Groot Gezin
De school
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

38. De ontwikkelingen rond PGB en de gevolgen

Er is veel gaande rond het Persoonsgebonden budget (PGB). Wat vindt u van de ontwikkelingen, en wat verwacht u van de gevolgen? Graag horen wij uw mening!

Zie ook de column Het PGB.

38.1. PGB 2

geachte schrijver,

ik las uw column met enige verbazing. Weet u niet dat u zorg kunt krijgen voor uw kind, betaald door een PGB?

In elk geval: dat kan al 15 jaar, en het is een heel goed "iets". Het PGB geeft mensen de regie in handen, zoals bij mijn man (spierziekte). En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

HIj kan nu zelf bepalen wie hem komt helpen met zijn persoonlijke verzorging, wat ook nog eens 25% goedkoper is (gebleken is uit onderzoek door de zorgverzekeraars, die de PGB 's betalen, dat het 25% goedkoper is en dat er slechts 1% misbruik van gemaakt wordt).

Hierdoor is hij niet afhankelijk van de tijden, en wisselende personen bij de thuiszorg en kan hij overleggen met zijn zorgverlener hoelaat, hoevaak etc diegene hem helpt.

Er is nog veel meer te zeggen over het PGB, lees daarvoor bijvoorbeeld op de site van Per Saldo.

Met vriendelijke groet,

Annelies

38.2. Waarom we het niet aangevraagd hebben

Voor een volwassene die zorg nodig heeft is het aanvragen van een PGB, en dus delen van de zorg, iets gemakkelijker dan voor een zieke baby. Een baby die ziek is, vaak in het ziekenhuis ligt, heeft nog meer behoefte aan de ouders dan een gezonde baby. Dat was voor ons de reden om geen extra zorg aan te vragen.

Het was zwaar, maar ik zou het niet anders gewild hebben.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

De ontwikkelingen rond PGB en de gevolgen

  1. PGB 2
  2. Waarom we het niet aangevraagd hebben
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.