Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

33. Creatief

Af en toe zie je die kleintjes kijken met een blik waar zoveel achter schuil gaat. Soms verraden ze zich met iets heel creatiefs. Lees maar eens hoe Tamara haar moeder eens lekker laat computeren!

Heb je ook zo'n leuk verhaal? Mogen wij dan meegenieten?

Reactie voor op de website?

33.1. Ongestoord even spelen

Ha Tamara,

ik ben net zo oud als jij en mijn moeder computert ook graag, wel makkelijk want dan kunnen wij tenminste ongestoord even spelen he? Maar waarom doe je de duplo in een ton als je op moet ruimen? Ik gooi gewoon alle blokken in het aquarium, worden ze meteen lekker schoon en kunnen de vissen ook even ermee spelen :-)

Groetjes, Valentina

Reactie voor op de website?

33.2. De videorecorder

Hoi Tamara,

Ik ben Marnick en ik ben al 4 jaar. Ik speel nog vaak met duplo, bouw garages, vliegtuigen, auto's en nog veel meer. Ik heb een leuk idee voor jou wat je vast nog niet gedaan hebt. Niet dat ik dat nu nog leuk vind, maar toen ik zo oud als jou was vond ik het erg leuk om de duplo-blokken in de videorecorder te duwen. Ze passen precies door die gleuf waar de video's in moeten. Probeer het maar eens. Maar je moet het niet doen als je nog een videofilm wilt kijken, je kunt beter wachten tot je dat gedaan hebt, want dat wil daarna dus niet meer.

Veel plezier!
Groeten van Marnick

Reactie voor op de website?

33.3. De wc

Hoi Tamara,

Weet je wat ook zo leuk is? Spullen in de wc laten verdwijnen, en dan doortrekken. Altijd spannend of ze nu verdwijnen of toch blijven drijven. Het liefst de schoenen die in de gang staan. En dan moet je die reacties zien! Ik deed altijd alsof ik van niets wist, maar ik had er wel plezier in. Steeds weer, totdat ze ook als er niemand op de plee zat de deur afsloten. Jammer, ik ben nu 6 en nu kan dat natuurlijk niet meer.

Alhoewel......?

Rianne

Reactie voor op de website?

33.4. Inlegkruisjes

Ha, Rianne,

die van die wc ken ik, spannend he? Vooral als je moeder dan zo'n plastic handschoen aantrekt als al het water in de wc blijft staan.

Er staat in de badkamer ook zo'n doosje met witte papiertjes die ze soms in haar broekje doet. Die dingen kunnen plakken! Moet je het papiertje aan de onderkant eraf trekken.

Een keer heb ik het hele doosje leeggemaakt en al die mooie papiertjes bij de voordeur tegen de muur geplakt. Staat toch leuk als er bezoek komt?

Groetjes, Charlotte

Reactie voor op de website?

33.5. Achter het behang?

Ook mijn dochters van 5, 4, 4 en 2 ½ kunnen er wat van. Soms zou je ze wel eens achter het behang willen plakken.

Dat wordt echter een probleem als ze datzelfde behang graag van de muren afscheuren. Heerlijk als je er naar believen repen vanaf kan scheuren. Vooral een behangrand op kinderhoogte doet het erg goed. Onze kinderen zijn trouwens zoiezo goed waar het gaat om expressieve vorming: ooit wel eens met een potlood in je hand alle vier de muren van de kamer langs gelopen? Er ontwikkelt zich een prachtig lijnenspel. Of, terwijl mama bezig is de verfhanden van de zusje af te poetsen in de keuken, zelf even een paar handjes tegen de muur plakken. Ook met spuug kan je trouwens leuke dingen op de muur tekenen, als er tenminste afwasbare latex op zit.

Onze jongste is echt een kind van deze tijd. Computer, videorecorder en compact-disc-speler hebben geen geheimen meer voor deze kleine meid. Alleen een enkele keer gaat het nog fout: een video achterstevoren en ondersteboven in de recorder, een enkele keer een boterham en laatst per ongeluk een cd-rom van haar 'grote' zus. Gelukkig had die laatste ook al meer ervaring met techniek dan haar moeder. Terwijl ik driftig op zoek was naar hulpmiddelen om zowel cd-rom als videorecorder te sparen kwam ze me al tegemoetgelopen met het schijfje in haar hand......

Ook leuk: ken je die grappige post-it-blokjes? Van die gele papiertjes met een plakrandje. Leuk om die op alle ramen in het huis te plakken. Momenteel is de nieuwste rage sneeuw door de brievenbus gooien. Liefst als mama boven net even de was ophangt en het dus niet in de gaten heeft voordat de gang blank staat. Waterpret is zoiezo geliefd bij ons viertal: ooit kwam er iemand op het idee om het 'buitenkraantje', dat bij ons in de w.c. zit zodat we de voortuin makkelijk kunnen besproeien, open te zetten. En tijdens een wilde stoeipartij vloog er een dochter tegen de schildpaddenbak aan (100x40 cm): haar hoofd open, schildpaddenbak gebroken. Bloed, 70 liter water en 2 schildpadden stroomden de kamer in.......

Ach, dit is slechts een kleine greep van dingen die ons afgelopen jaren overkwamen. Stiekum moet ik er altijd om lachen, als de schade eenmaal is opgeruimd. (Gelukkig viel de hoofdwond van onze dochter mee, anders was het minder leuk geweest) Ze zijn maar een keer klein en dit zijn juist die dierbare momenten die je de rest van de leven onthoudt......

Marjolein

Reactie voor op de website?

33.6. Nieuw kunstwerk baart opzien!

Wij hebben sinds een paar dagen een kunstwerk in huis. De kunstenaar is nog niet echt beroemd, maar wat niet is kan nog komen, nietwaar? Hij heeft in de woonkamer een muurschildering aangebracht, met materiaal wat erg origineel is voor een dergelijk object. Hij heeft namelijk (ongevraagd) de mascara en lippenstift van een van z'n grote zussen even geleend om z'n creativiteit te botvieren. Het resultaat is dus een muurschildering die je in maar weinig andere gebouwen aan zult treffen. Wie wil mag het komen bezichtigen, de openingstijden en tarieven worden op aanvraag toegezonden..

Hanneke

Reactie voor op de website?

33.7. Het behang

Onze derde een zoon kon er ook wel wat van. Op een mooie zomerdag zat ik even buiten en toen ik naar binnen ging was onze wc een ware douche geworden: hij had de kraan aangezet en alles was onder gestroomd. Toen ik daarmee aan het dweilen was, had hij kans gehad om een kuipje boter uit de koelkast te halen en daar had hij de muren achter ons huis mee versierd. Op zo'n moment wil je ze wel achter het behang plakken toch?

Jellie

Reactie voor op de website?

33.8. Zalf

Jullie weten echt niet wat leuk is, hoor, nee, wij kunnen er pas wat van. Mijn zus van 6 en ik (4) hebben van de zomer heerlijk de pas opgeknapte zolder ingesmeerd met uierzalf! Je moet het wel grondig doen, dus ook de lichtknopjes, 3 weken oude gordijnen, vensterbanken en deurposten e.d.

Wat trouwens ook altijd weer effect heeft, is met stoepkrijt op auto's schrijven! (vooral als de buurvrouw hem de volgende dag gaat inruilen).

Verder zijn er nog de gewone dingen, zoals je vloerkleedachterkant versnipperen, een logeerkonijn onder het luizenvergif spuiten enz.

Margriet

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Creatief

  1. Ongestoord even spelen
  2. De videorecorder
  3. De wc
  4. Inlegkruisjes
  5. Achter het behang?
  6. Nieuw kunstwerk baart opzien!
  7. Het behang
  8. Zalf
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.