Groot Gezin
De school
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

35. Ik maak mij zorgen om kinderen met dyslexie

Nu de minister de examennormen heeft verzwaard maak ik me zorgen over de kinderen die dyslectisch zijn. Hoe gaan de scholen dit aanpakken?. Nu is er bij zoon op school alleen een regeling van extra tijd. Ik hoop dat hij daar mee uit de voeten kan.

Hoe gaat het bij jullie op school?. En wat kunnen wij als ouders doen voor deze kinderen om te zorgen dat ze het C.S kunnen halen?. Wat zijn de rechten voor deze kinderen?. Is daar wel over na gedacht om deze kinderen te ontzien?.

Jessica

35.1. Ik ook

Met 4 dyslecten hier in ons gezin maak ik me zeker zorgen. Onze oudste zonder dyslexie is geslaagd voor zijn Havo en vanavond kwam ik dus iemand tegen die bij mijn zoon op de basisschool heeft gezeten. Dyslectisch dus en niet geslaagd. 2 vieren voor Nederlands en Engels. Toch triest.....

Geheel verklaarbaar gezien zijn dyslexie maar zo triest, er wordt niet meer gekeken naar het totaal plaatje van een kind. Echt erg.

Onze 2e zoon doet volgend jaar examen. Nu is hij wel redelijk goed met engels. En dan onze dochter met dyslexie en dyscalculie... hoe moet zij ooit slagen?? We hebben al zoveel gevochten tegen de basisschool (en nog) Een kind is toch zoveel meer dan dyslexie.

Nelly.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Ik maak mij zorgen om kinderen met dyslexie

  1. Ik ook
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.