Groot Gezin
Maatschappij
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

63. Prinsjesdag 2009

Op dinsdag 15 september is het weer Prinsjesdag. Op deze dag maakt het kabinet de plannen voor 2010 bekend. Wat betekent dit voor u?

U leest dit op www.prinsjesdag2009.nl. Hier vindt u de informatie uit de rijksbegroting en de Miljoenennota op diverse toegankelijke manieren. Zo kunt u via het onderdeel 'Effect op u' nagaan welke maatregelen op u van toepassing zijn. De maatregelen voor u als gezin zijn hier op een rijtje gezet. Zo krijgt u antwoorden op vragen als: wat doen de centra voor Jeugd en Gezin in 2010 en hoe worden ouders tegemoet gekomen in schoolkosten? Lees alles over deze en andere plannen vanaf 15 september om 15.15 uur op de Prinsjesdag website.

Daarnaast is er de optie om de Miljoenennota op thema’s te doorzoeken en vindt u er een samenvatting van de Miljoenennota, waarin naast een toelichting op de kabinetsplannen ook wordt ingegaan op de economische en financiële situatie van Nederland. Uiteraard is het ook mogelijk om de gehele Miljoenennota te lezen.

Naast inhoudelijke informatie kunt u op de website ook terecht voor de Troonrede, foto’s van de hoedjesparade en video’s. Ook hebben we aan een aantal bekende en minder bekende Nederlanders gevraagd wat zij van Prinsjesdag en de kabinetsplannen vinden, met als resultaat video’s en interviews met o.a. Leo de Haas (Blik op de weg), Fatma Genç (SpangaS) en Pieter Wijnen (paprikateler in Limburg).

Kortom, op de Prinsjesdag website www.prinsjesdag2009.nl vindt u alle informatie over Prinsjesdag en de kabinetsplannen 2010!

Reactie voor op de website?

63.1. Gevolgen voor huishoudens met extra zorgkosten

De gevolgen van de miljoenennota voor de inkomens van gezinnen met zorgkosten: zie hier.

Reactie voor op de website?

63.2. Prinsjesdag 2009: portemonnee sneller leeg in 2010

Ging dit jaar de economische crisis nog aan de meesten van ons voorbij, in 2010 krijgt iedereen er mee te maken. Volgend jaar hebben bijna alle Nederlanders iets minder te besteden, blijkt uit koopkrachtberekeningen van het Nibud naar aanleiding van de Miljoenennota 2010.

Dit komt voornamelijk door de belastingverhogingen die het kabinet in 2010 invoert. Voor mensen die nu al moeite hebben met rondkomen betekent dit dat het nog lastiger wordt om alle rekeningen te betalen.

Op Nibud.nl: koopkrachtbrekeningen voor 100 inkomensgroepen: het artikel.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Prinsjesdag 2009

  1. Gevolgen voor huishoudens met extra zorgkosten
  2. Prinsjesdag 2009: portemonnee sneller leeg in 2010
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.