Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

23. De oproep voor de prik

Hersenvliesontsteking (meningitis) is een gevaarlijke nare ziekte. Sinds 2001 is er een flinke toename van het aantal ziektegevallen. Reden voor de regering om in Nederland een algemene vaccinatie te organiseren. De eerste lichting is inmiddels begonnen. Voor meer informatie over deze ziekte kun je terecht bij de Meningitis Stichting, of bij de Vlaamse Overheid. Daar kun je ook lezen over het vaccinatieprogramma in België.

Er zijn voor- en tegenstanders van vaccinaties (niet alleen meningitis). Tegenstanders wijzen op de gevaren, en vinden dat je kritisch moet prikken. Op hun website leggen ze dit uit, maar ze zijn niet zo genaunceerd, ze onderbouwen hun uitspraken niet echt.

Een realistischer beeld krijgen we op de website Vaccineren: gevaarlijk of goed?, maar ook de site skepsis is de moeite van het lezen waard.

Bij Ouders Online kun je verdere achtergrondinformatie lezen.

Wil je meer weten over het vaccin, dan is het goed om de bijsluiter te lezen.

Reactie voor op de website?

23.1. Vereniging Kritisch Prikken doet regelrechte leugens

De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) beweert wetenschappelijke objectieve informatie te geven over kindervaccinaties. Het blijkt echter dat de NVKP vooral willens en wetens leugens verkondigt met als enige doel ouders te weerhouden van het vaccineren van kinderen. Met een aantal ouders hebben wij beweringen van de NVKP nagetrokken die zij in hun informatiebundel doen: oa de BMR vaccinatie geeft kans op autisme. Onze bevindingen zijn terug te vinden op de site Vaccineren: gevaarlijk of goed?

De overheid begint zich ook langzaam te realiseren dat de uitlatingen van de NVKP de algemene gezondheid in Nederland schaden. Recentelijk heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg dan ook de NVKP gewaarschuwd mensen niet af te houden van vaccineren.

Via onze website krijgen wij veel emailtjes van ongeruste ouders die na het lezen van de NVKP informatie twijfelen of ze hun kinderen nog wel moet laten vaccineren. Er is niks mis met kritische informatie maar regelrechte leugens verkondigen is een ander verhaal...

Met vriendelijke groet,
Erik van Hannen

Reactie voor op de website?

23.2. Mythes kritisch prikken

Beste Anne Marie en Erik,

Als toekomstig ouder ben ik me in het wel en wee van het vaccineren gaan verdiepen. Ik heb daarom de informatie van de website van nvkp gelezen. Door gebrekkige bronverwijzingen in die site ben ik dan ook vrij snel naar jullie site over de 'mythes van de nvkp' terecht gekomen.

Ik schrik echter behoorlijk van de toon in jullie site. Daar zit wellicht een wereld van frustratie achter ten aanzien van de nvkp, maar voor een beginneling als ik op dit gebied vond ik de toon wel erg vijandig.

Toen ik jullie mythes zelf door had genomen, was ik immers (net als de nvkp zoals jullie aangeven) ook teleurgesteld in jullie verweer. Het eerste voorbeeld dat ik las, ten aanzien van groepsimmuniteit, sloeg in mijn ogen meteen de plank mis:

De nvkp schrijft namelijk dat mensen met antistoffen tegen mazelen, evengoed drager van mazelen kunnen zijn, als mensen die geen antistoffen hebben. Dat is toch wat anders dan daadwerkelijk ziek worden van mazelen, waarover jullie het steeds hebben. Het theoretische verhaal is daarbij zo modelmatig dat ik daarmee geen serieuze mythe in de nvkp-info kan ontwaren.

Dit is slechts 1 voorbeeld van het langs elkaar heen praten in de mythes, en mijn vertrouwen in jullie wetenschappelijk inzicht wordt dus nogal op de proef gesteld.

Zouden jullie met wat meer afstand over de voor- en nadelen van vaccineren kunnen praten? En zouden jullie ook goed willen lezen wat er op de site van nvkp staat? Als jullie dan waardevolle weerleggingen kunnen geven, dan ben ik een 'gelukkig mens', want mijn doel is tenslotte goed geinformeerd te worden over vaccinaties.

Ik hoop dat mijn commentaar op jullie website jullie niet ontmoedigt om daadwerkelijk goed tegengas te geven op eventuele misvattingen vanuit de nvkp! Integendeel, ik hoop dat jullie beseffen dat de toon en soms ook de inhoud van jullie site weinig vertrouwen wekt bij iemand die op dit moment nog neutraal is ten aanzien van vaccinatie.

Veel succes toegewenst door Miriam

Reactie voor op de website?

23.3. NVKP en mythes

Hallo Miriam,

Het verbaast me dat je schrikt van de toon van onze site. Zelf hebben we het idee dat hij vrij neutraal is. Misschien dat onze reaktie op het persbericht van de NVKP een beetje een cynische ondertoon heeft. Is dat het?

Verder heb je niet zo'n vertrouwen in onze wetenschappelijk inzicht. Mede gebaseerd op mythe 7: groepsimmuniteit bestaat niet. Je schrijft dat de NVKP zegt dat mensen met antistoffen toch drager kunnen zijn van het mazelenvirus en dat daarom onze weerwoord niet klopt. Heb je hiervoor een bron? Ik denk dat je erg voorzichtig moet zijn met alle info van de NVKP. Het is ons totaal onbekend dat mensen met antistoffen ook dragers kunnen zijn van het mazelenvirus. In dat geval zou groepsimmuniteit inderdaad niet opgaan.

Volgens mij is het ook niet waar. Je bent geen drager van het virus als je ook immuniteit hebt opgebouwd. Mocht je met wetenschappelijke referenties kunnen laten zien dat je gelijk hebt dan passen wij onze site aan. Dat doen we niet als de NVKP alleen maar iets zegt. Verder laten wij ons absoluut niet ontmoedigen door commentaar op onze site. Sterker nog, we juichen het zelfs toe. Als wij fouten maken horen we het graag, maar wel wetenschappelijk onderbouwd.

Met vriendelijke groet, Erik

Reactie voor op de website?

23.4. Kritisch prikken

Ik schrok erg over jullie mening aangaande kritisch prikken. Je moest eens weten hoe veel nadeel er in sommige gevallen plaatsvinden naar aan leiding van een prik. Dat is helemaal niet om ouders bang te maken, als moeder weet je soms door je instinct dat het kind beter niet had ingeënt kunnen worden. Een kerngezond kind kan het misschien aan. Maar er zijn gevallen bekend dat het finaal mis is gegaan, en omdat we denken dat we maar niet ziek meer kunnen worden omdat we ingeënt zijn, klopt dus niet helemaal we kunnen ook ziek worden door een vaccinatie, dat moet erkend en toegegeven worden. Vooral door de reguliere artsen. Ik bedoel met ziek worden niet een beetje verhoging of iets dergelijks, maar als jullie het toch leugens noemen vind ik jullie heel kort zichtig. Juist omdat mensen tegenwoordig mondiger zijn en mee denken en er gelukkig artsen zijn die wel met je meedenken en je niet met een kluitje in het riet sturen, zijn we op de goede weg. Hebben jullie wel eens nagedacht over de vraag waarom ze wel voorzichtig zijn bij het vaccineren van gehandicapte kinderen, zijn dit alleen risico kinderen? Hierbij zou ik het willen laten.

J.R.

Reactie voor op de website?

23.5. Niet vaccineren: levensgevaarlijk

Graag wil ik een reaktie geven op de vraag: wel of niet vaccineren. Onze oudste 5 kinderen hebben we zonder er verder bij na te denken laten vaccineren. Met in mijn achterhoofd de gedachte: Het gaat om achterhaalde ziektes, die bijna niet meer voorkomen, maar laten we het toch maar doen.

In November 2001 werd ons zesde kindje, Kirsten geboren. Toen zij 5 weken oud was, werd zij ziek. Heel ernstig ziek.(Zij was nog te jong voor vaccinaties). Zij heeft 5 weken op de IC van het VU in Amsterdam gelegen, waarvan 3 weken in kritieke toestand. Na onderzoek bleek: kinkhoest, en de heamophilus bacterie.(Beide zitten in het vaccinatiepakket). Zij hadden een zeer ernstige longontsteking veroorzaakt.

Om u een beeld te geven wat er dan met uw kindje kan gebeuren, in het kort de medische handelingen:

Kortom: Zij heeft weken lang op het randje van de dood gebalanceerd.Hoe zij besmet is geraakt is niet bekend. Maar het blijkt wel dat de ziektes waartegen gevaccineerd wordt, zeer ernstige ziektes zijn, waar je niet te licht over mag denken. En wat ook de artsen zeiden: Hoer meer mensen er voor kiezen hun kinderen niet te laten vaccineren, hoe meer deze ziektes voor zullen komen.

U begrijpt: ik ben voor vaccineren. Natuurlijk is het zo dat je een kind niet moet laten vaccineren wanneer het ziek of zwak is. Maar daar wordt op het consultatieburo altijd naar gevraagd.

Verder een vraag voor die ouders die hun kinderen bewust niet laten vaccineren: Staat u er bij stil dat u niet alleen uw eigen kinderen in gevaar brengt, maar ook andermans kinderen?. Stel dat Kirsten was overleden omdat zij besmet was door een kindje waarvan de ouders het willens en wetens niet hadden laten vaccineren?

Heel veel sterkte en wijsheid toegewenst bij het nemen van uw beslissing.

Betsie

Reactie voor op de website?

23.6. Mee eens

Betsie,

Ik ben het helemaal met je eens, ik hoop dat het inmiddels goed gaat met jullie kindje!

Groetjes, Yvonne

Reactie voor op de website?

23.7. Niet vaccineren

Ons derde kind lieten we vaccineren tegen difterie, en prompt kreeg ze een zware vorm van eczeem over het gehele lichaam; dit heefdt twee jaar geduurd (met veel ellende). Toen verdween stilletjesaan de allergie: ze kon niet tegen het eiwit in het vaccin. Ik ben van mening dat al die vaccinaties het afweersysteem flink verzwakken, en al die uitleg van: je brengt anderen ingevaar wanneer je je kind niet laat vaccineren, is flauwekul! Als je dan zo bang bent dat je kind ziek wordt laat het dan vaccineren he, dan kan een ziek kind het niet meer besmetten! Onze kinderen zijn kerngezond. Ik maak mij meer zorgen om de gevaccineerde kinderen. Wie zegt dat het niet juist die kinderen zijn die anderen besmetten? Tenslotte dragen ze een verzwakte vorm van de ziekt bij zich! En al die artsen die bij hoog en laag zweren dat dit onmogelijk is, die geloof ik niet meer, ik heb ervaren dat vaccinaties een reeel gevaar vormen.

Kate

Reactie voor op de website?

23.8. reaktie vaccineren.

Omdat ik het idee heb dat Kate in de eerste plaats reageert op mijn stukje over de gevaren van niet vaccineren, graag het volgende. Inderdaad kan ik me voorstellen dat je kritisch bent ten opzichte van vaccineren wanneer je iets dergelijks meemaakt met je kindje, zoals bij jou het geval. Mijn verhaal komt echter van de andere kant: Je kindje wekenlang in kritieke toestand op de I.C., omdat het (nog) niet gevaccineerd is. Jammer dat je mijn verhaal niet goed gelezen hebt. Je stelt immers dat ik dan mijn kindje maar had moeten laten vaccineren als ik zo bang was voor ziekten. Er staat duidelijk in mijn verhaal dat Kirsten daar nog te jong voor was, en ze dus vanwege haar leeftijd nog geen vaccinaties had gehad.

Ik schreef dit verhaal in een (emotionele) periode toen ik nog aan het bijkomen was van wat er allemaal met Kirsten en ons gezin was gebeurd, en met name wat er met haar had kunnen gebeuren. Drie weken lang in spanning zitten of we haar mochten houden, gaat je niet in de koude kleren zitten. En daarna nog de nasleep. Bovendien wist ik wel dat er mensen waren die tegen vaccinaties zijn, maar ik had nog nooit concrete verhalen gehoord over nare gevolgen van vaccinaties.

Ondertussen ken ik die wel, (onder andere jouw verhaal), en begrijp ik je weerstand hier tegen. Echter, ik vind je nogal ongenuanceerd. Vaccinatie is niet zwart of wit. Er zitten wel degelijk grote gevaren aan niet vaccineren. Ik heb het idee dat jij daar na jouw ervaringen absoluut blind voor bent geworden. Met name de laatste regels uit jouw reaktie zeggen mij dat je het verhaal nog maar van 1 kant wilt horen. Misschien ook een emotinele reaktie op alle ellende die je hebt meegemaakt?

Betsie

Reactie voor op de website?

23.9. Boek over vaccinatie

Vaccinatiegids voor ouders
Vaccinatiegids voor ouders
R.J.F. Burgmeijer

Een boek voor ouders, met feiten over vaccinatie.

Reactie voor op de website?

23.10. Keuze

Hoe meer ik over vaccinaties lees hoe lastiger ik het vind wat te doen. Als ik jullie verhaal lees bekruipt het me meteen (ik ben ze aan het uitstellen en spreiden). Maar ik ben er inmiddels wel van overtuigd dat het immuunsysteem zijn grenzen heeft, zeker als het nog niet volledig ontwikkeld is. Ik vind het verschrikkelijk te lezen wat er met jullie dochtertje is gebeurd, dat wil niemand meemaken, maar ik vraag me af of dit te voorkomen was geweest als iedereen zou zijn gevaccineerd. Het immuunsysteem van een baby is aanvankelijk dat wat het van moeder heeft meegekregen en wat het via de borstvoeding binnen krijgt. Een kindje van 2 maanden maakt na een vaccin zelf even een hoeveelheid antistoffen aan maar die verkregen immuniteit is maar van korte duur, het keldert heel snel richting zero.....(gelezen in het boek vaccinaties voor consultatieburo-personeel). Vroeger werd met 3 maand gestart, nu met 2 maar ook dat kan dus al te laat zijn.

Is het gevolg dat we straks al direkt na de geboorte gaan vaccineren? Ik geloof dat een dergelijke overbelasting van het immuunsysteem (5 ziekten tegelijk via een onnatuurlijke weg!) op lange termijn vervelende gevolgen kan hebben die we nog lang niet kunnen overzien (allergieen, chronische ziekten, nieuwe gemuteerde ziekten) (Engelse onderzoeken gelezen in het boekje van Chaitow) en voor mij is dat net zo eng als de ziekten zelf. Welk risico je ook verkiest, er bestaat volgens mij geen enige beste keuze, alleen die waar je zelf echt achter staat, want we zijn alleen zelf verantwoordelijk voor wat we doen.

Allemaal succes en veel gezonde blije kindjes gewenst!

Winnie

Reactie voor op de website?

23.11. Keuze

Wat een goede reactie, Winnie, ik denk ook dat het heel belangrijk is dat je zelf een keuze maakt met je eigen overwegingen. Mensen kunnen een andere keus maken dan die ik zou maken, vanwege redenen waar ik nog nooit aan gedacht heb.

Ik ga ervan uit dat iedereen die kiest, probeert het beste voor zijn kind te zoeken.

Margriet

Reactie voor op de website?

23.12. Alternatief inentingsschema

Ook ik heb twijfels over zo jong al in laten enten. Mijn kleine meiske is (gelukkig) pas over een maand aan de beurt, dus ik kan me nog even oriënteren. Maar echt veel wijzer word ik er niet van: kritisch prikken wordt uitgemaakt voor leugenaars en kwakzalvers, maar de tegenstanders komen alleen maar met bewijzen dat bepaalde stellingen van KP niet kloppen.

Ook de ouders van kinderen zijn verdeeld in voor en tegen. Zo kom ik niet veel verder.

Dan maar op m'n gevoel verder. Met in m'n achterhoofd "waar rook is, is vuur" en het veel genoemde nog niet ontwikkelde immuunsysteem van een baby van 2 maanden neig ik toch naar uitstel van prikken.

Wie kan mij vertellen of waar kan ik vinden wat een goed aangepast inentingsschema zou zijn als je niet al bij 2 maanden wilt beginnen met inenten? Ik heb iets gehoord over bij 4 maanden beginnen. En dan? Alles 2 maanden uitstellen?

Ben benieuwd.

Sasje

Reactie voor op de website?

23.13. Inentingsschema later beginnen dan met 2 maanden

Mijn zoon is bijna 10 maanden en heeft net zijn tweede enting gehad. Hij krijgt nog steeds borstvoeding en daarmee ook mijn afweerstoffen. Het is algemeen bekend dat enting dan niet werkt.

Je kunt op elke gewenst moment beginnen met de enting, dezelfde tussenposen. Alleen moet je er rekening mee houden dat het consultatiebureau niet altijd mee wil werken en je wellicht een deel bij de huisarts moet gaan halen.

De wijkverpleegster hier zei dat wat haar betrof zo vroeg enten ook onzin is.

groetjes Carmen

Reactie voor op de website?

23.14. Vaccinatie-overzicht

Voor informatie over het vaccinatieprogramma kun je terecht bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Reactie voor op de website?

23.15. Het wordt alleen maar moeilijker

Na zoveel mogelijke sites en verhalen gelezen te hebben kom ik er nog steeds niet uit. Mijn gevoel zegt me doe het rustig aan en geef niet te vlug en te veel ineens. Maar als ik bij de wijk kom dan krijg ik geen medewerking (er wordt lacherig over gedaan) en het is niet mogelijk om af te wijken van het prikschema, dit alles is niet mogelijk bij de wijk. Zoek het maar uit moeder, en je kunt gaan.

Wat een manier van aanpak, wat een profesionele aanpak. Laten ze de wijk maar eens aanpakken voor hun manier van omgaan met ouders, en hun er op wijzen dat zei niet alleen de wijsheid inpacht hebben. Ronduit schandalig.

Zo krijg je als ouder nog meer twijfels en kom je met je rug tegen de muur te staan. Ik wil graag een antwoord op mijn vraag ontvangen, en die luidt: waar moet ik zijn als ik de coctails uit elkaar wil toe laten dienen aan mijn kinderen? Is dit gewoon bij de huisarts of moet de wijk me hierin voorzien. Deze laatste weigert.

Ik hoop dat iemand me hier een antwoord op kan geven.

Groetjes Corina.

Reactie voor op de website?

23.16. Moeilijk

Hoi betsie,

ik weet hoe zwaar het is om je kleine meiske zo ziek te zien en te voelen, je kent het verhaal van onze Elise. Toch ben ook ik pas na gaan denken over vaccineren na de ziekte van Elise, al de andere kids heb ik gewoon (omdat het erbij hoorde) laten inenten. Maar is dat niet met alles, we gaan pas nadenken als we iets negatiefs horen of zien.

Ieder moet die beslissing voor zich nemen en ik zal er niemand op aankijken. Elise is waarschijnlijk besmet door een ander misschien wel een kind dat niet inge-ent was en op kraambezoek geweest is maar dat ga ik niet allemaal achterhalen. We hebben ook uit deze zware tijd weer dingen geleerd en kijken weer anders tegen bepaalde dingen,personen en situaties aan.

Erika

Reactie voor op de website?

23.17. Sorry hoor

Sorry hoor maar het niet laten vaccineren van je kind is ook nog eens asociaal. Zo teer je op het beschermende cordon van de wel gevaccineerde kinderen. Deze dragen namelijk géén ziektes over. De opgelopen virussen worden door de opgebouwde weerstand uit het vaccin onmiddelijk vernietigd.

Ga maar eens bij ouders of grootouders te rade wat de toestand wordt als er niet gevaccineerd wordt. Het sterftecijfer voor kinderen beneden een jaar bij bijvoorbeeld kinkhoest ligt zéér hoog (40%) en ook de bijwerkingen van bijvoorbeeld mazelen (hersenbeschadigingen) zijn niet gering.

Annette

Reactie voor op de website?

23.18. Aasociaal niet vaccineren?

Ik ben verpleegkundige in een epileptisch ziekenhuis en heb n.a.v de DKTP en BMR vaccinatie al een aantal keren kinderen zien binnenkomen met klachten die in verband met vaccinatie gebracht konden worden. Ik heb moeite met de bewoording als mensen er voor kiezen om bepaalde vaccins aan hun kind niet te geven die in de categorie asociaal te plaatsen. Als verpleegkundige ben ik mij heel goed bewust wat het belang is van vaccineren anderzijds heb ik mij verbaast hoe Nederland in elkaar zit kwa voorlichting omtrend dit gebeuren.

Het is toch erg kwalijk dat in zo welvarend land als onze het K vaccin nog steeds oud is. Ik heb in mijn vak al een aantal keren kinderen zien binnenkomen die n.a.v vaccins epilepsie of andere stoornissen hebben opgelopen.

Mijn mening is dat de ouders te slecht worden voorgelicht over het effect van vaccineren en er te weinig erkend wordt wat nu het effect is op vaccineren bij jonge kinderen. Je moet het probleem niet generaliseren maar ik ben wel er achter gekomen dat het beleid hierover weleens aangescherpt mag worden en er meer vanuit de ouder gedacht mag worden. Het idee te geven dat het allemaal zo goed is vind ik persoonlijk wel kort door de bocht.

Neel

Reactie voor op de website?

23.19. Objectiviteit hier ook ver te zoeken

Heb het eerste stukje over enten eens even snel doorgenoemen maar volgens mij wordt hier ook richting positief denken over enten geschreven. Zo wordt er gesteld dat op de site van de NVKP niets onderbouwd wordt en de site van: Vaccineren: gevaarlijk of goed? veel zinniger is. Terwijl gelijk duidelijk is hoe bevooroordeeld die site is maar dan de andere kant op. Ook daar wordt net zo goed niets onderbouwd.

Dus i.p.v. dat hier op deze site nu eens objectieve info te vinden is, is het zoals vaak weer zeer subjectief....helaas.

Mimse

Reactie voor op de website?

23.20. Inenten

Ik heb nu een zoon van 26 jaar die zwakzinnig is. En toen werd er nog geprikt bij 3 maanden. Na zijn eerste prik was hij niet meer stil te krijgen. Ik heb besloten het inenten te stoppen. Ik werd voor gek verklaard en ik was een slechte moeder. Maar ondanks dat ik een slechte moeder was, bracht ik toch even zo goed 8 kindjes groot en dat zonder te prikken.

Ik weet inmiddels hoe gevaarlijk enten kan zijn Mijn vriendin haar kindje stierf 2 dagen na het enten aan een epilepsie-aanval daarvoor had het kind nooit ergens last van gehad. Ik vind het eng en gevaarlijk. En ben blij dat mijn kinderen ook niet enten, dan hebben we die zorg minder. Mijn moeder heeft een broertje aan enten verloren in de jaren 1944 en zij heeft ook nimmer haar kinderen laten prikken, zelfs geen pokken hebben we gehad. Maar de angst dat kindjes eraan sterven is nog erg groot bij mij.

Ayla

Reactie voor op de website?

23.21. Vergoeding vaccinaties

reactie op 12.10/11 en 12:

Ik kan me helemaal in bovengenoemde verhalen/gevoelens vinden. Wij staan ook erg in dubio, wegen de voor-en nadelen af. We hadden in eerste instantie al besloten de DKTP prik uit te stellen en de K eruit te laten. We denken er aan om de BMR niet te geven (deze kinderziektes kan ons dochtertje best doorlopen en is daarna vooraltijd immuun). Zijn al op gesprek geweest bij de hiusarts, want die prikken moet je dan zelf bestellen en bewaren. Consultatiebureau zou dit natuurlijk ook kunnen doen, maar die wijken niet van het rvp af (wel erg bureaucratisch vind ik)

Ik zoek al de hele ochtend op internet en kom op verschillende sites. Ik heb zelf ook op forum Jongegezinnen mijn afwegingen gezet (onder Algemeen), maar kreeg daar eigenlijk alleen maar reacties van mensen die het niet kunnen voostellen dat je niet laat prikken (of later). Mijn man en ik hebben ons er echter ook wel meer in verdiept en het feit dat ikzelf allergisch ben speelt hier ook een rol in, maar door hun verhalen ga ik toch weer twijfelen. Ik wil het ook niet op mijn geweten hebben een doodziek kind te ktijgen, maar stel dat dit juist gebeurt na het wel laten prikken.......een dilemma

Nu mijn vraag: Er zijn volgens mij misverstanden over de vergoedingen. Als je de standaard procedure aangaat valt het onder de AWBZ regeling, maar hoe zit het met uitstellen en splitsen van vaccinaties? Hierover hoor ik verschillende berichten. De een zegt dit zelf te moeten betalen, zelf las ik dat dit ook onder de AWBZ valt. Wie weet meer/ heeft hier ervaringen mee??

Daphne

Reactie voor op de website?

23.22. Reaktie vergoeding vaccinaties

Hoi Dahpne

Het is en blijft een moeilijke keus, wel of niet enten. Ik heb mijn zoontje wel laten enten. Ik werk in de gehandicaptenzorg met mensen die zwaar meervoudig gehandicapt zijn. Oorzaak bij sommigen... je raad het al door ziektes als bof, mazelen en rode hond maar ook door ziektes uit de DKTP-spuit. Ik ben echter in mijn werk nog nooit iemand tegengekomen die gehandicapt werd als gevolg van een enting zoals hier wel diverse malen gesuggereerd werd. Voor mij dus een duidelijke keuze. Succes met jouw keuze!

Esther

N.B. niet om nou nog een extra discussie uit te lokken maar persoonlijk vind ik dus dat niet geënte kinderen niet thuishoren in een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. Als ouders dit risico willen nemen is dat hun keus maar ik wil niet met de gevolgen geconfronteerd worden.

Reactie voor op de website?

23.23. Inentingen zijn een zegen

Ik vind dat te makkelijk wordt gedacht over het niet vaccineren. Bijvoorbeeld de mazelen is een ernstige ziekte, waar een kind langere tijd met zeer hoge koorts op bed ligt en een serieuze kans heeft op ernstige hersenbeschadiging. Inentingen zijn een zegen. De enige reden waarom het in Nederland over het algemeen geen ernstige gevolgen heeft om niet in te enten is dat het overgrote meerendeel wel ingeent zijn. Dit voorkomt verspreiding en beschermt degenen die niet ingeent zijn.

Johan

Reactie voor op de website?

23.24. Alternatief inentings-schema (sasje)

Ik heb het stuk van sasje gelezen en ben ook benieuwd wat het alternatief is als je niet volgens het schema wilt inenten. Kunt u mij dit geven? Ik heb me georienteerd en weet dat ik niet wil/ later wil inenten, maar wat nu? Ik hoop dat u me een advies kan geven.

Reactie voor op de website?

23.25. Homeopathie bij inentingen

Heb me laatste jaren verdiept in de bijwerkingen van inentingen. Die zijn niet mis kan ik je vertellen. Je kunt homeopatisch veel leed voorkomen door een homeopatisch middel van de inenting te geven voor en na de inenting, is een kindje al inge-ent en krijgt klachten daarna, kan nog 3 maanden later last krijgen van de enting dan kun je deze ontstoren met een homeopatisch middel van de enting. Heb hier goede resultaten en reakties op.

Anneke Kroes-Coerman, klassiek homeopaat te Gaanderen

Reactie voor op de website?

23.26. Sasje

Ben niet tegen inenten, doch wel hoe het nu gebeurt. Kinderen hebben de eerste levensmaanden nog heel veel antistoffen. Later inenten, daar sta ik volledig achter, 6 maanden lijkt mij heel redelijk. In de tijd dat mijn kinderen, nu 25, 23 en 20 jaar, was het een hele strijd om een vaccin eruit te laten en moest je het ook zelf betalen. Hebben ze bijv. niet laten enten voor bof, mazelen, kinkhoest en rode hond. Heb wel laten weten aan mijn dochter dat als ze ooit zwanger wil raken, dit even moet laten testen, want deze ziekte heeft ze ongetwijfeld wel gehad, zonder dat het gemerkt is of aangeduid werd als vijfde ziekte.

groetjes Anneke Kroes,

hoop dat je hier iets aan hebt, kijk ook eens op de side Ned. Ver. Kritisch Prikken

Reactie voor op de website?

23.27. Geen antistoffen

Ik heb al een keer eerder op dit onderwerp gereageerd, maar er moet me toch nog iets van het hart. Ik hoor steeds vaker dat baby's allerlei antistoffen bij zich zouden dragen, waardoor ze nog helemaal geen vaccinaties nodig zouden hebben. Ik weet niet hoe dat met de andere ziektes, zoals bijv. bof zit, maar tegen kinkhoest hebben babys geen antistoffen.

Lees anders alstublieft bovenstaand verhaal van mij nog een keer, en neem die ziektes alstublieft serieus.

Betsie

Reactie voor op de website?

23.28. Homeopathie bij inentingen

Betsie, neem je verhaal en die ziektes heel serieus, doch kijk eens naar het aantal kinkhoestgevallen de laatste tijd, terwijl deze kinderen allemaal ingeënt waren. Het is een verouderd vaccin dat meer kwaad doet dan goed, gelukkig beginnen ze binnenkort met het a-cellulaire vaccin dat minder bijwerkingen "zal" hebben. Weet niet waarom je kindje kinkhoest kreeg, doch als het ingeënt zou zijn geweest had het m.i. weinig geholpen. Hoop dat het nu goed met haar gaat,

groetjes anneke kroes

Reactie voor op de website?

23.29. Aanslag op gevaccineerde kinderen?

Ik vind het wel een hypokriete stelling dat mijn kind dat niet gevaccineerd is een gevaar voor andere kinderen zou zijn? Hoezo dan want de anderen zijn toch gevaccineerd? Als er dan iemand in gevaar is dan is het toch mijn kind, niet dan?

Reactie voor op de website?

23.30. Nu meer dan vroeger

Ik ben vroeger niet ingeent, maar heb mijn kinderen wel laten inenten.

Het verschil tussen vroeger en nu vind ik dat de wereld veel internationaler is. Mijn man is piloot en je weet nooit wat hij ergens meeneemt van een vlucht. Het zal je maar overkomen!

Voor ons vroeger gold wel dat we met weinig in aanraking kwamen omdat onze omgeving wel was ingeent, maar dat is tegenwoordig lang niet zo duidelijk meer.

Groetjes, Femke

Reactie voor op de website?

23.31. Reactie op: Aanslag op gevaccineerde kinderen?

Er wordt in dit berichtje gezegd dat een niet gevaccineerd kind geen gevaar voor andere kinderen kan zijn, omdat deze andere kinderen toch zijn gevaccineerd. Dit is niet juist, niet alle kinderen kunnen gevaccineerd worden, dit wegens medische omstandigheden. Leukemie- en aids-patientjes bijvoorbeeld. De gevaccineerde kinderen bieden bescherming aan deze groep, niet gevaccineerde kinderen kunnen hen nog zieker maken. Niet alleen uw eigen kind is dus in gevaar.

Scarlet

Reactie voor op de website?

23.32. Kritisch prikken

Wat ik even kwijt wilde, is dat het bij ons een keer heel erg mis is gegaan. Mandy is aan de dktp prik overleden. Mijn zus wilde de prik niet. Ze vertelde dat haar dokter, en die werd zo boos op haar dat ze het toch maar deed. Dezelfde avond van de prik lag ook haar kindje levenloos in z'n wiegje. Gelukkig werd ze zo overstuur dat ze zeker 5 min lang Danny door elkaar schudde. Toen kwam ie weer een beetje bij. Hij was al helemaal blauw. Nu, een paar jaar later, heeft ie van alles in z'n hersentjes door het zuurstofgebrek.

We hebben alles over de dktp prik grondig onderzocht en wat blijkt: in andere landen zoals Japan is die prik al verboden voor babies vanwege het risico, en wordt de dktp nu pas op 4jarige leefetijd gegeven. In Nederland wordt het ontkend zoals ook op deze site. Inwendig kook ik, maar ja, wie ben ik!

Het is wel vreemd dat deze informatie nergens staat. We hebben dan ook veel moeite moeten doen om aan deze informatie te komen! We vroegen het aan de doktoren, en die zeiden letterlijk dat het best wel waar kon zijn, maar dat ze dat nooit zouden toegeven. Hoe verklaren jullie dat?

silvia van der veer

Reactie voor op de website?

23.33. Duitse artsen zijn alleen voor tetanus vaccinatie

Hallo, ik woon al 5 jaar in Duitsland en hier zijn menige artsen en kinderartsen van mening dat de enige vaccinatie die werkelijk zinnig is voor een klein kind, de tetanus injectie is. Buiten dat zijn ze eigenlijk veel eerder terughoudend met vaccineren.

Ook de hielprik is hier lang niet zo geliefd als in Nederland. Ik had toevallig twee verschillende vroedvrouwen die beide aangaven dat de hielprik een achterhaalde zaak was.

Thessa

Reactie voor op de website?

23.34. Hielprik

Hoezo is de hielprik achterhaald dan, is er een alternatief? Want als je met een dieet kan voorkomen dat je kind geestelijk gehandicapt wordt, dan laat ik dat toch liever even dat hielprikje doen. En als je kindje overlijdt aan kinkhoest omdat het op de basisschool van een ouder zusje/broertje voorkomt, dan denk je er misschien anders over. Ik mag later beginnen met inenten van Kyara maar ik twijfel toch wel, want je weet maar nooit. Aan de andere kant krijgen die kleine lijfjes wel een hoop te verwerken. Ik laat haar wel inenten maar ietsje later, ik hoop maar dat ik er goed aan doe en dat ze niet ondertussen iets oploopt.

Het blijft moeilijk, er zitten 2 kanten aan en ik kan me voorstellen dat je boos wordt als het fout gaat met de prik, maar het gaat ook fout zonder al die ingeente kinderen. Ik moet trouwens zeggen dat de arts op het CB erg op me in zat te praten en dat ze niet zomaar mijn idéeen respecteerde, erg jammer. Daarbij vind ik als je niet wil inenten dat je goed recht moet zijn het is jouw kind.

Maar laten we niet vergeten dat voor alle inentingen er heel veel kinderen overleden aan kinderziektes.

Maar iedereen moet dat doen wat zijn/haar gevoel ingeeft.

Tanja (moeder van 8 kinderen)

Reactie voor op de website?

23.35. Autisme en BMR

Ik ben sinds februari 2004 al bezig met het uitzoeken wat mijn zoontje van inmiddels 3 jaar nu heeft. In januari 2004 heeft mijn zoontje de bmr vaccinatie gekregen in twee weken daarna veranderde hij in een totaal ander kind. Het begon met het niet meer luisteren en op zijn tenen lopen en vladderen met zijn handen en heel veel gillen uit het niets zonder aanleiding.

Inmiddels ben ik pas in januari 2005 door een logopediste erop gewezen dat dit met de bmr prik in verband zou kunnen worden gebracht, nadat ik eerst van haar uit moest zoeken wanneer mijn kind de knik in zijn ontwikkeling heeft gemaakt. Dit heb ik gedaan via opnames die ik vanaf zijn geboorte gemaakt heb. Als baby was hij wel een huilbaby en regelmatig aan de diarree maar verder ontwikkelde hij zich goed hij lachte, reageerde gewoon op zijn naam, ging al brabbelen met vier maanden en met 10 maanden zei hij al papa, bewust.

Dit heb ik allemaal op beeld, als ik dag tegen mijn zoon zei zwaaide hij en deed handen klappen na zijn 16de maand was dit alles verloren. Hij heeft met zijn 15,5 maand zijn vaccinatie gehad waaronder de bmr.

Mijn vraag is hierbij stellig: zijn er nog meer ouders die hetzelfde hebben meegemaakt. Hij heeft allerlei onderzoeken gehad van EEG, MRI, Bera (gehoortest onder narcose) en bloedonderzoeken gehad zonder resultaat. Hij heeft wel via een kinderarts in juli 2005 een bmr ontkrachting gehad met korrels, homopatisch dus. Hiermee is na drie kuren zijn gegil weggebleven en maakt hij meer contact, gaat weer handen klappen en zwaaien. Alleen zegt de kinderarts ineens dat de bmr er niets mee te maken heeft. Terwijl hij wel die bmr ontkrachting heeft gegeven. Wie kan deze ervaring met mij delen.

Reactie voor op de website?

23.36. Vaccineren alleen maar voordelen?

Sandra,

Probeer hier eens wat meer info op te steken : www.vaccinatieschade.be.

Wijzelf hebben onze kinderen nergens voor gevaccineerd. We hebben nl héél sterke bedenkingen bij de gangbare methodes om zoveel mogelijk vaccins in 1 keer bij zo jong mogelijke kinderen in te spuiten (om het aantal prikken te verminderen is dan de officiële uitleg). Bedenk eens wat een aanslag deze vaccinatie-cocktails zijn op het nog te vormen afweerstelsel van babies en kleine kinderen... Wat is ook het nut van bvb HepatitisB-vaccinatie, een ziekte die je enkel kan krijgen door sexueel contact, hallo, een baby, sexueel contact!?

Heb je zélf al eens een prik gekregen tegen de griep of mazelen of gele koorts of tetanus, en hoe voelde je je de volgende dag? Belabberd? Doe dit gevoel maal x en bedenk dan hoe een klein hummeltje zich voelt en hoe het daardoor inderdaad kan veranderen.

Spijtig genoeg vertrouwen de mensen op de adviezen van de dokters, die moeten het immers weten, alleen zijn die de pedalen kwijt de laatste jaren, wat nu stillekesaan begint door te sijpelen.

Groetjes, Ivo

Reactie voor op de website?

23.37. Autisme en bmr

Hallo Sandra,

Al vanaf zijn tweede heeft onze zoon van tien gedragsproblemen. Na veel onderzoeken is gebleken dat hij PPD-NOS heeft. Zijn gedrag is niet altijd moeilijk, maar heel vaak ook wel. Vorig jaar mei was het zo vervelend voor hem en voor de rest van het gezin, dat wij het nu tijd vonden voor medicatie en daar kwam hij ook voor in aanmerking. Ik vond dat een hele grote stap en ben toen eerst naar een klassieke homeopaat gegaan in de hoop hem te kunnen helpen zonder vervelende bijwerkingen van medicijnen.

Deze man behandelt meer kinderen met gedragsproblemen. Onze zoon is er in zoverre van opgeknapt, dat wij vinden dat hij 'gewone' medicatie niet meer nodig heeft en de homeopaat zoekt steeds verder hoe hij hem kan helpen. Heel bijzonder tijdens het eerste consult was, dat we voor het eerst hoorden dat er veel kinderen zijn met gedragsproblemen. Onze zoon wordt er waarschijnlijk nog op onderzocht of daar zijn problematiek vandaan komt.

Misschien is het een idee voor jou om dat te laten onderzoeken. Dan weet je in elk geval wat de oorzaak kan zijn. Mocht je graag willen weten naar welke homeopaat wij gaan, dan kun je me mailen. Wij zijn in elk geval zo tevreden dat we er graag zo'n 40 km. voor rijden.

Reactie voor op de website?

23.38. Vaccins zelf betalen

Wij hebben onze kinderen niet volgens het reguliere RIVM programma laten inenten, en moesten de vaccins zelf betalen. Het kan echter zijn dat iedere verzekeringsmaatschappij hier anders mee omgaat, want ik ken ook mensen die anders hebben laten inenten en die de vaccins wel vergoed hebben gekregen. Maar het is wel duidelijk dat je tegen een muur van bureaucratie aanloopt.

Evelien

Reactie voor op de website?

23.39. Wel vaccineren is makkelijker dan tegen de stroom ingaan!

Ik reageer op nr. 21; de oproep voor de prik,algemeen.

Na jaren als apothekersassistente in een apotheek te hebben gewerkt, heb ik heel wat kuurtjes aan zeer jonge kinderen uitgereikt. Toen ik zelf kinderen kreeg, nu 6 jaar geleden, werd het vanzelfsprekend vaccineren toch even danig in de war gestuurd. Vooral als je dochter erg koortsig is na een vaccinatie, en dan niet echt goed opknapt. Tuurlijk vaccineer je, want dat is je met de paplepel ingegoten. Mijn oma heeft polio gehad, dus het kwam niet in je op om anders te denken.

Na veel getobt te hebben met de invloed van vaccinaties en veel over te lezen, kwamen we uiteindelijk bij een homeopatisch kinderarts terecht. Zij had jaren op als arts op een consultatiebureau gewerkt, en van dichtbij de ontwikkeling gezien van kindjes die wel gevaccineerd werden en die niet werden gevaccineerd. Van daaruit heeft zij een keuze gemaakt om zelfstandig te gaan werken, en richt zij zich juist op kinderen met 'vaccinatieschade'.

Wij hebben met goed gevolg onze dochter laten behandelen, en de vaccinaties laten ontstoren, d.m.v.. verdunningen van de vaccinaties. Zij is een ander kind geworden. Wij hebben sinds kort een zoon, nu bijna 3 maand. Ik heb gekozen om in ieder geval de vaccinaties uit te stellen, totdat hij 1 jaar is. Ik wil ook proberen zolang borstvoeding te geven. Ik ben van mening dat juist het doormaken van ziektes je weerstand sterker maakt. Bij de vaccinaties van tegenwoordig stoppen ze 5 ziektes in 1 vaccin!! Welk kind krijgt 5 ziektes tegelijk. Ik zie dit als een regelrechte aanval op het afweersysteem.

Toen ik in de apotheek werkte heb ik veel vragen gehad van bezorgde moeders, of het normaal was dan hun kindje nu al weer oorontsteking had, en nu het 5e kuurtje al had gekregen. Vroeger was het bekend dat als je mazelen had gekregen, dat je ontwikkeling een sprongentje vooruit maakte... Wij hebben heel veel gelezen over vaccineren. Beide kanten. Helaas is er juist bij het R.V.P (rijskvaccinatie programma ) gebleken dat er ook belangenverstrengeling speelde, en dat het juist ook voordelig was dat er een hype rondom meningitis was. Wie het goede vaccin maakte, had inneens een hele goede order!

Ik ben op dit moment moeder, zodat ik er voor mijn kinderen kan zijn, als die ziek zien (natuurlijk luxe positie, niet voor iedereen weggelegd). Ik ga waarschijnlijk niet meer werken in de apotheek. Iedereen succes met hun keuze. Ik vind het jammer dat men elkaar van asociaal gedrag bekritiseerd. Dit vind ik juist heel onvolwassen. Juist tegen de stroom inroeien is veel moeilijker dan meegaan met de stroom. Juist bewust over dingen nadenken, is heel verantwoordelijk met je keuzes omgaan, en niet alles klakkeloos aannemen.

groetjes, Linde

Reactie voor op de website?

23.40. Vaccinatie uitstellen: veel beter!

Wij hebben nu 3 kinderen en ben nu zwanger van de 4..

Bij onze oudste zijn we gewoon met 2 maanden begonnen met het inentingsschema. Ze was eigenlijk altijd al wel onrustig, sliep slecht, enz... Maar na een paar prikken, toen ze 4 maanden was, kreeg ze een erg droge huid en eczeemplekken op haar gezichtje, volgens het buro hadden meer kinderen dat. Het is ons kind, dus wat heb je eraan dat anderen dat ook hebben!

maar goed, we hadden geen moment gedacht dat het aan de prikken kon liggen. met 8 maanden zat ze dus echt helemaal onder een heftig eczeem, zodat we bij een homeopaat kwamen, en die vertelde dat ze heel veel baby's met allerlei kwaaltjes zag die van het prikken kwamen, zelf was ze dan ook voor beginnen met 6 maanden of later!

Na veel onderzoeken en bloedpriktesten, zalfjes en dieeten zijn we erachter dat ze allergisch is voor kippen-ei, noten en peulvruchten. En dat ze dus niet tegen het kippen-ei kon in de prikken. En waarom moet dat erin? Niemand die het weet, maar ze halen het er niet uit. En nog zeggen ze dat het eczeem daardoor niet heel heftig is geworden.

Bij onze 2de en 3de hebben we het vanaf 6 mnd gedaan, en die hebben nooit last gehad van bijwerkingen zoals koorts. Dan ga je er toch wel over nadenken.

Mijn man is voor inenten, maar dan wel vanaf 6 maanden, en ik vind het inderdaad heel moeilijk. Het blijft echt voor ieder persoonlijk, en ik zal nooit iemand erop aan kijken die het wel of niet doet, maar zelf vind ik de methode om het uit te stellen tot 6 maanden veel fijner, ook voor mezelf.

De overheid geeft zelf ook info over inenten (staat ook op internet) en die zeggen dat je het pas zelf moet betalen als je het uitstelt met beginnen als ze 1 jaar zijn. Als je later begint, zoals bij 6 mnd, dan moet je gewoon met 7 en 8 maanden weer laten prikken, net als vanaf 2 maanden, gewoon verder tellen met de maanden die er anders tussen zitten. De prik van normaal gesproken 15 maanden hebben wij gedaan met het bezoek aan het buro met 2 jaar.

Bij ons deden ze op het buro ook erg moeilijk, en wilden ze bij de 2de het gewoon doen, ze hadden de spuit al klaarliggen, toen ben ik gewoon weggegaan, het is mijn kind! Sindsdien geef ik het zelf aan of ik het wil ja of nee, en dat gaat nu redelijk goed, maar iedere keer vragen ze aan me of ik wel weet wat ik doe!

succes en veel sterkte in de beslissingen! Dianne

Reactie voor op de website?

23.41. Inenten bij borstvoeding?

Hallo,

Even een vraagje, klopt dat, dat inenten niet werkt als je borstvoeding geeft? Ik heb dat nog nooit ergens gelezen, lijkt me sterk.

vrg. claudia.

Reactie voor op de website?

23.42. Ooit geneeskunde gestudeerd

Enkele jaren terug heb ik mijn doctoraal geneeskunde gehaald, waarbij ik ook stukken over het vaccineren heb geschreven. Daardoor heb ik nu wel een duidelijk beeld gekregen. (Overigens werk ik nu als ambtenaar, dus geen belangen)

Elke vaccinatie heeft in een zeer gering aantal gevallen ernstige bijwerkingen. Natuurlijk zijn er mensen die die willen vermijden, en dat kan tegenwoordig -- omdat verreweg de meeste mensen nog wel inenten! De mensen die wel ingeënt zijn vormen ook een bescherming voor hen die niet ingeënt zijn (doordat een ziekte zich dan slecht kan verspreiden)! We zijn VERGETEN wat de echte risico's van de infecties waartegen we inenten zijn. Niet ingeënt en niet in een kring zitten waar niemand is ingeënt, kan op dit moment nog weinig kwaad.. tenzij je een keer pech hebt.

Maar let op! In de familie van mijn man, niet ingeënt, hebben alle kinderen bijv de mazelen gehad. Daar waren ze ernstig ziek van, en één is bijna in het ziekenhuis beland. Dit soort ziektes hebben een naam van 'niet gevaarlijk', maar zijn nog steeds in een flink, véél groter aantal gevallen dodelijk danwel leiden tot ernstige handicaps. Ook poliogevallen (overleden en gehandicapt) heb ik meerdere malen meegemaakt.

De medische zorg schiet in Nederland nog wel 'ns door, helemaal mee eens (ik baal zelf ook wel 'ns van de bemoeizucht rond zwangerschap etc etc), maar vaccineren is een basisprincipe van de zorg!! Gigantisch belangrijk!

Ik houd trouwens ook vele soorten dieren. De dieren die je niet kunt inenten (papegaaien, chinchilla's), hebben een gigantisch hoger risico op sterfte aan infecties dan dieren die wel worden ingeënt (honden, poezen).

In het kader van prioriteiten stellen ent ik dus bewust in!

Gr, Elisabeth

Reactie voor op de website?

23.43. Bijwerkingen van vaccinaties: meldingen 2005

Onlangs verscheen het rapport over de meldingen van mogelijke bijwerkingen die in 2005 binnenkwamen bij het RIVM. 2005 is het eerste jaar waarin zuigelingen een DKTP-Hibvaccinatie kregen met een acellulaire kinkhoestcomponent.

Het aantal meldingen van mogelijke bijwerkingen is fors gedaald in vergelijking met de voorgaande jaren. In 2005 waren er 1036 meldingen tegenover 2141 in 2004. In de jaren 2001-2003 waren er ongeveer 1350 per jaar.

Vooral het aantal meldingen na vaccinatie met DKTP-Hib is verminderd. Het aantal meldingen na BMR- en MenC-vaccinatie en na de prikken bij vier jaar (DTP en aK) is licht toegenomen. Van de 1036 meldingen is 73% als bijwerking beoordeeld. Bij 27% ging het om een toevallige samenloop van omstandigheden.

Er zijn geen nieuwe vormen van bijwerkingen gemeld, maar ook geen bijwerkingen verdwenen. Er werden wederom heftige bijwerkingen als collaps en verkleurde benen gemeld, maar minder frequent dan voorheen. Het rapport is te vinden op de website van het RIVM.

Reactie voor op de website?

23.44. Mensen enten te gemakkelijk

Mensen zijn te gemakklijk met enten. Die dames die hun kindjes zijn kwijtgespeeld, dat heb ik ook meegemaakt met een vriendin. Ze hadden 4 meisjes en kregen een zoon. Na zijn dktp inenting lag hij later blauw en dood in de wieg. En bij MEE zijn er vele kinderen aangemeld die zwakzinnig zijn geworden door inenten. En dan zijn er mensen die zeggen kinderen die niet zijn ingeent moeten niet op een peuter school. Kijk naar de kinderen van tegenwoordig, allemaal rare dingen doen ze omdat ik denk dat hun hersens zijn aangetast door dat prikken. Als men nu antivries in zijn wijn vindt is de wereld in rep en roer en als het in de prikken zit dan mag dat allemaal. Bij ons is nooit geprikt. En een moeder die geprikt is geeft het ook door op haar kinderen, dus het kindje wordt al vergiftigd in de baarmoeder. Mensen denk goed na wat je je kind aandoet.

Freyja

Reactie voor op de website?

23.45. Neel

Geachte Neel,

dat u patienten ziet binnenkomen in verband met bijwerkingen op vaccinaties, in wat u noemt een epileptisch ziekenhuis, doen mij twijfelen aan de juistheid van uw bericht. Ik ben huisarts en er bestaan geen epileptische ziekenhuizen. Ik hoop niet dat u doorgaat met deze misleidende emails en u zich voor blijft doen als verpleegkundige.

Dick

Reactie voor op de website?

23.46. Alternatief inentings-schema

Graag wil ik even reageren op het alternatieve inentings-schema. Wij hebben het inenten uitgesteld tot 1 jaar, omdat dan het immuun-systeem zover ontwikkeld is, dat het ook werkelijk wat dóet met de prik. Maar met alle informatie van zowel voor- als tegenstanders, kwamen we tot ons eigen schema, wat natuurlijk voor iedere ouder weer een andere keus kan zijn.

Onze jongste heeft 2x een DKTP gehad, en met 18 maanden de BMR (waar ze overigens wel behoorlijk ziek van werd!). Geef je na de 24e maand nog een DKTP, dan vervalt die van 4 jaar zowieso. Maar wij hebben besloten het hierbij te laten, en helemaal niet meer te enten. De BMR van 9-jarigen wordt ook alleen maar "voor de zekerheid" gegeven, voor als ze na de eerste prik niet helemaal beschermd zouden zijn. Terwijl de meeste kinderen na één BMR prik levenslang beschermd zijn.

Ondanks ons afwijkende schema, is alles gewoon vergoed, en hebben we niet echt problemen gehad op het bureau. Wel stevig in onze schoenen moeten staan : dit willen we, en niet anders! Sterkte iedereen met de afwegingen wat je moet doen.

Jeanet

Reactie voor op de website?

23.47. Homeopathie bij vaccinatie

Ik heb 2 zonen met een algemeen ontwikkelings achterstand en pdd noss en adhd. Ik heb me de laatste weken verdiept in de inentingen en mijn nekharen staan recht overeind en weer sta ik met de rug tegen de muur, machteloos voel ik mij en ontzettend boos.

Is er dan niemand die tegen de medici opkan en een alternatief zoekt en misschien het erkent dat het door de entingen komt. hoeveel kinderen zijn er nu al met adhd en pddnos

En hoekomt het in de toekomst?

Mijn jongens hebben het, en is niet te verhelpen, maar al die kinderen en vooral jongens die nog geboren moeten worden. Want hoe komt het dat er zoveel kinderen met name jongens dit hebben.

Kun jij mij dit uitleggen+

Rika

Reactie voor op de website?

23.48. Aanvullende informatie

Ik heb zojuist alle reacties doorgelezen omdat ook ik op het punt sta een keuze te moeten maken. De volgende informatie heb ik nog niet of niet heel duidelijk gelezen. Wie weet helpt het bij het maken van de juiste keuze:

Op een informatie avond heb ik het volgende gehoord: een alternatief prikschema is: dtp prik bij 6 of 10 maanden, kinkhoest kun je dan weglaten want deze is alleen gevaarlijk voor babies jonger dan 8 maanden. Officieel is deze DTP prik bestemd voor 9 jarigen, het is de opfris herhalingsprik, maar in de praktijk wordt deze dtp dus veel gebruikt als eerste inenting.

Als je beslist om de BMR van 14 maanden achterwege te laten, is het wel belangrijk dat je als ouders de tijd en ruimte hebt om je kind goed te begeleiden als het ziek wordt. Ook helpt het om dan bij een huisarts te zijn die bijvoorbeeld de mazelen kent vanuit zijn praktijk. Zo kan hij of zij je goed begeleiden. Heel belangrijk is voor alle ouders om de symptomen van bijvoorbeeld hersenvliesontsteking goed te weten. Ook ingeente kinderen kunnen dit krijgen!

In je afweging kan je ook meenemen of je kind de eerste 6 maanden al naar een kinderdagverblijf gaat waar het eerder iets oploopt of niet. Als beide ouders allergisch zijn, zou je kind extra gevoelig kunnen zijn voor de inentingen omdat het ontwikkelen van allergieën een mogelijk gevolg zouden kunnen zijn van inenten.

Richard

Reactie voor op de website?

23.49. Alleen inenten als baby in ritme is

Dat vertelde de consultatie arts me ook nog, je moet pas beginnen met inenten als de baby zijn ritme gevonden heeft. Begin nooit als hij zijn ritme van slapen, drinken en waken nog niet heeft!

Richard

Reactie voor op de website?

23.50. Het HPV-vaccin

Zie de speciale uitzending van de TROS.

Reactie voor op de website?

23.51. Levenslang

Ik heb zelf als moeder van een dochter meegemaakt hoe een vaccinatie ook fout kan gaan met ook de nodige medische behandelingen. En ja, waarvan nooit meer volledig herstelt. Zo ziet u maar dat het twee kanten kan opgaan. Ik zal mijn lijst van de behandelingen maar niet neer schrijven. Jammer genoeg word je dan verteld dat het één op de ... weleens fout kan gaan. Ook dit kan twee kanten op! Maar je zult maar één van de ... zijn, hmm.

Ik word altijd eerst boos en dan verdrietig als ik dit soort berichten, vaak kort door de bocht lees. Mijn advies is om jezelf eerst eens goed te verdiepen in alle onderzoeken dus niet alleen de voors maar ook de tegens en de eventuele complicaties die kunnen voorkomen en dan je afweging te maken. Tegenwoordig is een mens gelukkig mondiger. En a.u.b. vooral mensen te respecteren een ieder reageert op grond van zijn ervaring.

Tinka

Reactie voor op de website?

23.52. Mijn bevindingen

Reactie op Het wordt alleen maar moeilijker

Ook ik ben lang op zoek geweest naar een antwoord of ik wel moest enten en hoe dan. Bij mijn eerste werd ik ook lacherig behandeld door de wijkvpk en ben ik dus met het gewone ent-schema begonnen.

Mijn zoontje reageerde best heftig. Hij weigerde 3 dagen om bij me te drinken, sliep dramatisch slecht en kwam onder de uitslag te zitten. Ook kreeg hij onverklaarbare krijsbuien, die tot 1 jaar weekelijks langs kwamen. Ik heb er melding van gedaan en het RIVM deed het af als toeval.

Na de derde enting ben ik verder gaan zoeken, want het zat me echt niet lekker. Het viel me ook op dat mijn zoontje een pigmentvlek heeft op de plek van de enting. Sites heb ik afgezocht. Hier en daar ook info gevonden. Zo bestaat de basis enting van de dktp uit 3 entingen (de kinderen krijgen er 4). De bmr is bij 95% van de kinderen dekkend. De tweede enting krijgen ze puur voor de zekerheid om die laatste 5% te dekken.

Verder heb ik het rivm gebeld voor meer info. Ik heb daar een arts gesproken om te overleggen over een alternatief schema. Ondertussen was nummer twee onderweg dus ik wilde wel duidelijkheid.

Dat de basis enting uit 3 entingen bestaat kon hij me niet tegenspreken en ook het bmr verhaal niet. Het komt er eigenlijk op neer dat ze over de hele wereld anders enten en in Nederland krijgen de kinderen een enting extra voor de zekerheid (Typisch Nederlands toch?). Ze kunnen niet met zekerheid zeggen je moet het zo of zo doen, want ze weten het niet 100% zeker. Je kan dus best een enting weg laten. Ook zou mijn tweede niet meer als 1 spuit per keer krijgen.

Om later te beginnen met enten werd mij afgeraden en als ik dan een dktp enting weg wilde laten dan het beste de tweede of derde. Mijn eerste heeft alleen de eerste 3 dktp en hib gehad en de men-c. De bmr krijgt hij voorlopig nog niet. Mijn tweede zou bij 3 maanden de eerste krijgen maar werd ziek (rs-virus). Hierdoor pas met 4 maanden begonnen en dan 1 entingen per keer en de derde weg gelaten. Ook hij zal de bmr nog niet krijgen en misschien krijgen ze die wel helemaal niet.

Op het consultatie bureau heb ik geklaagd dat ik niet serieus werd genomen. vervolgens mocht ik mijn verhaal doen. Zij vond het belachelijk wat het rivm mij verteld had en was het er niet mee eens. Ik had mijn eigen schema klaar liggen en heb mijn poot stijf gehouden. Voor mij voelt het zo beter. Ik laat mijn kinderen wel enten maar rustig aan en geen overbodige entingen.

Ik denk dat het met enten vooral belangrijk is dat je je gevoel volgt en ent op de manier die bij je past.

Sandra

Reactie voor op de website?

23.53. Wat nou niet naar de peuterspeelzaal

Reactie op Reaktie vergoeding vaccinaties

Dat slaat natuurlijk nergens op. Als je eigen kindjes geent zijn wat maakt het dan uit?

Daar komt nog eens bij dat de volwassenen een veel groter risico vormen. Niet geënte volwassen lopen overal op straat. Er zijn zat mensen die nog niet voor bmr zijn geent. Daar komt nog eens bij dat als je op vakantie gaat buiten de eu je ook aangeraden wordt om je te laten enten. Waarom is dat? We hebben toch allemaal onze kinderprikken gehad? Werken die ineens niet meer als je de grens over gaat? Of open we eigenlijk allemaal onbeschermt rond behalve de jongen kinderen?

Er is helemaal niet bekent tot wanneer de entingen werken. En dit verschilt ook per persoon.

Ik zou je kinderen maar uit het bejaardenhuis houden als ik jou was!

Sandra

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

De oproep voor de prik

 1. Vereniging Kritisch Prikken doet regelrechte leugens
 2. Mythes kritisch prikken
 3. NVKP en mythes
 4. Kritisch prikken
 5. Niet vaccineren: levensgevaarlijk
 6. Mee eens
 7. Niet vaccineren
 8. reaktie vaccineren.
 9. Boek over vaccinatie
 10. Keuze
 11. Keuze
 12. Alternatief inentingsschema
 13. Inentingsschema later beginnen dan met 2 maanden
 14. Vaccinatie-overzicht
 15. Het wordt alleen maar moeilijker
 16. Moeilijk
 17. Sorry hoor
 18. Aasociaal niet vaccineren?
 19. Objectiviteit hier ook ver te zoeken
 20. Inenten
 21. Vergoeding vaccinaties
 22. Reaktie vergoeding vaccinaties
 23. Inentingen zijn een zegen
 24. Alternatief inentings-schema (sasje)
 25. Homeopathie bij inentingen
 26. Sasje
 27. Geen antistoffen
 28. Homeopathie bij inentingen
 29. Aanslag op gevaccineerde kinderen?
 30. Nu meer dan vroeger
 31. Reactie op: Aanslag op gevaccineerde kinderen?
 32. Kritisch prikken
 33. Duitse artsen zijn alleen voor tetanus vaccinatie
 34. Hielprik
 35. Autisme en BMR
 36. Vaccineren alleen maar voordelen?
 37. Autisme en bmr
 38. Vaccins zelf betalen
 39. Wel vaccineren is makkelijker dan tegen de stroom ingaan!
 40. Vaccinatie uitstellen: veel beter!
 41. Inenten bij borstvoeding?
 42. Ooit geneeskunde gestudeerd
 43. Bijwerkingen van vaccinaties: meldingen 2005
 44. Mensen enten te gemakkelijk
 45. Neel
 46. Alternatief inentings-schema
 47. Homeopathie bij vaccinatie
 48. Aanvullende informatie
 49. Alleen inenten als baby in ritme is
 50. Het HPV-vaccin
 51. Levenslang
 52. Mijn bevindingen
 53. Wat nou niet naar de peuterspeelzaal

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.