Groot Gezin
Maatschappij
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

56. Politieke plannen

Wat ik mezelf afvraag, hoe kijken andere bezoekers van grootgezin aan tegen de plannen van de verschillende politieke partijen. Ik wordt er niet blij van. Als ik kijk naar wat ze van plan zijn met bijv. de kinderbijslag.... Wij hebben die keihard nodig voor onze 5 kinderen. Wij kopen er de kleding van (gewoon H&M, HEMA, 2ehands,enz.),sport, muzieklessen, verjaardagscadeautjes,fietsjes enz. van. Zonder kinderbijslag weet ik niet waarvan ik dat allemaal moet betalen. Wij hebben een net iets lager dan modaal inkomen en kunnen dankzij de kinderbijslag net redden.En dan zitten onze kinderen nog niet eens op het voortgezet onderwijs.

Ik hou m'n hart vast als ik aan de toekomst denk.

Mirjam

Reactie voor op de website?

56.1. Niet blij

allo,

nou ik ben er zeker niet blij mee! Wij hebben 6 kinderen en op jaarbasis betekent dit dat er 840 minder binnen komt. Ik koop mijn kleding bij de zeeman en wibra maar geloof dat ik de kledingbakken maar moet gaan leeghalen want ik weet gewoon niet meer waar ik het van moet betalen.

Dora

Reactie voor op de website?

56.2. Nibud: grote gezinnen hard getroffen

Gelezen op Teletekst:
    De meeste huishoudens gaan er volgend jaar in koopkracht op achteruit. Dat blijkt uit de koopkrachtberekeningen van het Nibud, naar aanleiding van de Miljoenennota. Dat komt door de belastingverhogingen en bezuinigingen.

    Vooral grote gezinnen, met meer dan drie kinderen, en ouders die gebruikmaken van kinderopvang moeten flink inleveren. Dat komt door de afschaffing van het kindgebonden budget voor het derde of daaropvolgende kind.

    Ook ziet het Nibud problemen ontstaan voor 65-plussers. Zij krijgen ook voor het derde jaar op rij te maken met een flinke daling van het inkomen.

Wil je weten wat het nieuwe kabinetsbeleid voor jou brengt? Ga dan naar de website van het Nibud.

In de praktijk zal het gezin met 2 ouders (waarvan maar één inkomen uit arbeid heeft) met 5 kinderen en één jaarsalaris van €.40.000,- er maandelijks €.134,- op achteruit gaan.

Reactie voor op de website?

56.3. Prinsjesdag

Op dinsdag 20 september is het weer Prinsjesdag. Op deze dag presenteert het kabinet de plannen voor 2012. Wat betekenen de plannen voor u? U leest het op www.prinsjesdag2011.nl.

Op www.prinsjesdag2011.nl vindt u vanaf 20 september alle informatie uit de rijksbegroting en de Miljoenennota. Zo geeft het onderdeel ‘Huishoudboekje van Nederland’ op een interactieve manier inzicht in de inkomsten en uitgaven van de Rijksoverheid. En via het onderdeel ‘Effect op u’ kunt u nagaan welke maatregelen op u van toepassing zijn. De maatregelen voor onder andere gezinnen zijn hier op een rijtje gezet. Zo krijgt u antwoorden op vragen als: wat verandert er in de kinderopvang, de kinderbijslag en het kindgebonden budget?

Uiteraard besteedt de site ook aandacht aan de tradities die onlosmakelijk verbonden zijn met Prinsjesdag, zoals de hoedjes en de Gouden Koets. U kunt de route van de Gouden Koets bovendien volgen via een layer op uw smartphone.

Ook krijgt u via @Prinsjesdag live! een uniek kijkje achter de schermen op Prinsjesdag. Pieter van Hofwegen, Jonge Ambtenaar van het Jaar, loopt mee met minister De Jager op deze bijzondere dag. Hij doet verslag van bijzondere ontmoetingen en opmerkelijke details. U kunt vragen aan hem stellen en reageren op wat hij meemaakt. Houd @Prinsjesdag live! in de gaten en beleef Prinsjesdag 2011 van heel dichtbij!

Reactie voor op de website?

56.4. Miljoenennota

Ons gezin zal er zeker meer dan 120 euro per maand op achteruit gaan, door wijziging (verhoging) van de inkomensafhankelijke zorgverzekeringspremie in het brutoloon, en verlaging van een belastingschijf,afbouw van de overdraagbare heffingskorting en vermindering kinderbijslag. Verder zal de zorgpremie voor 4 volwassenen in ons gezin ongeveer 80 a 120 euro per jaar omhoog gaan, als ik het bericht van Van Boxtel van vanochtend moet geloven. Ik heb begrepen dat de afvalstoffingheffing verdwijnen gaat, maar andere berichten spreken weer van de verpakkingsbelasting. Wat is nu waar?

Verder raken onze studerende zoons 40 euro per jaar zorgtoeslag kwijt. Ik heb de verhoging van het eigen risico niet meegeteld, omdat we die lang niet altijd opgebruiken. Het gaat allemaal nog net, maar ik vraag me wel af hoeveel je in Nederland moet verdienen om nog een beetje redelijk te kunnen leven. Terwijl hoe meer je verdient, hoe meer belasting en premie je betaalt. Maar ik ben nog steeds blij in Nederland te leven hoor, en niet in een land waar je moet bedelen.

Ini

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Politieke plannen

  1. Niet blij
  2. Nibud: grote gezinnen hard getroffen
  3. Prinsjesdag
  4. Miljoenennota
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.