Groot Gezin
Maatschappij
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

87. Iedereen mag meedoen!

Meer weten over Wmo?

Op 1 januari 2007 komt er een nieuwe wet; de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het doel van de Wmo is dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. De Wmo regelt ondersteuning voor mensen die hulp nodig hebben en stimuleert onderlinge betrokkenheid in buurten en wijken. Op www.info-wmo.nl staan voorbeelden van hoe de Wmo straks werkt. De website geeft meer uitleg over wat de Wmo is, wat die voor u kan betekenen en waar u terecht kunt.

De gemeenten gaan deze wet uitvoeren. Elke gemeente legt daarbij haar eigen accenten. Hieronder leest u enkele voorbeelden.

Hoe kan een gemeente mensen met een beperking ondersteunen?

 1. Huishoudelijke verzorging: uw gemeente gaat het regelen!

  Door de invoering van de Wmo zijn gemeenten vanaf 1 januari 2007 verantwoordelijk voor de uitvoering van de hulp in de huishouding. Lees meer over de nieuwe taak van de gemeenten: Huishoudelijke verzorging: uw gemeente gaat het regelen

 2. Breda haalt mensen uit hun hokjes

  Waarom krijgt een oudere hulp van een seniorenorganisatie? Waarom krijgt iemand met een handicap hulp van een gehandicaptenorganisatie? Breda maakt een einde aan het 'hokjesdenken'. In Breda gaat het om welke hulp u nodig hebt en niet tot welke groep u behoort. Lees meer over de aanpak van Breda op de website Info-Wmo.nl: Breda haalt mensen uit hun hokjes.

Hoe ondersteunt de Wmo de onderlinge betrokkenheid in de maatschappij?
 1. Op zoek naar de allochtone vrijwilliger

  Wat is het geheim van migrantenorganisaties? Hoe weten zij allochtonen wel te vinden én aan zich te binden? Lees meer over hoe maatschappelijke organisaties alle Nederlanders kunnen betrekken bij hun activiteiten. http://www.info-wmo.nl/informatie-over-de-wmo/nieuws/de-Wmo-en/allochtone+vrijwilligers/default.htm Op zoek naar de allochtone vrijwilliger .

 2. Verslaafden en ex-verslaafden houden Zaandam schoon

  In Zaandam trekken elke ochtend schoonmaakploegen door de achterstandsbuurten. Het zijn verslaafden en ex-verslaafden die de colablikjes en plastic zakken en het onkruid van de stoep weghalen. Lees meer over de aanpak van Zaandam: Verslaafden en ex-verslaafden houden Zaandam schoon.

  Met vriendelijke groet,
  Rutger Rog
  Politiek Online namens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  87.1. WMO, heffingskorting, iedereen mag meedoen?

  Met alle respect, maar lees ik dit nu goed of niet? De onbetaald werkende moeder verliest dus haar heffingskorting als het CDA haar zin krijgt, en wordt in de nieuwe wet WMO vrolijk aan het onbetaald vrijwilligerswerk gezet? Oke, dat staat er niet letterlijk, maar is wel de strekking. Ik kan het niet meer volgen...

  U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

  Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

  Uw naam:
  Uw e-mail adres:
  Titel van uw bijdrage:

  Uw reactie:

  Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Iedereen mag meedoen!

 1. WMO, heffingskorting, iedereen mag meedoen?
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.