erg leuk voor haar, maar het wordt mij te gek om aldoor dure cadeautjes te kopen. Ik koop iets tussen de 3 en 5 euro. Soms koop ik wat in voorraad, als er iets leuks in de aanbieding is.

Nog even over spelletjes thuis. Ik heb 5 kinderen, in de leeftijd van 22 tot 8 jaar. Ik ben nog nooit met een feestje weg geweest, maar altijd spelletjes thuis of een speurtocht gedaan. De kinderen hebben het altijd leuk gevonden. Het is de voordeligste manier van feestjes geven. Je hoeft alleen maar voor spelletjes en voldoende lekkers te zorgen.

Marga

Reactie voor op de website?

74.44. Rory's verkleedkisten

Voor een ouderwets leuke verjaardag in een modern jasje kunt u terecht bij Rory's verkleedkisten. Wij zitten in Assen en verhuren verkleedkisten in de thema's Harry Potter, K3, Disney prinsessen en er is nog veel meer in de maak. Kom maar eens kijken op de website.

Reactie voor op de website?

74.45. Lekker thuis

Ook ik vierde de verjaardagen van de kinderen altijd thuis terwijl er bij ons genoeg andere mogelijkheden waren b.v. mac donalds, darteldorp enz.. Maar aan de reacties van de kinderen kon ik altijd opmaken dat ze het geweldig vonden. Voorbeelden doe spelletjes in competitieverband bliklopen, sjoelen, hardlopen, stoelendans en wat ze altijd het allerleukste vonden de bingo. Kleine prijsjes kan je heel goedkoop bij action halen en als je daar al een paar weken van tevoren mee begint vallen de kosten niet eens op. Als afsluiting was er dan de patat die ik van te voren al voorbakte zodat het niet te lang duurde en knakworsten. Als ik al die stukjes zo lees krijg je gewoon weer heimwee naar die leuke tijd. Inmiddels zijn ze nu 18, 17 en 13 jaar oud.

Mia

Reactie voor op de website?

74.46. Jippiejee themakinderfeesten Gemert

Wilt u ook thuis een leuk kinderfeest geven, maar moet het niet te duur zijn? Wij verhuren themakinderfeestjes voor 2,50 p.p.! U kunt kiezen uit de volgende thema's: prinses, kabouter, indiaan, piraat, spion, pippi, sprookje, heks, griezel, kook e.d. Kom snel op onze site kijken. www.jippiejee.bntw.com.

Misschien tot ziens!

Reactie voor op de website?

74.47. Lekker en leuk

Gewoon een stokje en dan vruchten er aan en klaar is kees.

Layla

Reactie voor op de website?

74.48. dTractaties op school

Hallo!

Ik ben ook moeder van 6 kinderen, 4 jongens (18, 16, 7 en 5) en 2 dochters (2 keer 14). Op onze school is het de gewoonte "gezonde" tractaties mee te brengen, maar naast de appel, mandarijn... geef ik toch graag eens "ongezonde troep"! Het gaat tenslotte over kinderen, en stout snoep moet toch ééns kunnen.

Naast de eetbare tractaties worden ook geschenkjes uitgedeeld. Die haal ik in de doopsuikerafdeling van AVA, waar je voor geen geld grote hoeveelheden leuke geschenkjes kan vinden. De laatste keer kocht ik "stokjespotloden", origineel, nuttig én heel goedkoop!

Katrien

Reactie voor op de website?

74.49. Een leuk feesje

Je kunt een piratenfeest houden. Ze krijgen eerst een piratentaart (zelf maken of bij de bakker bestellen). Pak de cadeaus uit en maak groepjes van drie. Geef ze een kaart en een begeleider. Bedenk zelf de kaart, maak een leuke route door de buurt en geef ze opdrachten. En als allerlaatste een kistje begraven. Daar doe je snoepgoed in, of een leuk klein cadootje voor de kinderen. En als laatste een leuke film.

Marije

Reactie voor op de website?

74.50. Afscheid creche/peuterspeelzaal

Toen mijn dochter afscheid moest nemen van de creche heb ik bij Zeeman kleine kinderzakdoeken gekocht. Hierin heb ik een kleine tractatie gedaan en met een lintje dichtgeknoopt. Een kaartje met daarop "Dag, zwaai mij maar uit, ik ga naar de basisschool" en de naam van mijn dochter heb ik aan het lintje gehangen. Alle gevulde zakdoeken doe je in een grote mand. Ik heb er leuke reacties op gekregen.

Agnes

Reactie voor op de website?

74.51. Traktatie tips

Mijn ervaring is dat vooral de presentatie maakt of een traktatie geslaagd is. Vorig jaar werd mijn zoontje 6. Ik heb van een hoge smalle prullebak een grabbelton gemaakt. Met z'n gat waar je niet kunt kijken, alleen voelen. Vervolgens hele kleine zakjes Haribo erin (26 zakjes voor nog geen twee euro bij Aldi). Het was een geweldig succes. Op het partijtje heb ik de ton nog eens gevuld.

Verder gebruik ik een knalroze vergiet en Hawaii-slinger (met bloemen). De ketting doe ik om de vergiet. Ziet er prachtig uit. Net als een glimmend chromen rond dienblad. Hawaii-slinger erom, kleine cakejes met een parasolletje erop, prachtig!

E. Straathof

Reactie voor op de website?

74.52. Voor elke budget een leuke traktatie

Op deze site vind je voor elke budget een leuke traktatie, kijk zelf eens op: www.traktatieidee.nl.

Reactie voor op de website?

74.53. Tip voor een familie- of verjaardagsfeest

Een hele middag genieten en spelen op Roke’s Erf in Ommen (Overijssel.Entree 2.50. Een compleet kinderfeestje kost 7.00 per kind.

Klompen wijzen de weg op dit unieke pad langs, erf, tuin, bos en boerderij. Onderweg is er van alles te doen.

Op een vooraf afgesproken tijd komt Any Tyme Snackerij. Voor elk kind is er een kinderbox (patat, 3 mini snacks en een ijsje)

Wij hebben gelegenheid uw familiefeestje te organiseren op de boerderij. Vraag eens vrijblijvend naar de mogelijkheden op 0523 – 676289.

Reactie voor op de website?

74.54. Kinderfeestje 5 december

Wij hebben bijna hetzelfde probleem mijn zoontje is op 6 december jarig, het 5 decemberfeest verplaatsen wij altijd naar de zaterdag daarvoor. Zijn verjaardag naar de zaterdag erna (hij word nu 7), kinderfeestje de woensdag na zijn verjaardag, of in de kerstvakantie. (Veel moeders heel blij met een middag rust en zelf makkelijk te regelen, tijd zat).

Brenda

Reactie voor op de website?

74.55. De gekte rond tractaties en kinderfeestjes

Hier genoeg leuke iedeeen voor kinder tractaties en feestjes. Waar ik mij aan stoor dat er tegenwoordig bij ons op school,vooral bij de kleuters het zo overdadig moet zijn. Er worden bij ons op school door sommigege ouders hele paketten van gummen,pennen ed bij een tractatie gegeven. Waar is dit nou weer voor nodig denk ik dan. Ik doe hier zelf echt niet mee, aan die gekte!

Ook de kinderfeestjes worden steeds veel gekker(duurder).Het lijkt soms wel dat de ouders elkaar hier de ogen mee willen uitsteken. Te gek voor woorden. hoe zit dat bij jullie worden jullie daar nou ook niet gek van die duur doenerij?

Jessica

Reactie voor op de website?

74.56. Kinderfeestjes

Helaas is dit bij onze school ook het geval. Hoe mooier en duurder hoe beter denken ze. Gelukkig zijn er ook nog een paar ouders die zich hier niet aan storen. Maar dat heeft weer tot gevolg dat deze kinderen min of meeer buiten gesloten worden. bijv niet uitnodigen op feestje of komen spelen.

Maar bij communie of vormsel is dit ook gaande. Duurdere kleren kapsels die een nog mooier dan de ander. Het feest er om heen de een nog uitbundiger dan de ander. En achteraf maar klagen dat het allemaal zo duur is. Laat iedereen in zijn of haar waarde.

Dus doe gewoon wat jij denkt dat goed is en je er verder niet aan storen. Hebben wij ook gedaan en de stress van wat moet ik nu doen is gelukkig weg.

Geno

Reactie voor op de website?

74.57. Re: gekte rond tractaties en kinderfeestjes

Jessica, mestal vinden kinderen een feestje wat je zelf maakt veel leuker. Onze zoon werd 6 en wilde een verjaardag met thema cars. We hadden nog een racebaan op zolder, een spel op de gamecube. Een zelf gemaakt spel met doppelsteen in het thema van de film Cars, ezeltje prik etc en zo kon iedereen punten verzamelen. De winnaar ging aan het eind van de middag naar huis met een echte bokaal de piston club, gemaakt van een mijn man's vele bekers die hij vroeger heeft gewonnen, beplakt met Cars stickers. Geweldig vonden ze het.

Ik heb ook een leuke site ontdekt voor spel thema's en spelletjes die je zelf kunt maken. Kijk op www.doosvolplezier.nl klik of feestthema's je kunt ze zo downloaden.

Veel succes. Lyda

Reactie voor op de website?

74.58. Traktaties

Om cadeautjes te trakteren, was eigenlijk in plaats van snoep. Vooral bij kleuters/peuters was dat het geval. Veel kinderen hebben last van allerlei allergieën. Bij de Action kan je b.v. voor weinig geld bellenblaas kopen. Leuk papiertje met slingertjes eraan en het staat leuk om uit te delen. Dat sommige ouders het dubbelop doen met snoep erbij, is overdreven. Of snoep of cadeautje.

Bij ons op school loste het probleem zich op in de hogere klassen. De meeste kinderen willen toch gewoon zakjes chips trakteren. Gewoon niet aan meewerken met die dubbelop traktaties.

Marie

Reactie voor op de website?

74.59. Ontbijtfeestje

Toen mijn dochter 10 werd, hebben we een ontbijtfeest gegeven. Haar vriendinnen kwamen om ongeveer half 9, wij hadden toen de tafel klaar staan met allerlei lekkere dingen voor een ontbijt erop. Na het ontbijt hebben we nog spoorzoekertje gedaan, en iets leuks gemaakt. Daarna gingen ze voor het middageten weer naar huis. Ze vonden het allemaal heel erg leuk.

Wat ik ook weleens doe, is een gymzaal afhuren. Wij hebben niet een grote kamer, dus zeker met een jongensfeestje moet je toch even de deur uit om alle energie kwijt te raken. Een gymzaal huren kost in onze woonplaats helemaal niet zo veel geld, voor een uur nog geen 10 euro. En dan maakt het niet uit of je 5 of 10 kinderen bij je hebt.

Mijn ervaring is wel dat je beter niet al te veel kinderen kunt uitnodigen. Je eigen kind kan het met veel kinderen soms helemaal niet meer overzien.

Jolanda.

Reactie voor op de website?

74.60. Traktatie voor school

Hoi,

Ik heb misschien ook een leuke traktatietip! Wij hebben ook niet veel te besteden, mijn zoontje is ook binnenkort jarig, ik heb bij de aldi van die invriesijsjes gekocht. Voor iedereen 1 ijsje ingepakt in folie, leuk lintje erom, kaartje eraan en klaar. Dit heb ik in een leuke mand gelegd. Het ziet er heel leuk uit!

Liefs, Susan

Reactie voor op de website?

74.61. traktatie-idee

goede, leuke en goedkope traktatie:

Neem soepstengels en knoop aan het uiteinde een rode of zwarte dropveter. neem dan spekjes (roze/gele ruiten) snij ze in de vorm van een vis en knoop aan de dropveter vast (met z'n staart! Steek ze in een op ze kant gemaakte (schoenen) doos en laat je kind de doos omtoveren tot een blauwe zee met zelfgeknutselde vissen erop. Succes gegarandeerd!

Reactie voor op de website?

74.62. re 66.62 Aanvulling traktatie idee

Die soepstengel hengels zijn echt een succes maar pas op als je er nog mee op de fiets naar school moet. Voor je het weet zijn de stengels gebroken. Mijn tip. Vervoer de stengels liggend en doe ze op school in de versierde doos dan zijn ze tenminste heel. Voor de vissen kun je ook grote wingum dolfijnen snoepjes gebruiken die verkopen ze o.a bij action. veel succes!!

Reactie voor op de website?

74.63. Muffins als traktatie

De laatste paar jaar bak ik muffins (cakejes in een papiertje) als traktatie voor op school. Ze zijn makkelijk en snel te maken, zelfs ruim van tevoren en invriezen. Ze kunnen eventueel nog versierd worden met allerlei lekkere dingen.

Ook heb ik enkele keren iets met bladerdeeg gedaan. Plakjes bladerdeeg in 4 repen snijden, een worstje erin leggen, oprollen, bestrijken met eigeel en de oven in. Of mini croissantjes met kaas, ook lekker.

Nejada.

Reactie voor op de website?

74.64. Zelf taart maken

Op kinderfeestjes serveer ik geen taart maar gewoon een doos slagroomsoesjes, gaat er goed in zo halverwege de middag.

Taarten voor onze eigen verjaardagen maak ik zelf, ik bak altijd een appeltaart. Niks deeg uitrollen maar gewoon kruimeldeeg maken. De ene keer doe ik er rozijnen bij, soms jam, noten enz. Dit jaar had ik nogal veel cakemeel staan, hier heb ik een taart van gemaakt (ipv biscuitdeeg) door dit in een grote ronde springvorm te doen. Naderhand versierd met een blik vlaaivulling dat nog in de kast stond, slagroomtoefjes erop en eventueel daarop nog wat gekleurde hagel. Het was heel lekker en goedkoop.

Nejada.

Reactie voor op de website?

74.65. Speurtochten!

Hierbij nog een tip: speurtochten zijn leuk voor grote groepen, kunnen thuis worden gehouden en zijn daardoor niet duur. Op www.bijzonderfeestje.nl vind je diverse speurtochtpakketten. Kant-en-klaar, je hoeft ze alleen nog maar uit te zetten.

Ook voor oudere kinderen zijn er leuke pakketten, waarbij gebruik wordt gemaakt van internet, SMS of mobiele telefoon!

Reactie voor op de website?

74.66. Traktatie peuters

Mijn zoontje heeft de vijf kindjes van peutergym en de vijf kindjes die op zijn verjaardag waren (kinderen van mijn vriendinnen), getrakteerd op bellenblaasvlinders. Goedkope bellenblaas en daar hebben we twee vleugels van knutselkarton aan geplakt met plakband, waarop stond Hoera... 2 jaar!

Dan nog van die 'pijpenragers' van de Hema, erom draaien en zo heb je de voelsprieten. Kindjes vonden de bellenblaas geweldig, ouders vonden de vlinders heel leuk. En het leverde veel leuke foto's voor het fotoboek op!

Pauline

Reactie voor op de website?

74.67. Tipjes

Mijn moeder deed vroeger vaak verhaaltjesbingo, een verhaal waar allemaal getallen in zaten. Ieder kind een bingo kaart en dan zodra een getal genoemd wordt in het verhaal (bijvoorbeeld zeven schaapjes) dan moeten de kinderen dat aanstrepen. Als traktatie kregen wij op het feestje vaak een eierkoek en die mochten we zelf versieren met jam/smarties/rozijntjes/slagroom, zelf taartjes maken dus. Lekker makkelijk.
Annadet

Reactie voor op de website?

74.68. Piratenbootjes

Een leuke gezonde tractatie: Bladerdeegplakken halveren en besmeren met ketchup. Een knakworst in het midden leggen en het bladerdeeg omvormen tot boot-model. Kaas erover strooien. Half uurtje in oven. Tenslotte een vlaggemast maken van b.v sateprikker met lapje.

Reactie voor op de website?

74.69. Trakteren

Kijk eens op www.webvlinder.com voor leuke kinder- en geboorte traktaties. Niet duur en erg leuk.

Reactie voor op de website?

74.70. Jarig op 5 december

Reactie op Jarig op 5 december

Onze dochter is ook jarig op 5 december. Wij vieren het sinds zij op school zit op de volgende manier: overdag mag zij gewoon trakteren; zij vindt dit super want ze is tegelijk met sinterklaas jarig. 's middags zijn ze altijd vrij en vieren wij haar verjaardag gewoon met ons eigen gezin (leuke dingen doen). Vaak mag zij dan kiezen waar we gaan eten (maar dit kan je ook gewoon thuis doen) en 's avonds is het pakjesavond! Ze vindt het echt superleuk om jarig te zijn en heel speciaal.

Petra

Reactie voor op de website?

74.71. Traktatie voor de allerkleinste vanaf 2 jaar iemand tips?!

Mijn dochtertje van 2 gaat volgende maand naar de peuterspeelzaal. 1 dag erna is ze ook nog jarig. En ik hou van orginele traktaties, maar op dit moment kan ik er gewoon echt niet opkomen ,iemand ideeen?

Nancy

Reactie voor op de website?

74.72. Traktatie voor allerkleinsten vanaf 2 jaar

Zonnatura heeft mini rijst wafeltjes met varianten met in een yoghurt- en een chocolade top laagje, presenteren in een leuk mandje met daarom heen doorzichtige inpak folie met een lintje en een ballon daaraan vast gemaakt. Of mini krentenbolletjes met een fantasieprikker er in, dit kan ook met mandarijnen of een combinatie van deze twee.

Let wel, kinderen van deze leeftijd letten niet zo op wat er getrakteerd wordt en hoe deze eruit ziet Weten zij veel! Maak het jezelf dus niet te moeilijk!!

Veel succes!!

Annemieke

Reactie voor op de website?

74.73. Tractatie jonge kinderen

Het is vaak vooral hoe je het aankleedt. Een ballon eraan of een gekleurd kaartje met de tekst "hoera 2!" oid doet al wonderen. Mijn suggesties (aanvullend op die leuke rijstewafeltjes ;-)): Soepstengels (eventueel gedipt in boter met hagelslag of muisjes eraan). Stukje ontbijtkoek met vlaggetje er in geprikt.

Je kunt gewoon kijken wat je kind zelf eet en daar met een versierinkje eenvoudig een tractatie van maken. Kinderen van die leeftijd vinden veel nog leuk!

Groetjes Astrid

NB het is ook helemaal niet vreemd om bij binnenkomst op de peuterspeelzaal niet te tracteren ook al is de verjaardag de dag erna. Veelal zijn er al zoveel indrukken voor zo'n kind, en een verjaardag is dan weliswaar een bijzondere dag, als het goed is krijgt ze die nog veel vaker! Het hangt natuurlijk van het kind af, maar gewoonlijk ben je zelf ook wat meer gespannen op zo'n dag (want eerlijk is eerlijk je wilt gewoon dat het leuk is en dat alles goed gaat) en dat kan zo maar van invloed zijn op je kindje.

Reactie voor op de website?

74.74. Nog meer tips voor feestjes thuis!

Kaarten maken en sieraden maken.

Pizza's bakken

Gewoon lekker ouderwetse spelletjes doen, koekhappen, appelhappen, watje blazen.

Een kookfeestje: geef ze allemaal een stuk deeg, laat ze koekjes uitsteken en bak die, tijdens het bakken filmpje kijken en dan als ze klaar zijn versieren.

Verven: een eigen glas, handdoeken en witte t'shirts.

Reactie voor op de website?

74.75. Kinderfeestje op de boerderij

Kijk voor een leuk feestje op de de boerderij op www.feestopdeboerderij.com

Reactie voor op de website?

74.76. Spelen en helpen op de boerderij

Wat een leuk feestje: trek je overall aan en ga heerlijk spelen en helpen op deze boerderij in Dorst! Kijk hier.

Reactie voor op de website?

74.77. Speurtocht Kinderfeestje

Speurtocht kinderfeestje nodig? Speurtochten vinden kinderen vrijwel altijd leuk om te doen. Maar een speurtocht bedenken en uitzetten is altijd veel werk en het is lastig om zelf ideeën te bedenken. Het uitzetten zult u nog zelf moeten doen, maar de speurtocht kunt u hier direct downloaden: www.kinderdoeplein.nl/. Dit is de oplossing voor een kinderspeurtocht. Op deze manier zorgt u voor een geslaagd kinderfeestje waar u zelf niet al te veel werk van heeft.

Sandra

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Verjaardagen binnen een groot gezin

 1. Wel tips, maar leuk?
 2. Verjaardagen
 3. Pannenkoekenfeestje
 4. Tractaties op school
 5. Tractaties
 6. Tractaties op school
 7. Kinderfeestjes
 8. Tip
 9. Feestje uit de Kist
 10. Tuinfeest
 11. Kinderfeestjes: een hoop werk
 12. Kinderfeestjes: hulp gevraagd
 13. Mijn tip
 14. Uitgebreide lijst tips kinderfeestjes
 15. Lekkere tractatie op school
 16. Niet gezond
 17. Hoezo niet gezond?
 18. Wie heeft een idee?
 19. Speciale traktatie
 20. Traktatietips
 21. Schatkist
 22. Piratenfeest
 23. Tip voor themafeestje thuis
 24. Jarig op 5 december
 25. Pannekoeken
 26. Tips voor verjaardagstractatie
 27. Tip voor verjaardag op 5 december
 28. Jarig op 5 december
 29. Thema\'s voor kinderfeesten
 30. Gezonde tussendoortjes
 31. De Pannenkoekentafel van Angela
 32. Kinderfeest-compleet
 33. Jarig op 5 december
 34. Ideeën gevraagd voor verjaardag
 35. Tractatie
 36. Jarig op 5 december
 37. Tip
 38. Houd traktaties simpel
 39. Kindertractatie
 40. De toverkist
 41. Tips verjaardagsfeestje
 42. Cadeau\'s
 43. Cadeau\'s
 44. Rory\'s verkleedkisten
 45. Lekker thuis
 46. Jippiejee themakinderfeesten Gemert
 47. Lekker en leuk
 48. dTractaties op school
 49. Een leuk feesje
 50. Afscheid creche/peuterspeelzaal
 51. Traktatie tips
 52. Voor elke budget een leuke traktatie
 53. Tip voor een familie- of verjaardagsfeest
 54. Kinderfeestje 5 december
 55. De gekte rond tractaties en kinderfeestjes
 56. Kinderfeestjes
 57. Re: gekte rond tractaties en kinderfeestjes
 58. Traktaties
 59. Ontbijtfeestje
 60. Traktatie voor school
 61. traktatie-idee
 62. re 66.62 Aanvulling traktatie idee
 63. Muffins als traktatie
 64. Zelf taart maken
 65. Speurtochten!
 66. Traktatie peuters
 67. Tipjes
 68. Piratenbootjes
 69. Trakteren
 70. Jarig op 5 december
 71. Traktatie voor de allerkleinste vanaf 2 jaar iemand tips?!
 72. Traktatie voor allerkleinsten vanaf 2 jaar
 73. Tractatie jonge kinderen
 74. Nog meer tips voor feestjes thuis!
 75. Kinderfeestje op de boerderij
 76. Spelen en helpen op de boerderij
 77. Speurtocht Kinderfeestje

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.