Groot Gezin
Pubers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

16. Dochter en nieuwe vriend

We hebben vijf kinderen. Sinds kort heeft onze dochter een relatie met een jongen van 18. Geen probleem zou je denken, echter deze jongen heeft een crimineel verleden en moet deze week weer voor de rechter verschijnen voor een ruzie die hij heeft gehad. Hij zit nog in zijn proeftijd.

Hoe kan je hier het beste mee opgaan?

Reactie voor op de website?

16.1. Reactie op: Zijn wij nu ouderwets

Hallo Petra,

Als uw zoon en zijn vriendin zo graag iedere dag bij elkaar willen zijn (wat ik me goed kan voorstellen, ben zelf ook jong geweest), dan zouden ze iets voor zichzelf moeten gaan zoeken. Laat u door niemand wijsmaken dat u de regels niet meer kunt veranderen omdat u het in eerste instantie hebt toegestaan, waarschijnlijk is dit gedrag van hun er langzamerhand ingeslopen, maar dat betekent niet dat u het maar moet accepteren.

Maakt hij zich er met een schouderhalen vanaf, blijft hij gewoon met zijn vriendin iedere keer komen om te eten, dan dekt u gewoon de tafel niet meer voor hun beiden.

Reactie voor op de website?

16.2. Mijn dochters vriend

Ik zou eens graag ervaringen met u delen, omdat wij eigenlijk in hetzelfde schuitje zitten. Ook wij hebben met een dochter, die er een hele verkeerde vriend op na houdt. Ik wil hier ook meer over vertellen en of ervaring over uitwisselen, want helaas kan ik u niet zeggen wat in zo'n situatie nu de beste oplossing is. Maar vaak kunnen we ook leren van elkaars fouten. Indien u hierover met mij in contact wilt treden, staat hierboven mijn email nummer.

Groetjes

Reactie voor op de website?

16.3. Blijf praten met je dochter

Ik weet niet hoe lang uw dochter al en relatie heeft met die jongen. Waar heeft ze hem ontmoet? Maakt hij deel uit van een grotere vriedengroep? Deze jongen kan zijn leven natuurlijk beteren maar als ouders heb je toch liever een "schoonzoon' zonder strafblad.

Belangrijk is om je dochter duidelijk te maken dat je wat tegen die jongen hebt omdat je haar geluk het belangrijkste vindt. Denkt zij werkelijk gelukkig te worden met een jongen die vecht? Stel haar vragen over haar toekomst en de rol van die jongen hierin, maar voorkom een veroordelende houding. Dat werkt vaak averechts.

Wil zij werkelijk met hem verder: hoe zit het dan met werk, inkomen, woning, vrienden, kinderen. misschien ziet ze dan indat deze jongen niet bij haar past

Denk je dat je dochter nog positief reageert op het ouderwetse verbieden van omgang met deze knul dan is dat ook een mogelijkheid. Ik wens je wijsheid toe

Jantine

Reactie voor op de website?

16.4. Afkeuren van vriend door ouders

Hoi,

Ik ben 17 jaar en heb vorig jaar ook een vriend gehad die crimineel gedrag heeft vertoond. Ik was me er niet van bewust. Ik was veel te verliefd om het te beseffen. Wat mijn ouders toen hebben gedaan is heel vaak vragen of hij kwam omdat ze hem wel mochten (niet dus). Hij kwam dan eten. Op een gegeven momend heb ik het uitgemaakt omdat mijn ouder hem wel mochten (dacht ik). Het was een relatie van 4 maanden.

Reactie voor op de website?

16.5. Alleen maar hopen

Ik heb alle reacties gelezen en was een beetje stomverbaasd. Ik heb ook een dochter die gaat met een kleine crimineel samen met hem heeft zij nu een dochtertje. Ik heb met haar gepraat, ik heb hem 'geaccepteerd'. Hij heeft bij ons gewoond, alles gedaan wat iedereen mij heeft aangeraden, maar niets heeft geholpen. Nu zit hij weer gevangen en zij woont met haar dochter bij ons want zij is minderjarig en mag niet op haar zelf wonen of wij moeten dat bekostigen en we hebben nog 3 kinderen. Ik wil hier mee zeggen dat veel mensen je gratis advies geven en tot conclusie komt dat je alleen maar mag hopen dat ze haar verstand krijgt en bij hem weg gaat.

Reactie voor op de website?

16.6. Dochter en nieuwe vriend

Mijn dochter is erg veranderd in haar gedrag, ze zegt als ik iets vraag: ik luister niet naar jou, ben nu 18 en bepaal alles zelf. Ze wil vaak niet meer helpen met de afwas, ze gaat gewoon naar boven. Ze gebruikt vaak het woord kankerzooi en als ik er wat van zeg, zegt ze: wat kan mij dat nou schelen. Haar vriend is bij mij in huis te vrij, hij zegt: jij ook wat drinken en pakt gewoon een biertje. Hij woont al op zichzelf en is volgens mijn dochter niet graag bij ons. Ik vind dat hij zich niet aan kan passen, als ik gekookt heb belt mijn dochter op: wij koken wel, stop wat jij gekookt hebt maar in de vriezer. Ik zeg dan: ik kijk wel en eet gewoon wat ik zelf gekookt heb op.

Als zij dan thuis komen, heb ik alles al op en opgeruimd. Maar zij gaan wel koken maar laten alles staan, ze zeggen wel 'we ruimen het straks op', maar gaan weg en ik zit met hun rommel. Als ik tegen haar vriend zeg wil je de asbak legen voor je weg gaat dan zegt hij ja, maar doet het niet. Hij is al boven de 20 en gedraagt zich alsof hij veel ouder is behalve in het verzorgen. Hij laat b.v. ook zijn onderbroek op de douchevloer liggen. Die ligt er 2 dagen later nog als ik hem niet op mijn dochters kamer gooi. En zo kan ik nog tientallen ergenissen over hen beide typen.

vriendelijke groeten Marja

Reactie voor op de website?

16.7. Dochter en nieuwe vriend

Beste Marja,

Stel je eigen grenzen, zeg tegen ze dat jij al gekookt hebt en als dat niet goed is, ze zelf maar wat gaan halen maar er wordt niet meer gekookt. Gooi die slip maar in de pedaalemmer.

Laat de afwas staan, desnoods tot de volgende dag en ruim niets voor haar op. Veel succes.

groetjes Pien

Reactie voor op de website?

16.8. Help!

Hallo, ik ben een jongen van 19 jaar en zit met een probleem! ik heb/had een relatie van ruim een jaar met Eefke! vanaf het begin ging alles goed! wel had ik wat moeite met de hoeveelheid dingen ze met haar moeder deed/doet! maandag sporten dinsdag dan niks maar woensdag en donderdag weer wel! ook komt het regelmatig voor dat ze in de avond bij de vriendin van haar moeder een bakkie gaat doen met haar moeder of shoppen minimaal 1 keer per week! (boodschappen, huishouden enz...) nou zit hier wel aanvast dat dr moeder vroeger ziek is geweest!

Eefke is 21 en wil overal de goedkeuring van van haar moeder! ze houd met BIJNA alles rekening met wat haar moeder wil! nou in het begin ging alles goed en liep het lekker! later na ongeveer 3 kwart jaar begonnen we steeds vaker ruzie te krijgen over van alles en nog wat! (ging telkens nergens over) toen hadden Eefke en ik een gesprek met HAAR moeder!! (net alsof wij die nodig hadden om dingen te bespreken over onze relatie). hierin gaf de moeder aan dat ze vond dat wij elkaar tevaak zagen en dat ze dit niet wilde! vanaf die tijd is het fout gegaan!

de moeder kaart bij een clubje en via via hoorde ze dat ik vroeger op een internaat heb gezeten! (dit klopt ook echter!) ja foutje had ik niet tegen Eefke verteld (naja ben er ook niet trots op en dat is het verleden! ik ben van mening dat je vooruit moet kijken) nou moeder verteld dat aan Eefke en ja jullie raden het al! een hoop gezeur! voordat moeder dit vertelde hadden wij! (naja Eefke al meer besloten dat het niet meer kon) we zagen elkaar wel heel vaak en konden elkaar niet los laten!

later op de verjaardag van MIJN moeder kwamen Eefke en haar moeder (haar en mijn moeder kennen elkaar) op de koffie! Eefke dr moeder zag dat ik Eefke over haar rug kriebelde! haar moeder ging naar huis en vroeg ga je mee (naar Eefke dan) maar nee want wij zouden gaan stappen! vroeg ze loop even mee naar de gang! we hoorden druk praten en de deur erg hard dichtgaan! Eefke kwam met rode ogen terug! dus ik vroeg wat is er aan de hand? naja die moeder had gezegt ja ik ben bang dat je weer met Jurrie verder gaat en als je dat doet maak je ons ongelukkig en doe je ons veel verdriet! naja...... OKE!

na een tijdje kwamen we er wel achter dat we van elkaar hielden en gingen verder! naja Eefke wilde/durfde het niet aan dr ouders te vertellen zo dus een tijdje doorgegaan! maarja ik vind dat niks wat heb je voor een relatie als je er niet eens eerlijk over kan zijn! dus ik heb een beetje lopen aandringen van ja ik wil wel dat je het verteld naja dat heeft ze gedaan!nu 3 weken gelden! super ze zou zich er niet mee bemoeien!

YES eindelijk! niet voor lang! steeds kleine ruzies! (waar ik zelf een groter aandeel in had dan Eefke) (tot mijn spijt want ik hou ontzettend veel van haar!) tot dat vorige week donderdag het barste en er een bom ontplofte! ik heb hele nare dingen gezegd tegen Eefke en kreeg 3 klappen! (terecht of niet!) jammer haar zusje heeft alles gehoord en tegen haar ouders verteld! donderdag alles goed gepraat!(voor zover je dat goed kan praten) vrijdag zou ze komen (in de avond) hapje eten en blijven slapen! heeft ze nog over gesmst! ik bel in de avond rond 7nen nee ik blijf niet slapen! naja oke! ik kom wel langs! oke! wachten wachten enz... nee hoor! heeft haar moeder met haar gepraat belt ze me op terwijl haar moeder naast haar zit en maakt er zeg maar een beetje een einde eraan!

ik kan dit nu zo schrijven omdat ik weet dat dit niet haar beslissing is! verder elkaar wel weer gesproken deze week! blijkt haar moeder gezegt te hebben dat ik haar niet goed behandel! (terwijl ik haar ophaalde en op de fiets naar huis breng als het donker is! als ze het koud heeft mijn jas aan haar geef! kaartje voor bon jovi regel omdat ze het zo leuk vind! haar kriebel over de rug omdat ze dat zo fijn vind!) en heeft ze dingen gezegd zoals dat ze bang is dat ik een keer doorsla en haar wat aandoe! (nou neem van mij aan dat ik dat nooit maar dan ook nooit zou doen!) dat ze met mij geen toekomst heeft en dat ze haar ouders heel veel pijn zou doen als ze met mij verder zou gaan!psychisch stoornis heb ik ook volgens haar moeder!

wij houden heel veel van elkaar! maar ik weet niet meer hoe nu verder en wat en of ik nog wel wat kan doen! ik zou het dan ook heel fijn vinden als ik er met iemand over kon praten vandaar deze mail/brief! ik hoop op reacties! negatief of positief op mij! (leren kunnen we altijd )

groetjes Jurrie

Reactie voor op de website?

16.9. Reactie op: blijf praten met je dochter

hey,

Toen ik 17 was, had ik een relatie met een jongen die in een open instelling was geplaatst wegens crimineel gedrag. Als ouder is het het best om zo weinig mogelijk te veroordelen, dat werkt enkel averechts.

Open communicatie (een verliefde puber vertelt al snel veel) is het allerbelangrijkst en inderdaad, vragen over haar toekomst en zijn rol hierin zullen volgens mij haar ogen wel openen...

Zelf voelde ik me zeer schuldig om wat ik mijn ouders aandeed, ik hoop dat uw dochter dat ook snel inziet

veel succes ermee! stephanie

Reactie voor op de website?

16.10. Hoe oud moet je zijn om bij je vriend te mogen slapen?

Hallo allemaal!

ik ben een meisje van 16 jaar en heb volgende week 4 maanden met mijn vriend. We mogen nog steeds niet bij elkaar slapen. Ik wou wel eens weten wat andere ouders hiervan vinden. Ik hoop snel een reactie terug te krijgen.

Reactie voor op de website?

16.11. Dochter en nieuwe vriend

Mijn dochter heeft sinds 8 maanden een vriend. Ik kende hem al en zag hem daarvoor al niet zitten. Ik heb het maar aangekeken omdat ik dacht dat het toch zo over zou zijn. Als ik er iets van zou zeggen, zou ze er nog veel harder naar toe lopen en dat wilde ik vermijden.

In die 8 maanden is mijn dochter heel erg ten nadele veranderd. Ze is normaal niet op haar mondje gevallen, maar ze zit er helemaal onder bij hem. Hij blaft haar aan alle kanten af en zij zegt alleen maar schatje hier en schatje daar. Vanaf dag 1 slapen ze al bij mekaar en de laatste maanden heeft hij zich gewoon bij mij in huis ingenesteld. Er wordt niks gevraagd en ik had niks meer in mijn eigen huis te vertellen, want die 2 waren de baas (dachten ze dan).

Tot ik het vorige week beu was en zei dat hij maar weer eens naar huis moest gaan. Hij had nu wel lang genoeg bij ons "gelogeerd". Toen ging dochterlief over de rooie en gilde meteen dat ze bij haar vader ging wonen. Dus die heeft haar spullen gepakt en die staan nu op haar kamer.

Bij haar vader heeft ze hele strenge regels en die zegt dat ze zo wel weer thuis is. Tja, diezelfde regels gaan nu ook bij mij gelden als mevrouw denkt thuis te blijven. En die vriend van haar komt er bij mij niet meer in. Ze kan terug komen op MIJN voorwaarden. Ik heb nog meer kinderen waar ik aan moet denken en ik werk fulltime. Ik heb er geen zin in om het hele gezin te laten lijden onder de puberale streken van mijn dochter.

Nu moet ik maar afwachten hoe het verder gaat. Of ze komt haar spullen halen en gaat naar haar vader, of ze komt naar huis en leeft volgens mijn regels. De tijd zal het leren.

Reactie voor op de website?

16.12. Help

Hallo, mijn dochter is 16 jaar en heeft een vriend van 24. In het begin wilden we niet dat zij met zo een ouder jongen omging, maar opeens liep ze weg en stond ze met hem aan de deur. Nou schrikken! We waren er niet mee eens, maar wat wil je verbieden? Gaat dus ook niet, anders lopen ze weg. We hebben hem dus toegelaten in ons gezin en dat ging een tijd vrij goed.

Maar toen ging het mis, ze hadden veel ruzie. Ik en mijn man zaten er altijd tussen. Wij zagen dat onze dochter heel veel verdriet had. Die jongen die drinkt nog al geregeld, en gaat veel naar de kroegen. Hij zit veel in een vereniging, dus doet best veel. Mijn dochter kan er niet zo goed mee omgaan. Ik merk ook dat hij heel erg agressief is, dat maak me angstig.

Het is een tijdje uit geweest, gelukkig. Maar toen is het weer aan gegaan. We waren weer erin, we hebben niets te willen, maar hij kwam dus weer. Maar wat nu het ergst is, mijn dochter is mijn dochter niet meer. Als hij erbij is, wil ze niets met ons te maken hebben. Ze wil ook niet samen met haar vriend bij ons zitten of eten. Ze zijn altijd bij hem en ze komt nooit thuis met hem. En als ze hier is, zijn ze boven.

Het doet me heel erg verdriet, want als hij er niet is doet ze leuk. Ik weet niet of dat normaal is. Maar we kunnen ook niet met haar praten, want dan zegt ze "het is leuker bij hem dan hier". Nou dat moet je maar gezegd krijgen. Wat doen we toch verkeerd? We doen alles voor de kinderen. Wie weet of dit normaal is en heeft raad voor ons?

groetjes Jolanda

Reactie voor op de website?

16.13. Weinig hulp


Onze dochter van 18 jaar is "verliefd" op een jongen van 20 jaar, die jongen heeft al veel op zijn kerfstok. Onder andere verkrachting, aanranding, mishandeling, overvallen, joyriding, diefstal etc. etc.
Hij zit nu in een inrichting waar hij in het weekend naar huis mag.Hij is bepaald niet knap te noemen hij heeft o.a. een zwart/groen gebit en hij is oliedom, hij heeft op de BLO (bijzonder laag onderwijs)gezeten niet afgemaakt omdat hij losse handjes had en nu nog heeft!

Helaas is het zo dat onze dochter verliefd op hem is, wat we echter zeer betwijfelen. Want wij hebben het idee dat ze onder dwang staat op een of andere manier, ze laat natuurlijk niet het achterste van haar tong zien. Ze eet zeer slecht als ze contact met hem heeft gehad en ze wil het huis uit om met hem samen een kind te krijgen. Jeugdzorg etc. kunnen niets doen omdat ze 18 jaar is.("volwassen"?)

Reactie voor op de website?

16.14. Grenzen aangeven

Reactie op Dochter en nieuwe vriend

Hallo,

Even een reactie op Marja haar verhaal. Bij mij precies hetzelfde, eerst alleen in het weekend blijven slapen,werd al snel ook door de week,en een enorme rommel overal.

Ik woon in een klein huis, flatje en ben zeer gesteld op mijn privacy. Al snel was die jongen er ook als mijn dochter er niet was. 's Morgens lag hij nog op bed als mijn kinderen al naar school toe waren.

De hele dag een beetje achter de computer en op de bank hangen.

Gisteren duidelijk gemaakt dat hij welkom is, maar alleen 's avonds na het eten, ook niet meer blijven slapen. Je hebt er op den duur een kostganger bij.

Duidelijk je grenzen stellen, en als ze niet willen luisteren,alles afkappen, moeten ze maar zorgen dat ze snel een eigen huisje krijgen kunnen ze doen en laten wat ze willen! Moesten wij vroeger ook!

Groetjes, Brenda

Reactie voor op de website?

16.15. Dochter en nieuwe vriend

Mijn dochter wordt 17 jaar en heeft sinds 10 maanden een vriend die mede hierdoor haar gedrag heeft veranderd. Van een vrolijke meid naar een meid die niks meer doet. Hangt de hele dag in bed, komt alleen uit als hij klaar is met werken. Kwam hier eerst ook over de vloer, maar hij lokte ruzie uit, dus mocht hier niet meer binnen. Hij rookt en drinkt niet, maar hij heeft gezorgd dat ze geen vriendinnen meer heeft, dat ze dikke kleren aan moest doen.

Hij is van de 1-ste generatie Turken, dus ze mag bijna niks meer of het is ruzie. Hij daarentegen doet alles, ook wat niet door de beugel kan. Zij ging eerst naar school en sinds een half jaar niet meer. Doet ze thuisonderwijs, maar ook dat keurt hij af, want hij heeft zoiets van: school dat heb je straks toch niet nodig. Hij keurt alles af, verlangt dat ze Turks praat. Ze rent achter hem aan, ze is gestopt met roken voor hem. En ze hebben veel ruzie.

Als ik aan de andere kant van Belgie zou wonen is het uit. De jongen moet ons niet en probeert ook mijn andere zoontje om te kopen met allerlei cadeautjes of hem Turks te leren. Daar hebben we wel wat van gezegd. Mijn dochter, tja ze doet niks in huis. Dus ook wij doen al lang haar kamer niet meer, ze is verdorie bijna 17 jaar. Ze was eerst een gezellige meid met veel vriendinnen en nu is ze altijd thuis binnen en mag niks van haar vriend, die overigens niet bij ons inwoont. Als ze met ons naar buiten gaat keurt hij het 9 van de 10 keren af. Heeft het over Turkije hier en daar, en hem al gezegt dat we dus Belgie wonen en zij dus Nederlands opgevoed is. Ze eet zelfs wat hij eet, dus varkensvlees eet ze al 10 maanden niet meer, alles wat hij verlangt doet ze. Tja,... en wij zien haar zo veranderen. Vriendinnen van haar vragen wat ze gedaan hebben, maar hij de vriend wil het gewoon niet. Ik wil zo graag mijn ouwe meisje terug, maar of dat lukt pffffffffff

Annastasia

Reactie voor op de website?

16.16. Kan ik mijn dochter haar relatie verbieden

Sinds mei 2010 heeft mijn dochter van 17 jaar een relatie met een jongen van 21 jaar. In het begin vonden mijn man en ik het een aardige jongen, maar zo langzamerhand zijn wij toch steeds meer en meer aan zijn gedrag gaan ergeren. In bijzijn van ons gezin is hij continue met zijn mobiel bezig, is erg klef (in ons bijzijn) naar mijn dochter toe (terwijl zij hem steeds van hem afduwt), eet als een boer, bedankt ons niet voor het eten bij het weggaan en heeft niet eens het fatsoen om ons gedag te zeggen, Dit is een paar maal gebeurd.

Ik heb het hier ook met onze dochter over gehad, maar natuurlijk neemt zij het voor hem op (slechte jeugd, en dat het helemaal niet de bedoeling is etc.) Hij is nog een paar keer bij ons thuis geweest, maar we hadden echt de indruk dat hij zich niet bij ons thuis voelde. Ineens kwam hij niet meer bij ons thuis, maar wachtte in zijn auto tot onze dochter naar buiten kwam.

Ik zie het zo, hij moet ons niet en wil onze dochter voor zichzelf hebben. Het is natuurlijk jammer voor hem dat wij daarbij horen. Wij hebben tegen onze dochter gezegd, dat als haar vriend niet meer bij ons binnen wil komen, hij idd maar buiten moet wachten en bij ons niet meer welkom is. Wij hebben haar verteld dat door deze reactie van haar vriend hij het aan zichzelf te danken heeft.

Sinds mijn dochter met deze jongen omgaat, is haar gedrag in een negatieve spiraal terecht gekomen en hebben wij vaak ruzie. Ze liegt over bepaalde dingen en verdraait deze dus, maakt elke avond/ 's nachts ruzie met haar vriend. Heeft daardoor gigantische telefoonrekeningen,ze slaapt slecht, ziet er uit als een vaatdoek. Ze sluit zich af voor haar vrienden en ziet alleen hem maar. Nu heeft ze dus ook geen vrienden meer, want die vonden hem volgens haar zeggen arrogant en een bal.

We hebben haar ook duidelijk gemaakt dat hij niet de enige jongen is op deze aardbol en dat ze ook dingen voor zich zelf moet doen. Ik zie het met lede ogen aan dat mijn dochter er onder door gaat. Ze is op deze manier niet echt gelukkig, ze zegt dat ze samen gelukkig zijn als ze samen zijn.

Van de week begon ze te dreigen: als het zo door gaat dan zijn jullie mij kwijt. Nou zei mijn man dan kan je nu vertrekken als het je hier niet bevalt en wel direct, want die laat zich echt niet voor het blok zetten. Ze bond vrijwel direct in. Met de woorden "ja maar dat bedoel ik niet, etc". Maar wat moeten we nu? Moet ik hem dan de hemel in prijzen in de hoop dat hij zelf van het toneel verdwijnt of kan ik echt deze relatie verbieden omdat het haar geen goed doet. Als ik zie dat ze happy is en ze fleurt er helemaal van op dan kan ik hem accepteren.

Maar moet ik dan nu met lede ogen aanzien hoe ons kind wat eens een sprankelend en spontaan iemand was nu veranderd is in een naar wezen en daardoor depressief, onhandelbaar is geworden. (puberteit zal er ook wel mee te maken hebben) Of zeg ik: "voor jou goed doen stop je maar met deze relatie, oftewel ik verbied het je." Haar probleem is dat ze bang is dat ze ooit moet kiezen tussen ons en haar vriend. We laten ook duidelijk blijken en dat zeggen we dan ook, dat we van haar houden en dat we altijd voor haar klaarstaan, wat er ook gebeurd en mocht ze weggaan dat ze altijd naar huis kan komen.

Ja misschien hebben andere ouders dit meegemaakt en is dit misschien tijdelijk?

Reactie voor op de website?

16.17. 15.16

Hoi, Pfff wat een verhaal zeg. Helaas heb ik geen oplossing want ook ik zit met hetzelfde probleem.

Mijn dochter van 15 heeft sinds een half jaar verkering met een jongen van bijna 18. In het begin niks aan de hand, leuke jongen kwam hier regelmatig over de vloer. Ze zitten bij elkaar op school, niet in dezelfde klas, ze zien elkaar daar ook.

Na een maand of 3,5 gebeurde het op een dag dat hij 'per ongeluk' in slaap was gevallen bij mijn dochter in bed. Vanaf die dag sliep hij regelmatig hier in de weekenden. Omdat ze meer hier waren als bij hem thuis, voelde hij zich al snel prima thuis hier. Na een paar weken begon hij zich al met kleine dingen te bemoeien, de shampoo die ik kocht was niet geweldig hij gebruikte altijd andere!!! Mijn ogen waren toen nog niet open denk ik want ik heb er toen niks mee gedaan.

Kort daarna sliep mijn dochter een nachtje bij in bed, ze deed vreemd en toen ik haar vroeg wat er was zei ze tja haar vriend deed zo raar en ze begon te huilen. Omdat ze nog maar 15 is heb ik haar mobiel gepakt en de app gelezen. Ik ben me echt dood geschrokken..... Die jongen praatte zo slecht over mij en wou mij gaan voorschrijven hoe ik me moet gedragen. Ik wil hier niet teveel over uitweiden maar geloof me het ging overal over, van geld zaken tot hoe ik met mijn dochter omga.

Daarna was ik wel z'n beetje klaar met het vriendje van mijn dochter, (we waren ook nog op vakantie geweest, hij was mee en ik betaalde de helft van de vakantie... omdat mijn moeder er iets van zei kon er een klein bedankje van af) en hij met ons. Het liep hier op tot erge ruzies en een veel strenger beleid. Niet meer slapen (ik hoef hier namelijk geen jongen die zo over mij praat) en de invloed van hem vind ik slecht voor mijn dochter dus daar ook niet meer slapen.

Ze steigert hier enorm van en door haar grote mond en dwarse gedrag was ik de wanhoop nabij. Ik heb nu haar vader (ex) erbij gehaald en we hebben met haar een heel strak schema opgesteld van regels (verschrikkelijk want ik hou er niet van om zo met haar om te gaan maar ze laat me geen keus).

Ze mag nu nog 1 avond in de week weg tot 22.00 uur (de andere week kan er iemand hier komen)
in de weekenden vrijdag en zaterdag mag ze afspreken tot 24.00 uur (1 avond weg, 1 avond hier)
zondag overdag mag ze weg
1.5 uur per dag huiswerk (i.v.m. slechte schoolprestaties en examen)
na school laten weten waar je bent (niet iedere dag naar vriend)
Door de week 22.00 uur naar bed tot half elf op foon
niet meer slapen bij vriend en vriend niet hier

Ze probeert nu steeds elke middag met hem af te spreken, echt verschrikkelijk. S'avonds gaat ze om negen uur boos in bed liggen. De code op haar foon heeft ze veranderd (geen vertrouwen meer denk ik) Die vriend wil hier niet komen (gelukkig) maar dit beperkt haar wel hem te zien. De ene week mag ze namelijk weg de andere mag er iemand hier komen.

Nu stookt hij haar op tegen mij, zegt wat ze moet doen. Ze heeft toegegeven dat de code van hem op haar foon verandert moest worden. Ze eet hem met alles uit de hand. Hij praat mij slecht en zij zegt hier niks van (dat doet me zoveel pijn) Op dit moment plaatst ze hem op een voetstuk....

Hoe krijg ik haar weer terug???? Hoe kom ik van hem af???

Reactie voor op de website?

16.18. Dochter en nieuwe vriend

Reactie op Dochter en nieuwe vriend

Beste Marja,

Ik ben zelf een meid van 16 jaar oud en ik herken het gedrag van u dochter heel erg goed. Ik ben zelf momenteel ook zo. Het kan zijn dat u denkt dat het door de invloed van dr vriend is maar, het is zijzelf die zich zo gedraagt. Zij wil wel stoer doen voor haar vriend. Maar zij is zelf verantwoordelijk voor haar gedrag. Ze wil niet dat zij beperkt wordt in haar doen. En het kan zo zijn dat zij nu momenteel met haar vriend zich wel zo voelt. Ik zou haar even tijd gunnen. Daarnaast iets strengere regels opstellen, zoals zelf schoonmaken en hun was bij houden. Ook consequenties laten merken als zij deze niet nakomen. Dit hielp erg bij mij tenminste,

Maria

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Dochter en nieuwe vriend

 1. Reactie op: Zijn wij nu ouderwets
 2. Mijn dochters vriend
 3. Blijf praten met je dochter
 4. Afkeuren van vriend door ouders
 5. Alleen maar hopen
 6. Dochter en nieuwe vriend
 7. Dochter en nieuwe vriend
 8. Help!
 9. Reactie op: blijf praten met je dochter
 10. Hoe oud moet je zijn om bij je vriend te mogen slapen?
 11. Dochter en nieuwe vriend
 12. Help
 13. Weinig hulp
 14. Grenzen aangeven
 15. Dochter en nieuwe vriend
 16. Kan ik mijn dochter haar relatie verbieden
 17. 15.16
 18. Dochter en nieuwe vriend

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.