Groot Gezin
Pubers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

6. Wie kan me helpen:(

Hallo,

Afgelopen zomervakantie ging ik naar mijn eigen land op vakantie. Ik heb daar een jongen leren kennen. Ik was egt helemaal verliefd op hem en hij ook op mij. Ik had hem ook verteld dat ik terug moet gaan weer naar nl. Hij wist wel dat ik uit Nederland kwam. We hadden elkaar beloofd waneer ik terug naar mijn land zou weer gaan voor vakantie, dat ik hem dan mee zou nemen naar nl om te verloven.

Maar ik heb nu echt een hele erg spijt en heb echt een fout gemaakt. Want kijk, wat ik niet beseft had is dat jongens uit mijn land, de meesten, dan graag naar Nederland willen komen wonen. En wat ik nog meer besefte was dat hij jonger dan mij is, en dat hij niet echt weet wat hij wil. En hij wil alles heel snel. Dus we hadden een belofte gemaakt dat ik hem nooit zou verlaten.

Maar op dit moment voel ik echt niks meer voor hem, en ik denk ook dat hij aleen met mij wilt trouwen alleen om naar nl te komen. Mijn gevoelens voor hem zijn ook echt helemaal weg, en wat mij het erg pijn doet is dat hij mij niet met rust laat.

Hij stuurde me mail dat hij mij problemen zal bezorgen. Want als mijn ouders dit weten, of als ze weten dat wij wat gehad hebben. Hij zal me vermoorden of ik zou wel moeten met hem trouwen. Maar ik wil het niet en dat doet me erg pijn. Ik heb het nummer van de mobiel van mijn vader aan hem gegeven. Dus nu belt hij constant. Maar hij zegt niks aan de telefoon, en legt weer neer. Mijn vader zei tegen me wie er steeds belt, en aan wie ik allemaal zijn nummer heb gegeven.

Ik ben bang dat hij aan de tel tegen mijn vader gaat praten, en dat hij het gaat vertellen. Hij blijft mij gwn via email en telefoon stalken. Ik had hem ook duidelijk gemaakt dat het toch niks zal worden.

Wie kan mij helpen of wie kan mij een advies geven wat ik nu moet doen. Of wat zal ik tegen hem zeggen zodat hij mij met rust kan laten. Ik durf zelf niet meer naar mijn land te gaan, ben bang dat hij mij wat aan zal doen. En ik had hem nooit pijn willen doen, maar had niet van hem verw8 dat hij dit bij mij zou doen:( Dus het enige was dat hij alleen om Nederland wou komen:(

Hopeloos

6.1. Schakel je ouders in

Hopeloos, schakel bij dit probleem meteen je ouders in. Als je vader hem een paar keer goed afpoeiert is het zo afgelopen, echt waar. Als hij ineens voor je deur staat krijgen je ouders het ook te weten, en vooral niet met hem in gesprek gaan via de telefoon.

Sterkte, Els moeder van 3 grote dochters.

6.2. Je bent nederlands

Lieve hopeloos,

Ik begrijp dat het in jullie cultuur zo is dat je nu met die jongen moet trouwen, of dat je de familie beledigd hebt. Je hebt waarschijnlijk sex met die jongen gehad. Maar je leeft in nl, daar werkt het iets anders. Kun je misschien op school iemand in vertrouwen nemen een lieve lerares, die weet misschien wel waar je hulp kunt zoeken. Of kan het misschien aan je ouders uitleggen. Probeer niet zo bang van die jongen te zijn hij is niet hier, en kan niet bij je. Neem een ander email adres. Kop op, je hebt vast nederlandse vrienden die helpen je wel. Zoek in ieder geval hulp, er zijn genoeg instanties die je kunnen helpen, zoek op het internet, bij de huisarts kun je denk ik ook terecht. Die heeft vast adressen voor je. Het probleem is in ieder geval de cultuur, en niet die jongen die zit ver weg.

Liefs en sterkte Ida

6.3. Hopeloos: bekijk het nuchter

Beste hopeloos,

Zoals ik uit jouw verhaal kan opmaken is je ex- vriendje alleen uit op een verblijfsvergunning. Omdat hij weet dat misschien op het gebied van communicatie met je ouders betreft de liefde niet goed zit, ziet hij dit als een zwak punt om jouw dat te laten doen wat hij wil. Maar zoals de andere reacties het al vertellen, moet je alles tegen je ouders zeggen. Datgene wat hij dacht wat een zwakte was bij jouw blijkt nu een van de sterkste eigenschappen te zijn.

En als ik het nuchter zou bekijken zou ik liever de waarheid tegen mijn ouders zeggen en misschien ruzie met mijn ouders krijgen over dit onderwerp dan de rest van je leven, je leven delen met iemand waar jij ongelukkig mee bent. Met ruzie kun je leven, met een ongelukkig leven niet.

Sterkte meid, Monica

6.4. Lieve Hopeloos,

Denk je niet dat je ouders het toch zouden willen weten dat je ergens mee zit? Ik zou het als moeder echt willen weten en er alles aan doen om te helpen. Denk niet te snel dat het aan jou ligt, dat het jou schuld is of dat je iets vreselijk fouts hebt gedaan.

Durf je niet naar je vader ga dan naar je moeder. Een oom, tante, nicht, neef, buurvrouw of wat dan ook als je er alleen niet uitkomt vraag hulp om het aan je ouders te vertellen. Ik zou het als moeder graag willen weten en ik denk dat de meeste ouders er zo over denken. Die emailtjes van hem kun je misschien beter blokkeren, zo bij de junkmail op de afvalhoop.

Veel sterkte

6.5. Hey hopeloos

Hey hopeloos,

Ik heb zo iets ook gehad. Probeer eerst iemand te vinden die je vertrouwt, waar je het eerlijk aan kan vertellen. Als diegene jou niet kan helpen, kan je beter gewoon tegen je ouders zeggen dat HIJ denkt dat het wat was tussen jullie. Maar dat jij er helemaal niks mee te maken hebt. Gewoon dat HIJ doorslaat. Dat je wel is met hem hebt gepraat, maar dat hij meteen meer denkt.

Als hij dan zegt tegen je pa dat je sex met hem hebt gehad, ontken je het gewoon. Als je kan zeggen tegen je ouders dat je iets met hem hebt gehad, sex, dan zou ik dat wel gewoon doen. Maar als dat niet kan, zoals in mijn geval dan zeg je maar dat hij liegt. Want in mijn land zijn er genoeg jongens die daarover liegen. Alleen maar om in Nederland te komen. Je vader zal je beschermen en jij maakt die fout nooit meer geloof me!

X

6.6. Hoi hopeloos

Ik kan me heel goed voorstellen dat je bang bent om het tegen je ouders te vertellen maar hoe langer je wacht hoe moeilijker de situatie wordt. Vertel gewoon eerlijk (en je hoeft echt niet in details te treden) aan je ouders wat er gaande is en vertel er ook eerlijk bij dat je een best bang bent voor hun reactie en dat je daarom gewacht hebt met vertellen en dat het je spijt dat je er niet eerder mee gekomen bent. Ze zullen heus wel een beetje boos worden maar geloof me dat gaat ook wel weer over. Deze situatie maakt je alleen maar ongelukkiger en dat willen je ouders ook niet, toch!?!

Heel veel sterkte ik weet zeker dat je ouders snel een einde maken aan die streken van die jongen.

Liefs Daisy

6.7. Aan hopeloos

Heey meis,

Wat zul je het moeilijk hebben gehad toen je al die mail had gehad.

Als ouder vind je het fijn als je kind zn problemen voorlegt. Als ouder wil je je kind graag helpen... maar ook steunen.

Wees open en eerlijk, ga niet liegen maar vertel wat er aan de hand is. Elk kind , (en ook volwassenen) maken "fouten"

Ik wens je veel succes,

Een moeder

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Wie kan me helpen:(

  1. Schakel je ouders in
  2. Je bent nederlands
  3. Hopeloos: bekijk het nuchter
  4. Lieve Hopeloos,
  5. Hey hopeloos
  6. Hoi hopeloos
  7. Aan hopeloos
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.