Groot Gezin
Pubers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

13. Pas op voor lover-boys

Op de site loverboy.nl gaat het over de gevaren van loverbys: want: een Loverboy dwingt zijn vriendin tot prostitutie.

Reactie voor op de website?

13.1. Loverboys

Ik wil weten hoe de regering het gaat oplossen van het probleem van loverboys en en welke oplossing er gekozen is in Nederland.

Ayse

Reactie voor op de website?

13.2. Niet opgelost

Ik heb zelf te maken gehad met een loverboy en nu 2 jr later ben ik nog tegen hem aan het vechten. In Nederland wordt niets opgelost. Ze laten hem gewoon gaan, ookal zijn er veel meer aangiftes. Zo werkt dat hier!!!!!

Reactie voor op de website?

13.3. Reactie op loverboys

Met netwerken van jeugdhulpverlening, politie, geestelijke gezondheidszorg e.a. zijn al verscheidene bijeenkomsten geweest over loverboys. Er is veel belangstelling voor dit onderwerp. Voor meisjes die in deze situatie terecht zijn gekomen, nog zijn of zullen komen; jij hebt er weinig aan als er over gepraat wordt, als het erkend is en als men zich zorgen maakt. Op scholen van het voortgezet onderwijs wordt hier ook steeds meer aandacht aan gegeven.

Als straathoekwerker weet ik dat niet iedereen naar waarschuwingen luistert en sommigen liepen of lopen er met open ogen in. Meisjes die zichzelf teleurgesteld voelen over het hulpaanbod na zo'n situatie moeten in ieder geval niet aan zichzelf twijfelen.

Wanneer iemand een strafbaar feit heeft gepleegd hoort hier een passende justitiële straf bij. Als jij buiten je wil om misbruikt bent dan is hier ook sprake van. Wraakgevoelens zullen jou niet echt verder helpen wanneer je ontevreden bent over de opgelegde straf of het uitblijven van straf. Jijzelf moet verder leven en liefst met een positieve instelling. Laat je niet verleiden om die (overigens terechte) negatieve gevoelens vast te houden.

Jouw leven kan weer opgebouwd worden. Met vrienden en vriendinnen met thuis; met mensen die om je geven en met mensen om wie jij geeft. Dat andere, dat gevoel van rechtsongelijkheid, daar heb je gelijk in. Zet hier dan maar anderen mensen voor aan het werk of maak de bewuste instanties het maar duidelijk.

Groeten en succes, Frank

Reactie voor op de website?

13.4. Oproep

Voor onze opleiding zijn wij bezig met een project omtrent instanties en organisaties, waar deelnemers van het vmbo of roc naar toe kunnen door worden verwezen bij problemen op psychoseksueel gebied. Tevens willen wij een handleiding schrijven hoe hier mee om te gaan door docenten binnen deze opleidingen. Heeft u adressen, tips adviezen of ervaringen laat het ons dan aub weten.

Bij voorbaat hartelijk dank

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Pas op voor lover-boys

  1. Loverboys
  2. Niet opgelost
  3. Reactie op loverboys
  4. Oproep
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.