Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

6. Opbergen van schoolwerkjes

Hoi,

Ik ben benieuwd hoe andere ouders al de schoolwerkjes van de kinderen opbergen en of ze alles bewaren. Wat wel en wat niet. Ik vind dit nl. lastig, vind alles belangrijk maar het wordt wel een berg spul zo!

Groetjes Jeanine

Reactie voor op de website?

6.1. Kunstwerkjes

Hoi,

Ik herken je probleem al is het voor mij alweer wat jaren geleden dat ik drie kinderen op kleuterschoolleeftijd had en elke dag stapels kunstwerkjes aangeleverd kreeg. De bijzonderste, leukste, kleurigste, of die waar ze het meest trots op waren of die de meeste inspanning gekost hadden, hing ik op de deur van de koelkast of lijstte ik in en deed ik na verloop van tijd in een daarvoor bestemde doos, die nu dus nog op zolder staat want leuk voor later! De rest legde ik op een stapel, vlak bij de stapel oud papier, en op gezette tijden verdween er ongemerkt weer een stapeltje tussen het oud papier. Werkte altijd prima!

Groetjes, Sandra.

Reactie voor op de website?

6.2. Reactie op opbergen van schoolwerkjes

Ik heb 3 kinderen, 2 op de basisschool en 1 op de peuterspeelzaal. Ik hang de werkjes van alledrie op de deur en na 1 of 2 weken haal ik er alles weer af. De werkjes van de peuterspeelzaal bewaar ik allemaal in een kartonnen map waar een elastiek om heen gaat.

Bij de basisschoolwerkjes bewaar ik wel de opdracht tekeningen maar niet de zelfverzonnen tekeningen tenzij ik daar een ontwikkeling in zie ten opzichte van een zelfde soort tekening. De drie demensionale werkjes zet ik eerst een tijd neer en de bijzondere bewaar ik in een doos op zolder voor later.

Evelien

Reactie voor op de website?

6.3. Schoolwerkjes bewaren

Ik werk zelf in het onderwijs en ben moeder van vier kinderen. De werkjes die de kinderen gemaakt hebben, hang ik altijd eerst een tijdje op zodat idereen trots kan zijn en er complimenten over en weer kunnen gaan. Daarna zal ik toch moeten schiften. Wat gaat er naar zolder en wat.....

Een goede tip die ik van een ouder op school kreeg. Kleuters maken regelmatig grote werkstukken, deze moeder maakte daar een foto van. Die kun je natuurlijk met gemak bewaren.

Astrid

Reactie voor op de website?

6.4. Op een cdrom

Wij zijn een groot gezin in een woonhuis met weinig (berg)ruimte. Tekeningen en andere werkjes mogen op de deur van de trapkast geplakt worden. Deur vol, dan haal je een werkje van jezelf weg. Alle tekeningen, kunstwerkjes, lego- en andere bouwsel, tentoonstellingen, presentaties etc. worden (op vraag van de kinderen) digitaal op foto gezet.

Alle kinderen hebben hun eigen digitale fotomap waar deze foto's ingaan. Daarnaast heb ik voor ieder kind een multo-map waarin enkele tekeningen (meestal 2 of 3 per jaar) bewaard worden; alleen het begin van een echt nieuwe ontwikkeling. Kinderen en ik zijn tevreden met deze oplossing.

Marijke

Reactie voor op de website?

6.5. Schoolwerkjes

Ik hang ze eerst op aan en deur die ik geverfd heb met magneetverf. Als het tijd is voor andere werkjes, en de deur zit vol, dan haal ik ze er af en leg ze op een stapeltje, die ik op de trap leg. En als ik naar boven ga, neem ik ze mee, vouw ze op en doe er twee gaatjes in, waarna ze in een ordermap verdwijnen die ik in de boekenkast op de overloop heb staan.

Voor elk kind heb ik zo een aantal mappen die, als ze vol zijn, naar zolder gaat en in hun bak komen te liggen. Aan die bak mogen ze nu niet komen. Ze gaan mee als ze ooit een keer op zichzelf gaan wonen.

Zo zitten daar ook hun knuffels in die ze bij de geboorte gekregen hebben van hun vader, en de bekers van het koningshuis of de theelepeltje bij de geboorte van het oudste prinsesje.

Zo heb ik nu 6 bakken op zolder staan, de 7e moet ik nu nog kopen, maar dat doe ik wel als er tijd voor is.

groetjes van Judith H H

Reactie voor op de website?

6.6. Werkjes bewaren

Hier ook 4 kinderen die geregeld met van alles en nog wat thuis komen! En ja.. alles bewaren gaat echt niet. Ik zou geen woonruimte meer overhouden! Ik vertel daarom ook eerlijk aan de kinderen dat ik niet alles kan bewaren. Meestal bewaar ik de dingen die een nieuwe ontwikkeling laten zien, en de werkboekjes die de kinderen (groep3) mee naar huis krijgen.

Voor tekeningen/plakwerkjes had ik heel lang een "waslijn" aan een kale muur gehangen. Zo konden de kinderen zelf hun dingetjes ophangen en weer vervangen als de lijn vol was. Nu ze groter worden en niet meer zóveel knutsel en tekenwerk mee naar huis nemen, hebben de kinderen onder hun eigen ingelijste foto aan de muur een draad met een mooie knijper waar ze 1 werkje tentoon kunnen stellen voor anderen! Heel leuk, want iedereen kan in 1 oog opslag zien welk werkje van welk kind is! (ook visite heeft dat snel door!)

De grotere 3-dimensionele werkjes mogen een tijdje op de kast of in de vensterbank staan en verdwijnen daarna in de (papier-)bak. De mooiste dingen worden ook hier op foto gezet!

groetjes Sonja

Reactie voor op de website?

6.7. Tip, vooral niet overdrijven

reactie op 3 opbergen van schoolwerkjes

Bewaar het een jaar en zoek het dan pas uit. Op die manier hou je 3 tot 5 items over. X 12 jaar is meer dan genoeg voor later.

Wil je ook nog mensen gelukkig maken? Breng dan de tekening die je niet bewaart naar bijv het bejaardentehuis of ziekenhuis samen met je kind. Leerzaam voor je kind en eenzame mensen zijn er erg blij mee.

Ik kreeg zelf laatst 1 tekening van vroeger van mijn moeder en dat was voor mij al genoeg.

Tinus

Reactie voor op de website?

6.8. Opbergen

Een tip van mijn zus: Elk kind krijgt 1 hele grote doos. Als deze vol is, is hij vol. Wil je dan toch wat bewaren moet je iets anders eruit doen. Zo blijft het beperkt bij 1 doos per kind.

Truus

Reactie voor op de website?

6.9. Groot prikbord!

Wij hangen ons zoontje zijn tekeningen en/of werkjes aan een groot prikbord in onze woonkamer. Ons ventje ziet zo dat wij heel trots zijn op zijn kunstwerkjes. Andere werkjes krijgen een speciale plaats in ons interieur.

Het bord doet later ook nog wel dienst voor hemzelf als hij werk op school heeft en dan weet hij perfect wat nog te doen. Ik breng het hem zo wel bij. Wij hebben namelijk ook niet zoveel ruimte dus alles wordt goed bekeken.

Zijn meter vraagt regelmatig ook eens een tekening en dan mag zij er 1 uitkiezen van het bord.

Telkens als hij er nieuwe meebrengt, verander ik het bord en de oude gaan in een grote elastomap. De grotere werkjes bewaar ik voorlopig in een doos, maar mettertijd hoop ik een grote koffer te vinden dat hij later kan meenemen als hij alleen gaat wonen. Mooie herinneringen!

Als het vakantie is, hangen de laatste er 2 maand op maar vorige zomer was dat heel leuk want de kleuren die hij in zijn laatste werkje gebruikte, paste heel goed in ons interieur en duizend keer beter dan een Picasso of Van Gogh (hihi)!

Veel verzamelplezier nog voor jullie allemaal!

Caroline

Reactie voor op de website?

6.10. Werkjes bewaren

Reactie op Opbergen van schoolwerkjes

Hoi.

Ik heb 3 kinderen 7, 10 en 13 en heb door de jaren heen eigenlijk alles wel bewaard! Ik ben zelf als kind 13 keer verhuisd en heb helemaal niets van vroeger. Iedereen verklaard me voor gek maar ik kan het gewoon niet weggooien. Ik heb boven een grote plank vol met multomappen.

Opbergen van schoolwerkjes

 1. Kunstwerkjes
 2. Reactie op opbergen van schoolwerkjes
 3. Schoolwerkjes bewaren
 4. Op een cdrom
 5. Schoolwerkjes
 6. Werkjes bewaren
 7. Tip, vooral niet overdrijven
 8. Opbergen
 9. Groot prikbord!
 10. Werkjes bewaren
 11. Hormonen?!
 12. Angst
 13. Stap terug

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.