Groot Gezin
De school
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

40. Echt geschoolde onderwijzers

Ik ben moeder van 5 kinderen (22, 19, 18, 16 en 13), heel globale middenmoters, ondanks beperkingen als dylexie en stotteren. Ze gaan graag naar school, weinig puberaal, met wat duw en trekwerk ook prima te motiveren tot het maken van hun huiswerk. Maar waar zij, en wij dus ook tegen aan lopen is de onderwijsbevoegdheid van leerkrachten. Er is nagenoeg geen enkele leerkracht die uitsluitend les geeft in het vak waar hij/zij een onderwijsacte voor heeft gehaald. Veel meer staan er mensen uit het vakgebied, of mensen die feeling hebben met een vak.

Tja en nu kan bijvoorbeeld je wiskunde erg goed zijn maar dat wil niet zeggen dat je die stof ook begrijpelijk over kan brengen op een klas. Wellicht wel de basis die het gros snapt maar de kinderen die die stof niet oppakken en andere uitleg behoeven vallen dan tussen wal en schip. Terwijl ik ervan overtuigt ben dat ze met een omweg dezelfde stof wel aankunnen. Kortom waar zijn de leerkrachten die met hart enb ziel les geven omdat wat zij als boeiend vinden ook in de hoofden van al hun leerlingen krijgen?!

Annemijn

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.