Groot Gezin
Pubers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

31. Alcohol

Mijn oudste zoon van 15 zit op voetbal. Nu is het al een paar keer gebeurd dat na afloop van een wedstrijd de leider op bier tracteerde. Gelukkig lust mijn zoon het niet, maar hij is wel de enige die het weigerde. Ik ben hier boos over want ik vind het niet juist om jongens van pas 15 jaar bier te schenken buiten medeweten van de ouders. Bovendien vertelde deze leider racistische moppen, iets waar ik beslist niet om kan lachen.

Ik heb dit met het jeugdbestuur besproken, maar nadien is het nog vaker gebeurd dat ze bier kregen en over die moppen begrepen ze al helemaal niet waar ik zo moeilijk over deed. Blijkbaar vinden de andere ouders het geen probleem dat hun zoons al bier drinken, zelfs midden op de dag, ben ik nou zo ouderwets?

Ik vind 15 jaar gewoon te jong, en als ze al bier willen, dan liefst gewoon thuis waar wij bij zijn. Andere jongens krijgen het al van hun ouders, of gaan zelfs al naar het cafe. Ik ben blij dat mijn zoon als enige dan toch gewoon prik durft te nemen, al vinden ze hem dan een watje, hij lust het gewoon niet.

Het gaat mij vooral om het voorbeeld dat zo'n leider stelt. Moet dit nou tegenwoordig allemaal zo? Met werkweken op middelbare scholen schijnt het ook al zo'n probleem te zijn. Ouders zijn ertegen, leraren beweren dat het niet te voorkomen is...... sorry hoor, maar dan gaat mijn zoon gewoon niet mee!

Wat is nou de beste manier om kinderen te leren met alcohol om te gaan?

Zie verder de discussie rond dit onderwerp op de Generatiebrug.

31.1. Alcoholbezit

Gelezen op Teletekst:
    De Tweede Kamer steunt het plan van het kabinet om alcoholbezit onder 16 jaar strafbaar te stellen. Het voorstel is wel aangepast. Er was veel discussie in de Kamer wie precies wanneer moet worden gestraft.

    Een meerderheid heeft nu uitgesproken dat jongeren onder de 16 jaar die op straat drank bij zich hebben, worden gestraft. Als in een café iemand onder de 16 wordt betrapt met alcohol, is zowel het kind als de kroegbaas strafbaar.

    Bij verkoop van drank aan een kind in supermarkten en slijterijen wordt alleen de ondernemer aangepakt.


Alcohol

  1. Alcoholbezit
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.