Groot Gezin
Maatschappij
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

103. Wat is er aan de hand...

In de column Wat is er aan de hand... kunnen we lezen hoe je als gezin tot armoede kunt vervallen, en dat je dan eigenlijk niet veel mogelijkheden hebt. Wat vindt u van een dergelijke situatie? Praat met ons mee over dit belangrijke onderwerp.

103.1. Aan de zijkant gezet

Hoi Marisa,

Wat is er aan de hand? Mensen zijn op een gegeven moment afgeschreven, mijn man is na 30 jaar dienst vorig jaar ontslagen, nu is hij bijna 48 en nog steeds geen zicht op nieuw werk. Dat je toevallig nog een gezin met 11 kinderen hebt heeft niemand boodschap aan. Iedereen moet solliciteren en meedraaien, maar ja, als er geen werk voor je is, wat moet je dan? Vaak word je juist nog op je grote gezin gediscrimineerd, want je moet toch wel gek zijn dat je daaraan begonnen bent? Toch kun je nooit van tevoren weten in wat voor situatie je kunt belanden, het kan iedereen overkomen.

Veel sterkte met je operatie!

p.s. heb ik jullie in het Reformatorisch Dagblad zien staan?

A.

103.2. Alles al geprobeerd?

Hoi Marisa,

Wat een triest verhaal, maar ik kan het me zo goed voorstellen. Heb je al uit alle vaatjes getapt? Hebben jullie bv. recht op een pgb? Als je me prive mailt, wil ik je graag helpen oplossingen te verzinnen....


103.3. De arme kant van Nederland

Veel informatie vind je op de website De arme kant van Nederland.

103.4. Burkens fonds

De doelstelling van dit fonds is het eenmalig verstrekken van financiele steun aan mensen in financieel moeilijke omstandigheden. Voor meer infomatie, zie: RP/CP NHN (Regionaal Patiënten/Consumenten Platform Noord-Holland Noord).

103.5. De voedselbank

De Voedselbank is een initiatief ter bestrijding van de (verborgen) armoede en tegen de verspilling in Nederland.

103.6. Kledinghulp

Hoi Marisa,

Ik weet niet hoe oud jouw oproepje om hulp is, maar ik wil je er toch even op wijzen dat je voor je hele gezin 2 keer per jaar gratis kleding kunt halen bij de kledingbank. (Je hebt wel een verwijsbrief nodig.) Ik weet niet in welke plaats je woont, daarom moet je even op de landelijke site kijken welke kledingbank het dichtst bij jou in de buurt zit: www.kledingbank.nl

Sterkte, Loes

103.7. heb geld nodig voor fiets dochter

ik heb geen werk uitkering en heb onrechte schulden van kinderopvang toeslagen bij belastingdienst en ja mijn dochter heeft geen fiets en kan ook niet via bijzondere bijstand krijgen mijn vraaag is kunnen jullie iets voor mij kind betekenen. gaarne graag bericht.

vriendelijke groeten.....
Jesmattie

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Wat is er aan de hand...

  1. Aan de zijkant gezet
  2. Alles al geprobeerd?
  3. De arme kant van Nederland
  4. Burkens fonds
  5. De voedselbank
  6. Kledinghulp
  7. heb geld nodig voor fiets dochter
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.