Groot Gezin
De school
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

73. Veiligheid op scholen

Deze week weer opgeschrikt door twee steekpartijen op middelbare scholen. Ik hou mijn hart vast als het om onze kinderen gaat. Ook wij wonen in een grote stad en ik hoop dan ook dat er bij onze kinderen op school geen steekwapens zijn. Ik moet er niet aan denken dat een van onze kinderen zo iets vreselijks ziet gebeuren of zelf slachtoffer kan worden. Hoe zit dat bij jullie?.

Jessica

73.1. Vuurwerk in de kluisjes

Ze schijnen nu ook al vuurwerk in de kluisjes op school te hebben. Bij beide kinderen die op verschillende scholen zitten verkopen kinderen illegaal vuurwerk. Je moet er niet aan denken als er brand uitbreekt. Ik twijfel of ik dit niet anoniem moet melden bij de scholen. Wat zouden jullie doen?

73.2. Vuurwerk melden

Het lijkt me dat je dit zeker moet melden. Ik zou contact opnemen met het hoofd van de school, en eisen dat aan deze onveilige situatie een eind gemaakt wordt. Ik zou er ook op staan dat dit anoniem afgehandeld wordt.

T

73.3. Illegaal vuurwerk

De Sint is net in het land maar hier gaat het bij de oudsten alweer over vuurwerk! Er is al weer veel te koop, vooral dat illegale vuurwerk wat natuurlijk door verschillende personen alweer uit Belgie is gehaald. Wij gaan dus NIET naar Belgie om daar alvast vuurwerkt te kopen! Ja wij zijn weer mietjes (volgens de kinderen). Wij vinden dat het vuurwerk wat in Nederland te koop is hard genoeg knalt .Ze weten dit en hier moeten ze het mee doen. Ik ben altijd weer blij dat ze alle vingers nog hebben op 1 januari.

Het kopen van vuurwerk mogen ze gelukkig nog niet zelf en hebben wij er nog zicht op wat ze met hun eigen verdiende centen willen kopen. Voor ons hoeft het niet maar we willen ook niet dat ze bij anderen gaan leuren om vuurwerk. We zouden ook zelf liever zien dat ze er niets om zouden geven. Maar hier in Den Haag schijnt het toch voor die pubers belangrijk te zijn om vuurwerk af te steken (moesten wij negen jaar geleden ook erg aan wennen toen we hier kwamen wonen vanuit het noorden van het land.). Maar wat er onder de jongeren zelf word verhandeld zien we dus niet. Ook al hebben wij over het gevaar gehad van dat illegale vuurwerk. Verbieden doen we het wel en het is een kwestie van vertrouwen dat ze dit dus niet zullen aanschaffen. Ik snap trouwens die ouders ook niet die dat illegale spul kopen. Hoe gaan jullie hier mee om?.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Veiligheid op scholen

  1. Vuurwerk in de kluisjes
  2. Vuurwerk melden
  3. Illegaal vuurwerk
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.