Groot Gezin
Pubers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

24. Hoe zit dat met die scholen?

Ik zoek oefeningen voor mijn zoon die 13 jaar oud is. Hij bezoekt het eerst jaar en nu komt mij probleem: is dat secondair of middelbaar onderwijs? Ik weet alleen dat hij zijn klas "Moderne A I" noemt. Die afkortingen zijn voor mij helemaal onbekend (bijv. HAVO...). Onder welke afkortingen moet ik zoeken? Kunt U me helpen?

Dank U

Reactie voor op de website?

24.1. Allerlei informatie over scholen

De Vlaamse Overheid heeft een brochure waarin alles staat over het onderwijs in Vlaanderen. Een uitgebreide beschrijving over hoe het onderwijs in Vlaanderen in elkaar zit, vind je op Het onderwijs in Vlaanderen. Maar handiger is misschien het schema Structuur van het gewoon secundair onderwijs.

Zoek je ondersteuning, dan heb je misschien iets aan de Het Lesvoorbereidingen_depot.

Veel succes!

Reactie voor op de website?

24.2. Begeleiding bij hoogbegaafdheid

Voor begeleiding bij hoogbegaafdheid kun je eens kijken op de site Omnino.

Reactie voor op de website?

24.3. Regels accepteren

Mijn dochter van 14 mag in het weekend s avonds weg tot ongeveer 12 uur. Dat is op vrijdag en zaterdag. Overdag mag ze ook leuke dingen doen. De stad in, etc. Verder is de regel dat ze doordeweeks de tijd aan haar school besteedt. En s avonds thuisblijft. Haar cijfers op school zijn niet echt goed. Toch is het elke avond een probeem omdat ze toch weg wil of achter de computer, terwijl ik wil dat ze voor school werkt.

Deze regel wil ze niet accepteren. Ze zegt dat ze doordeweeks toch ook leuke dingen mag doen, maar ik vind dat ze in het weekend al genoeg vrijheid krijgt.

Reactie voor op de website?

24.4. door de week ook leuke dingen.

Hallo, Even een reactie op de dochter van 14, die door de week ook leuke dingen wil doen. Wij hebben ook een dochter van 14, die precies zo reageert. Je dochter mag best laat thuis komen (12 u.), onze dochter (ook 14) zou in dat geval haar bed helemaal niet meer uitkomen, dus 11 u. thuis, feestje wordt het wel een heel stuk later, is ook geen probleem. Prima, dat ze overdag ook weg mag, maar kan me voorstellen, dat ze door de week ook weg wil. Overdag door de week is er natuurlijk ook al die school en dan is het leuk om er even uit te zijn!
Zou het geen idee zijn, om na school (eerst even zitten en wat drinken of relaxden) haar haar huiswerk te laten maken en dat ze 's avonds nog een paar uurtjes weg kan? Tenminste, zo doen wij het.

Want ja, die school, (en de computer!!) dat is bij ons ook een heet hangijzer. We gaan ook een slot op de computer-kamer zetten, want ze zit er soms te pas en te onpas op!!! Nou, het is soms wat met die pubers hè? Voor hun, maar voor ons net zo goed!! In ieder geval veel succes gewenst en vriendelijke groetjes, Ria Sanders-van Duuren.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Hoe zit dat met die scholen?

  1. Allerlei informatie over scholen
  2. Begeleiding bij hoogbegaafdheid
  3. Regels accepteren
  4. door de week ook leuke dingen.
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.