Groot Gezin
De school
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

81. Ondersteunend materiaal

Bij PowerMath kun je DVD's kopen met daarop wiskunde lessen voor de midelbare school. Op dit moment zijn er lessen voor alle vierde klassen HAVO en VWO. Je kunt ook eerste een demonstratieles bekijken op de website.

Ondersteuning nodig: kijk ook eens op uittreksel.pagina.nl/.

Ajodakt Uitgeverij biedt een uitgebreide hoeveelheid informatie over leer- en hulpmiddelen voor de basisschoolleerling, welke niet alleen op school, maar ook thuis op een praktische manier gebruikt kunnen worden.

Veelvuldig automatiseren. Nagaan waar de problemen zitten en de diverse onderdelen afzonderlijk en intensief oefenen. Ik heb veel baat bij de sommenmaker, een programmaatje van internet. Daarnaast kun je ook veel met het programma Hoofdwerk op de computer. Opvallend is dat wanneer eenmaal sommen geautomatiseerd zijn, ze ook goed vast zitten.

Kijk voor onderwijs allerlei bij Beginthier.nl.

Hoe pak je rouwverwerking in de klas aan? Mocht de leerkracht daarbij ondersteuning willen, dan is daarvoor een speciaal lespakket ontwikkeld: Korstanje Educatie.

Kijk voor educatieve software ook op Onwijs Producties.

Ben je op zoek naar leuk educatief materiaal? Dan kun je op de startkabel Edusoftware heel wat vinden.

Wil je je kinderen thuis extra laten oefenen met het schoolmateriaal? Dan vind je op het HuiswerkWeb veel van je gading.

Nib Software biedt educatief materiaal aan.

Kijk bij Schoolbox voor educatieve software. Ze zeggen dat ze goedkoop zijn.

Uitgeverij De Sikkel biedt een nagenoeg volledig fonds aan voor het basis-, secundair en hoger onderwijs. AmbraSoft is gespecialiseerd in reken- en taalprogramma's.

Kinheim is een uitgeverij die gespecialiseerd is in uitgeven van "extra werk" voor de leerlingen.

WIl je de kinderen thuis wat extra laten oefenen? Kijk dan eens bij Nib Software.

81.1. Oefenen met lezen en rekenen

Op de site www.ambrasoft.nl kun je voor ongeveer 30 euro een oefenprogramma bestellen, compleet met spelletjes, etc. Erg leuk en leerzaam voor de gehele lagere schoolperiode. Er kunnen meerdere kinderen mee oefenen, uit verschillende jaargangen. Als je dan aan school vraagt of zij de woordpaketten voor je op een schijf zet, dan kun je deze in dit systeem invoeren, zodat je kinderen thuis de schoolwoordjes/ sommetjes kunnen oefenen. Je kunt deze paketten evt. ook dowmloaden via ambrasoft. De kinderen vinden het erg leuk en het is altijd goedkoper dan bijles!

Met vriendelijke groet

81.2. Miniloco aanvulling

Ben je op zoek naar leerzame miniloco-aanvulling, kijk dan eens op: Juf Hannah.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Ondersteunend materiaal

  1. Oefenen met lezen en rekenen
  2. Miniloco aanvulling
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.