Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

73. De afvalbak

Wij zijn een groot gezin met 7 gezinsleden. Erg gezellig en druk. Ik loop echter elke week tegen een probleem op, nl. het volgende: De altijd volle afvalcontainer!

De gemeente waar wij wonen (Heerenveen) heeft het beleid om maar een maal per veertien dagen de container te legen.

Onze afvalbak is echter al na één week vol,ondanks het gescheiden verwerkerken van diverse afval (glas, papier etc.). Nu kan je wel een tweede container aanvragen, maar dat kost naast de borg van f 75,00 ook nog eens f 10.00 per leging. Dat is op jaarbasis best een begrotelijk bedrag. Eigenlijk vind ik dit een klein beetje discriminerend ook, want mijn buren die maar met twee mensen in het huis wonen hebben dezelfde maat container.

Heb iemand misschien een idee? Ik vind het nl. ook niet echt plezierig om iedere keer de container van mijn buurtbewoners met mijn afval vol te stouwen (vaak stiekem in het donker). Graag zie ik ieders reactie tegenmoet.

Met vriendelijke groeten, Marjolein

Reactie voor op de website?

73.1. De grijze container is altijd te klein

Hallo allemaal

Toevallig hebben we het er gisteravond nog over gehad dat dit wel een vraag was die we eens aan de orde moesten stellen. Voor ons is het vaak al moeilijk maar voor de nog grotere gezinnen moet het bijna ondoenlijk zijn.

Wij hebben hier een grote grijze container (volgens mij 240 liter) en een kleine groene (volgens mij 120 liter). De ene week wordt de groene geleegd en de andere week de grijze. Een extra container aanvragen is in onze gemeente niet mogelijk. We kunnen wel iedere maand 0,5 m3 huisafval (iedere woensdagmiddag geopend) op het gemeentedepot het extra afval kwijt, en dit is tot nu toe gratis.

Voor grof vuil afval moet gebeld worden waarna men het op een afgesproken moment komt ophalen. Oud paper wordt door de voetbalvereniging opgehaald eens per maand.

Met de groene container hebben wij geen problemen, die zit bijna nooit vol. Al het etensafval gaat naar de kippen, geiten en konijnen. Tuinafval e.d. wordt allemaal gecomposteerd en weer in de tuin gebruikt. Maar die grijze is altijd te klein. Vooral de luiers nemen een hoop ruimte in beslag. Hier in de buurt is afgesproken dat iedereen aangeeft of zijn container vol zit. Niet geheel gevulde containers worden tegen de tuin gezet en de volle aan de kant van de weg. Zo kun je zien waar je nog wat bij in kunt doen. Hiernaast gaan we dus meestal 1x per maand naar het gemeentedepot. Hier moet ik dan wel vrij voor nemen of iets anders regelen. In deze tijd van het jaar kan dat opsparen nog wel maar van de zomer gaf dat wel iets meer problemen. Toen heb ik wel gevulde zakken meegenomen die ik dan onderweg op een parkeerplaats aan de snelweg in de afvalcontainer deed. De jaarlijks afvalstoffenheffing bedraagt F 492,00, en vind ik fors. DE oplossing hebben wij dus ook (nog) niet maar we houden ons warm aanbevolen.

Groeten Gerrit Jan

Reactie voor op de website?

73.2. Compilatie

Hallo Marjolein,

Dat jij niet de enige bent met deze vraag blijkt wel uit de reacties op de grootgezinmanagerslist waar ik jouw vraag gesteld heb. Ik heb me eigenlijk nooit zo gerealiseerd dat dit een echt groot-gezin-probleem is, vooral omdat de regels in iedere gemeente anders zijn. Bij ons is er de biobak voor tuinafval en etensresten, deze wordt eens in de 2 weken geleegd. De andere week zetten we de vuilniszakken aan de straat. Deze zakken zijn speciaal voor onze gemeente, en kosten Fl.1,25 per stuk.

Reacties van de grootgezinmanagers:

Alice:
Wij hebben een extra grijze container aan moeten vragen.want ook wij redden het niet met één. Bij ons in de buurt zitten alle containers altijd vol na 14 dagen. En op de gemeentewerf moet je 5 gulden per zak, die je extra inlevert, betalen.

Ingrid G.:
Wij hebben een extra bak, ik ben er erg blij mee. Per aanvraag was het Fl.100,- en per jaar Fl.25,- extra.

nn:
Wij zetten altijd de bak van de buurvrouw bij de stoep en later weer bij huis, zij is 81 dus kan dat niet meer, in ruil daarvoor mogen wij hem volstouwen met onze extra zakken troep, want zij heeft natuurlijk in haar eentje veel minder.

Ingrid S.:
Wij hebben het heel lang geprobeerd met 1 grijze container, maar toen Quiva geboren werd (luiers) was het echt geen doen meer. Ik heb gebeld, en we hebben na een uitleg waarom we het wilden, een extra bak erbij gewoon gekregen, en zonder extra kosten. De gezinsgrootte was reden genoeg.

Teunie:
1 We hebben geen tuin, dus ook geen containers en kunnen dus alles gewoon in de wijkcontainers storten. Boffen is dat ik die recht voor m'n deur heb. Alleen maar even de straat over steken, dus weinig gesjouw. 2 Ik heb haast geen afval. Ik heb maar 1 zak per week. Dat komt denk ik omdat ik bijna alles zelf maak en ook de luiers zelf was.

Miranda:
Wij betalen namelijk sinds een paar jaar ongeveer 250 gulden vastrecht per jaar per gezin en daarnaast betalen we 2 gulden per vuilniszak. Ik kan dus net zo veel buiten zetten als ik wil, maar kom gemiddeld uit met drie vuilniszakken per week , dus 6,- per week (= dus ruim 300 per jaar). Wij kopen dus speciale blauwe zakken op rollen van 5 stuks a 10,-!!!! Het is dus echt, de vervuiler betaalt, op zich niet verkeerd maar het systeem is volgens ons hopeloos verouderd. Gevolg is hier dat iedereen die dure vuilniszakken nokkie nokkie vol zit te stouwen wat voor de vuilnismannen ook geen pretje moet zijn,,,,

Desiree:
Wij hebben een groenbak voor het biologisch afbreekbaar afval en vuilniszakken (de gewone grijze) voor het restafval. Ze worden om en om opgehaald. Er is hier een groot verschil tussen de verschillende gemeenten. oud papier kan apart aan de straat, of bij school worden ingeleverd. Zo ook oude kleding en glas. Maar naar wat ik heb gehoor gaat het hier ook veranderen en moeten we een kiloprijs gaan betalen voor het afval. Dat zou in 2001 ingaan.
Groetjes, Nell

Reactie voor op de website?

73.3. Weinig afval: hoe we het doen

Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf hoe groot je gezin is, hoe snel de afvalbak vol raakt. Wij hebben 4 kinderen en het verschilt wel, maar gemiddeld wordt deze bak om de 4 of 6 weken geleegd. De groene kontainer wordt ongeveer 4 keer per jaar geleegd.

Hoe doen we dat? We gebruiken veel statiegeldflessen; zo weinig mogelijk drinkkartonnetjes; veel vers eten dus weinig wegwerpmateriaal; zoveel mogelijk katoenen luiers; alleen groente-afval in de groenkontainer; tuinafval in de kompostbak; papier gaat naar de scouting en de rooms katholieke kerk; glas naar de glasbak.

We gaan alleen naar het afvalstation als we de zolder opruimen (niet jaarlijks hoor!) of toen we de keuken hebben vernieuwd.

Fimmy

Reactie voor op de website?

73.4. Kleine tips

Hallo,

Vier kinderen en ik red het ook niet met maar één container. Nou heb ik de mazzel dat ik er één van mijn buurvrouw kon lenen (die een groot pand met meerdere woonruimtes en dus ook meerdere containers heeft), en die mazzel zal niet iedereen hebben, maar hier zijn in ieder geval een paar minitips voor het hebben van net iets meer ruimte:

 1. plet alles, melkpakken, verpakkingsdozen en dat soort dingen, dat scheelt behoorlijk.
 2. doe de luiers niet in aparte vuilniszakken of bij het andere afval, maar gooi ze er los in. De luiers vullen prima de loze ruimtes tussen de vuikniszakken op, en ook dat scheelt weer, alleen moet je dan wel wat vaker de container schoonmaken.
groeten,
Ellis

Reactie voor op de website?

73.5. Geen probleem

Hoi allemaal,

Wij zijn een gezin met 7 personen en hebben eerlijk gezegd geen problemen met de afvalbak. Hij zit nooit helemaal vol hoe wij het doen. Net wat Ellis ook zegt, de pakken melk helemaal plat maken. Alle dozen + oude kranten worden bij ons op gehaald voor het dorpshuis. Ik gebruik bijna geen wegwerpluiers, maar katoenen. Wel met inlegluiers er bij in, maar dat geeft minder afval dan wegwerpluiers en is ook nog beter voor het milieu. Alleen voor de nacht gebruik ik wegwerpluiers. Bij ons worden de containers om de week geleegt. Vaak stoppen wij er ook wel grofvuil bij, maar dan alleen een dag voor dat de grijze geleegd wordt.

Ik zou niet weten wat wij anders doen dan jullie.

De groetjes van Judith

Reactie voor op de website?

73.6. Extra bak niet nodig

Ik heb inmiddels gebeld naar onze vuilophaaldienst voor een extra zwarte bak. Daar zit in Purmerend een schot in, de voorste helft van de bak is voor GFT, en de achterste helft voor restafval.

Nu we druk aan het ruimen zijn in huis om letterlijk plaats te maken voor de tweeling (32 weken zwanger) zit de bak heel snel vol. En dan moet ik even niet denken aan luiers!!! Maar een extra bak kost meer dan 300,00 extra per jaar!! Om nou 's avonds met kleine tasjes de bakken van gepensioneerde echtparen uit de buurt op te vullen, lijkt me ook niet zo fantastisch.

Gisteren had ik het er met een andere moeder over (5 kinderen, de jongste 3 in de luiers) en zij vertelde dat de vuilnismannen haar hadden gezegd rustig ook het GFT compartiment vol te storten aangezien ze toch altijd controleren en dan de hele bak bij het restafval legen. Dat heb ik dus gedaan en de bak is helemaal geleegd. Alleen als we de tuin snoeien zit er afval in het GFT deel, voor de rest hebben we zelf een (bodemloze naar het schijnt!) compostbak. Dus mijn probleem lijkt voorlopig opgelost.

Groetjes, Francis

Reactie voor op de website?

73.7. Grijze bakken en afvalprobleem

Marjolein en anderen met afvalprobleem, misschien kun je in jouw gemeente wel een blauwe container krijgen voor papier en karton en andere zaken die je grijze container wat minder vol doen maken. Verder toch maar bijvullen bij de "buren", want als een gemeente niet meewerkt..... Wij zitten gelukkig in een goede gemeente en hebben wel 2 grijze containers.

Trix

Reactie voor op de website?

73.8. Afvalprobleem

Ik woon nu twee jaar in Tiel en heb vier kinderen in huis met een vijfde opkomst. Dit is allemaal erg leuk todat de kliko weer vol zit. Wij hebben één bak en een tweede kost gewoon weer   181,51 extra per jaar. Afval wegbrengen is ook niks,want dit moet naar Geldermalsen, 15 km verderop en kost dan per storting tot 500 kg   6,81 en 500 kg heb je natuurlijk nooit bij je. Je ziet dan ook regelmatig stenen, tv's, enz in de sloot liggen.

Wij proberen wel zoveel mogelijk te scheiden, maar door ruimtegebrek moeten we wel eens smokkelen. Ondertussen zijn de tarieven weer gestegen, en zie en hoor ik (doe het zelf ook) dat de mensen afval in de groene bak doen, wat daar niet in thuis hoort. Een reactie daarop is meestal: "de gemeente vraagt erom."

De Gemeente weet het ook, maar de reactie is: "sorry, dat is ons probleem niet, het gaat allemaal naar de AVRI." Dus wij maken ons niet meer druk, dat snapt u wel.

Hopelijk word het in de toekomst beter!
Groeten Vincent

Reactie voor op de website?

73.9. 2 keer in de week....

Tja, het afvalprobleem ken ik helaas maar al te goed met een gezin van 7 personen. Wij hebben het op kunnen lossen, al is het niet op een al te nette manier. Wij hebben inderdaad ook de bekende grijze en groene container die ieder om de week worden geleegd. De groene red ik meestal wel, het ligt eraan hoe fanatiek ik bezig ben geweest in de tuin. De grijze is een bijna wekelijks terug kerend probleem.

Tot ik bedacht dat in de straat achter ons de bakken een dag eerder worden geleegd. De bakken staan bij de uitgang van onze poort. Dus: op dinsdagmorgen zet ik de bak achter en als deze geleegd is doe ik de overgehouden zakken erin en zet de bak woensdagmorgen aan de voorkant. Probleem opgelost!

Maar ja, niet iedereen heeft dat geluk natuurlijk....

Lot

Reactie voor op de website?

73.10. Afvalprobleem

Ook wij kwamen met ons gezin, 9 personen, tekort aan de grijze container. Toen ik de gemeente daarover belde bleek dat geen enkel probleem te zijn. Er werd gewoon nog een container bij ons af geleverd, dus nu hebben we er twee. Ik weet niet of alle gemeenten daar zo soepel mee zijn en ook niet of dat zoals bij ons gratis is maar daar kun je altijd naar informeren.

Marijke

Reactie voor op de website?

73.11. Vuilcontainer

Wij hadden ook problemen met het volume van de afvalcontainer. De grijze na een week vol (wordt om de 2 weken geledigd) en de groene maar voor een kwart vol.

Wij hebben toen met de reinigingsdienst gebeld en gezegd dat de deksel van de grijze containger kapot was. Alleen de deksel van onze containers verschilt namelijk. Binnen 2 dagen hadden ze een nieuwe deksel op de container gemaakt, die gemakkelijk te verwisselen is. Wij zetten dus 1 week de groene container buiten en 1 week twee grijze containers met verwisselde deksel.

Het is niet legaal, maar wel een oplossing die wij al maanden hebben. Misschien een suggestie!

Groetjes Anita

Reactie voor op de website?

73.12. Extra container

Hier in de gemeente kun je tegen borgbetaling ook een extra container krijgen. Wanneer je hem niet meer nodig hebt, halen ze hem weer op en krijg je de borg terug.

groetjes Henrieke

Reactie voor op de website?

73.13. Grijze afvalcontainer

Hallo,

Wat wij altijd doen is de vuinis in een grijze zak verzamelen en daarna in de grijze container. Daarna stamp ik hem zo aan door erin te gaan staan, wat een aanzienlijke ruimte besparing geef in de grijze container. Doordat je de vuilnis in een grijze zak opvang is het ook niet smerig om even in de grijze container te dansen. Wij kunnen zo een leegbeurt overslaan. Wij zijn met z'n vieren thuis.

Peter

Reactie voor op de website?

73.14. Afval samenpersen tot kleiner volume

Na het lezen van zoveel problemen met te kleine of te weinig afvalbakken kwam bij mij de vraag op of er interesse is in een apparaat om het huisvuil eenvoudig, en zonder vieze handen te krijgen, te kunnen samenpersen. Vaak wordt dit nu gedaan door zelf in de afvalbak te gaan staan. Ik sta open voor Uw reacties.

Reactie voor op de website?

73.15. Afval sorteren

In diverse woonplaatsen kun je sinds enige tijd ook drinkverpakkingen en plastic flessen, e.d. wegbrengen naar een verzamelpunt (bij de glas en blikconainers. Dit scheelt mij wekelijks een vuilniszak vol.

Paula

Reactie voor op de website?

73.16. Handig gebruik pedaalemmerzak

Ik doe mijn afval in een pedaalemmerzak. Als deze vol is, pers ik door met mijn knieën op de zak te zitten de lucht eruit en bind hem ondertussen dicht. Dit scheelt zeker de helft in volume.

Reactie voor op de website?

73.17. Vuilnis

Hopenlijk wachten ze nog even met het invoeren van het wegen van de afval. Momenteel gooi ik het overige bij buren in de container, sommmigen hebben zeeën van ruimte over en met al die luiers. Maar als je per kilo moet betalen kan je dat natuurlijk niet maken.

Petra

Reactie voor op de website?

73.18. Afvalcontainer vol

Hoi,

Ik lees in je briefje dat je je afval stiekum bij de buren in stopt. Wij hebben dit probleem af en toe ook met onze 6 personen. Mijn buurman zag mij op een goede dag staan stouwen en douwen en hij bood me spontaan zijn bak aan. Misschien een aanrader. Laat eens zien dat je een probleem hebt, dan kunnen anderen misschien spontaan helpen en hoef je niks vragen. En anders misschien maar de stoute schoenen aan en het probleem bekend maken.

Ik heb dit ook gedaan i.v.m. mogelijk geluidsoverlast (kinderen zijn 5, 5, 8 en 9 jaar). Nee heb je, ja kun je krijgen. Alice

Reactie voor op de website?

73.19. 2de bak gratis

Hallo allemaal,

Wij krijgen de tweede bak gratis. We moesten een brief schijven met de geboortedata van alle gezinsleden. Dit gingen zij na bij de gemeente-administratie. Bij drie of meer kinderen is de bak gratis. (gemeente Almere)

Viola

Reactie voor op de website?

73.20. Huisvuilpers

In o.a. Lichtenvoorde wordt Diftar ingevoerd. Je betaalt dan per keer dat je je huisvuilcontainer laat legen. Gezinnen hebben belang bij het samenpersen van het afval. Met een Trash-basher dat handmatig en eenvoudig doen met containers van 240 liter voor huishoudelijk afval. In Lichtenvoorde is een Trashbasher al voor 22,95 Euro te koop (aug 2006). Let op .... via internet worden ze m.n. in Duitsland voor 50 euro aangeboden en dat is dus te duur!

Een andere mogelijkheid is de Trashcompactor, maar dat is een apparaat dat in de keuken moet worden ingebouwd of als vrijstaand apparaat wordt neergezet. Meer informatie bij .

Reactie voor op de website?

73.21. Huisvuilpers in Nederland

In Nederland is de huisvuilpers verkrijgbaar bij: Provak Zeiler,Rapenburgsestraat 32, 7131CZ Lichtenvoorde. Tel: 0544 371419 fax 0544 375150

Groet, Marchel

Reactie voor op de website?

73.22. Dit is dé oplossing voor het huisvuilprobleem!

Een eenvoudig te gebruiken huisvuilpers die op iedere huisvuilcontainer kan worden gebruikt. Deze handmatige pers comprimeerd het afval zonder veel moeite met zo'n 40 tot 60 procent. Zie www.kombipress.nl.

De kombipress is mijns inziens de meest handige huisvuilpers.

Met vriendelijke groeten, Kees

Reactie voor op de website?

73.23. Afval per kilo

Helaas moeten wij al ruim 4 jaar per kilo afval betalen. Hierdoor denkt de gemeente de mensen aan het denken te zetten en iedereen dus meehelpt aan het verminderen van de afvalberg. Ja, dat lukt wel in onze gemeente, er is aanzienlijk minder afval. De omliggende gemeenten zijn er minder blij mee. Veel mensen gooien hun afval gewoon in containers van die omliggende gemeenten of nemen hun afval mee naar hun werk. Als de bak al vol is (en dat gebeurt hier niet zo vaak zoals je wel begrijpt) gaat er gewoon een zak over de grens van de gemeente. Dat zijn trouwens niet de grote gezinnen, ook de alleenstaanden hebben volle bakken en dus niet milieu-vriendelijk.

Wij hebben bijna nooit een volle bak en gooien ook niet bij de omliggenden gemeenten weg. Dit is strafbaar en dat zou dan weer zonde zijn, zo'n boete. Wij betalen net zoveel voor ons gft-afval (wat toch goed afbreekbaar is) als voor de troep die in de grijze container gaat (wat vaak juist helemaal niet goed afbreekbaar is). Daar gaan ook de volle luiers in. Die zijn dus ook heel zwaar en eigenlijk gooi je poep en plas weg. Des te meer reden om je kind snel zindelijk te krijgen, alleen is de een sneller dan de ander. Maar dat is weer een ander onderwerp.

De Trash-basher is een goed idee als je per aangeboden container betaald. Is er voor ons ook een goed idee? Hoe zorgen wij voor minder kilo's?

Ellen

Reactie voor op de website?

73.24. Luiers weg in katwijk

In de gemeente Katwijk kun je zakken krijgen waar je je luiers in kan doen en daar weggooien in een speciale container. Ik woon dan wel niet in die gemeente maar dichtbij en we doen het wel, want we zitten met 2 kinderen in de luiers, en altijd een overvolle bak, bij ons wordt hij ook om de week geleegd en wij proppen al onze overgebleven zakken in de bakken die ook aan de weg staan, er zijn zat mensen hier die met zijn tweeen wonen.

Patricia

Reactie voor op de website?

73.25. Trash Compactor

Op www.foodwaste-unlimited.nl staat de Trash Compactor. Deze perst het restafval tot 25% van de oorspronkelijke hoeveelheid. Je kan dus 4x zoveel in je grijze bak kwijt.

Reactie voor op de website?

73.26. De uitkomst voor te volle afvalcontainers!!

Geachte bezoekers van GrootGezin.nl

Zoals ik heb bemerkt hebben velen van jullie weleens last van een te volle afvalbak. Ik ben de productie manager van The Young Professionals. Dit is een mini-onderneming. Dat wil zeggen dat een groep studenten (10 in dit geval) in de leeftijd van 17 t/m 20 een bedrijf start met als doel een product op de martkt te brengen en te verkopen.

Wij hebben als product de KliPer. Dit staat voor Kliko Pers. Dit is een stalen constructie waarmee uiterst eenvoudig de kliko kan worden aangestampt zonder vieze handen of halsbrekende klimtoeren. binnenkort kunt u meer informatie lezen over de KliPer en onze onderneming op www.kliper.nl.. U wordt daar tevens op de hoogte gesteld van de prijs van ons product.

Ik hoop dat ik uhierbij voldoende heb kunnen informeren en u natuurlijk ook een beetj nieuwsgierig heb gemaakt. Met vriendelijke Groet,

The Young Professionals Productie Manager

Reactie voor op de website?

73.27. De oplossing voor overvolle afvalcontainers

Al enkele maanden maak ik gebruik van de zgn. klikopers. Voor ons gezin de ideale oplossing.
- Geen overvolle container
- Geen afval naast de container
- Minder ledegingen door het eenvoudig persen van het afval.

Eenvoudig apparaat dat wij gebruiken voor beide containers. Het systeem maakt het n.l. mogelijk dat het op verschillende containers geplaatst kan worden De klikopers is eenvoudig te hanteren en op te bergen. Kortom de ideale oplossing voor ons gezin. En dat voor € 39,95 (In de aanbieding).

Al meerdere systemen gezien die of niet goed werkten, krom trokken, onhandteerbaar of onbetaalbaar waren.

Groet, Marlies

Reactie voor op de website?

73.28. Waar kan ik een huisvuilpers kopen?

Hoi allemaal,

Wij hebben ook dit probleem: overvolle containers. Eigenlijk zou ik tenminste nog een container kunnen gebruiken. We hebben nu 2 grijze maar dat schijnt niet genoeg te zijn voor ons 10 (straks 11). Het is nu zondag de tijd is 1 am en ik moet de containers van mijn buren gaan vullen. Dit gebeurt elke 2 weken. Ondertussen moet ik het overtollige afval in de tuin verbergen en dat vind ik het moeilijkst. Het is nl. vies en die katten komen steeds. Ongeveer 3,4 keer per jaar moet ik toch met een volle auto naar het afvalbergingstation. Gelukig hebben wij aardige (oude) buren wiens containers we mogen vullen. Als jullie weten waar ik zo een huisvuilpers kan halen, wilt u mij even mailen?

Bij voorbaat dank,

Reactie voor op de website?

73.29. Klikopress

www.klikopress.nl

is te koop via www.woodvision.nl. Kost 39,50. Is handig in het gebruik.

André

Reactie voor op de website?

73.30. Klikopers

Hallo,

Momenteel is er een studentenbedrijf in Nederland, die een klikopers in omloop heeft!

De site hiervan is www.young-stars.nl.

mvg, Jos van Haaften

Reactie voor op de website?

73.31. Speciale zakken

Hallo Gerrit,

Het probleem van een overvolle container hebben wij ook, met twee kinderen in de luiers is een container gauw gevuld. Nu wonen we nog niet zolang in Oosterwolde (FR), maar hier hebben ze speciale zakken voor de luiers, deze zakken kunnen gratis bij de stort in geleverd worden, en dit scheelt ons een heleboel ruimte in de container.

Groetjes Cindy

Reactie voor op de website?

73.32. Voedselrestenvermaler

U kunt eenvoudig al het gft afval via een z.g. gootsteenvermaler laten verdwijnen in het riool dit wordt al 30 jaar in de U.S.A. gedaan i.v.m. de hygiene, ook hier begint men dit nu toe te passen. Dat de overheid dit niet actief promoot komt doordat men dan de hoogte afvalstoffenheffing dient te verlagen. Het is al lang geen discussiepunt meer dat er rioolproblemen zouden kunnen ontstaan dit is een non-argument.

Onze hele vriendenkring heeft inmiddels een vermaler onder de gootsteen en kunnen niet meer zonder je kunt ze bestellen bij Treco-star in Andijk, aardige mensen, je kunt ze daar ook ophalen krijg je nog een leuke korting ook.

Irina

Reactie voor op de website?

73.33. Voedselrestenvermaler

Voor iedereen die een uitstekende voedselrestenvermaler wil Made in the USA. (ISE) Rossignol R10 CE gekeurd met 2 jaar garantie €. 95,00 incl. btw. Ook voor een gezin met 10 kinderen of minder een fanatstische oplossing. www.thegreenmachine.nl Kijk vooral bij studies en onderzoek.

Reactie voor op de website?

73.34. Klikopers

Hier vind je een klikopers systeem. erg handig: www.de-compactor.nl.

Olaf

Reactie voor op de website?

73.35. Vuilstamper

Hallo,

ik heb de oplossing voor het probleem van een te volle kliko. Wij verkopen persen waarmee je 30% meer vuil in je container krijgt. Als hij vol is kun je er nog drie vuilnis zakken in stampen met onze pers. Zie de advertentie op marktplaats onder de naam vuilnisbak hulp. De prijs valt mee, voor €17,50 ex de verzendkosten kunnen wij ze eventueel opsturen. Dit kost €6,20. Voor dit bedrag kunnen er zelfs twee opgestuurd worden omdat het onder de 10 kg blijft, dus is het verstandig om bv samen met een vriend of de buurman er een te bestellen

Reactie voor op de website?

73.36. Afval

Bij ons in de gemeente(Geldrop-Mierlo) wordt vrij veel afval gescheiden, maar dan nog hebben we soms problemen om alles in onze 240 liter bak te krijgen (wordt 1x in de 2 weken opgehaald). Lege pakken, blik, plastic flessen kunnen we gratis inleveren bij de plus supermarkt. Luiers van de kinderen kunnen we gratis naar de stort brengen(wel in speciale zakken. Misschien is een pers zeer wenselijk maar kunnen ook de gemeentes meehelpen met het probleem door meer afval te scheiden en bepaalde afvalstoffen gratis te mogen inleveren.

Hans

Reactie voor op de website?

73.37. Afvalpers

Hallo allemaal,

De afvalpers is een ongelofelijk onnodig afval-bevorderend apparaat. Juist in een wat groter gezin moet je de kinderen leren verantwoord met afval om te gaan. Afval bestaat n.l. helemaal niet. Glas in de glasbak, papier en karton (ook de dozen van kattenvoer en parfumflesjes) voor school of sportclub,groenteafval in de groenebak of composthoop, oude schoenen en kleding geef je door of in de schoenen/kledingbak en een lesje eten in het vogelhuisje. Dat kleine beetje verpakkingsmateriaal wat overblijft bezet nog niet de helft van de grijzebal ook al heb je 6 kinderen.

Groeten Peter Neij.

Reactie voor op de website?

73.38. onzin om al het afval te scheiden

Peter,

Zeer goed afval scheiden is juist niet verstandig. Het is prima om correct gft afval te scheiden en glas niet zomaar weg te gooien. Maar papier, geplastificeerd karton kan je prima in de vuilnisbak gooien. Wanneer men te nauwkeurig afval scheidt moet de vuilverbranding onnodig veel fossiele brandstoffen toevoegen aan de afvalberg om de boel weg te werken.

Daarnaast heb je nog een aantal mensen die de gft container helemaal volstouwen met verkeerde zaken zodat complete ladingen compost onbruikbaar zijn terwijl er veel energie en moeite is verbruikt om al zover te komen.

Piet

Reactie voor op de website?

73.39. De Afvalbak

Piet,

Juist als iedereen het afval beter gaat scheiden kunnen een aantal van die CO2 bevorderende verbrandingsfabrieken sluiten. Afval moet weer grondstof worden zodat we langer van onze bodemschatten kunnen genieten. Met het verkeerd aanbieden van gft en straks het inzamelen van ijzer en kunststoffen hebben we, als we het goede voorbeeld maar geven aan de jeugd, nog wel een generatie te gaan.

Peter Neij.

Reactie voor op de website?

73.40. De afvalbak

Ons gezin is ook groter dan 6 personen, en we kregen ook gratis een 2de container.

Lenie

Reactie voor op de website?

73.41. Afvalverwerking in de grote steden

Hmmm, wij betalen in ons stadsdeel van Amsterdam nog steeds een standaard prijs. Enige verschil is tussen alleenstaanden en meerpersoonshuishoudens. Minima krijgen kwijtschelding van alles.Hoeveelheid afval wordt niet gewogen, kan ook niet,want zeer fraudegevoelig.In sommige wijken gooien bewoners het afval gewoon naar beneden, 8 verdiepingen omlaag, daar kun je geen afvalsysteem tegen ontwerpen.

Wat je naar het afvalpunt brengt aan grofvuil is tot op zekere hoogte heffingsvrij zolang je particulier bent. Ben je ondernemer, dan moet je wel snel betalen.

Reactie voor op de website?

73.42. Voedsel resten vermaler

Reactie op Voedselrestenvermaler

Ik gebruik mijn voedselrestenvermaler nu al twee jaar naar volle tevredenheid, heb de voedsel resten vermaler destijds gekocht bij www.gemakinhuis.nl en gekozen voor de zwaardere versie.

John

Reactie voor op de website?

73.43. Huisvuil gewoon persen

Reactie op De afvalbak

Beste mensen,

Ik ben van een 240 liter grijze naar 140 liter grijs gegaan. Geen 26 lediging waar anderen hem voordat de vuilniswagen hem nog even bij mij afvullen. Gewoon persen, de vuilniszak voor driekwart vol in kistje of plastic bak leggen afdekken met een deksel die de ruimte in het kistje afdekt, gaatje prikken dan zoveel mogelijk zware spullen oud ijzer beton op de deksel plaatsen. Na 24 uur is de huisvuilzak geen 100 maar 33%, snel een touwtje er om. Inverstering nog geen 7 euro. Maar let goed op geen harde voorwerpen in de afzak doen siroop en groente blikken even plat slaan apart in de kliko gooien.

Drinkpakken plastic kranten en glas schoenen kleding wegbrengen. Groen afval in de groene container.

Moet je grof afval wegbrengen bij ons 300 kilo vrij per jaar naar de stort hengel je een paar geperste pakjes uit de grijze container die je samen in een grijze zak doet doe je dit twee maal zes weken geen container aan de weg. Kosten plaatje het was 26 maal per jaar x 7.50 met persen 6 x 4,36 keer per jaar. Tel uit je winst.

Nick

Reactie voor op de website?

73.44. Per inwoner

De afvalberg groeit jaarlijks met ruim 500 kg. per persoon. Zie: AFVALBERG

Reactie voor op de website?

73.45. Voedselrestenvermaler???

@john: je weet toch dat voedselresten vermalen en in het riool kiepen (via de gootsteen) gewoon verboden is? En dat is niet voor niets, even googlen op gootsteenvermaler en riolering en je weet waarom.

Verder kom ik veel reacties tegen die ik echt raar vindt. Ook wij hebben een groot gezin (4 kinderen dus 6 personen) en wij hadden in heel 2013 welgeteld 4 grijze containers van 240 l restafval. Blijkbaar kun je papier, glas, GFT, blik en niet te vergeten plastic heel goed op een andere manier (gratis!!) kwijt als je maar consequent scheidt. Dus een container per week niet voldoende??? Dan heb je dus 7 x meer afval dan wij. Wonen jullie dan met 42 mensen in een huis??

Ik heb dus eigenlijk maar 1 tip: consequent scheiden!

Willem

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

De afvalbak

 1. De grijze container is altijd te klein
 2. Compilatie
 3. Weinig afval: hoe we het doen
 4. Kleine tips
 5. Geen probleem
 6. Extra bak niet nodig
 7. Grijze bakken en afvalprobleem
 8. Afvalprobleem
 9. 2 keer in de week....
 10. Afvalprobleem
 11. Vuilcontainer
 12. Extra container
 13. Grijze afvalcontainer
 14. Afval samenpersen tot kleiner volume
 15. Afval sorteren
 16. Handig gebruik pedaalemmerzak
 17. Vuilnis
 18. Afvalcontainer vol
 19. 2de bak gratis
 20. Huisvuilpers
 21. Huisvuilpers in Nederland
 22. Dit is dé oplossing voor het huisvuilprobleem!
 23. Afval per kilo
 24. Luiers weg in katwijk
 25. Trash Compactor
 26. De uitkomst voor te volle afvalcontainers!!
 27. De oplossing voor overvolle afvalcontainers
 28. Waar kan ik een huisvuilpers kopen?
 29. Klikopress
 30. Klikopers
 31. Speciale zakken
 32. Voedselrestenvermaler
 33. Voedselrestenvermaler
 34. Klikopers
 35. Vuilstamper
 36. Afval
 37. Afvalpers
 38. onzin om al het afval te scheiden
 39. De Afvalbak
 40. De afvalbak
 41. Afvalverwerking in de grote steden
 42. Voedsel resten vermaler
 43. Huisvuil gewoon persen
 44. Per inwoner
 45. Voedselrestenvermaler???

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.