Groot Gezin
De school
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

63. Verantwoording tegenover het kind

Je ouders blijven altijd je ouders. Vaak zul je op latere leeftijd met je ouders nog eens terugkijken op de opvoeding. Je zult op sommige gebeurtenissen willen terugkomen, soms op beslissingen die je ouders (voor je) namen.

Andere volwassenen nemen een deel van de ouderlijke verantwoordelijkheid over. Denk bijvoorbeeld aan leerkrachten. Of, als dingen niet helemaal goed verlopen, aan een voogd of een heugdhulpverlener. Zulke volwassenen zijn in een bepaalde (meestal relatief korte) fase van je leven duidelijk aanwezig, en nemen (voor jou) een aantal beslissingen over jou, zonder dat je daar een stem in hebt.

Bij je ouders kom je daar later op terug, zij zijn dan nog steeds je ouders! Maar hoe zit dat met die andere volwassenen? En dat terwijl er soms een heel duidelijke behoefte aan is aan een terugblik!

Het lijkt wel alsof de verantwoordelijkheid van die andere volwassenen ophoudt zodra je "uit elkaar" gaat.

Maar zou het nu echt onredelijk zijn dat kinderen het recht krijgen, bijvoorbeeld wanneer ze 21 jaar zijn, om terug te kijken op de keuzen die die andere volwassenen voor hen gemaakt hebben. En zou het echt onredelijk zijn dat het kind daarover aan die volwassene tekst en uitleg mag vragen, en de genomen beslissing dan zelf mag toetsen?

Theo

63.1. Raken wij onze kinderen kwijt?

Goeienmiddag

ik heb een vraag, die is alsvolgt: jeugdzorg wil onze kinderen onder ots stellen. Als dit wordt uitgesproken, kan jeugdzorg onze kids achter onze rug weg laten halen?

Hoop dat iemand ons een antwoord kan geven alvast bedankt.

mvg fam de boer

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Verantwoording tegenover het kind

  1. Raken wij onze kinderen kwijt?
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.