Groot Gezin
De school
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

48. Voorschool gewenst?

Het artikel De (on)zin van de voorschool begint met:
    Voor de verkiezingen werd Kamerbreed gesproken over de ‘voorschool’. Kinderen zouden daar vanaf hun derde heen moeten. Een toekomstig kabinet kan het geld echter beter in het reguliere onderwijs steken.
Wat vindt u daarvan? Graag plaatsen wij uw reactie.

48.1. Voorschool gewenst? De toekomst zal het leren!

Zijn er hier ook ouders die toevallig werken op een voorschool? Zou leuk zijn om hun ervaringen eens te lezen. Ik denk dat het voor een aantal kinderen wel gewenst is om een voorschool te bezoeken. Ik weet dat er op onze oude school kinderen in groep 1 kwamen die geen woord Nederlands verstonden, dit was voor die kinderen schokkend dat ze niets begrepen van hun juf.

Maar ik denk niet dat je het verplicht kunt stellen om zulke jonge kinderen naar de voorschool te laten gaan. Er zou meer een advies gegeven moeten worden aan de ouders waar het voor de kinderen nodig zou zijn. Al is het maar om kinderen in aanraking te laten komen met de Nederlandse taal, wat ze thuis niet of nauwelijks spreken. Deze kinderen zullen een mindere taalachterstand in groep 1 hebben dan als ze de voorschool niet zouden hebben gevolgd.

Maar ik vind ook dat de ouders ook verantwoordelijk zijn om hun kind zelf ook Nederlands te leren, dus ook proberen dit thuis regelmatig te spreken en dit niet alleen aan de school over te laten. En door de klassen in het reguliere onderwijs te verkleinen is er ook meer aandacht voor deze kinderen die nu verzuipen in de grote klassen. En het onderzoek hoe het er voor de toekomst uit zal zien wel of niet een voorschool is nu natuurlijk nog niet te zeggen.

De toekomst zal uit moeten wijzen of dit nu wel of niet geholpen heeft.

Jessica

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Voorschool gewenst?

  1. Voorschool gewenst? De toekomst zal het leren!
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.