Groot Gezin
Maatschappij
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

75. Extra belasten van gezin met hoog engergiegebruik

Minister Kramer is met de gewone mensen gaan praten en heeft al een idee voor een (beleids)plannetje! Ze wil de gezinnen die veel energie gebruiken extra belasten! Wie treft ze daarmee het meeste? Oude mensen (die hebben het veel eerder koud en zien slechter, dus hebben meer licht nodig) en de gezinnen met kinderen. Als er kleine kinderen in huis zijn, moet het warm zijn (i.t.t. de gezinnen waar niemand gedurende de hele dag thuis is!). Moet er verlichting zijn en worden meer ruimtes verwarmd. Voor grote gezinnen toch al een grote kostenpost! Wie wijst op deze kant van dit "goede" idee? Minister Rouvoet misschien?

Annette

Lees ook de column Energieverbruik, energiebelasting en minister Vogelaar!.

75.1. Ouderwetse oplossing

Aan de waarheid dat grote gezinnen grotere kosten hebben valt niet te ontkomen. Daarvoor hadden we vroeger een ouderwetse oplossing en die was dat ouders met financieel afhankelijke kinderen, al naar gelang het aantal, meer van hun zuur verdiende centjes konden behouden dan mensen zonder die verantwoordelijkheid. Met die oplossing vang je heel wat vliegen in een enkele klap.

Annemieke

75.2. Ik vermoed toch echt

Dat grote gezinnen bewuster omgaan met hun energie ver(ge)bruik dan vele 2-verdiener gezinnen. De volledig ingerichte woonkamers met alle mogelijke nieuwe snufjes aan apperatuur, de compleet verlichte tuin, met overal leuk lampjes, (niet op zonne-energie want dat staan niet leuk bij het tuinmeubel..)

Ze mogen van mij sommige bedrijven wel eens extra belasten. De licht reclames bv. De kassen in het Westland (dag en nacht oranje)

Ach voorbeelden zat..

Als ik het energie verbruik van mijn gezin afzet tegen het gemiddelde wat je op internet kunt vinden (door bepaalde gegevens in te voeren) dan zit ik er ver onder, zowel met gas als electra.

Ach het is er nog niet door....

Marion

75.3. Energieverbruik

Bij ons in de buurt is het ook zo dat wij als "groot" gezin minder energie gebruiken dan een aantal kleinere gezinnen.

Een groot gezin hebben hoeft dus echt niet een hoog energiegebruik te betekenen. Wij gebruiken ook veel minder dan het landelijk gemiddelde.

Bianca

75.4. Energieverbruik belasten een stomzinnig idee

Minister Kramer is gaan praten met de gewone mensen? Wie zijn die gewone mensen dan wel die het met haar eens zouden zijn dat gezinnen die meer energie verbruiken extsra belast zouden moeten worden? Dit waren vast geen mensen die een groot gezin hebben! Is zeker weer niet overna gedacht over het aantal personen per huishouden die dan belast zouden moeten worden. Het maakt ook nogal wat uit als je nu met 7 of meer, of met 4 personen onder de douche staat. Het zelfde geldt natuurlijk voor de wasmachine e.d.

Ik denk dan ook gezinnen met meerdere personen juist op het energie verbruik zullen besparen wat er uit te sparen valt. Ik hoop dat het stompzinnige idee van haar heel wat protest oplevert vooral bij de gezinnen met meerder kinderen. Kunnen we haar niet over mailen?

Jessica

75.5. Broddelwerk

Meer verbruik dan gemiddeld extra belasten, minderverbruik minder? Moeilijk doen als het makkelijk kan! Stel, je woont in een oud huis. Dan heb je sowieso al een hoger energieverbruik. Moeten we dan oude huizen maar afbreken? Hoeveel energie gaat er in de bouw van een nieuw huis zitten?

Houd het simpel. Stimuleer aanschaf van zuinige auto's, of zelfs: geen auto meer rijden (fiets, Greenwheels, openbaar vervoer). Woningen worden al goed geisoleerd. Promoot op niet te betuttelende wijze zaken als een graadje lager stoken, korter douchen, aan de waslijn drogen. Energie is duur genoeg. Maak dat inzichtelijk. Een droge was kost ... per keer.

Belasting heffen is de verkeerde werkverschaffing.

Beer

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Extra belasten van gezin met hoog engergiegebruik

  1. Ouderwetse oplossing
  2. Ik vermoed toch echt
  3. Energieverbruik
  4. Energieverbruik belasten een stomzinnig idee
  5. Broddelwerk
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.