Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

29. Oproepen bij 'Zijn vrouwen dom zonder baan buitenshuis'

De oproep van mevr Verstand kan mensen in een moeilijke positie brengen. Kijk bij de volgende berichten.

Reactie voor op de website?

29.1. Vraag aan alleenstaande ouders

Ik zou graag willen vragen hoe ik het moet doen. Ik heb 2 kinderen van 16 en 12. Ik ben bang als ik mijn kinderen alleen thuis laat, dat ik geen controle meer heb over wat ze allemaal uithalen. Wat moet je doen als je werkt? Ik ben een bijstandsouder dus moet werken.

Mijn kinderen hebben al heel veel meegemaakt. Het zijn moeilijke kinderen die constant gecorrigeerd moeten worden. Wat moet je doen, of hoe in vakanties als de school uit is. Alleen al de gedachte maakt me zo bang. Heb ik dat alleen of zijn er nog meer ouders. Hoe overwin ik die angst. Ik weet als er wat gebeurt met mijn kinderen, dan zal ik het mezelf nooit vergeven.

Alleenstaande moeders, hoe moet je het doen?

Linda

Reactie voor op de website?

29.2. Help..kan iemand een antwoord geven?

Ik zit ook in de situatie met een grote gezin en mensen vragen waarom ik niet werk! ...ja ik wilde kinderen, maar de eerste keer kreeg ik een tweeling, nu 9 jaar, en mijn nieuwe partner en ik wilden graag een kind van onszelf. Maar ongelooflijk genoeg, kregen we een drieling. Hij heeft ook nog een dochter van zijn eerste huwelijk, en ook een heleboel schulden erbij als als baggage. Dus samen hebben we 6 kinderen.

Mensen kunnen makkelijk zeggen dat je dan niet zoveel kinderen moet nemen of je moet meer gaan werken. Maar je kan niet zomaar een drieling opzij zetten als je dat komt te weten. Dat doe je toch niet zomaar met een baby!

Ons probleem nu is: we zitten met zoveel kinderen en zoveel schulden dat ik in godsnaam niet weet hoe we dat kunnen oplossen. De maximale uitkering is niet genoeg om zoveel mensen te onderhouden, werken voor mij is ook onmogelijk, ik heb mijn baan moeten opzeggen. Want de kosten van kinderopvang en naschoolsopvang komen hoger uit dan mijn salaris.

Ik zou graag willen weten of iemand hier iets over weet, en een mogelijkheid weet hoe kunnen er mischien overheen kunnen komen.

Graag reacties! Wendy

Reactie voor op de website?

29.3. Groot gezin, niet dommer

Hoi, Mirjam,

Ik kom uit een gezin met vijf kinderen. Mijn vader uit een gezin van zes, mijn moeder uit een gezin van vijf.

Wij hebben allemaal, behalve mijn verstandelijk gehandicapte broer, een hogere opleiding.

Twee maal universitair, drie maal hbo en eenmaal Havo plus cursussen.

Bij ons thuis werd veel gepraat over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals politiek, cultuur, geloof, kunst, techniek en we filosofeerden ook heel graag met elkaar. Bovendien bespelen we allemaal een muziekinstrument. Ik geloof niet dat ik minder ontwikkeld ben, omdat ik uit een groot gezin kom. Ik denk eerder dat het omgekeerde het geval is.

Margriet

Reactie voor op de website?

29.4. Hulp van de kredietbank, of de wet schuldsanering natuurlijke personen

Hoi Wendy,

Ik heb in het zelfde schuitje gezeten als jij. Een doffe ellende. Wij hebben er ook 6. Wij zijn terecht gekomen bij de Nederlandse kredietbank, die heeft een regeling voor hulp bij schuld. Je moet wel helemaal met de billen bloot, hoor. In principe werden alle schulden opgeteld. Dan nemen zij kontact op met de eisers, zodat je niet meer van die mannen met papieren aan je deur krijgt. Dan bereken ze het inkomen, en je aflossingsbedrag. Je houdt natuurlijk maar weinig over, maar je voelt je al een stuk lichter. Ook mag je geen nieuwe schulden maken, anders stopt de hulp. Zo hoef je dus maar één schuld af te lossen.

Als het heel erg is, kan je een aanvraag doen voor de wsnp {wet schuldsanering natuurlijke personen}. Dat betekent dat je failliet wordt verklaard. Dan moet je "bewijzen" dmv een brief dat je buiten je eigen schuld in de problemen bent gekomen. Dan komt er iemand bij je thuis om te kijken of je geen hele dure spullen hebt, die je zou kunnen verkopen. Vervolgens komt er weer een berekenig van een aflosbedrag, dit moet je minstens 3 jaar lang {max 5} aflossen.Daarna ben je schuldloos.

Misschien kan je zelf thuis wat bijwerken, zodat je geen oppas hoeft te betalen.

Ik wens je veel succes. Groeten Erica

Reactie voor op de website?

29.5. Onthaalouders

Ga beiden werken, dan kan een (erkende) onthaalouder een oplossing zijn. Deze vangt tegen betaling de kinderen op van ouders die beiden gaan werken. Voor hen is nu ook een sociaal statuut: Eigen sociale bescherming voor onthaalouders.

Reactie voor op de website?

29.6. Voor Wendy

Hai Wendy,

Wat een toestand zeg, toch hoop ik wel dat je nog gelukkig bent, want op deze wijze 6 kids krijgen is toch wel een geschenk!

Wat betreft je schulden, mijn man en ik hebben ook zo in de problemen gezeten, overal schulden en een eigen huis wat op het punt van openbare verkoop stond. Wij zijn gaan praten met de bank en hebben op basis van het salaris van mijn man de overwaarden van ons huis kunnen opnemen. Nadeel is nu wel dat dat niet meer aftrekbaar is van de belasting!.

Wat het werken voor jou betreft heb je er al eens over gedacht om werk te gaan doen wat je kunt doen als je man thuis is of als de kids naar school zijn. Bv. achter de kassa of schoonmaak? Het is niet veel maar op een bepaald moment helpen alle kleine beetjes.

Ik wens jou en je gezin veel geluk toe.
Els

Reactie voor op de website?

29.7. Zijn vrouwen zonder werk dom?

Ik ben een gehuwde vrouw, met 4 kinderen, van 10, 4, 2 en 9 maanden. Mijn man is internationaal truckchauffeur, dus maandagmorgen weg en vrijdagavond of zaterdag weer thuis. Mag mevrouw Verstand mij vertellen hoe ik het voor elkaar kan krijgen om een betaalde baan te krijgen, moet ik mijn kinderen dan maar "dumpen", omdat zij toevallig vindt dat thuisblijvende moeders dom zijn?

Ik weet niet of zij zelf kinderen heeft, maar hoe heeft zij dat dan gedaan? Wij hebben bewust voor ons gezin gekozen, en niet voor een gezin dat we kunnen uitlenen aan een oppas of zoiets.

Tanya

Reactie voor op de website?

29.8. Ach..

Ik ben 26 en trotse mama van 4 kinderen. Wij hebben ook bewust voor ons gezin gekozen en niet voor een gezin dat we constant moeten uitbesteden omdat we er niet de hele tijd zelf voor willen zorgen. Wij hebben de verstandige keuze gemaakt om onze kinderen zelf op te voeden: deden maar meer mensen dit.

Karin

Reactie voor op de website?

29.9. Er is altijd een oplossing

Leg je vraag neer bij het AMK (Algemeen Maatschappelijk Werk). Zij zijn er om te helpen.

Yvonne

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Oproepen bij 'Zijn vrouwen dom zonder baan buitenshuis'

  1. Vraag aan alleenstaande ouders
  2. Help..kan iemand een antwoord geven?
  3. Groot gezin, niet dommer
  4. Hulp van de kredietbank, of de wet schuldsanering natuurlijke personen
  5. Onthaalouders
  6. Voor Wendy
  7. Zijn vrouwen zonder werk dom?
  8. Ach..
  9. Er is altijd een oplossing
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.