Groot Gezin
De school
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

44. Kinderpostzegels

Gisteren kwam ook onze zoon weer thuis met de kinderpostzegelactie. Wat mij opviel dat het weer duurder was geworden. Ook vertelde hij dat er veel mensen waren die daarom ook niets bestelden.

Wat ook vervelend was, dat er zoveel kinderen met die kinderpostzegels liepen. Daardoor bleven er voor hem maar weinig adressen in de buurt over die nog niets hadden. Gelukkig hadden de bekenden in de straat wel op hem gewacht. Hij had er ook geen zin meer in om vandaag weer op pad te gaan en weer overal nee te krijgen. Voor hem was dit al zijn derde jaar en vond het zo wel welletjes. Het wordt de kinderen ook maar opgedrongen om met die kinderpostzegels te lopen en van mij hoeft hij echt niet alles te verkopen.

Hoe ging het met jullie kinderen dit jaar?

Jessica

44.1. Kinderpostzegels

Als onze kinderen thuiskomen met kinderpostzegels of een andere actie (waar er inmiddels ook tig van zijn) dan mogen ze de opa's en oma's bellen en de ooms en tantes, ze gaan naar de naaste buren en ik koop wat en daar blijft het bij. Ik stuur onze kinderen echt niet alle deuren langs. De meeste mensen zijn echt zat van alle acties, collectes etc.

Ingrid

44.2. Re. kinderpostzegels

Hoi Jessica.

Troost je met de gedachte dat mijn zoon ook overal "nee" te horen kreeg. Heel veel mensen wilden ook van hem geen zegels kopen. Hij is de hele woensdagmiddag op pad geweest en met veel pijn en moeite heeft hij 6 mensen kunnen vinden die van hem gekocht hebben. Het is onder elkaar ook zo dat ze gewoon tegen elkaar op lopen te verkopen, de één wil meer verkocht hebben dan de ander. Hij wilde gisteren weer op pad gaan, maar mocht van mij niet. Ik vind het wel best zo!

Groetjes Melike.

44.3. Kinderpostzegels

Op onze school is er een prijs aan verbonden, wie het meeste heeft krijgt de prijs. Zodoende is er een strijd wie de meeste postzegels heeft verkocht en lopen ze aan het doel van de verkoop voorbij.

Voor mijzelf hanteer ik een regel koop alleen van mijn eigen kinderen en van naast familie zo blijft het enigszins in de hand. Voor mij hoeven ze niet langs de deur te leuren om toch steeds weer nee te horen. Veel mensen vinden het te duur of doen gewoon niet aan zo'n actie mee .

Geno

44.4. Kinderpostzegels

Belachelijk van die school, ik zou als kind weigeren om hier aan mee te doen.

Jessica

44.5. Hoe doen ze het

Hoe krijgt kinderpostzegels het eigenlijk voor elkaar dat zo'n beetje alle scholen meedoen? Ze krijgen zelfs rollenspelen in de klas om te oefenen met verkopen. En het Jeugdjournaal besteed er ook elke keer aandacht aan. Er zijn zoveel goede doelen. Waarom steeds de kinderpostzegels? Zeker een slimme markting.

Sylvie

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Kinderpostzegels

  1. Kinderpostzegels
  2. Re. kinderpostzegels
  3. Kinderpostzegels
  4. Kinderpostzegels
  5. Hoe doen ze het
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.