Groot Gezin
Uw reacties
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 
Reacties van lezers. Klik hier als u ook wilt reageren.

.1. Zomaar

Ik las in de krant BN de Stem een stukje over grote gezinnen, wij zijn ook een groot gezin met 6 kinderen, oudste is in 1979,en de rest 1980, 1981,1983, 1985 en 1987 geboren, dus kort op elkaar, maar heel gezellig. Met vakantie gingen wij altijd naar het buitenland en sliepen overal en nergens, hotel, kamer vrij, bij een boer etc. De kinderen zijn inmiddels het huis uit maar ik heb het altijd als heel positief ervaren.

Ik las veel herkenningen, druk, waar begin je aan, associaal etc. Nu zijn ze getrouwd of wonen samen en hebben zelf kinderen (5). Daar mag ik nu weer mijn energie in steken.

Mensen met grote gezinnen, blijf positief, het is heel gezellig en leuk om de hele ploeg met aanhang bij elkaar te hebben. Geniet ervan.

Ria

1. Gezin met 11 kinderen!!

Hallo Allemaal,

Ik ben 40 jaar en heb 11 kidzz, mijn jongste is 4 jaar en de oudste 24 jaar. Ik heb 6 knullen en 5 meiden (geen tweelingen). En ik ben een trotste oma van 2 kleinzonen. Toen ik 21 was had ik al 4 kinderen, mensen keken mij raar aan. Nog als ik vertel dat ik een groot gezin heb. Mensen hebben al gelijk een vooroordeel en als ze b.v bij je thuis geweest zijn opmerkingen worden gemaakt van wat een mooi opgeruimt huis.

Maar goed,dat boeit mij toch niet, ik ben super trots op mijn gezin. Ze werken allemaal hard en gaan naar school. Je hoort wel eens oudere mensen zonder kinderen hoe eenzaam ze zijn, ik zal daarvast geen last van hebben haha.

Ik kwam bij toeval op de site terecht, heel leuk onderwerp en zo zie je of er nog grote gezinnen in Nederland zijn. Want hier in Den Haag zijn er niet veel. Veel geluk en liefde voor jullie allemaal met jullie gezinnetjes.

Groetjes van een trotste moeder (oma)

2. Minder zorgen voor morgen!

Lieve grote gezinnen!

Ik ben Marilyn, 35 jaar en sinds 13 december 2010 eindelijk trotse moeder van Mona Lisa. Raymond en ik hebben bijna 4 jaar gewacht op haar en we bleven hoop houden, hebben daarom bewust niet gekozen voor medische ingrepen (wij zijn van mening dat je je lot moet accepteren) dus voor ons is zij een echt geschenk uit de Hemel.

Al tijdens mijn zwangerschap ben ik gaan nadenken over mijn gezin. Jarenlang was ik druk bezig met studeren, werken en nog meer werken. Raymond en ik hebben er bewust voor gekozen dat hij thuis blijft voor de verzorging van Mona, ik begin in maart weer te werken als juf. Maar... dat was de planning! Mijn hele gevoel roept dat er genoeg ruimte in mijn en zijn hart is voor nog meer kindjes.

Ik probeer het verstandelijk weg te werken door ervan uit te gaan dat dit nu eenmaal de hormonen zijn, of een gevolg van het ontzwangeren... maar het gevoel zit bij ons beiden heel diep. Wegens allerlei praktische redenen (geld, grootte flat enz.) durven wij echter niet. Helaas tikt de tijd door, hij is nu 39, en het heeft best lang geduurd voordat ik zwanger raakte. Door jullie site voel ik me echter heel erg gesteund en getroost en heb ik een gevoel van hoop! Het liefst hadden we er minimaal 5, maar wij zijn dankbaar voor onze Mona Lisa!

Wat ik eigenlijk wil zeggen, is dat de verhalen hier mij ook weer laten inzien dat het kan, als je je hart volgt. Ik blijf in elk geval de site volgen en wil iedereen feliciteren met hun gezin! Knap hoor, hoe al die papa's en mama's dat doen!!!

Heel veel liefs van Marilyn

3. Tjemmig best druk.........

Beste mensen,

Leuke site die ik op een rustig moment (wanneer dan?) uitgebreid ga bekijken. Ik ben vader van een gezin met 9 kinderen, waarvan de laatste twee (ja een tweeling) 9 november j.l geboren zijn.

Ik overweeg naar Belgie te verhuizen om nog een beetje rond te komen...... jammer dat ik in eigen land weinig hulp ondervindt.

Los van alles ben ik een "rijk" man!

Simon

4. Zwanger van ons 8ste wondertje

Hoi

ik ben een trotse moeder 31 jaar van 7 kinderen (13, 9, 7, 5, 3, 2, 4maanden) en 7 weken zwanger van ons 8ste wondertje.

Liefs van mij en het is echt een topsite,
Proud mama van bijna 8 wondertjes

5. Geniet van uw kinderen en kleinkinderen

Ik kom uit een gezin van minimaal 9 kinderen. Iedere broer en zus is mij ontzettend lief.

Maar: als iedere vrouw zoveel kinderen zou krijgen, is de wereld voller dan vol en gaan we naar de ondergang.

Mijn lieve moeder zei tegen mij (ik ben nu 65): als ik nu zou leven, zou jij, lieve, niet geboren zijn - juist daarom hield ik van haar.

Ik verwijt mensen met grote gezinnen helemaal niks, maar het is niet iets om trots op te zijn - het is ook een vorm van ego-tripperij en mode ...

Gelukkig was mijn moeder het hier helemaal mee eens.

Geniet van uw kinderen en kleinkinderen -

Alle goeds, reb

6. Leuke site

Zo af en toe kom ik even op deze site kijken, vind het allemaal leuk om te lezen over de grote gezinnen. Wat ik vaak lees is dat grote gezinnen raar aan worden gekeken, dat is jammer ik vind dat een ieder zelf mag bepalen over de grote van een gezin.

kom zelf niet echte uit een groot gezin, hoewel opgeteld wel, wij zijn mer zij drieen thuis, mijn twee broertjes en ik. We hebben twee halfzusjes die we nauwelijks zien en de vriend van mijn moeder heeft ook twee kinderen, maar die willen geen contact met ons helaas.

ik wel jammer vind is dat de gezinnen (die te zien zijn op de galerij) het nooit echt updaten, ben wel eens benieuwd of de gezinnen al uitgebreid zijn en hoe het hen vergaat.

Zg, geniet van jullie gezinnen of ze nou groot of klein zijn!

Groetjes Daisy

7. Ook wij

hallo,

Mijn naam is Patty en ik kom uit een gezin van 4 kinderen(Robin 18, ik 16,Milou 14, en Jari 10) niet zo groot dus vergeleken met wat ik gezien heb ! maargoed. Mijn moeder was vroeger alleen, graag had zo nog meer zusjes en broertjes gewild en haar ouders ( mijn opa en oma ) hadden daar ook voor willen zorgen maar dat ging niet.

Daarom wilde ze zelf wel veel kindjes. Mijn Papa gelukkig ook. Toen de tweede (ik) geboren was waren mijn opa en oma tevreden. Toen ze en andere mensen te horen kregen dat de derde op komst was werden ze nogal vreemd aangeken. jullie kunnen zelf bedenken wat ze te horen kregen toen de vierde op komst was..

sinds 5 jaar weten we dat mijn oudste broer Robin autistisch is.hij is uit huis geplaatst. Het is voor mijn ouders niet makkelijk geweest. zelf zijn mijn zusje en ik ook nog eens aan het puberen dus het zal wel zwaar voor ze zijn. maar al bij al is het hier een gezellige boel. ook de weekenden als mijn broer thuis is !Petje af voor mijn ouders! ik ben trots op jullie !

en ook mijn petje af voor diegenen die nog meer kinderen hebben.

groetjes Patty

8. Wij verwachten de vierde!

Wij hebben een dochter van 5 en twee zoons van drie-en-een-half en twee jaar oud. Sinds een paar dagen weten we dat we weer papa en mama zullen worden. Aangezien de zwangerschap nog erg pril is, willen we het nog even geheim houden, maar nu kan ik het toch alvast kwijt!

9. Ook positieve reacties

Hallo,

Ik ben moeder van 4 kinderen (10, 8, tweeling van 6). Ik zelf vind dat niet echt een groot gezin... maar wel gezellig en genoeg. Ik wil toch even kwijt dat ik juist ook heel veel leuke reacties kreeg en krijg op de grootte van ons gezin en gelukkig niet alleen negatief. Varierend van "wat een lekker stel, je zal wel trots zijn" (uiteraard!!) tot "zijn die echt allemaal van jou? Cool!" (van een jongen van hooguit 16 jaar haha!!) Tja en dat het druk is.. ach valt eigenlijk wel mee. Het is vooral leuk...

Yvonne

10. Fantastisch

Helemaal fantastisch deze site. Mijn man en ik (36 en 34) hebben 5 kinderen, 3 meisjes (12, 8, 3) en 2 jongens van 6 en 1,5. Een paar weken geleden hebben we ontdekt dat we zwanger zijn van nummertje zes, heerlijk vinden we het, we hebben het nog aan niemand verteld, deels omdat we zelf even aan het idee wilden wennen en deels voor de reacties, toen onze vijfde op komst was waren die namelijk niet zo erg leuk, van foutje zeker tot waar begin je aan.

Nu ik deze site ontdekt heb kan ik er weer helemaal tegen, We trekken ons er gewoon niets van aan . Als wij en de kinderen maar gelukkig zijn

Groetjes van een moeder van bijna zes

11. Gezin met 16 kinderen

De site is hardstikke leuk, ik kom zelf uit een gezin van 16 kinderen waarvan ik de op een na oudste ben. En mijn twee dochters zijn net zo oud als mijn zusjes. Ik vond het gewoon leuk om even te reageren.

groetjes van Corry Vreugdenhil van Vossen.

12. 5 kids

Ook wij hebben 5 kinderen, allemaal jongens, een hele drukke boel. Ik moet er wel bij zeggen dat de oudste 24 jaar is en de jongste bijna 14 jaar. Ook wij zijn met de nek aangekeken om ons grote gezin, zo van: wat zielig en weten die mensen niet beter. Ik heb ze altijd maar laten kletsen, wij hebben er bewust voor gekozen om een groot gezin te nemen en zijn er nog steeds heel blij mee.

Al wordt het gezin er alleen maar groter op, met al die vriendinnen. Ik vind dat mensen maar eens moeten stoppen met het altijd een mening geven over een ander. Leef lekker je eigen leven en geniet vooral van je grote gezin. Ze zijn groot voor je het weet!

Linda

13. Wat een geweldige site

Hallo allemaal, ook wij hebben een groot gezin. Wij hebben 10 kinderen in de leeftijd van 10 tot 22. We hebben altijd heel veel reacties als we vertellen: we hebben 10 kinderen. Het eerste dat ze dan vragen is: hoe oud is de oudste en hoe oud de jongste en zitten er tweelingen bij? Nou dat is dus niet het geval.

Bij ons is het altijd druk hebben ook altijd veel aanloop van andere jeugd. Zo bleven er laatst nog eens 10 bij logeren als kan dan he in groot gezin.

fam. Gerritsen

14. Herkenning

Lieve mensen allemaal

Via de Viva baby kwam ik op deze website. Ik ben moeder van 5 kindjes. Thijs, bijna 7, Mayke van net 6 jaar, Emma is 4,5, Belle is 3 jaar en een "nakomertje" Pieter, van 6 maanden.

Ik herken de verhalen van de enorme hoeveelheden wasgoed en boodschappen. Er gaan 3 kinderen naar school op de fiets die ik haal en breng. 1,5 km fietsen naar school en dan weer naar huis. Er blijven dingen liggen in huis. Ik kan niet herinneren wanneer ik voor het laatst ramen gezeemd heb.

Aan de andere kant kan er altijd iemand komen spelen of mee-eten. Als er 2 of 3 uitspelen zijn vind ik het heel erg stil thuis. Ik heb geen betaalde baan, maar help mijn man in zijn klussenbedrijf. Hij werkt meer dan full-time. Als hobby maak ik kinderkleding, nuttig en aangenaam combineren dus.

Als mensen commentaar hebben op mijn kindertal, vermeld ik altijd heel fijntjes dat ik de vergrijzing help tegengaan. We hebben jongstleden de wieg naar zolder gedaan en een hormonenstaafje laten plaatsen. Dit alles met weemoed en pijn in mijn hart. Maar voorlopig geen kindjes erbij. Ik geef mezelf nog een jaar of 6 om kinderen te krijgen, dus misschien blijft het niet bij 5. Er zijn er altijd nog meer welkom. Ik schil wel een aardappel meer.

Voor de toekomst is alles geregeld, Ze kunnen allemaal gaan studeren als ze willen. Druk? ja, Gezellig? heel erg. Duur? geen Nintendo, maar ganzeborden, er is altijd wel iemand om mee te spelen. Geen wintersport, maar dagjes naar het strand of de speeltuin. Broodjes en limonade mee. In de tuin staat een groot zwembad, waar ze de hele zomer met alle vriendjes en vriendinnetjes in zwemmen. Hier in de buurt zijn meer grote gezinnen, 4 of meer kinderen. kerkelijk opgelegd of niet. De supermarkt is er op ingesteld. Kilo verpakkingen vlees en melk per doos.

Ik geniet met volle teugen van mijn spul. Naast me zitten de meisjes te klei-en en vermaken zich prima.

Groetjes Carola

15. Bewondering!

Met bewondering lees ik de reacties. Zelf heb ik twee prachtige dochters. Ik had graag drie kinderen gehad, maar dat bepaal je samen natuurlijk. Toch lees ik met bewondering de reacties van gezinnen van 4, 5, 6 en zelfs 12 kinderen. Mijn vader komt uit een gezin van twaalf. Hij heeft nooit een eigen plekje gehad en nu heeft hij nog behoefte aan een eigen kamer, met zijn eigen spulletjes, wat hij dan ook heeft.

Maar goed, ouders met zoveel kinderen hebben vast ook veel advies en tips. Komen jullie mijn weblog een keer bezoeken? www.opvoedenenzo-weblog.nl

Carmen

16. Ook wij zijn een gelukkig groot gezin

Hallo,

Wat een leuke site! Wij zijn een gezin met 7 kinderen. Michael 14 jr, Jeffrey 11jr, Kimberley 9 jr, Dominique 6jr, Kelsy 4jr, Lindsey 3jr en Alyshia bijna 1jr. 2 jongens en 5 meiden. Voor ons gevoel zijn we echter nog niet een helemaal compleet gezin en gaan we voor ons 8ste wondertje!

Ik zou het leuk vinden als er iemand met me wil emailen of msnen.

groetjes

17. Geweldige site

Hallo,

ik vind dit echt een top site voor grote gezinnen

Ik ben Nadine, 27 jaar moeder van 4 kids, en bijna 9wk zwanger van onze 5de ukje. We hebben een website gemaakt: www.ukje.nl. Ik zou graag in contact komen met grote gezinnen.

Liefs, Nadine Beste,

Met deze mail wil ik jullie feliciteren met jullie website. Als alleenstaande vrouw met 5 kinderen doet het deugd om op deze site te neuzen.

Echt proficiat!! Ik wou dat er zo’n site was voor de Belgen waar ik met ‘lotgenoten’ kan van ideeën wisselen.

Nogmaals een dikke proficiat! Heel wat nuttige tips zijn al reed aan mij besteed.

Groetjes ‘from downunder’, Fabienne

18. Proficiat!

Wat een heerlijke en geweldige site! Heb zelf geen groot gezin maar zou het wel graag willen, en ik word door hier te lezen ook erg enthousiast gemaakt! Voor de makers: Proficiat!!

M.

19. (klein) gezin

Leuk om op te reageren, weldra heb ik niet echt een groot gezin ( 2kids, 2 volwassenen) maar ook ik heb hier veel aan. Je doet soms hele leuk ervaringen op, op het gebied van boodschappen doen enz. En die besparings tips, geweldig vind ik die.

Petra

20. Leuke site

Hallo, ook ik heb bij toeval deze site gevonden en ik kijk bijna wel elke dag wel even, wat leuk al die grote gezinnen. Ook wij wilden graag een groot gezin maar bij nummer 2 zijn we nog gebleven. Maar nu begint het toch weer te kriebelen, ook omdat ik via de site zoveel leuke reacties heb gelezen. Dus wie weet bericht ik binnenkort wel dat we zwanger zijn van nummertje 3?!?!

groetjes

21. leuke site

Wat een leuke site zeg! Zelf heb ik 6 kinderen en ben zwanger van een drieling op dit moment. Dus als het goed gaat hopen we begin 2006 9 kinderen te hebben. Al was het allemaal niet de bedoeling het is wel erg leuk. Zelf werk ik nog 3 dagen in de week, de kinderen zijn dan op school. En als de drieling er onderhand is, gaan ze naar een kinderdagverblijf. Zo houd ik wel iets voor mezelf. De andere 6 zijn tussen de 11 en 20. Dus de drieling is wel een beetje achteraankomentjes, maar gelukkig hebben ze elkaar onderhand.

groetjes Linda

22. Hoezo moeilijk?

Ik kom zelf uit een gezin van 7 kinderen ben nu 18 en getrouwd en heb zelf een dochter van 6 weken. Maar als ik kijk hoe mijn ouders het doen: mijn jongste zusje is nu 2 en ik ben de oudste. Maar als ik kijk hoe zij het doen, dan heb ik daar heel veel bewondering voor. Zij zitten nu met 6 kinderen in 1 huis en ze redden zich hardstikke goed van 2 ww's. En zij doen ook boodschappen bij de lidl en goedkope winkels. En ik zal je zeggen: ze lopen er fatsoenlijk bij. Dus het kan wel tegenwoordig nu alles zo duur wordt. Dus bij deze lieve pap en mam, ik heb heel veel respect voor jullie, hoe jullie alle eindjes aan elkaar knopen.

Veel liefs jullie dochter Tamara

23. Groot gezin, heel gezellig

Hallo,

Wij hebben 6 kinderen en 5 kleinkinderen.

5 jongens en 1 meisje. De kinderen zijn resp. 37, 34, 27, 23, 19 en 17 jaar oud. 1 keer per jaar gaan we met z'n allen (17 pers.) een week-end weg. Ontzettend gezellig.

Ons huis zit ook altijd vol met jongelui. Een groot gezin trekt jongelui aan. Je moet wel makkelijk zijn, vooral in vakanties. Voor je het in de gaten hebt blijven er weer een stel slapen.

Maar het is altijd wel lachen. Zelf werk ik 20 uur per week, heerlijk. Dit heb ik echt nodig om ook eens met andere dingen bezig te zijn. Er wonen nog 3 kinderen thuis waarvan er 2 een relatie hebben.

Groeten A.D.

24. Vereniging

Hallo Vereninging Groot Gezin,

Fijn dat er nu dan ook een vereniging groot gezin is. Ik lees dat het al is ontstaan in 2003.

Ik ben moeder van 7 kinderen, en de jongste is nu 12 jaar en zit in de brugklas Gymnasium. Ik heb destijds vooral met de geboorte van de jongste kinderen (nu 12, 14 en 17 jr) de oudste is 30 vaak gedacht: Eigenlijk zou er een club moeten zijn van grote gezinnen die elkaar helpt (b.v. ook materieel), bemoeidigt, raad geeft en bijstaat. In onze maatschappij is er weinig aandacht voor de specifieke problemen en moeilijkheden waar je tegen aan loopt als ouders van een groot gezin.

Vr. groet M. Veldman-Bartels,

25. twijfelen

Hoi

Ik (31) en mijn man (36) hebben samen twee kinderen (een meisje van bijna 3 en een jongetje van 1,5). Samen verlangen we neer een derde kindje, maar we zitten echt nog in een twijfelfase. Je probeert samen alle voor en tegens op een rijtje te zetten; aantal kamers, waar slaapt iedereen,de auto, vakanties, school, geld, werk, oppas.....etc Maar uiteindelijk gaat het ook om je gevoel, want wat lijkt het ons gezellig. En voor al die 'problemen'is wel een oplossing te vinden. Onze twee kinderen zijn geen ster in het slapen. Altijd vroeg wakker en soms ook nog wel s'nachts. Soms breekt dat wel eens op. Maar aan de andere kant beleven we ook zo veel lol met de kinderen het is echt genieten. Het verlangen om alles nog eens mee te maken is ontzettend groot. Ik hoop alleen dat wanneer we de knoop doorgehakt hebben, dat dan niet het verlangen naar een vierde komt. Daar ben ik wel 'bang'voor.

Ik vond het leuk om alles te lezen. Fijn ook dat er zo veel grote gezinnen zijn. En wat opvalt is dat iedereen positief is, geen geklaag..... geweldig!!!!

Ik ga zeker nog eens vaker lezen.. gr. Simone.

Wie er nog tips o.i.d. heeft......ik lees het graag!

26. mensen denken meteen aan een ongelukje

Hallo, ik ben Terry en moeder van 4 kids, 3 jongens in de leeftijd van 12, 7 en 4, en 1 meisje van 9. Toen ik van de derde in verwachting was zeiden sommige mensen, goh, zeker een ongelukje, nee, ik wilde het zelf. Ik vond het zelfs onbeschoft dat ze dat vroegen. Helaas is mijn man later weggegaan en ik sta er nu alleen voor. Ik kwam op deze site toen ik naar tips zocht om zuinig te leven en rond te kunnen komen. Ik vind het heel pittig en heb dan ook veel nut gehad aan de tips en waar ik wat aan heb schrijf ik op. Groetjes Terry

27. Bemoei je met je eigen zaken

Wij hebben drie kids (twee jongens van 5 en 7 en een meisje van 1,5) waar we erg gelukkig mee zijn. Wij hebben nog nooit negatieve reacties gekregen. Wel wordt de opmerking "dat zal wel druk zijn" vaak gemaakt. Zelf zou ik nog wel een vierde willen, maar mijn man is daar nog niet zo zeker van.

Wat ik graag zou willen zeggen is: mensen moeten zich lekker met hun eigen zaken bemoeien. Iedereen richt zijn leven in zoals hij/zij denkt dat het goed is en daar heeft niemand anders wat mee te maken. Dit is net als de discussie over thuis blijven voor de kinderen of werken, dat moet iedereen lekker zelf weten!

Dus mensen, geniet van je gezin, of dat nu met 1 of met 15 kinderen is!

Sacha

28. Het is waar

Grote gezinnen kosten echt veel geld vooral als je gescheiden bent en alleen de kids aan het eten moet houden en er 4 kids op de hogere school zitten is het erg moeilyk en ook nog geen alimitatie krijgt van je ex-man.

Jenny

29. WoW!

Met stijgende verbazing heb ik de verschillende reacties gelezen. Ben zelf een student van 24 en mijn vriend en ik willen (op de lange termijn) graag kinderen. Maximaal 2 (iedereen zijn ding). Maar wat ik me toch afvraag is dat wel gezond zoveel kinderen na elkaar? Wat doet dat met je lichaam niet alleen op schoonheidsgebied maar echt fysiek is het in dat opzicht wel goed om zoveel kinderen te krijgen? Je bent een jaartje of 6 bijna aan de lopende band zwanger.

Nena

30. Toch geen groot gezin?

Hallo, per toeval kwam ik op jullie site terecht. Erg leuke site met veel tips, waar ik wel wat aan heb (ook al hebben wij slechts 3 kinderen (2, 5, 7)). Wij zelf hebben overigens geen broers of zussen. Nu moet ik zeggen dat wij desondanks toch altijd de opmerking krijgen van heb je er 3?! Terwijl ik op de site toch meerdere mensen van onze leeftijd (30) zag die er wel meer hadden (en nog graag wilden). Wij zelf houden het op 3. Ik vind het zo druk genoeg en lichamelijk is het afteraden ooit nog zwanger te raken (kans is erg groot dat ik dan blijvend in een rolstoel kom).

Succes met de site. Ik hoop er nog veel tips uit te halen. Groetjes Rebecca

31. Groot gezin

Eindelijk eens weer even kijken op jullie site,wat een reacties en wat sta ik er weer versteld van dat er in ons landje nog zoveel grote gezinnen bestaan!! Ik ben zelf moeder van 4 meiden en reuze trots en blij met ze, het zijn mijn wondertjes.

Wat zou ik graag nog een keer zwanger willen zijn en dan nog een kindje op de wereld willen zetten maar als ik dan "nuchter" na denk en alles op een rijtje zet dan wil dat gewoon niet meer. Allereerst de financieen, mijn man verdient de kost alleen, dan ons klein huisje met maar 3 slaapkamers.. nee we houden het "maar" bij 4! Al zegt mijn hart iets anders.

Ik wens alle gezinnen veel geluk en warmte toe, een vriendelijke groet van een moeder uit Hoogezand.

32. Wij hebben twaalf kinderen!

Hallo allemaal,

Ik ben Joanne en 13 jaar. Ik kom uit een gezin van 12 kinderen. De oudste twee zijn getrouwd en binnenkort gaat er weer een trouwen. De oudste is 25 en de jongste 2,5. Mijn ouders zijn allebei 48 jaar. Ik wil maar ff zegge dat het echt hartstikke gezellig is met zow veel kinderen. We wonen gewoon in een rijtjeshuis met 7 kamers twee W.C's en een net nieuwe aanbouw van 2,5 meter. Mensen met vijf kinderen vinden dat zij al een groot gezin hebben maar ik hoop dat je begrijpt dat dat bij mij een beetje anders ligt. Maareh iedereen veel geluk en plezier met ze kinderen hoor!! doejdoej

33. Jaloers

Stikjaloers ben ik op al jullie kinderrijke gezinnen. Zelf heb ik twee jongens en na 8 jaar "proberen" zal er waarschijnlijk wel geen derde, etc meer komen. Graag had ik ook een groot gezin gehad. Wel heb ik veel aan de tips die op deze site staan en blijf jullie 'wel een tikkie jaloers' dan ook ook maar volgen.

Veel plezier met jullie kinders.

Christina

34. Reactie radio uitzending

Ik heb net de uitzending gehoord van jullie organisatie, met voor- en nadelen van een groot gezin. Mijn mening is dat anderen geen oordeel hoeven te geven over de keuze van het aantal kinderen in een gezin. Zelf heb ik 1 kind en kan ik me geen voorstelling maken over de situatie van vele kinderen in een gezin.

Ik werk in de sportwereld en mijn ervaring is dat mensen met meerdere kinderen altijd bereid zijn te hepen met aktiviteiten. Dat waardeer ik enorm omdat het een druk bezet leven is met vele kinderen. Mensen met weinig kinderen hebben het altijd druk, kinderen worden gebracht en gehaald door, voor mij, vreemden omdat de ouders vaak veel werken en geen tijd hebben. Bovendien lichten ze mij niet in over wie het kind komt ophalen.

Kinderen uit een groot gezin worden door gezinsleden opgehaald, die ik bijna altijd ken. Ik neem mijn petje af voor deze goed draaiende gezinnen.

Natuurlijk zijn er ook gezinnen die niet zo goed draaien maar als ik u de beslommeringen vertel die ik met mijn ene kind heb meegemaakt zit ik hier morgen nog. Overal is wel eens wat, maar om zomaar aan te nemen dat het in grote gezinnen moeilijk gaat dan geloof ik dit absoluut niet. Laat iedereen zijn eigen keuze maken is mijn mening.

Groeten Adéla

35. Twijfels...

Ik vind jullie site geweldig. Hartverwarmend om de enthousiaste verhalen van moeders te lezen!! Die nare kritieken mogen gerust de prulenbak in, ze zijn gewoon jaloers! En daarbij met de vergrijzing van de bevolking is het toch hartstikke geweldig dat er nog zoveel mensen zijn die de bevolking als het ware "aanvullen"? (dit is positief bedoeld hoor!) Verder zitten wij met een probleempje. Ik heb drie dochters gekregen heel kortop mekaar. Judith is er nu 6, Elise 5 en Jorunn 4. Toch kan ik moederschap en werk gelukkig vlotjes combineren. Nu knaagt het echter om een vierde.. ik weet dat ik grote risico's tegemoet ga maar ik geloof er in. Bovendien is het voor mijn man een grote droom om een zoon te krijgen. Pas op, hij houdt best van de meisjes hoor, maar ja een voetbalmaatje zit daar helaas niet tussen en de band van vader en zoon is toch iets heel speciaals!

36. reacties

Hallo lezers en bezoekers van groot gezin....

Ik ben Hanneke uit het mooie polderdorp Marknesse en ik ben zo gezegd "aanhang" van een groot gezin. Mijn man is de oudste van een gezin van inmiddels 7 kinderen.
Nick 8-6-1981 (wij hebben zelf een dochter Jill van bijna 3...)
Sean 4-5-1983 (krijgt ook een keintje met zijn vriendin)
Lianda 23-3-1985 (is inmiddels 20 weken zwanger)
Conner en Denice 25-12-1990
Chris 24-11-1997
en dan is er op 7 juni 2005 het zevende kindje geboren genaamd Loclan. Met moeder en kind gaat het heel goed. Ik wil op deze manier de familie nogmaals heel hartelijk feliciteren. En bedanken voor het feit dat we altijd allemaal welkom zijn.

Met vriendelijke groet, Hanneke

37. Het is en blijft een wonder

Leuk al die reacties te lezen, en dan tot de ontdekking te komen, dat er echt meer mensen zijn met grotere gezinnen, ik zie ze namelijk niet vaak. Ik heb een dochter van 10, zoontje van 8, en eentje van 8 maanden, ik ben inmiddels zwanger van ons 4 de kindje. En dan komt om het weekend nog het zoontje van mijn vriend, dus dan hebben we 5 kids... gezellige boel. Toch zoek ik nog kontakt met ouders met meer kinderen, mijn omgeving weet soms niet eens wat ze er mee aan moeten, en zeggen dan: maar kids zijn duur tegenwoordig? Ja net of wij dat niet weten. Maar aan de andere kant hoor ik ook weer vaak: och waar een 3de eet, kan een 4de ook eten. Ik hoor graag van jullie, groetjes Manuela

38. "Lente Lelieveldt" is geboren

Ons zesde kind is geboren, te weten een beeldschone mooie "lente" lelieveldt, 07-06-05, kan het nog mooier. Isis heeft er een zusje bij en is er erg blij mee.

Wilt u reageren dan kan dat op .

39. Groot gezin

Hallo, wij zijn Jansje (37 jaar) en Dik (42 jaar) en wonen in de mooie Flevolandse hoofdstad Lelystad. Wij hebben 6 kinderen te weten: Erika van 16 jaar (1988), zij heeft nu aankomende woensdag (1 juni 2005) haar laatste examen en dan is het vol spanning afwachten. Dan hebben we Dick die is 13 jaar (1991), hij gaat na de zomervakantie naar VMBO-HAVO klas 2. Dan hebben we Johan, hij is 11 jaar (1993) en zit op het zogehete LOM-onderwijs maar zit daar prima op zijn plaats. Ook Arno van 10 jaar (1994) zit op deze school en beiden hebben het daar goed naar hun zin en gaan goed vooruit. Daarna hebben we Anjella van 3 jaar (2002) en onze hekkesluiter Marco van bijna 18 maanden (geb.4 dec.2003) nog heerlijk om thuis te hebben de hele dag de kleintjes. Inmiddels is er zomaar een zoon bijgekomen en wel Yuri (18 jaar) die zich sinds 11 maanden de gelukkige vriend mag noemen van onze dochter Erika, en die zich hier bij ons gezin heel erg thuis voelt. Ook zijn wij kerkelijk meelevend met de Evangelische Cama Gemeente Parousia hier in Lelystad, maar staat ons geloof los van het aantal kinderen. Helaas heeft papa Dik geen werk en hebben wij een WW-uitkering, wat geen vetpot is. En ik, tja ik ben fulltime moeder en huisvrouw.

Een hartelijke groet gewenst van Jansje.

40. Mijn verhaal

ik bezoek regelmatig deze site, want ook ik ben moeder van een groot gezin. Ik ben 29 jaar, en heb 5 meiden. emma(5) julia (3) en een drieling van nu 7wken (roos, fleur en iris). Roos Fleur en Isa zijn 7 weken te vroeg geboren, maar zijn alledrie gezond, en moesten maar 3 dagen in de couveuse. Emma en Julia zijn erg trots op hun kleine zusjes, en ik voel me echt super! Ook mijn man is trots op z'n 6 meiden.

Waarschijnlijk willen we geen 6e meer, maar als het per ongeluk toch gebeurt, zou ik het echt niet erg vinden. Een drieling + 2 kleuters is erg druk, maar wel super gezellig! Het zijn echt hele makkelijke meiden! Zelf werk ik niet meer maar mijn man wel. 2 ochtenden in de week komen mijn moeder een schoonmoeder helpen met de meiden. Ook zij vinden het helemaal super! Ik zou nooit meer zonder m'n meiden en man kunnen!

groetjes Nelleke

41. Forum handiger?

Ik heb nu al een hele tijd op deze site rondgedwaald en eigenlijk mis ik alleen dat het niet zo erg overzichtelijk is in mijn mening. Ik hou meer van de forum-opzet - die is overzichtelijker en er zijn ook dingen veel makkelijker in op te zoeken.

Misschien een tip... maar waarschijnlijk hebben jullie er al lang over nagedacht en hebben jullie goede redenen om het niet zo te doen!

Voor de rest: erg leuk, deze site (ik kreeg de tip van mijn moeder), ik kom zelf uit een groot gezin (ben de jongste van 8 kinderen) en wil graag een groot gezin. Ik heb nu één dochtertje van bijna 6 maanden en we verwachten ons tweede kindje eind november!

Groetjes, Suzanna

42. Top! Mijn Zesde in aantocht!

Hallo allemaal,

Wat ik even kwijt wil is dat ik het zo geweldig vindt om binnen nu (half mei) en vier weken weer vader te worden, van mijn zesde kind Kaj, Kimo, Loek, Isis, Skip en .... Het is supergezellig met jullie, dat jullie het maar even weten. Dikke kussen, papa

43. Kids en werk

Hoi,

Wij zijn de gelukkige ouders van vier jongens (13, 12, 10 en 8 jr.). Ik vind het erg leuk om al de verhalen te lezen over mensen die hun gezin nog verder willen uitbreiden, maar voor ons is het gezin echt compleet. Heerlijk, nu ze groter worden is er ook weer ruimte om andere activiteiten te doen. We hebben sinds kort een tweede bedrijf opgericht, waar ik nu full-time mee bezig ben. Ik geniet van deze combinatie, kids en werk gaan prima samen.

Esther

44. Grote gezin: Mijn moeder en vader doen het!

Goedendag mensen,

Dit is misschien ongebruikelijk dat een puber van 14 hier schrijft, maar mijn moeder kijkt hier af en toe. Ik was aan het surfen en zag deze site. Complimenten!

Ook ik kom uit een gezin van 5 kinderen: Ook vaak krijgen me ouders te horen: 'Heb je er 5?'. Ja, ze heeft er 5! Mijn vader heeft een eigen bloemenbedrijf en werkt veel. Hij is echt een super vent! En dan mijn mama, ze had een jaar geleden een depressie [toen heb ik veel gedaan in huis], gelukkig is ze nu weer aardig beter. Toen is de relatie met me vader verslechterd. Maar het gaat weer de goede kant op:) Ik ben heel trots op mijn vader en moeder:), dat jullie het allemaal even weten!:)

Wendy

45. 7 pers auto

Hallo, leuk om de reacties van andere te lezen. Wij hebben 4 kids, 2 meiden en 2 jongens, waarvan de jongste 1 jaar is. Heel gezellig vooral met de kerstdagen. Maar je hoort je familie wel eens zeggen: goh nu niet meer nemen hoor is allemaal zo duur. Duur is het inderdaad, kijk alleen maar naar de aanschaf van een grote 7 persoons auto die veel kost in aanschaf en ook flink wat wegenbelasting kost. Maar je krijgt er wel een hoop gezelligheid voor terug en ze komen echt niks te kort. En je ziet de laatste tijd toch meer mensen met al gauw 3 kindeeren, het lijkt wel of het mode gaat worden.

groeten Herman.

46. Druk maar leuk zo'n druk gezin.

Er is leuk over je gezin geschreven en interessant. Ik heb zelf ook een groot gezin, ik heb 7 kinderen. Ik heb ze in de leeftijd van 1 t/m bijna 13 jaar. Verder wil ik nog zeggen dat ik jullie site leuk en interessant vind.

Veel succes en tot ziens. Jolande

47. Aap in de zoo

Ik kan best begrijpen dat jullie informatie en ervaringen willen uitwisselen van grote gezinnen, maar als ik deze site bekijk en lees voel ik me als mama van vier kinderen net een aap in de zoo. Die bekijken en bestuderen ze ook zo. Wij zijn niet anders omdat we een grotere kinderwens hebben.

Christel

48. zwanger van de 5de

Ook ons trof het, een vijfde zwangerschap. Het was zeker niet de bedoeling. Maar na ruim 13 weken moest ik van de huisarts voor een echo hij twijfelde. Het was dus werkelijkheid.

Moest hier erg aan wennen. Wij werken samen in de beveiliging en ook allebei onregelmatig. Gelukkig heb ik een hele leuke lieve oppas. Maar de meeste tijd proberen we zo te plannen dat we zelf thuis zijn. Was alleen erg verbaasd over de co -assistent. Ze zei nl. als u het weg wilt laten halen moet u dat zo zeggen dan komt u morgen maar om 8 uur hier. Was helemaal verbaasd. Mijn man wist nog van niets. Toen kwam de dokter gelukkig zelf en zei: "mevrouw,ik begrijp uw klacht over haar, zal haar aanspreken. Maar gezien de tijd mag ik u niet langer dan een week bedenktijd geven", dat klinkt toch anders.

Mijn andere kinderen zijn 13, 6, 3 en 1 jaar, tussen de jongste twee zit straks net 15 maanden tussen. Maar een kind weg laten halen nee dat kon ik niet. Had het gezien, het was gezond en laten we eerlijk zijn, we zijn allen volwassen mensen, en je weet dat het kan gebeuren. Zo zie je maar, ook een spiraaltje is niet helemaal veilig. Na een gewenningsperiode kijken we toch uit na 7 december de uitgerekende datum en dan maar hopen dat deze kleine op tijd komt.

Ans

49. Zwanger van 5 de kindje

Hallo grote gezinnen, ik ben hanneke, moeder van 3 meiden (15,13,10) en een knul (8) en nu zwanger van de vijfde. Wij krijgen verschillende reacties hierop van "o, wat leuk" tot "waar begin je aan". Maar het gaat er toch om wat je er zelf van vindt en de rest van je gezin. De 4 grote kinderen zijn uit een eerder huwelijk en vinden het geweldig om een broertje of zusje te krijgen.

Wij vinden het heerlijk om een groot gezin te hebben. Natuurlijk kijk je ook naar de moeilijke kanten zoals financieel maar het is daarbij wel weer een uitdaging om creatief te zijn en dat met het hele gezin en dan blijkt dat zelfs de kinderen met goede en leuke oplossingen komen en jullie site helpt daar ook zeer zeker bij. En wat heel Nederland er van vindt maakt ons niets uit wij zijn er heeeeel blij mee.

groetjes Hanneke

50. Ik had er graag meer gewild

Hallo,

Allereerst wil ik jullie complimenteren met de mooie site!

Een echt groot gezin hebben mijn man en ik niet. Van de 10 keer dat ik zwanger ben geweest hebben we maar 3 kinderen mogen krijgen. De andere zwangerschappen zijn uitgelopen op miskramen. Ik had er graag nog minstens 1 kindje bij gewild, maar helaas is dat voor ons niet weggelegd. Wel vind ik het enorm leuk om te lezen dat er toch best veel grote gezinnen zijn. En uiteraard genieten we ontzettend van onze 3 wondertjes!!!

Groetjes, Monique

51. Mijn kinderen

Hoi, ik ben Sylvia

Ik heb 1 zoon en 3 dochters, en ik ben in verwachting van mijn 5de kind, ik voel me heel gelukkig, maar veel mensen begrijpen dat niet.

Ik heb veel steun aan deze website!!

Veel groetjes en succes aan iedereen, Sylvia

52. Veel of weinig kids?

Hallo allemaal. Allereerst vind ik het fijn om van alles te kunnen vinden over kids en wat er bij komt en dat vind je dus wel hier! Ik ben moeder van 4 heerlijke kinderen en `vroeger` riepen ik en mijn man altijd dat we er wel 6 zouden willen krijgen, maar het blijft bewust bij 4 omdat ze ook groter worden! En onze kinderen hebben allen een psychiatrische stoornis en dat vergt enorm veel inzet en zeer intensieve zorg van ons als ouders/begeleiders! Ook wel `vroeger` commentaar gehad, maar nu valt me het eigelijk niet zo op omdat ik er ook ìmmuun voor word, en me er niets van aantrek?

Geniet van je eigen gezin, groot of klein, en denk maar zo: de `buitenwereld` heeft altijd wel ergens commentaar op toch?

Gr.J.Prins

53. Top

Redaktie,

Bij het zoeken (via Google) naar specificaties van een Hyundai h200, kwam ik "per ongeluk" op jullie site terecht. Ideaal, jammer dat ik jullie niet eerder gegonden heb. Niet alleen info over de h200 maar ook allerlei nandere merken.

Ga zo door!!!

Thankz

Timo

54. Geweldige site

Hallo,

Ik probeer al een jaar lang minstens 2 keer per week deze site te bezoeken. Geweldig al die reakties en tips! Wij hebben zelf 4 kids 1 jongen (voortgezet onderwijs) en 3 meiden (basisschool). Bij ons zijn de zgn "traditionele" rollen omgedraaid, ik als vrouw ben kostwinner met mijn 40-urige baan en mijn man is huisman en werkt er parttime bij.

Ben benieuwd of er meerdere "grote" gezinnen zijn die ook de "traditionele" rollen hebben omgedraaid.

Daarbij nog een opmerking over de site of er bij de berichten niet een data van plaatsing bijgezet kan worden, dan weet je in ieder geval als nieuwe bezoeker als je reageert dat je niet reageert op een mailtje uit bijvoorbeeld 2003(*). Verder ga zo door vooral de budgettips zijn erg goed.

Groet, Mattie

(*) Noot redactie: Kijk hiervoor op Waarom geen datum bij een bijdrage?.

55. zwanger

Hoi,

Ik ben moeder van 3 kinderen, 2 zoons van 7 en 9 jaar en een dochter van 4 jaar. Nu ben ik onverwachts zwanger geraakt van nummer 4 en deze komt als alles goed is rond kerst. In eerste instantie schrokken we wel een beetje maar na nog geen 5 minuten waren we dolblij. We wilden altijd graag 4 kinderen maar de natuur werkte niet echt mee. Na een jaar lang medicijnen geslikt te hebben en injecties in mijn been gespoten te hebben besloten mijn man en ik er maar mee te stoppen. We hadden 3 gezonde kinderen waar we heel veel van houden en daar zijn we ook blij mee. 2 Maanden na deze beslissing was het dus toch raak.

Mijn ouders kregen bijna een hartstilstand toen zij het nieuws hoorde en de rest van onze omgeving was ook zeer verbaasd. Wat mij wel op viel aan alle reacties dat mijn vriendinnen het allemaal leuk vonden en gelijk alle babyspullen tevoorschijn toverden. We hadden namelijk na onze beslissing alles weggedaan. Terwijl de familie veel afkeurend reageerde. Ondertussen zijn mijn ouders en broers heel blij met het nieuws.

Maar buitenstaanders vragen nog steeds waarom ik aan 3 kinderen niet genoeg had of de reactie van hun is: Ik moet er niet aan denken 4 kinderen. Sorry maar ik moet er niet aan denken om maar 1 kind te hebben. Gelukkig heeft iedereen een eigen mening en dat is wat de wereld zo kleurijk maakt.

Ik ben heel blij met jullie site want ik kan hier alles vinden over een groot gezin.

Mariska

56. Leuke site ga zo door!

Hoi Nell,

Per toeval kwam ik op uw site en moet zeggen dat ik mij hier thuis voel, en bovendien een hoop herkenning vind in mijn situatie. Ben moeder van vier kids en wil er nog wel eentje bij was alleen van plan om het heeeel erg laat te vertellen vanwege alle vooroordelen van weer een en kun je dat wel aan enz enz.. Ik wil mijn leven leven zoals ik dat wil en niet zoals mijn omgeving dat wil.

met vriendelijke groet, Margo

57. Toch niet erg

Een geweldige site!! Ik ben moeder van 3 kinderen, 3 jaar, 2 jaar en 9 maanden. Nu blijkt dat ik net zwanger ben van de vierde. Ik vond dat eerst niet leuk, omdat ik dan 4 kinderen onder de 4 jaar heb (als alles goed mag gaan). Maar deze site heeft me echt wel goed gedaan. Ik was bang voor alle drukte die op me af zou komen, maar als ik dit lees, slaan we ons hier ook wel doorheen.

Henrike

58. tip voor deze rubriek,

Afgelopen week heb ik heel vaak jullie site bezocht. Ik raak niet uitgelezen, lijkt het wel. Zou het handig zijn als bij de rubriek reacties, de reacties genummerd zouden worden? Dan kan men bij een volgende keer kijken bij de hoeveelste reactie je bent gebleven om verder te lezen? Want het is echt veel om alles in een keer te lezen.

Maar ik vond herkenning. Vooral ook de negatieve reacties die ook wij vaak horen en hebben gehoord. Van zoveel kinderen dat hoeft toch niet meer tegenwoordig. Ook van familie die ons gezin met 6 kids te groot vind. Zelf kom ik uit een gezin van 5, mijn ouders uit 15 en 10 kids. Mijn broers die vinden echt dat dat niet meer kan.

Ook mijn vader vroeg of we de rem niet meer wisten te vinden. Ik en mijn man zijn hartstikke blij met onze 6 gezonde kinderen.

Wat ik ook van de knotse vind, is dat vroeger het best gewoon was om veel kinderen te hebben. Ik ben in het geslachtsregister van onze familie gedoken en vond ook dat er vrouwen bij zaten met 12 zwangerschappen en waar er maar 4 kinderen van overbleven. En nu nog steeds vrouwen kinderen op dezelfde manier krijgen en soms er heel veel werk van moeten maken om kinderen te krijgen. En ik gewoon niet snap dat mensen die meegemaakt hebben hoe het toen was, nu zeggen, een groot gezin dat kun je je kinderen niet aandoen! Mijn kinderen zijn zo blij dat ze elkaar hebben en ze willen nog wel een broertje of zusje erbij? Alleen moeder weet het nog niet hoor. Ik vind het wel leuk zo. Twee jongens, twee meisjes en dan weer twee jongens.

Fam. L.

Noot redactie: bedankt voor de tip!

59. Moeder van vier

Ik ben moeder van een dochter van negen, en drie zonen van zeven, vijf en één jaar oud. I.v.m. de grootte van ons gezin moeten we verhuizen en ook overgaan op een grotere auto. Omdat we de kosten noch niet kunnen overzien laten we het eerst bij vier kinderen. Wat zou ik graag meer kinderen wensen, maar de finciële zorg houdt me vooralsnog tegen.

Ik kwam via 'de visie' op deze website. Ze is heel mooi en erg informatief. Dank jullie wel!

Linda

60. Zomaar

Hoi lezers, surfers, enz,

Ik ben een gescheiden moeder met 5 kids. Ik vind heel veel tips op deze site en heerlijk om te lezen dat ik niet helemaal alleen op de wereld sta als alleenstaande met de nodige financiele, en emotionele problemen Gelukkig zijn we het allemaal over een ding eens: gelukkig met meerdere kids.

Annelies

61. Fantastisch!!

Ik las zojuist in Visie over het groot gezin. Nicolien en ik hebben er 6 van God ontvangen en zijn er heel, heel erg blij mee. En of er nu 3, 6 of 8 aan tafel zitten bij het eten; hoe meer, hoe gezelliger. Ook met alles wat aankomt en meeloopt met jouw kinderen. We hebben een rijk, goedgevuld leven gehad en we hebben daarnaast ook allebei veel vrijwilligers werk gedaan en doen dit nog. Zeg niet dat je geen tijd meer hebt met een groot gezin; dat is niet onze ervaring. Als je alles goed verdeeld gaat het prima.

Wij zijn dankbaar en blij. Nu zijn er 2 getrouwd (25 en 23 jaar), 2 hebben er verkering (22 en 20) en 2 ‘nakomertjes’ (15 en 13) brengen nu weer hun drukte en gezelligheid mee.

Veel sterkte bij alles wat jullie doen.

Peter Kits

62. Op weg naar ons 6 wondertje

Goh, met bewondering heb ik de stukjes gelezen en vind het prachtig om te horen dat er zoveel grote gezinnen zijn. Wij hebben 4 jongens en 1 meisje en dat meisje was niet de laatste. Wij zijn op weg naar onze laatste uitbreidingswens gezien de leeftijd waarna de medische controle groter wordt, wij zijn beide 33. Ons 6e kindje, de andere 5 zijn 7, 6, 5, 4 en 1,5 jaar, wordt in december verwacht, komt er dus nog 1 telg, als het goed is, bij en dan zijn we ons gevoel compleet.

Dat klink mischien raar maar zo voelt dat voor ons gewoon. Al snappen sommigen dat niet. Verder de gezelligheid is onbeschrijvelijk, al lijkt het soms ook wel oorlog als er strijd is om van wie wat is of wie wat heeft uitgehaald. Want, echt ik deed het niet maar hij, en die geeft vervolgens de ander weer de schuld horen wij regelmatig. Maar dat hoort bij de leeftijd. Ook de onzichtbare kinderen hebben wij hier. Niemand doet iets en toch.........?

Is, denk ik, iets wat overal voorkomt, maar we schrijven alles op voor de dag dat ze op de trappen staan voor het stadhuis en dan, lachen om dit alles. Ik blijf met veel plezier deze site bezoeken en het blad lezen.

Klaas

63. "groot" gezin

Hallo,

Ik kom al wat maanden op deze site en nu heb ik zoiets van ik wil ook wel een berichtje plaatsen.

Mijn man en ik zijn de gelukkige ouders van 4 kinderen: twee dochters van 14 en 7 jaar en twee zonen van 2 en 1 jaar.

Ik heb al heel wat negatieve dingen moeten slikken, maar ik trek het me niet meer aan. In het begin lag ik er echt wakker van, maar die tijd is voorbij. Al zolang als ik het me kan herinneren wilde ik veel kinderen. Soms heb ik momenten dat ik er ook echt nog wel een kindje bij zou willen. Misschien gaat dat ook nog wel gebeuren of misschien ook niet.

Hoe dan ook, ik vind grote gezinnen prachtig. Je hebt altijd wel wat te doen en er is altijd wel een kindje dat ff komt knuffelen voor aandacht. Prachtig toch!

Ik vind het leuk om te mailen dus als je zin hebt mail me maar.

groetjes een trotse mama,

64. En allemaal van jullie twee??

Dat is de reactie die door de kamer galmt als ik vertel dat wij 6 kinderen hebben. Ongelovige blikken en (heel) soms een beetje jaloezie. Ons gezin met 6 kinderen van 19 tot 2 jaar, een hond en drie katten, heel, heeeel veel vrienden en vriendinnen (allemaal mee-eten en blijven slapen), boodschappen en wasgoed, zeg maar gerust heel veel boodschappen en wasgoed.

Bij het doorklikken van deze site met alle reacties en tips krijgen wij altijd weer het gevoel van herkenning en erkenning.

Geniet van het leven, het duurt maar even.

Rob en Lea

65. Geweldig al die grote gezinnen!!

Zelf ben ik tot nu toe moeder van 3, de oudste is 5, de middelste 4 en de jongste 10 maand. Ik wil er als het mogelijk is ook graag over een poos een 4e kindje bij! Mijn man staat er ook niet negatief tegenover. Gelukkig! En dat terwijl hij toen we nog geen kinderen hadden altijd zei dat hij er 2 wilde en daarna niet meer.

Wat ik me afvraag, ik had het er vandaag met een aantal mensen over, en die stelden dat grote gezinnen toch vooral gezinnen zijn waarbij ouders gelovig zijn. Zelf ben ik dat wel, maar ik ben benieuwd in hoeverre dit bij jullie een rol speelt. Ik doe het overigens niet voor het geloof opzich. Maar wel omdat ik vind dat ik nog genoeg te geven heb aan een kindje erbij. En dat geloof is alleen maar mooi meegenomen:-)

Laat alle negatieve reacties maar lekker voor wat ze zijn, die mensen weten nou eenmaal niet wat ze missen denk ik, en wat de boer niet kent, dat vreet ie nou eenmaal niet.

groetjes, Liesbeth

66. Informative site

Dear 'grootgezin',

I came across your page one day while surfing for 'budget tips' on how to balance the housekeeping in these times of 'dure boodschappen' and I must say that i found the site extremely useful.

I am british, from London, but have lived in Holland for 12 yrs. I am the youngest of 7 children and sometimes now that I have 2 kids of my own, wonder how my mum & dad coped with all of us. Before coming to Holland in worked in a a part of London with a large Irish community, and to them a large family is practically 'normal'.

I never knew any disadvantages in growing up withn a large family in fact I have the happiest memories.

Sid

67. De drukte van een groot gezin

Hallo,

ik ben 19 jaar en ik kom uit een gezin van 5 kinderen, niet echt groot vind ik, normaal zal ik maar zeggen. Ik heb verkering met een jongen en die is nummer 5 uit een gezin van 18 kinderen. Allemaal van dezelfde vader en moeder. De oudste is nu 27 jaar en de jongste is 4. Je zal zeggen dat het er altijd druk is, maar nee, helemaal niet, het is er gezellig druk. Er zijn er ondertussen dan wel al 5 getrouwd, maar die komen ook altijd met hun kinderen.

Ik vind het er geweldig. Ik ben zelf de jongste thuis en ik mis soms wel eens die gezelligheid. Je bent daar nooit alleen, het is er nooit stil in huis. Ik houd er wel van. Mijn zus heeft zelf ook 2 kinderen en is inverwachting van nummer 3, maar ik zal je zeggen, die 2 kinderen hebben meer drukte aan hunnie dan al die kleine hummeltjes bij mijn schoonouders thuis. Dus een groot gezin hoeft niet altijd druk te zijn.

Janne Marie

68. Wat leuk!!!

Ik vond alle reacties zo leuk om te lezen, dat ik toch ook even wat wilde vertellen. Wij zijn een gezin met 3 kinderen Justin 5 (26-05-1998) Laurence 3 (05-06-2000) en Nina 1 (28-05-2002). We hebben deze maand besloten om voor de vierde te gaan. Maar ik moet wel zeggen dat als het zo ver is de reacties niet mee zullen vallen. Bij de derde kreeg al veel opmerkingen. En toen ik na twee jongens een meisje kreeg, kreeg je de opmerking van: nu is jullie gezin wel compleet.

Ik heb wel alle 3 de zwangerschappen last van bekkeninstabilliteit gehad. Met Nina kwam ik zelfs in een rolstoel tijdens de laatste maanden. Maar toch, hoewel die angst er is, weerhoudt me dat zeker niet om mijn wens tot een groot gezin! Dus laat mij maar straks gelukkig zwanger zijn de opmerkingen zal ik voor lief nemen.

Dayenne

69. Kinderen!!!

Ik ben heel trots op jullie dat jullie zo'n groots gezin hebben! Petje af zeg! Ik heb mooie 2 kinderen, wil dolgraag nog 1 kindje bij... dat zou heel mooi zijn, totaal 4 kinderen! Mijn man wilt het niet! Ook vanwege de financiele stuatie kan het helaas niet. Ik heb al 2 dochters. Dat is mooist wat ik heb. Maar een groot gezin.. hmmmmm. Tja, sommige mensen zeiden weleens: "4 kinderen? Dat is zo duur.", of "Is dat niet te druk!" Pffff, maak dat nou zelf uit! Moeders weten dat vaker beter dan iemand anders! Het is het mooiste geschenk van God.......

mama van 2 kinderen

70. Grote gezinnen.

Ik kom zelf uit een gezin van 4 kinderen. Drie meisjes en een jongen. Ik heb het zelf nooit zo ervaren dat wij een groot gezin vormden. Het was gewoon gezellig thuis, en dat er weleens ruzie werd gemaakt is logisch, dat gebeurt ook in een gezin met twee kinderen. Ik heb tot mijn 16e een slaapkamer moeten delen met mijn zusje en toen ik eenmaal een eigen kamer kreeg, vond ik er helemaal niks aan. Het was niet gezellig om alleen te moeten slapen.

Ik ben nu 31 en ik woon al jaren zelfstandig, beter te weten: vanaf mijn 19e. Ik heb geen man en geen kinderen, wel een paar huisdieren. En nog altijd kan ik weleens terug verlangen naar de gezellige drukte van vroeger thuis.

Marielle

71. Liefde overwint alles

Hoi,

Ook wij hebben een groot gezin. Op 20 maart dit jaar heb ik onze baby ter wereld gebracht. Hij is een nakomeling van maar liefs 12 jaar. In 2002 ben ik geopereerd aan een nieuwe heup ten gevolge van artrose. Enkele maanden later merkte ik dat ik zwanger was. Het geroddel vooraf en daarna gaat je niet in de koude kleren zitten en zeker niet toen ze gingen zeggen dat onze baby downsyndroom had. Omdat ik niet meer de jongste was (42) moest het wel een downsyndroom zijn.

Maar ik kan jullie met trots vertellen dat onze zoon René, nu 8 maanden, de gezondste baby is van heel de wereld! Hij heeft niet 1 moeder maar wel liefst 3 moeders, en niet 1 vader maar liefst 2 vaders.

Mijn artrose gaat nooit meer over, sterker nog, het wordt alleen maar erger. Maar de liefde voor mijn 4 kinderen overwint alles.

groetjes van Maria (moeder), Cor (vader), Peter (oudste van 16), Diana en Debbie (tweeling van 12) en Renétje (8 maanden)

72. Er bestaat een boek "Wij waren met zn achten"

Over grote gezinnen gespoken, ik kom uit een gezin waar drie kinderen waren en mijn vrouw uit een gezin met zeven kinderen. Wij waren beter af. Maar ik vond het gezin waar mijn vrouw in opgroeide veel beter. Ondanks dat er meer waren, was er altijd tijd voor iedereen.

Nu bestaat er een boek "Wij waren met zn achten". Is er misschien iemand die me daar aan kan helpen?

73. Een reactie uit Amersfoort

Hallo lezers,

Ik zie deze site voor het eerst en wat ben ik blij om te zien dat ik niet de enige ben. Voor ons is een groot gezin nog erg nieuw en we worden nu al gek van de mensen om ons heen.

Ik ben 27 mijn man is 28 en we hebben samen 4 kinderen. Mijn oudste dochter Marley van 5 1/2, mijn jongste dochter Delilah van 3 1/2 jaar en onze tweeling van 10 weken Milan en Luke.

Zelf zitten we er helemaal niet mee. Ik denk dat het juist steeds gezelliger wordt. Maar de buitenwereld heeft zoveel respect voor ons. Ze doen net of het zo verschrikkelijk bijzonder is.

Maar goed. Ook ik wilde deze site niet verlaten zonder even een reactie te geven.

74. Leuk

Leuk om te weten hoe het gaat in zo'n groot gezin.

Nancy

75. Reactie

Leuke site. Probeer altijd 1 keer per week wel even te kijken. Als ik er aan toe kom teminste. Ik ben moeder (33) van 5 kinderen: Casper 12 - Jordy 9 - Quinton 27 maanden - Anber 27 maanden - Lars 16 maanden. De reacties om je heen negeer ik gewoon. Wij genieten er ontzettend veel van.

Groeten Corina

76. Leuk Tof!!

Hallo,

Wat leuk zulke grote gezinnen. Ik wil later ook een groot gezin. Echt leuk zo'n groot gezin en die namen zijn ook heel leuk. Mijn naam komt vrij weinig voor, maar als je nog leuke namen weet voor mij, stuur ze dan even naar mij toe, want ik vind het heel leuk om namen te ontvangen.

groetjes

77. 1 op 1 kinderen krijgen

De site van en voor grote gezinnen vinden wij heel fijn, vooral ik (Bianca). Wijzelf zijn beide 27 en hebben 4 kids (5, 4, 2, 9mnd) en zijn dus al een groot gezin, maar we hebben nog steeds een kinderwens. Op deze site zien we dat we hierin niet de enigen zijn (dus niet abnormaal en afwijkend zoals onze omgeving ons laat doen denken).

Wat is er mis met meerdere kinderen krijgen!? In onze families zijn al 2 tantes kinderloos gebleven. Ze hadden ieder 1 kind "mogen" krijgen en deden dit niet, nou Die nemen Wij er dan maar BIJ! Zo erg moeten wij ons al gaan verantwoorden naar de maatschappij!? Ergens belachelijk voor woorden. Wij passen ervoor! We hebben vier kinderen en als er nog eentje bij kan, dan komt ie er ook! Want WIJ krijgen dan geen VIJFDE!!! WIJ krijgen dan een KINDJE! Dit moest ik even kwijt!

Bianca + Pascal

78. Groot gezin in Zweden

Ik ben erg blij met deze site. Ik woon al weer enige jaren in Zweden en daar zijn grote gezinnen heel 'normaal'. Ik heb zelf 6 kinderen en de 7e is op komst, maar hier is dat echt niet zo vreemd. In Zweden zijn ze veel meer gezinsbewust. Ik spreek hier ook namens mijn vrouw. Maar of zij de laatste opmerking van mij ook zal waarderen weet ik niet: "op naar een elftal". Heerlijk toch

Cornnyie

79. Graag reacties

Hallo,

Wat is dit leuk om te lezen allemaal, ik heb sinds kort internet en zat wat te surfen, tot ik ineens dacht: hé, misschien staat er iets in over grote gezinnen. Wij zijn met z'n achten: 6 kinderen, 16 jaar, 15 jaar, 13 jaar, 11 jaar, 9 jaar en 3 jaar.

Het is druk zo, maar toch is er tijd om te werken. Ongeveer 12 uur in de week bij de thuiszorg in z-vlaanderen. Mijn man werkt 40 uur. Verder hebben we 2 honden en een cavia.

Ik zou het leuk vinden als er eens iemand zou reageren. Dit ook omdat ik zelf veel vragen heb, en het is leuk om te reageren op andere mensen zoals hoe ze het met de euro doen. Echt vol bewondering zit ik te lezen want ik kom nooit rond, dus tips zijn altijd leuk.

groetjes van

80. 5 kinderen

Wij zijn 37 en 31 jaar en hebben 5 zonen. Kevin 8 Angelo 6,5 Ivailo 5 Enzeli 3 en Xanthi 4 mnd. Bij ons in de buurt vinde ze dat maar vreemd 5 kinderen.

81. Bewust klein gezin

Met stijgend onbegrip alle positieve reacties over grote gezinnen gelezen. Voor mij is het onbegrijpelijk dat -terwijl steeds duidelijker wordt dat er sprake is van een mondiaal groeiende overbevolking en in Nederland mensen het wel erg "vol" vinden- toch gekozen wordt voor grote gezinnen. Hoe mensen voor zich zelf kunnen verantwoorden meer kinderen op de wereld te zetten dan gemiddeld 1 per persoon (gelijkblijvende milieubelasting) is voor mij onbegrijpelijk. Ik zie egoïstisch gedrag waarbij niet naar de gevolgen voor toekomst -dus ook voor de kinderen in de de grote gezinnen wordt gekeken.Ik kom zelf uit een -erg leuk groot gezin-maar ik vind een groot gezin onverantwoord.

Hans (vader van 2 kinderen)

Wilt u over dit onderwerp meepraten? Dat kan in het hete hangijzer Die eeuwige kritiek.

82. Bewust kiezen voor groot gezin

Ik ben moeder(33) van 3 kinderen 9, 8, 3 en we willen nu graag een kind van ons (ben gescheiden) en dus zijn we sinds een tijdje aan het proberen of het lukt. Het lijkt mij heel erg leuk, ook al heb ik een kind dat erg druk is.

Het lezen van deze site doet mij goed. De bewuste keuzes die ik nog meer lees, daar herken ik veel van. Ik kijk elke dag op deze site en staat ook bij mijn favorieten.

Ga zo door met deze site!

groetjes Xandra

83. Groot gezin in wording

Hallo allemaal,

Wat een leuke site, ik ben zelf moeder van een groot gezin in wording, we hebben namelijk pas besloten voor een 4de te gaan. Nu lees ik hier vaak dat ook de ouders zelf komen uit een groot gezin, dan ben ik vast een uitzondering, ben namelijk zelf enigskind, mijn man komt wel uit een gezin van 4.

Ik moet eerlijk zeggen dat m'n omgeving een stuk minder enthousiast is over onze wens tot een groot gezin.

groetjes Chantal, mama van Wietske, Karst en Skout

84. Weer zwanger

Op dit moment ben ik zwanger (23 weken) van een tweeling. Heerlijk! We hebben al twee kinderen, Felix van 6 en Pleun van bijna 3. Dus het gaat er bij ons straks alleen maar gezelliger op worden. Tenminste zo zien wij het.

Maar er zijn mensen die daar anders over denken. Opmerkingen als: tjee, zijn jullie de schrik al te boven en wat een drukte straks, doen me inmiddels niet veel meer. Reacties als: o, wat leuk en geweldig zeg heb ik tot nu toe maar zelden gehad.

Waar mensen ook hun mening over menen te moeten geven is het feit dat ik 4 dagen werk en dat straks ook blijf doen. (Ik heb gewoon een hele leuke baan die er aan bijdraagt dat ik goed in mijn vel zit.) Dat kan toch echt niet vinden ze. Nou ik en mijn man vinden van wel, we werken beide 4 dagen hebben elk 1 door de weekse zorgdag en verder hebben wij de opvang prima geregeld en zijn hierover uiterst tevreden. En de weekenden, die zijn grotendeels voor de kinderen.

Ik heb er zin in straks nog twee erbij. Ze zijn meer dan welkom. Zelf kom ik overigens uit een gezin van 5 kinderen. In het hoogseizoen (apr.-okt.) hadden we pension en in de winter (nov.-mrt.) werkte mijn moeder 24 uur op de speelgoedafd. van V&D. Ik heb nooit het idee of gevoel gehad dat ik ooit iets te kort gekomen ben.

Renate

85. Groot gezin

Ik kom uit een gezin van 11 kinderen, waarvan 1 tweeling en daar ben ik er een van, ik heb een tweelingbroer. Wij zijn inmiddels 34 jaar. Mijn ouders hadden het vroeger financieel niet breed, elk dubbeltje werd bij wijze van 10 keer omgedraaid, maar toch zijn wij niets tekort gekomen. Want onze ouders gaven ons alle liefde en aandacht die een kind maar nodig had. En als de kinderbijslag binnen kwam kregen we nieuwe kleren. En anders droeg je kleren van de broer of zus die groter was. Ook droeg ik wel eens een broek die dan gemaakt was van een broek van mijn oudste zus die 10 jaar ouder is.

Op vakantie konden we nooit met een heel gezin, maar we gingen wel op kamp, waar we veel plezier aan beleefde. Ook zaten we allemaal op een sportvereniging die door onze ouders met veel interesse werd gevolgd. Een auto hadden we niet, dus gingen we een keer met zijn allen een dagje weg, dan had je het openbaar vervoer of we gingen op de fiets. Dus als je alle kleine dingen bij elkaar optelt komt een kind niet veel te kort.

Wij zijn in ieders geval niets tekort gekomen en zijn onze ouders dankbaar voor de manier waarop ze ons groot gebracht hebben.

Diana

86. Jong "groot" gezin

Mijn man (28jr) en ik (26jr) waren allebei jong toen we de eerste kregen; het beviel zo goed dat we er inmiddels 4 hebben (leeftijd: 9, 7, 3 en 7mnd). De eerste twee waren een jongen en een meisje, waarna van iedereen (zelfs onbekenden) de opmerking kwam: een rijkelui's wens, nu ben je klaar! Dat waren we helemaal niet, we kregen nog een derde wondertje (weer negatieve opmerkingen alom), terwijl het zoiets moois was. En daarna kwam de vierde ook nog.

Mijn gezin is het mooiste wat mij ooit is overkomen en gelukkig is deze site er waar dit begrepen wordt en mijn verhaal begrepen wordt. Als het aan mij ligt komt er nog een vijfde ook en zelfs nog meer!

87. Groot gezin

Ik heb jullie site onlangs ontdekt en vind het een hele leuke site. Ik ben mama van een drieling die ondertussen 2 jaar geworden is in april.

Helga

88. Groot gezin

Hallo,

Mijn naam is Loli en ik heb 7 kinderen. Ze zijn allemaal gezond, in de leeftijd van 13,11,10 6 ,3 een tweeling van 1 jaar. Ze zijn hyperactief allemaal, een heeft add. Mensen, waar ik woon kijken ze mijn niet goed aan, omdat ik zoveel kinderen heb. Maar ik lig daar niet wakker van. Ik ben blij met mijn kinderen, en ik zou ze voor niets in de hele wereld willen missen. Ze zijn van mij en ik vind een geschenk van God,

groetjes Loli.

89. Wat een leuke site!

Allereerst m'n felicitaties aan Saskia.... gelezen tussen de vele reacties... Ik herinner mij ook de negatieve reacties (het waren er trouwens zeer weinig!) toen ik onze zesde verwachtte. Sta erboven, en volg je hart!

Ons gezin bestaat uit vader, moeder en 6 gezonde zoons in de leeftijden 6 8 10 12 14 16 jaar oud. Het lijkt nu alsof er steeds precies 2 jaar tussen zit maar dat is maar een half jaar per jaar het geval. Het kleinste leeftijdsverschil is 19 maanden en het grootste is ruim 2 jaar. Allemaal goed gezond en met een gezond verstand, de oudste gaat bijv. volgend schooljaar naar 5 vwo. Alle 6 zeer bewust gewild en gekregen (zelf ben ik cursusleidster psychoprofylaxe; een zwangerschaps cursus.)

Ondanks de af en toe aanwezige extra zorgen, geniet ik dubbel en dwars van mijn mannen. En zou ik er geen een willen missen!

Wilma.

90. Reactie

Ook ik vind dit een hele leuke site, en ook ik dacht dat er maar heel weinig mensen waren met grote gezinnen. Ik heb 5 kinderen in de leeftijd van 12 jaar tot 9 maanden.

Marian

91. Lang leve het grote gezin

In de VPRO-gids van week 24 wordt melding gemaakt van een uitzending over grote gezinnen op 11 juni 2003. De korte melding noemt de tegenstand die grote gezinnen ondervinden.

Ik kom uit een gezin waarin acht kinderen zijn geboren; een overleed bij de geboorte door een fout van de arts, een broer kreeg een ernstige ziekte en overleed met 33 jaar. Ik weet dat mijn ouders grote offers hebben gepleegd om ons allemaal een goede plek in de wereld te geven.

Niettemin wil ik hierbij zeggen dat ik enorm veel profijt heb gehad van het feit dat ik een onderdeel van een groot gezin ben geweest. Een groot gezin dat bestaat uit normale ouders en normale kinderen heeft een geweldig vormende waarde. Wij hebben een grote waardering voor elkaar gehouden en onze kinderen en kleinkinderen hebben veel contact met elkaar.

Omdat ik tweemaal getrouwd ben met dames met een stevige kinderwens, heb ik zelf vijf kinderen. Maar hun leeftijden liggen zo ver uit elkaar, dat ze nooit allemaal tegelijk onder een dak hebben gewoond. Deze vijf kinderen hebben ook weer waardering voor elkaar, en geven veel om elkaar. Het hadden er ook meer kunnen zijn, maar omdat mijn leeeftijd vorderde heb ik met mijn tweede vrouw afgezien van meer kinderen - zij het heel spijtig. De kinderen moeten een sportieve, meewerkende, gezonde vader hebben.

Dit alles is voor mij reden om u veel succes bij uw werk toe te wensen. Het doet mij deugd dat uw groepering en uw metplek bestaat.

John

92. Leuk hè, groot gezin

Wij zijn ook een samengesteld gezin. Mijn man had al een dochter toen ik hem leerde kennen. Zij is nu 12 jaar, onze tweeling is 8 jaar, nog een van 5 jaar en een van 1,5 jaar. Het zijn allemaal meiden. Wij genieten er elke dag van en je krijgt inderdaad soms nog al rare reaktie's. Wie zou willen emailen?

93. Nu eindelijk toch gereageerd

Ik heb deze site al tig keer rondgesnuffeld, maar tot vandaag had ik nog niet gereageerd. Ik dacht na zoveel verhalen "moet ik mijn verhaal nu ook vertellen" maar ja, het is aanlokkelijk en aanstekelijk om toch iets neer te zetten.

Ik heb een gezin met 5 jongens. Leeftijden van 14 tot 4 jaar. Ik moet ook altijd mijzelf verantwoorden voor de "grote hoeveelheid" kinderen die wij hebben. Ik heb een samengesteld gezin waarvan mijn man 2 zoons heeft, ikzelf ook en samen nog een jongetje hebben. Soms word ik weleens moe van die nieuwsgierige mensen, maar nu ik op deze site veel samengestelde gezinnen heb gezien, ben ik blij dat ik dus niet de enigste ben.

Groetjes Sandra

94. Groot jong gezin

Hoi, even voorstellen,

Wij zijn Pascal (25) en Lexke (29) en hebben 4 kotertjes: Mathijs van 6, Fleur van 3, Pepijn en Casper van 7mnd. Dit maakt van ons wat de meesten zeggen een groot jong gezin, waar wij erg trots op zijn.

Ik vindt het alleen minder als wij met z'n allen gaan winkelen en wij letterlijk aangestaard worden en soms zelfs gevolgd worden. En ook worden wij dan aangesproken en zeggen ze soms echt hele domme dingen zoals: "oh die laatsten waren zeker een ongelukje" of "nu stoppen jullie zeker wel he,...." Wij zijn toch niet de enigen op de wereld die heel graag een groot gezin wilden en toevallig jong zijn. Wij zijn erg benieuw naar jullie ervaringen en of reacties.

Groetjes van Pascal en Lexke en kids

95. Met veel plezier

Ik heb jullie website met veel plezier gelezen en het ziet er goed uit! Mvg, Jeanette.

96. Leuke site

Wat een leuke site! Met heel veel nuttige informatie. Ook voor ouders met minder dan 4 kinderen. Wij hebben 3 kinderen. Esmee 3 jaar, Jurre 2 jaar en Sterre 1 jaar. En ook wij kunnen best goede tips gebruiken met betrekking tot goedkope luiers enz. Toen de jongste net geboren was, was de oudste pas 2 jaar en 5 maanden en zaten ze alle drie nog in de luiers. Gelukkig is Esmee nu zindelijk, dat scheelt al weer wat. Heel graag zou ik nog wel een 4de kindje willen, maar mijn man ziet dat niet zo zitten. Maar wie weet wat de toekomst brengt!

Kim

97. Wow

Wow, was mijn eerste reactie toen ik zag hoeveel grote gezinnen er zijn. Zelf heb ik 4 kinderen, 2 jongens en 2 meisjes, en ik heb 1 kleindochter. Ik ben ook een alleenstaande (groot)ouder en mijn dochter woont met haar dochter ook nog eens bij me in. Dus is het altijd druk in huis, maar gelukkig meestal gezellig druk.

Wat me wel opvalt is dat bij gezinnen met veel kinderen altijd meer lijkt te kunnen en mogen dan bij "kleine" gezinnen. Alleen moet ik wel zeggen dat ik het met Irene eens ben, als alleenstaande ouder met een uitkering valt het niet mee om rond te moeten komen.

Ook valt het soms niet mee om nooit eens de verantwoording te kunnen delen. Mijn kinderen zien hun vader al jaren niet meer.

Maar nu ga ik eens deze site lekker uitpluizen en kijken of ik er nog wat van kan leren.

Roëlla

98. Niet alleen voelen

Hallo,

Als mama van een groot gezin 5 dochters en 1 zoon, vind ik het leuk om me af en toe me niet "alleen" te voelen. Grote gezinnen zijn in België eerder zeldzaam. Je kan dan zekers de reacties van sommige mensen indenken. Dus na een bezoekje aan jullie site voel ik me weer goed en geniet ik verder van onze kinderen.

groetjes Marina.

99. Erkenning bovenmodaal gezin

Ik heb deze site ontdekt via het prachtige fotoboek Kinderrijk, wat ik iedereen aanbeveel. Wij hebben "slechts" 4 kinderen, en dat is best wel druk, petje af voor nog meer monden. Een mooie site, met veel tips en erkenning voor het hebben van een "bovenmodaal" gezin.

Groet Marco

100. Leuke site

Zelf moeder van 4 kinderen. Veel herkenning op deze site, ik kom hier vaak terug!

Gam

101. Groot gezin in België

Ik heb toevallig jullie site ontdekt en vindt dit een heel leuk initiatief. Ik ben een 40-jaar jonge moeder met 6 kinderen tussen 9 maand en 20 jaar, 3 jongens en 3 meisjes. Ik heb altijd al een groot gezin gewenst, maar dacht dan aan 4 kinderen of zo. Ik vond het echter zo leuk en zo goed meevallen dat ik na een pauze van enkele jaren beslist heb er nog 2 bij te nemen! Ik zou graag weten of er nog andere grote gezinnen in België zijn die deze site bezoeken. Zo ja, zou ik graag iets van jullie horen!

Groetjes van Lutgard

102. Goed nieuws

Eventjes een berichtje aan jullie, de mensen op mijn favoriete site! En dit om te zeggen dat ik opnieuw zwanger ben!! Na Jonathan (11), Brecht (9), Sebastiaan (+ 1996), Justien (7), Marieke (5) en Lennert(2) dus weer een leventje te verwelkomen!! Ik ben zo blij, en 'k wilde 't eens tegen mensen vertellen waarvan ik weet dat ze 't leuk vinden, want geschokte reacties heb ik al genoeg gehad vandaag! Wij zijn blij, kon iedereen dat maar zijn voor ons!!

groetjes, Saskia

103. Zeker nog een vierde

In het blad Groter Groeien heb ik over deze site gelezen. Ik heb nu 3 kinderen, 2 jongens (8+6 jaar) en een meisje (3 jaar)en we twijfelde over nog een 4de. Na het zien van deze site weten wij het zeker. WIJ WILLEN NOG EEN KINDJE

Bedankt diegene die deze site bedacht heeft. Groetjes, Mariska

104. Twijfel!

Hallo,

Wij hebben 4 kids: zoon 6, dochter 3 en 2ling zonen 6mnd, en wij dachten dat het zo wel goed was/compleet, lekker met zn 6jes. Maar na het lezen van deze site slaat de twijfel toe.

Nog 1x zwanger lijkt mij het einde, nog 1x alles opnieuw, nog 1x zwijmelen bij de gedachten. Help ik weet het niet meer, toch nog maar heel goed over na denken.

groetjes Lonneke

p.s. wat een superleuke site

105. Eénoudergezin met veel kinderen

Er staan veel nuttige tips op deze site. Toch mis ik iets van een bijstandsmoeder met veel kinderen, zoals ik, waarvan het met een uitkering heel erg moeilijk is om rond te komen.

Irene

106. Groot samengesteld gezin

Heel leuk deze site en zeer informatief. Ik zie elke keer weer iets dat intressant is, ik wil alleen maar zeggen ga zo door.

Mijn vriend Paul heeft 2 kinderen die bij hun moeder wonen, Casper 15 jaar en Jocintha van 13 jaar. Ik heb uit mijn eerste huwelijk 3 kinderen, die doordeweeks bij hun vader wonen ( tegen hun en mijn wil), Joost van 12, Bob van 9 en Tiffany 6 jaar. De definieve uitspraak over hun verblijfplaats is nog steeds na 4 jaar nog niet uitgesproken, maar de kans is groot dat zij bij hun vader en stiefmoeder ( die zij niet kunnen uitstaan) blijven wonen. Samen hebben wij dan nog Daan van 20 maanden en Aimée van 3 maanden. In het weekend is het heel druk, maar zeker heel gezellig.

groetjes van Diana en Paul en onze kids

107. Ontroerd

Met tranen in mijn ogen en en huid vol kippevel. Jeetje nooit verwacht dat er nog zoveel grote gezinnen waren zeg, had het gevoel dat ik bijna de enige was met 5 kinderen. Maar nee ze bestaan nog, mag ik de oprichter van deze site een enorm warm hart toedragen en mij verlost te hebben van mijn gedachte dat ik de enige was hahahahaha. Ik met mijn 35 en manlief 33, Michael 15, Leroy 12, Kevin 1 jaar, en onze tweeling Shirley en Bryan van 2 maand.

Dank jullie hartelijk! Saskia

108. Goede site

Wij zelf hebben 4 kinderen: Melvin van 9, Mitchell van 8, Joey van 6, en onze jongste Dylano van 14 maanden. Allemaal jongens. Zou er zelf nog wel eentje bij willen, ondanks de drukte van de oudste met adhd en de tweede mischien ook. Wij genieten dagelijks van onze vier boy`s en zal deze site zeker nog eens bezoeken.

Mary

109. Groot gezin

Hoi,

Mooie site, ga zo door. Ik heb zelf ook een groot gezin: 5 meisjes.

Karin

110. Erg leuk deze site

Ik ben intussen al lid van de vereniging en vind het erg leuk om ervaringen van anderen te lezen, die allemaal een groot gezin hebben. Mijn man en ik hebben 7 kinderen tussen de 13 jaar en 6 maanden en nog wat huisdieren.

Leuke site!
Groetjes Tanja

111. Leuk

Ik vind het een hele leuke site. Sinds ik 'm ontdekt heb kijk ik bijna elke dag. Wij hebben 5 kinderen, 2 jongens (Nihm 17 en Diph 13) en 3 meisjes (Yoth 15, Quen 5 en Bran 3). Hoe meer ik hier lees, hoe meer ik het idee krijg dat we niet eens zo'n groot gezin hebben!

groetjes Han & Britt

112. 6 kinderen

Wat leuk om te bekijken, deze site! Veel nuttige informatie! Wij hebben zelf ook 6 kinderen, de oudste is 14 en de jongste 2 maand. Een gezellige drukke boel met al die drukke kinderen! 3 met ADHD: van 14 jaar, 8 en 3.

Jenet Ik heb jullie zojuist een verzoek om een oproep te plaatsen gestuurd en ik wilde jullie langs deze weg alleen maar even complimenteren met de mooie site, er zit veel werk in en dat is te zien!!!

Met vriendelijke groet, Mi-Jeanne

113. Zes meisjes

Hallo alle kinderrijke moeders en vaders,

Wij hebben zes meisjes!! Juna is 19, Anandi is 16, Sunniva is 14, Naomi is 13, Guylinn is 8, en Jewanah is 4 jaar. Wie heeft er net als ons alle kinderen van het zelfde geslacht, jongens of meisjes? Of zijn we zo uniek? Laat het ons weten:

114. Onze kanjers

Hallo,

ondanks dat ik al een tijdje rondkijk op jullie site en er een hoop tips uithaal (bedankt!), heb ik me nog nooit voorgesteld. Wij, Andrè en Elna hebben 4 kinderen, drie jongens (Jorrian, Derrik en Remco van 12, 10 en 9 jaar en 1 meisje, Lotte, zij is bijna 2, heerlijk is het, al is het best wel druk. Ik heb zelf ADHD, en Jorrian en Remco ook, dus soms is het hier een heksenketel... maar erg gezellig. Of het bij 4 kinderen blijft weet ik nog niet, hoe meer zielen hoe meer vreugd (en zorgen soms). Kijk ook eens op onze site: members.home.nl/elna/ dan kunt u onze kanjers bekijken.

Elna

115. kinderen

Hallo,

ik ben Janne Marie, en ik kom zelf uit een gezin van 5 kinderen, niet echt groot vind ik. Mijn beide ouders komen uit een gezin van 11 kinderen. en mijn ex-vriend komt uit een gezin van 16 kinderen. Mijn tegenwoordige vriend heeft 2 zusjes en 7 broertjes. Het is heel gek als je daar thuis zit, bijvoorbeeld als ik daar eet, merk je niet dat er zoveel kinderen aan de tafel zitten, het is juist heel gezellig. Ik ben dus wel grote gezinnen gewend want nog een paar vrienden van me komen ook uit gezinnen van 8-9 of 10 kinderen. Het is bij ons heel normaal als je een stuk of 5/6 kinderen hebt. Als ik later zelf kinderen mag krijgen wil ik er wel een stuk of 5.

Janne Marie

116. Ik ben de middelste

Hey!

Ik ben Marloes en ik ben 16 jaar, ik heb boven mij nog 2 broers en onder mij nog 2 zusjes! Erg gezellig!!

Ik vind dit ook een leuke site, vooral een poos geleden, toen waren er discussies over kleed en zakgeld!! Best leerzaam! Vooral als je 1 van 5 ben en je merkt onderhand dat je minder kleedgeld krijgt dan de gemiddelde 16-jarige! Maar ik heb er geen problemen mee! Ik heb genoeg om er mee rond te komen! Maargoed!

Ga vooral zo door met deze site!
groetjes! Marloes

117. Per toeval

Hallo,

Ik kwam per toeval op deze site, maar wat leuk en handig dat hij bestaat. Ik ben 21 jaar en heb 2 kindjes de oudste is 4 en de jongste 1. Ik wil (en mijn man) een groot gezin, van minstens 4 kindjes. Ik heb 1 broertje en mijn man 3 broers en 4 zussen. Ik merk nu al dat er anders naar je wordt gekeken als je zegt dat je een groot gezin wilt. Ik hoop dat zulke sites blijven bestaan, want je hebt er echt wat aan.

groetjes Patricia

118. Grote gezinnen wens

Hallo,

wij zijn Jaap en Stefanie, en wij hebben sinds 2 weken ons eerste wondertje Faith Caithlin in onze armen mogen sluiten. Onze droom is om ook 4 kinderen te krijgen. Faith is d.m.v. een keizersnede ter wereld gekomen, maar gelukkig is 4 kinderen dan het maximale mocht ik niet meer op de natuurlijke weg baren (is nu nog niks over te zeggen). Jaap komt uit een gezin met 5 kinderen en Stefanie uit een gezin met 3 kinderen. De ouders van Stefanie staan een beetje sceptisch tegenover onze kinderwens maar het is onze droom, en dromen zijn er om verwezenlijkt te worden. Wij hopen op een gezellig en liefdevol gezin.

groetjes Jaap, Stefanie en Faith Caithlin.

119. Contact

Hallo allemaal,

Wat een leuk idee zo'n grote gezinnen-site. Het is plezierig om te lezen dat er nog zoveel grote gezinnen zijn. Ons gezin bestaat uit 7 personen - 3 jongens (10, 8 en 6) en 2 meisjes (allebei 8). Ik zou het leuk vinden contact te maken met ouders die zin hebben om te mailen over van alles en nog veel meer.

Groetjes!

120. Ja hoor

Ja hoor. Ik lees alleen maar positieve reacties. Wordt een meer genuanceerd beeld op de overbevolking bewust weggefilterd?

Antwoord: nee, lees maar goed op de site!

121. Wat een mooie site

Bij toeval zag ik de link naar deze site. Ben uit nieuwsgierigheid gaan kijken. Zelf hebben we 2 kinderen, maar doordat er erfelijke aandoeningen in het gezin voorkomen blijft het bij deze twee. Graag hadden wij meer kinderen gehad, maar helaas is dat niet het geval. Ik heb bewondering voor alle ouders die kiezen voor een "groot"gezin. Het valt zo te lezen niet altijd mee met alle commentaren die ze krijgen, maar het belangrijkste is dat je het als gezin goed hebt met elkaar en gezellig. Daarom veel succes allemaal en geniet van je kinderen.

Henny

122. Wat leuk!

Ik ben nu een jaar lid van het blaadje Groot gezin. Wij zijn nog maar op het randje een groot gezin, met 4 kinderen. Toen onze laatste lichting geboren werd (twee meiden) was de oudste 3 en de tweede 2. Ik had er dus 4 in de luiers destijds.

De dames zijn inmiddels 4 en we hebben net de vakantie achter de rug. Altijd leuk, die verbazing wanneer blijkt dat al die kinderen bij een vader en moeder horen.

Ja, wij vinden het best wel zwaar, zo met 4 kinderen en één inkomen. Maar wat ben ik blij dat mijn werk door mijn man op waarde wordt geschat. Ik ben bang dat ik toch op enig moment er wat bij zal gaan moeten werken. Wij willen nl. geen schulden, geen hypotheek en geen leningen. Wanneer ik de tv moet geloven is dat inmiddels niet meer mogelijk. Wij vinden van wel. Het is alleen niet altijd even gemakkelijk om bij je principes te blijven.

Of wij nog meer kinderen willen? Het blijft leuk, maar voorlopig even niet.

Alice

123. Fantastisch!

Beste redactie!

Wat een prachtige website heeft u! Erg prettig te lezen dat er meer mensen zijn die flink wat commentaar te verduren krijgen op hun gezin. Veel succes met uw site!

Irene

124. Leuke site

Hallo,

Wat een leuke site. Ik ben er per toeval gekomen, omdat ik iets meer wou weten over NLD. Ik heb 4 kinderen, 2 jongens en 2 meisjes: Sander 14, Corina 13, Esther 10 die heeft een nld afwijking, Anton 7.

Renate

125. Genoten van de galerij

Ik heb genoten van de galerij van grote gezinnen. Ik heb zelf ook een groot gezin van 5 kinderen (van 20 jaar tot 11 jaar); 4 jongens en de jongste is een meisje. De keren dat ik gehoord heb - je bent zeker doorgegaan tot je een meisje kreeg - zijn niet te tellen (en slaan nergens op). Ik ga vaker jullie site opzoeken.

Groetjes Avril

126. Lisanne...

Beste mensen,

Bij toeval kwam ik op jullie site terecht, omdat ik op zoek was naar de naam Lisanne. Wat lijkt me dat prachtig om een groot gezin te hebben, zelf ben ik bij twee kinderen blijven steken, maar dat kwam omdat mijn man op 32 jarige leeftijd overleed.

Catja

127. Herkenning

Hoi,

Ik ben Erika, moeder van 5 kids, vrouw en maatje van Gert. We hebben 4 boys (14-11-7 en 4 jaar) en 1 meisje van 7 maanden oud. Om ons heen zijn helemaal geen grote gezinnen alleen met 2 hooguit 3 kinderen. Toen ik deze site aanbevolen kreeg via de site babyinfo was dan ik ook dolgelukkig. Eindelijk her- en erkenning over alles wat met kids te maken heeft en ook over de stijgende kosten na het invoeren van de euro. Ik ga zeker 4 keer per week even bijtanken bij de grote gezinnen site. Blijf doorgaan zo.

groetjes Erika

128. Reactie

Bij toeval vond ik deze site. Helemaal te gek dat er een site is voor grote gezinnen. Mijn gezin bestaat uit 7 personen. Mijn man en ik zijn allebei eerder getrouwd geweest. Ik heb een zoon van 16 uit een eerder huwelijk, mijn man heeft een zoon van 13 en een dochter van 10 uit een eerder huwelijk. Samen hebben we ook nog een zoontje van bijna 2 en een dochtertje van bijna 1. En jawel, de volgende is net onderweg.

Iedereen verklaart je voor gek. Je hebt al zoveel kinderen, wees blij met wat je hebt, je lijkt wel een konijn, zijn zo ongeveer de meest gehoorde meningen die je hoort. Ik vind dat iedereen zelf maar moet weten hoeveel kinderen ze krijgen.

Ik ben blij te lezen dat er meer gezinnen zijn die al dan niet bewust voor een groot gezin kiezen.

Leuk deze site, ga zo door. Ik zal zeer zeker regelmatig komen kijken op de site.

marilon

129. Grandioos

Ik wil graag even reageren op jullie website. Ik vind hem grandioos.

Ankie

130. Leuke site

Eigenlijk hoef ik me alleen maar aan te sluiten bij al mijn voorgangers: het is een erge leuke site met leuke tips ook! Ook leuk om over al die nog grotere gezinnen dan de mijne te lezen.(Normaal kom ik haast alleen maar mensen tegen die spontaan och en ach en wat veel en wat druk gaan roepen als ze horen dat wij 5 kinderen hebben.)

Iris

131. "Maar" 3 kinderen

Ik voel me een beetje tussen servet en tafellaken. In vergelijking met de meeste bezoekers van deze site heb ik "maar" 3 kinderen, maar in mijn omgeving reageert men meestal met: "Zo, heb je er 3! Dan zul je het wel vreselijk druk hebben!" Het leeftijdsverschil is niet zo groot: toen de jongste (eind december 2001) geboren werd, was de middelste 19 mnd en de oudste 3,5 jr. Bovendien is mijn oudste hyperactief. Alles gaat hier aan de lopende band, want ze kunnen alledrie nog bijna niets zelf: 3x luiers verschonen, 3x aan- en 3x uitkleden, 3x boterhammen smeren, 3x drinken inschenken, 3x jassen aantrekken (en bedenken hoe je ze mee gaat nemen zonder auto!!!).

Dus als ik iets lees over grote gezinnen en er staat dat men dan praat over minimaal 4 kinderen, dan vind ik dat wel eens erg absoluut gesteld.

Groetjes, Tanja

132. Tweede leg

Ook wij zijn aan een tweede generatie begonnen. Wat is het toch heerlijk. Maar niet helemaal zo geplande 2de leg, ik ben in totaal 12 keer zwanger geweest, dus wel veel (ook late) miskramen. We hebben 2 dochters van 10 en 8 en twee zoontjes van net 2 en ruim 6 maanden, en oh oh ik ben 5 dagen overtijd...... Ik hoop het toch zo.

Ellen

133. Wat een enerverende site is dit, zeg!

Het is interessant en ik heb nog nooit zo'n geweldige site gezien. Ik heb er echt van genoten.

134. Stel je voor als..

Hallo allemaal,

Een paar keer heb ik in deze rij verhalen gelezen dat het "krijgen" van kinderen niet altijd vanzelfsprekend is. Mijn oudste kind kreeg ik toen ik 17 jaar oud was, een hele opgave maar wat was ik verschrikkelijk blij met mijn mannetje. Moeder zijn beviel zo goed dat ik op mijn 20ste weer moeder werd van een mooie dochter. Nu ben ik 29 en mijn gezin telt ondertussen 7 leden en ik voel me de koning te rijk. Ik besef heel goed wat een geluk ik heb met vijf gezonde kinderen, waar ik probleemloos van in verwachting ben geraakt. Vaak heb ik gedacht: stel je voor als ik geen kinderen had kunnen krijgen, ik zou het niet weten, ik zou kapot gaan..... Ik leef mee met deze vrouwen die dit grote verdriet moeten dragen, ik wil niet beweren dat ik weet wat ze doormaken, dat weet ik ook niet en toch gaat mijn hart uit naar deze vrouwen. Daarom wens ik jullie alle sterkte van de wereld.

gr Ellis(29), Hamid(32), Germain(12), Gail(9), Nawel(7), Ghizlan(4), Tariq(4 maand)

135. "groot" adoptie-gezin

Hallo,

allereerst: een hele leuke site met veel informatie. Als ik alles zo lees hebben wij niet echt een groot gezin. Wij hebben momenteel drie geadopteerde kinderen van 10, 8 en 7 jaar en hopen er in de loop van volgend jaar nog eentje bij te krijgen van 2 á 3 jaar. Het is een lange weg geweest en we hadden nooit gedacht dat we zover zouden komen, maar we kijken uit naar het komend jaar: worden we toch nog een "groot" gezin!

groetjes, Petra

136. Ontzettend leuke site

Hallo,

ontzettend leuke site, ik had niet gedacht dat er nog zoveel grote gezinnen zijn. Ik ben de oudste van 11 en nu moeder van bijna vier kinderen. Daar krijg je inderdaad soms behoorlijke negatieve reacties op, maar ik ben er trots op en ik wil mijn kinderen ook een warm en veilig gezinsleven geven net zoals bij ons thuis.

Deze site ga ik zeker vaker bezoeken. Succes verder.

Geke

137. Uitstekend initiatief

Een tijd geleden ben ik deze goede website op het spoor gekomen. Ik vind het een uitstekend initiatief. Sinds kort ben ik vader van zes kinderen. Irmgard werd geboren op 10 oktober 2001. Zij is en heel lieve baby, ze glimlacht en kraait. Haar moeder, Maria, en ik zijn erg gelukkig met haar, haar drie zusjes en twee broertjes.

Steven

138. Nuttige informatie

hoi

Ik ben Jessica, 21 jaar en de oudste thuis van een gezin dat 7 kinderen telt. Ik wou gewoon reageren op deze leuke site. Ik ben hier geraakt door een opdracht voor Pedagogie. Ik moet nl een werk schrijven over het opvoeden van kinderen, in het bijzonder pubers. Ik heb hier nuttige informatie gevonden en wou daarom jullie bedanken... Hiermede dank ik jullie.

Jessica uit België

139. Zoooo leuk

Lieve Annet,

Wat grappig: tweede leg. Ook ik ben na 8 jaar pauze weer met luiers begonnen. Kinderen zijn nu 21, 19, 17, 14, 6 en 2. Fantastisch! Dit is zoooo leuk, wel erg vermoeiend, maar beslist de moeite waard.

Lilian

140. Nog 2 kinderen

Hallo, allemaal.

Ik vind dit zo'n leuke site. Wij hebben nu nog 2 kinderen, maar ik hoop er ooit 4 te hebben. En misschien nog wel meer. Ik zag overal problemen, maar na het lezen van jullie site en reacties van ouders met 13 kinderen den ik wat hun kunnen, kunnen wij ook! ik kom zelf uit een gezin met 2 kinderen. Maar mijn man heeft 4 broers en zussen, en dat vind ik gewoon onwijs leuk. Dus ik ben heel blij met jullie site, en zal er zeker nog vaker naar terug keren.

Groetjes Marja

141. Erg geweldig

Ook ik heb uren zitten snuffelen op de site... hij is geweldig mooi en erg informatief ;) Wij hebben een zogenaamd samengesteld gezinnetje, ik heb 3 kinderen uit een eerder huwelijk en mijn vriend heeft ook 3 kinderen uit een eerder huwelijk. Mijn 3 wonen bij ons en ook zijn oudste zoon, de andere 2 wonen nog bij hun moeder, maar zijn vaak een dagje/weekje hier. Het is erg fijn om te lezen hoe anderen met dezelfde problemen als wij omgaan (het puberen enzo). Ga zo door! Deze site gaat mooi in de favorieten hier ;)

Groeten Natasja,mama van Jason 10j, Joëlla 6j, Renzo 3j, Kayleigh 1j, en part-time mama van Joey 8j en Macy 4j.

142. Grote gezinnen

Hallo wat een leuke site. Eindelijk nog meer grote gezinnen. Ons gezin bestaat uit negen personen. Vader, moeder, 4 dochters in de leeftijd van 17, 3, 1j6mnd en 5maand en 3 zonen in de leeftijd van 15, 12 en 5 jaar. Mijn man is kind alleen, ik heb 5 zusters en 7 broers. Ik weet niet of de jongste nog lang de jongste gaat blijven. Dus misschien horen jullie nog wel van ons 8ste kind. Ik blijf jullie in ieder geval volgen en alle andere grote gezinnen.

José

143. Kind uit groot gezin

Hallo,

Ik reageer even omdat ik zojuist deze site voor het eerst heb gelezen. Ik heb zelf drie kinderen en val dus net niet in de categorie "groot gezin". Maar ik kom wel uit een gezin van 10 kinderen, 6 meisjes en 4 jongens, waarvan ik het zevende kind ben. Mijn ouders leven niet meer, maar ik heb mijn jeugd in een groot gezin als zeer prettig ervaren. We hadden het thuis niet breed, maar er werk overduidelijk veel van ons gehouden. En dat onthoud je, niet het materiele.

Onze band onderling is nu nog ijzersterk. We wonen redelijk vlak bij elkaar in de buurt en bij calamiteiten is 1 telefoontje voldoende maar ook gewoon voor een kop koffie. Niemand begrijpt mij beter dan mijn zussen en broers.

Veel succes met jullie site. Ik zal er nog geregeld een kijkje nemen.
Desiree

144. Wat een leuke site

Wat een leuke site, ik had hier nog nooit van gehoord. Wij hebben 8 kinderen waarvan de jongsten een tweeling zijn, en varieren in leeftijd van 1 tot en met 11 jaar. Fam. R.

145. Leuke site

Hallo,

Ik ben de moeder van maar liefst 13 kinderen, jaja, dat is een hele hoop maar wel ontzettend leuk. Ik ben 44 en mijn man 45. Onze kinderen Zarah 22, Daniel 22, Jonah 20, Luna 18, Nirvana 16, Ezra 15, Savannah 13, Nathanael 10, Azrael 10, Manuel 10, Delilah 7, Yaela 5 onze Elyzah is 3.

Leuke site, ga zo door.... groetjes Dewy

146. Jullie zijn een grote hulp...

Hallo!

Mijn naam is Marleen, ik ben 21 jaar en ik studeer voor leerkracht secundair onderwijs. Ik wou gewoon even zeggen dat jullie site een grote hulp is voor pedagogen in spé. Hier vinden we hulp om de jongeren beter te begrijpen, en hen op weg te helpen naar een fijne toekomst. Uiteindelijk zijn het de jongeren van vandaag die de volwassenen van morgen zijn, en het is heel belangrijk hen een goede opleiding en begeleiding te geven opdat ze later sterk in de wereld zullen staan.

Groetjes Marleen

147. Dat er zo'n site bestaat

Heel goed! Ik denk dat dit zeker nuttig is. Ik ben zelf de 3e van in totaal 8 kinderen in de leeftijd van 30 en 14 jaar.

Als kind wordt je vaak geplaagd met het feit dat je zoveel broers en zusjes hebt. Niet altijd leuk, maar gelukkig zijn er een heleboel mensen die het wel interessant vinden. Hoe ouder ik word, hoe leuker ik het eigenlijk begin te vinden. Er zijn er nu een aantal het huis uit, en de band is toch sterker geworden.

Als we met z'n allen bijelkaar zijn is het ontzettend gezellig, herinneringen ophalen van vroeger. Eigenlijk zie ik nu alleen nog maar voordelen in plaats van de nadelen die ik vroeger zag (met name het pesten op school).

Ga zo door met deze site!

148. Zo herkenbaar!

Erg herkenbaar, deze site. Heel goed bijgehouden ook. Ik ben erg blij dat ik dit gevonden heb. Ook op ons groot gezin heeft men heel vaak kritiek. Wij hebben 13 kinderen. Acht jongens van 17j, 14j, 13j, 12j, 6j, 4j, 2j en 6m en vijf meisjes van 18j, 14j, 10j, 8j en 6j. Dit is erg veel werk, maar zo de moeite waard!

Sandra

149. Een dikke 10

Ik ben zoals zovelen, toevallig op deze site terrecht gekomen. Een dikke 10 hiervoor.

Ook ik krijg vaak lullige reacties met een groot gezin. 5 kids en 1 overleden. Maar toch blijf ik altijd zeggen dat ik er 6 heb.

Ik heb er bewust voor gekozen, ondanks dat het mijn eigen leven kon kosten. Ik zelf kom uit uit 1-ouder gezin (vader) en ik heb alleen maar halfbroers/zussen, die ik niet ken. Ik wou echt iets dat van mezelf was, en dat is het grootste geschenk dat ik ooit heb gekregen. Ik ben er trots op als wij in een restaurant zitten, en de mensen zeggen "goh wat gaat het er bij jullie netjes aan toe, je zou niet zeggen dat jullie met zovelen zijn!!" Heerlijk gewoon.

Wij hebben 3 knullen en 2 (3) meisjes. Ga zo door met deze site!!

Groetjes. U

150. Echt goed

Hallo,

Ik vind julie website groot gezin heel leuk. Dit is voor mij de eerste keer dat ik internet gebruik en ik snap er niets van maar ben toch blij julie gevonden te hebben julie zijn echt goed.
Dank u, Chris

151. Tweede leg

Erg leuk, deze site. Helaas hoor ik (nog niet) tot de grote gezinnen. Ik heb drie kinderen in de leeftijd van 12, 10, en 7 maanden. Volgens velen was het een ongelukje, hoe halen ze het in hun hoofd. Ik ben zeer blij met dit kleine meisje. Na 10 jaar wist ik dat ik nog meer kinderen wilde. Ik ben op dit moment druk bezig met de voorbereiding van mijn vierde kindje.

Ik zou graag meer reacties willen horen, van mensen die net als ikzelf opnieuw in de luiers en de flessen zijn gedoken.

Ik weet een ding en dat ik er op dit moment hoogstwaarschijnlijk door mijn leeftijd veel meer van geniet als tien jaar terug. Ik hoop dat er nog meer mensen met deze ervaringen zijn. Verder vind ik de site erg veelzijdig en heb ik ook erg veel moeten lachen.

Groetjes Annet

152. Eindelijk!

Wat heerlijk om eindelijk een site te vinden over grote gezinnen! Wij hebben 6 kinderen leeftijden 8, 5, 3, 2, 2, en 6 maanden. Ik krijg veel positieve maar ook negatieve reacties op ons gezin zoals "en?... wanneer wordt een van jullie gesteriliseerd?" Ik vraag me toch echt af waar al die mensen zich mee bemoeien! Ik weet ook wel dat het vaak voortkomt uit het feit dat ze het zelf niet aan kunnen, zoveel kinderen, maar het is toch ieder zijn eigen keuze toch?

Nikky

153. Eindelijk.....

Hallo,

Eindelijk een site over alles waar wij in het dagelijks leven tegenaan lopen. Wij (38, 38, 13, 10, 6, 3 en de vijfde verwachten we over 12 weken) vinden veel fijne en bruikbare reakties en tips op deze site. Door de buitenwereld krijg je al snel een stempel opgedrukt maar hier zijn mensen met dezelfde gedachten en waarden als wij. Ga zo door, deze site hoort bij onze favorites.

groetjes Erika en Gert

154. Leuk groot gezin

Ik maar twijfelen, zou een 3de kindje wel haalbaar zijn, totdat ik in een van jullie reacties las dat een keizersnee wel 4 keer kon. Jemmie, wat een opluchting want er zijn nogal wat oordelen over een groot gezin. Zeker als je van alle twee wat heb. Maar door alle reacties, weet ik dus dat een 3de of 4de kindje altijd wel welkom zou zijn. Ik ben dus over de drempel heen, bedankt hoor.

Manuela

155. Groot gezin?

Net als velen, ben ik bij toeval op deze meerlingen site terecht gekomen. Ons gezin betaat uit vijf kinderen, Paul 14, Eric en Valery 11 (tweeling), Roger 10 en Sandy 4 jaar. In de ogen van buitenstaanders vormen wij een groot gezin. Een veel gehoorde reaktie is, "Jullie zullen het wel druk hebben en nergens geen tijd voor hebben". Wij antwoorden dan altijd gemeend en spontaan, "De eerste baby veranderde ons leven, de anderen hebben zich gewoon aangesloten".

Wij zijn woonachtig in het buitenland en vormen een hecht gezin. Niet uit ijdelheid, maar we zien vaak "kleinere gezinnen" met jaloerse blikken naar ons kijken en dat is best iets om trots op te zijn! Als een of twee kinderen soms op schoolreisje zijn en we met drie kinderen over zijn, hebben we soms het gevoel, dat ons huis leeg is!

156. Onwijs leuk !!

Nou hallo dan allemaal!

Gelukkig per toeval liep ik tegen deze site aan. Heerlijk ik heb lang ernaar gezocht. Ik ben al wel lid van het groot gezins blaadje wat uitkomt iedere keer, maar dit is toch handiger en sneller. Leuk gedaan allemaal en zoveel informatie dat ik niet weet waar ik moet beginnen.. hahahaha, maar dat komt wel goed denk ik hoor! Ik zal hier nog vaker komen, want er is wel herkenning hoor en leuk om te lezen dat er nog zoveel grotere gezinnen zijn.

Zelf ben ik trotste moeder van 6 kids: Jeffrey 10,5 jaar, Mitchell 8,5 jaar, Jamy 6,5 jaar, Lisa ruim 4,5 jaar, Milou net 3 jaar en onze bink Swen van 13 juli 1 jaar. Veel succes en een onwijs gave site. P.s Wij zijn 32 en 35 jaar.

groetjes Irma

157. Prachtige site

Ik wil even laten weten dat ik dit een prachtige site vind. Verder zou ik iedereen een groot gezin willen aanraden. Het is soms heel druk (vooral als je nog een voltijdse baan hebt) maar het is geweldig. Ik bewonder mensen zoals Annette, met 9 kinderen tussen 0 en 12 jaar. Dit zou ik echt niet aankunnen, hoewel ik het ook wel zou willen. Ik ben trotse moeder van Michael(18), Lise(14), Matthias(13), Julie(9), Lucas(6) en Siemen(3).

Karen

158. Mooie site

Hoi,

Ik wou even zeggen dat ik dit een mooie site vind!!!

groetjes Paul

159. Een groot jong gezin

Beste mensen,

Ik ben een jonge moeder van 26 jaar oud die bewust samen met haar man heeft gekozen voor een klein groot gezin. Ik ben momenteel zwanger van ons vierde kindje. Onze oudste, een zoon, is 24 januari 3 geworden, onze tweede zoon is 17 maart 2 geworden en onze dochter is 31 maart één jaar geworden. Ik ben benieuwd of er iemand interesse heeft in ons verhaal.

Met vriendelijke groet, Mirjam

160. Groot gezin

Wij hebben 5 kinderen, ik vind dat nog geen groot gezin. Voor mijn gevoel begint groot bij 6! Ik vind het erg leuk wat jullie doen, ga zo door.

Arja

161. Groot pleeggezin

Sinds een week hebben we internet en natuurlijk heb ik direct jullie opgezocht. Leuk, al die reacties en suggesties. Wij, Els en Wim, hebben op dit moment 10 kinderen, 5 van onszelf en 5 pleegkinderen. Onze oudste is net 21 geworden en woont al bijna 3 jaar op kamers. De andere kinderen zijn 19, 16, 12 en 6 jaar. De pleegkinderen zijn 10, 9, 8, 8 en 8 jaar.

Ik vind het fantastisch on moeder te zijn van zo'n grote club. Ik zou het leuk vinden om met meer (pleeg)moeders te mailen. Het moeilijkste van pleegouder te zijn is de grote problemen die de kinderen met zich meebrengen: de gevolgen van ernstige verwaarlozing, hechtingsstoornissen, de gevolgen van sexueel misbruik, lichamelijke mishandeling en geestelijke terreur.

Dit loopt allemaal in mijn gezin rond. Nee, ik word er niet gek van, maar des te meer gemotiveerder om door te gaan. Gelukkig merk ik, dat het leven in een gezin waar al die narigheid niet gebeurt al genezend werkt bij de kinderen. Graag reacties: e-mail adres: .

Els

162. Gezellige Herrie!

Hoi,

Wij hebben 6 kinderen. De oudste is 14 en de jongste 3 maanden. 3 jongens en 3 meisjes. Ook ik word wel eens gek van alle kritiek van andere mensen. Daarom doe ik extra mijn best mijn kinders er leuk uit te laten zien en verzorgd, want je hebt toch al zo gauw praatjes achter je rug!

Wij vinden het zelf ontzettend gezellig, zoveel kinderen! Ik was erg verrast dat er een internetsite van grote gezinnen te vinden is, en zal er zeker veel komen kijken.

Groetjes, Brigitte

163. Wat een heerlijke en gezellige website

Wat een heerlijke en gezellige website. Vol herkenning.

Sandra

164. Echt hardstikke leuk

Al zit ik 'op het randje' met mijn gezin - ik heb er 3, dus niet echt groot - ik vind jullie site echt hardstikke leuk. De meeste mensen zijn zo bewust bezig met van alles, ze nemen niet alles voor vanzelfsprekend aan. En hij ziet er leuk uit, de complimenten dus.

hartelijke groet, Ingrid

165. Heel nare reactie van buurtgenoot

Hallo, wij hebben ook een gezin met 4 kinderen de oudste is 25 dan komt er 1 van 20, dan 19 en de jongste is 15. Toen ik zwanger was van de laatste kwam er een buurtgenoot bij me die zei dat hij het afschuwelijk vond dat we nog een kind kregen we moesten ons schamen. Deze reakties krijg je dus ook.

Groeten van Jelly

166. Leuke site, dat gaat me geld kosten

Leuke site, dat gaat me geld kosten. Ben zelf getrouwd en heb 8 kinderen en 2 kleinkinderen. Ik ben 44 en mijn man 48. Wij voelen ons heel rijk met ons gezin.

Elizabeth

167. Serieus genomen en reacties van collega-moeders

Ik ben moeder van 9 kinderen tussen de 0 en 12 en erg onder de indruk van de professionaliteit die deze site uitstraalt, mijn complimenten!

Verder vond ik het erg prettig dat de dilemma's die je aanroert gelijk serieus worden genomen en nog fijner is het als je dan reacties krijgt van collega-moeders die dit herkennen en hierop reageren met een tip of ondersteuning. Zo blijft het dicht bij huis!

Annette

168. Een bemoedigende site!!

Wij zijn een gezin met zeven kinderen, de achtste zal binnen enkele weken geboren worden. Wij zijn blij verrast met de site en herkennen er veel in. Bij deze toegevoegd aan de 'favorites'.

Joost & Dorothee

169. Gezellig

Hallo allemaal,

Wat een gezellige site is dit. Zelf heb ik 3 kinderen 11, 13 en 15, maar de grote gezinnen trekken mij enorm. Nieuwsgierig hoe andere moeders hun kinderen opvoeden buiten een parttime baan. En natuurlijk de "problemen" die het met zich meebrengt. Niet alles gaat helaas zoals je het vaak had gedacht. Ga zo door dan heb ik nog veel te lezen, wie mij wil emailen hier mijn adres .

Groetjes, Jolanda

170. Wie zijn wij

Nu we op internet kunnen, heb ik als eerste jullie website opgezocht en plaats het zeker onder mijn favorieten. Zelf ben ik moeder van vier kinderen. Marlon(7), Judith(5), Daan(3) en Job(1). Job is nu 20 maanden en ik geef volledig borstvoeding. We willen graag nog een vijfde kindje. We laten het maar aan de natuur over.

Spannend. Maureen

171. Altijd zo goed bijgewerkt

Even een compliment: ik ken geen site die altijd zo goed is bijgewerkt.

Pauline

172. Wat een ontzettend leuke site

Wat een ontzettend leuke site, ik vind het haast jammer dat we nog maar drie kinderen thuis hebben (twee wonen al in een eigen flatje). Wat voelde ik me vaak alleen met al die kinderen (maar 5) vroeger...(10 jaar geleden).

Wij hoorden toen (volgens hen die het weten konden) bij de a-socialen omdat we zoveel kinderen hadden! Sommige mensen snap je nooit iets van!!

Veel succes met deze site! Ik om zeker vaker kijken.
Groetjes, Stephanie

173. Groot gezin!

Kom zelf uit een gezin met 10 kinderen.
Getrouwd met iemand uit een gezin met 20 kinderen, waarvan 12 uit eerste huwelijk en 8 meegekomen met tweede huwelijk.
Hebben zelf nu een gezin met 5 kinderen.

Een klein probleem, we zien de kalender niet meer van de daarop vermelde verjaardagen die we, zo ver als mogelijk nog allemaal bijhouden.

Veel succes met de site.

Gerrit

174. Mijn eigen ontwikkelingslijn

Sinds tijden heb ik even tijd naar jullie website te gaan. Ik ben getrouwd en moeder van 5 kinderen, waarvan de jongste vlak voor de Kerst naar de basisschool is gegaan. Ikzelf ben in september weer naar school gegaan. Ik volg de opleiding basisschoollerares aan de Hogeschool Alkmaar. Het is zwaar, maar ik ben gek op kinderen, dus ..... Voor mijn werkstuk over beeldende vorming, moest ik een ontwikkelingslijn schrijven over textiel. Toe ik gisteravond de was aan het opvouwen was, heb ik dit als een gedicht geschreven.

een ontzettend trotse moeder van
Anwar - 15 jaar
Omar - 11 jaar
Adinda- 9 jaar
Yosri - 6 jaar
Yasmin- 4 jaar

Verder is jullie site nog steeds fantastisch!

175. Waterkind

Ik ben het zusje van het waterkindje en inderdaad negen kindjes is een hele drukte. Maar ook al moet je soms wat missen (privacy etc) ik zou voor geen geld van de wereld terug met minder kinderen willen zijn, ....

de oudste dochter van Katrien

176. Waterkind

Ik heb net mijn negende kindje gekregen; ze is in het water geboren. Het was een fantastische ervaring en ik zou het alle aanstaande moeders willen aanraden. Negen kinderen, dat is een hele drukte, maar ik zou ze voor geen geld willen missen.

Katrien

177. Een leuke site

Ik vind dit wel een leuke site en dat wou ik ff kwijt. Mijn ma vindt dat ook, want zit ze op internet, dan zit ze hier!!!!!!

gr Moniek

178. Een goede site

Hallo,

Ik vind het een goede site. Ik kom ook uit een groot gezin!!! 8 broers en 1 zus. Het is wel een rommel. Ik ben 20. Mijn broers 21, 24, 18, 17, 17 (tweeling), 15, 13, 12. Mijn zus is 26.

Bert

179. Echt hardstikke leuk

Via een vriendin ben ik op deze pagina gekomen. Echt hardstikke leuk. Mijn complimenten. Zelf heb ik altijd al gedroomd van een groot gezin. Intussen is die droom werkelijkheid geworden. Wij hebben 10 kinderen. Meike (17), Djoeke (16), Lieske (13), Daan (10), Arne (9), Sanneke (7), Guido (5), Marije (3), Leanne en Rosalie (1).Soms ontzettend druk en zwaar maar toch geniet ik er elke dag met volle teugen van.

Hartelijke groeten Heleen.

180. Mijn complimenten

Ik moet je complimenteren met een geweldige site. Verbazingwekkend wat een informatie vind ik daar en voor elk wat wils. Wat een tijd en energie moet je daar in stoppen. En dat naast je gezin. Nogmaals mijn complimenten.

Liefs Marrigje

181. Wát een herkenning!

Ik ben zó blij dat ik deze site gevonden heb, alles is zó herkenbaar! Ik kom zélf uit een gezin van zeven kinderen, mijn man uit een gezin van zes, wij hebben er vier: vier meiden, waarvan de jongste twee een tweeling is. Rázend druk, maar ook heel gezellig.

Ik vind de site erg mooi, overzichtelijk, mijn complimenten hoor!

groetjes van Veronica

182. Ontzettend leuke en informatieve site

Met nog maar 2 kinderen toch een ontzettend leuke en informatieve site, regelmatig kom ik even gezellig lezen of krijg via schoonzus een stapel om te lezen. Ga zo door, dan hopen wij op nog zo'n derde wondertje.

Natascha en gezin

183. Zooitje ongeregeld bijelkaar!!!

Hoi,

Mijn naam is Marit en ik kom uit een gezin van zes kinderen. Ik ben 21 jaar en heb 3 oudere broers en 2 jongere zusjes. Mijn oudste broer Bearny is 30, Per Ivar is 28, Geert-Jan is 24 en dan weer onder mij zitten Frederieke (19 jaar) en Gerijke (16 jaar).

Ik vind het nog steeds supergezellig bij ons thuis. Alles kan en mag (er zijn natuurlijk grenzen); er kan altijd iemand blijven eten of slapen. Vroeger werd er best weleens iets van gezegd. Zo van: "Jouw ouders zijn lekker bezig geweest zeg!!!" Maar ik ving dat altijd wel op als een grapje.

Het is echt een beestenboel bij ons thuis. Hoewel alleen Geert-Jan en Fred(afk.) en Gerijke nog maar thuis wonen. Verder hebbben we 2 honden, een kat en een poes. Zelf zou ik ook best een groot gezin willen hebben, maar mijn wederhelft "hoeft er maar 3 ofzo". Hij komt uit een gezin van drie.

Ik zag deze pagina op Internet, en ik vond dat ik wel moest reageren, omdat ik zelf uit een redelijk groot gezin kom. Ik denk dat ik op deze pagina's vaker ga kijken. Erg leuk!!! Tot een volgende keer.

Groetjes Marit.

184. Aan Nell

Met onze 4 kinderen hebben wij het al druk. Petje af dat u naast uw 8 kinderen nog tijd gevonden hebt om zo'n schitterende site te bouwen, onderhouden en wat er verder uit voort komt !!

Goed gedaan en ga zo door, Guido

185. Wat een leuke site

Ik kreeg jullie website naar aanleiding van een vraag van mij op de Libelle-website. Ik woon namelijk in het buitenland met man en vier kinderen (tussen de 5 en 15 jaar) en we zijn van plan het komende jaar terug te komen naar Nederland. Ik wilde weten hoe hoog de kosten van levensonderhoud per maand met een gezin als het mijne zouden kunnen zijn. Heb nu al een uur bij jullie rond zitten kijken en ben eigenlijk niet meer in mijn eigen vraag geinteresseerd. Wat een leuke site! Kom jullie zeker nog vaak bezoeken.

Bedankt en groeten van Lilian

186. Groot gezin

Hoi, ik ben Bertty. Ik heb 8 kids: Sophia (30), Bennie (26), Anoeska (25), Michel (24), Luigi (19), Shirley (16), Peter (15) en Sabrina (10).

Sophia heeft 5 kids: Bertty (11), Patries (10), Marijo (3), Peter en Henk (0).

Goetjes Bertty

187. Alles en nog wat

Hoi, ik ben Karin en ik heb 5 kinderen. Ik vind het heerlijk zo'n groot gezin en als het aan mij lag komen er nog wel meer hoor. Leeftijden van mijn kinderen zijn 12, 8, 8, 4 en een van 9 maanden. Het zijn 4 meiden en 1 jongen. Maar ik vind deze site helemaal te gek. Ik dacht eigenlijk dat grote gezinnen niet veel meer voor kwamen, maar daar heb ik me toch wel in vergist.

nou, groetjes

Karin

188. Alles

Mijn complimenten voor deze site, ik vind hier van alles van mijn gading. Leuk om op deze manier zoveel andere meningen te horen! Ik vind het trouwens geweldig dat je de site bijna elke dag bijwerkt en dat je degenen die een bijdrage leveren daarvoor persoonlijk even bedankt.

Marjolein

189. Herkenning

Tijdens een zoektocht op het internet voor mijn oudste dochters, die een werkstuk moeten maken over Kangaroën kwam ik dwalend en dolend op deze site terecht. Uiteraard ook uit een stukje nieuwsgierigheid.

Erg leuk vond ik de herkenning in de stukken. De bergen wasgoed, de grote pannen eten, de enorme hoeveelheden brood... etc.

Ik ben zelf moeder van 8 kinderen in de leeftijd van 16 (herstel ze is net 17 geworden) tot 6 jaar. Vijf dochters en drie zonen (géén tweelingen). Dus ik kon ademloos lezen en herkennen met een glimlach.

Mijn man heeft een boerenbedrijf en ik ben werkzaam bij de SPD als consulent voor lichamelijk gehandicapten en chronisch zieken. Dus druk, maar leuk!

Bedankt voor de grappige en zinvolle herkenning.

Groetjes Filippina

190. Groot of klein gezin?

Inderdaad een leuke site. Maar wat doet het een pijn dat er onderscheid gemaakt wordt tussen groot en klein. Natuurlijk zijn er verschillen, maar kunnen we die ervaringen niet voor iedereen zijn? Wat kan ik boos worden als ik hoor dat tegenwoordig een groot gezin gezien wordt als een status symbool!!! Een kind krijg je... en is een geschenk... of dat er nu 1 is of 10...

Ria

191. Bewondering!!!

Hallo,

ik vind jullie site met 1 woord geweldig. Ik heb met grote ogen alles een beetje gelezen. Ik ben zelf 26 jaar en getrouwd. We hebben 2 zoontjes: Joey 5 jaar en Brian 3 jaar. Nu zal je wel denken waarom zit ik op jullie site te kijken. Gewoon uit nieuwsgierigheid hoe jullie het huishouden runnen. Zelf zou ik ook nog wel een kindje erbij willen hebben maar mijn wederhelft wil niet. Bij hem(en bij mij) spelen nog wat factoren mee. Financieel, de grootte van het huis. Hoe doen jullie dat? Slapen er kinderen bij elkaar?

Ik ben twee keer bevallen met een keizersnede. Ze zeggen dat je dan ook niet teveel kinderen kan krijgen. Welk aantal weet ik niet precies!!

Ik vond het fijn om te lezen hoe jullie dagindeling eruit ziet. Hoe krijg ik een vast patroon? Dat ontbreekt nog wel eens bij mij. Ik ben dan met alles tegelijk bezig.

Ik hoop dat ik een reactie krijg. Hoe jullie site verder werkt weet ik niet goed!!

Groetjes, Jeannette

192. Leuke pagina

Via mijn vriendin Nienke (ook in de galerij met haar gezin) kwam ik op deze pagina terecht. Zelf ben ik moeder van vier kinderen, van wie drie pleegkinderen (Maartje, Kasper en Karlijn) en eentje van ons samen (Jilske). We hebben in totaal nu 20 pleegkinderen gehad, en dat is een aparte manier van leven, maar het levert ook zoveel op!!!

Groeten van Miriam@aanhang.

193. Blij dat ik jullie gevonden heb

Ik ben inmiddels al een uur bezig om alle onderwerpen op jullie site te bekijken, te lezen. Blij dat ik jullie gevonden heb, want ik heb heel veel informatie nodig om me voor te bereiden.

Bep

194. Leuke site

Wij verwachten de derde eind dit jaar, dus al aardig op weg naar de tien kinderen.

fam. B.

195. proficiat!!

Hoi,

ik heb 5 kids tussen 13 jaar en 6 jaar / 2 meisjes en 3 jongens! Ik ben blij dat er een website bestaat voor grote gezinnen. Eindelijk heb ik het gevoel dat ik niet alleen ben die een groot gezin heeft!

Alvast de groeten vanuit België!!!!!

Liliane

196. Bedankt

Elke week bekijk ik jullie site en het is nu ook echt de moeite waard geweest. Alle tips zijn meer dan welkom en door deze site heb ik eindelijk het bankje gevonden voor achter in onze volvo. Wij waren al 2 jaar op zoek en zijn er heel erg blij mee en de kinderen natuurlijk ook. Ze kunnen nu beter en ruimer zitten en het is ook nog veilig, fantastisch gewoon!

Wij zijn een samengesteld gezin bestaande uit: Ikzelf 31, mijn man 44, mijn zoon 10, mijn dochter 7, mijn man's dochter 9, en zijn zoon ook 7 jaar. We zijn heel happy met z'n zessen en alles wat ik op deze site tegenkom is heel herkenbaar. Ik gebruik het nu al als startpagina zodra ik het internet opga Natuurlijk gaat niet altijd alles over rozen maar dat is logisch met zo veel verschillende achtergronden en karaktertjes, maar het gaat goed en dat is het belangrijkste.

Nogmaals bedankt,
groetjes van Karin de huismanager!

197. Heel leuk deze pagina

Zelf kom ik uit een gezin met 9 kinderen, ben de derde. Zelf heb ik er vijf in de leeftijd van 11 t/m 25. Ik heb altijd gezegd: een kind krijg je en neem je niet; je krijgt ze in bruikleen. Daar ik al vroeg in de overgang kwam ging de verdere wens niet door. Door positief te denken en het positieve tegen het negatieve af te wegen, heb ik mij er goed bij neergelegd en ben blij met 5 gezonde kinderen.

Toen ik in verwachting was van de vierde was er een moeder op de peuter speelzaal die tegen anderen zei van "waar begint ze aan" e.d. Nu heeft ze zelf 8 kinderen en vertelde in een interview over de opmerkingen van anderen die ze krijgt over haar groot gezin. Ik denk maar zo, ze was toen jaloers op mijn gezin, ze had toen pas een miskraam van de derde gehad en ze was toen nog erg jong 20 jaar. Gelukkig ben ik positief ingesteld en dat help heel goed. Weeg het negatieve tegen het positieve af, en dan wint het positieve.

Dit jaar gaat mijn zoon trouwen. Dus wacht ik op kleinkinderen dat kan ook erg leuk zijn.

Hilde

198. Psychische kronkeltjes op slag opgelost

Alhoewel ik al een jaar aan het internetten ben, kwam ik pas nu via het Flair boekje deze site tegen. Op slag waren mijn psychische kronkeltjes al grotendeels opgelost omdat ik hierin zo een trouwe en herkenbare levenservaringen vond. Ik voel me al veel minder de boze stiefmama en al meer mens met heel menselijke emoties omtrent eigen kinderen, stiefkinderen en omtrent schone huizen en rimpeloze wasmanden Alleen opletten dat ik niet verslaafd word he!

Doe zo voort hoor.

PS. Bezoeken ook Belgische ouders zoals wij deze site wel eens?

Dominique

199. Coole Site

Hallo

Wij hebben ook een groot gezin, met tien kinderen in de leeftijd van 14 tot 0 jaar. Ik heb altijd 10 kinderen gewild. Op 7 januari 2000 ben ik bevallen van een tweeling. De tweeling is de hekkensluiters van ons gezin. Ik heb 6 meiden en 4 jongens. Verder hebben we nog 4 honden, twee konijnen en 4 kippen en 1 haan.

Groetjes van Lois, Floris en Isabelle-Noa (14,5), Aímee-Nalini(12), Sterre-Moana (10,5) Jur-Gileon & Guido-Jespen(8,5) Senna-Luna (7), Jesse-Guillio (4), Jasper-Francesco (2,5) en onze twee meisjes Féderica-Raphaella & Charlotta- Mikela (2,5 maand)

200. Altijd zeven kinderen gewild

Ik, nu 20 jaar, heb vanaf mijn 10de jaar altijd geroepen dat ik 7 kinderen wilde, geïnspireerd door de film "The Sound of Music". Het lijkt me reuze gezellig zo'n groot gezin.

Als ik nu aan mensen laat weten later een groot gezin te willen, dan zeggen veel mensen dat dat onverantwoord is. Hopelijk kan ik ooit bewijzen dat het ook ontzettend leuk kan zijn.

Jolanda

201. Ontzettende leuke site

We hebben vier kinderen en ik vind hier hele leuke, herkenbare verhalen. Ik ben er uren zoet mee. Het is heel overzichtelijk en logisch ingedeeld. Een heel leuk initiatief voor het grote gezin, al voel ik dat helemaal niet zo met vier kinderen.

Madelin

202. Ook een groot gezin

Wat een leuke pagina is dit toch. Ik geniet er elke keer weer van. Zelf ben ik moeder van negen kinderen. Allemaal meiden. Lotte(17), Marlien(15), Sifra(13), Heleen(10), Anouk(9), Willemijn(6), Femke(5) en onze tweeling Sanne(2)en Esmee(2).

Janneke

203. Perfecte pagina!!!

Hallo, allemaal!

Ik ben door iemand waar ik sinds kort wel eens een mailtje mee wissel gewezen op deze pagina... Aangezien het feit dat we zelf drie kinderen hebben en daar komen straks nog twee pleegkinderen bij.

Leuk initiatief deze pagina, mooie lay-out van de site en zelfs als je geen groter gezin hebt, is het interessant om deze pagina te bezoeken. Er is eigenlijk overal aan gedacht, van je tuin tot aan hypotheken en daar de laatste nieuwtjes van tot aan het oplossen van een kamer die gedeeld moet worden door twee kinderen.

Goed dat het internet ook een oplossing kan bieden voor zeer informatieve sites, als deze. Er is nog veel te lezen voor mij op deze pagina, daarom staat 'ie voortaan onder m'n favo's!!

Mijn complimenten bij deze!!

Groetjes Ellen!

204. Een steun voor veel mensen

Mijn complimenten voor deze site, kom er graag, lijkt me een steun voor veel mensen. Mooi dat mensen hun gedachtes en meningen kunnen uitwisselen!!!

Met vriendelijke groet, Audri

205. Kinderen?

Op de eerste plaats wil ik iedereen bedanken die zijn mening durft te geven. Ik probeer hiervan te leren en uiteindelijk een beslissing te nemen. Elke dag overweeg ik de keuze om kinderen te "nemen". Ik ben nog maar 26 dus heb nog wel even de tijd maar al die grote maatschappelijke problemen benauwen me enorm.

Kinderopvang, kosten, keuze, werken, tijd, als jonge vrouw voelt dat verscheurend. Mij geeft het hoop dat er nog grote gezinnen zijn, eigenlijk zou ik dat ook het allerliefste willen, maar ik durf nog niet. Misschien omdat ikzelf uit een gezin kom waarin materialisme op nummer 1 staat.

Roos

206. Herkenbaar

Hallo,

Wij zijn heel blij met jullie site. Als ouders van 4 kinderen lopen we regelmatig tegen kritiek aan. En vragen als "nou stoppen jullie toch wel". Om medische redenen is het voor ons niet haalbaar om nog een zwangerschap te doorstaan (hoewel ik blijf hopen), en zulke opmerkingen doen pijn. Buiten het feit dat het ze niks aangaat!

Ik zal regelmatig even kijken op jullie site, want er doen zich weleens praktische problemen voor, waar andere "grote gezin" ouders ook tegenaan gelopen zijn en al opgelost hebben.

Tot ziens op de site. Catharina - Richard - Robbert(10) - Stefanie(8) - Dominique(5) - Francesca(14 mnd). Hy 12-02-2000 120200 Zit echt te genieten Hallo allemaal,

Mijn naam is Jolanda, en, gek genoeg, met maar twee kinderen vind ook ik deze site heel leuk. Ik wil wel graag nog een derde. Maar daar blijft het denk ik wel bij. Ik zit echt te genieten bij alle verhalen en discusies. Eigenlijk ben ik misschien wel jaloers op wat jullie hebben. Maar meer dan drie durf ik gewoon niet te nemen. Ik ben heel gelukkig zo en jullie met grote gezinnen ook blijkbaar. Als alles en iederen het verder maar goed doet, iedereen heeft zijn probleempjes of je er nou twee of acht hebt, toch. Nou mensen met grote gezinnen en natuurlijk ook kleine, veel gezondheid en geluk toegewenst en ga vooral door met deze site.

Jolanda De complimenten voor jullie mooie website. Wij hebben een gezin met vijf kinderen en zijn blij met al deze informatie.

Groetjes,

Karolien

207. Groot gezin?

Noemen jullie een gezin met 3 of 4 kinderen al groot? Wat een onzin! Maar ja, Nederland is ook wel een beetje vreemd dat we twee kinderen normaal vinden en meer kinderen abnormaal. Die definitie heeft dus alles te maken met de tijd en plaats waar we leven. Zou er een golfbeweging aan zitten te komen? Dat 4 kinderen weer heel normaal is?

Zelf ben ik moeder van twee meiden, maar als tiener heb ik weleens heel idealistisch gedacht dat ik later geen kinderen van mezelf wilde maar kinderen wilde adopteren ofzo. Er zijn nog zoveel kinderen die al geboren zijn en die geen ouders meer hebben die voor hen kunnen zorgen, moeten we die niet eerst helpen? En soms vraag ik het me nog steeds af... Is het eigenlijk niet heel egoistisch om zoveel kinderen van jezelf te krijgen terwijl er zoveel kinderen jouw liefde en zorg hard nodig hebben??? Dit is geen rebelse opmerking maar ik zit daar serieus mee.

Mirjam

208. Tussen de wassen door.....

Ik vond jullie adres in de Margriet en kijk even snel tussen de wassen door wat er allemaal opstaat. Wij hebben een samengesteld gezin met vijf kinderen van 3 tot 16 jaar. De kinderen van mijn vriend gaan helaas bijna nooit meer naar hun moeder, omdat deze alcoholiste is. Mijn vriend en ik hebben elkaar op internet leren kennen en gaan dit jaar trouwen. Nu hebben we alleen niet meer zoveel tijd voor internet, maar ik zal toch af en toe even bij jullie snuffelen. De eerste vervelende ervaring hebben we al: We zijn geweigerd door een ziektekostenverzekeraar omdat de te verwachte kosten te hoog zouden zijn. Dus ga ik eens lekker snuffelen bij jullie tips hier, om te kijken wat we eraan kunnen doen.

Hartelijke groeten,
Lot.

209. Iets speciaals voor grote gezinnen

Toevallig kwam ik in uw site terecht. Wat leuk zeg, iets speciaals voor grote gezinnen. Ik zal het nu regelmatig bezoeken. Ikzelf kom uit een gezin van 5 kinderen en mijn man uit een gezin van 17 kinderen. Wijzelf hebben 6 kinderen, waarvan de oudste 16 is en de jongste 6 maanden. Het is echt genieten.

Groetjes van
Koos, Thea, Dennis, Keetie, Tamar, Jesse, Tirza, Ilja

210. Blij dat deze site bestaat

Jammer dat je er zo lang aan moet zitten om het allemaal te lezen. Misschien zou het wel goedkoper zou zijn om een boek te kopen. Maar voor de rest ben ik blij dat deze site bestaat.

Dorine

211. Wij hebben er 4..

Leuke website ga zo door.. Ik ben dus moeder van 4 KIDS een meid van 12, een tweeling (ook meiden) van 9 en een jongen van 7. En ja soms hangt m'n tong op m'n knieën maar wat je er voor terug krijgt is met geen pen te beschrijven!!!

Helaas zal er bij mij/ons geen 5e meer komen om medische redenen. Maar ik ben gelukkig met wat ik heb en wens ook alle andere groot en kleine gezinouders veel geluk en liefde toe met hun KROOST. Geniet er van want ze zijn maar ff klein en zo snel groot...

Groetjes van Conny, Arno, Priscilla, Mandy, Shirley en Leroy.

212. Leuk initiatief. Veel dingen zijn heel herkenbaar

Wij hebben vijf kinderen. Jeanne en Louise van 11, Jelle van 10, Esmée van 9 en Daniëlle van 8. Ook wij hebben vaak op- en aanmerking gehad in de trent van: hoe doe je dat toch allemaal en heb je geen hulp. Nee, wij hebben geen hulp en werken bovendien alle twee. Momenteel studeer ik er nog bij.

Vroeger toen ze klein waren was er ook geen auto. Voor de tweeling gebruikten wij gekoppelde buggy's en draagzakken. Toen er naar een jaar Jelle bijkwam, kochten wij er een rugdrager bij. Toen de jongste geboren is, hebben wij een speciale fiets gekregen: een driewieler. Er konden twee kinderen achterop en een voorop. Een hele uitkomst, want zo konden wij nog eens weg. Nu hebben wij een stationcar met een extra achterbank, maar ook dit wordt problematisch omdat ze nu allemaal wel héél erg groot gaan worden. Misschien in de toekomst, dat er een busje komt. Ik denk alleen als wij er toe in staat zijn om er een te kopen, wij er dan geen meer nodig hebben omdat ze dan toch niet meer mee willen.

Herma

213. Onwijs goeie pagina

Ga zo door met deze pagina het is een onwijs goeie. Bij ons in Brabant zijn grote gezinnen heel normaal dus wij ook met ons 9. Wij hebben 1 drieling, 1 tweeling en 2 losse exemplaren. Wij hopen straks met z'n tienen te zijn.

Groetjes, Floris, Joanneke, Bas(8), Anne-fleur & Julotte(5), Reinier(2) Anouk, Femke, Jonneke(2,5 maand)

214. Misschien toch een vijfde?

Ik ben 29, mijn man is 30 en hebben 4 kinderen van resp 8, 5 en een tweeling van bijna 3. Ik zou er graag nog een bij willen, het liefst nog een tweeling. Alleen al de reacties van de mensen in de omgeving als ze dat horen is voor mij een reden om dat heel hard te roepen (want het is echt niet druk het is gewoon leuk). Of er nog meer bijkomen weet ik niet, maar wie weet, we zijn nog jong!

Complimenten voor deze website, erg leuk en herkenbaar.

Groeten Aalt, Astrid, Robin. Jordy, Romy en Roy

215. Compliment voor de site

Ik wil je een compliment maken voor de site. Hij ziet er erg goed uit en we hebben er veel steun aan.

Jolanda, Bert en Dennis en ? en ?

216. WOW

Echt een goeie site, hij staat in de favorietenlijst! Wij zijn een samengesteld gezin met 8 kinderen, dus nuttige informatie genoeg voor ons... GA VOORAL ZO DOOR!

Yvonne

217. Mijn complimenten

Mijn complimenten voor de inmiddels fraaie site. Het moet heel wat moeite gekost hebben om het zover te krijgen.

groeten,

Anny en Nico (met vijf zonen)

218. Wat een verademing

Wat een verademing om een site te vinden over grote gezinnen - hier vallen m'n vier kinderen en m'n zeven wassen per week wel mee! Het merendeel van de dingen die ik hier tegenkom, zijn heel herkenbaar en dat helpt.

Ellis

219. Complimenten

De complimenten voor jullie leuke website.

A.C.

220. Geweldig!

Heerlijk jullie grote gezinnen site. Zoveel herkenbare gevoelens en reacties. Wij zijn geen 'rariteiten' wij zijn managers. Een geweldige oppepper voor mijn gevoel.

Zelf hebben wij 4 kinderen en zouden er graag meer willen. Maar alle opmerkingen omtrent financien, vervoer, 'hoe je het doet' etc, komen ons zo de keel uit dat deze site een geweldige opluchting is. En ik heb nog niet alles gezien. Ga zo door.

Groetjes, Marga

221. Prima en zeer herkenbaar

De site is prima en zeer herkenbaar,

Marinus en Monique (en sloop & co)

222. Hartstikke mooi

Ik heb even op de site rondgekeken, wat een hoop nuttige adressen zeg, hartstikke mooi!

Bedankt , van Evelien

223. Tof om verhalen te lezen van andere grote gezinnen

Ik vind je site heel leerrijk en bezoek hem regelmatig. Ik besef dan dat mijn gezin, dat hier in Belgie als groot en als iets abnormaals wordt beschouwd, dat helemaal niet is. Tof om verhalen te lezen van andere grote gezinnen.

Trix

224. Er komt toch nog één bij

Toen ik voor de derde keer zwanger was, keken sommigen al verbaasd. Wij hadden toen al twee zoontjes. De reactie die we toen kregen was: het is voor een meisje nu te doen zeker. Maar daar is het voor ons helemaal niet om te doen en we kregen nog een flinke zoon. Ons vierde kindje is een meisje. De reacties van de mensen waren dan helemaal te gek. Want het ging van "jullie hebben nu je meisje nu ga je toch stoppen". Van al die simpele opmerkingen werden we kotsmisselijk. Gelukkig hebben we ons niet laten ontmoedigen, en verwachten we ons vijfde kindje. En wat het wordt speelt voor ons geen rol, als het maar gezond is.

groeten van Joan, Dirk, Nielsen, Yoran, Larsen, Yelena

225. Ga zo verder!

Leuk stukje gelezen over vervoer van meerling op de fiets, en ook over een geslaagd kraamfeest. Ga zo verder!!!!

Marianne

226. Wat een leuke en leerzame site

Wat een leuke en leerzame site heb ik zojuist bekeken! Mijn complimenten.

Ria

227. We 'nemen' nog een kind??

Dit is zeker een leuke site, wat ik wel opvallend vind is dat er zeer makkelijk gesproken wordt over het 'krijgen' van kinderen. Helaas heb ik maar 1 berichtje gelezen van iemand die (net als ik) dolgraag een groot gezin zou willen, maar waarbij het helaas niet zeer waarschijnlijk is dat ze in de gelukkige omstandigheid van een groot gezin zal komen, zonder dat er allerlei zeer ingrijpende medische handelingen aan vooraf gaan (waarbij de kans dat dit resulteert in een gezonde baby ook niet heel groot is).

Ik heb enorm geboft met (toch nog) 2 kinderen, voor mij een heel 'groot' gezin.

Maria

228. Mooie en nuttige page is dit

Mooie en nuttige page is dit.

Succes Ad

229. Eindelijk een website over onze problemen

EINDELIJK EEN WEBSITE OVER ONZE PROBLEMEN

Eli

230. Een hele mooie (inhoudelijke) page

Nog even een opmerking, nog steeds vind ik de page "groot gezin" een hele mooie (inhoudelijke) page.

Janthy

231. Erg verzorgd en ook handig

Uw site vind ik er erg verzorgd uitzien en ook handig voor een kleiner gezin zoals het mijne met "slechts" 3 kinderen; echter de site is niet makkelijk te vinden. Veel succes verder.

Met vr. gr. E H-M

232. Hopelijk ook een groot gezin...

Mijn man en ik hebben nu 2 dochters en hebben altijd gezegd 6 kinderen te willen. Helaas zal dat medisch -waarschijnlijk- niet verantwoord zijn (bekken-instabiliteit). Maar nu ik jullie verhalen gelezen heb... Zucht.

Ellen

233. Na dit gelezen te hebben...

We hadden al vier kinderen, maar na dit allemaal gelezen te hebben willen wij er nog wel 5, echt reuze gezellig.

P.

234. Herkenbare dingen

Gisteren heb ik jullie site voor het eerst gezien en nu een dag later blijf ik maar lezen. Al die herkenbare dingen heel erg leuk. Ga zo door en veel succes voor de toekomst.

Een werkende moeder met 5 kinderen en een hele lieve man met ook een drukke baan.

235. Te gek

Deze pagina is echt hartstikke leuk. Vandaag las ik het stukje in het Meerlingen Magazine en ben gelijk gaan zoeken. Echt fantastisch.

Groetjes van Frans, Jacqueline, Niels, Ruben, Dennis, Deborah en Sander.

236. Schat aan informatie

Bedankt voor het plaatsen van het stuk over Video-hometraining (VHT). Het ziet er mooi en duidelijk uit. Jullie hele site ziet er verzorgd uit en er is een schat aan informatie te vinden. Ik hoop dat veel van onze gezinnen de site op zullen gaan zoeken.

groetjes Anny

237. Jongste van 12 kinderen

Hallo

Ik ben zelf de jongste uit een gezin van 12 kinderen, dezen zijn allemaal binnen 15 jaar geboren, reuze gezellig. Ik zou mijn kinderen alleen al om de band die je met elkaar hebt wel 12 broers en zussen geven. Ik heb zelf 3 kinderen, wat zal mijn moeder heb druk hebben gehad.

Ina

238. Leuk initiatief!

Ik de moeder van 5 (waarvan 1 pleegkind). We zaten net op het internet naar gegevens over een broodbakmachine te zoeken en toen kwamen we jullie Website tegen. Leuk initiatief!!

Joeky

239. Mijn complimenten!

Sinds mijn vorige bezoek is het zeer fraai geworden. Mijn complimenten!

B.

240. 123

Ik vind deze website echt leuk, wij hebben 3 kinderen van 5, 3 en 1 jaar jong. Voor mezelf en mijn man is dit een groot gezin, met veel lol en plezier.

Hartstikke leuk van jullie, dat er aan grote gezinnen gedacht wordt. Ga zo door.

Nelly

241. Fantastische website

Wat hebben jullie trouwens een fantastische website! Echt helemaal àf!

Groeten!
Heleen

242. De website

Hallo !

Mijn naam is Nicolien en ik ben de trotse moeder van 8 kinderen (4 jongens en 4 meiden), waaronder een tweeling en een drieling. In mijn spaarzame vrije tijd ben ik graag op jullie pagina. Ik vind het een erg leuke pagina, ook herkenbaar.

Groeten van Nicolien en Ivo en de kids: Maartje en Femke (12) Erik (10) Rachel (8) Simon (5) Tim, Elise en Pascal (2)

243. Druk maar leuk

Wij hebben 6 kinderen van 31, 28, 21, 17, 13 en 11 ( 5 jongens en 1 meid). De laatste is een meisje (het zonnetje in huis). Waar we ons altijd aan ergerden, waren niet de opmerkingen over de vele kinderen, maar: Jullie gaan zeker net zo lang door tot er een meisje is?

Ons gezin is ontzettend gezellig, de oudsten zijn de deur uit (3 stuks) en nemen nu hun aanhang mee. Dus het groeit steeds groter. Druk maar leuk.

Bert en Asti

244. Mooie site

Hele leuke site en leuk om te lezen en door te bladeren. Ik ben het met jullie eens dat je min of meer over een 'groot' gezin kunt spreken als je 4 of meer kinderen hebt, echter ik heb er 'maar' drie en krijg nu al opmerkingen van anderen over mijn drie kinderen (wat veel, konijnen etc.). Zou bijna bang worden om er meer te nemen, wat heb je toch een hoop domme mensen, maar ga zo door!!!!!!!!!!

Colette

245. Echt indrukwekkend en enorm geweldig

Deze pagina is echt indrukwekkend en enorm geweldig.

Jean Paul

246. Hoezo groot

Waarom zijn gezinnen met meer dan 3 kinderen grote gezinnen? Hoe meten jullie dat? Ik kom uit een gezin met 3 kinderen. Mijn man uit een gezin van 9 kinderen, dat is pas groot! We hebben zelf 5 kinderen, 3 jongens en 2 meisjes. Ik vind niet dat we een groot gezin hebben, maar de meeste mensen wel, en dat vind ik raar. En nu er ook al een apart site is voor grote gezinnen, voel ik me weer in een uitzonderingspositie. Het meest vervelende aan de grootte van mijn gezin is dat de pakken koek er niet op ingesteld zijn, de auto standaard te klein is, en de korting op parken altijd te weinig is. Verder ben ik dol op mijn kinderen en hoop dat ik ze op kan voeden zodat ze een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

vriendelijke groeten, Ellen.

247. Gewone reactie, eerste indrukken...

Sedert enige tijd heb ik uw site gevonden. Deze sprak mij direct aan, want ook ik kom uit een groot vlaams gezin met één meerling en één gehandicapte broer (downsyndroom). Uiteindelijk was dit een leuke tijd. We woonden in een warm nest, leerden zorgen voor elkaar, leerden sparen, werken, ons plan trekken,...enzovele ontelbare zaken meer... We kweekten karakter in onze goede vlaamse grond. Een unieke basis voor ons verder leven. Want dit is voor mij persoonlijk reeds goed van pas gekomen.

Godfried

248. Heel interessant

Heel interessant om zo te lezen over grote gezinnen. Ik geniet er ook (meestal) van dat we gezegend zijn met 6 kinderen. We kregen eerst 3 kinderen en daarna adopteerden we er nog eens 3. Daar kan ik hele verhalen over vertellen. De oudste is 20 en de jongste 5. Een bijzondere mix van kleuren en karakters met heel veel variatie in mogelijkheden en problematiek.

Magda

249. Leuke pagina!

Hallo grote gezinnen,

Leuk, deze pagina. Hoewel ik geen echt groot gezin heb (4 kinderen), val ik kennelijk toch onder jullie definitie. Ik geniet elke dag van onze 4 meiden (11, 9, 6 en 8mnd.) Hier zal het waarschijnlijk wel bij blijven, want op de 4e hebben we behoorlijk lang moeten wachten. Veel succes met jullie website!

Groetjes, van Wim, Jolanda, Marieke, Corina, Anja en Tamara

250. Ga zo door!!

Al vaak vond ik op deze site verhalen of gegevens die me op weg hielpen of steunden. Ga zo door!!!!!!!!

Een moeder

251. Redelijk herkenbaar

Website gelezen. Redelijk herkenbaar.

Fam. J.R. (7 kinderen)

252. Grote waardering

Met veel plezier en grote waardering hebben wij jullie homepages bekeken. Wij hebben ervan genoten. Zeer leuk en grondig opgezet waarbij de bezoeker een aardige indruk van het reilen en zeilen krijgt bij jullie thuis krijgt.

Familie P.

253. Ideeen en inspiratie

Sinds het begin van dat we een computer hebben (ongeveer een jaar) bezoek ik de site met grote regelmaat. Nu ik zwanger ben van mijn vierde put ik er nog meer ideëen en inspiratie uit, ik wil dan ook bij deze meteen mijn bewondering en waardering voor jullie werk uitspreken! Oke dit wilde ik even kwijt,

hartelijke groeten van Cora

254. Tijd tekort

Wat leuk allemaal, ik kom tijd tekort om alles te bekijken! Jullie zijn bij de favorieten gezet en ik kom dus gauw weer terug!

groetjes van

Lucien, Caroline
Eline Ruben Marten en Karsten

255. Bedankt!

Ik wil jullie bedanken voor deze leuke site. Ik heb er al menig moment doorgebracht. Een feest van herkenning voor een moeder van 4 zonen.

groetjes, Jacqueline

256. Lekkere opkikker

Ga vooral zo door, het is een lekkere opkikker om even wat bij jullie te lezen. Altijd gezellig.

Een moeder van 5 kinderen

257. Prachtige en informatieve site

Gefeliciteerd met jullie prachtige en informatieve site over het (grote) gezinsleven in Nederland.

Jan Willem

258. Geweldig

Wat ben ik blij dat ik jullie gevonden heb. En ik maar denken dat ik de enige was die opmerkingen krijgt over mijn 4 jongens!

Groeten, Kirsten

259. Complimenten!

Leuke en informatieve site! Complimenten!

Guus

260. Het idee is fantastisch

Ik ben deze site per ongeluk tegengekomen toen ik informatie zocht over de Renault Espace. Het idee is fantastisch; heb hem ook meteen onder de favorieten gezet.

Ben

261. Geweldig

De vernieuwde site is GEWELDIG!

Erik

262. Helemaal opgepoetst

Ben even naar je site geweest. Wat ziet die er mooi uit. Helemaal opgepoetst. Het is wel een verbetering. Veel overzichtelijker.

Keti

263. Heel veel "lucht"

Ga zo door, deze site heeft mij al heel veel "lucht" gegeven

264. Leuk zeg!

Ik ben hier vandaag voor het eerst, maar wat een ontzettend leuke pagina zeg !!! Ik zal hier zeker vaker komen !!!!

Groeten van Janique, moeder van vijf prachtige dochters !!

265. Ook als je maar drie kinderen hebt

Dit is een leuke web-site, ook als je maar drie kinderen hebt.

een moeder

266. Hallo!

Wat een leuk idee zeg, deze pagina. En ook zo handig voor grote gezinnen zoals dat van onszelf. Ik zal hier zeker vaker komen !!!!

Met vriendelijke groeten,

Marthe, Ivo, Jeroen, Eveline, Sander, Jenna, Anouk en Sanne

267. Veel complimenten

Veel complimenten voor de initiatiefne(e)m(st)ers van deze website. Wij hebben 4 kinderen (1 van 8 en een 3-ling van bijna 2), en lopen door de 3-ling aan tegen nog eens extra grote problemen omdat we zoveel bagage mee moeten nemen (3 campingbedjes, 2-ling en 1-ling buggy, kinder- stoelen).

Wil en Brigitte

268. Fan van jullie pagina

Zoals je ziet hebben wij (nog?) geen groot gezin, maar ik ben wel een fan van jullie pagina!

Boudewijn, Ellen, Niels en Famke

269. Ga zo door!

Jullie pagina's zijn echt heel leuk en informatief. Wij hebben dan wel geen groot gezin (3 kinderen) maar ik haal hier toch tips weg. Zijn er meer ouders met tweelingen die tips uit willen wisselen? Ik houd me aan bevolen!

Hanneke

270. De opvoedingstelefoon

Hallo,

Mooie website! Misschien interessant: in België is sinds een jaar de organisatie Keerkring actief als ondersteuning bij opvoeding.

Vriendelijke groeten, Pol.

271. Leuke site voor grote gezinnen

Wij zijn de ouders van 4 kinderen; Madelon 7, Jessica 5, Chantal & Kevin 3 jaar. Ik heb deze site nu nog maar pas gezien, maar denk dat ik er veel tips kan uithalen, ga zo door.

Groetjes, Elly en Gerard.

272. apk goedgekeurd 3004

De site laadt snel, meteen duidelijke info waar de site over gaat Dat is goed. Heel snel zie je wat er te doen valt. Duidelijke inhoud op een hele leuke manier weergegeven Erg origineel door inhoud en opzet, nuttige info, goed duidelijk opgezet

Kortom een duidelijk en nuttige site die ook leuk is voor mensen met minder grote gezinnen.

TAGIE Internet Service

273. Hartstikke leuk om te lezen

Wij hebben vier dochters van 7, 6, 5 en 3,5 jaar. Dat blijkt dus onder jullie definitie van een "groot gezin" te vallen.

Heel leuk om alles te lezen, al denk ik dat ik nog niet alles gezien heb. Nachtwerk! Ik blijf jullie volgen, en jullie staan onder de de playmobil-site bij de Favorieten!

Annemiek

274. Complimenten voor Groot Gezin

Tot verrassing ontdekte ik de site Groot Gezin. Het is zeer informatief en praktisch voor ouders van grote gezinnen. Hoewel ik zelf geen kinderen heb, heb ik veel respect voor ze. Ga zo door!

Vriendelijke groeten,

Kim.

275. Groot Gezin

Ook ik heb vier kinderen,en ben er heel blij mee,alleen de wasmand mag van mij wat minder gevuld zijn. Leuke reactie's, dat geeft je toch moed.

Margreet

276. Mooie droom

Leuk zo'n groot gezin. Al toen ik nog klein was keek ik er naar. Met het idee: dat wil ik later ook. Het is iets anders gelopen. We mogen al blij zijn dat we 1 kind hebben en het ziet er ook niet naar uit dat daar nog verandering in komt.

Maar het is en blijft mijn droom. Nog kijk ik altijd naar grote gezinnen... Soms met pijn in mijn hart, andere keren met een glimlach. Dan weet ik weer hoe blij ik ben met mijn zoon. Ik bedenk me dan weer dat een droom het best blijft geconserveerd als droom en dat de realiteit daar lang niet altijd garant voor staat...

Petra

277. Ook pleeggezinnen!

Hallo allemaal,

Heel erg leuk jullie website. Alleen kon ik niets vinden over pleeggezinnen, en ik vind dat het ook thuis hoort in jullie rubriek.

Veel succes verder en groetjes van Christien

278. Hoi, een vierde, maar dan?

Ook wij krijgen een vierde. Niet verder vertellen want het is nog geheim. Nu, 2 maanden onderweg, begint door te dringen dat er wat extra zaken bijkomen. En nu jullie pracht-site gevonden! We zullen de komende tijd vaak gast zijn.

Willem

279. Flink aan het groeien

Jullie site is flink aan het groeien! Heel veel nuttige info en ook gewoon leuk om rond te kijken.

Karen

280. Keizersnede, toch een groot gezin

Heerlijk om te lezen alle info en nieuwtjes van en voor grote gezinnen! Zelf moeder van 4, allemaal met de keizersnede op de wereld gekomen. Maar 4 is voor mij medisch gezien het maximaal haalbare. Ze zijn 8, 6, 2, en 3 maanden oud. En met 4 is het eigenlijk nauwelijks drukker dan met 2, alleen een stuk gezelliger!

Evelien

281. Eindelijk gevonden

Eindelijk heb ik een site gevonden met alles wat ik wil weten over grote gezinnen. Ik heb op het moment nog 2 kids, maar dit zal spoedig veranderen want in april verwachten wij onze tweeling en ja, dan ben je in 1 klap een groot gezin. Maar wij zien er wel naar uit hoor, want het zal dan wel druk zijn maar toch ook erg gezellig!

groetjes van Eric, Angelica en de kids Joey en Kaylee

282. Lof!

Lof voor jullie site, op alle punten fantastisch!!!!!

Dag, Cora

283. Hoe meer zielen hoe meer vreugde

Vandaag heb ik jullie site ontdekt. Zelf ben ik vader van 4 jongens. Randy 7, Diego 5, Vasco 4 en Bryan 2 jaar. Ik vind het prachtig, hoe meer zielen hoe meer vreugde.

Ton en Lilian

284. Heel herkenbaar en positief

Wat fijn om jullie web site te ontdekken! Heel herkenbaar en positief. Zelf ben ik 35 jaar en moeder van 3 jongens en 4 meisjes en verwacht over 3 mnd het 8e kindje, dat zeer welkom is!

vriendelijke groeten, Antoinette.

285. Complimenten!

Prima gedaan, de website. Vooral de nieuwe onderwerpen zoals de column en de 'hete hangijzers'! Een goede manier om te zien dat je niet de enige bent met een bepaalde aanpak of een bepaalde vraag.

Jacqueline

286. Krijg zin in 4!

Complimenten met de leuke website! Ik ben nu moeder van 2, kinderen. Binnenkort hopenlijk zwanger van nr. 3 en in de toekomst als alles lukt moeder van 4 kinderen! Soms zakt me daarover wel de moed in de schoenen van alle negatieve reakties die wij op onze kinderwens krijgen. Om dan hier te zien dat wij niet de enigen zijn, en dat anderen daar nog een 'gewoon leven' bij hebben en niet alleen maar uitgevloerd en blut zijn, steekt weer een hart onder de riem! Ik kom dus zeker regelmatig een kijkje nemen.

Groet, Petra

287. Ga zo door

Geweldig deze web-site. Ik ben "gezinsmanager" van een part-time groot gezin, ik vond het heerlijk om mensen te lezen die ook zoveel gezin hebben. Ik denk nog na over nog een kindje, de meeste mensen verklaren mij voor gek, die reakties waren heel herkenbaar.
Wij delen hier het werk met drie volwassenen (mijn ex-man vadert aktief hier in huis). Dat scheelt geweldig. Zes knullen, 13, 12, 11, 8, 8 en 3 jaar oud. Enig, werkelijk waar. Ik heb altijd een groot gezin gewild, als ik lees over Nell's gezin dan geniet ik. Ga zo door met het werk aan deze web-site, prima initiatief.

Hartelijke groeten,
Heidy

288. Hoop dat jullie nog lang doorgaan

Ik wil Nell en Ronald complimenteren met hun website. Ik heb dus geen groot gezin (de derde is op komst en zal bijna zeker de laatste zijn) maar kijk regelmatig naar jullie pagina's. Lekker om eens iets te horen en te zien van "no-nonsense-gezinnen" in tegenstelling tot de huidige trend waarin velen zich afvragen "hoe ze het hebben van één kind kunnen combineren met het doen van het huishouden" en vervolgens advies krijgen van collega ouders om een werkster in te huren of zolang het kind klein is de boel de boel te laten!

Ik hoop dat jullie nog lang doorgaan met jullie website. Veel succes en plezier ermee!

De groeten van
Clara

289. Eindelijk

Eindelijk een nederlandse site voor grote gezinnen. Ga zo door.

Rachida, moeder van bijna 5 kinderen.

311. Complimenten, lof

Voor het eerst sinds maanden hadden we eindelijk tijd om rustig door jullie site te wandelen. Complimenten! Lof! Leuk! We vinden dat jullie het hartstikke goed doen.

Naast de interessante en gevarieerde onderwerpskeuze zijn we vooral onder de indruk van de conscientieuze aanpak om steeds actueel en up to date te blijven. Dat bleek onder andere uit de prompte verwijzing naar ons recente tv-overzicht.

Succes, en keep up the good work!

Vriendelijke groet,
Henk Boeke en Justine Pardoen (redactie Ouders Online)

291. Krijg meer animo

Door jullie grote gezinnen-site krijg ik nog meer animo om ook een groot gezin te stichten. Ik heb nu een zoontje van 2 maanden en zit te popelen om weer zwanger te worden. Toch wacht ik nog even tot mijn eerste op zijn minst 1 jaar is. Maar ik zou heel graag 4 kids willen. Mocht dit ooit verwezenlijkt worden dan heb ik dus heel veel steun aan jullie site.

Groetjes Sietske

292. Prima initiatief

Prima initiatief een eigen site voor grote gezinnen.
Aad

293. Succes en plezier

Ik bezocht jullie website en heb me er zeer geamuseerd. Ik zal het adres doorgeven aan een vriendin met vier kinderen (ik kom met drie ook al een eind in de richting, maar behoor niet werkelijk tot de doelgroep). Succes en plezier met jullie site.
Groet, Foka

294. Werk is middel, geen doel

Heb eindelijk jullie site kunnen bezoeken. Leuk! Ben het met Anja eens dat je je ziel in je kinderen moet leggen. De politiek vergeet dat 'werk' nog altijd een middel is en geen doel op zich. Kinderen verzorgen en zo goed mogelijk groot brengen is mijns insziens wel een belangrijk doel!
Groet, Bernadette

295. Prachtig

Prachtig die website voor informatie uitwisseling met als doelgroep grote gezinnen. Alleen al zoals het werkt is leuk om te zien. Zelf heb ik altijd het verlangen gehad een groot gezin te mogen creeren, echter dat bleek medisch niet goed mogelijk. Dit verlangen komt voort uit mijn oorsprong: ook een groot gezin. Maak maar eens een hoekje vrij voor gezinnen die groot hadden willen zijn, wat zijn hun ervaringen, verwerking van teleurstellingen? Zijn er veel gezinnen die hierdoor juist kinderen adopteren, of als opvanggezin gaan fungeren?
Jan - Mieke - Marleen - Anneke - Jolanda en Jomaan

296. Vermelding

Vanaf de lancering van Tijdnet verzorgen wij elke week een Internetkrantje, T-Zine, dat naar onze geregistreerden wordt verstuurd. Elke week een site van de week.
Met genoegen kan ik u meedelen dat uw site een vermelding heeft gekregen in ons T-Zine en dus onze 9.400 lezers heeft bereikt. De vermelding stond in het T-Zine nummer 69.
Vriendelijke groeten, William Visterin

De beschrijving:

    Hoe meer zielen
      De 'Groot Gezin'-site bevat informatie die speciaal bedoeld is voor grote gezinnen, meer bepaald gezinnen met tenminste 4 kinderen. Bezoekers krijgen er verschillende tips: besparingsideetjes voor een dagje uit, interessante treinabonnementen, speciale verzekeringen, enz... Voor tips over geboortebeperking moet u hier niet zijn.

297. Een heel goed idee

Ik vind het een heel goed idee, jullie pagina over grote gezinnen en ga zo spoedig mogelijk mijn eigen bijdrage schrijven (heb er 5, de jongste is geboren op 12 september).
Carine

298. Prachtige site

Het is een prachtige site geworden. Heel duidelijk alles beschreven, de plaatjes heel aansprekelijk. Je zit echt wel op de goede lijn denk, ik, om grote gezinnen aan te spreken.
Groetjes, Betty

299. Zeer interessant

Zeer interesante site, beslist verder te bezoeken
Georges

300. Prima site

Prima site! Ga zo door, ik heb jullie gebookmarkt en zal regelmatig een kijkje nemen!
Groetjes, Marian

301. Van ganse harte proficiat

Vooreerst wil ik jullie van ganse harte proficiat toewensen met jullie prachtige website. De graphics zijn leuk en ook het inhoudelijke is interessant om lezen. Kortom deze website is een prachtig initiatief.

Zelf ben ik ouder van 4 kinderen en woon in België. Met enige spijt merk ik op dat de 'site' specifiek op Nederland is afgestemd. Het zou leuk zijn, ik weet dat dit enorm veel tijd kost, de site ook af te stemmen op België. Er is namelijk een groot verschil qua wetgeving, verzekeringen enz..

Desalnietemin wens ik julie het allerbeste toe en blijf vooral doorgaan. Het loont de moeite.

Vriendelijke groeten, Garry

302. Erg informatief

Ik vind de site erg informatief met een gevarieerde lijst van onderwerpen. De tekeningen geven de indruk dat de makers erg van kinderen houden, wat niet vreemd is.
Groetjes, Jan

303. Heel leuk en informatief en vooral herkenbaar

Heel leuk en informatief en vooral herkenbaar. Wij verwachten deze week (week 46) onze zesde, en krijgen voornamelijk leuke reacties hoewel niet iedereen begrijpt "waar je aan begint" maar dat hoeft ook niet.
mvgr Pieter

Op 19 november is Floris geboren (53 cm. en 4045 gram), en alles is prima verlopen.
Pieter

304. Erg vrolijk

Ik vind de website erg vrolijk uitzien met leuke kleurtjes (daar val ik op) en tekeningetjes. Echt, heel erg aantrekkelijk en passend bij het onderwerp, maar ook heel overzichtelijk en de teksten zijn prima te lezen. Succes met de site!
Marjan

305. Compimenten

Complimenten voor de mooie site voor grote gezinnen. Ook voor mij wel zinvol hoewel wij (maar) drie kinderen hebben. Met vriendelijke groeten,
Kitty

306. Heel overzichtelijk

Ik heb net even je website bekeken. Het ziet er leuk uit, en is heel overzichtelijk.
Gini

307. Goed idee

Een goed idee, zo'n speciale website. Ik heb hem net bekeken, en het ziet er goed uit.
John

308. Ziet er goed uit

Ik heb nu toch de nieuwe web site kunnen benaderen! Het ziet er goed uit, ik vind de graphics leuk!
Karen.

309. Erg leuk

Allereerst mijn komplimenten. Ik vind het kopje "Groot Gezin" in verschillende kleuren leuk en speels en passend in het onderwerp. Ik vind ook het idee van kindertekeningen voor de verschillende onderwerpen erg leuk.
Irma

310. Heel bruikbaar

Ik heb uitvoerig naar jullie pagina's gekeken. Mijn complimenten hoor!!! Heel informatief. Ik heb eerlijk gezegd niet veel commentaar. Jullie tips zijn heel bruikbaar. Misschien is het leuk om een pagina te maken waarop andere grote gezinnen reacties kunnen geven. Hartelijke groeten,
Kees

311. Geweldig leuk

Vannacht jullie website bekeken en gedwaald over alle onderwerpen. Een geweldig leuk en goed initiatief.
Gerard

Klik hier als u ook wilt reageren.
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.