Groot Gezin
Pubers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

11. Mijn dochter wordt bedreigd

Mijn dochter van 15 is heel naief en snel beinvloedbaar. Uit psychologisch onderzoek is gebleken dat zij "sociaal emotioneel" jonger is dan haar leeftijd. Door in gezelschap van probleemjongeren te verkeren, daarbij beschuldigd te zijn van diefstal uit de huizen van die personen, wordt zij geregeld bedreigd. Ook is al een keer flink geslagen, waar de politie bij is ingeschakeld. In feite kan zij niet meer alleen naar school of op straat. Ik ben in gesprek geweest met die jongeren, maar die stellen zich uitermatie anti-sociaal op.

Soms hangen de groepen bij mijn huis en rijden steeds heen en weer om een reactie uit te lokken. Ook mijn mededeling om de politie te waarschuwen als dit door blijft gaan leggen ze lachend naast zich neer. Nou en! Een taakstraf is zo erg nog niet. De kroketten smaken goed!Die hebben we al vaak genoeg gehad.

Ondertussen is de situatie onhoudbaar aan het worden. Wat kun je hier nu het beste tegen doen. Zelfs wij als volwassenen worden geintimideerd. Vooral als ze in een groep opereren.

Een radeloze moeder

Reactie voor op de website?

11.1. Re. mijn dochter wordt bedreigd

Consequent negeren lijkt mij een goede optie. Als er geen reactie meer is dan is de lol er gauw af. Gaat je dochter ook nog steeds met die jongelui om? Ik wens je veel succes met deze situatie.

Groetjes Janne

Reactie voor op de website?

11.2. Uw dochter van 17

Lieve Karin,

Ik ben een meisje van 17, en misschien zult u me daarom niet erg ernstig nemen, maar ik heb dezelfde leeftijd als uw dochter en ik kan mij heel goed inbeelden, wat u dochter meemaakt.

Ten eerste: praat met uw dochter, geef haar u vertrouwen. En als ze tegen u praat, wind u dan vooral niet op, val haar niet in de rede en blijf hoe dan ook kalm.

Ten tweede: U geeft haar te veel vrijheid. Ze mag alles (bijna alles) behalve, dat een vriend van msn niet bij haar mag blijven slapen. Dan gaat ze tegendraads doen. "Waarom mag ik dat nou niet?" "Ik mag toch veel?"

Ten derde: U mag best boos worden, als uw dochter u teleurgesteld heeft.

Ten vierde: Vraag eens een keer of dat ze het wel naar haar zin heeft in school.

Veel succes!

Reactie voor op de website?

11.3. Misschien een ideetje....?

Hallo daar!

Dit klinkt als een vervelend en lastig verhaal zeg! Ik ben zelf een meisje van 16 en ben veel met mijn eigen leeftijdsgenoten bezig. Het is naar mijn idee een leeftijdsgroep waar heel veel beïnvloedbaarheid aan te pas komt, en waarop mensen op z'n zwakst zijn eigelijk. Misschien is het 'kweken' van zelfvertrouwen voor u en uw dochter een heel belangrijk iets. Dan kun je iniedergeval leren het buiten te sluiten en zelfverzekerd in je eigen coconnetje te leven.

Wanneer er geen aandacht voor is, gaat de lol er snel af voor deze groep jongeren! Ook is praten met de school misschien wel handig. Met de school waar deze leerlingen op zitten dan. Ze willen aandacht, en niet voor niets... deze mensen hebben vaak een vervelende achtergrond. Ze willen liefde en een warme knuffel met een kopje thee. Uw dochter krijgt dat, en daar zijn ze waarschijndelijk jaloers op.

Als school zijnde is het zaak om aan dit soort dingen aandacht de besteden denk ik. Houdt dus in uw achterhoofd dat ze niet gevaarlijk zijn, maar dat het stuk voor stuk kinderen zijn die in het verleden heel wat gemist hebben. Ookal willen ze dat zelf absoluut niet horen!

Succes ermee! Dit is iniedergeval iets waar wat aan gedaan moet worden denk ik.

Maak je geen zorgen, het komt wel goed!

Groetjes, Lilja.

Reactie voor op de website?

11.4. Ook ik werd bedreigd

hoi hoi

Ik ben zelf nu 17 jaar, maar toen ik 15 jaar was, heb ik ongeveer hetzelfde meegemaakt als uw dochter. Het probleem was gewoon dat ik met de verkeerde mensen omging en daardoor behoorlijk in de problemen kwam. Inderdaad zo erg dat er op een dag 60 mensen voor mijn school stonden om me in elkaar te slaan. De politie inschakelen heeft denk ook niet veel zin, de mensen met wie uw dochter ruzie heeft interesseert het waarschijnlijk niet, en de politie kan er ook weinig aan doen.

Wat ik heb gedaan, en dat is denk ik ook het beste, om te proberen die mensen zoveel mogelijk te vermijden, dus gewoon even niet meer op stap gaan, naar de stad, of naar andere plekken waar die mensen zouden kunnen rondhangen. Als ze door de straat komen rijden gewoon negeren. Op een gegeven moment is het niet meer leuk voor die mensen en waait het vanzelf over.

Maar uw dochter moet zelf ook gaan inzien dat de mensen waar ze mee omging niet echt een goed gezelschap waren. En dat ze voortaan haar vrienden wat beter uit moet zoeken. Dat kunt u als moeder zo vaak zeggen als u wilt, maar ik denk dat uw dochter daar zelf achter moet komen. Dat is bij mij ook gebeurd en heb geen contact met meer met niemand van die tijd, en als ik zo iemand zie, doe ik gewoon niet alsof ik hem niet zie.

Ik denk dat dit gewoon allemaal om tijd draait, en uw dochter hier zelf ook achter moet komen.

succes

Reactie voor op de website?

11.5. Ik ben ook bedreigd

Hallo mensen,

ik ben ook bedreigd door jongens: als ik dit en dat niet deed, dan gebeurde er wat, bijvoorbeeld: slaan enzo. Ik ben pas 15 en vanaf me 13e gebeurde het. Het ging zo: ik was met een vriendin naar haar vriendje gegaan Daar waren vrienden van hem en natuurlijk de coolste jongen van de school die mij leuk vond. Ik kreeg toen met hem en na 3 weken kreeg ik door dat hij wou weten hoe ver hij bij mij kon gaan. Ik maakte het uit met hem en hij was pissig geworden, hij sloeg me en schold over me familie en over mij wat ik allemaal wel niet was. Na 1 week ging hij met vrienden naar de stad en ik en me vriendin kwamen hen tegen. Me vriendin ging mee met hen, dus ik moest ook wel mee. In een hoekje waar het donker was gingen ze dingen aan mij vragen, wat voor cup ik had en of ik ontmaagd was enzo. Ik werd op een gegeven moment bang en toen begonnen ze me te bedreigen met: als je me nou niet pijpt ga ik naar de politie. En zegt hij: mijn ex bedreigt me en heeft me verkracht.

Ik werd bang en dus deed ik het maar. Ze gingen de hele tijd door met die rare bedreigingen enzo. Na 4 weken hield het op, ik was opgelucht. Maar nu zit ik er nog steeds mee.

Ik en me vriendin hebben iedere week wel 3 keer een nachtmerrie daardoor.

Anoniem

Reactie voor op de website?

11.6. Re: ben ook bedreigd

Lieve Anoniem,

Jouw verhaal heeft me erg aangegrepen. Ik ben een moeder met oa een dochter in dezelfde leeftijd. Wat jij en je vriendin hebben meegemaakt is afschuwelijk. Jullie zijn beide slachtoffer. Het is belangrijk dat jullie je gevoelens serieus nemen en hulp gaan zoeken. Ik kan me voorstellen dat het eng is om dat te doen, maar voor jullie ontwikkeling is dat echt heel belangrijk. Praat erover!!

Misschien kunnen jullie bellen met Chris, dit is een christelijke kindertelefoon: 078-6312300.

Daarnaast heeft iedere school een vertrouwenspersoon. Hoe dan ook praat erover en zoek hulp. Degene die jullie dit heeft aangedaan is ver over de scheef gegaan.

Ik wens jullie veel sterkte, maar vooral de moed iemand te zoeken met wie jullie hierover kunnen praten en die jullie verder kan helpen.

Elisabeth

Reactie voor op de website?

11.7. Reaktie op Karin

Hallo,

Wij maken net als jij ook die dingen mee met onze dochter en tis hier momenteel rustiger geworden maar ben door alles angstig en erg onzeker geworden. Toch ben ik ook naar ons zelf gaan kijken wat wij anders hadden kunnen doen en ben tot de conclusie gekomen dat wij natuurlijk ook onze tekortkomingen hebben en dat is helemaal niet erg.

Ik denk dat Hylco dat misschien wel bedoelt en verder wil ik je heel veel sterkte toewensen en ik hoop voor jullie dat het uiteindelijk weer beter wordt.

Groetjes van Petra

Reactie voor op de website?

11.8. re: op Ik weet het ook allemaal niet meetr... ik 20

Ik heb je stuk diverse malen doorgelezen en ik ben het met je eens dat ouders tot op zekere hoogte (door een warme liefdevolle jeugd te geven, probeer je ze immers wel een basisgeluk mee te geven) geen geluk kunnen maken voor hun kinderen, maar eigenlijk is dat wel de allerdiepste wens van ouders, dat hun kinderen gelukkige mensen zijn. Je schrijft dat jij het niet gemakkelijk hebt gehad als kind, nou dat is bij mij niet anders. Ook ik heb het nodige meegemaakt als kind en juist daarom, heb ik heel lang nagedacht of ik wel kinderen op deze wereld wilde zetten en zo ja, wat ik ze dan mee wilde geven.

Ik was resp. 27 en 30 jaar toen mijn kinderen geboren werden en ik heb ze alle liefde gegeven, die ze maar konden krijgen, juist dat maakt dat het voor ouders zo erg, als een kind wegloopt of ander grensoverschrijdend gedrag vertoont. Je geeft ze jarenlang alle liefde en aandacht, je bent er altijd voor ze, je spaart je (bij wijze van spreke in ons geval) het eten uit de mond, je vecht met ze en voor ze, je hebt de liefste en leukste kinderen van de wereld.. en ineens van de een op de andere dag is alles waar je zo hard voor geknokt hebt, waar je alles voor over hebt, waarin je zoveel liefde, tijd, aandacht en zorg ingestopt hebt, zomaar weg.

Je hebt hebt jarenlang gedacht dat je een goede relatie had met je kinderen, je leefde op een rose wolk, mensen maakten jou complimentjes, dat je zo'n goede, liefdevolle moeder was en je antwoordde dat het niet jouw verdienste was, maar dat je gewoon de twee leukste en makkelijkste kinderen van de wereld had, maar toch streelt het je ego. Je denkt dat je het goed gedaan hebt, die laatste 15 jaar, maar vooral dat de relatie goed zal blijven, je begint na 15 jaar te denken: zo dat heb ik knap voor elkaar, ik heb bereikt met ze wat ik wilde bereiken, goede sociale liefdevolle, aandachtvolle jonge mensen, die een goede toekomst tegemoet gaan. Je begint te denken dat je ze los kan gaan laten, dat ze er wel zullen komen in de maatschappij.

En dan als een donderslag bij heldere hemel begint het weglopen, gaan er verhalen door het dorp, die jou, als ouders in een kwaad daglicht stellen en waartegen je, je niet kunt of wilt verweren, omdat je voelt dat je kind met een enorm verdriet en boosheid rondloopt en je haar of hem niet nog meer beschadigen. Je probeert met hem of haar te praten, je probeert nog meer aandacht aan ze te besteden, maar niets helpt, je ziet ze steeds verder wegzakken en steeds meer in een kring van foute vrienden geraken en je kunt niets doen om het tij te keren, je zou ze vast willen binden en ze doorelkaar willen rammelen, om ze te laten voelen..... te laten voelen hoeveel je om ze geeft.

Kan niet natuurlijk, maar dat is wel je gevoel als ouder. Je probeert ze wanhopig te laten voelen, maar ook dat werkt niet. Je ziet als ouder dat ze gaan roken, zuipen, blowen, ze doen nog meer foute vrienden op via MSN, en je hebt het idee dat gek aan het worden bent, dit heeft immers niets meer te maken met alleen maar pubertijd?? Je ziet dat je kind door een hel gaat, maar ook jij als ouder, gaat door diezelfde hel en misschien is die ouderhel nog wel erger, omdat je als ouders(e) veel meer weet, hoe de wereld in elkaar steekt, hoe verdorven sommige mensen zijn.

En je bent bang, niet om je kind los te laten, maar wel omdat je ziet, dat je juist dit kind nog NIET los KUNT laten, dat juist dit kind je zo verschrikkelijk hard nodig heeft.

Weet je wat het is, wij hebben ook nog een zoon van 16 en hij heeft alles bewust meeggemaakt, zijn zus waarmee hij altijd zoveel plezier had woont hier niet meer, voor zijn gevoel moet hij zijn moeder troosten, om wat zijn zus heeft gedaan. Ik heb wel eens tegen hem gezegd: je bent ruim 2 jaar jonger als je zus, maar als jij bij mij zou komen en zou zeggen.. Mam ik ga op kamers wonen, dan zou ik je laten gaan. Waarom? Omdat ik weet dat hij met twee benen op de grond staat, dat als hij het niet zou redden, of vragen had, dat hij zou bellen of langs zou komen en die vraag zou stellen, of het nu om geld ging, of om aandacht, of om te eten te hebben.

Als (goede) ouders weet je dat je kind los kan/moet laten. Onze dochter en wij hebben 4 jaar lang over een heel smal randje gelopen en er was alle kans dat zij zou vallen, heel hard zou vallen, ze had op plaatsen terecht kunnen komen, waar geen enkele goede ouder zijn of haar kinderen wil zien, wij hebben heel veel moeite om haar weer vertrouwen te geven, maar zien ook dat ze haar stinkende best doet. Er gaan nog steeds zaken mis, maar er gaat gelukkig ook heel veel goed.

Ze belt om de haverklap hier naar toe en o.i. vaak zonder reden, maar toch zal ik ALTIJD de telefoon opnemen, ook al zeggen anderen dat ik "gek" ben dat ik ons leven zo laat bepalen door haar. Ik wil niet mijn kleine meisje terugzien, maar de volwassen versie daarvan, niet om hier weer te komen wonen, maar wel omdat ze ALTIJD een deel uit zal maken van ONS gezin. Langzaam stapje voor stapje en soms 1 stap voorwaarts en 3 terug, zie ik dat gebeuren, samen met haar vriend, met wie ze in onze ogen veel te vroeg is gaan samenwonen, maar waar ze momenteel wel heel gelukkig mee is en hopelijk mee blijft.

Liefs, Karin

Reactie voor op de website?

11.9. Ook mijn dochter wordt bedreigd

Ik heb een dochter van 15 en deze word al maanden door dezelfde persoon bedreigd. Ze is nu 2x in elkaar geslagen en de persoon in kwestie vraagt anderen ook mee te doen. Nu worden zelfs kinderen die bij mijn dochter op school zitten gevraagd of ze willen helpen, wat vandaag weer gebeurd is. Haar telefoonnummer is doorgegeven en nu wordt ze continu gebeld. Weer tijd voor een nieuwe simkaart.

Mijn dochter komt sinds maanden niet meer buiten, gaat met niemand van deze groep om. Heeft met niemand contact. En toch blijven ze bezig. Ze moest vandaag vanuit school naar het politiebureau mee om erover te praten.

Voor ons en vooral voor onze dochter is er geen houden aan. De directeur geeft zelfs aan: laat haar een andere route naar school fietsen! We zijn ten einde raad wie heeft tips?

Reactie voor op de website?

11.10. Houd vol

Hallo,

Ook ik heb hier sinds kort ervaring mee, helaas. Ik kan je een tip geven, ga hulp zoeken bij Jeugdzorg! Wij hebben dat gedaan en we hebben nu de hulp van Family First. Het brengt rust, we worden heel serieus genomen, en wat het allerbelangrijkste is: ze oordelen niet, maar kijken wat voor jou en jouw kind het beste is.

Wij zijn hier wel zover dat als het echt niet wil ons kind uit huis geplaatst gaat worden omwille van de rust voor de andere kinderen. Ik weet niet of jij er meer hebt, maar laat niet alles ten koste gaan van de rest van je gezin en jou leven. Probeer dus m.b.v hulp kontakt te krijgen met je kind, ik weet het is een lange weg, maar houd vol.

succes
gr Jeanet

Reactie voor op de website?

11.11. Hou vol

Hallo,

Ook ik heb hier sinds kort ervaring mee, helaas. Ik kan je een tip geven, ga hulp zoeken bij jeugdzorg!! Wij hebben dat gedaan en we hebben nu de hulp van family first. Het brengt rust, we worden heel serieus genomen, en wat het allerbelangrijkste is, ze oordelen niet maar kijken wat voor jou en jou kind het beste is.

Wij zijn hier wel zover dat als het echt niet wil ons kind uit huis geplaatst gaat worden omwille van de rust voor de andere kinderen. Ik weet niet of jij er meer hebt, maar laat niet alles ten koste gaan van de rest van je gezin en jou leven. Probeer dus m.b.v hulp kontakt te krijgen met je kind, ik weet het is een lange weg maar hou vol.

succes
gr Jeanet

Reactie voor op de website?

11.12. Bedreiging kind door een ouder

Hallo,

mijn dochter van 10 jaar wordt steeds geintimideerd en bedreigd door een andere ouder (moeder) van school. De kindjes hebben weleens oneenigheid vandaar, juf zegt er is niets gebeurd in de klas, maar moeder spreekt/schreeuwt mijn dochter toe, en zegt "ik zal je weleens aanpakken want je moeder doet het niet"

Mijn dochter is bang om naar school te gaan

Help wat moet ik hiermee aan?

Brenda

Reactie voor op de website?

11.13. Bedreiging kind door een ouder

Hallo,

mijn dochter van 10 jaar wordt steeds geintimideerd en bedreigd door een andere ouder (moeder) van school. De kindjes hebben weleens oneenigheid vandaar, juf zegt er is niets gebeurt in de klas, maar moeder spreekt/schreeuwt mijn dochter toe, en zegt "ik zal je weleens aanpakken want je moeder doet het niet".

Mijn dochter is bang om naar school te gaan.

Help wat moet ik hiermee aan!

Brenda

Reactie voor op de website?

11.14. Hou vol

Nou werd eens hard zou ik zeggen, pak ze terug. Je zult het verschil direct merken!

Reactie voor op de website?

11.15. Re: meisje bedreigen

Maak het weer goed. Hoe erg de beschuldigingen ook zijn. Praat er met haar over dat jullie allebij hier schuld aan hebben. Ik hoop dat jij ook inziet dat je met bedreigen niet ver komt. Bedenk eens hoe jij het zou vinden om bedreigd te worden. Niet cool he! Gewoon waardeloos en misschien ook wel een angstig idee dat dit jou ook kan overkomen. Maar goed vals beschuldigd worden is ook niet cool. Ik hoop dat jullie hier samen uitkomen.

Reactie voor op de website?

11.16. Ook mijn dochter is inelkaar geslagen(16)

Hallo,

ik zie van alles langs komen en het verbaast mij dat er zo weinig aan gedaan wordt. Mijn dochter van 16 is pas door 19 Marrokaanse dames afgemat en waar ging het over: tijdens een sportdag op school ging het tussen twee groepen NED tegen Buitenland. Vriendschappelijk bedoeld, maar niets is minder waar. Team buitenland verloor en kon daar niet tegen en van de dames van team buitenland begon een meisje te duwen en dat ging nog al hardhandig. Mijn dochter is er tussen gesprongen om het te sussen en haalde beiden uit elkaar. Dit werd niet getolereerd, waarop mijn dochter het moest bekopen met zeer rake klappen. Ze is nu bont en blauw in haar gezicht en rond haar nek.

Moeten wij als ouders nu achterover gaan zitten en de school het laten oplossen? Deze hebben al de 19 dames opgepakt en ze vertelden daarbij dat de meeste al voor de zoveelste keer bij de directeur op het matje stonden. De school zal het nu weer in de gaten houden en weet nog niet wat men er aan gaat doen.

Ik wil aangifte doen bij de politie, maar ik mag dit niet uit bescherming van mijn dochter. Want als uitkomt dat er aangifte gedaan is, dan heeft ze een probleem, en wordt het allemaal nog erger.

Niets doen is het beste.. Ik ben het hier dus niet mee eens. Met andere woorden, mogen wij niks doen teggen dit zinloze geweld, en omdat het om Marrokaantjes gaat, voelen zij dit als wraak en dat pikken ze niet. Maar ik mag wel mijn dochter af laten tuigen door die gasten en mag vervolgens dus niks doen.....

Wie heeft hier een oplossing voor????

Reactie voor op de website?

11.17. Weggelopen

Ik weet niet meer wat te doen, mijn dochter wordt deze maand 17 en is sinds iets meer dan een week geleden weggelopen. Het is niet de eerst keer maar nu is het steeds erger geworden. Ze zit in Dordrecht wat ik heb gehoord bij een vrouw en dat is alles wat ik weet. Jeugdzorg is ingeschakeld en ze zeggen dat ze veillig zit.

Mijn dochter is een leuke, slimme meid en naar eigen zeggen doet ze soms dingen waar ze spijt van krijgt, ze liegt, bedriegt me gewoon in mijn gezicht. Ze wil vrijheid, en als ik haar die geef, kom ik er later achter dat ze in Rotterdam in een disco was, terwijl ik denk dat ze op een verjaardag is. Mam ik ga werken, ja schat is goed. Was ik mijn pinpas vergeten bij haar, ga naar haar werk en ze hoefde die dag niet te werken maar zat bij een vreemde jongen thuis. En zo zijn er talloze gebeurtenissen die niet kunnen.

Maar nu, ze vertelt Jeugdzorg verhalen: ik heb haar mishandeld, ik heb haar in een massagesalon laten werken waar ze sexuele handelingen moest doen en het geld afstaan aan mij. Ik ben streng voor haar omdat ik haar wil beschermen, dus waaom zou ik haar dan laten gebruiken door van die vieze mannen.. Ik ben er kapot van en ik weet niet meer wat ik moet doen. Misschien heeft iemand hier ervaring in en kan me tips geven want ik weet he niet meer.

verdietige moeder

Reactie voor op de website?

11.18. Re: bedreiging door een ouder

Misschien is het een idee om deze ouder één op één te confronteren en te vragen waar het probleem volgens háár zit want het is n.l wel érg makkelijk om te dit soort dingen tegen een kind van 10 te roepen maar wanneer je als volwassene zo iemand met zijn of haar acties confronteerd en ook de gevolgen ervan op tafel brengt kijkt deze persoon waarschijnlijk wél ander tegen haar daden aan.

Sterkte Peter

Reactie voor op de website?

11.19. Leerkracht laten praten met de moeder?

Hoi,

Het blijkt wel weer dat niet alle ouders weten hoe ze zich moeten gedragen (complimenten overigens voor haar kind. ze doet het goed terwijl haar moeder steeds weer laat zien hoe het niet moet!)

Misschien is het een idee om dit eens met de leerkracht te bespreken. Een kind dat uit angst niet meer naar school wil, dat zou toch niet mogen kunnen. Misschien dat de leerkracht haar aan haar verstand kan krijgen dat ze zich gedragen moet? Of iemand anders van de school zoals een directeur (wat hoger in aanzien misschien) of een vertrouwenspersoon?

Het zou van de gekke zijn dat uw kind zich zou moeten verstoppen tot ze afgehaald wordt van school/ of hoop dat iedereen weg is voor ze haar route naar huis kan gaan beginnen.

Ik hoop dat je snel een oplossing kan vinden hiervoor, en uw dochter zonder angst naar school durft te gaan.

Succes!

Reactie voor op de website?

11.20. Aanpak voor nodig

Hallo,

Ik heb een paar verhalen hier gelezen! Het is verschrikkelijk hoe sommige het probleem moeten 'negeren' Ik ken een meisje uit de 3e van de middelbare school die ook werd gepest en bedreigd. Dat ze voor haar huis haar opstonden te wachten. Ouders die machteloos waren. Wanneer de politie werd gebeld, werd er coulant over gedaan. Het ging enige maanden door. Totdat ik vond dat ze echt te ver gingen. 6 jongens tussen 16 en 19 jaar. Hebben het meisje in de stad flink toegetakeld, beroofd en haar voor alles uitgemaakt.

Dat was een reden voor mij om het recht in eigen handen te nemen. Ik ben zelf naar de jongens toe gestapt en heb degene met de grootste mond eruit gehaald. Wat ik precies tegen hem zei dat kan ik hier niet schrijven. Het kwam erop neer dat wanneer hij met zijn vrienden dat meisje nog maar één keer lastig zou vallen, ik het niet bij een peptalk zou houden. Dat de volgende keer hij hetzelfde zou ondergaan als het meisje.

Ik moet eerlijk zeggen dat dat het beste is dat werkt. Je kan ze blijven negeren. Je kan niet gaan stappen, binnen blijven etc. Dat is precies waar zij op uit zijn. Wanneer ze één keer goed de les wordt gelezen of zodanig bang gemaakt worden, dan zie je dat ze het in het vervolg wel laten. Sinds ik dit gedaan heb heeft dat meisje geen last meer van hen gehad.

Ik begrijp dat dit niet iedereen deze methode durft te gebruiken, daarom ben ik bereid dat te doen voor zulke situatie's. Kent u iemand die wordt bedreigd? En u hebt meerdere keren de politie erbij gehaald en het probleem is nog niet verholpen? Stuur mij een bericht misschien dat ik wat kan betekenen. Ik wens de mensen met zo'n situatie veel sterkte!

R, Da silva

Reactie voor op de website?

11.21. Hulp

Ik wil ff wat vragen. Mijn dochter gaat met een Marokkaan. Zij is 25 jaar. Hij slaat haar en ze wordt bedreigd. Ze is bang om naar de politie te gaan. Ik weet niet wat ik als moeder nog kan doen. Ik zelf ben ook een beetje bang voor hem. Ik ben echt bang dat hij haar wat aan doet. Ik weet het echt niet meer. Ik heb er slapelose nachten van.

Reactie voor op de website?

11.22. Re 11.21

Hallo,

naar de politie gaan kan, maar zij kunnen pas ingrijpen als er bewijzen zijn van bedreiging, of de vriend op heterdaad betrappen. Toch kan het geen kwaad om als moeder er een melding van te maken, mocht er iets gebeuren, dan weten ze er al vanaf en wordt er wat sneller gereageerd. Laat je informeren!

Mijn tante heeft zoiets dergelijks meegemaakt, met een nederlandse man. Ze was getrouwd, maar is op een dag met behulp van een vriend letterlijk ontsnapt. Weggevlucht met alleen haar bankpasje en een extra set kleding over elkaar heen getrokken.

Maar als het zo ernstig is met uw dochter, dan zal ze een adres moeten hebben waar ze 'onder kan duiken' voor een wat langere tijd. Geen contact via de compi, en haar mobieltje wegdoen of een geheim nummer aanvragen. Want ik neem aan dat het er niet inzit dat ze gewoon zegt dat het uit is en klaar?

Als het echt uit de hand loopt, dan is er nog een kans dat je zelf straks moet verhuizen. Je zou niet de eerste zijn. Is er nog een man in jullie leven/ familie/ vriendenkring die dat ventje aan durft te pakken? Want hoe groter de bek, hoe meer respekt. Zoals Da Silva al stelde... ik vraag me overigens af wat die vriend zou doen als hij een zus had die zo behandeld werd!

Succes Dees

Reactie voor op de website?

11.23. Hulp

Reactie op Mijn dochter wordt bedreigd

Zie:

www.marcelzwoferink.nl/particulieren.html

Met veilige groet,

Marcel Zwoferink
Guard-Elite

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Mijn dochter wordt bedreigd

 1. Re. mijn dochter wordt bedreigd
 2. Uw dochter van 17
 3. Misschien een ideetje....?
 4. Ook ik werd bedreigd
 5. Ik ben ook bedreigd
 6. Re: ben ook bedreigd
 7. Reaktie op Karin
 8. re: op Ik weet het ook allemaal niet meetr... ik 20
 9. Ook mijn dochter wordt bedreigd
 10. Houd vol
 11. Hou vol
 12. Bedreiging kind door een ouder
 13. Bedreiging kind door een ouder
 14. Hou vol
 15. Re: meisje bedreigen
 16. Ook mijn dochter is inelkaar geslagen(16)
 17. Weggelopen
 18. Re: bedreiging door een ouder
 19. Leerkracht laten praten met de moeder?
 20. Aanpak voor nodig
 21. Hulp
 22. Re 11.21
 23. Hulp

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.