Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

9. De bezoekers van Groot gezin....

Hoi,

Regelmatig zie ik hier op de website berichten en/of oproepen van gezinnen met 1, 2 of 3 kinderen. Met alle respect voor deze gezinnen, maar horen deze hier wel thuis?

Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken.

Groetjes, Rob (vader van een gezin met 6 kinderen)

Reactie voor op de website?

9.1. Rob, met alle respect......

Beste Rob,

Jij mag dan gezegend zijn met een groot gezin. Misschien had je bij het plaatsen van je berichtje even na kunnen denken over het feit dat er misschien mensen zijn die deze site bezoeken omdat hun grootste wens een groot gezin is. Ik ben er 1 van en heb me op deze site altijd erg thuisgevoeld, ondanks dat ik "slechts" 2 kinderen heb, wat niet onze vrije keuze is. Onze droom van een groot gezin hebben wij helaas ooit kunnen verwezenlijken en wij zijn dankbaar voor de kindjes die wij hebben mogen krijgen en heb mogen behouden, want ze hebben harder gevochten dan menig baby om te mogen blijven leven.

Ik denk niet dat Nell, mensen zoals wij wil uitbannen ondat we "slechts" 2 kinderen op deze wereld hebben mogen zetten. Besef welke rijkdom je hebt en veroordeel niet meteen een klein gezin want je weet niet welk leed er soms achter schuilt......

Nancy, moeder van tweelingmeisjes geboren na slechts 26 weken zwangerschap en bij geboorte ieder nog geen kilo zwaar.

Reactie voor op de website?

9.2. Ik vind niet

Hallo,

Ik ben het met je eens. Het heet niet voor niets Groot Gezin..... Dan kun je de naam van de site ook gaan veranderen. Het is juist prettig om van andere gezinnen met meer kids dan 3 te horen hoe die het doen. Dan kun je meer vergelijken.

Ook ik heb verder wel respect voor de rest hoor, maar ben het wel met je eens.

Xandra (moeder van 4 kids)

Reactie voor op de website?

9.3. Vooruit denken

Ik zou iedereen die een klein gezin heeft, maar een groot gezin wenst, aanraden om vaak op deze site te komen. Want een groot gezin is iets waar je vooruit bij moet denken. Natuurlijk weet je niet of het je gegeven wordt, maar toch is het raadzaam om met dingen rekening te houden, je woning, de spullen die je aanschaft, je manier van met geld omgaan, de inrichting van je huis, waar je woont enz.enz. Ik vond het vroeger enig om over grote gezinnen te lezen, en mijn droom is uitgekomen, meer dan ik ooit had durven dromen. Dus vind ik het ook leuk om anderen "op weg" te helpen daarin.

Antoinette

Reactie voor op de website?

9.4. Voel me erg thuis ondanks klein gezin

Op het berichtje van Rob kan ik niet laten te reageren. Ik bezoek deze site met zeer grote regelmaat. Ik voel me er, ondanks mijn kleine gezin heel erg thuis. De verhalen spreken me erg aan en de tips, ervaringen etc. zijn erg nuttig en praktisch en prettig om te lezen.

Nancy

Reactie voor op de website?

9.5. rolstoel

Hoi Rob, ook ik wilde graag vier kids, maar wat wil nou het lot? Als ik nu nog een keer zwanger raak dan kom ik in een rolstoel. Ik ben dus blij en gezegend met een tweeling. Dan is het dubbel wrang om te zien dat sommige mensen zo hard kunnen zijn. Ik snap best wat je bedoelt, maar je kunt het ook anders brengen dan: horen die hier wel thuis?

Cindy

Reactie voor op de website?

9.6. Tips zijn voor iedereen!

Er zijn genoeg gezinnen met minder dan 4 kinderen die (ook) moeite hebben om met hun maandinkomen rond te komen. Zij zoeken ook manieren om geld te besparen. Zouden deze mensen, omdat zij minder dan 4 kinderen hebben, op deze site niet mogen reageren?

Gea

Reactie voor op de website?

9.7. Wat is nou een groot gezin?

Rob, met alle respect... Maar heeft het hebben van een groot gezin niet voor ieder een andere betekenis?

Voor de één is 1 kind al genoeg en de ander vind 6 wel een aardig aantal.

In mijn persoonlijk geval, ik heb 3 kinderen. Op een andere wijze gekregen dan de gemiddelde volwassenen. Daarvoor zijn kosten gemaakt, heel veel kosten waarvan wij de rest van ons leven de lasten dragen. Ook wij willen net als jij met jou 6 kinderen, kijken of wij tips kunnen vinden om ons toch al dure leven aangenaam te maken. Kijken of we kunnen besparen om onze kinderen toch die leuke dingen van het leven aan te kunnen bieden.

Wat is nou het verschil, dat jij wel op deze site mag lezen en posten en ik niet. Omdat ik MAAR drie kinderen heb?

Ik zou het zeer op prijs stellen als je eerst goed nadenkt eer je zoiets stellend schrijft, zoals je nu hebt gedaan. Mensen zijn daardoor geraakt en dat is niet nodig.

Sandra

Reactie voor op de website?

9.8. Oordeel niet zo

Hallo Rob,

Ik heb je berichtje ook gelezen nu ik heb ook twee kinderen maar heb wel drie miskramen gehad. Als alles goed verlopen had, waren er ook vijf geweest en en daar hebben we veel verdriet van gehad. Beste Rob, oordeel niet zo. Alles wat je krijgt op deze aarde, daar zijn we met mijn medemensen heel blij mee.

Riekie

Reactie voor op de website?

9.9. Ik snap Rob wel

Deze site is nu een plek voor mensen met meer kinderen dan "normaal". Wij moeten ons in de maatschappij vaak verdedigen en mogen zeker niet klagen want........ Het is voor mij een verademing om hier mensen te ontmoeten die hetzelfde zijn als ik en er net zo voor staan als ik en net zo denken als ik.

Er wordt hier steeds vaker commentaar geleverd door mensen die het niet begrijpen hoe het is om voor 7,8, of meer kinderen te zorgen en het gaat er juist om met mensen te schrijven die in hetzelfde schuitje zitten.

Ik snap best dat er mensen ook hier komen die een groot gezin hadden willen hebben en dat niet konden vanwege wat voor omstandigheden dan ook, dat is erg triest maar ze moeten zich dan niet aangevallen voelen als iemand zo als Rob dit stukje schrijft, want het is nu eenmaal een vereniging voor grote gezinnen (er is voor ons al niet zoveel). Het feit blijft dat wij voor andere problemen staan dan mensen met 1 of 2 kinderen.

Ik denk ook niet dat Rob het kwaad bedoelt, maar dat hij kleinere gezinnen niet als lotgenoten ziet en wees eerlijk dat zijn ze ook niet.

Het is natuurlijk zo dat wij gezegend zijn met veel kinderen en dat niet niet iederen dat geluk heeft wil niet zeggen dat we geen respect voor hen hebben, maar daar gaat deze site niet over.

Steeds vaker vindt iemand met geen of weinig kinderen het nodig om ons terecht te wijzen en te zeggen dat we associaal zijn en meer van dat soort dingen en dat is niet leuk op deze site.

Natuurlijk is het voor andere mensen ook leuk om te lezen hoe wij leven, maar dat wil niet zeggen dat je hetzelfde gevoel en zorgen hebt als wij.

Er is enorm veel onbegrip naar ons toe, jullie kleinere gezinnen hebben daar geen idee van. En ik denk dat Rob dat bedoeld met zijn stukje.

groetjes Tanja

Reactie voor op de website?

9.10. Wij willen een groot gezin

..maar hebben dat nog niet! Zo snel gaat dat niet...

Rob, eerst heb je 1 kind (of twee, als je een tweeling hebt), dat zijn er niet meteen 4 of meer.

Wij hebben een dochtertje van bijna 6 maanden, de tweede is al op komst (ik ben 14 weken zwanger) en we willen er graag nog meer! Dat is waarom ik mij thuisvoel op deze site.

En zelfs al zijn hier mensen met minder kinderen die er ook niet meer willen óf kunnen krijgen... het staat iedereen vrij op het internet om te reageren op sites als deze. Vragen staat vrij... en tips zijn toch ook voor iedereen die bijv. een krap budget heeft?

Groeten, Suzanna

Reactie voor op de website?

9.11. Snap Rob wel maar....

er staan veel tips tussen die ook voor gezinnen met 1, 2 of 3 kinderen heel bruikbaar zijn. Ik heb vandaag gekeken naar de perfecte wasmachine (ook met 2 kleintjes heb je genoeg was voor een grotere wasmachine), een goede friteuse (kinderfeestjes!), goedkopere uitjes (altijd leuk), eenpansgerechten, etcetera.

Wat mij betreft (en ik denk van velen) zijn tips van ouders met 1, 2 of 3 kinderen zeker net zo informatief dan als de echte grote gezinnen (waar deze site toch voor is bedoeld). En het maakt niemand wat uit dat deze tips ook worden gelezen door ouders van "kleine" gezinnen.

Maar, waar ik me wel eens aan erger zijn die personen (slechts enkele) die een discussie gaan voeren over het "waarom van een groot gezin". Het milieu, eigen schuld dikke bult, je weet toch waar je aan begon, belastingcenten, etcetera. En ondanks dat ik persoonlijk niet de keuze zal maken voor een heel groot gezin vind ik dit onbeschoft. Wat doe je dan hier? Ik hoop dat Rob dit bedoelt...

Karin

Reactie voor op de website?

9.12. Het begint bij één

Grote gezinnen moeten ergens beginnen. De gebruikelijke volgorde is met één, vervolgens een tweede, een derde etc. Zelf ben ik in verwachting van mijn derde kindje en is een groot gezin ook mijn ideaal. Maar het zou van de gekke zijn als vrouwen als ik niets op deze site te zoeken hadden omdat hun gezin 'nog' niet groot genoeg is. Je kunt beter voorbereid zijn op de toekomst, nietwaar? Als je weet wat je te wachten staat kun je er volgens mij veel meer van genieten.

Anita

Reactie voor op de website?

9.13. Geniet er van

Vrij snel door alle berichten heen gekeken. Bij mij is het zo dat ik alles over me heen heb laten komen. Nooit een groot of klein gezin gepland. Na de 1e was het zo geweldig, zullen we nog een keertje?? Na de 2e idemdito. Na de 3e idemdito, na de 4e idemdito. Het ging vanzelf. 4 kinderen in 4 jaar, de jongste werd geboren 1 dag voor dat de oudste 4 werd. Niks moeilijk, gewoon als moeder, heel ouderwets, je wijden aan je gezin.

Vroeger waren er nog grotere gezinnen, zonder wasmachine, droger, afwasmachine, magnetron enz, en pa verdiende het inkomen. Als je er voor gaat, is dit de mooiste tijd van je leven (problemen door handicap e.d. nagelaten, ik ben wat dat betreft gezegend).

De kids zij nu 15, 17, 18 en 19, toen ze klein waren was dat de mooiste tijd van mijn leven. Alle 4 vonden ze alles evenleuk als ze klein zijn, en dat is reuze makkelijk en gezellig want ze steken elkaar aan. Ik wens Monique heel veel geluk en geniet er van. Ik zei altijd: het is net een trein waar ik ben ingestapt, en die gaat harder en harder en ik kan er niet uit.

GENIET ER VAN!!!!

Monique

Reactie voor op de website?

9.14. Wanneer groot gezin wanneer "normaal"

Ik kan de stelling van Rob best begrijpen. Natuurlijk zijn de uitwisseling van bijvoorbeeld bespaartips ed ook handig voor een "klein" gezin. Anderzijds irriteer ik mij ook mateloos aan diverse uitlatingen van mensen, die zelf wel kinderen hebben (meestal 1 a 2), meningen over het egoisme, verwaarlozing ed.

De hedendaagse mening over gezinnen, waar ik nu zelf tegenaan loop, is dat een gezin met 2 kinderen "normaal" is. Ik ben nu in verwachting van ons derde kindje. De algemene uitlatingen erover zijn ook niet positief. Zelfs 3 kinderen vind men al een (te) groot gezin. Dus ja, ik vind dat ik recht heb om hier mee te lezen en eventueel een mening te posten.

Dus Rob, al ben ik volgens jou met 2 kinderen en een derde op komt niet welkom. Prima, maar ook jouw mening kwetst mensen. Zelf ben je dus geen haar beter als de anderen.

Chantal

Reactie voor op de website?

9.15. Groot gezin in wording

Ook ik lees hier regelmatig mee. En ik ben trotse moeder van (maar) 3 kids. Mijn man en ik zouden graag nog een kindje erbij willen maar zijn daar nog niet uit. We twijfelen zo omdat we niet weten of het verstandig is met de handicap van onze jongste zoon.

Ik zie ons graag als groot gezin in wording, daarom voel ik me hier thuis.

Probeer het eens als compliment te zien dat gemiddelde gezinnen graag willen weten hoe het nou toegaat in een groot gezin. Dat heet intresse!

Groet van Sandra

Reactie voor op de website?

9.16. Voor ierdereen

Tuurlijk mogen hier ook gezinnen met minder dan vier kinderen posten. Alleen dat gezeur over ik had ook wel meer kinderen gewild en het is zo kwetsend e.d ,ben ik wel zat. Daar hebben wij als groot gezin wel begrip voor maar hoeven dit tocht niet altijd te horen van mensen die deze site toevallig bezoeken.

Ik denk ook dat er gezinnen zijn met minder kinderen die niet veel te besteden hebben,veel aan deze site kunnen hebben gezien de goede besparings tips. En natuurlijk voor alle gezinnen die met veel of weing kinderen hier tips en ervaringen kunnen uitwisselen over verschillende onderwerpen. Er is al zo veel besproken in de afgelopen jaren, dat je eigenlijk wel alles kunt terug vinden. En anders voer je gewoon een nieuw onderwerp in en meestal krijg je hier wel een reactie op.

Wij zijn allemaal begonnen met een kind en zijn geworden wat het nu zijn, met vier of meer het maakt niet uit. Ieder een kan hier waardevolle informatie vinden of plaatsen,het maakt eigenlijk niet uit waaruit je gezin bestaat als het maar een zinnig bericht is zodat zowel groot als klein er iets aan heeft.

Jessica

Reactie voor op de website?

9.17. Helaas

Vandaag heb ik nog even deze site bezocht. Tot nu toe mocht ik legaal hier rondhangen als gezin met 4 kinderen. Wat was ik trots op dat ik een grote auto moest rijden. En ook dat ik veel was had. Ik hoorde echt op deze site. Maar helaas ik neem afscheid. Hoef niet meer voor 4 kinderen te zorgen. Vanaf 31 mei al niet meer. Toen is helaas mijn vierde kindje overleden. Ze was pas 2 jaar. Natuurlijk heb ik nog 4 kinderen en toch heb ik geen groot gezin Zelf onze grote auto kan nu weg. We kunnen met een gewone af.

Dit is geen verwijt, maar soms is het moeilijk om te lezen dat je vanaf 4 pas een groot gezin bent

groetjes jolanda

Reactie voor op de website?

9.18. Voor Jolanda

Hallo Jolanda,

Wat verschrikkelijk voor je dat dit gebeurd is.

Heel erg veel sterkte voor jou en je gezin.

Jetje

Reactie voor op de website?

9.19. Wat is dit?

Wat een rare vraag. Ik kom uit een groot gezin (8) en wilde dus zelf absoluut geen groot gezin. De opmerkingen die ik al vaak te horen kreeg, zooo zeker geen televisie thuis. Belachelijk gewoon.

Hoeveel kinderen ik heb is voor jou en meerderen de vraag.

Wat een rare opmerkingen en gedachten hebben sommige mensen. Ik bedoel dus de opmerkingen op Rob zijn vraag. Laat een ieder in zijn/haar waarde.

9.9 waar staat het dat het een vereniging is voor grote gezinnen? trouwens het is een site, een vereniging is iets anders.

Wees blij met je grote gezin/kleine gezin wat dan ook. Domme opmerkingen zullen mensen waaronder jij en ik blijven maken.

9.17 Jolanda, jou wil ik heel veel sterkte toewensen. Want dat is toch echt het allerergste wat een ouder kan overkomen, dat je een kind verliest al heb je er één of meer het is gewoon niet te bevatten.

groet, Lutina

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

De bezoekers van Groot gezin....

 1. Rob, met alle respect......
 2. Ik vind niet
 3. Vooruit denken
 4. Voel me erg thuis ondanks klein gezin
 5. rolstoel
 6. Tips zijn voor iedereen!
 7. Wat is nou een groot gezin?
 8. Oordeel niet zo
 9. Ik snap Rob wel
 10. Wij willen een groot gezin
 11. Snap Rob wel maar....
 12. Het begint bij één
 13. Geniet er van
 14. Wanneer groot gezin wanneer "normaal"
 15. Groot gezin in wording
 16. Voor ierdereen
 17. Helaas
 18. Voor Jolanda
 19. Wat is dit?

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.