Groot Gezin
De school
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

55. De hulpverlenende professional

Het lijkt wel alsof ouders erg laag aangeschreven staan bij professionals. Zo hebben leerkrachten recentelijk (zie de column De KRO gaat opvoeden!) duidelijk aangegeven geen hoge dunk van ouders te hebben. Ouders komen ook regelmatig negatief in het nieuws.

Is het inderdaad zo slecht met ouders gesteld, en kunnen we beter maar de opvoedtaak zoveel mogelijk overlaten aan de professionals?

Of is opvoeden toch echt een taak voor ouders, en verdienen zij daarvoor maatschappelijke waardering? En wat is de rol van de hulpverlener dan?

Graag horen we uw mening en ervaringen op dit gebied.

55.1. Bij welke leraar zit jouw kind? (en hoe ga je ermee om?)

Er is een speciale poster Bij welke leraar zit jouw kind? (en hoe ga je ermee om?) waarin de diverse soorten van leerkrachten worden beschreven, en hoe je ermee omgaat. Overgenomen van Klasse voor ouders uit het artikel Bij welke leraar zit jouw kind? (en hoe ga je ermee om?) De bron: Mieke Brekelmans (Universiteit Utrecht). De communicatietips kwamen tot stand i.s.m. Maurits Wysmans, Erik Geboers en Linde Brewaeys. Hij staat ook op de site van de Universiteit Utrecht. Want ook klasse hebben het van de UU waar het onderzoek vandaan komt.

55.2. Streng internat

Geachte,

We zijn gescheiden, ons jongste dochter Ann 15 jaar woont bij haar papa. ons oudste dochter 19 jaar woont te samen met haar vriend. Mijn ex-man is hertrouwd zijn vrouw Els is constant bezig met de opvoeding van Ann. Vroeger kregen ons dochters een vrije en losse opvoeding, geleidelijk aan krijg Ann een strenge opvoeding.

Ik heb er met mijn ex- man over gepraat, wij gaan kijken dat we Ann kunnen plaatsen in een streng internaat.

Kunt u info geven over internaten, mag ook privé instellingen zijn.

Hilde

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

De hulpverlenende professional

  1. Bij welke leraar zit jouw kind? (en hoe ga je ermee om?)
  2. Streng internat
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.