Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

43. Een gastkind

Wij hebben al enkele jaren via Gastoudervereniging "Symbiose" een gastkind uit Parijs. Elke keer wordt er naar uitgekeken wanneer ze weer komt. Het is een plezierig gezicht wanneer ze binnen komt en direct haar plaats weer opzoekt die ze heeft in ons gezin. De laatste kerstvakantie ben ik als begeleiding met de bus mee geweest om haar op te halen. Samen met 1 van mijn kinderen. In korte tijd zijn de kinderen 2 talig en er ontstaat een band met het kind.

Via "Symbiose" komen de kinderen 3x per jaar. In de kerstvakantie 2 weken. In het voorjaar rond pasen ook 2 weken. En in de zomervakantie 8 a 9 weken. Omdat er zoveel regelmaat in zit geef je de kinderen zoveel extra mogelijkheden ook voor hun toekomst.

Er zijn in Nederland meer organisaties die zich hiermee bezig houden zoals Europa kinderhulp en Pax Kinderhulp.

Voor een uitgebreide documentatie kunt u terecht bij.

  Gastoudervereniging "Symbiose"
  Dhr. R. Kuiper,
  Tel 0599- 651660

Nelleke

Heeft u ook ervaring als gastgezin, wilt u dan uw ervaringen als gastgezin met ons delen?

Reactie voor op de website?

43.1. Gastgezinnen gezocht voor vakantiekinderen.

Gastoudervereniging "Symbiose" is opzoek naar gezinnen, die kinderen uit de achterstandswijken van Parijs 3 x per jaar in hun gezin willen opnemen. Kerstvakantie 2 weken, Paasvakantie 2 weken, Zomervakantie 8 a 9 weken. Je bent altijd gastgezin van het zelfde kindje. de kinderen komen naar Nederland vanaf ong. 6 maanden oud. Voor meer info kunt u bellen met dhr. R. Kuipers, tel 0599-651660

Nelleke

Reactie voor op de website?

43.2. Europa Kinderhulp

Leuk om te lezen over de gastkinderen van Symbiose. Ik ben al jaren gastouder en sinds drie jaar ook medewerker van de Stichting Europa Kinderhulp. Wij organiseren vakanties voor kansarme kinderen uit de grote steden in de landen om ons heen; Engeland, Frankrijk, Duitsland maar ook uit Nederland.

Deze kinderen hebben het nodig even uit hun thuissituatie te komen.Even drie weken onbezord kind zijn in een gastgezin is voor deze kinderen heel belangrijk.Het is heel makkelijk zo'n kind de vakantie van zijn leven te geven. Gewoon meedraaien in een gezin waar aandacht voor hen is en speelruimte is genoeg.Vooral als je zelf een aantal kinderen hebt valt zo'n extra kind nauwelijks op. Mijn eigen kinderen vinden het prachtig, zij leren spelenderwijs een buitenlandse taal en beseffen (net als wijzelf) weer eens hoe goed we het wel niet hebben.

Voor meer informatie over Europa Kinderhulp en over de procedure om gastouder te worden kun je terecht op de de internetpagina van de stichting.

E.M.

Reactie voor op de website?

43.3. Gastouder

Leuk om ook hier te lezen over gastouders. Wij hebben geen kinderen maar zijn ook vakantiegezin. Dit jaar voor het eerst. Wij hebben bewust gekozen voor het project "aktie frisse lucht" van Humanitas. Zij halen kinderen uit Rotterdam Rijnmond voor een vakantie van 1 week. Afhankelijk van de provincie waar je woont zijn verschillende periodes. Soms gaan de kinderen ook 2 of 3 weken. Juist omdat het ene korte periode betreft hebben wij ervoor gekozen. Nemen we vrij en doen we leuke dingen met ze. Maar ook de gewone dingen als lekker buiten kunnen spelen enz. is een genot voor deze kinderen.

Dus echt de moeite waard. Kijk eens op de site van Humanitas! Zelf heb ik me vrijwillig aangemeld om voor de regio Assen de vakanties te regelen, gastgezinnen te zoeken. Want er zijn vele kinderen die een leuke veilige vakanite verdienen. Ook uit Nederland.

Gezinnen in Drenthe kunnen ook via mail informatie vragen bij mij.

, Afdeling Assen Humanitas

Reactie voor op de website?

43.4. Mailinglijst voor gastouders vakantiekinderen

Voor iedereen die geinteresseerd is in het uitnodigen van een vakantiekind (bv. via Europa Kinderhulp), of voor ouders die het leuk vinden om voorpret en ervaringen te delen heb ik een mailinglijst gestart. Aanmelden kan via groups.yahoo.com/group/vakantiekinderen.

Reactie voor op de website?

43.5. Vraagje gastgezin

Geachte,

Wij wonen in Belgie (Leopoldsburg) en wij zouden ook graag gastgezin worden? Kunnen we dat daar wij uit belgie komen? Wij hebben in de grote vakantie een gastekindje uit wit rusland voor een ganse maand, maar wij zouden héél graag tijdens de paasvakantie en kerstvakantie een gastekindje nemen, het is gewoon zo leuk die ervaringen en ook voor de kinderen een moment van rust en genieten

Kan ik daar wat meer informatie over ontvangen aub?

Met vriendelijke groeten
Kathy en Erik

Reactie voor op de website?

43.6. Ook wij zijn gastgezin.

Wij zijn gastgezin bij Cerlce d'amis. Deze kinderen komen iedere schoolvakantie 2 weken en de grote vakantie 9 weken. Wij krijgen er een van net 1 en 2 jaar. Geweldig om dit voor deze kinderen te kunnen doen. Ook gezinnen in Belgie kunnen zich hier aanmelden.

Anika

Reactie voor op de website?

43.7. Gastgezin

Ik laat elk jaar een kindje uit witRusland komen via de stichting hulp aan belarus zeker, voor belgischlimburg heel fijne werking heb er elk jaar plezier van.
Ik neem ze 2 maand in het grote verlof en rond de kerst mag ze ook weer twee weken komen

Heidi

Reactie voor op de website?

43.8. Vakantie/gast gezin

Ook ik ben vakantieouder (19jaar) van een pools jongetje van 8 jaar. Dit wordt geregeld door de stichting Holland Huis. Kinderen die hier voor in aanmerking komen hebben meestal vele dingen mee gemaakt en hebben daarom juist een vakantie nodig! Maar daar zijn natuurlijk aantal dingen aan verbonden zoals het niet kunnen slapen van een kind etc. Maar al bij al toch een leuke ervaring!

Nathalie

Reactie voor op de website?

43.9. Vraag over gastgezin zijn in Belgie

Hallo,

kunnen wij ook gastgezin worden ook al wonen we in Belgie? En waar moet ik zijn voor meer informatie indien dat mogelijk is?

alvast bedankt voor een antwoord, Gavina

Reactie voor op de website?

43.10. Re: vakantiekindje

Even googlen op PAX CHRISTI. Dan kan je verder zoeken naar jouw regio.

Miep

Reactie voor op de website?

43.11. Roemeense vakantiekinderen

Ook via de stichting Helpt Roemenie kunnen gastgezinnen zich aanmelden (zie www.stichting-helpt-roemenie.nl of voor het lezen/delen van ervaringen, foto's enz roemeensekinderen.hyves.nl) De kinderen zijn tussen de 5 en 18 jaar en komen elk jaar 1 of 2 keer (zomer 4 weken en met kerst evt 2 weken). Alle kinderen wonen in Roemeense tehuizen, waar ze een groot tekort hebben aan liefde en aandacht. Doordat de kinderen elk jaar weer kunnen komen, kunnen ze een band van liefde opbouwen en ervaren ze een gezinsleven.

Kijk gerust op roemeensekinderen.hyves.nl voor meer informatie!

HM Schuurman

Reactie voor op de website?

43.12. Gastkind voor 1 schooljaar

Reactie op Vraag over gastgezin zijn in Belgie

Via AFS (een wereldwijde uitwisselingsorganisatie) hebben wij een jaar lang een gastkind (tussen 15 en 18 jaar oud). AFS is bedoeld voor culturele uitwisseling van kinderen zodat er wereldwijd wederzijds begrip groeit voor andere culturen, opvattingen, geloof, gebruiken, enz. De kinderen moeten z.s.m. de taal (in ons geval Nederlands) leren en naar een gewone middelbare school. Wij vinden het een enorme aanwinst voor ons gezin. Kijk maar bij www.AFS.nl.

Reactie voor op de website?

43.13. Ontevredenheid behandeling informatie België

Reactie op Gastgezinnen gezocht voor vakantiekinderen.

Waarom wordt er niet gereageerd op een correcte manier in België met de vermelding dat ze geen tijd hebben voor aanvragen van mensen die het heel goed menen voor een onthaal? Geen informatie en vage beloften.

Lenaerts

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Een gastkind

 1. Gastgezinnen gezocht voor vakantiekinderen.
 2. Europa Kinderhulp
 3. Gastouder
 4. Mailinglijst voor gastouders vakantiekinderen
 5. Vraagje gastgezin
 6. Ook wij zijn gastgezin.
 7. Gastgezin
 8. Vakantie/gast gezin
 9. Vraag over gastgezin zijn in Belgie
 10. Re: vakantiekindje
 11. Roemeense vakantiekinderen
 12. Gastkind voor 1 schooljaar
 13. Ontevredenheid behandeling informatie België

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.