Groot Gezin
De school
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

65. Voorbereiding op het nieuwe schooljaar

Voor het nieuwe schooljaar moet weer van alles gebeuren. Hoe pak je dat het handigste aan? Heeft u tips? We plaatsen ze graag!

65.1. Schoolspullen kopen: reacties van de grootgezinsmanagerslijst

Vanuit de grootgezinsmanagerslijst kwamen de volgende reacties:

65.2. Boeken kaften

Bij de Wibra verkopen ze kaftpapier in effen kleuren. Vorig jaar heb ik samen met mijn meiden hun boeken gekaft met verschillende kleuren.

De één wilde graag knalroze met licht blauw, daar hebben we leuke banen op gemaakt. De ander wilde panda beren, dus heb ik 16 panda beren (naar model wereldnatuurfonds) geknipt uit zwart en wit. Daarna voor de stevigheid boeklon van de zeeman eroverheen en de boeken kunnen een jaar lang tegen een "stootje".

Yvonne

65.3. Schoolspullen kopen

Ook wij moeten er weer aan geloven schoolspullen kopen! (2x). Loop je rond op die schoolcampis van je weet wel. Wat een leuke (troep) kun je daar voor veel geld kopen. Vorig jaar van dat leuke kaftpapier gekocht (zo cool). Troep was het gewoon, na drie maand waren de hoeken er al weer door. Ook die leuke agenda, na een paar maand viel hij bijna uitelkaar (9E). Tja duurkoop (cool koop) gaat helaas niet altijd lang mee.

Ondanks een stevige rugtas (ook niet goedkoop) ben ik blij dat hij de huurboeken zonder daar boete voor te hoeven te betalen weer kon inleveren. Het zag er erg gebruikt uit, die boeken door het leuke maar niet stevige kaftpapier. Ik koop misschien wel samen met hen dit jaar behangpapier. Nog even en het kan met euro papier.

Jessica

65.4. Boeken kaften

Ik kaft de boeken met plastic tassen. Je kunt tassen gebruiken van een favoriete winkelketen, maar ook gewoon leuke tasjes. Je knipt de tas open zodat er een stuk plastic ontstaat ter grootte van het boek. Een lasnaad in het plastic kan prima op de rug van het boek. Het is een beetje een glibberig karweitje, maar het boek blijft het hele jaar goed.

Vorig jaar was dochter helemaal weg van Bjorn Borg. Tasje van Bjorn Borg als kaftpapier om een boek gedaan en de handvaten heb ik bovenaan het boek geplakt. Het boek leek net een draagtasje. Enthousiasme op school bij zowel leerlingen als leraren. Dit jaar worden het tasjes van H&M.

Ina

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Voorbereiding op het nieuwe schooljaar

  1. Schoolspullen kopen: reacties van de grootgezinsmanagerslijst
  2. Boeken kaften
  3. Schoolspullen kopen
  4. Boeken kaften
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.