Groot Gezin
De school
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

31. 4daagse schoolreis en syndroom van Asperger

Onze zoon zit in groep 7 van de basisschool. Nu gaan ze in mei 2013 van dinsdag tot vrijdag op schoolreis naar een eiland. Hij wil alleen logeren met zijn broer erbij of één van ons moet erbij zijn. Hoe los ik dit nu op volgend jaar?

Ik heb zelf het idee om een huisje te huren en hem overdag mee te laten doen en 's avonds/ 's nachts rust te gunnen en bij mij te laten slapen, zodat hij geen drukte om zich heen heeft. Teveel drukte veroorzaakt hoofdpijn bij hem.

Heeft iemand nog tips voor mij. Zie het, om eerlijk te zijn, niet zitten om mee te gaan en ook nog eens ruim 50 andere kinderen in het gareel te houden. Mijn zoon heeft naast Asperger ook nog diabetes. Van andere ouders heb ik al gehoord dat structuur en regelmaat op deze schoolreis ver te zoeken is. Vanuit ATN adviseren ze mij om hem mee te laten doen en hem niets te ontzeggen. Ik vind het heel moeilijk. Iemand advies?

Janny

31.1. re 13. 4daagse schoolreis

Beste Janny,

Zelf heb ik geen kinderen met Asperger. Wel zit er een kind met Asperger bij mijn zoon in de klas. Ik zou gewoon doen wat je zelf al voorstelt: lekker een huisje of stacaravan huren voor die dagen en je kind s avonds ondersteunen. Let ook even op: heeft juf het reisje net voor het pinksterweekend gepland? Zeker met diabetes is het toch handig als hij regelmaat heeft.

Ik woon zelf op een van de Waddeneilanden en in mei zijn er ook veel scholen op schoolreis. De zoute zeelucht en de wind met een mooi zonnetje erbij zullen al erg vermoeiend zijn. Vaak gaan ze nog wel mee varen met de garnalenkotter en we hebben op de eilanden zat dingen te doen voor grote groepen. Dus vervelen zullen ze zich echt niet. Veel succes.

Lyda

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

4daagse schoolreis en syndroom van Asperger

  1. re 13. 4daagse schoolreis
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.