Groot Gezin
De school
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

62. Ervaringen met studie-financieringen gezocht

Ik ben op zoek naar de juiste oplossing om onze dochter de schoolkeuze te laten doen die ze wil. Ze wil actrice worden, maar ze kan niet zo goed leren. Ze zou eigenlijk HAVO moeten hebben om naar een academie te kunnen en dat kan ze niet. Ze doet nu BBL handel/administratie en dat is al best pittig voor haar.

Er is een VMBO school voor toneel, maar die zit in Rotterdam, dat is te ver, ze kan nog niet op kamers (dat kost ook een vermogen). Maar in Amsterdam zit ook een particuliere school van Frank Sanders, kosten 5000 euro per jaar en de opleiding duurt 4 jaar.

Dat kunnen wij niet betalen. Kan zij, indien ze aangenomen wordt hier een studie-financiering voor krijgen en wat zijn hier de voor en nadelen van? Graag ervaringen voor en tegen.

Yvonne.

62.1. Advies gevraagd

Ik heb drie kinderen die in Rotterdam naar de Havo voor Muziek en Dans gaan. Ze moeten alle drie gebruik maken van de trein. Ze zijn respectievelijk 14, 12 en 12 jaar oud. Dus voor een OV-J kaart en studiefinanciering komen ze niet in aanmerking.

Ook bij het IBG krijg ik een afwijzing, omdat ik rond de 34.000 euro verdien (ik ben alleenverdiener). Behalve de kosten van de trein 5.700 euro per jaar, ben ik geld kwijt aan o.a. danskleding, boekengeld, theatergeld en voor het schoolfonds.

Bij de belastingdienst kreeg ik te horen dat ik deze kosten niet kan aftrekken. Dat kunnen wel de kinderen doen, als ze een eigen inkomen zouden hebben. Maar ja met 14 en 2x 12 jaar kom je niet ver. Het is duidelijk dat in Nederland geen rekening wordt gehouden met gezinnen waarbij kinderen onder de 18 jaar ook veel geld kwijt zijn voor studies.

Weet iemand misschien nog een oplossing? Met vriendelijke groet.

62.2. Studiekosten

Volgens de site van de rotterdamse dansacademie is de studiefinanciering vanaf 16 jaar en heeft inderdaad te maken met het inkomen en de woonsituatie. Maar mijn ervaring met studiefinanciering is niet heel positief. Na de nodige financiele tegenslagen (en die kan iedereen krijgen) is het ons nog niet gelukt om af te betalen (wij zijn 38 en 41 jaar).

Ellen

62.3. Studiekosten

Studiefinansiering is zeker niet de oplossing. Je zit er bijna je leven lang aan vast vanwege de schandelijk hoge rente en dan ben je nog niet eens begonnen op de arbeidsmarkt. Ik snap trouwens ook niet waarom dit niet aan de orde is bij de regering. Jongeren zitten al in torenhoge schulden voor hun 30ste. Waar gaat dit naar toe?!

Jo-Ann

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Ervaringen met studie-financieringen gezocht

  1. Advies gevraagd
  2. Studiekosten
  3. Studiekosten
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.