66. De broodbakmachine
Zelf brood bakken, een romantische herinnering aan vervlogen tijden? Die heerlijke geur in huis, en dan die smaak, wat een verschil met het brood uit de winkel!Of bak je zelf je brood omdat het veel gezonder is? Of is het veel goedkoper om voor je eigen brood te zorgen?
Het zelf bakken is niet zo gemakkelijk, maar de broodmachine brengt uitkomst.
- Wat zijn uw ervaringen met het zelf brood bakken, en met de broodmachine?
- Wat zijn goede recepten?
- Waar haal je de ingrediënten?
- Informatie over merken, onderdelen en service
66.1. Hoe de broodbakmachine werkt
Molen de Hoop biedt een duidelijke beschrijving van de werking van de broodbakmachine.66.2. Broodbakmachine
Veel mensen kopen heel enthousiast een BBM maar in de praktijk blijkt dat ze hem amper gebruiken. Dan beland zo'n apparaat in de kast, of op Marktplaats. Zo ben ik ook aan mijn BBM gekomen, nadat ik er 2 had versleten. Dus kijk daar eerst eens even voordat je naar de winkel gaat.Johanna
66.3. De Broodbakmachine Specialist
Wil je een broodbakmachine kopen, dan hun je bij de Broodbakmachine Specialist heel wat informatgie vinden!U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.
Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.
66.4. Bijzonder brood: de lekkerste recepten uit de hele wereld, Collister
![]() Bijzonder brood Linda Collister |
Wat vind je van dit boek? Kun je het andere grootgezinmanagers aanbevelen? Graag horen we je mening!
|
66.5. Het broodmachine bakboek, J. Shapter
![]() Het broodmachine bakboek Jennie Shapter |
-
In 2003 kocht ik Tiel een Inventum broodbakmachine, alsmede het broodmachine
bakboek van Jennie Shapter. Terug op de Filippijnen begon ik een dag of wat
later mijn eerste brrod te bakken. Het resultaat was goed te noemen. Sinds heb
ik vele broden uitgeprobeerd en gebakken en ik moet zeggen zij waren allemaal
van goede en mooie kwaliteit. Je moet je wel aan de hoeveelheden meel houden,
maar je kunt rustig wat experiementeren met de andere ingredienten, bv. bruine
moscovade in plaats van witte suiker; volle melkpoeder in plaats van magere
melkpoeder; wat meer margarine of boter dan is aangegeven, dan blijft het brood
langer zacht en vers.
Je kunt ook wat vrijer met de diverse meelsoorten omgaan, zolang je je aan de totale hoeveelheid houdt van het recept. Er zijn in Holland betere meelsoorten verkrijgbaar dan hier in Manila, maar mijn broden (ik bak er 2 per week) worden door onze vrienden zeer gewaardeerd.
Gedurende de eerste kneedphase houdt ik het brood wel in de gaten, misschien heeft het een eetlepel meel nodig als het te nat aanvoelt, of een scheutje water als het te droog aanvoelt, maar dat wordt snel een routine.
Week rozijnen met donkere rum voor een paar dagen, laat ze uitlekken alvorens ze na de eerste kneedphase aan het deeg toe te voegen. Door de rum is het deeg iets te nat, maar voeg dan gedurende de tweede kneedphase een beetje bloem bij en het resultaat is een heerlijk rozijnenbrood. Bij zwaarder deeg rekening houden met iets meer gist. Vragen ? Laat het mij maar weten, veel succes !!
-
Dit boek van Jennie Shapter heet eigenliik BREAD MACHINE How to prepare and
bake the perfect loaf.
Ik kocht het verleden jaar in Engeland (engelse versie) voor 5 pond = 7,5 euro.
De thee en eetlepels in het recept zijn dan ook tea en tablespoons. Deze zijn
groter dan onze hollandse lepels. Maar als je de maatschep gebruikt die bij
de broodmachine geleverd wordt, kloppen de hoeveelheden perfect. De recepten in
dit boek zijn heel erg lekker en lukken in mijn broodmachine allemaal
uitstekend.(princess 1935 ) Het zout in het banaan ananasbrood op bldz.35
moet inderdaad 1 teaspoon zijn. Muscovado suiker is te koop bij de
reformwinkel, en bijna alle andere ingrediënten die in dit boek gebruikt worden
ook.
Inge
-
Prima boek. Heerlijk recepten en goed te maken allemaal
oranjebloesemwater is gewoon te koop bij een Turkse of Marokaanse winkel en
Moscovade is ongeraffineerde bruine suiker, die in licht en donkerbruin wordt
verkocht. De betere AH hebben het en anders verkrijgbaar bij de bakker die
zelf zn broden bakt. (Het moet gezegd dat de meeste bakkers het woord
moscovade NIET kennen, dus vraag dan de ongeraffineerde bruine suiker.)
Wilma -
Het boek van Jennie Shapter is een waar genoegen om mee te werken. Het staat
vol met leuke tips en recepten waarmee je iedereen kunt verrassen. Bij ons
staat de broodbakmachine nu iedere dag te bakken, omdat de kinderen geen
ander brood meer lusten. Echter, in het boek, de druk is helaas niet
vermeld, staat op blz. 55 een kapitale drukfout bij het 'Ananas-Banaanbrood'.
In plaats van 1 EETlepel zout dient 1 THEElepel gebruikt te worden. Anders
weet je niet wat je eet!!!!
Verder kan ik dit boek van harte aanbevelen bij de bakker die ook eens iets anders wil bakken.
Margé
-
Prima boek, maar met enkele aandachtspunten. Zo heb ik gemerkt dat de
hoeveelheden gist die aangegeven worden (vaak?) niet kloppen. Veelal gebruikt
men 1 theelepel gedroogde gist, maar om mijn broden (gemaakt van 375
gr meel) te laten slagen gebruik ik 5 tot 6 gram gedroogde gist. Dit zijn
3 theelepels.
Sommige gebruikte ingredienten zijn in Nederland onbekend, maar
Vijfkruidenpoeder (eerder genoemd als zijnde moeilijk verkruigbaar) is
veelal gewoon bij de Toko te koop. Piment (ook genoemd) is gewoon bij
Albert Heijn te koop.
Sheila
-
Ik heb dat boek ook gekocht, is nog volop te koop.
Alleen sommige dingen die erin staan kun je niet terug vinden, zoals:
rol het brood op als koninginnebrood, nergens is terug te vinden hoe dit
dan opgerold dient te worden.
Of benodigdheden als 5 kruidenpoeder? Nergens te koop.Of oranjebloesemwater,
moscovade, piment? Ik ben verschillende winkels en speciaalzaken afgeweest,
ze wisten niet waar ik het over had.
Verder is het een hartstikke mooi boek, met veel tips en prachtige heerlijke recepten. Zeker een aanrader. De boeken met zachte kaft koste 9,95 euro en met harde kaft duurder. Harde kaft te koop bij VD, zachte kaft bij goedkopere boekhandel, zo'n speciaal winkeltje met allerlei spullen zoals video's, dvd, kaarten, boeken, kalenders, knutselwerkjes enz.
Groetjes Ingrid
-
Ik heb een boek gevonden met recepten voor het bakken van brood in een
broodmachine.
Het heet broodmachine bakboek, van Jennie Shapter.
Het is niet overal te krijgen, maar ik heb het gevonden in een winkeltje waar
ze hele goedkope boeken verkopen (hebben ze bijna in elke stad wel), weet
alleen de naam niet.
Er staan heel veel recepten in en ook goede uitleg over de ingredienten en
wat te doen als je brood mislukt.
groetjes Miranda
-
Ik vind het een geweldig boek!
Duidelijk uitgelegd en met mooie foto's.
Myra
Wat vind je van dit boek? Kun je het andere grootgezinmanagers aanbevelen? Graag horen we je mening!
|
66.6. Het nieuwe brood machine boek, M. Lambert
![]() Het nieuwe broodmachine boek M. Lambert |
- Een geweldig boek met heerlijke recepten en prachtige foto's. De aanwijzingen voor het maken van handgevormde broden zijn duidelijk en goed na te maken. Ik kan er steeds weer in kijken en me verlekkeren op al die mooie broden. Maar kan iemand mij vertellen waar je MOUTEXTRAct kunt kopen. Alvast bedankt. Els.
-
Als je bereid bent zeeën van tijd in mislukkelingen te steken, is het een
fantastisch boek. Helaas ben ik er zelf ongelukkig van geworden en geniet
helaas niet van de mooie ambacht. De illusie dat het makkelijk te leren zou
zijn zou ik maar niet intrappen. Je moet stad en land af voor onvindbare
produkten die je steeds weer moet vervangen om iets nieuws te proberen om
de kans van slagen groter te maken, dus wat je koopt is meer een kwestie van
geluk of het werkt. Ik ga ook maar als schaapje aan het kant en klaar mix,
ik wou dat ik die machine en dat boek nooit had gekregen.
Bernadet
-
Ik kan niet zien wanneer je deze oproep hebt geplaast, dus misschien is dit
al achterhaald, maar ik heb net een boek uit de bieb geleend, speciaal voor
de bbm: "Het nieuwe broodmachineboek: heerlijke en voedzame broden om zelf
te bakken met een druk op een knop / Marjie Lambert".
De recepten zien er echt heerlijk uit!!
Groetjes, Marjo
Wat vind je van dit boek? Kun je het andere grootgezinmanagers aanbevelen? Graag horen we je mening!
|
66.7. Lekker glutenvrij, H. Uffels
![]() Lekker glutenvrij Lizet Kruyff & H. Uffels |
Wat vind je van dit boek? Kun je het andere grootgezinmanagers aanbevelen? Graag horen we je mening!
|
66.8. Het glutenvrije kookboek
![]() Het glutenvrij kookboek M. Berridale-Johnson |
-
Er is een kookboek met recepten voor coeliakiepatienten.
Het heet: Het Glutenvrij kookboek.
Het is geschreven door Michelle Berridale-Johnson en kost 18,95.
Groet, Marga
Wat vind je van dit boek? Kun je het andere grootgezinmanagers aanbevelen? Graag horen we je mening!
|
66.9. Brood bakken met de broodbakmachine, I. Camps
![]() Brood bakken met de broodbakmachine Ivar Camps & Frans de Pijper |
-
Ik heb het boek Brood Bakken met de Broodbakmachine van Ivar Camps en Frans
de Pijper gekocht en daar haal ik mijn recepten uit.
Daar staan hele goede recepten in en wat ik ook prettig vind is, dat je niet
altijd die hele dure kant en klaar meelsoorten hoeft te gebruiken want het
kan ook veel goedkoper en daarom niet minder lekker. Soezi b.v is prima maar
wel erg duur. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Veel succes en als je nog vragen hebt, meld je dan maar,
-
Voor iedereen die recepten zoekt voor de broodbakmachine, ik heb pas het
boekje "brood bakken met de broodbakmachine" gekocht van Ivar Camps en Frans
de Pijper, gewoon bij de boekhandel. Er staan 39 recepten in en 5 voor
glutenvrij brood. Ik heb er verschillende geprobeerd en het is goed gelukt.
Ik heb trouwens ook een machine van Blokker.
Ria
Wat vind je van dit boek? Kun je het andere grootgezinmanagers aanbevelen? Graag horen we je mening!
|
66.10. Heerlijk brood, krokant of zacht, R. Hagenouw
![]() Creatief koken / Brood - |
Wat vind je van dit boek? Kun je het andere grootgezinmanagers aanbevelen? Graag horen we je mening!
|
66.11. Gezond eenvoudig en lekker! Deel Zelf brood bakken, A. Eckert en G. Eckert
![]() Gezond eenvoudig en lekker! / Zelf brood bakken Anneliese Eckert & G. Eckert |
Wat vind je van dit boek? Kun je het andere grootgezinmanagers aanbevelen? Graag horen we je mening!
|
66.12. Bakken met de broodmachine, E. Goossens
![]() Bakken met de broodmachine E. Goossens |
-
In het boek "Bakken met de
broodmachine" van Eric Goossens staat een hoofdstuk over recepten bij
voedselovergevoeligheid, waar o.a.
Wheatex in gebruikt wordt.
Mirjam
Wat vind je van dit boek? Kun je het andere grootgezinmanagers aanbevelen? Graag horen we je mening!
|