Groot Gezin
Maatschappij
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

95. Rijk gezin verliest kinderkorting

Gelezen in Nederlands Dagblad:
    DEN HAAG - Gezinnen met een bruto-inkomen tussen de 45.000 en 60.000 euro per jaar moeten volgend jaar de kinderkorting die ze nu krijgen inleveren.

    Het gaat om een nettobedrag van 112 euro. Het ministerie van Sociale Zaken heeft dat gisteren bevestigd. Minister De Geus van Sociale Zaken meldde vorige week vrijdag de middeninkomens in 2006 via de kinderkorting te compenseren voor de toegenomen kosten van levensonderhoud. Daar is 150 miljoen euro voor uitgetrokken. Die 150 miljoen staat al gereserveerd sinds mei 2004. Toen besloot het kabinet het belastingvoordeel voor mensen met kinderen te verhogen met 200 miljoen euro: 50 miljoen in 2005 en 150 miljoen in 2006. In het kabinetsbesluit van 2004 werd ook melding gemaakt van het afschaffen van de kinderkorting voor inkomens boven de 45.000 euro bruto. In de discussie over de koopkracht is dat kabinetsbesluit door de Kamer verworpen. Althans voor 2005. De Kamer is er vorig jaar wel mee akkoord gegaan de kinderkorting in 2006 voor inkomens boven de 45.000 euro bruto af te schaffen.

Maar is het inkomen niet een te grove maat om te gebruiken. Moeten we niet beter op gezinssamenstelling letten?

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.