Groot Gezin
Pubers
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

2. Crisis bij weglopen

Graag wil ik weten waar ik advies kan krijgen over een weggelopen kind. Ze wordt dit jaar 18 en komt niet meer thuis. Wel weten we waar ze is. Ze is bij haar vriend in Nederland (geen loverboy). Deze vriend heeft grote invloed op haar. Ze gaat in Belgie naar school en verblijft dan op het internaat. In het weekend en in de vakantie is ze weer bij haar vriend.

Wat kan je als ouder doen?? Waar kan je terecht? Hoe gaat het verder met de verantwoordelijkheid, de finaciele en juridische zaken? Hoop op een spoedig antwoord.

Groet

2.1. Weggelopen

Hallo ben een moeder van 7 kids. Nu is de oudste weggelopen om haar vriend. Haar vriend deugt van geen kanten. We weten ongeveer waar ze zit. Die vriend van haar is heel jaloers, het lijkt wel of ze gehersenspoeld is. We hebben geen gegevens van hem.

Verder, vorige week kreeg ik te horen dat ze kinderen willen. Maar ze is nog maar 17. Dus ze zijn er mee bezig. Hij werkt niet en zij ook niet. Mag niet van hem.

Hoop snel wat van u te horen.

een radelooze moeder

2.2. Crisis bij weglopen?

Beste ouder,

U weet waar ze is, weet bij wie ze is, ze gaat gewoon netjes naar school. Wat is nu de vraag?

Financieel bent u in ieder geval tot haar 18e verantwoordelijk. Is dat het punt?

Yona

2.3. Een moeder met verdriet

Mijn meisje van nu 15 heeft al meer dan een jaar verkering met een 25jarige man. Heel hulpverleningsland is erbij gekomen, zelfs de zedenpolitie, maar iedereen vond dat ik mijn dochter daarin moest vrijlaten en haar loslaten want ze is zo volwassen voor haar leeftijd.

Een tijdlang is hij bij ons 1x in de week thuis geweest, altijd verhalen over al zijn ziektes, problemen met zijn ouders en dat hij bij ons de rust vond die hij nodig had. Hij wil niet werken, zijn moeder verwent hem rot en ook mijn dochter. Het laaste jaar wil zij ook niet meer thuis zijn, wij zien haar bijna nooit meer. Ik heb hem zovele keren gevraagd of mijn dochter wat meer thuis mocht zijn want ze is nog zo jong. Hij en zijn moeder hielden haar helemaal van ons weg. De laaste keer toen hij hier was heb ik gevraagd naar het waarom, en hij reageerde zo heftig dat ik hem de deur openhield en gezegd dat hij hier nooit meer welkom was. Hij liegt en manipuleert alles en iedereen.

Nu zien wij onze dochter bijna niet meer, zij is niet meer dat meisje van weleer dat zoveel van me hield. Het DOET PIJN. Hoe komt het dat een meisje van 15 niet naar haar ouders luistert?

2.4. Aan de verdrietige moeder

Echt verschrikkelijk voor je. Ik heb zelf ook een dochter van 15 en moet er niet aan denken, dat mij dat zou gebeuren. Het lijkt me ook vreselijk om zo'n man in huis te hebben en alles maar te moeten accepteren.

Volgens mij is accepteren wel het enige wat je kunt doen, ook al draait je maag erbij om. Je excuses aanbieden, ook al is dit geheel onterecht. Alleen om je dochter weer te kunnen zien. In de hoop, dat ze wijs genoeg wordt om de situatie in te zien en met hem te breken. Je denkt toch echt niet , dat zij heel haar leven bij hem blijft? Het is een kwestie van tijd.

Ik werk al jaren met pubers (ik geef les). Soms is het heel succesvol om pubers overdreven te complimenteren. Ze op een voetstuk te plaatsen. Ze gaan zich dan geweldig voelen en harder werken. Je moet het wel op de juiste manier doen en hem er niet bij betrekken. Enkel gericht op haar.

Misschien gaat ze zich dan wel te goed voelen voor hem.

2.5. Melden

Ik heb een vraag! Hebben tijdelijk een kleinzoon in huis van 15 jaar. In het weekend gaat hij naar zijn voetbalvrienden, wat prima is. Maar presteert het nu tot 2x toe om de hele nacht niet thuis te komen zonder dat we weten waar hij dan slaapt en zonder het ons te melden. Hebben daar erg veel moeite mee. Hoe moeten we dit oplossen? Willen graag dat hij ons meldt dat hij dan niet thuis komt om te slapen. Maken ons erg ongerust als hij niet op komt dagen. Dit was al wel met hem besproken, maar toch gebeurt het dan weer.

Pieternel

2.6. weggelopenweggelopen

Wil reageren op de moeder met 7 kids waarvan er 1 is weggelopen. Fijn dat ze weet waar haar dochter zich bevindt, alleen gaat het verdriet en de bezorgdheid die je hebt niet weg. Wat onderhoudsplicht betreft, hoeft dit niet in te houden dat het alleen om geld gaat. Kleding, schoeisel, voedsel of andere dingen die een mens nodig heeft om te kunnen leven behoren hier ook onder. This dus waarvoor je kiest. Daarbij, stuur je geld, kom dan iets overeen per mail. Het is al goed dat ze laat zien waar het geld naar toe is gegaan, als je dus financiele bijdrage levert. Doet zij/hij dit niet, dan stopt daarop de financiele bijdrage. Een fotootje doorsturen van rekeningen is een kleine moeite. Ik weet waarover ik praat, en dit advies kreeg ik van een advocaat Wens iedereen heel veel sterkte en wijsheid toe....

Amj Rubriek: pubers - Discussie: 040109

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Crisis bij weglopen

  1. Weggelopen
  2. Crisis bij weglopen?
  3. Een moeder met verdriet
  4. Aan de verdrietige moeder
  5. Melden
  6. weggelopenweggelopen
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.