Groot Gezin
Maatschappij
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

81. Solliciteren

Goedendag,

Toevallig kwam ik op dit forum terecht.

Zelf ben ik een gescheiden moeder van een best groot gezin. Mijn ex-partner en ik hebben 4 kinderen samen. Ik heb de zorg voor 4 kinderen tussen de 3 en 15 jaar.

Nu zou ik ook nogeens moeten gaan werken. Ik ben zelfs geschikt bevonden voor een baan voor maar liefst 38 uur per week!

Ik zou niet weten hoe ik ook nogeens "betaald" werk zou moeten verrichten. Als ik in mijn eentje 4 kinderen in totaal uiteenlopende leeftijden moet opvoeden, is dat al een totale dagtaak op zich. Hoe kan ik dit alles oplossen?

De vader van de kinderen is al weg. Zou ik nu dan ook nogeens wegmoeten, als moeder? Om te werken? Wat zou er dan nog van ons gezin overblijven?

Graag zou ik weten, wat ik aan de situatie doen kan. Onze kinderen hebben al met verlatingsangst te kampen. De vader is weg, ze zijn doodsbang dat ik nu ook wegga en ze in de steek laat.

Ik moet er gewoon voor de kinderen zijn. Ik kan het mij gewoon niet veroorloven, dat ons gezin op de klippen gaat, omdat ik zou moeten werken.

Met vriendelijke groet, Z. Wagenaar

81.1. Begin een eigen bedrijfje

Beste mevr. Wagenaar,

Ik weet niet hoelang deze oproep al op de site staat. Misschien hebt u reeds een oplossing gevonden, anders is een eigen bedrijfje beginnen misschien de oplossing voor u.

Gewoon vanuit huis en dan gaan doen waar uw talenten liggen (webshop, adviesbureau, administratiekantoor o.i.d.) Kunt u fijn uw eigen tijd indelen, er zijn voor uw kinderen en toch een volwaardig inkomen opbouwen! Wens u veel succes met wat u ook doet/ gaat doen.

Met vriendelijke groet, Petra

81.2. Werken met kinderen

Een eigen bedrijfje is natuurlijk een idee, maar misschien niet zo makkelijk als het klinkt (vooral niet als je de hoofdkostwinnaar bent)? Aanvullend inkomen kun je proberen te verdienen door thuiswerk (enveloppen vouwen etc.). Misschien is het ook een optie om bijvoorbeeld 's avonds als de kinderen slapen schoonmaakwerk en dergelijke te doen, met behulp van een buurvrouw (babyfoon) of oma die oppast.

Een andere optie is om zelf kinderen van een ander erbij op te gaan vangen, je bent dan oppasmoeder in je eigen huis. Misschien als je een aantal van deze dingen doet, kun je voldoende verdienen en toch zoveel mogelijk thuis blijven bij de kinderen.

Oh, en vergeet ook niet andere bronnen van inkomsten aan te vragen of te proberen; huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebondenbudget, kinderbijslag, partneralimentatie, kinderalimentatie, aanvullende bijstand en teruggave belasting. Bedenk ook dat eigen bijdrage schoolgeld (basisschool) niet verplicht is en dat er in een huishouden vaak veel bespaard kan worden (zie ook elders op deze site).

Ben benieuwd hoe het nu met je gaat (was dit al een oudere oproep??),

Groeten en heel veel sterkte. Pauline

81.3. Arbeid

Beste mevrouw,

U heeft al een baan die meer dan 38 uur per week kost. U zorgt voor uw kinderen, die door een fijne en veilige zorg ook beter een opleiding kunnen doen en waar de Nederlandse staat later plezier van heeft. Als u nu gedwongen wordt om er nog een baan bij te nemen, dus 2 banen heeft, zal het ten koste van u en uw kinderen gaan en zal u in de toekomst wellicht hulp nodig hebben voor de psychische problemen van u en uw kinderen.

Ik kan hier zó boos over worden. Zelf was ik ook een alleenstaande moeder en doordat ik er nog voor de kinderen kon zijn, hebben ze zelfs de universiteit gehaald, maar dat hoeft helemaal niet hoor. Als een kind maar gelukkig is en dat kan alleen als u er voor de kinderen kunt zijn!!!

Ik heb een dochter van een politicus gesproken, ze zei dat ze haar moeder zo miste en dat ze het zelf nooit zo zou doen, dat ze er voor haar kinderen wilde zijn!

Ik vind dat u recht heeft op geld voor het werk wat u doet!!!

Veel sterkte hoor! Lean

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Solliciteren

  1. Begin een eigen bedrijfje
  2. Werken met kinderen
  3. Arbeid
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.