Groot Gezin
Maatschappij
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

69. Huursubsidie voor grote gezinnen

Vaak toch recht op (meer) huurtoeslag voor grote gezinnen

Woont u met een groot gezin in een huurwoning? Dan komt u wellicht in aanmerking voor huurtoeslag van de Belastingdienst. Bovendien heeft u in dat geval vaak recht op meer huurtoeslag dan normaal. Dus ook als u al huurtoeslag ontvangt, is het belangrijk dat u de Belastingdienst op de hoogte brengt van uw situatie. Dit doet u door het formulier Bijzondere Situaties in te vullen en op te sturen.

Voor huurtoeslag moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. U moet minstens 18 jaar zijn en de Nederlandse nationaliteit hebben of rechtmatig in Nederland wonen. Daarnaast mogen uw huur en inkomen niet hoger zijn dan een bepaald maximum.

Maar voor grote gezinnen gelden uitzonderingsbepalingen. Bestaat uw gezin uit acht personen of meer? Dan krijgt u ook huurtoeslag als uw huur hoger is dan de maximale huurgrens van € 621,78.

Let op! De maximale huurgrens wordt ieder jaar aangepast.

Alle informatie over de bijzondere situaties van huurtoeslag vindt u op de website van Belastingdienst/Toeslagen: www.toeslagen.nl. Als u daar bent, klikt u op huurtoeslag en daarna op de voorwaarden. Herkent u zich in een van de bijzondere situaties? Dan kunt u meteen het formulier Bijzondere Situaties downloaden, invullen en opsturen. Let op dat u soms ook één of meer bewijsstukken moet meesturen.

Heeft u geen internet? Dan kunt u bellen met de belastingtelefoon: 0800 0543. Ook kunt u bij uw woningbouwvereniging terecht voor meer informatie.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.