Groot Gezin
Maatschappij
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

65. In gesprek over verantwoordelijk burgerschap

Nederlanders vinden het gebrek aan respect en solidariteit een groot maatschappelijk probleem. Tegelijkertijd zijn we er niet zo van gediend dat de overheid ons aanspreekt op ons gedrag. Maar iemand moet het voortouw nemen. Om die reden wil het kabinet in overleg met u komen tot een overzicht van de gedeelde waarden in Nederland. Het is belangrijk voor de kwaliteit van onze samenleving om die waarden weer goed op ons netvlies te hebben.

Via de website www.handvestburgerschap.nl kan iedereen meedoen aan de discussie. De eerste discussieronde is inmiddels afgerond. In de verdiepingsronde wordt per element van burgerschap een aantal stellingen geselecteerd, waarvan u mag bepalen of deze essentieel zijn voor verantwoordelijk burgerschap. Dus hoe vindt u dat je met open vizier naar de samenleving kunt kijken? We horen het graag. De stellingen zijn gebaseerd op de eerdere discussie.

Doet u mee? De resultaten van de discussie komen terug in een handzame uitgave. We laten uw inbreng en die van anderen er graag in terugzien!

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.