Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

20. Anonieme melding kindermishandeling

Ik ben een moeder van drie jonge kinderen in de leeftijd van 3, 4 en 5 jaar oud en een vierde in de planning. De middelste is ontzettend druk en aanwezig. Het is een schat van een kind maar o zo druk. Telkens probeert hij zijn grenzen te zoeken en dit is voor mij en de andere kinderen erg vermoeiend.

Wij zijn twee jaar geleden komen wonen in een oude wijk in een klein dorpje. De mensen die hier wonen zijn zo`n 45+. De buren dus ook. Altijd was het hier rustig totdat wij hier hier kwamen wonen. Ze hielden ons continue in de gaten. Hoe laat we kwamen en weggingen enz.... Op een gegeven moment heeft het meldpunt kindermishandeling een anomnieme melding over ons gezin binnen gekregen. Ik was en ben(!) er nog steeds kapot van... drie keer raden wie die melding heeft gedaan? De buren!!!!

Ik ben er ook depressief van geworden. Huilbuien, angstig....en wie heeft in hemelsnaam het lef om over mijn opvoeding te beslissen. Wordt de kant van de melder ook getoetst op niveau? Elke randdebiel kan een anonieme melding doen. Wij worden na zo`n melding getoetst maar hoe zit het met de melder? Wordt er ook gekeken naar het EQ, het IQ en zijn of haar niveau? Iedereen kan zo je leven helemaal verwoesten!!! Je leven wordt nooit meer zoals die was....

De maatschappelijk werker is bij ons geweest en de zaak werd na controle van de school van de kinderen meteen gesloten.

Mijn leven wordt nooit meer zoals voorheen. Vreselijk. Ik heb er begeleiding voor gekregen om het voorval een plekje te kunnen geven.

Groetjes, Saskia, moeder van drie bijna vier.....

Reactie voor op de website?

20.1. De buren

Hallo Saskia,

Wij hebben ook zoiets meegemaakt. Wij woonden voor tien jaar geleden ook in zo'n straat. Wij hadden toen 4 kleine kinderen (nu vijf). Zij hadden heel veel problemen met ons (later kwam ik er achter dat ze met niemand overweg konden). Ze wilden mij ook aangeven van kindermishandeling. Ik had toen vaste oppas aan huis, die het zeker wist dat dit niet het geval was.

Ik voelde en voel me nog steeds als ik er weer aan terug denk, heel erg gekwetst. Ik kon niet meer daar wonen want ik werd overspannen van hun. Ze hadden in de gaten dat ik niet zo sterk was als zij (ik was toen 23), ze stonden om de haverklap aan de deur, of telefoon of ze waren aan het bonzen op de muren. Zelfs op de zolder waar de kinderen, 2 jongens, lagen te slapen, bonsde hij op de muur. Totdat de jongens zo bang werden dat ze er niet meer wilden slapen.

Mijn man was toen internationaal chauffeur, dus hij kreeg dat allemaal niet mee. Het was een hele mooie plek om te wonen, met veel groen en speelmogelijk heden. Het huis waar we nu wonen ben ik eerst me gaan voorstellen aan de buren, om te kijken wat voor mensen het zijn, en of het zou klikken. Nou het klikt zeer zeker, ze zijn als een opa en oma voor onze kinderen, ze eten er elke week zelfgemaakte friet, ze gaan met me mee naar uitvoeringen wedstrijdjes, er wordt een keer een band geplakt. Ik vraag hun niks, maar het gebeurt spontaan.

Nog even dit, het allereerste weekend dat we in dit huis sliepen, sprak ik mijn buurvrouw in die week. Ze was helemaal verbaasd en vroeg aan mij: "Maureen, houd jij je kinderen helemaal stil? want ik hoor helemaal niks (onze huizen zijn vrij gehorig). Dit is niet normaal laat ji je kinderen gewoon kinderen zijn." Natuurlijk brak ik toen en heb haar toen alles verteld. Zij zijn het met die eerste buren totaal niet eens.

Mijn advies is: laat je zeer zeker niet gek maken door dat soort mensen, als je er graag woont dan vecht er voor, en zo niet kijk dan naar iets anders want ook al woon je in zo'n mooi huis, maar als de sfeer kapot is dan zegt zo'n huis ook niks.

heel veel groetjes en sterkte Maureen

Reactie voor op de website?

20.2. Dan is het ook niet goed

Ik kan me goed voorstellen dat je er kapot van bent. Ik werk in de hulpverlening en maak het wel vaker mee dat er meldingen worden gedaan door buren, familie of kennissen. Dat is pijnlijk! Maar ik maak het helaas ook mee dat er melding gedaan had MOETEN worden en dat dit niet is gebeurd. Dan zijn kinderen de dupe en wees eens eerlijk, dan is het ook niet goed.

Jannie

Reactie voor op de website?

20.3. Ook vals beschuldigd

Wat een situatie kan je inkomen. Na een hele moeilijke scheiding, en nog steeds omgaan met een hele moeilijke ex, heb ik sinds een lange tijd een relatie en woon samen met mijn 2 kinderen. De oudste werd vorig jaar uit huis gezet door ex, de jongste mocht een paar maanden niet komen door financiele problemen van hem, en wij kregen hierdoor enorm veel spanningen thuis. Mijn vriend raakte ook nog zijn baan kwijt, en zijn vader overleed. 2 hele moeilijke maanden gehad, met veel ruzies, die helaas de kids ook zagen. Soms wou mijn vriend niet meer dat we daar bleven, en gingen we even een uurtje uitblazen, en heb ik een keer bij mijn ouders gelogeerd. Wel hadden we aan alle kanten al hulpverlening, en die raadden aan om een time out te nemen. Dit deed ik ook, bij een vriendin die ik vertrouwde.

Na 3 weken gingen wij terug, en het gaat hier heel erg goed. Helaas had mijn ex vermoedens dat het niet goed ging bij ons. En begon hij te dreigen met de kinderen. Nadat hij de kinderen dus 8 en 5 maanden niet meer had gezien, en de oudste nog steeds problemen met hem had, haalde hij ze weer op voor de bezoekregeling. Later bleek met voorbedachte raden. Hij bracht de kids niet meer terug, ze gingen gelijk daar al naar school, en hij spande gelijk een kort geding en rechtzaak tegen mij aan. en waarom? Omdat een anonieme getuige hem had gemeld dat de kinderen hier mishandeld werden door mijn vriend, wat niet waar is, zelfs de hulpverlening weet dat dit niet zo is.

Maar ondertussen ben je wel door zo iemand de kinderen kwijt, mag ik ze om de dag 10 minuten bellen, en heb ik ze 1 middag mogen zien onder toezicht van de ex. Gek word ik hier van, en de kinderen ook. Vooral de jongste is een wrak. Hij houdt zich goed, maar hij was met het bezoek op van de zenuwen, en hield zijn vader maar in de gaten. En dit mag allemaal in Nederland, ik krijg de kids voorlopig niet terug. Melding bij raad en bij AMK. En als je dan ook nog weet wie die getuige is, dan sla je helemaal op tilt. Zij wist ook de andere kant van het verhaal en nu doet ze dit.

Geloof me, als er echt iets aan de hand is dan moet je dit melden. Maar wij zijn hierdoor nu wel in een gekkenhuis gekomen, en vooral de kids zijn hier de dupe van. Vooral omdat zij zo duidelijk aangeven dat ze bij mij willen wonen. Het kort geding komt nog, ik hoop dat ze terug mogen komen, onderzoek mogen ze doen, maar het vertrouwen in mensen komt zo wel heel laag te staan.

Karin

Reactie voor op de website?

20.4. AMK lullige (schadelijke) werkwijze

Wij hebben dit ook precies zo moeten doorstaan. Ruzie met de buren (in de buurt staan ze bekent als "geen kinder lovers"). Er komt 1 anonieme melding binnen. En het AMK start een groot onderzoek. Doch resultaat is: rapport weer gesloten. Echter de eer en goede naam is wel aangetast, je kan (misschien wel) spreken van smaad door deze lullige werkwijze van t AMK. Eigenlijk moet deze werkwijze veranderd worden. Misschien door samen staan we sterk(er).

René

Reactie voor op de website?

20.5. Aanpakken moeten ze die mensen

Ik wil graag reageeren op valse aangiften. Ik vind dat de wet het zo aanmoet pakken dat die mensen die valse aangiften doen aangepakt moeten worden, als er omonstotelijk wordt vastgesteld dat er helemaal niks aan de hand is. Die mensen moeten maar eens beseffen wat ze een ander aandoen. En dat je daar als gezin een schadevergoeding voor moet krijgen. Die mensen moeten maar eens weten dat het geen spelletje is.

Wij zitten er ook middenin, je doet geen oog dicht. Je wordt wakker met heel veel verdriet. Ik heb gezegd tegen mijn man dat als ik weet wie mijn dit geflikt heeft, dat ik er voor ga zorgen via het hooggerechtshof dat die wet maar eens aangepast wordt, zodat van de andere kant die mensen niet ongestraft blijven. Zeggen ze "mevrouw, u moet het maar als een formaliteit zien", maar het gaat je niet in de koude kleren zitten.

Ik zal hier de volgende keer nog op terug komen. En jullie laten weten hoe het afgelopen is. En wie weet kunnen we met z'n allen een gerecht aanspannen voor de geleden schaden die mensen oplopen als ze vals worden beschuldigd.

Alle mensen die vals beschuldigd worden, heel veel sterkte!

groetjes Greetje

Reactie voor op de website?

20.6. De buren

Ik las het stukje over de buren en ik heb er geen woorden voor, ook wij hebben dit meegemaakt, annonieme melding, achter je rug om wordt een onderzoek ingesteld huisarts en school wordt ingelicht, dan krijg je een brief dat ze er niets mee doen maar ik ben er kapot van wie doet er nu zoiets. Je goede naam wordt te grabbel gegooid.

En wat als ze besluiten dat er iets is, die twee van putten hadden ook alle schijn tegen, onze dochter heeft pdd-nos en heel veel structuur nodig, nee is nee en dat geeft de nodige schreeuwpartijen, mag je dan niet meer opvoeden?? Over onze zoon is geen melding gedaan, en je vraagt je altijd af wie er gemeld heeft. We kunnen niet zo goed met onze buren dus we hebben een vermoeden.

Ik denk dat het goed is dat je ergens kunt melden dat je het vermoeden hebt, ik denk ook dat het goed is dat als er wel iets is dat de melder anoniem blijft, maar ik vind wel dat de melder bij het AMK bekend moet zijn, zo is het wel heel gemakkelijk om iemand zwart te maken.

Ik probeer om het mijn leven niet te laten beheersen maar dat is wel heel moeilijk.

Suus

Reactie voor op de website?

20.7. Valse melding

Wij hebben dit dus ook allemaal meegmaakt, een valse melding van buren en het amk op onze dak gehad. Voordat we in deze woning kwamen wonen hebben wij de buren verteld dat wij een zoontje met autisme hebben en hij heeft ook nog adhd en nog veel meer problemen. Dus er wordt wel wat geschreeuwd en gegild. En we hebben nog 2 dochters, een van 4 en eentje van 11 die nu begint te puberen.

Ze hadden hier in het begin alle begrip voor, tot er een onenigheidje was gebeurd over de kinderen en dit dus van kwaad tot erger werd. Ze hebben ons eerst flink de grond in willen stampen, wat niet gelukt was. En later hebben ze dus ook een anonieme melding gedaan bij het amk. Ze zijn hier ook geweest maar wij kregen gelukkig al ouderbegelieding, dus die stonden 100 procent achter ons.

Maar we hebben hier wel een behoorlijke knauw van gekregen en ons vertrouwen in mensen is totaal weg. Ik vraag me ook of er echt niks tegen een valse melding te doen is. Misschien kunnen we er met zijn allen wat aan gaan doen, want dit kan gewoon echt niet. Ik wacht jullie reactie af.

Reactie voor op de website?

20.8. Valse melding aanpakken

Hallo iedereen die slachtoffer is van een anonieme valse melding.

Vandaag viel er een brief in de bus van het AMK. Inderdaad, een anonieme melding van kindermishandeling van onze 2 kids! We staan werkelijk versteld. Ik ga nu geen verhaal ophangen hoe dol wij op onze jongetjes zijn en wat voor onzin die melding is. Ik reageer vanuit woede en zou willen weten wat er tegen valse melders gedaan kan worden.

Ik kan slechts vermoeden wie die anonieme melder is. Het AMK schijnt niet de naam te geven, maar schijnt wel de inhoud van de klacht met ons te bespreken. Dat geeft denk ik wel aanwijzingen wie ons deze poets tracht te bakken. We kunnen niemand (huisarts, consultatiebureau, school, kinderopvang, familie, kennissen, andere buren etc verzinnen die klachten zouden hebben. Maar we wachten eerst het huisbezoek maar eens af.

Ik begrijp volkomen dat er terechte situaties zijn waarin iemand melding doet, maar wat doe je tegen een anonieme valse melding? Ik denk eigenlijk weinig want hoe klaag je een anoniem iemand aan wegens laster? Heeft iemand daar ervaring mee? Het is toch van de zotte dat een kwaadwillende als het ware "gratis" iemand kan beschadigen.

Ik ben nu zo kwaad, dat ik dingen verzin als: allereerst deze themapagina af drukken en die (anoniem) bij hen in de bus te gooien (dan zien ze wat hun valse melding kan aanrichten bij hun slachtoffers), of hen met naam, toenaam, adres, telefoonnummer ergens op een publieke lijst van valse melders te zetten. En natuurlijk doe ik dat ook anoniem om zelf niet in de problemen te komen.

Ik hoop op reacties.

Kees

Reactie voor op de website?

20.9. Ze zijn gestoord!

Ik ben alleenstaande moeder met 4 lieve kids. 2 van mijn kids hebben een beperking, en zijn dus wel eens luidruchtig. (autisme, verst. handic. en ODD) Al 1,5 jaar worden wij lastig gevallen door een psychisch zieke vrouw, en nu heeft ze weer wat nieuws, ze heeft fotoos van mijn oudste dochter haar msnprofiel gehaald (gewone kiekjes) en daar walgelijke kinderporno advertenties van gemaakt. Haar broer (een echte wizkid, een hacker) heeft vanuit zijn pc mijn ipadres gekraakt, en zo die troep op internet gezet, en het lijkt nu net alsof ik dat gedaan heb. Er is een getuige, die ook verklaard heeft dat zij dat allemaal gedaan heeft, maar de politie neemt hem niet serieus. Ze willen niet eens in mijn pc kijken omdat ze er klakkeloos vanuit gaan dat deze "dame" gelijkheeft. Terwijl elke beetje knappe kop in mijn pc kan zien dat er nooit zoiets gemaakt is.

Ik red mij prima met mijn kinderen, heb een eigen zaak, en alles loopt op rolletjes, tot er zo'n "mens" komt die alles probeert kapot te maken! Maar ik zal blijven vechten tot het einde, want ik laat mijn kinderen niet bij me weg manipuleren!

RianneK

Reactie voor op de website?

20.10. Ik begrijp het helemaal!

Betreft: Valse beschuldiging en behandeling AMK.

Ons Verhaal

Ik ben een moeder van twee prachtige zoons van bijna 6 en 15 maanden. Toen mijn jongste zoontje 9 maanden was ben ik uit elkaar gegaan met de vader. Ik heb inmiddels alweer bijna 3 jaar een nieuwe relatie en met deze man ben ik tevens augustus vorig jaar in het huwelijk getreden.

Mijn oudste zoontje ziet zijn vader niet meer. Heb dit altijd wel gestimuleerd maar de vader kwam vaak niet opdagen, kwam dan regelmatig en dan weer vier maanden niet enz. Toen ik zag dat mijn zoontje hieronder ging "lijden" ben ik naar maatschappelijk werk gegaan om advies. Ik wilde mijn zoontje zijn vader niet ontnemen en andersom. Na de voor en nadelen op een rijtje te hebben gezet gaf maatschappelijk werk mij het advies de vader bij het eerstvolgende contact te vragen of het niet beter zou zijn dat zijn zoontje contact met hem op zou nemen wanneer hij dit zelf zou aangeven ( mijn zoontje was toen 3 jaar). Ik heb dit met de vader besproken en deze stemde in en vroeg mij te bellen wanneer hij zijn zoontje weer mocht zien. Vervolgens hebben wij nooit meer iets van hem vernomen. De vader weet waar wij verblijven en mijn telefoonnummer is onveranderd gebleven.

Omdat ik alleen het gezag het over mijn oudste zoon besloot ik in het begin van dit jaar gezamenlijk gezag en tevens geslachtsnaamwijziging aan te vragen met mijn huidige man. Dit hebben wij gewonnen.

Ik was al geruime tijd bezig met gesprekken op de huidige school van mijn zoontje. Hij had daar wat problemen in de zin van omgang met andere kinderen. Ik had al geruime tijd aangegeven dat ik dacht dat de huidige school (het jenaplan) voor mijn zoontje waarschijnlijk te vrij was en dat mijn zoontje baat heeft bij regelmaat structuur en dat naar ons inzien de huidige school dat hem niet kon bieden. Men beweerde toen dat een andere school geen verschil zou maken en stelde voor nog een aantal dingen te proberen (zie dossier verloop school).

Na inzage van alle gegevens van de school bleek een hoop mis. Ook hadden we als ouders het gevoel niet geloofd en gehoord te worden op de juiste manier en uiteindelijk hebben we toestemming van de school gekregen mijn zoontje in te schrijven bij een ander school. Wel zou men hen op de hoogte brengen van de door hen gedane bevindingen over mijn zoontje. Volgens de school mankeerde mijn zoontje namelijk nogal wat!

De huidige school wilde mijn zoontje echter wel met een schone lei laten beginnen en zeer verbaasd was ik dan ook nadat de directeur van de huidige contact had gezocht met degene van oude school (is in de gemeente verplicht) verteld werd dat alles in kannen en kruiken was en mijn zoontje gewoon van school veranderde.

Een week na de uitspraak van de rechter kreeg ik een brief op de mat. Ik maakte hem open en daar was het een melding van het AMK. Men had een melding gekregen en maakte zich zorgen om beide kinderen. Ik was geschokt. Ik had samen met mijn man het hele jaar gevochten voor mijn kind. Een week later kreeg ik huisbezoek en hoorde wij de aard van de melding. Volgens het AMK had men een anonieme brief ontvangen waarin stond dat wij met de kinderen tot diep in de nacht in het café verbleven en ik mijn oudste kind regelmatig op maandag had thuis gehouden van school. Wij vertelden dat wij weleens een drankje gingen drinken op zaterdag na het boodschappen doen in een cafeetje in dorp met een gezellig terrasje erbij. Ook bezoeken wij weleens een oom van mijn man die zelf een café bezit.

Echter onze kinderen eten gewoon thuis, liggen iedere avond om zeven uur op bed (ook in het weekend) en wij zijn op dat soort momenten zeker niet dronken. En de kinderen vinden het leuk daar het halve dorp er met zijn kinderen zit.

Vervolgens denken wij dat wij er goed aan doen in dit gesprek zo open mogelijk te zijn (ook omdat wij dat advies hadden gekrgen van het consultatie bureau, de huisarts en school wie ik de dag van de ontvangen melding direct zelf had gebeld). Dus vertellen wij ons hele verhaal over ons oudste zoontje, zoals ik hierboven ook gedeeltelijk al heb beschreven. Ook vertellen wij hoe goed het gaat op zijn nieuwe school. Dat hij op de oude school niet meer wilde vaak ziek was en continu conflicten had. Ook had ik het AMK telefonisch gemeld over de schoolverandering. Hier wist men niet een van. Ze hadden daarom ook contact opgenomen met de nieuwe school en deze had gemeld dat het goed ging maar dat hij er nog te kort was om meer te kunnen melden.

Nadat het AMK was vertrokken hebben wij bijna drie maanden moeten wachten. We hadden inmiddels een tien minuten gesprek gehad op school en daaruit blijkt de werkhouding van mijn zoontje fantastisch te zijn, werkt de structuur en consequentheid die ze hem bieden uitstekend. Wel merkt men dat hij met bepaalde dingen moeite heeft en dit wederom in de omgang met andere kinderen. Er is niets ernstigs, men wil er alleen voor waken dat hij later niet de verkeerde weg inslaat. Wij geven aan dat wij ook willen dat hier iets mee gebeurt maar niet op de manier die de vorige school ons adviseerde daar dit niet goed voor hem zou zijn (zie observaties en brieven).

Een ander mogelijkheid is het O.B.D. Het onderzoek vind plaats binnen de muren van de school (een optie die de vorige school nooit ter sprake heeft gebracht). We stemmen hier mee in en tekenen voor de aanvragen. De aanvragen liggen echter nog niet bij de Intern Begeleidster van de school omdat men maar eens in de maand overleg heeft en de stukken pas een week van tevoren aanwezig hoeven te zijn.

Ongeveer drie maanden later krijg ik een telefoontje van het AMK. Zij willen zo spoedig mogelijk een afspraak om het onderzoek te bespreken. Twee dagen later zit het AMK wederom bij ons thuis. Men meldt in het kort dat de zorgen gaan om mijn oudste zoontje. Over de oorspronkelijke melding wordt niet meer gesproken. Ik had in het vorige gesprek aangegeven eventueel hulp in te roepen van een orthopedagoog (was ik voor de melding al mee bezig) maar wist toen nog niets over het OBD. Het AMK vraagt mij of ik kies voor het OBD of de orthopedagoog. Ik vertel haar dat ik al gekozen heb en dat alles door ons in samenwerking met school al in werking is gesteld. Men vertelt mij dat zij de Intern begeleidster van school heeft gesproken en dat die gezegd heeft dat de juffen alleen om advies gaan vragen en dat het goed gaat met mijn zoontje. Ik vertel haar dat het wel degelijk de bedoeling is dat mijn zoontje onderzocht gaat worden en dat het proces al in werking is. Het kost alleen tijd!

Men blijft zeggen dat het AMK eist dat er met spoed een persoonlijk onderzoek moet komen. Als ze ziet dat wij getekend hebben zal ze het dossier sluiten en tot die tijd zal ze ons op afstand blijven volgen. Wij worden dus gewoon niet geloofd! Nadat mevrouw weg is neem ik direct contact op met de juf van mijn zoontje en zei schrijft direct in het dossier de eis van het AMK. Kan het voordeel hebben dat mijn zoontje zijn test eerder kan krijgen. Verder bel ik die middag nog het AMK om te zeggen dat de juf het dossier eerder zal inleveren bij de IB er en dat als hun het spoed vinden ze er zelf maar achteraan moet bij het OBD. Mevrouw voelt zich gevleid en zegt dit te doen. Belachelijk is dat men het dossier wil bewaren gedurende de tijd dat mijn jongste kind 18 jaar wordt. Alles is ongegrond. Men beweert zelfs dat het probleem van mijn zoontje (wat geen probleem is) wel eens aan ons kan liggen.

Wij hebben haar verteld hoe het dan kan dat het nu goed met hem gaat. Ook halen ze erbij dat mijn kind bij een nieuwe vader is komen wonen terwijl mijn zoontje nu dolgelukkig is en dit zelfs op school aangeeft. Ik wil het dossier vernietigt. Dit is ons goed recht. Het AMK heeft niets bijgedragen aan wat wij zelf al hebben gedaan, maar heeft wel een onderzoek gedaan van drie maanden. Ik vraag mij af wat? Vinden ze het zonde van het geld het dossier te vernietigen en toe te geven dat het een ongegronde melding was? WANT DAT IS OOK ZO!

Wij dachten de brief van het AMK af te wachten over het sluiten van het dossier en vervolgens stappen te ondernemen het dossier te laten vernietigen.

Onze vragen:

In de folder van het AMK staan veel tegenstrijdigheden: Wilt u mij mailen A.U.B.

Met vriendelijke groet, L.

Reactie voor op de website?

20.11. Valse melding van de buren?

Vorige week kregen wij ook een brief van het AMK. De grond gaat echt onder je voeten weg!!! We zijn heel boos en verdrietig. Het voelt als: Schuldig tot het tegendeel is bewezen???

Wij zijn een normaal gezin en heel gelukkig met elkaar, en omdat je je kinderen anders opvoedt dan de rest van de straat krijg je zo'n brief. Normen en waarden staan hoog in het vaandel bij ons, onze kinderen moeten gewoon luisteren. En dat is ook helemaal geen probleem. Het is tegenwoordig normaal dat kinderen tegen de ouders aanschoppen en dat je een grote bek krijgt van je peuter. Kortom je mag niets meer zeggen en ook geen tik op de billen.

De wereld loopt op zijn eindje!! De regering wil heel graag ontspoorde jongeren op het goede pad brengen, en als je dan als ouder je stinkende best doet word je daar op afgerekend. Ze komen morgen, wij zijn benieuwd. Ik ben ziek van de zenuwen en weet niet wie en wat ik allemaal moet bellen. Het liefst zou ik de mensen die dit ons aandoen eens even haarfijn vertellen wat ze hebben aangericht, maar ik hou me even koest.

Komt tijd komt raad.Elke dag vertellen onze kinderen dat we de liefste vader en moeder zijn van de heeele wereld....

Een hele verdrietige vader en moeder

Reactie voor op de website?

20.12. Dikke knuffels, houd moed

Toen ik dit las moest ik denken aan ons situatie. Ik voel hetzelfde als u wat opvoeding betreft en hoe het tegenwoordig normaal beschouwd wordt als kinderen een grote mond hebben. Ik voel voor onze kinderen, die het het hele dag op school moeten verduren, dan proberen thuis uit, want ze horen niets anders de hele dag en toch mag ik wel zeggen "nee zo praten wij hier niet".

Ik ben zelf wel erg luid en schaam me af en toe van wat de buren moeten denken. Maar kreeg een compliment van een oude buurman die zei dat ik het goed deed en een goede moeder ben. Dat doet je goed. Ik wil zeggen hou moed en weet dat je hard werk zal een keer beloond worden we oogsten wat we zaaien. Ik geloof al ken ik je niet dat je het beste doet wat je kan en je houd veel van je kinderen laat het bezoek je niet onderuit halen en je bemeizuchtig buren ook niet.

Veel success :)

Reactie voor op de website?

20.13. Verslag van gesprek AMK

Goedenavond,

Nou het gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden!! Het viel gelukkig mee. Het waren inderdaad de buren, maar zij waren niet alleen. Het zijn meerdere buren. Ze hebben zelfs verzonnen dat ik gesignaleerd was met blauwe plekken!!

Nou toen heb ik maar even gelachen!!! Wij weten nu precies waar het vandaan gekomen is. En ze mijden ons als de pest. We staan er boven en dat doet ze zeer. Ze weten zich geen houding te geven. We houden ons koest en doen net of we gek zijn. Maar dit gaat niet snel over.

We hebben gelukkig ook een boel fijne buurtjes die met ons meeleven. Ze gaan nu nog even de school checken en de huisarts. Nou dat mogen ze want ze komen niets te weten. We horen nog hoe dit afloopt maar voor de dames van het AMK was het, geloven wij wel duidelijk. Ze hoefde de kinderen ook niet te spreken. We houden de moed erin.

groetjes

Reactie voor op de website?

20.14. Wie wil helpen??

Graag zou ik mensen willen oproepen om te helpen.

Wij zijn ook aangeklaagd door familie voor kindermishandeling en er is niks gevonden, maar dat wisten wij ook wel. Ik ben mijn gevoel voor moeder kwijt en ben naar een advocaat gestapt. Die gaat ons helpen. Maar nu is mijn vraag:

wie wil ons, en nog vele onschuldige mensen, helpen door mij hun verhaal te mailen, ook de schade die ze ervan hebben, en wat ze hebben moeten doorstaan.

Ons doel is ervan om zoveel mogelijk stemmen te hebben, om het door te sturen naar de Tweede Kamer, om ervoor te zorgen dat de wet wordt veranderd, dat mensen het niet meer ongestraft kunnen doen als er niks van klopt. Daarbij roep ik ook op om zelfstandig zoveel mogelijk mensen op te roepen om er een brief heen te schrijven en te vertellen wat er gebeurt als de melding ongegrond blijkt te zijn.

Sterkte voor iedereen!!

groetjes

Reactie voor op de website?

20.15. AMK en Jeugdzorg

Beste Sylvia, hallo allemaal!

Op dit moment is het forum van Steunpunt benadeelden Bureau Jeugdzorg erg aktief. Vragen en ervaringen over het AMK (onderdeel van Jeugdzorg) en Jeugdzorg zelf, kunnen hier gesteld worden.

De coalitie FamilyforLife is een zeer prille samenwerking van verschillende partijen die als doel heeft de misstanden ook in de politiek aan te kaarten. Een van de deelpartijen is de schrijver van het boek Jeugdzorg in een bananenmonarchie.

Ik zou zeggen; leef je helemaal uit! Het initiatief om zoveel mogelijk ervaringsverhalen op te schrijven juich ik van harte toe! Nog steeds denkt men in Nederland dat dit soort dingen niet gebeurd!

Het is inderdaad een feit dat elke halve gare ongestraft een melding kan doen bij het AMK en daarna gewoon vrij uit kan gaan, terwijl het desbetreffende gezin met de brokken zit. In mijn situatie heeft de kinderrechter zelfs genoegen genomen met de getuigenis van een veroordeelde pedofiel! Hoe ver kun je zinken!

Heel veel sterkte en succes met je plan!

Liesbeth

Reactie voor op de website?

20.16. Zoveel mogelijk

Hallo Liesbeth,

bedankt voor je reactie, en ja ik wil heel graag zoveel mogelijk mensen bereiken om mee te werken zodat er wat aan gedaan kan worden. Ik hoor wel eens (je slaat erin door) ik vind van niet, mijn kinderen zijn me geestelijk afgepakt en het opvoeden is niet leuk meer. Wat wel leuk hoort te zijn, want volgens de melder doe ik het toch niet goed toch? Maar goed zij lachen nu, want ze weten net als zovelen, ze komen er toch niet achter omdat het anoniem is gemeld.

Ik raad dus iedereen aan om een hantekeningactie op te zetten, dan kom je er snel achter wie het heeft gedaan. Wij hebben het ook gedaan met succes, nu dus alleen nog die aangifte doen en met mijn advocaat het verder bespreken. Maar nogmaals, help elkaar zoveel mogelijk. Dit moet echt gestopt worden en niet alleen voor de ouders, maar ook juist voor de kinderen. Die leiden er weer onder.

Mijn man durft niet eens meer met de kinderen te knuffelen of iets leuks mee te doen omdat hij er van wordt verdacht volgens de melder dat hij aan zijn dochter zit. Ja je hebt hele gemene mensen. Maar juist op deze manier maken ze de kinderen kapot, terwijl de kinderbescherming er voor de kinderen moet zijn, en niet voor de melder!

Sorry voor mijn frustratie, maar het valt ook niet mee op het te beschrijven, je kan het gewoon niet beschrijven hoe kapot je bent.

groetjes aan iedereen, Sylvia.

Reactie voor op de website?

20.17. Wie wil helpen deel 2

hoi allemaal,

Ik heb even het adres opgezocht waar de brieven heen kunnen.

  Tweede Kamer der Staten Generaal
  Commissie voor de verzoekschriften
  postbus 20018
  2500 EA Den Haag.
Hier kunnen mensen een verzoekschrift indienen om de wet te laten veranderen, zodat als een melding ongegrond blijkt te zijn dat de melder met de naam boven water komt.

Ik hoop natuurlijk dat er genoeg mensen zijn die dit er voor over hebben om het te doen. Mijn doel was eigenlijk om 40.000 handtekeningen te verzamelen met namen en adressen, om dat in een bundel daar neer te leggen, en een bezoek te regelen aan de Tweede Kamer om er over te praten. Ik weet niet of dat haalbaar is, maar goed we zien wel hoever dat we komen.

Het is gewoon heel simpel, in mijn eentje kom ik er niet. En nogmaals, ik doe het niet alleen voor mijzelf. Ik heb nog elke keer weer pijn in mijn hart als ik de verhalen lees..

groetjes Sylvia.

Reactie voor op de website?

20.18. Nog steeds in afwachting van de uitslag van het AMK

Nog steeds zijn wij in afwachting van de uitslag van het AMK. Na de schoolvakantie (1 week geleden) ben ik meteen naar school gegaan om het AMK voor te zijn. De juffrouw van mijn oudste zoon begreep er niets van. De dag erna moest de jongste naar de peuterspeelzaal. De juf vertelde dat ze al gebeld hadden, en dat de dame van het AMK dacht dat er niets ernstigs aan de hand was bij ons thuis, maar dat ze het wel moesten checken.

Nou dat begrijp ik, maar waarom duurt het zo lang voordat wij iets horen?? Ik ga hier kapot aan!! Gisteren kregen wij een krantenstuk uit de telegraaf van een gezin met een soortgelijke ervaring. Alleen de boodoener heeft toen een tweede keer gebeld en toen konden ze de kinderen overdragen aan Jeugdzorg!!! Zonder vooronderzoek he!! De kinderen zijn 8 weken van huis geweest, en zijn nu dus weer terug bij de zeer verdrietige ouders.

Jeugdzorg had gezegd: beter een keer teveel weghalen dan een keer te weinig.

Ik vind het echt stuitend. En het verontrust mij ook. Want een ieder van ons kan dit dus overkomen.

De buren die hierbij betrokken zijn, doen heel raar. Ze laten de kinderen nog steeds niet buitenspelen en duiken weg als ze ons zien. Soms weeet ik niet meer hoe dit verder moet.

Anita

Reactie voor op de website?

20.19. Goed nieuws!!!!

Hallo allemaal,

Ik heb goed nieuw, mijn verhaal heb ik naar de tweede kamer gestuurd. Ik moest het doorsturen naar de fractie's. Dat heb ik meteen gedaan. En nu is het in behandeling bij de Eerste Kamer, en wordt het in de vergadering besproken. Ik hoop dat er wat mee word gedaan!!!

Dus mensen, als jullie ook nog steeds vinden dat er wat moet worden gedaan, stuur het dan naar:

  Je gaat naar www.tweedekamer.nl en zoekt fractie's op.
  mail ze allemaal hetzelfde verhaal, hoe meer mensen hoe beter.
Ik zal jullie op de hoogte houden hoe het verder gaat...

groetjes Sylvia

Reactie voor op de website?

20.20. AMK wil openheid?

Het AMK heeft een melding ontvangen over mijn gezin die ze anoniem houden. Dinsdag komen ze langs om hun bezorgdheid uit te spreken. Aangezien ik absoluut niks begrijp van deze melding, ben ik toch bereid openheid te geven over mijn gezin. Graag wilde ik hier een opname van maken, omdat ik de melding zelf onterecht vind. Het AMK komt niet langs als ik het gesprek opneem. Wie heeft er nou wat te verbergen vraag ik mij dan af. En ook van wie die melding komt. Is het een jaloerse ex?

Momenteel woon ik gelukkig samen met mijn twee dochters en de derde is op komst. Toch merk ik bij mezelf wat stress hierdoor en pieker ik erover, dit is niet goed voor de ongeboren baby, maar dat vinden ze niet belangrijk. Zelf beschouw ik het als laster, zeker daar er geen openheid over de anonieme melding wordt gegeven en ik het gesprek met het AMK niet vast mag leggen.

Anja

Reactie voor op de website?

20.21. AMK

Het is inderdaad vreslijk als er meldingen gedaan worden puur om iemand een hak te zetten. Maar als je melding doet en er wordt niks mee gedaan omdat je familie bent is dat net zo goed vreselijk en dat is wat mij overkomen is. Mijn melding betrof geen lichamelijke,maar psychische mishandeling. Er wordt wel een aantekening gemaakt maar verder niets mee gedaan.

Van mij hoefde het niet perse anoniem, maar volgens de persoon die ik aan de lijn had, wordt er pas actie ondernomen als de school, politie of huisarts melding doet, iemand die buiten de familie staat.

Jonna

Reactie voor op de website?

20.22. AMK neemt bewijzen niet serieus

Hallo allemaal,

Ook in heb het genoegen gehad om kennis te mogen maken met het AMK! Mijn dochter is door de vader van mijn zoon sexueel misbruikt. Het AMK viel me daar enorm over aan, omdat ik volgens hen niet de juiste stappen had ondernomen. Maar ze hebben zelf NOOIT de moeite genomen om met dat meisje zelf te praten!!

De tegenpartij (ik weet wie die meldingen doet) heeft heel veel dingen beweerd die ik kon weerleggen omdat ik die zwart op wit heb staan. De reactie van het AMK: We nemen uw brief ter kennisgeving aan!! Sorry dat ik het zeg, maar de daders krijgen de glorie en jij die als ouder keihard vecht voor het welzijn van je kind krijgt een megatrap na. (en dan zeg ik het nog voorzichtig!!)

Geen één melding zou meer anoniem gedaan mogen worden, want iedereen kan het leven van een ander zomaar even verknallen! Dat zou het AMK eens moeten aanpakken!!

Ingrid

Reactie voor op de website?

20.23. Laf, aanval in de rug, slapeloze nachten !

Wat een ontdekking dat er zoveel mensen zijn die dit meemaken. Ik maakte gisteren een brief open met een onbekend logo, dacht in eerste instantie (opgevouwen brief, je leest eerst de bovenste helft) dat het ongewenste informatie was die je krijgt als je in bestanden zit, maar de 2e helft van de brief begon met 'er zijn zorgen geuit over [onze zoontjes]'. WAT ????????? Mijn ogen rollen uit de kassen en ik lees het nog een keer!!! Dan lees ik de folder en dan staat er doodleuk dat iedereen die ook maar het minste vermoeden heeft dat er sprake is van, let op: mishandeling, verwaarlozing of seksueel misbruik (!!!), een melding kan doen!! Bestaat dit, is dit NL??? Wat moet je ermee als ouders. Een anonieme melder kun je niet bereiken. Maar dit zou niet ongestraft moeten mogen, je zou zo iemand minimaal een enorme claim aan zijn broek moeten kunnen smeren.

Onze overburen gillen regelmatig tegen hun kinderen, een van onze buurvrouwen ook. (Ook?) wij accepteren geen grote bekken van onze kinderen (6 en 4 jaar). En dus worden ze, af en toe onder luid kabaal, op de trap gezet, net zolang tot ze weer rustig zijn. Meestal is dat gelukkig al na een paar minuutjes. Het verhaal van de normen en waarden uit de topics hierboven. En ja, ook wij hebben af en toe wel 's ruzie en dan blijft het ook niet stil.

Ja ik werk 4 dagen en mijn man 5. Voor gemiddeld NL is dat natuurlijk veel te veel. Ik word dan ook met de nek aangekeken op school. Maar niemand kijkt naar de kids die het echt naar hun zin hebben op de BSO. Ik vraag het ook geregeld en ik hoor dan terug dat het prima gaat (met allerlei details). We zijn gewoon een normaal gezin. Oppas hebben we nauwelijks omdat we vinden dat we elk vrij uurtje met de kids besteden: strand, dierentuin, kinderboerderij, museum, bos, buiten spelen, koekjes bakken, etcetera. Elke week iets anders leuks. En hoeveel spontane knuffels ik van die mannetjes krijg dat is echt niet te tellen !

Maar blijkbaar verwaarlozen (?!) of mishandelen (!?) we onze kinderen. Volgens een of andere lafbek die ons daar niet zelf over aan wil spreken en zich niet bekend durft te maken. Ik ben boos, verdrietig en wanhopig tegelijk! Ik ben inderdaad erg benieuwd naar het gesprek met AMK, hopelijk blijkt uit die informatie wie ons dit allemaal aandoet. Ik wens dit in ieder geval niemand toe..... behalve van degene die dit gemeld heeft. Hij/zij zou dan zelf kunnen ervaren hoe het is om onterecht beschuldigd te worden van zoiets ergs...

M

Reactie voor op de website?

20.24. Nachtmerrie door valse melding

Wat een herkenbare verhalen. Ik ben ook beschuldigd en de grond verdween onder mijn voeten toen ik dit hoorde. Ik wist wel meteen wie de beschuldiging heeft geuit, een therapeute uit Amsterdam-Zuid die zegt gespecialiseerd te zijn in het begeleiden van kinderen met een poepproblemen. Waarom ze dit heeft gedaan is mij een raadsel. Ik denk dat ze zelf heeeel hard hulp nodig heeft. Ik heb niets te vrezen maar de blaam, schending van privacy, toch een stuk onzekerheid over de uitkomst; je weet maar niet wat deze therepeute nog meer in het werk gaat zetten om haar beschuldiging kracht bij te zetten.

Eigenlijk heb je geen voet om op te staan. Je voelt je overgeleverd aan de goden. Dit terwijl je kinderen het allerliefste zijn wat er in het leven is. Ik voed mijn kind met veel liefde en zorg op; het is de meest dankbare taak in mijn leven. Ik had geen weet van dit circuit en wist ook dat mensen zomaar ongegronde klachten konden indienen.

Het wordt mensen die kwaad willen wel heel gemakkelijk gemaakt. De impact op je gezin is gigantisch. Ik ben in iedergeval blij als dit achter de rug is en dan gaan we terugvechten. We moeten onze weg hier nog in vinden. In ieder geval de praktijken van deze therapeute aan de kaak stellen, maar ook op formele wijze een klacht indienen.

Tofluck

Reactie voor op de website?

20.25. Valse beschuldigen door kinderbescherming

Ik heb met de kinderbescherming te maken. Ik ben 9 jaar gescheiden. Mijn jongste dochter was toen 10 maanden en mijn ander dochter twee jaar.
Ze willen mijn kinderen onder toezichtstelling doen. Daar heb ik geen bezwaar tegen want ik heb niks te verbergen.
Ik ben goed voor de kinderen! Hoe ga je om met alle valse beschuldigen die in het rapport staan van de rechtbank?

Mijn exman betaalt geen allimentatie, hij ziet de kinderen om het weekend, en in vakantie. Maar hij is hertrouwd met een ander en heeft twee kinderen bij haar. Ik heb nieuwe vriend en woon daar met kinderen.

Mijn exman heeft me zo zwart gemaakt dat kun je je niet voorstellen. Er staan dingen in het rapport het is net of je als moeder voor je hart getrapt wordt. Ik zou mijn jongste mishandeld hebben. Mijn dochter weet dat dat niet zo is, en ik zou niet zijn voor de kinderen,( ze krijgen van me alle liefde en aandacht wat ik ze kan geven ze lopen er altijd netjes bij) maar er staan zoveel dingen in LEUGENS EN DAT DOET PIJN. ik wil graag met mensen kunnen praten die dit ook meegemaakt hebben. Ik heb daar heel veel verdriet om
Irene

Reactie voor op de website?

20.26. Ongegronde melding

Hallo,
Ook wij hebben 2 jaar geleden te maken gehad met een ongegronde melding kindermishandeling. We kregen het amk op bezoek, er was al genoeg hulpverlening in ons gezin en daarnaast weten we zelf ook de weg. De amk suggereerde zelf dat hulp pas op gang was gekomen na amk bezoek daarna nog hoorzitting gehad en zijn we in gelijk gesteld. Nu gaan we nog proberen het dossier te laten vernietigen.

Heeft iemand nog suggesties wat we kunnen doen tegen anonieme melding? gr candy

Reactie voor op de website?

20.27. Gelukkig ben ik dus niet de enige

Hier ook, en ik ben alleenstaand en zou best iemand kunnenn gebruiken die mij bijstaat en de wetten en regels weet, want ik ga ieraan kapot, er wordt vals gespeeld.

Reactie voor op de website?

20.28. Ik weet wel wie melding heeft gemaakt en dat klopt ook niet

Goeiendag allemaal

Ik las dit en wou wel even reageren mijn moeder heeft melding gemaakt bij amk omdat ik en mijn partner een week uitmekaar zijn geweest dacht ze dat ik niet voor mijn kind van nu 3 jaar oud kon zorgen maar wat ze hier wel mee bereikt heeft is dat ik nu onder toezicht gesteld ben zonder hier zelf iets van af te weten moest het via via horen . Schandalig toch terwijl wij juist super goed voor mijn zoontje zijn en er hier ook helemaal geen sprake is van kindermishandeling heeft het amk ook beaamd waarom dan die ots dat vragen wij ons af

groetjes yvonne

Reactie voor op de website?

20.29. Vervelend

Hoi,

Vervelend voor je dat je dat zo ervaart, maar als ik je verhaal zo lees, hoef je je geen zorgen te maken. Een ots wordt niet uitgesproken zonder onderzoek en rechtszitting.

Anouk

Reactie voor op de website?

20.30. Tragisch

Heel tragisch wat ik hier allemaal lees. Natuurlijk is het verschrikkelijk als je onterecht ergens van wordt beschuldigd. Maar gelukkig is er niets te doen tegen anonieme meldingen. Maar meldingen niet meer anoniem maken dat kan niet en hopelijk blijft dat zo. Dan zou niemand meer ook een terechte melding durven maken, tegenwoordig ben je je leven al niet meer zeker als je iemand aanspreekt op vandalisme, laat staan op de manier van opvoeden.. Denk eens aan al die kinderen die daardoor niet gemeld worden en die wel zwaar mishandeld worden. Die zijn dan de dupe.

En een OTS wordt inderdaad via de rechter uitgesproken en daar ben je bij als je tenminste naar de rechtzitting toe gaat en anders krijg je schriftelijk bericht, dus via via horen dat er een OTS is uitgesproken kan niet. En daarnaast worden de kinderen onder toezicht gesteld en niet de ouder, dus jij zou dan niet onder toezicht zijn gesteld maar je kinderen.

Yona

Reactie voor op de website?

20.31. Aangegeven door ex

Hallo,

Nou ik lees hier een heleboel verhalen die uiteen lopen, maar iedereen is ten onrechte aangegeven. Ik snap de mensen niet die melding doen terwijl ze eigenlijk wel weten dat je goed bent voor je kinderen.

Ik heb een week terug ook een brief gekregen van het AMK. Mijn man is begin 2008 bij mij weg gegaan en is naar een gezin gegaan waar al heel veel problemen waren. Hij heeft daar een week lang gezeten en had mijn oudste dochter bij zich. Ik heb alles op alles gezet om mijn dochtertje terug te krijg, huisarts, maatschappelijk werk, politie, school, en niemand kon iets voor me doen. Na een week kreeg ik eindelijk mijn dochtertje terug, maar ze was totaal in de war er heel stil. Ze was ziek, had 40 graden koorts en er kwam geen woord uit.

Mijn ex is toen naar zijn ouders gegaan en van kennissen kreeg ik te horen dat een vriendin mij had aangegeven bij het AMK. Nu bijna 2 maand later kreeg ik inderdaad een brief van het AMK, maar het was niet die vriendin die mij had aangegeven, maar mijn ex, samen met zijn ouders. Ik schrok er verschrikkelijk van, en had het totaal niet verwacht.

Binnenkort komt het AMK hier thuis om met mij te praten, en zonder mijn toestemming hebben ze school, huisarts, maatschappelijk werk en mijn ex al gebeld. Ik ben zo bang dat ik mijn kinderen kwijt raak, want wat ik ook doe, het is nooit goed, en ik weet voor mezelf dat ik goed ben voor mijn kinderen. Familie en vrienden staan achter mij, want die zien ook dat mijn kinderen niets te kort komen, maar het AMK is zo sterk, dat wat je ook zegt, zij trekken hun conclussie en daar moet je het mee doen.

Mijn ex heeft mij aangegeven uit wraak, omdat ik hem uit huis zou hebben gezet, maar hij is zelf weg gelopen. Hij hield van mij zei hij, maar waarom geeft hij mij dan aan?

Mijn leven is nu al een zooitje, want mijn ex werkt op ieder gebied tegen en doet wat hij zelf wil, maar hij weet niet dat ik er achter ben dat hij mij heeft aangegeven, dus voor het gesprek met het AMK heb ik hem ook uitgenodigd, en als we dan met elkaar om de tafel zitten vraag ik hem op de man af waarom hij mij heeft aangegeven. Kijken wat hij dan zegt. Dan kan ik mij in ieder geval verdedigen.

Ik hoop dat hij hier zelf de dupe van gaat worden, want hij heeft mijn dochter meegenomen naar een probleem gezin waardoor ze haar zelfvertrouwen is kwijt geraakt, en waar ze verschrikkelijk ziek is geworden. Kijken wie er aan het kortse einde trekt.

Karin.

Reactie voor op de website?

20.32. Moeilijke buren

Hallo,

Ik weet niet hoelang deze forum al loopt maar ik zit nu met hetzelfde probleem dus ik snap goed waar je het over hebt. Ik heb ook buren die mij het leven en dat van mijn kinderen zuur proberen te maken. Elke keer als mijn man werken is (die vaart 2 weken op 2 weken af) begin het gedonder opnieuw. Er is een voorstel van mediation gedaan door de woningverhuurder maar daar willen ze niet op in gaan. Wij wel.

Afgelopen weekend stond de buurvrouw mijn kinderen te fotograferen. Toen heb ik de politie gebeld. Als je niet wil praten, prima, maar van mijn kinderen moeten ze afblijven. Mijn angst die ik uitgesproken heb (bij de woningbouw) is bevestigd. Hij (de buurman) werkt met jeugd-deliquenten en heeft overal connecties, ook met jeugdzorg e.d. Wat voor leugens hij rond kan strooien...

Nu blijkt dat mijn angst terecht is want die praatjes gaan dus de ronde. Als mijn man weg is ben ik niet in staat om voor kinderen te zorgen.

Hoe is dat bij jouw geeindigd? Ik heb politie al ingeschakeld en als ik binnenkort niets hoor gaat onze rechtsbijstand erop. Ik laat me niet kapotmaken. Maar mijn woongenot is totaal weg en loop op mijn achterste hielen.

Ik hoop dat deze forum nog loopt en dat ik iets hoor. Sterkte!

Chantal

Reactie voor op de website?

20.33. Laat je niet uitdagen tot wraak

Lieve mensen,

Ook ik ken de valse beschuldiging. Zit er midden in op het moment. Wat je kan proberen is je niet van de wijs laten brengen. Jij bent de ouder die weet wat je kan en wat je mag. Bang zijn voor zo'n beschuldiging brengt alleen maar meer argwaan tegenover de instanties, die overigens er niet voor niks zijn.

Ze zijn er om te helpen, om kinderen te beschermen die echt in nood zitten. Ze zijn er ook om hulp te kunnen bieden als het nodig is.

Volledig eens met de stelling dat ze de mensen zouden kunnen natrekken die valse aangiften doen, vaak is het zo dat ze zichzelf zien in de ander, (spiegeling en projectie) waardoor ze iemand vals gaan beschuldigen. Zelf zijn ze niet echt zuiver.

Dat is de reden om je niet van de wijs te laten brengen, niet aan jezelf gaan wijfelen, niet jezelf de schuld gaan geven etc etc, of bang zijn dat je alsnog geen goede ouder zou zijn. Maar bij jezelf te blijven en het "beter weten"

Niks maar dan ook niks is zo belangrijk in zulke situaties dan de waarheid en de eerlijk te tonen. Laat zien mensen wie je bent, laat zien dat je niet zo bent als dat ze denken dat jij bent.

Je naam, inderdaad wat ik hier las is aangetast, maar die naam kan gezuivert worden, als men ervoor kiest eerlijk te blijven.

veel steun toegewenst aan de mensen die met deze confrontatie gecofronteerd worden.

groetjes.

Reactie voor op de website?

20.34. Ook hier....gelukkig zonder gevolgen

Wij hebben het anderhalf jaar geleden ook meegemaakt. De stress staat me nog zo bij. Ik was hoog zwanger van mijn jongste en was helemaal van de kaart toen de brief kwam.

Het duurde nog twee weken voordat het gesprek zou plaatsvinden en in de tussentijd ga je dus speculeren wie het is geweest en wat er is gezegd. De mafste dingen ga je denken en voor je het weet ben je paranoïde.....:-(

De kinderen van mijn man waren toen nog onder begeleiding van een gezinsvoogd omdat ze kort daarvoor bij ons ware geplaatst vanwege grote problemen bij hun moeder. Er werd dus min of meer gecontroleerd of ze het hier wél goed deden.

Dat is uiteindelijk onze "redding" geworden. De melding bleek van een buurvrouw te komen die al langer aan het vervelen was...De voogd, die er bij was tijdens het gesprek, heeft alles met één veeg van tafel geveegd en verder dan onze huiskamer is het dossier niet gekomen. Geen navragen bij scholen of andere instanties.

Bij ons liep het dus af met een sisser, maar ik ken ook de verhalen van grote gezinnen waar het allemaal heel anders liep. Het begint er langzaam op te lijken dat het AMK misbruikt wordt door gefrustreerde buren die vinden dat ze een appeltje met je te schillen hebben, maar wat ze er mee overhoop halen beseffen ze volgens mij niet.

Sterkte voor de mensen die er nu mee te maken hebben!
Miranda

Reactie voor op de website?

20.35. Heel erg erg

Hier een dito verhaal, bij mij was het schoonmoeder. Het huis waar mijn vriendin destijds in woonde was voor een x aantal mprocent ook eigendom van haar ouders. Toen dit verkocht werd is er veel onenigheid ontstaan, vooral over de termijn waarop. Wij vonden het te snel, onze zoon was toen een maand of 8. Dit gaf een hoop spanningen. Na aangegeven te hebben aan schoonmoeder dat we even time out wilden met haar (effe niet, bellen etc), stond ze toch zomaar aan de deur, geschreeuw, huilpartij, vriendin etc etc, Na 5 maal gevraagd te hebben of ze wou vertrekken, heb ik haar geprobeerd het huis uit te sleuren. Klopt had ik niet moeten doen. Maar je voelt het gevolg al, ook bij ons lag er een uitnodiging van het amk op de mat.

Dit is inmiddels al weer een half jaar geleden, maar het beheerst nog steeds mijn leven. Immers er is melding gedaan bij de huisarts, consultatie bureau etc etc. De uitkomst van het onderzoek van het amk leverde niets op, het dosier is gesloten zeggen ze, en als ik vraag wat de uitkomst is, (hebben wij ons kind mishandeld?) zeggen ze, dat het onderzoek niet bewijst dat dat zo is, maar ook niet dat het niet zo is???? Het tegendeel is niet bewezen zo zegt men!!!!!

Verschrikelijk toch. Het dosier is wel "gesloten". Maar voor ons niet of course. Wat moeten we hiermee, en is het mogelijk het dosier te laten vernietigen, want we vinden het echt verschrikelijk vooral voor onze zoon dat ie op deze manier nu al een kruisje achter zijn naam heeft.

Verder sterkte iedereen
Groet Piet

Reactie voor op de website?

20.36. AMK nachtmerrie

Onder "columns" staat al een stukje van mij over dit onderwerp. Ook bij mij is een melding bij het AMK gedaan, een eerste melding door de buren en een tweede melding, omdat ik gestopt ben met de hulpverlening van de GGZ. Had ik helemaal niet verwacht, het stoppen leek in goed overleg te gaan. Het was ook pas maanden daarna dat ik een brief kreeg, bij thuiskomst van vakantie. Het was dezelfde brief als de eerste keer.

Later blijkt dat het AMK zelf besloten heeft om er een tweede melding van te maken en omdat het geen prioriteit had, komen ze er pas maanden later mee op de proppen.

In tegenstelling tot met de eerste melding, werden er met de 2e melding onderzoeken gedaan op de scholen van de kinderen, waardoor de leerkrachten, de ib-er, directeur, onderdirecteur en mentor allemaal op de hoogte zijn. De gesprekken hadden heel veel impact op de kinderen. Ze kregen er zelfs ruzie over met elkaar omdat dochterlief volgens zoonlief leugens aan het vertellen was.

Dan volgt de uitslag, later dan was afgesproken, brief op de mat, zonder overleg datum geprikt midden in onze vakantie en mevrouw is vanaf dat moment tot aan de afspraak niet bereikbaar i.v.m. vakantie.

Alles is enorm uitvergroot, overdreven. Het lijkt een compleet drama, terwijl we toch voor mijn gevoel bovenal een gelukkig gezinnetje waren. Voor mijn gevoel zijn de problemen er nu pas, na de melding...

Wij zijn nu doorgestuurd naar jeugdzorg, waar de kinderen ook onderzocht zullen worden en wij hulp krijgen bij de opvoeding. Daar sta ik op zich wel positief tegenover, al denk ik dat er met de kinderen niks mis is.

Het verhaal rondom het stoppen met de hulpverlening van de GGZ werd verdraaid, ik zou afspraken afgezegd hebben en de hulpverlening was niet goed op gang gekomen (bijna een jaar onder behandeling!) omdat ík steeds niet in zee zou willen met de hulpverlening die ze voorstelden. Het verhaal was echter dat zij de afspraken afbelden (dat was onze kritiek) en er steeds veel te veel tijd tussen de afspraken zat. Het enige waar we het qua hulpverlening niet over eens waren was de psych. verpleegkundige.

Ook het AMK, wou mij in eerste instantie een psychiatrisch verpleegkundige verplichten, wat ik niet zag zitten, o.a. omdat ik ook geen goede ervaringen heb met de gespecialiseerde gezinszorg en hun werk komt ongeveer met elkaar overeen.

Ik ben er compleet door van slag, het is om gek van te worden. De twee meldingen, waarvan de tweede toch een ander verhaal is, maar ze laten je wel schrikken, ze kunnen het blijkbaar niet anders formuleren, zoals het werkelijk was dus, de onderzoeken op de scholen, de angst voor de Raad van Kinderbescherming (ik lees hier over uit huis plaatsen, wat toch blijkbaar eerder gedaan wordt dan dat ik dacht). Het AMK liet deze naam regelmatig vallen, terwijl ze nu toegeven dat er in eerste instantie te weinig was om naar de Raad te gaan.

Mijn maatschappelijk werkster zegt dat ik me niet op de vorm (het AMK, de omgeving) moet richten, maar op de inhoud (de kinderen, het probleem), maar dat is wel verdomd lastig, ik kan aan zo ongeveer niets anders meer denken. Het gaat om de kinderen ja, maar die worden hierdoor nu ook de dupe.

Het heeft alleen maar spanningen en stress opgeleverd en het kan niet anders of de kinderen krijgen dit ook mee. Deze toestand maakt mij wanhopig, ik weet het af en toe allemaal niet meer, heb de neiging om weg te lopen of er helemaal het bijltje bij neer te gooien… L

Ik heb enorm de behoefte om erover te praten met lotgenoten, helaas kan ik met dit verhaal in mijn omgeving niet terecht. Van Liesbeth las ik over een forum, daar heb ik me aangemeld, maar nu heb ik het vermoeden dat "mijn" AMK-medewerkster daar actief is.

Ook vind ik het moeilijk om hier te blijven wonen, terwijl je weet dat de melding door de buren (welke allemaal?) gedaan is. Kortom: een rotsituatie.

Groetjes, Mieke

Reactie voor op de website?

20.37. AMK

Beste Mieke!

Jouw verhaal had het mijne kunnen zijn. Sterker nog: alle verhalen lijken gewoon op elkaar. Of je nu bij Bureau Jeugdzorg terecht bent gekomen of bij de William schrikkergroep of het Leger de Heils. Of je nu in het verre Groningen zit of in het zuidelijkste puntje van Limburg of in Zeeland, overal zijn de verhalen en werkwijze van de diverse jeugdhulpinstanties hetzelfde.

Ik las van Mieke over het forum even zeker weten over welk forum het gaat. Hebben we het over het Dossier Jeugdzorg? Ik wil graag weten waar het over gaat, daar ik maatregelen kan nemen. Ikzelf merk op de website van Dossier Jeugdzorg, dat er een fikse tegenwind is gaan waaien nu ik bekend heb gemaakt waar ik voor sta. Bepaalde "medewerkers" schijnen erg veel moeite te hebben met mijn project op deze website.

Mieke, laat me weten wat er aan de hand is! We trekken gewoon er een zeiltje bij op en varen desnoods ergens anders naar toe!

Groetjes van Liesbeth

Reactie voor op de website?

20.38. AMK

Hallo Mieke,

Ook hier ongeveer hetzelfde verhaal. Ik ben via de pedagoge van het opvoedbureau bij de GGZ terechtgekomen. Ze is een aantal keer langs geweest, en dat was een hele slechte ervaring. Ze had echt geen verstand van kleine kinderen, zei rare dingen (ik moest bijv. mijn kind van 5 dwingen om s'ochtends vroeg de hond uit te laten. Het was winter, dus donker en slecht weer!). Na een aantal weken besloten we samen dat zij eigenlijk niet de hulp kon geven die ik nodig had. Daarna nog contact gehad met haar teamleider waarbij ik heb uitgelegd welke hulp ik wel nodig had.

Ik dacht toen dat ik uit het hulpverleningscircuit was. Helaas. Ze deed een melding bij het AMK omdat ik hulp zou hebben geweigerd! Die zijn langsgeweest en dat werd een naar gesprek. Ik voelde me gemanipuleerd, dingen werden verdraaid. De dag daarna teruggebeld, en weer bleek dat ze mijn woorden compleet verdraaide.

Ik heb de school en het dagverblijf meteen ingelicht over het onderzoek. Vorige week heb ik een gesprek gehad met de huisarts hierover en dat voelde goed.

Deze week komt het AMK voor de tweede keer langs om te praten. Waarschijnlijk willen ze weer de GGZ adviseren maar dat zie ik helemaal niet zitten. Je zit in zo'n machteloze positie. Als het GGZ zegt dat ik de muren blauw moet verven en ik weiger, dan rennen ze naar het AMK: "mevrouw wil niet meewerken, de kinderen moeten uit huis geplaatst worden".

Het AMK had het ook over een gesprek met de kinderen en de orthopedagoog. De kinderen zijn 2, 4 en 6, die zijn daar nog te klein voor, die raken er alleen maar door van streek. Vond het AMK zelf ook, dus mischien dat dat niet hoeft.

Nou ja, ik probeer er zo min mogelijk aan te denken, ga gewoon door met mijn eigen leven en hopen dat zij dat ook doen.

groetjes, Sarah

Reactie voor op de website?

20.39. AMK, forum SBBJ

Liesbeth vroeg naar de naam van het forum waar ik over schreef. Dat is het Steunpunt benadeelden Bureau Jeugdzorg. Ik had het vermoeden dat er een medewerkster van het AMK actief was op dit forum. Ik heb haar berichten nog eens doorgelezen en ook haar voorstelmail gevonden en ik denk dat ik het mis heb. Degene die ik dacht dat het zou zijn, werkt wel in de hulpverlening, maar niet bij het AMK. Ze heeft in haar jeugd zelf negatieve ervaringen gehad met jeugdzorg. Sorry voor de "verdenking" en de verwarring.

Liesbeth en Sarah, bedankt voor jullie reactie op mijn verhaal!

Groetjes, Mieke

Reactie voor op de website?

20.40. Laf?

Beste iedereen.
Ook hier een gezin met vier, en eentje onderweg. Ik heb alle narigheid van niet nadenkende buren al moeten ondergaan, en zo als eenieder weet, buren maken meer kapot dan je lief is.
MAAR laten we echter niet vergeten dat er ook gevallen zijn, en die heb ik ook in mijn omgeving mee gemaakt, die echt terecht aangepakt zijn, natuurlijk wil ik het niet goed praten voor al diegenen die onterecht de ellende niet meer te boven komen, en ja, natuurlijk moeten ook de vals melders aangepakt worden met een flinke boete.

De mensen die het lef hebben om dan om wat voor reden dan ook het AMK te bellen over bepaalde gezinnen, zijn echt stom om te denken dat het echt allemaal Anoniem is! Er zijn altijd wegen, en vooral als het om jou gaat, om te weten wie er achter een meding zit. Je hebt het recht namelijk om totale inzage te verkrijgen als het om jouw eigen dossier gaat, ook de melders staan hier in vermeld. In ieder geval in het raport van de instantie die jou komt vertellen dat je wel of niet fout bezig bent, misschien heeft iemand hier iets aan. voor een iedereen die het kan en wil gebruiken , HEEL VEEL STERKTE! Mariska...

Reactie voor op de website?

20.41. Kan me voorstellen, nooit meer als voorheen

  ook ons leven is nooit meer als voorheen
  .......
  ook vals beschuldigd
  bij ons kwam het tot uit huis plaatsingen
  ze kwamen terug
  maar ......
  blijven beschuldigen
  ondanks volledig vrijspraak
Ingrid

Reactie voor op de website?

20.42. Ik kan het me voorstellen

Ik kan het me voorstellen. Ik heb een gestoorde tante die ook brieven heeft lopen schrijven en zelfs de politie op mij afgestuurd heeft. Dat was alles ruim een jaar geleden. Maar wat denk je. Van de week stond er weer politie voor de deur. Weer om de kinderen. Met wie het perfect gaat. Ook op school scoren ze heel erg goed. Er is absoluut niets mis met mijn kinderen.

Het probleem is, haar dochter werkt ook bij de politie in Capelle aan de IJssel - Rotterdam. Hoewel ze ons telkens aanvalt en belasterd krijgen wij de problemen.

De politie van Capelle aan de IJssel wil ook onze woning binnen. Maar mogen ze dit wel? Waar gaat dit allemaal over. Als je ze niet toelaat ben je ineens verdacht. Ik vind dit gewoon tereur van de politie van Capelle aan de IJssel. Richard

Reactie voor op de website?

20.43. Aanklagen

Beste mensen.

Ik word net als velen van deze pagina bedreigd met valse meldingen bij het AMK. Zij hebben het uit handen gegeven aan de Raad voor de kinderbescherming. Ondanks dat ik heb aangetoond dat het valse meldingen zijn stelt de Raad voor de Kinder bescherming voor het 6 jaar het 7e onderzoek in.

En willen ze mijn kinderen nu onder OTS plaatsen. Ik wou deze pagina uit printen en naar mijn advocaat meenemen. Helaas lukt dit niet. Want ik ga ervoor zorgen dat het AMK kan opdoeken net als de Raad. want als blijkt uit alle 6 de raportages van de raad er is niets aan de hand in mijn gezin. Moeten ze nu stoppen en daarom wilde ik alle berichten uit printen.

Mensen die valse meldingen doen, doen dit uit wraak of omdat ze zelf niet helemaal voor 100% voor de kinderen kunnen zorgen en maken zo je leven stuk. DIT MOET GESTOPT WORDEN.

Daarnaast beslist een rechter in Leeuwarden dat men valse meldingen mag doen. Om zo toch greep te houden op situaties. Dus met andere woorden als er rook melders zijn kan er ook vuur ontstaan.(geklets)

En al toon jij aan dat er niets aan de hand is men blijft je wel achtervolgen en soms wel voor 30 jaar, heb ik gelezen en dan kijken ze ook daarna nog eens naar het leven van het kind wat dan volwassen is. Want als die vroeger in aanraking is geweest met het AMK zal het in het gezin van je dan reeds volwassen kind ook wel iets aan de hand zijn.

AUB stuur mij al deze berichten door van deze site want ik stap wel naar een rechter en zal gaan trachten het AMK te laten opschorten. Ik ben het zat.

mvg Elroy

Reactie voor op de website?

20.44. Reactie van redactie

Helaas, de website is beveiligd tegen overnemen van de teksten. Bijdragen die kunnen worden overgenomen gaan een eigen leven leiden.
Het is niet prettig voor plaatsers van bijdragen om je bijdrage elders terug te lezen. Je kunt je advocaat verwijzen naar deze pagina.

Veel succes in je strijd. Het lijkt me hard nodig dat er eindelijk iets tegen die anonieme meldingen gedaan wordt!

Reactie voor op de website?

20.45. Vele reacties hier

Nou nou nou, vandaag kreeg ik ook zo'n brief van AMK, iemand had melding gemaakt betreffende mijn gezin. Afspraak was al gemaakt in die brief maar ja, ik kan niet, ik moet werken om ons brood te kunnen betalen. Mijn kind (11) verstandig kind, gaat volgend jaar naar het vwo, is nogal eens alleen omdat ik full time moet werken om al onze lasten en dergelijke te betalen en daar is mijn kind van op de hoogte. Ik ben alleenstaande ouder. School weet dit ook en mijn kind zit ook in een heel goed project en ik heb daarnaast een andere dag vrij om bij mijn kind te zijn. De overige dagen zal mijn kind het een paar uurtjes zonder mij moeten doen wat mijn kind helemaal niet erg vind want dan kan mijn kind zijn eigen ding doen. (Lezen, pc, of gewoon lekker met zichzelf bezig zijn in de vorm van tv kijken of leren).

Deze brief van het AMK viel mij zo rauw op mijn dak vandaag. Ik heb gemaild dat ik op de betreffende dag niet kan omdat ik dan moet werken. Graag ben ik bereid om de persoon die langs wil komen te laten zien dat mijn kind niet mishandeld wordt.

Ik heb ook om de naam van de melder gevraagd en als ze mij dat niet kunnen geven wegens wet op privacy en recht op anonimiteit, dat ik dan wel een beschaafde weg (kruiwagens) kan vinden om alsnog achter de naam van de melder te komen.

Ik vermoed ook buren. Weet alleen niet welke. Maar ik kom er wel achter. Heb contact met wat mensen van de tweede kamer en die kunnen mij verder helpen hiermee.

Er zijn ook partijen in dit land die vinden dat, indien gebleken, een melding vals is, dat de gedupeerde recht heeft op schadevergoeding in welke vorm dan ook.

Ik ben hier nog niet klaar mee en heb meerdere dingen bereikt, hier ga ik ook keihard voor knokken.

Voor al de gedupeerden wat ik hier lees. Zoveel herkenning zoals het openmaken van een brief met onbekend logo en denken vast weer reclame of ongewenste informatie totdat je die brief 3 x leest.

Mijn ogen vielen ook bijna uit hun kassen.

Nou AMK bedankt voor het verpesten van mijn oud en nieuw. Bedankt voor het verpesten van het schaatsplezier die mijn kind en ik morgen zouden hebben. Bedankt.

Dit mag en kan niet ongestraft zo gaan.

Oud jaars dag, eindelijk lekker een dag vrij morgen, leuke plannen gemaakt met kind om te gaan schaatsen om het nieuwe jaar in onze nieuwe buurt te vieren en dan dit.

Echt, dit verhaal krijgt nog een hele lange staart en ik weet nu gelukkig ook medeslachtoffers van deze troepzooi te bereiken.

Uiteraard ben ik voor de bescherming van onze kinderen. Heel goed. Maar wat de regering tot nu toe heeft gedaan is zich alleen maar richten op hoe kunnen we zo goed mogelijk alle vormen van kindermishandeling achterhalen.

Ze zijn daar zo op gefixeerd dat ze vergeten dat er ook zoveel onbenullen in dit land rondlopen die dit zien als een gemakkelijke pesterij voor mensen die ze niet mogen omdat ze als melder toch niets gemaakt kan worden.

Mensen alhier, het is bijna 2010,... we zullen zien wat er dan voor regering komt en ook wat dit betreft zullen wetten weer zijn veranderd.

Voor alle anonieme laffe (onterechte) melders, maak jullie borst maar nat. Succes ermee.

pronto

Reactie voor op de website?

20.46. Opzettelijke valse melding

Wij hebben nu ook te maken met een opzettelijke valse melding van de buren. Dit naar aanleiding van een illegale bouw van een overkapping. Eieren over de schutting, valse melding bij AMK, klapband met bedrijfsbus, poep voor de voordeur en snoep in de tuin. Dit binnen een week nadat gemeente de illegale bouw geconstateerd had.

Heb eerst een gesprek met jeugdzorg gehad en kreeg daarna een kopie van de melding. Overal is melding van gemaakt bij de wijkagent zodra er iets voordeed. Huisarts, school, wijkagent geinformeerd. Buren denken dat ze ongestoord hun gang kunnen gaan. Zodra de brief van jeugdzorg binnen is dat er in ons gezin niets mis is zal iedereen het in de buurt weten. Ik noem geen namen want iedereen weet vanzelf wel wie dit ons geflikt heeft. Constant verzinnen buren verhalen om ons zwart te maken. Wij zijn daar boven gaan staan. Een gezond mens prikt vroeg of laat door de roddels heen. Eens kijken wie de langste adem heeft! Dit zal ons geen tweede keer gebeuren.

Angelique

Reactie voor op de website?

20.47. Mijn steun heb je

U heeft volkomen gelijk wat dit aangaat. We zijn nu zelf ook dupe van een valse melding door een gefrustreerde buurtbewoner, die zelf geen leven heeft en afgunstig is bij het leven. Ik ben moeder van twee dochters waar ik zielsveel van hou en me daar 100% voor inzet.

De beste mevrouw van het amk zou vandaag komen, heb mijn sollicitatie af moeten zeggen {goede binnenkomer}. Dus weg baan en mevrouw komt vanmiddag in plaats van vanochtend dus geen afspraak. Geen werk, ben laaiend, ik moet ook mijn gezin onderhouden en zo'n gekkie die even belt gooit zo je glazen in. Het kost me geld, energie waar ik hele andere dingen mee had kunnen doen. En het ergste van alles vind ik nog "je mag niet weten wie de melding heeft gedaan", maar de beller wordt wel op de hoogte gehouden van de uitslagen?

Nou ik neem vandaag de stelling:

  Doe een anonieme melding tegen de anonieme melder.
U weet wie het is en ik ook, dus schoolinspectie erbij; mevrouw gaat uit, laat de kindjes alleen thuis, laat zich mishandelen omdat ze het geld zo nodig heeft en laat hier de kinderen van meegenieten, meldt de kinderen ziek als ze zelf te beroerd is om uit haar nest te komen na het uitgaan, of gaat gewoon op de camping zitten. Etc.

Ik ben er helemaal klaar mee en vind ook dat deze mensen die een ander vals en zo gemeen benadelen wel degelijk hun straf moeten hebben en aangepakt moeten worden. Het is van de gekke dat iedere idioot je zo een hak kan zetten (ze is ook uit op mijn woning maar die krijgt ze niet). Hahaha, zal vechten als een leeuwin voor haar welpen en zal m'n recht halen, hoe dan ook!

Mijn steun heb je! Laat je niet kisten, je weet zelf wie je bent en wat je bent! Heel veel sterkte gewenst alvast. Groetjes R K

Reactie voor op de website?

20.48. AMK

Gekkenwerk

Ik heb ook een brief van het AMK binnen gekregen. Ik heb een dochtertje van net 1 jaar en er is iemand zo aardig geweest om een melding te doen. Betreft mijn woon- en opvoedingssituatie, heb mijn vermoeden wel wie zo aardig is geweest. Dit is de 2e melding al inmiddels... en er is iemand die mij probeert kapot te maken, maar ik sta er boven en laat me niet gek maken!

Morgen komt het AMK op huisbezoek en reken erop dat ik het gesprek ga opnemen, zonder toestemming.

Groetjes R

Reactie voor op de website?

20.49. Eerlijk duurt toch echt het langst vervolg opzettelijke valse melding

Na 6,5 week bericht van Jeugdzorg. Er is geen sprake van kindermishandeling en alle andere dingen die beweerd worden ontkend en/of weerlegd door mijzelf, huisarts, school en wijkagent. AMK sluit het dossier. Heb gelijk maar even gebeld dat de lafbek van een buurvrouw hier geen bericht van mag ontvangen. Het enige wat ze van ons mogen ontvangen is de gepeperde rekening van wat alles gekost heeft om deze valse melding te onderzoeken. Geld mag naar een goed doel.

Buurman heeft mijn zoon 2 keer geslagen en hier is aangifte van gedaan. Zit je dan 1,5 uur voor op het politiebureau. Wordt na 6 maanden afgehandeld met een telefoontje van 5 minuten door politie. Ze doen er niets aan. Wie laat er nu steken vallen? Wij staan erop dat ons dossier blijft bestaan tot de jongste 18 jaar is zodat ze het ons niet nog een keer kunnen flikken. Dit alles omdat ze illegaal gebouwd hebben. Eerlijk duurt toch echt het langst.

Mvg, Angelique

Reactie voor op de website?

20.50. Scheiding ouder - kind: In het belang van het kind?

Jeugdzorg houdt geen rekening met gevoelens van ouders en kinderen. De rechten van kinderen en ouders worden geschonden. Kinderen worden met veel politiegeweld uit huis gerukt. Ze mogen amper contact hebben met familie. De bezoekregelingen stellen erg weinig voor, bijvoorbeeld eens in de 6 weken een uurtje met toezicht.

Rechters en de kinderbescherming doen niet aan waarheidsbevindingen, zij moeten blind varen op het rapport van jeugdzorg. Meegebrachte bewijslast wordt niet doorgenomen. Heel veel kinderen worden in de gevangenis geplaatst, waar ze worden behandeld als een crimineel. Als ze op hun 18e hieruit komen, zijn ze er meestal veel slechter aan toe.

De inspectie van jeugdzorg mag niet ingaan op individuele gevallen, en ga zo maar door..

Er zijn een aantal mensen, die na de petitie tegen de wantoestanden in de jeugdhulpverlening, de koppen bij elkaar hebben gestoken. We hebben de plannen uiteen gezet en besloten dat de Stichting Partij Rechten Kind een feit is.

Wij bieden gratis hulp aan, aan ieder die dat nodig heeft!

Iedereen die te maken heeft met jeugdhulpverlening kan zich aanmelden Dat kun je doen door een e-mail te sturen met je naam, adres, telefoon nummer en (het liefst) je verhaal naar:

Reactie voor op de website?

20.51. Roep de misstanden een halt toe!

Zie de landelijk oproep om de misstanden bij Jeugdzorg een halt toe te roepen!!!

Met vriendelijke groet,

Stichting Meldpunt Misstanden Jeugdzorg

Postbus 190
4761 AD Zevenbergen
Zie het Manifest

Reactie voor op de website?

20.52. Artikel over onterechte aanklacht bij het AMK

Reactie op Wie wil helpen deel 2

Hallo allemaal,

Zoals ongeveer iedereen hier bevinden wij ons ook in de situatie dat de buren een aanklacht ingediend hebben, nu al voor de tweede keer. het is volkomen ongegrond en het was de eerste keer anoniem. Vandaag kwam het AMK weer langs en nu zeiden ze wel iets over de bure. gelukkig hadden ze het vorige dossier erbij gepakt (van drie jaar geleden) en vroegen ze zich al af of het pesterij was van de buren.

Ik ben in het dagelijkse leven moeder en freelance journalist. Ik denk dat er d.m.v. publiciteit veel bereikt kan worden, daarom wil ik graag een artikel schrijven over onterechte aanklachten en de ellende die daaruit voortkomt voor de ouders en ook voor de kinderen.

Daarom zou ik graag een aantal verhalen willen krijgen die ik mag gebruiken voor in het artikel. Als je niet wilt dat je eigen naam erbij komt, verzin dan een nickname en zet dat erbij! Ik zal te allen tijde je privacy respecteren. Publiciteit doet vaak meer goed dan een handtekeningenactie en die aanbieden. Dat is natuurlijk wel zinvol, het beste kan beide gedaan worden. Denk er wel goed over na of je jouw verhaal echt wel geplaatst wilt hebben, want ook al is er een nickname, dan kan nog uit het verhaal opgemaakt worden wie de 'dader' is in sommige gevallen.

Mijn doel is om aandacht te vragen van de politiek voor dit probleem en om het strafbaar te laten stellen dat er wegens 'pesterij' een klacht wordt ingediend. Ik sprak een vrouw die haar dochter haar arm was uit de kom geschoten tijdens het spelen met andere kinderen, haar ex-man diende een klacht in wegens kindermishandeling, want zij zou dat gedaan hebben bij haar dochter! De vader wil de voogdij en grijpt blijkbaar iedere strohalm aan, zelfs als het pertinente leugens zijn...

Alvast bedankt en iedereen veel sterkte, voor ons loopt het deze keer gelukkig met een sisser af.

Groet,

Reactie voor op de website?

20.53. Valse aangifte

Hallo

Ik ben moeder van drie jonge kinderen, een jongetje van bijna vier en een 2-ling van 2jaar.

We hebben ruzie met de buurvrouw om de schutting, schuur maar ook om een gezamelijk goot die niet te vervangen hoeft. Ze bemoeit zich al vanaf dag 1 met mijn leven. We wonen er nu twee jaar. Ze loopt te klagen als ik vijf minuten overdag muziek draai, even lekker dansen met de kinderen doet me goed. Ze bemoeide zich laatst met een conflict tussen mijn 2 kinderen. Hier heb ik wat van gezegd.

Vorige week lag er een brief van het AMK. Wij zouden onze kinderen slaan want ze huilen zo veel. Tja 2 peutertjes in een nieuw bed. Een van de 2-ling is lomp, krijgt een brilletje. Tja kinderen huilen.

Mijn gedachte ging gelijk naar de buurvrouw, zij heeft het gedaan, mijn man heeft haar gelijk gebeld. Het eerste wat ze zei: waar heb je het over, reageer niet zo agressief. Ze heeft zich zelf versprokken, maar ook zei ze dat er drie buren bij haar waren klagen, jajaja. En heeft toch wel ballen om het bij ons te vragen.

Maar goed huisarts is gebeld, CB en die zijn alleen vol lof over ons, dus melding was vals. Maatschappelijk werkster zei, zo dus nu zijn we klaar. Nee voor ons is het niet klaar, we gaan door todat e het dossier uit ons leven is verwijderd vernietigd is. We hebben aangifte gedaan en de wijkagent was op bezoek en vond het wel heel toevallig.

Emma

Reactie voor op de website?

20.54. Amk advies meldpunt kinderbeschadiging: wat een shit is dat buro

Ook ik heb problemen gehad met het amk. 2 jaar geleden is mijn ex weggegaan na ons jaren te hebben mishandeld. Ben ergens opnieuw gaan wonen, een nieuwe start met de kinderen waar we rust konden vinden.

Mijn zoontje ging naar een school voor gehandicapte kinderen. In het begin ging alles heel goed. Na een tijdje moest mijn zoontje naar zijn vader toe en kwam bond en blauw thuis. Ik werd die maandag 's middags op het matje geroepen: mijn zoontje had verteld dat papa had geslagen op zijn rug, een blauwe plek was zichtbaar. Er zou een melding worden gedaan bij het amk. Ikzelf heb hen ook gebeld, en kreeg de mededeling hem thuis te houden, in een veilige omgeving.

Zo gezegd, zo gedaan! Advocaat vroeg aan die school of ze het op papier wilden zetten, maar de school werkte niet mee. Prompt een maand later word ik op het matje geroepen door school. Ze hadden een melding gedaan bij het amk tegen mij. Nou bozer kon ik niet worden. Kreeg een brief van het amk, ze kwamen langs om te praten. Gelukkig een lief vrouwtje. Heb mijn verhaal verteld en ook zij was van mening dat het school te heet onder de voeten werd, dus hebben ze die melding tegen mij gedaa. De klachten waren: mijn zoontje had afzakbroeken, te korte haren en blauwe plekjes op zijn schenen. De raarste dingen en oh zo nutteloos.

Met de melding van de kindermishandeling is niks gedaan, terwijl dat daarwerkelijk gebeurd is, meermalen zelfs. En na een paar maanden kreeg ik dan ook een brief van het amk dat er niks was gevonden, dat ik in het belang van mijn kids handel. Op de scholen ging het goed met ze en zijn nieuwe school zei ook dat zij de dingen die gemeld waren bij het amk totaal niet zagen. Maar goed, een hoop gestres, je loopt op je tenen. Ik ben er overspannen door geraakt en wist op het laatst niet meer wat goed was en wat niet.

Hier in de straat woont een mevrouw die 3 kinderen heeft. De kleinste van 2 jaar likt de cocaine van tafel, ze zijn altijd alleen omdat de moeder de sloerie uit moet hangen. Ze slaat haar kids op straat en thuis. Het is te gek voor woorden. Daar wordt niks gedaan.

Door dit hele gebeuren en door alle stres kon ik er niet voor mijn kids zijn, dat is te wijten aan het amk en jeugdzorg. Daarom ook advies meldpunt kinderschadiging: wat een eikels daar. Laat ze gaan kijken bij gezinnen die het nodig hebbe. Ik zal voor niemand het amk bellen omdat ik weet wat voor eikels daar werken.

groeten

Reactie voor op de website?

20.55. Anonieme meldingen bij AMK halt toe roepen

Zo herkenbaar allemaal. Ik ben een alleenstaande moeder van een superslim, bijdehand en lief zoontje van 6. Ik woon in een flat waar geen kinderen wonen. Het is hier wel gehorig (laminaat) maar vrijwel elk weekend gaat mijn zoontje naar opa&oma die stapelgek op hem zijn. Wat schetst mijn verbazing toen ik op een dag een brief van het AMK kreeg, ja ik moest wel 3x lezen Alg. Meldpunt KINDERMISHANDELING!!

Een van de buren (je komt er nooit achter wie, want anoniem) beweerde dat ik mijn kind regelmatig alleen thuisliet (1x gebeurd ja, 5 min), hij zou huilen (welk kind doet dat niet) en ik zou allerlei vreemde mannen!? over de vloer hebben. Nou jaaaaa. Allemaal leugens. Mijn zoontje zegt elke dag "mama,ik hou van jou", hij loopt er altijd tiptop en verzorgd bij, doet het goed op school, heeft veel vriendjes.. etc etc. En ik heb een vaste relatie die ook stapelgek met hem is.

Maar goed,het AMK gaat dan een onderzoek instellen, school, de juf en de directeur worden erbij gehaald, mijn ouders, huisarts etc. Dat is zo vernederend, vooral omdat je al zo je best doet en het regelrechte leugens zijn. Maar je naam wordt wel door het slijk gehaald. Het dossier is gesloten want ze zagen ook wel dat er niets aan de hand was. Maar ik weet nog steeds niet wie die valse melding gedaan heeft.

Iedere gek kan het AMK bellen en bijv. beweren dat je kind door je ex sexueel misbruikt is ofzoiets. Nou en dan moet jij als man het tegendeel bewijzen. Walgelijk, ik vind het NSB-acties. Hoe vaak lees je niet in de krant dat er echt iets aan de hand is en kids door hun ouders vermoord worden?? En dan heeft de buurt, Jeugdzorg en school nooit iets gezien..

Marjolein

Reactie voor op de website?

20.56. Anonieme melding kindermishandeling, toch blijven melden

Reactie op Roep de misstanden een halt toe!

Het is inderdaad wel afschuwelijk dat na valse meldingen niks wordt gedaan, de dader moet inderdaad ernstig bestraft worden en de ouders vrijgepleit. Toch wil ik plijten voor het blijven melden van kindermishandeling en ook voor anonieme melding.

Ik heb net zelf een melding ingestuurd van een wel serieus geval en ik hoop van harte dat de daders, in dit geval mensen uit de straat hier meteen de gevangenis ingaan. (althans de vader dan)

Het betreft hier een twee kinderen van 6 en 7 jaar een man en een vrouw met borderline, alle zieiligheid ken ik nu wel, na een jaar afwachten van mij heb ik nu eindelijk de knoop doorgehakt en heb ik de brief van melding kindermishandeling gestuurd.

Ik hoop van harte dat de kinderen snel naar een pleeggezin mogen gaan en dat de ouders echt gestraft worden of dat de vrouw in een gesloten inrichting komt.

Ik kan niet meer tegen het leed wat ik dagelijks zie, compaan komt al in huis maar het helpt niets.

Sterkte iedereen die slachtoffer is geworden van een valse melding, dit is laag en gemeen.

gr Zus

Reactie voor op de website?

20.57. Valse melding

Ik heb op 14 september een brief gehad dat ik mijn kinderen zou mishandelen en verwaarlozen. Weer vals alarm ingeslagen daar en ik sta slecht bescheven. Ik heb hier veel verdriet van en kan niet eens werken met deze beschuldiging. Ik vind dat anonieme meldingen niet meer gemaakt mogen worden, want elke moeder met kinderen die vals wordt beschuldigd, heeft daarmee een litteken voor het leven. En de kinderen zijn ook nog de dupe ervan, want de ouders stressen daarover.

Ik zelf heb 3 kids en ik ben er echt kapot van. Ik hoop dat dit snel stopt.

Heel veel sterkte iedereen, en blijf op de been zover het lukt!
veel liefst Elizabeth en de kids

Reactie voor op de website?

20.58. Valse melding amk

Ook ik heb een brief gehad, dat ik mijn zoon van bijna 4 en dochter van 5 maand mishandel. Dat 1 persoon je leven zo overhoop kan gooien, erg laf om het dan ook nog anoniem te doen. Morgen heb ik een gesprek, wacht het wel af.

Is er een of andere manier om er toch achter te komen wie die melding heeft gemaakt? Ik wil ook niet dat die persoon ook maar iets weet van wat er besproken wordt of wat het vervolg is, dat is toch prive? Kan ik dat ook voorkomen? Heeft er iemand nog tips of antwoorden?

Ik kan me er zo boos over maken, 24 uur per dag denk je eraan, wie doet zoiets. Zou die persoon wel weten wat dit met het gezin doet.

Mvg Sonja

Reactie voor op de website?

20.59. gezocht: slachtoffers van valse meldingen bij het AMK

Gezocht: slachtoffers van valse meldingen bij het AMK

Ik ben op zoek naar slachtoffers (ouders, verzorgers en de kinderen) van valse meldingen bij het AMK. Mijn man en ik zijn zelf het slachtoffer geworden van twee van deze valse meldingen over onze zoon. De eerste keer gebeurde dit door een directeur en clusterdirecteur van de basisschool waar onze zoon toen op zat. Onze zoon werd behoorlijk gepest maar de heren deden daar in het geheel niets aan, ze ontkenden alles zelfs. Maar omdat wij dit niet accepteerden hebben ze maar een melding gedaan bij het AMK. Zonder enige reden en opgaaf waarom.

Het AMK nam contact met ons op. Een gesprek op hun kantoor gehad. Daar kwam eigenlijk al de aap uit de mouw. Het AMK wist eigenlijk niet eens wat ze met deze onzinnige melding aanmoesten. Maar toch moeten ze onderzoek doen. Ze namen met huisarts, kinderarts en schoolarts contact op en deze steunden ons allemaal. Was dus een valse melding. Dossier gesloten en vernietigd. Einde van de zaak denk je.

Je doet aangifte tegen de personen van de valse melding. Maar zonder enig resultaat, de politie wil in eerste instantie niet eens de aangifte aannemen. Je hebt zelfs een gesprek met een officier van justitie, maar zelfs deze man durft niets te doen tegen het openbaar onderwijs. Excuses van het AMK krijg je niet.

Maar je gezin en je gezondheid hebben aardige zware klappen opgelopen. Dit alles speelde zich af in 2007. Ruim 5 maanden geleden krijgt je man een invalidenparkeerplaats voor je eigen voordeur. Dat zint de buren niet en die beginnen een pestcampagne. Je invalidenvoertuig dwars zetten. Je neemt contact op met de wijkagent, maar die kiest de kant van je pestende buren. Op een avond krijg je een jeugdagente aan de deur. Vrij dominant stelt zij zich op, stelt idiote en vreemde vragen over je kind. Ondervraagt zelfs de hele buurt over jou en je kind. Omdat deze dame haar zin niet krijgt schakelt ze het AMK in. Je kind schrikt zo erg van haar dominante gedrag dat hij heel erg begint te huilen en als de dood is door haar in een politie auto meegenomen te worden en de cel in moet. Je vlucht je huis uit met man en kind.

Na ruim twee maanden in angst te hebben gezeten krijg je een gesprek met een maatschappelijk werkster van het AMK. De meldingen slaan echt nergens op. De eerste reactie van het AMK was al direct dat het pure burenpesterij was. En weer ga je door de molen heen van het AMK. Tussendoor krijg je te horen van het AMK dat er tussendoor een nieuwe melding binnen was gekomen. Die bestond weer uit pure larie en onzin.

Na lange weken ongerust en veel stress te hebben doorgebracht krijg je het afsluitende dossier van het AMK. Veel dingen die je besproken hebt met hen zijn nergens meer te vinden en er staan een en al leugens in. Dingen die je gezegd hebt ontbreken of zijn in het geheel verdraaid. Wel wordt je gedwongen opvoedhulp te aanvaarden. Als je dat niet accepteert dreigen ze naar de kinderechter te stappen en ondertoezicht te gaan doen. Met enorme tegenzin stem je dan maar in.

Ondertussen is de gezondheid van je man door het pesten en treiteren en door de valse meldingen bij het AMK geheel aan het kapot gaan. Gaat je eigen gezondheid kapot en is je zoon geheel van streek door al dit gedonder. Wederom geen excuses van het AMK. En je buren gaan ondertussen door met het pesten en treiteren.

Daarom ben ik op zoek naar mensen, ouders, verzorgers en ook de kinderen die hier de dupe van zijn, van valse meldingen bij het AMK en dan geheel kapot worden gemaakt. Samen staan we veel en veel; sterker. Kunnen we elkaar bij staan, helpen, een luisterend oor bieden aan elkaar en de hele ellende met elkaar delen. Steun heb ik al gezocht bij de politiek in Den Haag, er wordt binnenkort een eigen website door ons geopend met onze verhalen er op en natuurlijk ook de verhalen van anderen erop, eventueel anoniem.

Wie sluit zich aan bij ons? Bij de Slachtoffers Valse Meldingen AMK. Mail me op

Samen staan we veel en veel sterker!!

Reactie voor op de website?

20.60. Voor alle slachtoffers van anonieme en valse meldingen

Lieve mensen,

Ik weet precies hoe jullie je voelen. De inhoud van de gesprekken die je voert met het AMK mogen niet doorgegeven worden aan de melders. Dat is inderdaad prive. Als bijvoorbeeld de melding is gedaan door een agent of een jeugdagent, is het enige wat zij mogen doen deze persoon op de hoogte brengen dat er inderdaad een gesprek is geweest en dat het resultaat is dat er niets aan de hand is, meer niet.

Wat betreft nagaan wie de anonieme melder is, dat is heel moeilijk. Het enige wat je nog kunt doen is een kopie van jouw dossier opvragen bij het AMK. Dat moeten ze doen. Weigeren ze dat, dan kun je contact opnemen met het College Bescherming Persoonsgegevens in Den Haag, of op hun site kijken, of even op google kijken naar hun internetadres.

Dank jullie voor jullie lieve steun. Jullie kunnen me ook op mijn eigen site mailen, dan kunnen we elkaar bijstaan hierin en elkaar eventueel helpen en steunen natuurlijk. Dit moet inderdaad stoppen. Binnenkort open ik mijn eigen site hierover. Ik hou jullie en anderen op de hoogte hoe de site gaat heten en wanneer die online is.

Lieve groeten aan iedereen en heel veel sterkte.

Karin

Reactie voor op de website?

20.61. AMK en valse melders staan voor schut

Lieve mensen,

Vanmorgen met onze zoon naar onze kinderarts geweest. Onze zoon heeft de juiste lengte, bijna 1.30 meter en juiste gewicht, 28.2 kilo. Precies zoals het bij zijn leeftijd hoort. Dus niet zoals de anonieme en valse melders aangaven, te dun en te bleek. Onze zoon heeft inderdaad een iets blekere huid, maar dat komt omdat hij iets rood haar heeft. Ook niets bijzonders.

De heren en dames valse melders en het AMK staan dus finaal voor schut en ze hebben geen been om op te staan meer. Daarom gaan wij nu andere stappen nemen. Wij pikken dit niet langer meer.

Karin

Reactie voor op de website?

20.62. Melding kindermishandeling door pleeggezin wegens wraak

Hallo,

Wij zijn gezin met in totaal 4 kindjes. 1 kind hebben wij vrijwillig uit huis geplaatst daar de hulp die wij kregen via pgb werd stopgezet. Uit onmacht, verdriet en angst hebben wij ervoor gekozen onze zoon vijwillig uit huis te plaatsen. Wij hebben toen gekozen voor een leefgroep. Maar dit kwam niet ter sprake, onze zoon moest naar het pleeggezin waar hij voorheen ook even had gezeten. Hier waren wij het al niet mee eens daar het pleeggezin ons bij vorige plaatsing vooral tegenwerkte met contact ed.

Vervolgens toch maar ingestemd. Maar, zoals je raadt, loopt het weer mis. Pleegmoeder weerhoudt contact, bemoeit zich met de telefoontjes die zoon naar huis pleegt. Zo zegt zij alles voor wat hij moet zeggen. Vervolgens verandert zij de huisarts en tandarts zonder toestemming. Ze gaat met zoon naar huisarts zonder toestemming. Zoon woont al vanaf februarie dat jaar in het gezin en pleegmoeder gaat in september naar huisarts vanwege hoofdpijnklachten en legt daar haar vermoedens neer. Hier worden wij op aangesproken, waar wij best van schrikken. Vervolgens ons gevoel uitgesproken betreffende dit gezin: we vinden het te groot, ze werken tegen, weerhouden contact enz enz.

Vervolgens na lang nadenken besluiten we de uithuisplaatsing te herroeppen en geven we aan dat we hem graag naar huis willen, en dat er in de thuis-situatie gewerkt moet worden. Dit is beter voor hem, maar ook voor de rest van het gezin. En zo behouden we fatsoenlijk contact met hem.

Vervolgens begint het getouwtrek van pleegmoeder. Ze haalt alles uit de kast om te zorgen dat ze hem niet naar huis hoeft te laten gaan. En wat denk je? Ja ze geeft aan dat wij hem thuis mishandeld hebben. Wel vreemd dat hij er nu mee komt, want in al die tijd hebben we onder bjz en de hulpverlening gestaan en nooit is er een vermoeden geweest van kindermishandeling. Zo heeft zij even gauw via de huisarts een brief geregeld waarin de huisarts verklaart dat hij opzettingen heeft aan schedel, en dat dit komt door ernstige mishandeling. Ook heeft zij op de een of andere manier een foto bemachtigd waar onze zoon met een blauw oog op moet staan. Vreemd, bij ons nooit geconstateerd dat hij een blauw oog had.

Nu heeft pleegmoeder het voor elkaar, is er vots uitgesproken en een uhp van 4 wkn. Nu mogen wij ons een week later gaan verweren bij de kinderrechter. Maar ja, dat zal zoals gewoonlijk zijn, dat zij geloofd worden en wij niet. Wij zullen dan ook alles in het werk stellen om te bewijzen dat er nooit in de thuissituatie een vorm van kindermishandeling is opgemerkt. En wel vreemd, want alleen hij zou mishandeld zijn en niet de rest van mijn kids.

Wie heeft een soortgelijke situatie meegemaakt en kan mij hun verhaal vertellen, en wat er uiteindelijk is uitgekomen.

mama

Reactie voor op de website?

20.63. Aangifte doen wegens laster

Volgende week ga ik aangifte doen bij de politie wegens laster tegen een leerplichtambtenaar.
Hij/zij heeft tegenover het AMK zeer lasterlijke dingen gezegd. Ik heb vorige week advies gevraagd aan een advocaat en hij/zij adviseerde mij om tegen een aantal personen aangifte te doen wegens laster.
Ook hebben wij binnenkort een gespek met een leidinggevende van het AMK om de leugens en laster die in een afsluitbrief door haar/hem verteld zijn. Woorden zijn totaal verdraaid en er staan enorme leugens in deze brief. Als het AMK deze woorden niet kan weerleggen, dan zal ook tegen deze medewerker/ster aangifte gedaan worden.

Er komt op korte termijn een site aan over dit alles en de rol die de politie hierin gespeeld heeft. En ik heb de heren en dames politici in Den Haag wederom gemaild omdat ze nergens op reageren. Nee, ze zijn het gewoon eens met de valse meldingen bij het AMK, ze keuren het zelfs goed.

Wordt vervolgd.

Ik hou jullie op de hoogte over de site.

Karin38

Reactie voor op de website?

20.64. Kun je niet maken Janny!

Reactie op Anonieme melding kindermishandeling

Het wordt steeds gekker, ik ben een moeder van 2 kinderen, 12 en 10 jaar, 2 tieners/pubers met veel zorg nodig, specialistische zorg, medicijnen, begeleiding van zowel ziekenhuizen als ellendeverlening, bedoel hulpverleningsinstanties.

Ik ben alleenstaand, vrouw en allochtoon. Ik heb een baan en heb het te druk om nog ergens extra's bij te kunnen hebben.
En nou komt het: Ik word beschuldigd van kindermishandeling in een brede zin, alles wat je van mishandeling kunt bedenken, wat ik dan niet deed, maakte mijn ex man af. Ja want mijn kinderen gaan ook gewoon naar hun vader.
Het contact gaat goed, voor en met mijn kinderen moet ik overal.

Ik begrijp echt niet dat dit echt waar kan zijn, de melder is de buurvrouw van de vader van mijn kinderen. Zij kent mij niet eens, ik word echt gek als ik hier aan moet denken, toch moet ik me rustig houden.
Dit is voor jou Janny, de hulpverleenster:
Hoor je het echt niet dat als AMK een klein beetje naavraag doet, in ieder geval op school (laat staan huis, die weet alles) Ik kreeg een brief, ik werd uitgenodigd, 2 dagen voor mijn eerste vakantie met mijn 2 kinderen, ik moest op een donderdag komen.
Iemand maakt zich zorgen, dat k*t wijf kent me niet eens, die depressieve buurvrouw, die niets heeft te doen behalve mensen begluren, nadat het haar niet is gelukt (zo'n melder doet iemand zo iets vreselijks aan met een doel, maar zo iemand als die dit doet over onze zielen, dan is deze een monster en psychiatrische idioot).

Eerlijkwaar ik ben zo erg boos, en dan komt een hulpverlener vertellen dat andere kinderen dit en dat, en de kindere waar het omgaat, die zijn helemaal niet meer in beeld, als zulke stomme idioten dit doen, AMK volgt, werkt volgens een boekje, het plaatje klopt, het is heel moeilijk, het is vers, ik laat het niet hierbij zitten en laat het niet aan me vreten, Want ik zorg met alle liefde en erg graag voor mijn kinderen, dit blijf ik doen ondanks het soms moeilijk is. Als persoon heb je ook eigen problemen, ik ben onzeker geworden, ik geloof niemand meer, ik reken op niemand, ik sta hier en alleen met mijn kinderen, mijn leven is niet gestopt en gaat door, maar AMK wat ze kinderen aan doen.

Ook om technische en automatiseringsproblemen. het ergste is dat ik altijd in heb geloofd dat AMK voorzichtig met meldingen gaat, nou ik weet inmiddels wel beter!

Reactie voor op de website?

20.65. Nieuw te maken zwartboek AMK en Jeugdzorg

Aan alle slachtoffers van het AMK en Jeugdzorg,

Ik ben bezig met het maken van een zwartboek met verhalen van ouders, verzorgers en kinderen die het slachtoffer zijn van het AMK en Jeugdzorg en valse meldingen.
Iedereen kan daar zijn of haar verhaal, geheel anoniem, in laten zetten. Er is al een eerste opzet gemaakt van dit zwartboek, en bij mij op te vragen zodat gezien kan worden wat ongeveer de ruwe opzet is. Er staan al twee verhalen in, een van een vader van twee kinderen en van mij.
Iedereen kan reageren door te mailen naar en de eerste opzet aanvragen of hun verhaal vertellen.
Het is de bedoeling dit zwartboek in de loop van de tijd aan te bieden aan minister Rouvoet en de politiek in Den Haag. Want op deze manier worden er steeds meer en meer ouders het slachtoffer van valse meldingen en van het AMK en Jeugdzorg.

Reactie voor op de website?

20.66. Mee en AMK

Reactie op Vele reacties hier

Inderdaad alle verhalen lijken super op elkaar.

Ons gezin met 4 kids van bijna 16-13-11-9 jaar heeft ook met dat onderuitgehaalde amk te maken, wat kunnen die lui gal spugen over mensen die hun uiterste best doen voor 4 verstandelijk beperkte kinderen en alle hulp in huis.
Het begon met Mee, ik moest voor de oudste vervoer regelen om van een soos thuis te komen. Dit lukte niet het duurde van begin zomervakantie tot einde herfstvakantie. Maar die medewerkster had in de tussentijd al het amk gebeld en haar zorg uitgesproken tegen over amk. Ze wilde dit na gesprek met ons niet afmelden. dat gesprek was echt net het amk alles verdraait!!!!
Het amk kwam afgelopen week op visite en begon over ons gezin en hun versie en wat blijkt je wordt als gezin weer door de strond getrokken.
Maar ook onze kids, en dat is het ergste. Ze smullen van jou voor werk want we waren al bezig om de oudste begeleid te laten wonen, en alle hulp die hij nodig heeft is geregeld.

Toen begonnen ze aan de andere 3 kinderen en wat daar voor bagger uit kwam daar kan ik een boek over vullen! En dat terwijl ze de kids niet kennen.
We hadden diverse anonieme telefoontjes op onze goed naam staan, achteraf de oude taxi chaufeuze waar de oudste mee naar school reisde!!!]

We zijn ten einde raad en we zijn kots misselijk van MEE en AMK maar ook JZ

Reactie voor op de website?

20.67. Artikel in Trouw

Reactie op De buren

Hoi allemaal,

Wij hebben dit ook meegemaakt en aangezien ik journalist ben, wil ik dit graag in de pers hebben. Ik heb Trouw een mail hierover gestuurd en ze willen er graag aandacht aan besteden, ze hadden er geen idee van dat dit gebeurde! Nee, daar was ik al bang voor. Helaas ga ik zelf het stuk niet schrijven, omdat ik er te dichtbij sta, maar aandacht is er in ieder geval wel voor! Dat wilde ik even laten weten.

Groet,

Joke

Reactie voor op de website?

20.68. Rechten van de ouders

Zie hier als je meer wilt weten over de rechten van ouders bij een AMKmelding

Reactie voor op de website?

20.69. Vraag

Hoi Karin,

wij hebben een vraag heb jij de site al online? Wil graag wat doen namelijk wij hebben ook een melding gehad en het amk al hier gehad. Ik ben er helemaal kapot van en na aanleiding van de uitzending van 'das je goed recht' afgelopen zondag avond wil ik graag iets betekenen voor de mensen die dit overkomt of nog gaat komen.

Hoop graag wat van je te horen en je site te kunnen bewonderen.

gr Agnes en Harry

Reactie voor op de website?

20.70. Valse melding

Ik had in mn vorige woning last van een bovenbuurman die me stalkte en het leven zuur maakte omdat ik zijn verliefdheid niet kon beantwoorden. Deze man heeft de dierenbescherming gebeld, het programma vermist waar ik in zat omdat mn grote liefde vermist is (hij ging zeggen dat ik achter de vermissing zat) en ook de kinderbescherming. Ik zelf heb een zwaar verleden gehad en zo heeel veel gefeest, maar toen ik hoorde dat ik zwanger was overal acuut mee gestopt. Mn kleine is een geschenk uit de hemel ik dacht namelijk dat ik onvruchtbaar was.

Toch heb ik na de eerste melding eerlijk over mijn onstuimige verleden gepraat bij het AmK omdat ik dacht ik heb niets te verbergen en de waarheid duurt het langst. Nou mooi niet. Toen ik ging verhuizen heeft de bovenbuurman het gehoord dat ik weg ging, en heeft nog eens AMK gebeld en weer werd alles na-gevraagd en weer werd ik voor aap gezet. De kinderopvang, consultatie buro, de dokter, ze gaan je toch scheef aankijken. Ik vind het vreselijk, en heb er slapenloze nachten van. Het Amk maakt fouten en wat nu als ze mn kind weg halen? Je ergste nachtmerrie! Mn kind is de reden dat ik leef, ze is mn leven. Het zal je maar gebeuren. Ik ben van plan ze te blijven schrijven net zo lang tot het dossier vernietigd wordt en als het moet hulp vragen aan mn advocaat ed,...

Petra

Reactie voor op de website?

20.71. Site nog niet in de lucht

Hallo Agnes en Harry,

De site is nog niet in de lucht. We hebben op dit moment wat kleine problemen die we eerst op gaan proberen te lossen. Hebben via Jeugdzorg opvoedhulp moeten accepteren en het eerste gesprek ging direct al mis. Er werden daar door een medewerkster inpertinente vragen gesteld.

Heb afgelopen dagen contact gehad met een vertrouwenspersoon en deze heeft ons goed op weg geholpen en hij begreep er ook allemaal niets van. Wij hebben wel bij andere instanties vragen neergelegd en wat we nu moeten gaan doen. Hoop dat we deze week nog teruggebeld worden hierover en dan kijken of we klachten officieel in kunnen dienen. Morgen moet ik ook nog even bellen naar het college bescherming persoonsgegevens. Wat allemaal wel en niet mag.

En door alle stress van de afgelopen weken door de instantie die de opvoedhulp moet geven, is mijn man zijn gezondheid weer wat achteruit gegaan. Maar ik vind jullie steun heel erg lief en hartverwarmend. Je kunt me altijd of binnenkort altijd mailen op mijn eigen mailadres en dan zal ik je het hele verhaal vertellen wat deze instantie allemaal gedaan heeft. De site is dus voor nu even in de wachtkamer gezet. Excuses hiervoor. Ik hoor jullie wel via mijn eigen mail.

Groet, Karin38

Reactie voor op de website?

20.72. AMK is net zo erg als jeugdzorg

Reactie op AMK lullige (schadelijke) werkwijze

Ik ben een moeder van tien kinderen. Van mijn ex heb ik er zeven en de rest van mijn nieuwe man. Mijn ex stalkt mij vanaf de scheiding. Zich niet laten uitschrijven waardoor ik geen uitkering kon aanvragen, zich nooit aan de afspraken houden, de belasting wijs maken dat ik een eenmanszaak had zodat die over de vloer kwamen, abonnementen afsluiten op mijn naam, de kinderen zoveel leugens vertellen dat wij moesten laten zien dat het anders was en tot slot meldingen gedaan bij AMK.

De meldingen waren: de kinderen mochten in de middag en in de avond niet buitenspelen, een kind van 10 jaar mag niet om zeven uur naar bed ook niet als het vijf minuten later slaapt dat is niet gerelativeerd naar de leeftijd, ze zouden worden geslagen door iedereen, een van de kinderen zou niet hebben gereageerd op een fout die amk had gemaakt, ik heb de rekening hier liggen van een kapotte tafel. Ook zouden wij over de hoofden van de kinderen werken, en dat alleen omdat de ex de kinderen zoveel leugens verteld, dat wij niets meer konden zeggen want wij waren toch maar leugenaars, want dat zij hun vader.

Op advies van een psycholoog hebben wij de documenten van de alimentatierechtzaak op tafel gelegd, en toen zagen ze hoe het zat. En of wij niet konden verhuizen?? Wij hebben een huis waar wij zeven kamers van kunnen maken, en de oudste gaan binnen kort hun huis uit. Waar zijn ze mee bezig. Nu willen ze een gezinscoach in huis laten komen. En ik moet een mediation met mijn ex aangaan, zijn ze nu helemaal gek??? Ik heb aangifte tegen stalking gedaan, dan ga ik toch niet met hem om de tafel zitten?

Maar als ik het niet doe dan gaan ze advies inwinnen bij de raad van de kinderbescherming. Ik ben totaal van de kaart en weet geen uitweg meer. Ik mag hier gewoon mijn kinderen niet opvoeden. Het is te gek voor worden, en dat doordat een gestoorde, ziekelijke vader zijn eigen kinderen aangeeft bij AMK, om hun moeder te zieken. die man moeten ze opsluiten.

Liek

Reactie voor op de website?

20.73. Petitie tegen onterechte meldingen kindermishandeling

Ik heb een petitie aangemaakt op petities.nl om te kijken of dat helpt.

Dus mensen die onterecht beschuldigd zijn voor kindermishandeling, kijk er even naar en laat je handtekening achter, mischien dat dit dan helpt, aangezien we al veel meer hebben geprobeerd.

Sylvia

Reactie voor op de website?

20.74. Reactie op artikel Trouw

hallo,

ik hoorde vanmorgen inderdaad het bericht op rt4 journaal dat er aandacht wordt besteed door de krant Trouw aan de valse meldingen.

Jammer dat we daar niet op kunnen reageren, wij zijn de ook mensen die er wakker van liggen dat er een melding is gedaan die onterecht is en ik wil er zeker voor vechten en helpen dat er wat aan gedaan gaat worden.

gr de fam. Buunders

Reactie voor op de website?

20.75. Geraniumstraatje... en huilen van een kind.

Ja, weet je wat leuk is: dat je heel veel voor moeite hebt gedaan (IUI etc) om eindelijk een kind te kunnen krijgen, je alles voor het kind over hebt, je in een dorp komt te wonen en men je als een buitenstaander ziet, en iemand uit de buurt uit rancune anoniem de melding bij Jeugdzorg heeft gedaan ivm huilen...(-> logisch want 2,5 dag per week op een kinderdagverblijf heb je zo een griep of een verkoudheid te pakken + doorkomende tandjes).

Wij een brief ontvangen dat er onderzoek is gepleegd ivm deze melding en zij tot de conclusie komen dat er vooralsnog geen reden is om aan te nemen dat er daadwerkelijk van kindermishandeling sprake is en wij 10JAAR! geregistreerd zullen staan!

Werkelijk, ik kan mij zo kwaad maken, het doet zo'n pijn. De onmacht! En dat wij nu niemand meer in de straat kunnen vertrouwen. De hele buurt kan nu denken dat wij ons kind mishandelen. Want er wordt behoorlijk "geklept" in de buurt. Da's leuk! Zometeen gaat het buitenspelen en heeft het een schaafwond... worden we weer onderzocht zeker?

Geweldig dat er voor mensen die onterecht van kindermishandeling beticht worden zij voor deze laster totaal geen mogelijkheid hebben om verhaal te halen en die lui die dit op hun geweten hebben een gezin compleet kunnen ontwrichten!

Misschien zou onze minister van Jeugd en WELZIJN ook eens hier over na kunnen denken??

Rien

Reactie voor op de website?

20.76. Anonieme melders ontlopen de dans

Hallo Rien,

Anonieme melders ontlopen de dans en jouw gezin wordt compleet kapotgemaakt.

Wij zijn ook bijna 2 jaar bezig geweest om onze zoon te krijgen, via IVF dan. Kind bijna twee keer tijdens zwangerschap kwijtgeraakt door fouten van artsen. Een keer doordat je bijna uitgedroogd bent en een arts die dienst had het probleem niet onderkende en de tweede keer omdat ze je dossier niet hebben ingezien en je kind bijna sterft.

En dan gaan buren uit pure nijd omdat je man een invalidenparkeerplaats voor onze eigen deur krijgt, je dwars zitten en met grote steun van hun vriendje de wijkagent gaan ze anonieme en valse meldingen doen bij Jeugdzorg. Jeugdzorg heeft geen poot om op te staan, geen enkel hard bewijs in hun handen, maar ze willen zich toch blijven bemoeien met je gezin. Want in hun ogen ben je schuldig.

En de valse melders ontstpringen de dans. Maar ze durven je niet meer aan te kijken, houden zelf hun kinderen de hele dag binnen en slaan zelf wel hun kinderen. Zetten hun kinderen met de vrieskou buiten in de tuin voor straf en noemen hun eigen kinderen rotkinderen en slaan ze behoorlijk hard. Maar jij wordt met de vinger nagewezen in je eigen buurt. Ook omdat de buren je over de tong halen. Zij doen het en jij moet hiervoor boeten.

Je gaat door het vuur voor je eigen kind omdat je hard voor hem heb moeten knokken en nog heeft Jeugdzorg het lef om je te vragen of je kind wel gewenst is. En nu zit je onder dwang van jeugdzorg aan opvoedhulp vast, voor hoe lang is geheel onbekend. Daarom raad ik iedereen een goede advocaat te zoeken. Zoek op internet naar familierecht advocaten die ook veel van jeugdrecht weten en die Jeugdzorg aan durft te pakken. Het zal lang zoeken zijn, maar er zijn wel een aantal advocaten die het aandurven. Hebben wij ook gedaan met goed resultaat.

Zeer zeker doen!!! Want Jeugdzorg zal je gezin nooit loslaten als ze je eenmaal in hun mangel en handen hebben.

karin38

Reactie voor op de website?

20.77. Oproep aan iedereen om Rouvoet te schrijven via zijn profiel op Hyves

Oproep aan iedereen die het slachtoffer is van het AMk en Jeugdzorg via Hyves minister Andre Rouvoet je eigen verhaal te schrijven. Op een nette manier, maar wel dat het eens tot hem doordringt hoe verkeerd hij bezig is geweest de afgelopen jaren. Heb ik ook zo net gedaan en het lucht enorm op.

Heb je geen profiel op Hyves, dan is het heel makkelijk om een profiel aan te maken, met een andere naam en met zo weinig mogelijk prive gegevens. De man moet voor eens en voor altijd duidelijk gemaakt worden dat zijn beleid heel veel gezinnen kapot heeft gemaakt. Want zo kan het gewoon niet langer.

Heb je vragen hoe dit moet, mail me dan en dan leg ik je het uit hoe je het moet doen.
Ik zeg: gewoon doen!!!!

Reactie voor op de website?

20.78. Minister Roevoet mailen

Als je minister Rouvoet persoonlijk wilt mailen en niet via Hyves, kun je hem mailen via . Ik heb dit mailadres via zijn eigen ministerie gekregen. Dus heb ik direct mijn hele verhaal aan hem gemaild in de hoop dat hij hier wel op zal reageren. Ik zeg nogmaals: gewoon doen.

Karin38

Reactie voor op de website?

20.79. Wat is nu kindermishandeling?

Reactie op De buren

Ook ik ben in het najaar aangeklaagd wegens zeer zware kinderverwaarlozing! Ik, het zorgzame meisje van het ziekenhuis wat heel veel oog heeft voor kinderen en er altijd creatief mee bezig is! Aangemeld door mijn eigen ouders! En mijn ex! Omdat ik een nieuwe vriend heb en daarmee graag wil samenwonen. We waren bezig met de koop van een huis en prompt mag ik van de rechter ook niet verhuizen. Dat moest ik weten gezien artikel 2.2. Sorry, maar never heard off! Nergens te vinden op internet, maar wel een schuld van 21.500 euro! Of het niets is. Ik heb de koop van het huis stop moeten zetten en daarom deze schuld gekregen.

En de vader? En mijn ouders? Die leven gewoon verder of er niets aan het handje is! Op dit moment doet de Raad van de Kinderbescherming onderzoek. En zijn we al weer 6 maanden verder. 6 maanden!! Ik begrijp heel erg goed dat er gemeld moet worden als kinderen mishandeld worden, maar om mensen die het leuk vinden om zomaar een gezin even aan te melden bij het AMK en er een rechtzaak bovenop gooien, en er ongestraft mee weg komen vind ik echt belachelijk!! 112 bellen doe je toch ook niet voor de lol? Daar worden toch ook boetes voor gelegd terwijl ze dan ook niet zeggen: iedereen moet 112 kunnen bellen? Waarom mag het AMK en de RAAD wel voor de lol gebeld worden? Of laat ik het anders zeggen, zie de sire reclame: Aardige mensen, hoe gaan we er mee om?

Ik heb verdomd veel voor mijn kinderen over en qua opvoeding heel erg goed mijn ogen open! Stel een boete in voor dit soort praktijken!

Bianca

Reactie voor op de website?

20.80. Foute diagnoses kindermishandeling

RIJSWIJK - Artsen, jeugdzorgmedewerkers en justitie schieten vaak tekort als het gaat om het vaststellen of er sprake is van kindermishandeling en misbruik. Bij de helft van zaken die het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bekeek, werd een verkeerde diagnose gesteld. Dat zegt Rob Bilo, forensisch arts bij het NFI, zaterdag in het radioprogramma Argos. Door de fouten wordt kindermishandeling over het hoofd gezien of in andere gevallen onterecht vastgesteld. "Als het gaat om de duiding van lichamelijk letsel kun je bij een op de twee gevallen toch je twijfels hebben", aldus Bilo.

Dat heeft forensisch arts Rob Bilo van het NFI gezegd in het radioprogramma Argos. Daardoor wordt kindermishandeling niet herkend of in andere gevallen onterecht vastgesteld. Volgens Bilo ontbreekt het hulpverleners vaak aan deskundigheid om letsel goed te kunnen beoordelen. Jaarlijks zijn er 100.000 tot 160.000 gevallen van kindermishandeling in Nederland. In 25.000 gevallen gaat het om ernstige mishandeling.

Reactie voor op de website?

20.81. Belangrijke artikelen voor ouders die met AMK en Jeugdzorg te maken hebben

Aan alle ouders die te maken hebben met Jeugdzorg en AMK.

Je hoeft niemand bij je thuis binnen te laten. Hieronder zijn een viertal artikelen die je privacy en dat van je kind beschermen. Ik raad ook iedereen aan dit goed door te lezen en als iemand van Jeugdzorg en het AMK aandringt op een huisbezoek, kun je nu zeggen dat je dit niet wilt. En als ze moeilijk en lastig gaan doen, laat je hem of haar deze vier artikelen zien.

Wij hebben dit gisteren ook toegepast bij een medewerkster van de instantie die ons moet helpen met de opgedrongen opvoedhulp. Zij was het hier niet mee eens, maar we hebben toen tegen haar gezegd dat ze maar contact op moet nemen met onze advocaat. Want ook deze heeft ons hierin geadviseerd niemand bij ons thuis binnen te laten. Want ook de rechten van je kind zijn beschermd, kijk maar naar het laatste artikel dat voor je kind bestemd is.

AMK en Jeugdzorg vinden dit niet leuk, maar het zijn je rechten. Deze artikelen zijn onder andere uitgezocht door de Nationale Ombudsman in een geheel andere zaak en door ons op internet gevonden. Mijn advies is dan ook: gebruik ze zeer zeker.

Als er iemand vragen heeft, dan hoor ik dat vanzelf wel.

Artikel 10 eerste lid van de grondwet. Daar staat in: ieder heeft behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer.

Artikel 8 eerste lid van het Europese verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden (EVRM). Een ieder heeft recht op respect voor zijn priveleven, zijn familie- en gezinsleven, zijn woning en zijn correspondentie.

Artikel 17 eerste lid, van het internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rachten (IVBPR). Dit houdt in: niemand mag worden onderworpen aan willekeurige of onwettige inmenging in zijn priveleven, zijn gezinsleven, zijn huis of zijn briefwisseling, noch aan onwettige aantasting van zijn eer en goede naam.

Artikel 18 van het internationaal verdrag inzake de rechten van het kind is het recht op bescherming tegen inmenging in het gezinsleven van een kind neergelegd. Dit houdt in dat niemand zich niet zo maar mag inmengen in je priveleven.

Aan alle ouders en kinderen die met Jeugdzorg en AMK te maken heeft: gebruik deze artikelen, ook als je een advocaat hebt moet je deze artikelen aan hem of haar doorgeven.

Karin38

Reactie voor op de website?

20.82. Ook slachtoffer van valse melding van de buren

Reactie op Valse melding aanpakken

Wij hebben ook zoiets meegemaakt we hebben ook een groot gezin met 4 kids van 9, 8, 5, 4, en zijn zeer aan elkaar gewaagd, maar ze kunnen ook niet zonder elkaar. Maar de buren weten niet hoe kinderen onderling kunnen zijn en denken precies te weten hoe je 4 kids op moet voeden; ze hebben er zelf maar 1. Dus hebben ze maar een melding gedaan terwijl ze ons en onze kinderen nog nooit hebben aangesproken sinds wij er wonen. Maar ik wil een paar dingen aan de mensen meegeven die ook met AMK te maken hebben: We zijn niet verhuisd hoewel we dit wel van plan waren, maar we hadden later zoiets van: ons krijg je door die melding niet weg. We laten zo ook zien dat we boven ze staan. We zijn er sterk uitgekomen en ik ben trots op mijn 4 kids

Mochten er vragen zijn mogen, jullie altijd contact met ons opnemen.

Gr. Fam. van der Werf

Reactie voor op de website?

20.83. Verdriet

Reactie op Valse melding

Hallo iedereen,

Wij hebben tevens met een onterecht en natuurlijk anonieme melding te maken gehad. Het hele verhaal heeft negen weken geduurd maar voor mij voelde het als negen jaren.

De melding was zo vaag, onze kinderen zouden veel huilen, zeker de jongste. Ik woon in een rijtjeshuis met meer jonge gezinnen in de straat en alle kinderen huilen. Mijn twee kinderen van 6 en 3 zijn de hele dag met elkaar aan het concureren en dat geeft gehuil. Maar GEEN KINDERMISHANDELING!!!

Nu heb ik onlangs gehoord dat 1 op de 10 meldingen niet klopt, erg veel vind ik. Ik zou hier graag meer aandacht voor willen, want het AMK vindt dat je er maar overheen moet stappen en verder moet gaan met je leven alsof er niets gebeurd is. Ik heb het er erg moeilijk mee en ik voel alle pijn die de andere mensen ook beschreven.

Iedereen die hetzelfde heeft meegemaakt of jammer genoeg nog moet meemaken, veel sterkte en geloof in jezelf!

Vriendelijke groet,

Leonie

Reactie voor op de website?

20.84. Steun voor alle ouders

Lieve Leonie,

Wij weten precies hoe je je voelt. De meldingen zijn vaag en slaan nergens op. Wij leven al ruim een jaar zo. Nu hebben we een advocaat gevonden die op komt voor de rechten van ons kind. Want eigenlijk zijn de kinderen de dupe hiervan. Zij lopen hierdoor ook heel veel schade op.

Je gaat inderdaad al de tijd dat het AMK bezig is met het onderzoek naar de melding door een hel. Een nachtmerrie. En dat gaat niet zo maar over. Maar onthoud een ding, je staat niet alleen hierin. Alle ouders van dit forum weten hoe je je voelt. Soms heb je het idee dat jij een crimineel bent die zijn of haar kinderen mishandeld. Maar dat ben je zeer zeker niet, hou dat altijd voor ogen.

Jeugdzorg en het AMK kunnen nooit weten hoe jij je als ouder voelt, vals beschuldigd worden. Negen van de 10 dames die daar werkt zijn hele jonge dames, vaak zonder kinderen en ook gevoelloze dames. Medewerkers die ervan houden jou onder druk te zetten, je laten voelen dat je totaal geen rechten hebt en zij alleen alles mogen. Je onder druk mogen zetten. Maar ze hebben geen enkel recht om dit te doen. Jij als ouder hebt alle rechten in handen.

Als je een paar onderwerpen terugkijkt op dit forum vindt je vier artikelen waarin je als ouder en slachtoffer heel erg sterk mee staat en ook je kinderen. Je hebt meer rechten dan Jeugdzorg je wijs mee maakt. Want alleen al door dit onderzoek te doen hebben ze deze artikelen al mee geschonden.

Je staat niet alleen en we steunen je zeer zeker hierin als je vragen hebt of alleen maar je verhaal kwijt wilt.

Jij ook heel veel sterkte de komende tijd en geniet van je partner en je gezin.

Lieve groeten. Karin38

Reactie voor op de website?

20.85. valse melding van de buren?

Reactie op Valse melding van de buren?

Ik ben het helemaal met jullie eens ik heb namelijk hetzelfde probleem. Wij kregen verleden week maandag ineens de politie op de stoep met de melding dat mijn kind veel doet huilen. Ze kwamen met 2 man sterk in uniform en politie wagen. Ik was toch een partijtje boos dat wil je niet geloven.

Sinds wanneer mag een kind niet huilen!!!
Ik heb een peuter van 2 bijna 3 en daar zit een kop op dat wil je niet weten. dus wij houden ook gewoon voet bij stuk nee is nee! Wij wonen in een zwaar christelijk dorp waar alles wat zij doen goed is en de rest dat deugt niet . Normaal heb ik daar schijt aan en ga ik mijn eigen weg maar sinds de politie aan de deur heeft gestaan durf ik de deur niet meer uit. ze hadden dan wel gezegd dat alles er netjes uitziet en dat het gezellig is en dat ik me verder geen zorgen hoefde te maken maar donderdag lag de brief van het amk op de mat.
Belachelijk!!!
Nu heb ik het geluk dat ik ex politieagenten in mijn familie heb dus we hebben gelijk een plan de campagne opgezet. Morgen komen ze in mijn huis en dan is het wel zo ik stel de vragen en niet hun wie wat waar waarom noem maar op en geven ze geen antwoord dan bekijken ze het rapport maar bij de politie.
Verder is mijn man ook heel erg boos en hij heeft gezegd dat het gewoon achterlijk volk is en dat hij dan wel een maand vrij neemt en ook iedereen aan gaat geven van wie hij de kop niet vindt aanstaan want dat is gewoon het hele verhaal.
Ik ga niet naar de kerk en dus hoor ik er niet bij en dan denken ze we pakken ze zo maar aan om je te laten weten dat je er niet bij hoort nou ik kan je wel vertellen dat als ik er achter kom wie dit gedaan heeft dan zijn er vele manieren om iemand zijn leven tot een hel te maken want zo boos ben ik nu!

een boze moeder die geen geloof meer heeft in dit rechtssysteem

Reactie voor op de website?

20.86. Ook ik

Ik ben in 2002 gescheiden, had toen 4 dochters. Ik heb bijna een jaar in een blijf van mn lijf huis gezeten met die 4 (jongste 12 weken, oudste 7). Toen kreeg ik mijn huis en ik woonde er nog geen paar maanden of ik kreeg al zo'n brief van het amk. Mijn ex was degene die me had aangegeven. Natuurlijk bleek er niks aan de hand. Zo nog 4!! keer.

Intussen ben ik getrouwd en heb nog 4 kinderen gekregen. Nu blijkt waarom. Mijn ex heeft een rechtzaak aangespannen om de hoofdverblijfplaats van de kinderen te veranderen naar hem. Alle documentatie die hij heeft wordt meegestuurd. Wel 5 meldingen, er staat in, betreft een groot gezin, de kinderen krijgen weinig aandacht. Ik heb al een aantal jaar een gezinshulp, die zelf zegt dat er van mishandeling geen sprake is. Volgens mijn ex heeft zij gezegd dat de kinderen bij hem beter af zijn. Hij liegt gewoon, maar het wordt allemaal zo serieus genomen.

Wat kan je doen om te bewijzen dat het gewoon goed gaat met die kinderen, dat ze juist lijden onder dat gedoe van mijn ex, want naar hem wordt niet gekeken!

Simone

Reactie voor op de website?

20.87. Wij zitten met de shit en ib-er gaat vrijuit?

We zijn een jong gezin en hebben samen 1 kindje van 6 jr. Ik mocht begin maart op audientie komen bij de ib-er, en die raade me aan om ons kindje aan te melden bij het ZAT. Zo gezegd, zo gedaan. Want ons kindje had last van concentratie stoornissen, zag/ziet er moe en bleek uit en kon emotioneel niet meekomen met groep 3. Dus ook, met goed vertrouwen in haar, ja gezegd tegen haar. WAS DE GROOTSTE FOUT VAN ONS LEVEN!

Na een paar evaluatiegesprekken onderling was het ZAT uitgekomen op de conclusie dat er NIKS aan de hand was met ons kindje. Dikke shit alom want ons kindje is binnen anderhalve week na de mondelinge uitleg aangemeld bij het AMK, zie bovengenoemde 'risicofactoren'. Want mevrouw had toch nog dr twijfels. En weet je wanner ons kindje is aangemeld? 1 of 2 dagen voordat ze met zwangerschapsverlof ging. ALLES word mondeling uitgelegd, we krijgen geen inzage in leerlingdossier en mogen niks kopieren.

Ik was wel zo vriendelijk geweest om haar te complimeren en te bedanken van haar gedrag. Aanmelding amk die ligt binnen afzienbare tijd bij ons op de mat, onze wereld is ingestort en ben bang wat dit allemaal gaat doen met onze 6-jarige. Help me alsjeblieft want ik weet eigenlijk niet goed waar ik moet beginnen om dit ongedaan te krijgen. En ik zie er tegen op om contact te MOETEN opnemen met het AMK.

Patricia

Reactie voor op de website?

20.88. Wat te doen bij anonieme melding?

Vreselijk om dit allemaal te lezen. En wat moet je doen?

Zou het een idee zijn om van mensen die je goed kent een positieve verklaring te vragen op schrift, ondertekend en wel. Een verklaring waarin staat dat je goed met je kinderen omgaat.

Als je een stel van die verklaringen hebt, zeg 10, dan moet dat toch wel gewicht in de schaal leggen? Maak van die verklaringen een kopie, en stuur die naar het AMK.

Zou dit een idee zijn?

Sterkte, Peter.

Reactie voor op de website?

20.89. Vreselijk om te lezen al deze verhalen..

Ik ben moeder van een dochtertje (dus een ouder) en werkzaam bij het AMK als onderzoeker van kindermishandeling. Dagelijks bezoek ik ouders aan huis nadat anoniem of 'open' zorgen bij ons zijn binnengekomen over een mogelijk bedreigd welzijn van een of meer kinderen.

Ik geloof in het werk wat ik doe en ik zie dagelijks hoe kinderen mishandeld, verwaarloosd, misbruikt worden. Ik doe dit werk (net zoals al mijn andere collega's) omdat we van mening zijn dat het geweld tegen kinderen moet stoppen. Maar we komen idd ook minstens zo vaak in gezinnen op huisbezoek waar blijkt (naderhand) dat de melding ongegrond was.

Ja, dat brengt een hoop te weeg..

Naderhand kun je dan stellen dat het zonde van je tijd is geweest en dat je beter met de échte kinderen in nood bezig had kunnen zijn maar jammer genoeg is zoiets altijd alleen maar achteraf (en dus na onderzoek) vast te stellen.

Hoe spoor je kindermishandeling op? Hoe zorg je ervoor dat mensen die kinderen in nood zien en zelf niets durven doen hun zorgen melden?

Er is (niet door mij) maar ooit gekozen voor de mogelijkheid om dit melders anoniem te laten doen. De praktijk wijst uit dat dit werkt, want meer dan voor die tijd durven mensen hun zorgen te uiten. Dit maakt dat veel meer kinderen in nood worden gezien maar het zorgt er ook voor dat er mensen makkelijker misbruik van kunnen maken.

Niet alleen ouders maar ook het AMK wenst dat er een oplossing zou komen tegen het misbruik maken van een dergelijke melding.. maar dat is en blijft een moeilijk punt.

Zo is wel eens voorgesteld dat wanneer we als AMK de indruk hebben dat de melding vals is, we vanuit de organisatie een valse melder melden bij bijvoorbeeld de politie. Maar in de praktijk zijn er tal van voorbeelden dat je bij een eerste onderzoek niets ontdekt en er dan toch een tweede en (soms enkele jaren later) nog een derde melding over heen krijgt. Soms ontdek je in een tweede of derde melding ineens wel heel veel zorgen, omdat bijvoorbeeld iemand eerder niet durfde te praten en dit later wel doet. Of omdat een kind (dan wat ouder en/of in een andere omstandigheid) dan wel over zijn/haar situatie durft te praten waardoor je naderhand moet concluderen dat wat je in het eerste onderzoek niet zag/kon weten, later toch waar blijkt te zijn geweest.

en ja, het gaat dan wel om ernstige tot zeer ernstige kindermishandeling. Dus blijven dossiers bewaard. Vreselijk voor ouders maar door dat systeem zijn al veel kinderen geholpen.

Niet het welzijn en belang van ouders, maar het welzijn en belang van kinderen staat voorop en centraal bij het AMK. Dat de belangen van ouders ondergeschikt zijn aan de belangen van kinderen resulteert in een kettingreactie van verontwaardigde, gekrenkte en boze ouders... en dan is het lastig ontdekken, welke ouder oprecht gekrenkt is en welke ouder gespeeld gekrenkt is.

Het is in dit werk voortdurend balanceren tussen de verschillende belangen, waarbij we als AMK de opdracht hebben gekregen om het kind als centraal uitgangspunt te nemen.

Ik wens vanuit mijn rol als ouder en ook vanuit mijn rol als AMK'er alle ouders die valselijk beschuldigd zijn heel veel kracht en doorzettingsvermogen toe. Ik hoop net als u dat voor dit probleem ooit een oplossing wordt bedacht al vrees ik met grote vrezen dat dit een thema is en blijft waar altidj iemand de rekening van zal moeten betalen

een AMKér

Reactie voor op de website?

20.90. Schade naam

Reactie op AMK lullige (schadelijke) werkwijze

Inderdaad, Rene, je bent je goede naam kwijt en het stempeltje blijft altijd in je dossier staan waar je ook gaat of staat. Al ben je vrijgesproken, je hebt met het amk te maken gehad en jij hoeft maar met iets ernstigs naar het ziekenhuis te gaan en het hele dossier komt te voorschijn, want ze moeten eens iets over het hoofd zien. Jij kunt je geen foutje meer veroorloven, want je bent al op de vingers getikt. Heel Nederland praat en klaagt over die Rouvoet, maar niemand doet iets. Hier in Nederland. En dat is juist het probleem, een hoop blabla. Maar als puntje bij paaltje komt doen we niks.

Rouvoet moet de keuze hoe op te voeden bij de ouders laten, we wonen in een vrij land. Maar hij wil uitmaken hoe te gedragen en te handelen. Bbrrr, de kriebels van die vent en ook de godsdienst, want die deugt ook niet, stelletje moraalridders.

Reactie voor op de website?

20.91. Hoe nu verder?

Ook hier hebben we te maken gehad met een anonieme melding die door het AMK is afgedaan als onterecht.

Even een reactie op Fam vd Werf. De tips die je geeft hebben wij inderdaad ook gebruikt. We hebben het AMK open ontvangen en zijn in het gesprek heel open geweest hoe het er hier thuis aan toe gaat. Ook ben ik direct in gesprek gegaan met school mede omdat het AMK school zou bellen en omdat mijn dochtertje wellicht iets mee zou krijgen van spanningen thuis (lees 2 heel verdrietige en machteloze ouders). Bij het praten over dit verhaal met vrienden hebben wij echter wel de deksel op de neus gekregen. Er zijn blijkbaar toch mensen die denken: waar rook is, is vuur.

Jammer dat je via deze weg je vrienden leert kennen, maar ook heel verhelderend. Onze melding hield inhoudelijk niet veel in. Wat mij wel verbaasde was dat het AMK dit ook vond, maar toch de melding hebben opgenomen. Nu vraag ik me af waarom zo zoveel overhoop halen als ze zelf ook van mening zijn dat de melding inhoudelijk niet schokkend is (woorden van het AMK). Enkele vrienden om ons heen kunnen dan ook niet geloven dat het AMK hiervoor in actie is gekomen en denken dat wij (ernstige) zaken weglaten en dus niet eerlijk zijn!!!

Tja... en hoe ga je dingen uitleggen/weerleggen die niet geebeurd zijn? Schiet mij maar lek... ik weet het niet.

Inderdaad hebben wij ook het advies gekregen van het AMK om het dossier niet te vernietigen, dit om te voorkomen dat bij een nieuwe melding niet het hele circus weer in actie komt.

Wat ik alleen niet kan plaatsen is dat het AMK in actie komt na 1 melding die ze inhoudelijk niet ernstig vinden. Als de inhoud niet veel voorstelt, dan parkeer je een melding toch en ga je pas verder als er nieuwe meldingen binnenkomen?

Verder beweert de AMK medewerkster dat de anonieme melder bij haar niet bekend is... Maar wel dat het duidelijk een melding uit de buurt is (en niet van mensen die bij ons over de vloer komen...). Wij hebben namelijk gevraagd of het AMK kan terugkoppelen naar de melders dat er hier niets aan de hand is.

Wat ik hierboven lees doet mij dezelfde vraag stellen als vele anderen: wat is de definitie van kindermishandeling? Bij ons kwamen ze kijken omdat er gemeld is dat mijn kinderen wel eens vies zijn (tja, ze zijn klein en spelen en knoeien wel eens) en dat ze te weinig buiten spelen (we wonen aan een doorgaande weg, dus ze spelen vooral in de achtertuin)...

Is het AMK hiervoor in het leven geroepen?

Mijn 2 prachtige kinderen, die iedere dag in een schoon gewassen, gladgestreken setje kleding de deur uitgaan, hebben nu een etiket op hun voorhoofd... Buiten dat een stel ouders die onzeker zijn geworden en niemand meer vertrouwen...

Waar is de nazorg?

Moeder van 2

Reactie voor op de website?

20.92. Mij flikken ze het dus nu ook

Reactie op Anonieme melding kindermishandeling

Ik woon waar ik nu woon al 2 jaar, naar een klein dorpje vanuit de grote stad, heb 4 kinderen van 8 mnd 2, 4 en 6. Kids waarvan de oudste graag op zn kamer op de vensterbank naar buiten kijkt, vooral savond voor hij gaat slapen, soms speelt hij overdag ook boven en kijkt dan naar buiten, heeft hij altijd gedaan. Twee weken terug had hij echter zn raam open gemaakt, ik heb dat meteen verholpen toen ik hem hoorde en zag wat hij aan het doen was, nu kan zn raam niet meer open.

Maar nu twee weken later een broef van het meldpunt kindermishandeling door een anonieme tip, en morgen komen ze dus, ik kan me niets indenken wat er zou zijn, aan de telefoon zeggen ze niets, mn leven is totaal verwoest, ik dacht altjd een goede moeder te zijn, extra moelijk omdat net 5 weken terug mn partner en ik uit elkaar zijn gegaan. (hij is er net zo onderstebovenvan als ik.)

Hoe nu verder en wat staat me te wachten?

Reactie voor op de website?

20.93. Sterkte

Hoi,

ik weet niet van wanneer je berichtje is (moeder van ontdekker/raamklimmertje). Maar het AMK zal wel al bij je zijn geweest. Ik weet hoe het voelt, en onmacht en de onzekerheid. Ben benieuwd waar de melding over ging. Bij mij ging het er dus over dat de kinderen viezig zouden zijn.

Heb inmiddels een brief van het AMK dat zij na onderzoek zich hier niet in kunnen vinden. Ze hebben met school, CB, schoolarts, huisarts gebeld en nergens is de melding bevestigd. Blijft bij ons/mij het gevoel over dat ik niemand meer kan vertrouwen en over mn schouder blijf kijken (niet wetend naar wie). Ook ben ik hierdoor onzeker geworden. Natuurlijk weet ik dat ik een goede moeder ben voor mijn kinderen, maar soms komt dat duiveltje weer voorbij en slaat de twijfel weer toe.

Ik sta nog steeds op het punt van overwegen om te verhuizen. Mijn man wil daar niets van weten. Hij vindt dat we ons dan weg laten pesten. Ergens weet ik dat hij daar gelijk in heeft, maar ik voel me hier niet meer op mn gemak.

Ben benieuwd hoe het met jou gaat na het gesprek met het AMK en of je er iets wijzer van bent geworden. Veel sterkte en succes.

Moeder van 2

Reactie voor op de website?

20.94. Veel verdriet door melding van buren die zelf ongelukkig zijn

hallo

We zijn ook aangemeld bij het amk door de buren

Onze buren waren ook vrienden, maar omdat er op mij geen grip meer te krijgen was en ik inmiddels nieuwe vrienden kreeg, werden ze afgunstig.

Er waren dingen gemeld die niet klopten, dat ik niet voor mijn zoon zorg dat ik hem afschuif naar oma en dat ik hem de hele dagen op bed doe.

Het eerste gesprek was ik helemaal uit mijn doen, moest veel huilen, maar ik was voledig open, ook over mijn borderline. Het 2de gesprek was bij het amk zelf in Groningen en nu geloven ze de melder en gebruiken ze mijn borderline en ik was daardoor een hoog risico voor kindermishandeling!!! En het amk heeft van een mug een olifant gemaakt. Dus toen ik het rapport las werd ik heel boos. Want het is ten eerste zo dat er dingen gigantisch aan worden gedikt. En dan worden mijn buren wel geloofd terwijl ze mekaar de koppen inslaan terwijl hun eigen kinderen erbij zijn, en daar wordt niks aan gedaan.

Nu heb ik binnenkort een afspraak bij het hoofd van het amk en ik hoop daar toch duidelijk te maken dat wij een gelukkig gezin zijn en dat ik trots ben om te zeggen dat ik een goeie moeder ben voor mijn zoon en ik ben er 24/7 er voor hem. Ik hou super veel van hem en ik zou hem nooit verwaarlozen of mishandelen!!!

Mensen mensen, dit is mijn verhaal. Ik ben kapot van verdriet dat mensen je dit aan kunnen doen en er ook nog mee weg komen. Gelukkig zijn er genoeg mensen die beter weten. Maar daar heb je nu niks aan omdat ze daar niet naar luisteren.

veel verdriet en onzeker

Reactie voor op de website?

20.95. Wat doet het AMK met valse meldingen?

Reactie op Wat te doen bij anonieme melding?

Als pleegmoeder van 2 - 6 kinderen heb ik 3 keer een valse melding gehad van buren. Doordat ik goede begeleiding heb van een pleegzorgwerkster is dat door haar ook afgehandeld. Maar het brengt erg veel onrust en wantrouwen in je gezin, vooral naar de buurt toe.

Nu zou ik willen weten wat het AMK doet met valse meldingen. Want het kan dan misschien nodig zijn om overal op in te gaan, maar uiteindelijk ben je wel "slachtoffer" van je buren. Zelf voel ik dat als smaad en daar kun je aangifte van doen. Zijn deze mensen strafbaar, wordt er iets gedaan tegen hen of kunnen buren of familie dit ongestraft doen?

Als onze naam in de dossiers blijft staan dan toch hopelijk ook de namen van de mansen die deze valse melding hebben gedaan, zodat er met hen gepraat gaat worden als ze dit weer flikken. Op z'n minst.

Els

Reactie voor op de website?

20.96. Valse melders aanpakken

Beste Dames,

Bij ons is de melding op zich zelf (ook op papier) door het AMK afgewezen. Toch gaan ze voor de zekerheid over 3 maanden nog eens een belrondje doen. Blijkbaar is het voor het AMK niet te geloven dat er écht onterechte melding bij hun binnenkomen...

Bij ons wordt er nu ook gesteld dat ik onzeker ben en dat er dan wellicht in de toekomst een probleem zou kunnen optreden bij het opvoeden van de kinderen als ze groter en mondiger worden (ze zijn nu 3,5 en 5 jaar). De inschatting dat ik onzeker zou zijn is gemaakt tijdens het gesprek bij ons thuis en doordat ik ze heb gebeld na 8 weken omdat ik nog niets had gehoord qua conclusies (ze hadden de "uitslag binnen 6 weken beloofd).

Ook het feit dat wij er met vrienden over hebben gepraat werd in het verslag aangemerkt als erg onverstandig door ons. Dat we hierdoor een conflict hebben gekregen in de vriendenkring (lees: met de melders) is te wijten aan dit "onverstandige gedrag van ons".

Wanneer komt het AMK nu eens over de brug met excuses? Zoals het rapport/verslag is opgesteld kun je inderdaad van iedere actie in dit traject wel een probleem maken. Ik geloof er niet meer in dat het AMK terugkomt van de arrogantie die ze nu ten toon spreiden en gewoon toegeven op papier dat ze een misser hebben begaan. Deze misser is ons overigens wel mondeling bevestigd. Maar ja, daar kun je dan niets mee. Letterlijk werd er (door de opsteller van het rapport) gezegd: jullie zitten er netjes bij en je hoeft je nergens zorgen over te maken, wij zien dit niet als een onhoudelijk schokkende melding!

Mijn reactie daarop was dat er ook in "rijke gezinnen" wel eens wat mis kan zijn en dat dit dus geen vrijbrief is. Tja, had ik natuurlijk niet moeten zeggen. Kan beter beamen dat er alleen iets mis is bij gezinnen die het financieel minder hebben ofzo???

Het voelt echt als de wereld op zn kop. Ook het feit dat ze weigeren terug te melden naar de aangever dat er uit onderzoek is gebleken dat er niets aan de hand is vind ik echt waardeloos!

Ik hoop echt dat dit snel over is en dat ze niet weer iets nieuws verzinnen om op door te gaan. De melding is van half maart 2010, het wordt wel eens tijd om dit boek te sluiten dacht ik zo. Ik wil doorgaan met mn leven, mn vertrouwen in mensen weer stukje bij beetje terugkrijgen en de scheurtjes in mn relatie (door dit alles) weer wegkrijgen.

De stelling van het AMK is: wij betrachten zoveel mogelijk bescherming van de privacy van het gemelde gezin. Als er niets aan de hand is en je houdt je mond tegen iedereen dan heb je er ook geen last van....

Waar je dan met je gevoel naartoe moet, daar hebben ze geen antwoord op. Als ik vraag of ik hulp kan krijgen om alles op een rijtje te krijgen dan is de reactie dat ik dat maar moet zoeken als ik dat nodig vind. En als ik moeite heb met het etiketje dat mijn gezin opgeplakt heeft gekregen dan moet ik me er maar niets van aantrekken, want alleen professionals zijn ingelicht (school, huisarts, CB en KVD). Ik heb zelf in de directie van een school gezeten en een kdv. Ik weet hoe er wordt gekletst/geroddeld in deze (vrouwen)organisaties. Kortom... zoek het maar uit als je de pineut bent.

Wat er gebeurt met de melders? Helemaal niets! Als je het dossier laat vernietigen bij een onterechte melding? Staan ze over een maand weer op de stoep! Waar is de nazorg? niet! Zijn de kinderen erop vooruit gegaan? .... (Bij ons wellicht wel als de koop van het nieuwe huis doorgaat)

Ik weet het niet meer hoor, maar heb de neiging om onze minister bij ons thuis uit te nodigen en te laten zien wat deze regelgeving doet met gezinnen.

Groet, Mama van 2

Reactie voor op de website?

20.97. Ooooooo, ben er nog kapot van

Hallo

we zijn nu maanden verder ik ik ben er nog steeds kapot van, ook al heb ik het idee steeds meer gekregen wie het gedaan heeft. Die persoon vertelt leugens waar je zelf bij staat en ook nog gelooft. Ooooooo wat erg, een patalogische leugenaar is ze, en gelooft zelf dus alles ook. Dit mens is echt ziek hoor. Wat kan ik daar tegen doen? Zou zoooooo graag wraak willen nemen. Het lijkt me wel wat, al weet ik ook wel dat het niet goed is.

ppppffffffffffff me leven staat er nog steeds elke dag door op zijn kop

Reactie voor op de website?

20.98. Ook hier zakt het nare gevoel niet

Wij zijn inmiddels ook al weer een half jaar verder en nog steeds voelt het heeeeel vervelend. Ook bij ons komt de melding van iemand vandaan die in haar eigen leugens gelooft. Jammer genoeg komt ze heel overtuigend en oprecht over en weet daarmee vele mensen te overtuigen van "haar waarheid". Ook doet ze voorkomen dat ze weet hoe het er hier thuis aan toe gaat omdat ze suggereert hier veel over de vloer te komen. Als je 5x per jaar veel noemt... de omgeving denkt dat zij hier wekelijks op de koffie zit en daardoor vele misstanden te hebben gezien hier thuis !?!?

Ik kan hier niets tegen doen, mensen nemen met zoiets als dit niet de moeite om aan ons zelf te vragen wat er aan de hand is. Een groot deel van de stad weet inmiddels dat er een melding is geweest (dankzij het roddelcircuit) en durft dit onderwerp niet te bespreken met ons. Tja, als niemand mij iets vraagt kan ik ook niet vertellen dat de dame in kwestie suggesties doet die niet waar zijn. Ik herken wel het wraakgevoel hoor. Maar ja... ik kan er niets mee.

Soms denk ik wel eens om lekker maar een melding terug te doen, maar ach... wat schiet ik er mee op? Laat het AMK personen die onterecht melden maar registreren en een bezoekje brengen. Mensen met psychische problemen die dit soort valse smaadacties uitvoeren zouden wel eens een een gevaar op kunnen leveren voor de kinderen die ze opvoeden!

Wat mij trouwens ook nog steeds verbaast is dat het AMK bij ons na 1 melding in actie is gekomen. Ik weet dat er bij een vriendin van mij uiteindelijk 5 meldingen nodig waren (waarvan 1 door haarzelf) voordat het AMK in beweging kwam. Zij werd namelijk fysiek en emotioneel zwaar mishandeld door haar man (tot in het ziekenhuis aan toe). Waarom dan na 1 melding bij ons op de stoep staan. Bij ons ging het erom dat de kinderen plakhandjes zouden hebben en dat we roken!! Ik begrijp best dat roken niet gezond is (voor mij en de kinderen niet), dus daar kan ik helemaal in meegaan. Maar om dit nu onder kindermishandeling te plaatsen en zoveel overhoop te halen... Volgens mij kunnen ze met deze reden heel veel gezinnen in Nederland gaan bezoeken....

Nou ja, ik kan er niets mee. Mijn gedachten blijven in rondjes rondtollen door mn hoofd. Wellicht zakt het na verloop van tijd.

Groetjes, Mama van 2

Reactie voor op de website?

20.99. Je kunt soms wel degelijk wat doen

Reactie op Valse melding aanpakken

Beste allen,

Ook hier weer een gevalletje valse melding, en een hele domme! Sinds een half jaar "botert" het niet meer tussen de buurvrouw van mijn vriendin en mijn vriendin. Dit terwijl zij hiervoor "beste maatjes" waren en geregeld bij elkaar over de vloer kwamen! Wat er precies is gebeurd kan ik niet over oordelen, omdat ik een latrelatie heb en dus niet dagelijks aanwezig ben. Wat ik wel weet is dat er sinds een haf jaar geen contact meer is tussen beiden, de schutting is verhoogd en ik dreigende smsjes heb gelezen van de buurvrouw aan mijn vriendin, waarin mijn vriendin voor "rotte vis" werd uitgemaakt.

Toen ik na de zoveelste, een sms terug stuurde met mijn telefoon. Waarin ik vroeg waar dit nou voor nodig was,,, Was ook ik "target" van smsjes met de text"" je met die hoer van je dit en dat""

Ik heb haar vervolgens opgebeld en rustig uitgelegd dat: Ik het jammer vindt dat zij en mijn vriendin geen vrienden meer zijn, maar ik niet gediend was van haar dreig-smsjes aan mij.

Vanaf dat moment draaide ze door: Klachten over geluids overlast aan de woningbouw, klachten over stank overlast van de kliko, aan de woningbouw, enz. Wij negeerden alles en reageerden niet meer. De woningbouw is vanwege de klachtenregen langs geweest en heeft geconstateerd dat mijn vriendin niets misdeed!

Vanaf dat moment was de buuf woedend! De hele straat moest aanhoren wat voor mensen wij waren, en ook is er aangifte gedaan bij de sociale dienst van samenwonen (mijn vriendin heeft een uitkering en ik werk maar kom zoals ik al eerder zei alleen in het weekend bij haar). Toen na onderzoek bleek dat wij niet samenwoonden, volgde een anonieme melding van kindermishandeling bij het A.M.K! Anoniem, tja,,, niet echt dus!!

De aangifte hield kort gezegd in dat de leefomgeving van onze dochter vies en vuil was, de moeder het kind verwaarloosde en niet genoeg eten gaf, ik een gokverslaafde alcoholist was en er bovendien regelmatig ruzies zouden zijn waar het kind bij aanwezig was! Bovendien zou ik onze dochter tot 2 maal toe expres van het bed hebben gegooid waarna zij letsel had op gelopen. Tja, dit is niet niets. Maar, de aangever (de buurvrouw weet ik zeker), ging in haar aangifte zo in op dingen die alleen iemand die over de vloer kwam had kunnen weten, dat er echt niemand anders als "verdachte" overbleef!!! En zeker niet met een motief (wraak).

Natuurlijk gaf het a.m.k. geen thuis, zelfs met een advokaat niet! Het a.m.k. en ook jeugdzorg garanderen de anonimiteit van de melder en dat is soms ook wel goed!

Maar in dit geval dus niet! Ik sta in princijpe net als julie allen, met mijn "rug tegen de muur". Maar heb besloten terug te vechten, omdat de aangifte vol leugens staat, danwel constateringen die door de buurvrouw dusdanig zijn gearrangeerd, dat er een heel negatief beeld ontstaat!

Ik heb dus aangifte van smaad/ smaadschrift gedaan tegen de buurvrouw!!

Het Nederlans recht garandeert anonimiteit voor een anonieme melder (niets aan te doen inderdaad!!), zelfs niet met een advokaat!

MAAR, (omdat ik heel zeker ben van de melder, zeker ben van het feit dat het gemelde, een grote leugen is, en het motief wraak is) heb ik besloten de status van de buurvrouw, zijnde melder, door aangifte van laster/laster schrift, te veranderen van anonieme melder, naar verdachte van een misdrijf (waar max 3 jaar cel op staat!)

Nu maar eens kijken, of het A.M.K en jeugd zorg bereid zijn een van criminalitijd verdachte melder ook nog geheim te houden! (daar gaat hun geloofwaardigheid! als ze dat doen).

Kortom ik heb niets tegen het a.m.k/jeugdzorg, noch het feit dat een melder anoniem blijft! Maar ook de melder zou gescreend moeten worden (wat is de verhouding tussen de melder en de aangeklaagde).

Dit is mijn actie die mogelijk verdere gevolgen heeft/ geld kost, Maar he, ik laat mij niet in een hoekje drukken en zeker niet radeloos/depresief maken door een "slang"! En ja het hapt behoorlijk in je prive, zoals ik hier vaak lees!

Communicatie is de beste manier om geschillen uit de weg te ruimen (weet ik als mannager). Als dat niet werkt, confronteer je deze persoon met het feit dat als hij/zij zich niet houdt aan het door jouw gewenste, er stappen zullen worden ondernomen (start een log).

Mocht dit niet baten start de juridische procedure dan ook!

zoef

Reactie voor op de website?

20.100. Jaarlijks ruim 800 aangiften van kindermishandeling

Nieuwsbericht | 27-01-2011 Jaarlijks worden ruim 800 aangiften van kindermishandeling opgemaakt door de politie. Bij de helft van de aangiften gaat het om fysieke kindermishandeling, in een derde van de gevallen gaat het om seksueel misbruik en de overige aangiften hebben betrekking op emotionele verwaarlozing.

Zie: het bericht , en het rapport.

Reactie voor op de website?

20.101. En hoeveel van die 800 zijn onterecht?

Leuk om een bericht over te nemen uit de media, maar wederom wordt er niet gesproken over de onterechte meldingen waar velen last van hebben.

Ik heb vandaag een mail gekregen van een 2e kamerlid waar ik contact mee heb opgenomen. Hij heeft kamervragen gesteld over de handelswijze van het AMK mbt het vernietigen van dossiers. Vervelende is dat je je dossier kunt laten vernietigen als er vast wordt gelegd door het AMK dat het een onterechte melding is. Bij ons blijft het helaas stil van de kant van het AMK. Zij hebben onderzoek gedaan, niets bevonden en vervolgens laten ze het "eindoordeel" open. Dus zitten wij al bijna een jaar met een open eind....

Contact opnemen met het AMK over het onderzoek heb ik 2 maal gedaan en dat werd direct tegen mij gebruikt. Ik zou onzeker zijn... nogal logisch als ze mijn leven overhoop halen en vervolgens niets doen en communiceren. Ze zeiden letterlijk: maak je niet zo druk, de melding over jullie stelde niet zoveel voor !?!?!

moeder van twee

Reactie voor op de website?

20.102. Ouders onder druk zetten

Reactie op Wij zitten met de shit en ib-er gaat vrijuit?

Die scholen hebben volgens mij erg veel macht (IB ers) kunnen gewoon een valse melding doen en ouders onder druk zetten. Ze worden vaak alleen maar geloofd, omdat het de school is en het volgens het AMK wel weten. Het probleem is dat scholen niet genoeg worden gecontroleerd of ze over de schreef zijn gegaan. De ouder is vaak het probleem. Eigenlijk zou er een kantoor moeten komen voor ouders waar zij hun grief zouden kunnen melden en die hun serieus zou nemen.

Ik spreek uit ervaring. Ik ben als ouder twee keer onder druk gezet (gechanteerd). Ik moest maar hulp in huis halen omdat mijn kleine kids zo extreem druk waren, terwijl het gewoon een fase is geweest van klimmen en klauteren, etc. Het ene kind is rustiger dan het andere. Als ik dit niet zou doen dan ..... Tevens moest mijn jongste kind maar van de peuterschool, want hij had een kindje gebeten, terwijl heel veel kinderen dat doen.

Ik heb melding gemaakt van deze chantages, echter bij de verkeerde instantie. Het gevolg was: dat ik een vervelende kerel bij mij op huisbezoek kreeg, die intimiderend gedrag vertoonde en dreigde met wat hij allemaal wel niet kon doen. Volgens hem mogen scholen ouders chanteren. Tevens moest ik mijn klachten maar intrekken betreffende de school. Ik heb me niet op mijn kop laten zitten, maar het vervelende is dat ze informatie gaan inwinnen op scholen, wat ook niet leuk is. Informatie wordt overigens klakkeloos verstrekt is mijn ervaring zonder de ouder daarvan op de hoogte te brengen. Je hebt totaal geen rechten en je hebt het nakijken. Ik vind dit een kwalijke zaak.

Ook houden ze zich niet aan de afspraken en geven totaal geen eerlijke informatie over het onderzoek en de afloop. Dit doen ze volgens mij expres om je dom te houden. Je moet zelf aan je info komen en je weet niet waar je aan toe bent. Ik vind het belachelijk dat scholen dit ouders kunnen aandoen, alleen om hun gelijk te halen of misschien wel een andere reden (geld).

Reactie voor op de website?

20.103. Onbevestigde melding... en nu?

Weer eens het AMK gebeld over de stand van zaken. Vandaag gehoord dat ze het dossier gesloten hebben. Gelukkig zou je denken... ware het niet dat het dossier gesloten is met de melding: onbevestigde melding...

Wij hebben dus gevraagd wat er onbevestigd is?! Ze hebben bij de officiele instanties navraag gedaan (tot 2 keer toe) en daar geen aanwijzingen gevonden waarbij de geuite zorgen blijven bestaan. Maar ook geen bewijs gevonden dat de zorgen ongegrond zijn.... Nou schiet mij maar lek...

Beetje het verhaal dat je wordt beschuldigd van diefstal en ze vinden de goederen niet bij je thuis en jij beweert dat je niet gestolen hebt.. Hoe kun je iets bewijzen dat er niet is?

Onze kinderen zouden plakhandjes hebben, en dus "onverzorgd" zijn. Hoe kan ik weerleggen dat het niet zo is. De school, CB en JGZ hebben verklaard daar niets van te weten. Ik weet niet wat ik meer kan doen?

Maar nu zitten we met een onbevestigde melding en is het dossier gesloten. Geen verdere actie van het AMK (ivm niet ernstig genoeg) maar ook geen vrijpleiting van aantijgingen omdat ze niet 100% kunnen uitsluiten dat onze kinderen ieder moment van de dag brandschoon zijn.

En het feit dat ze wellicht wel eens plakhandjes hebben zou impliceren dat ze mishandeld zouden kunnen worden....

Ik weet het niet meer hoor. Ben nog steeds hoogst verbaasd dat het AMK hiervoor in actie komt. Ook al zouden mijn kinderen plakhandjes hebben... so what... het zijn kinderen (3,5 en 5 jaar).

Mijn idee is: als ze nooit vies zijn, dan hebben ze niet gespeeld! Heb het liefst dat ze iedere dag met de complete zandbak in hun haren thuis komen en een heerlijke dag hebben gehad, dan dat ze brandschoon thuis komen en de hele dag aan de kant hebben gezeten omdat de kleren anders vies worden. Maar dit ter zijde.

We hebben in ieder geval het dossier over ons opgevraagd bij het AMK, eens kijken wat daar in staat over ons. Want zoals vandaag ook bleek tijdens het telefoongesprek is niet alles gecommuniceerd met ons wat er wel bij ze bekend is.

Weet er iemand nog welke stappen er te zetten zijn? Ik zou namelijk graag zien dat het AMK zonodig verder onderzoekt totdat ze al dan niet een bevestiging hebben.

Groet, Mama van 2

Reactie voor op de website?

20.104. Ja hoor, naaktfotos!

Nou beste vogelvrije mensen bij mij is het ook zover! Het AMK is langsgeweest Er was een melding. Ik zei: vertelt u uw verhaal maar als eerste. Ik kwam er snel achter dat een exvriendin de melding had gedaan. Ik word gewoon uitgemaakt als een moeder die sexuele activiteiten met haar zoon vericht...

Kan ik er iets tegen doen? Nee, de anonieme melder gaat gewoon vrijuit. Natuurlijk zijn het het allemaal vuile leugens. Ik zou ook mijn zoon verwaarlozen, hij mocht niet buiten spelen, uiterlijke verzorging is natuurlijk een puinhoop en ga zo maar door. O ja, ik scheld hem veel uit, jaja.

De vrouw die op bezoek kwam ging ook apart in gesprek met mijn zoon van 9. Ik was daar niet bij zat in een ander vertrek maar hoorde wel alles. Het ging over naakte fotos die mijn zoon aan iedereen zou laten zien.. Feit is dat mijn zoon een ochtend tegen 7 uur een keer met mijn mobiele telefoon fotos ging maken van mij. Ik sliep nog.. In de winter lig ik onder 2 dekbedden, kachel op 10 graden en verder (bovenlichaam) naakt onder de dekens. Mijn zoon was dus stiekem bezig fotos te maken van zijn moeder die lag te slapen. Ik schrok wakker van zijn hillarische gelach en mijn arm en bovenkant van mijn lichaam lag iets boven de deken uit met als gevolg dat dit zichtbaar was op de gemaakte fotos.

Goed, ik ging toen later met mijn zoon op bezoek naar die ex vriendin en haar zoon van 16 jaar en was het hele fotografeergebeuren van mijn zoon allang vergeten. Mijn zoon wilde weer spelen met mijn mobiel om filmpjes of fotos te maken, geen probleem. Haar zoon pakt het mobieltje af en gaat zitten neuzen in mijn mobieltje en ja hoor daar zag hij de 2 fotos van mij met iets bloot bovenlichaam. Een tijdje later kregen die ex vriendin en ik ruzie en zij heeft het AMK dus gemeld een valse melding dus dat mijn zoon naakte fotos van zijn moeder laat zien. Ik heb alles uitgelegd aan de dame van het AMK maar het leek erop dat het allemaal weinig nut had wat ik vertelde en ik werd instant bedroefder en bedroefder.

Nu wacht ik op de uitkomst van haar onderzoek ze gaat bellen met de school -gaat je goede naam- met de huisarts en mijn psychologe waar ik veel steun van krijg en heel blij mee ben.

Maar je raad het al dat ik vermoed dat het tegen mij zal worden gebruikt omdat ik hulp heb bij de GGZ snapt u? Het is nu in de nacht dat ik dit schrijf ik kan er gewoon niet over uit dat een valse melder weg komt met dit misdrijf. Dit moet veranderen! Ik ben hier dan ook niet klaar mee, dit is zo krom als wat en deugt niet. Als de valse melder maar genoeg verzonnen horrorverhalen meldt, dan hang je als ouder en eigenlijk ben je gewoon vogelvrij in dit land. Want elke smeerlap kan ervoor zorgen dus dat je veel problemen kan krijgen en je kinderen kan kwijtraken! Ja kwijtraken zo durf ik dat zelfs te stellen.

De uitslag is goed maar toch willen we u een (gedwongen op te volgen) advies geven. Dit moet je doen anders krijg je problemen.. Dit zie ik al gebeuren bij mij aangezien ik dus hulp krijg van de GGZ. Ik ga ertegen vechten want dit is puur een misdrijf in mijn ogen! Maandag wil ik aangifte doen van smaad -een afspraak maken- dinsdag ga ik een brief schrijven naar de Tweede Kamer en als derde: houd ik nog even voor mezelf.

Maar als dat mij juridisch lukt, ben ik de eerste die dit met grote letters aan jullie zal laten weten. Deze boodschap zend ik ook naar de contactpersoon van het AMK zodat zij kan lezen op deze website waarom er zoveel wantrouwen is tegen AMK en Jeugdhulpverlening. Zij doet haar werk en dat begrijp ik heel goed maar er moet iets veranderen in de wet tegen valse meldingen en daar ga ik jullie vanaf nu mee helpen aangezien ik nu zelf de klos ben en dat het niet in de koude kleren gaat zitten.

Straks om 7 uur ga ik weer mijn zoon klaarmaken voor school, hij zal eten, verzorgd zijn en naar school gaan. Deze mamma zorgt heel goed voor haar zoon en zal vechten voor mijn gerechtigheid!

Reactie voor op de website?

20.105. Hoe doe je dat?

Reactie op Je kunt soms wel degelijk wat doen

Hoe kan je de anonieme melder van status bij een aangifte wegens smaad veranderen in de titel naar verdachte van een misdrijf?

Vriendelijke groet Ingrid

Reactie voor op de website?

20.106. Wanhopig verdrietig


Aan de ene kant voel ik me gesterkt door het feit dat er zoveel medestanders zijn, aan de andere kant maakt het me nog verdrietiger dan ik al ben.

Vanmiddag kreeg ik via de huisarts te horen dat er een melding bij het AMK is gedaan over ons gezin....

Het was net alsof ik in een gat viel. "het AMK?" "waarom dan" "voor wie dan?", ik besefte gewoon niet dat iemand zomaar kon bellen over ons, een normaal gezin met twee kinderen, dat gewoon normaal functioneert.

De huisarts gaf aan dat ze geen gronden zag voor het AMK voor de melding maar ze moeten toch een onderzoek doen. En hier zit ik dan. Slapeloos, lamgeslagen, verloren, verward, boos, verdrietig en argwanend naar iedereen om me heen. Hoe vaak iedereen om me heen ook zegt dat het een volslagen belachelijke actie is van iemand die ons kwaad wil doen (bij deze: dat is gelukt), het gaat er bij mij niet in.

Hoe kan het dat een organisatie die op komt voor het welzijn van kinderen en jongeren zich eigenlijk laat lenen voor wraakacties van mensen die anderen pijn willen doen? Hoeveel tijd gaat hiermee verloren aan zinloze onderzoeken, die besteed had kunnen worden aan gezinnen die het wel nodig hadden? Een valse aangifte doen is strafbaar, het alarmnummer voor niets bellen is strafbaar, maar dit niet?

Ik kan uit alle eerlijkheid niet bedenken wat er in iemand omgaat om dit te doen, maar goed wij kunnen niets anders doen dan afwachten tot het AMK hier langskomt en uitlegt waar de aangifte/melding over gaat. Dan weet ik wat ik in de ogen van iemand anders "fout" doe. Ik kan echt oprecht niets verzinnen. Ik zal nooit zeggen dat ik perfect ben, ik word ook wel eens boos, stap ook wel eens met mijn verkeerde been uit bed en als ze weer eens lekker in elkaars haren vliegen dan moet ik er ook regelmatig tussen springen... maar als er iemand op de eerste plaats in mijn leven komen dan zijn het mijn kinderen. Ze zijn verzorgd, ze worden opgevoed met naar mijn idee goede normen en waarden, ze doen het goed op school, ze hebben vriendjes en vriendinnetjes, ze sporten, en ze krijgen alle liefde die mijn man en ik ze kunnen geven....... schiet mij maar lek!
Spinnetje

Reactie voor op de website?

20.107. Ervaringen gevraagd met AMK

Kinderombudsman Op hyves moeten jullie lezen: klachten over AMK. Ze vragen ervaringen zodat er een uitzending op tv kan komen

Kijk op rechtzaak-jeugdzorg.hyves.nl
Ingrid

Reactie voor op de website?

20.108. Websites voor valse AMK meldingen

Word je geconfronteerd met een valse melding bij het AMK, kijk dan ook op de volgende websites:
 1. Deze site is speciaal bedoeld voor ouders en kinderen die te maken hebben gekregen met een melding van kindermishandeling bij het Advies & Meldpunt Kindermishandeling Zie: medicasterplein.nl/.

 2. De Vrijheidsheraut is bedoeld als verzamelpunt voor mensen die een vuist willen maken tegen overheidsinstellingen die op basis van valse of lasterlijke meldingen, zonder bewijs, ommezien of wroeging ingrijpen in gezinnen, en deze kapotmaken.

  Vul ook de enquete in!

 3. Als u zich onbegrepen voelt in uw strijd tegen verschillende jeugdzorginstanties, dan kunt u hulp vragen bij Stichting De Kring Noord. De Stichting gaat dan samen met u kijken naar een gepaste oplossing voor uw situatie.

Reactie voor op de website?

20.109. Kinderombudsman

Kinderrechten zijn goed geregeld in Nederland. Toch moet er continu op worden gelet dat overheidsinstanties zich aan de afspraken uit het VN- kinderrechtenverdrag houden. Een speciale ombudsman voor kinderen gaat dit in de gaten houden. Lees verder: hier.

Reactie voor op de website?

20.110. Vervolg naaktfotos ja hoor!

Reactie op Ja hoor, naaktfotos!

Nou beste mensen, een half uur geleden ben ik gebeld door het AMK en er is GEEN sprake van kindermishandeling! Gelukkig zijn ze in mijn geval wijs geweest bij het AMK. Nu krijg ik een brief waarop hun conclusie staat en dat deze zaak wordt afgesloten. En met deze brief wil ik aangifte doen van laster en smaad bij de politie. Eerst maar eens ondervinden of zij mijn aangifte willen opnemen want die gasten bij de politie zijn ook niet altijd aan de kant van het slachtoffer. Dan maar maar met behulp van een advocaat aangifte afdwingen.

Tot zover.. ik hou jullie op de hoogte.. Lieve

groet Ingrid

Reactie voor op de website?

20.111. Gefeliciteerd Ingrid

Beste Ingrid,

Wat fijn om te lezen dat het bij jou goed is afgelopen! Als ik het zo lees, val jij in de categorie "onterechte melding" bij het AMK. Ben benieuwd of ze dat ook zwart op wit zetten in het verslag. Onze zaak is namelijk ook afgesloten, maar na een uitgebreid telefoongesprek kwamen we er achter dat het was afgesloten met als eindconclusie "onbevestigde melding". Er is naar ons altijd gecommuniceerd dat we ons niet druk hoefden te maken omdat er niets aan de hand is (is er ook niet, maar ok). Wij waren in de naieve veronderstelling dat het sluiten van het dossier ook betekende dat het een onterechte melding was... maar dat was dus niet zo.... Vervolgens kunnen we ook niets doen om er een onterechte melding van te maken omdat het amk de melding niet ernstig genoeg vindt om verder te onderzoeken.... Schiet mij maar lek....

Ben nu al een aantal weken in afwachting van ons dossier wat ik heb opgevraagd. Ben benieuwd hoe lang we daar op moeten wachten (nu al 4 weken).

Ben benieuwd Ingrid, wat ze gaan doen bij de politie. Lijkt me lastig om te bewijzen wie de melder is als dat anoniem is gedaan. Dan heb je niets zwart op wit vanuit het AMK. Hoe ga je dat aanpakken?

Veel succes in ieder geval.

Mama van 2

Reactie voor op de website?

20.112. Kindermaffia

  Wij zijn Kinderbeschermer / Oudertreiteraar
  Ouders zijn schuldig, dat is zonneklaar
  Ze zijn voor de kinderen een groot gevaar
  Dus geen protest, en geen gemaar...
  (al zijn de beschuldigingen vaak niet waar)

  Het heeft geen zin om te protesteren
  Je kunt het wel eindeloos proberen
  Maar wij zullen nergens op reageren
  We gaan je gewoon een lesje leren
  (dus stop maar met je te verweren)

  Ga door je knieën, ga maar kapot!
  We trappen de hulp wel door je strot
  Langzaam gaat je leven op slot
  Wij zijn je Koning, je wrede God
  (en jij bent straks de verslagen zot)

  Je zult aan ons denken in je dromen
  Zullen we voor je kinderen komen?
  Je tranenvloed zal blijven stromen
  Terwijl de vergoedingen binnenkomen
  (elke O.T.S. is meegenomen)

  We creëren onze eigen baan
  En laten de minister graag in de waan
  Dat het allemaal om de kinderen zou gaan
  Terwijl we veel liever de ouders slaan
  (het is een 'machtig' mooie baan)

  Met 'waarheidsvinding' ons onbekend
  Komt de leugen naar ons toe gerend
  We worden met lasterpraat verwend
  We vertrouwden je toch al voor geen cent
  (En buren verklikken is nu de trend)

  Te stom voor de kassa bij Albert Heijn
  Leek dit soort werk ons reuze fijn
  Waren we vroeger, onbeduidend klein
  Nu doen we lekker de anderen pijn
  We mogen politie en rechter zijn!

  Voor klachten is er een procedure
  Maar die kan wel even duren!
  Wij leggen je lekker in de luren
  Terwijl je alles moet verduren
  (En wij je dossier weer verder sturen)

  Je hebt een brandmerk voor je leven
  'Totale vernedering' is ons streven
  Je zult verder gaan met angst en beven
  Tot de volgende gek je aan zal geven
  En dan zul je echt wat gaan beleven!!!

Zie ook bij Ouders Online: Kindermishandeling - heeft u uw buren al aangegeven?

Reactie voor op de website?

20.113. Rapport: Advies- en Meldpunten Kindermishandeling (AMK)

Hoe vaak belt iemand een Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK)? Wanneer onderneemt het AMK actie? Om welke kinderen gaat het? In dit jaarverslag bieden we u een overzicht van de gegevens die de AMK’s in 2010 registreerden en de ontwikkelingen die zich sinds 2005 hebben voorgedaan.

Lees het Rapport: Advies- en Meldpunten Kindermishandeling (AMK), en u weet het antwoord!

Reactie voor op de website?

20.114. Valse beschuldiging kindermishandeling

Reactie op AMK lullige (schadelijke) werkwijze

Door alle spotjes op TV voelen sommige zieke mensen zich geroepen om buren te pesten. Meestal hebben ze zelf problemen in hun relatie of met hun kinderen en proberen zo anderen ook in de problemen te brengen meestal uit afgunst. Het is triest dat je er niks tegen kunt doen. Nederland wordt Amerika....

J.

Reactie voor op de website?

20.115. Wat weten organisaties over je?

Op de website Pim.bof.nl lezen we:
  Ontdek wat organisaties over jou weten

  Je gegevens staan in duizenden databanken.

  Weet jij wie wat van je weet?

  Maak hier je brief en vraag het ze!

Misschien dat ze ook bij anonieme meldingen kunnen helpen?

Reactie voor op de website?

20.116. Samson roept slachtoffers op aangifte te doen

De commissie-Samson doet onafhankelijk onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen die onder verantwoordelijkheid van de overheid in instellingen of pleeggezinnen zijn geplaatst.

Een deel van de misbruikmeldingen die bij de commissie Samson zijn binnengekomen, is verjaard. De commissie adviseert slachtoffers van niet-verjaarde zaken om aangifte te doen. Als het misbruik nog speelt en meer kinderen risico lopen, onderneemt de commissie zelf ook actie. Ze roept slachtoffers en andere betrokkenen op zich te blijven melden. De commissie heeft de opdracht het seksueel misbruik in de jeugdzorg te onderzoeken. Ook moet duidelijk worden in hoeverre de overheid op de hoogte was en hoe met die kennis is omgegaan.

Lees hier verder.

Reactie voor op de website?

20.117. Misbruikt onder toezicht

Hoe veilig zijn kinderen die onder toezicht van de overheid staan?
Zembla liet in een uitzending zien hoe Jeugdzorg omgaat met meldingen over misstanden. Zie de uitzending.

Reactie voor op de website?

20.118. Valse melding en dan?

Als er een valse melding is gedaan bij het AMK, wat zijn dan de mogelijkheden van gedupeerde ouders voor eerherstel of schadevergoeding? Zie de jurofoon.

Reactie voor op de website?

20.119. Meldquota voor Jeugdartsen

Het anonieme melden heeft veel negatieve gevolgen. Maar een quota-beleid, is dat dan wel een verbetering? Vooral het citaat: Er wordt mogelijk druk uigeoefend om 40% meer kinderen te signaleren. Lees de volgende brief:
blad 1
blad 2


Reactie voor op de website?

20.120. Kabinet bundelt krachten tegen kindermishandeling

Nieuwsbericht | 28-11-2011

Medici, jeugdzorg en justitie gaan bij een melding van kindermishandeling gelijktijdig onderzoek doen naar het kind en de gezinssituatie. Met 1 gezamenlijk plan van aanpak werken alle betrokken professionals aan de veiligheid van het kind, de hulpverlening in het gezin en de aanpak van de daders.

Lees verder: hier.

Reactie voor op de website?

20.121. Valse melding cb bij bjz wat vervolgens vals wordt doorgemeld aan rvdk

Reactie op En hoeveel van die 800 zijn onterecht?

Geachte lezer,

De eerste valse melding konden we afdoen bij bjz. Nog geen 3 maanden later komt mevrouw van het consultatieburo een valse melding doen bij bjz. Mijn verhaal er eerlijk verteld en werd me gezegd: nee er zijn geen zorgen omtrent de kinderen. Na uitstel en uitstel krijg ik te horen: u moet naar de Raad van de kinderbescherming, uw kinderen worden ernstig bedreigd in hun ontwikkeling??? U ziet geen zorgen maar er zijn toch echt wel een aantal zorgen gemeld. Tot op heden nog altijd niet wetende wat de zorgen zijn.

Waar kun je klachten indienen tegen valse meldingen van het cb? Het haalt heel je leven overhoop. Vreselijk, ze weten niet eens wat ze je aanrichten voor de rest van je leven. Zit je ermee en zij helpen je graag de vernieling in om hun eigen haggie te reden. Waar gaat dat heen in deze samenleving??

Of wordt het gewoon tijd dat wij al die valse melders maar ook voor het blok zetten en aangifte gaan doen van lasterijke uitspraken.

Merel mv een engeltje en twee kanjers.

Reactie voor op de website?

20.122. Valse beschuldiging kindermishandeling, ben net gescheiden

Ook ik kreeg vandaag de schrik van mijn leven dat ik een telefoontje van het AMK kan verwachten. Mijn situatie: Ben net gescheiden en woon sinds een maand met mijn zoontje van bijna 2 in R. Ikzelf heb helaas niet zo'n goede opvoeding gehad, ik ben zelf uit huis geplaatst toen ik 9 jaar was (misbruik, verwaarlozing, alcoholistische moeder) een terechte uit huisplaatsing dus. Hierdoor heb ik het nodige meegemaakt, en ben hiervoor een lange tijd in therapie.

Maar ook hierdoor ben ik altijd vastbesloten geweest om met het opvoeden van een kind echt stil te staan bij zijn belangen, en zijn behoeften. Maar ook door mijn therapie, ben je vatbaarder voor dit soort zaken. De algemene gedachte die bij veel mensen speelt is: Je hebt therapie, dus je hebt problemen. Laat ik even duidelijk stellen: Heb je GEEN therapie, dan wil dat dus NIET STANDAARD zeggen dat je ook GEEN PROBLEMEN hebt. Dit schijnen de meeste mensen (in mijn omgeving) namelijk wel te denken.

Voor iedereen die therapie heeft: Bravo, je bent aan het werk om jezelf te verbeteren en om zo een gelukkiger en beter mens te worden! Je krijgt meer inzicht in de problemen waar je tegen aan loopt, en daardoor kun je deze ook beter aanpakken en voorkomen! De mensen die ervan overtuigd zijn geen therapie nodig te hebben, en die de therapie juist tegen je willen gebruiken.... Deze zin zegt al genoeg hé, die mensen zouden heel veel baat hebben bij een sessie'tje of 50.

Ik ben dus net gescheiden na een lange relatie met een man die een heel star en bekrompen kijk op zaken heeft. Deze heeft hij niet van een vreemde, want hij is zelf in zo'n gezin opgegroeid. Ik zal niet snel mensen beledigen, en wanneer ik mijn verhaal doe, vertel ik deze van alle kanten. Ik vertel mijn aandeel en zijn aandeel. Ik spaar mezelf niet daarin zeg maar. Dit gebeurd helaas niet vanuit zijn kant, het tegendeel juist: Mijn aandeel wordt enorm overdreven en opgeblazen en zijn aandeel??? Hij deed helemaal niks...

Nu hoorde ik al via enkele mensen (en hemzelf) het dreigement dat ik mijn zoontje nog maar eens goed moest knuffelen, want hij ging er blijkbaar werk van maken... En dit puur door zijn eigen frustratie en woede. Ik dacht eerst dat het een grapje was, want dit is absoluut niet in het belang van mijn zoontje, dit is om mijzelf zo hard mogelijk te raken waar hij mij kan raken. Het moederschap. Maar vandaag kreeg ik dus bericht dat er een melding was gedaan van kindermishandeling.

Laat ik voorop stellen dat ik met alles wat ik doe, altijd bezig ben met de belangen van mijn zoon. Dat wil niet zeggen dat ik hier ook altijd in slaag (de scheiding is al een dikke faler)want ik ben ook maar eens mens.

Het was een anonieme melding, maar ik kan wel 1 en 1 bij elkaar optellen. Helaas sta ik al wat meer in het nadeel door mijn verleden, en door mijn therapie. Dit gaat nu eenmaal zo, maar dat neemt niet weg dat ik dit een onterechte en erg jammere gedachte vind. (zie hierboven, therapie-geen therapie) Ik vind wel dat de AMK op alle meldingen serieus moeten reageren, er zijn tenslotte zo ontzettend veel kinderen die nog steeds ongezien mishandeld worden. En beter een keer zinloos dan een keer te laat.

Ik vind echter ook dat er beter moet worden gekekeken naar de relatie van melder/mishandelaar (om het even zo te noemen)en het tijdstip van melding. En ik vind ook dat beide partijen helemaal gecreend moeten worden. Omdat er nu (in mijn geval) een melding mijn kant op is gegaan wil niet zeggen dat de melder zelf automatisch een schone lei heeft. En ik vind dat er een boete op een 'bewuste' onterechte melding moet staan. Wanneer er valselijk aangifte word gedaan bij de poltie wordt dit ook bestraft.

Want een zo'n melding heeft invloed op je hele dagelijkse doen en laten, heeft invloed op de opvoeding naar je kinderen toe. En ik neem aan dat 'de kinderen'het belangrijkste onderwerp zijn. Juist daarom moeten bewuste valselijke meldingen aangepakt worden, omdat dit altijd een nasleep heeft op je persoonlijk/relationeel/sociaal/opvoedkundig handelen.

Ikzelf wacht dus het telefoontje/huisbezoek af.......

Reactie voor op de website?

20.123. Re: anonieme melding kindermishandeling

Hallo allemaal, Ook wij hebben bijna 2 jaar geleden een valse beschuldiging gekregen. Dit was een week na de geboorte van mijn jongste dochtertje. De mevrouw van het AMK is toen 1 keer langs geweest, en is toen al snel tot de conclusie gekomen dat het een valse melding betrof. Een week of 3 later hebben wij toen netjes een brief gekregen waarin stond dat er met ons helemaal niks mis was.

Ik weet voor bijna 95% zeker dat deze melding van de buren komt, eigelijk heeft de mevrouw van het AMK dit ook laten doorschemeren. Niemand heeft hier dus verder weet van, ik wil hiermee zeggen dat als er duidelijk niets aan de hand is, je jezelf ook niet ongerust hoeft te maken.

Sterkte, groetjes, Marieke

Reactie voor op de website?

20.124. Praat mee over de macht van de gezinsvoogd

De uitzending de Ombudsman van vrijdag 2 maart 2012 staat helemaal in het teken van ‘de macht van de gezinsvoogd.’ Aanleiding is het grote aantal reacties dat De Ombudsman kreeg na de uitzending van 6 januari 2012.

Reactie voor op de website?

20.125. Vreselijk om te lezen al deze verhalen - een AMK'er

Reactie op Vreselijk om te lezen al deze verhalen..

Beste AMR'er

U mag dan wel ouder zijn van een kind van tien en werkzaam bij AMK. Het enige wat ik persoonlijk uit uw bericht heb opgemaakt, is dat u bij het schrijven ervan niet echt nuchter was, dit maak ik op uit uw spellingsfouten. Daarbuiten rechtvaardigt u, de wantoestanden die gebeuren binnenin het AMK in verband met anonieme meldingen. Dat daar goede huishoudens en gezinnen mee verwoest worden, daar staat u blijkbaar in uw perfecte gezin niet bij stil.

Ik begrijp natuurlijk wel, dat u ten alle koste uw broodwinning moet beschermen en elke mogelijke uitleg u daarbij van pas komt. U zal deze studie ofwel indertijd als idealiste hebben aangevat, als zelf verwaarloosd kind of omdat u voor de rest niet intelligent genoeg was en dat je persé moest studeren om te kunnen prestéren voor uw ouders en omgeving.

Dit buiten beschouwing gelaten, denk ik dat het aangewezen is voor u om eens dringend aan visieverruiming te gaan doen, om te leren, om het fictieve van het non-fictieve te leren onderscheiden. Want helaas heb ik de indruk, dat u door uw gebrek aan ground-levenservaring u, uw misschien-capaciteiten niet kunt benutten. Jammer, voor al die kinderen die effectief mishandeld worden en waar u uit...? nooit terecht bij komt. Met andere, concrete, simpele woorden. U denkt als lucht.

Zolang uw loon wordt gestort en in uw denken, zogenaamd functioneel iets toebrengt aan een betere wereld,is alles relativeerbaar. Maar dat weet uzelf wel beter zeker? Met uw kind van tien? Uw kind heeft nooit in een pamper gekakt? Nooit geweigerd om het witlof niet op te eten? Nooit geroepen of kuren gehad? Nooit geschopt of geslagen? enz...

En wat heb jij gedaan? Om uw kind te handhaven? Niets? Wat heb jij geluk gehad, op 7 miljard. De wereld is al eeuwen op u aan het wachten...

Dit is een bericht van een vrouw met iq boven de 90, weggehaald thuis, wegens zogenaamde mishandeling. Wat totaal niet met de waarheid strookte, maar wel leed voor mijn familie en mijzelf heeft toegebracht. Ik ben er niet slechter, maar ook niet beter van geworden. Ik ben ondertussen veertig, maar jullie evolutie in dit soort problematiek is duidelijk wel stil blijven staan. En als u denkt, dat u dat u om de juiste redenen dit werk doet en u de moeite doet om al dat soort verdriet te lezen,wordt het misschien eens hoog tijd om naar andere verhalen te gaan luisteren.

Wat een belachlijk goedkoop exuus. Bang om uw loon kwijt te raken? Of uw Kind?

Sara

Reactie voor op de website?

20.126. Aangifte kinderen tegen Jeugdzorg

Drie kinderen uit een gezin in Ouderkerk aan den IJssel hebben aangifte gedaan tegen Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland en een maatschappelijk werkster. Ze beschuldigen Jeugdzorg van valsheid in geschrifte, zegt de advocaat van de kinderen, Jan Boone.

Lees het hele artikel hier.

Reactie voor op de website?

20.127. Wat een herkenning

Als voorbereiding op het gesprek dat ik ga krijgen en waar ik nu al nachten wakker van lig, word ik niet vrolijk van wat ik hier lees en zie. Natuurlijk vindt iedereen dat hij of zij naar eer en geweten zijn kinderen opvoedt. Iedereen doet dit ook op zijn eigen manier. Maar door afgunst, jaloezie, waanzin, worden goedbedoelende ouders met fantastische kinderen die het goed doen op school en het verder ook goed doen, een hel in gebracht. En het AMK leent zich hiervoor. Triest!

Het liefst zou ik nog meer neerzetten, maar ik ben op op van alles waar ik al doorheen ben gegaan en wat ik hier terug heb gelezen, zo herkenbaar.

Ik zal als e.e.a. wat bezonken is wat uitgebreider hier vertellen. Wens echter iedereen die hier mee van doen heeft sterkte!

groet

Reactie voor op de website?

20.128. Duurzame aanpak jeugdzorg

We moeten werken aan een duurzame toekomst, dat besef groeit in Nederland. Ook de jeugdzorg vraagt om een duurzamer aanpak. Gezinshuizen kunnen daar een belangrijke bijdrage aan leveren, vindt Gerard Besten, oprichter van Gezinshuis.com.

Lees hier verder.

Reactie voor op de website?

20.129. Stichting Gereformeerd Jeugdwelzijn onder verscherpt toezicht gesteld

Lees hier meer over Stichting Gereformeerd Jeugdwelzijn en het verscherpte toezicht.

Reactie voor op de website?

20.130. De andere kant van Jeugdzorg

Lees over De andere kant van Jeugdzorg.

Reactie voor op de website?

20.131. BJZ: Toen en nu

5 jaar geleden ben ik mijn zoontje kwijtgeraakt door een valse melding bij BJZ. Mijn hele wereld kapot, vrouw kwijt, kind kwijt, en m'n opleiding die ik niet kon afmaken. Nu 5 jaar later heb ik een nieuwe vriendin, met 2 kids. Een buurman die jaloers is, maakt een melding bij het AMK, en het lijkt erop dat het hele circus weer overnieuw begint. Maar ditmaal doen we aangifte van valse melding, aangezien er tegen deze buurman al een aangifte loopt van smaad/ laster.

Waarom checken ze niet even dat ie zelf ook z'n zoon kwijt geraakt is door gegronde redenen? We moeten met z'n alle eens wakker worden, en dan vooral daar in Den Haag. Dit kan zo niet langer! Normale gezinnen worden ontwricht omdat er gemeld moet worden, omdat het moet om aan de wettelijke eisen te voldoen...

Genoeg is genoeg! Ik ga keihard tegen het AMK in, en dit keer zullen ze niet winnen!

Kars

Reactie voor op de website?

20.132. Ook wij zijn de dupe van een valse aangifte!

Om maar bij het begin te beginnen...

In Juni 2011 hebben wij enorme ruzie gekregen met buren van een paar huizen verderop. Bij hen zelf zijn 3 kinderen weggehaald, daar zij hen niet goed verzorgden, er schijnt ook echt lichamelijke mishandeling aan te pas te zijn gekomen, er waren altijd ontzettend veel ruzies, wat er toe leidde dat ramen bij hen werden ingegooid, hij mishandelde zijn vriendin.. Etc etc. Vreselijk en zo triest. Agelopen januari is hun pasgeboren zoontje bij hen weggehaald, wegens verwaarlozing. Het jongetje was uiterst mager, bleek etc etc.

Juni 2011.. "Meneer" kom bij ons aan de deur, onze KAT (jaja, het ging om een kat!) zou zijn kat dood willen bijten. Ahum. Anyway, ik vertelde hem keurig dat ik me daar niets bij voor kon stellen en dat ik ook echt niet van plan was om mijn katten de hele dag in huis te houden of ze de hele dag achter na te rennen, om te kijken wat ze uitspookten. Dit eiste hij nl van ons. (Het moet toch niet gekker worden!!) Het duurde niet lang of het gesprek ging over in een hoop geschreeuw en gegil. De kinderen kwamen poolshoogte nemen uiteraard. Toen ik ze naar boven stuurde, weigerden zij dit, waardoor ik (uiteraard) met een strenge stem vertelde dat ze naar boven moesten gaan. Ook had ik ze al een paar keer bij hen thuis weggehaald. Ze werden altijd met snoepjes naar binnen gelokt, en het laatste wat ik wil is dat mijn kinderen bij dit soort mensen terecht komt. (dat noem ik nog altijd bescherming van je kinderen?) Zij uiteraard op hun "pik" getrapt. (Excuus voor de bewoording).

Op het moment dat hij zich niet meer uit onze ruzie kon redden, schreeuwde hij: Gaan jullie maar eens normaal met jullie kinderen om!! Ik zal weleens melding maken bij Jeugdzorg! (Ik hoogzwanger op dat moment, kon hem wel aanvliegen!!!) Maar goed, tijdenlang hoorden wij niets.. Nu, 2 dagen nadat zij verhuisd zijn, is er klaarblijkelijk melding gedaan bij het AMK wegens kindermishandeling. Dit was op 3 april 2012. Ik heb uiteraard meteen contact met het AMK opgenomen. Ik EISTE de identiteit van de melder. Niet gekregen uiteraard, maar goed 1+1 is bij mij nog altijd 2.. Ik heb een goed gesprek met de mevrouw van het AMK gehad en heb ook meteen dit verhaal verteld. Ze vertelde me zelf (ook moeder) dat ze het maar al te vaak tegen kwam, dat er valse meldingen werden gedaan, maar dat zij dit ten alle tijde uit moeten zoeken. Begrijp ik, ben de minste ook niet.

Maar ondertussen legt dit wel een enorme druk op je gezin. Het ene moment voel ik me verdoofd, het andere moment woedend en dan kan ik alleen maar huilen. Vreselijk dat je zoveel onrecht wordt aangedaan. Het is blijkbaar niet zo moeilijk om met het AMK in aanraking te komen, maar als ik dit zo lees: Hoe kom je er weer vanaf?! Na het gesprek zullen ze contact op nemen met de huisarts en SCHOOL! Wij leven in een klein dorp, 1100 inwoners. Het is een "ons kent ons" gebeuren. Hier zijn we mooi klaar mee.

Mijn ouders zullen morgen ook bij het gesprek zijn. Ook zij zijn uiteraard razend en willen alles in werking stellen om deze "malloot" aan te pakken.

Ik voel me radeloos en ontredderd.

De mevrouw van het AMK gaf nog wel te kennen, dat het "voor mij spreekt" dat de melding pas na 2,5 maand is opgepakt. Met andere woorden: Zo'n zware melding was het dus niet.

We zullen het morgen horen, maar ik ben, hoe dan ook, van plan om het hier niet bij te laten zitten.

Groeten, Frederika

Reactie voor op de website?

20.133. Verslag van het gesprek met mevrouw van het AMK!

Goed, het gesprek is geweest. Mijn moeder was erbij. Gelukkig! Ik was heel erg blij met haar steun.

De lijst die ze tevoorschijn toverde leek geen einde aan te komen.

De mevrouw van het AMK was erg vriendelijk en begrijpend. Zij vertelde dat toen de melding werd gedaan, degene die de melding aan naam al twijfelde aan de motieven van de melder. Het leek meer op een wraakactie. Ze heeft ook meteen te kennen gegeven dat ze mij geloofde en dat ik er vertrouwen in moest hebben. Ze heeft ook nadrukkelijk gezegd, dat ze niet kon zeggen wie de melding had gedaan, maar dat ik mijn eigen gevoel moest vertrouwen. Kortom: Degene die ik verdenk, is dus de persoon.

Ze wil gaan kijken of ze een gaatje in de wet kan vinden zodat ze mijn ex hier niet over hoeft te informeren, omdat hij wel gezag heeft nog, maar niet of nauwelijks naar de kinderen om kijkt. Ze heeft zelfs geadviseerd hem uit de ouderlijke macht te laten zetten.

Mijn moeder was hier ook en zij heeft gelukkig ook alles kunnen weerleggen, daar zij hier dagelijks is.

En OH JA! De kinderen waren altijd buiten!! Weer of geen weer! Dat is waar. Ze spelen heel erg graag buiten. Binnen vervelen ze zich gauw en ook al is het koud, dan kleden ze zich gewoon warm aan en spelen heerlijk buiten. Nou, dat lijkt mij alleen maar gezond en dat erkende de mevrouw van het AMK ook.

Ze moet wel bellen met de huisarts en met school. Ik gaf haar meteen te kennen dat ik wel zelf eerst contact op wilde nemen met de school en met de huisarts. Dit begreep ze volkomen en laat mij dit vandaag en morgen regelen. De huisarts belt mij tegen 16 uur terug. Morgen gesprek op school. Volgende week is zij met vakantie dus ze heeft te kennen gegeven dit voor het weekend allemaal geregeld te willen hebben, zodat ze het dossier kan sluiten.

Maar ik, ik ben WOEST! Witheet. Hoe haalt iemand het in het hoofd, om iemands leven zo kapot te willen maken. Om hele gezinnen te proberen ontwrichten. Om jou finaal de grond in te boren. Om je proberen helemaal kapot te krijgen. Dan moet je echt waar, gewoon ziek zijn in je hoofd.

Diegene gaat er ook echt niet mee weg komen. Ik heb een paps en mams, die alles voor mij en de kleinkinderen doen. En die (gelukkig) genoeg geld hebben. (want dat zijn middelen waar wij zelf niet op die manier over bezitten) en zij nemen contact op met een top-advocaat hier in Friesland. We gaan kijken of er gaatjes in de wet te vinden zijn, om dat loeder (want dat is het!) aan te pakken. Dit laten we ons echt niet ongestraft aan doen!

Ook heb ik besloten om voor dit soort onrecht te vechten tot het bittere eind. Ik wil dat dit soort dingen zoveel mogelijk voorkomen gaan worden. Als vastgesteld is dat het om een valse melding gaat, wil ik dat daar een straf op gelegd gaat worden. Het kan me niet schelen wat ik daarvoor moet doen, maar het gaat wel gebeuren. Dit kan niet, en zo nooit mogen! Dit zou niemand mee mogen maken die goed is voor zijn of haar kinderen.

Frederika

Reactie voor op de website?

20.134. Lector Jeugdzorg: We hebben de jeugdzorg enorm ingewikkeld gemaakt

Goos Cardol, de nieuwe lector Jeugdzorg, stelt: 'We hebben de jeugdzorg enorm ingewikkeld gemaakt'. Lees hier het hele artikel.

Reactie voor op de website?

20.135. Gevoel voor moeder

Reactie op Wie wil helpen??

Hallo Silvia,

ook ik ben mijn gevoel voor moeder kwijt en begrijp jou helemaal. Er is door familie aangifte gedaan. Het amk heeft zonder ons daarin te betrekken allerlei mensen gevraagd, nooit hebben we enig inzicht gekregen wat zij allemaal deden. Omdat zij vonden, op basis wat andere van ons zeiden, dat wij verkeerd deden, is de zaak direct zonder ons daarin te horen doorgegaan naar de Raad. Ook deze gingen onderzoek doen maar moesten het rapport sluiten, maar zonder vervolg. Wij hebben daardoor enorme schade ondervonden in ons sociale leven. Wij hebben nu gezien wie je vrienden zijn. We gaan nu verder rechten om ons gelijk te verkrijgen, maar ons leven is stuk.

Corrie

Reactie voor op de website?

20.136. Omringd door zorg, toch niet veilig

Commissie-Samson presenteert rapport 'Omringd door zorg, toch niet veilig' Kinderen die uit huis zijn geplaatst door de kinderrechter hebben sinds 1945 niet altijd de bescherming tegen seksueel misbruik gekregen, waarop ze recht hadden.

Zie: hier.

Reactie voor op de website?

20.137. Ook hier een anonieme valse melding

Hier hetzelfde aan de hand, bij mij is het nog vers, gisteren pas de brief gehad van amk dat er een anonieme melding is geweest en dat ze 6 december komen, ik ben er kapot van. Ik weet ook wie het gedaan heeft, ik weet het 100 procent zeker.

Ik heb een grote ruzie met mijn schoonzus en zwager, en ik belde gisteren mijn schoonmoeder, en toen kwam er dus uit dat de buren van mijn schoonzus en zwager een melding hebben gedaan bij de politie voor hun honden, en bij het amk voor hun kinderen, ook anoniem.

En zal ik eens wat vertellen?? Een paar weken geleden stond de politie hier voor de deur, ik zou mijn honden verwaarlozen, politie zei zelf de honden zien er prima uit, en gingen weer, ook dat was een anonieme melding. Ze zijn mij en mijn gezin kapot aan het maken, want ze denken dat ik die meldingen bij hun heb gedaan, maar ik zou zoiets nooit doen.

Wat moet ik nu doen???? Ik heb amk en jeugdzorg gebeld gisteren, maar ze staan erop om 6 december alsnog te komen. Ik ben echt compleet wanhopig, ik ben een goede moeder, soms zelfs te goed voor mn kinderen, en ik weet ook niet wat er allemaal gezegd en gemeld is, ik blijf maar malen en denken, ik ga hier zelf aan onderdoor zo. Mijn man heeft uiteraard zijn broer en schoonzus gister gebeld, en merkte duidelijk aan hun reactie dat hun er wat mee te maken hebben, ze schrokken ook toen ze hoorden dat de buren die meldingen bij hun hebben gedaan. Ze blijven van mn kinderen af, dat is 1 ding wat zeker is.

Ik vind dat de mogelijkheid om anoniem kindermishandeling door te geven, afgeschaft moet worden, iedereen kan bellen als ze een hekel aan iemand hebben, of wraak willen, en er wordt wat mee gedaan. Het is te gek voor woorden.

Groetjes Petra

Reactie voor op de website?

20.138. Helaas ik ook een valse melding

Vrijdag een brief gehad van het amk, dus gezellig voor het weekeinde, dat er mensen zijn die twijfelen over de zorg van onze zoon. Vanmorgen gesprek gehad, aardige man daar niet van, maar de 2 meldingen gingen over dezelfde dingen: dat hij veel door het dorp zwerft, en veel alleen is. Maar ik heb mijn adresjes dat ie niet alleen is, en hij heeft een mobiele telefoon bij zich, dus we konden hem altijd bereiken en hij ons. Hij is 7 jaar oud. Bij ons op de buurt zijn er weinig kindertjes, dus dan maar een andere plek om te spelen.

En de andere toegevoegde melding was dat hij eiste van de kleinere kindjes om de broek uit te doen en te slaan op hun geslachtsdeel. Dit vond ik zo erg dat dit gewoon niet waar is, het is natuurlijk anoniem gedaan en daar baal ik zeker van. Maar zal zoeken wie dit gedaan heeft. Wie weet wat ik hier verder mee kan doen, want ben er nog ontroerd van over deze melding

Anika

Reactie voor op de website?

20.139. Een moederke

In de loop van de tijd,zullen de verhalen geschreven worden.
Verhaal van moederke x.
De machteloosheid de wanhoop, het gevecht.
  En moederke van x vecht en vecht.
  En de tijd zal leren, hoelang nog!!!!....
  En nu.
  2013
  Isoleert, time-out, op slot kamertje.
  Het zal je kind maar zijn die er in zit.
  De kalenderleeftijd is 14 jaar.
  Deze dag, is ze verdrietig, op haar been zijn schaafwonden.
  Die ik krijg te zien.
  Ik huil, maar niemand ziet mijn tranen.
  Ze heeft pijn, en waarom?
  Ze is in de holding gelegd:
  en daarna geïsoleerd in een time-out ruimte.
  Dit is de gewone gang van zaken,als ze over haar toeren is.
  Over haar toeren, om dat ze de wereld om haar heen, zoveel onbegrip aan haar geeft.
  De wereld die haar boosheid niet begrijpt,en niet op weten te vangen.
  En ik sta machteloos, en weet haar geen troost te geven.
  Want uit mijn gezinsleven is ze verbannen.
  Ik kan haar tranen niet drogen, op het moment dat ze me nodig heeft.
  Haar opvoeders, weten wat goed voor haar is.
  IK HUIL MAAR NIEMAND ZIET MIJN TRANEN,
  EN HAAR TRANEN WORDEN DIE GEZIEN?
  DE HOLDING EN ISOLEER DE TROOST DIE ZE KRIJGT.
  IS DE CAMERA..... ZE MOET IMMERS OP RUST KOMEN.
  (De prikpil werd al op haar 13e jaar gegeven. Omdat ze bang zijn dat ze zwanger wordt van een vriend die ze toen en nu nog niet had en nog niet heeft)

Reactie voor op de website?

20.140. Onterecht beschuldigd van kindermishandeling?

Verdacht worden van het 'Shaken Baby Syndrome', een zware vorm van kindermishandeling, terwijl je ervan overtuigd bent dat je je kind nooit kwaad hebt gedaan: het is het verhaal van Peter en Petula uit Vianen en Jan-Willem en Hilde uit Breda.

Kijk hier voor de hele uitzending.

Reactie voor op de website?

20.141. Tweede onterechte melding

Reactie op AMK lullige (schadelijke) werkwijze

De eerste melding kwam in een tijd dat mijn moeder op sterven lag en dat ik net zonder werk zat. Ik weet, elk geval staat op zichzelf, maar dit konden we er toen helemaal niet bij gebruiken.... We hebben 3 kinderen, in dit geval waren ze 8, 6 en 4. En we hadden ook nog de pech dat de mensen van het amk aan de deur stonden terwijl mijn vrouw net weg wou gaan. Ze zeiden nog dat het goed was dat ze thuis was, anders waren er maatregelen genomen .... Want ze hadden tenslotte een brief gestuurd. Waarop mijn vrouw zei 'ik heb geen brief ontvangen', waarop ze mijn vrouw afkeurend aankeken. Reden hiervoor was de staking van die week van de TNT.... kon er ook nog wel bij.

We hebben open boek gespeeld met het amk waardoor de zaak na een tijd werd gesloten. We zijn er als gezin wel hechter door geworden maar wel meer bewust van de buurt waarin je denk gezellig te leven. Maar na een woordenwisseling met een van de buren kwam heel toevallig een kleine twee maand geleden weer een melding binnen: ik zou iets te hard tegen mijn oudste dochter te hebben geschreeuwd. Mijns inzien is je stem verheffen geen crime ... toch. Ze zijn nu 11, 9 en 7 en ze mogen wel weten wie de baas is... Zo ben ik ook opgevoed en heb er niets dan goeds over voor mijn ouders.

Bij eerdere reacties zeiden ze of de melder niet getoetst moest worden.... Helemaal mee eens, deze zou bij twee valse meldingen (zoals bij ons) een boete moeten krijgen!

B

Reactie voor op de website?

20.142. Ook een ex die valse meldingen maakt (onder andere namen)

Reactie op Tragisch

Goh, wat een verhalen hier zeg. En ik zie zoveel mensen hier die ongeveer het zelfde hebben meegemaakt. Echter wil ik ook even een klein "positief" stukje laten zien.

Mijn zoontje is vanaf een paar weken al met mij weg bij zijn vader. Echter heb ik er alles aan geprobeerd om met mijn ex een normale omgang op gang te krijgen. Alleen mijn ex vond het niet nodig om mee te werken en werkte juist tegen. Een paar weken geleden is zelfs een traject afgesloten omdat vader geen tijd voor afspraken kon maken en geen vrij kon krijgen. Want zijn collega's waren of ziek, vakantie of vrij dus dan kon hij niet vrij krijgen. Wat gebeurd er nu? Veilig Thuis word ingeschakeld via de jeugdbescherming (dat krijg je als je niet zeker weet waar je moet zijn). Dit is een patroon van mijn ex, als ik verhuis meld hij het bij AMK, als hij zijn zin ergens niet krijgt meld hij bij AMK. Dit begon eerst met alleen maar anoniem. Dus een adres konden ze niet achterhalen. Later werd er een voornaam die niet bestond met mijn achternaam als melder gemeld.

Politie is er ook mee bezig geweest en hebben zo achterhaald dat het via zijn vriendin van nu gegaan is. Later is er nog een anonieme geweest en nu is er eentje onder mijn MOEDERS naam gedaan. Maar geen woonadres/mail of telefoonnummer erbij zodat Amk contact op kan nemen. Waardoor amk al twijfels had. wij hebben hun gebeld en krijgen nu inzicht op de melding die zogenaamd door mijn moeder gedaan zou zijn. ben benieuwd. aangezien hij echter nog geen paar werken terug kon vertellen dat amk anders heette.

Amk neemt dus ook geen meldingen meer aan van mensen uit mijn omgeving of anoniem. enkel nog als het via een instantie of huisarts gaat. en aangezien dat niet gaat gebeuren ben ik er niet bang voor. ik zeg altijd wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf een keer in!!

Hou moed dames! En natuurlijk ook vaders die ermee te maken hebben want ook dat gebeurd!

Anoniem

Reactie voor op de website?

20.143. Onterechte melding

Reactie op Dan is het ook niet goed

Mij is het overkomen dat de politie kwam na een melding (geen idee wie, misschien toch mijn ex-man) en zij hebben een melding gedaan bij Veilig Thuis. Dat heet dan 'er zou mogelijk sprake kunnen zijn van kindermishandeling'. Belachelijk! De brief hierover ging natuurlijk ook naar mijn ex-man. Die profiteerde hiervan en meldde de hulpverlener die wij al hadden dat hij een gesprek met haar wilde over het geweld! Hij heeft een zeer gedecideerde vriendin en hij doet alles voor haar, zullen we maar zeggen. Zij heeft een duidelijke hekel aan mijn dochter.

De hulpverleenster heeft hem meteen duidelijk gemaakt dat dat onzin is, geweld'! Oh ja, waarom bracht hij mijn dochter. Omdat ik ernstig ziek was, woonde mijn dochter nog bij mijn ex-man, maar in maart 2015 liet hij een noodkreet horen: hij kon het met mijn dochter allemaal niet meer aan en of ik haar alsjeblieft in huis wilde nemen. Mijn dochter (14) is bekend met hulpverlening vanwege een psycho-neurologische stoornis. Hij wil de na de scheiding dat de kinderen maar 1 ker per week bij me zouden komen. Vandaar dat ik erg verbaasd was dat hij mijn dochter bij mij wilde brengen, maar dat gebeurde - gelukkig - dus wel. Hij had alle hulpverlening opgezegd en weigerde nieuwe hulp.

Toen hebben ze hem gezegd dat, indien hij niet akkoord kon gaan met de voorwaarden, dat hij een Veilig Thuis melding zou krijgen! Mijn dochter woont nu ruim een jaar bij mij, en met ups en downs komen we er wel doorheen. Maar wie wil hij nu zwart maken? Oh ja, mijn dochter, die hijzelf dus naar mij gebracht heeft.

De hulpverleenster en ik hebben naar die instantie gebeld, we kregen eerst niet eens contact, werden niet teruggebeld, mails werden niet beantwoord etc. De persoon in kwestie daar was nl. nogal geschrokken van onze reactie. Onze hulpverleenster heeft een gesprek met mijn ex-man. Hij wilde graag ook mijn zoon meenenem?! Onder het mom van; 'hij wil even iets vragen en hij wil kennismaken met die mevrouw.'

Mijn zoon kende die mevrouw dus al lang! Hij betrekt dus ook mijn zoon in zijn onzin? Mijn famlie gaat ervan uit dat mijn ex-man er toch niets over het 'voorval' durft te zeggen, puur omdat het niet waar is. Hij heeft durven beweren dat ik de telefoon niet opneem, of deze neerlag, en de deur niet open doe, dus kan hij niet met mij in contact komen! Idioot gewoon, het klopt niet. In elk geval wordt mijn zoon er nu ook bij betrokken, wat ik schandalig vindt, maar hij is door zijn vader wel eerder betrokken geweest bij volwassenenzaken.

De hulpverlening staat achter mij, mijn familie ook. Ik hoop dat dat genoeg is. Wij als moeder en dochter lijden er vreselijk onder en je weet niet wat het met mijn zoon kan doen! Als er een resultaat uit het gesprek komt dat definitief duidelijk maakt dat ik niet mishandel (ik heb mijn kinderen niet geslagen, hij wel!) en hij wil één of ander dom onderzoek, dan klsaag ik hem aan wegens smaad. Tot nu toe heb ik niet boos gereageerd op zijn streken, omdat ik bang was dat mijn zoon dan niet meer bij me mocht komen. Maar die is nu 13 en weet best wat hij wil.

Ik heb trouwens al een advocaat ivm kinderalimentatie. Hij is hier in elk geval verbolgen over,en wij denken dat dat hem 'er toe gebracht heeft', te doen wat hij deed.

jaycee

Reactie voor op de website?

20.144. Mishandeling gemeld door ex??

Reactie op Valse beschuldigen door kinderbescherming

Hoi Jaycee,

Ik las jouw verhaal en herkende er veel in. Ik weet niet van welke datum dit verhaal dateert en of je nog op deze site bent? Vandaar ik even afwacht, voordat ik mijn verhaal afsteek en jij het misschien niet leest.

Ik wacht het af
Groetjes van een radeloze mama

Reactie voor op de website?

20.145. Vals beschuldigd

Reactie op Anonieme melding kindermishandeling

Hoi Saskia, ik heb daarstraks, vrijdagmiddag, een belletje gekregen dat er een anonieme beller een aanklacht had ingediend dat mijn thuissituatie voor de kinderen in gevaar is. Dit is bij mij erg als donderslag binnen gekomen. Ik kan hierdoor niet eens slapen of eten.

Vrijdag komen ze aan huis samen met mijn maatschappelijk werker en mijn exschoonzus komt ook. Mijn vriend zal er ook bij zijn.

Ik ben erg geschrokken van jouw verhaal. Ik heb zelf 3 prachtige kinderen waarvan er ook 1 een rugzakje heeft. Ook ik woon in een dorp. Door deze anonieme beller heb ik wel het onveilige gevoel gekregen... wat als ik op straat loop en ik word aangevallen.... of erger nog mijn kind gebeurt wat. Ik weet ff niet hoe ik moet denken en of ik hier wel doorkom. Ik sta zo voor mijn kinderen klaar, zelfs voor een kind van een ander.

En dat er een melding is gedaan dat ik waarschijnlijk mijn kinderen verwaarloos of erger dat is een hele zware beschuldiging. Het enige wat ik kan doen is afwachten wat ze vrijdag 25 oktober te zeggen hebben.....

Christel

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Anonieme melding kindermishandeling

 1. De buren
 2. Dan is het ook niet goed
 3. Ook vals beschuldigd
 4. AMK lullige (schadelijke) werkwijze
 5. Aanpakken moeten ze die mensen
 6. De buren
 7. Valse melding
 8. Valse melding aanpakken
 9. Ze zijn gestoord!
 10. Ik begrijp het helemaal!
 11. Valse melding van de buren?
 12. Dikke knuffels, houd moed
 13. Verslag van gesprek AMK
 14. Wie wil helpen??
 15. AMK en Jeugdzorg
 16. Zoveel mogelijk
 17. Wie wil helpen deel 2
 18. Nog steeds in afwachting van de uitslag van het AMK
 19. Goed nieuws!!!!
 20. AMK wil openheid?
 21. AMK
 22. AMK neemt bewijzen niet serieus
 23. Laf, aanval in de rug, slapeloze nachten !
 24. Nachtmerrie door valse melding
 25. Valse beschuldigen door kinderbescherming
 26. Ongegronde melding
 27. Gelukkig ben ik dus niet de enige
 28. Ik weet wel wie melding heeft gemaakt en dat klopt ook niet
 29. Vervelend
 30. Tragisch
 31. Aangegeven door ex
 32. Moeilijke buren
 33. Laat je niet uitdagen tot wraak
 34. Ook hier....gelukkig zonder gevolgen
 35. Heel erg erg
 36. AMK nachtmerrie
 37. AMK
 38. AMK
 39. AMK, forum SBBJ
 40. Laf?
 41. Kan me voorstellen, nooit meer als voorheen
 42. Ik kan het me voorstellen
 43. Aanklagen
 44. Reactie van redactie
 45. Vele reacties hier
 46. Opzettelijke valse melding
 47. Mijn steun heb je
 48. AMK
 49. Eerlijk duurt toch echt het langst vervolg opzettelijke valse melding
 50. Scheiding ouder - kind: In het belang van het kind?
 51. Roep de misstanden een halt toe!
 52. Artikel over onterechte aanklacht bij het AMK
 53. Valse aangifte
 54. Amk advies meldpunt kinderbeschadiging: wat een shit is dat buro
 55. Anonieme meldingen bij AMK halt toe roepen
 56. Anonieme melding kindermishandeling, toch blijven melden
 57. Valse melding
 58. Valse melding amk
 59. gezocht: slachtoffers van valse meldingen bij het AMK
 60. Voor alle slachtoffers van anonieme en valse meldingen
 61. AMK en valse melders staan voor schut
 62. Melding kindermishandeling door pleeggezin wegens wraak
 63. Aangifte doen wegens laster
 64. Kun je niet maken Janny!
 65. Nieuw te maken zwartboek AMK en Jeugdzorg
 66. Mee en AMK
 67. Artikel in Trouw
 68. Rechten van de ouders
 69. Vraag
 70. Valse melding
 71. Site nog niet in de lucht
 72. AMK is net zo erg als jeugdzorg
 73. Petitie tegen onterechte meldingen kindermishandeling
 74. Reactie op artikel Trouw
 75. Geraniumstraatje... en huilen van een kind.
 76. Anonieme melders ontlopen de dans
 77. Oproep aan iedereen om Rouvoet te schrijven via zijn profiel op Hyves
 78. Minister Roevoet mailen
 79. Wat is nu kindermishandeling?
 80. Foute diagnoses kindermishandeling
 81. Belangrijke artikelen voor ouders die met AMK en Jeugdzorg te maken hebben
 82. Ook slachtoffer van valse melding van de buren
 83. Verdriet
 84. Steun voor alle ouders
 85. valse melding van de buren?
 86. Ook ik
 87. Wij zitten met de shit en ib-er gaat vrijuit?
 88. Wat te doen bij anonieme melding?
 89. Vreselijk om te lezen al deze verhalen..
 90. Schade naam
 91. Hoe nu verder?
 92. Mij flikken ze het dus nu ook
 93. Sterkte
 94. Veel verdriet door melding van buren die zelf ongelukkig zijn
 95. Wat doet het AMK met valse meldingen?
 96. Valse melders aanpakken
 97. Ooooooo, ben er nog kapot van
 98. Ook hier zakt het nare gevoel niet
 99. Je kunt soms wel degelijk wat doen
 100. Jaarlijks ruim 800 aangiften van kindermishandeling
 101. En hoeveel van die 800 zijn onterecht?
 102. Ouders onder druk zetten
 103. Onbevestigde melding... en nu?
 104. Ja hoor, naaktfotos!
 105. Hoe doe je dat?
 106. Wanhopig verdrietig
 107. Ervaringen gevraagd met AMK
 108. Websites voor valse AMK meldingen
 109. Kinderombudsman
 110. Vervolg naaktfotos ja hoor!
 111. Gefeliciteerd Ingrid
 112. Kindermaffia
 113. Rapport: Advies- en Meldpunten Kindermishandeling (AMK)
 114. Valse beschuldiging kindermishandeling
 115. Wat weten organisaties over je?
 116. Samson roept slachtoffers op aangifte te doen
 117. Misbruikt onder toezicht
 118. Valse melding en dan?
 119. Meldquota voor Jeugdartsen
 120. Kabinet bundelt krachten tegen kindermishandeling
 121. Valse melding cb bij bjz wat vervolgens vals wordt doorgemeld aan rvdk
 122. Valse beschuldiging kindermishandeling, ben net gescheiden
 123. Re: anonieme melding kindermishandeling
 124. Praat mee over de macht van de gezinsvoogd
 125. Vreselijk om te lezen al deze verhalen - een AMK\'er
 126. Aangifte kinderen tegen Jeugdzorg
 127. Wat een herkenning
 128. Duurzame aanpak jeugdzorg
 129. Stichting Gereformeerd Jeugdwelzijn onder verscherpt toezicht gesteld
 130. De andere kant van Jeugdzorg
 131. BJZ: Toen en nu
 132. Ook wij zijn de dupe van een valse aangifte!
 133. Verslag van het gesprek met mevrouw van het AMK!
 134. Lector Jeugdzorg: We hebben de jeugdzorg enorm ingewikkeld gemaakt
 135. Gevoel voor moeder
 136. Omringd door zorg, toch niet veilig
 137. Ook hier een anonieme valse melding
 138. Helaas ik ook een valse melding
 139. Een moederke
 140. Onterecht beschuldigd van kindermishandeling?
 141. Tweede onterechte melding
 142. Ook een ex die valse meldingen maakt (onder andere namen)
 143. Onterechte melding
 144. Mishandeling gemeld door ex??
 145. Vals beschuldigd

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.