Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

32. Verlangen

In de column Verlangen legt Bernadette uit waarom het zo belangrijk is dat je je kind de kans geeft te verlangen naar dingen. Door iets zomaar te geven ontneem je het kind die mogelijkheid. Soms kun je natuurlijk niet anders, een kind kan meer wensen dan voor jou haalbaar is.

Hoe ga je in je gezin om met het verlangen van kinderen?

Reactie voor op de website?

32.1. Moeite doen

Ik ben het helemaal eens met Bernadette, hierin moeten vooral ook familieleden opgevoed worden. Want voor je het weet heeft een kind op zijn derde verjaardag al alles van opa en oma (sinterklaas) gekregen, waar het anders pas 6 jaar later naar zou gaan verlangen. Nu beperkt zich dat in een groot gezin vanzelf al wat gelukkig.

Verder denk ik dat het heel goed is als kinderen ook leren zelf ergens moeite voor te doen. Mijn zoon was o zo zuinig op zijn zelfgespaarde mountainbike. Hierbij werd hij geholpen door geld voor zijn verjaardag te krijgen. En dan zie je zijn vriendje die zomaar zijn zoveelste nieuwe fiets gekregen heeft, kwakt hem op de straat en na een paar weken is hij al helemaal lelijk, en denk je dat hij er echt dankbaar voor was? Nee.

Nu heeft mijn zoon de hele zomer gewerkt bij de boer en de mooiste scooter van al zijn vrienden, jong geleerd, oud gedaan.

Antoinette

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Verlangen

  1. Moeite doen
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.