Groot Gezin
Pleeggezin en adoptie
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

9. Oproep: adoptiegezinnen

Heel interessant om zo te lezen over grote gezinnen. Ik geniet er ook (meestal) van dat we gezegend zijn met 6 kinderen. We kregen eerst 3 kinderen en daarna adopteerden we er nog eens 3. Daar kan ik hele verhalen over vertellen. De oudste is 20 en de jongste 5. Een bijzondere mix van kleuren en karakters met heel veel variatie in mogelijkheden en problematiek.

Vaak heb ik het gevoel dat we overal een beetje buiten vallen. Adoptiegezinnen zijn vaak klein.

Misschien wil iemand reageren?

groetjes, Magda

Reactie voor op de website?

9.1. Ervaringen adoptie buitenland gevraagd

Hallo,

Ik ben een Belgische moeder van twee tweelingen, maar toch zouden wij ons gezin willen verrijken met een adoptiekind. Maar we weten niet echt hoe we hieraan moeten beginnen. Ooit namen we hier informatie over, maar heel de procedure bleek zo duur. Sommigen beweerden dan weer dat als je zelf een adoptiekind in een buitenlands weeshuis wist, dat het niet zo duur was. Ervaringen van andere ouders leken ons de beste informatiezoeker. Kunnen jullie ons helpen?

Nina

Reactie voor op de website?

9.2. Adoptie ervaringen

Beste Nina,

Voor informatie over adoptie kun je het beste informatie vragen bij de Vereniging Wereldkinderen .

Wij hebben zelf 11 jaar geleden een meisje geadopteerd dus onze ervaringen met de procedures zijn niet meer zo recent. De procedures veranderen snel.

Adoptie is inderdaad erg duur. Zelf op stap gaan naar een tehuis om geld uit te sparen zou ik niet aanbevelen. Je moet het formeel regelen, hoe duur dat ook is en hoe lang dat ook duurt. Dan kun je later iedereen recht in de ogen kijken (met name het kind).

We hebben zelf bijna 7 jaar moeten wachten op het grote moment. Aan een adoptie zitten een heleboel kanten: formele en emotionele. Het land waar het kind vandaan komt heeft zo zijn eigen spelregels. Soms moet je persoonlijk naar het land toe, soms mag je er juist niet naar toe. Ook het land waar het kind naar toe gaat heeft zijn eigen spelregels. Die zijn voor Belgie vast weer anders dan voor Nederland.

Vandaar dat je het beste naar een legale adoptievereniging in het land waar je woont kunt gaan om de zaak goed te regelen. De Nederlandse wetgever zal het ook niet anders toestaan (er was laasts nog een geval uit Enschede in het nieuws van iemand die iets had geregeld, die zat goed in de problemen).

Wij zijn zelf 11 jaar geleden naar Sri Lanka gegaan voor onze dochter Ruvani. Alles keurig legaal, alhoewel ik al het papierwerk zelf heb geregeld. Het verblijf was bijzonder emotioneel omdat wij 5 weken lang dagelijks met de moeder hebben opgetrokken. Ik ben nu heel blij dat we dat zo hebben kunnen doen. De karaktertrekken van Ruvani kunnen we nu veel beter plaatsen. Bovendien kunnen we Ruvani vertellen dat ze een geweldige lieve moeder heeft die heel veel om haar geeft. Ruvani's moeder was enorm dankbaar dat we voor haar dochter gingen zorgen.

Maar, elke adoptie is weer anders. Het verhaal achter de adoptie is soms onvoorstelbaar voor ons westerlingen. Ik ben na de adoptie nog twee keer naar Sri Lanka geweest en ben onder de indruk van de verhalen van de moeders. Een adoptie is niet zomaar het krijgen van een buitenlands kindje. Er zit een verhaal achter, met gevolgen voor de moeder, het kind en de adoptieouders.

Wij hebben ervaren dat het opvoeden bijzonder moeilijk is. Het is soms bijna niet op te brengen. Zonder onze kennis van de situatie en van de moeder zouden we allang aan ons verstand hebben getwijfeld.

Toch zijn we heel blij met Ruvani, ik zou niet zonder haar kunnen. Ze is een heel bijzonder meisje. We houden heel veel van haar.

Ik denk toch dat de kans op problemen in het algemeen veel groter is dan bij een biologisch kind, gewoon door de omstandigheden waarin het kind ter wereld komt.

Kortom, denk goed na en laat je goed adviseren door mensen die ervaring hebben.

groetjes,

Rinus

Reactie voor op de website?

9.3. Voor Nina en anderen

Hai Nina,

De procedure is per land verschillend, informeer bij het ministerie van justitie, dat hebben ze in Belgie zeker ook!

Wij haalden 1,5 jaar geleden ons zoontje van (toen) 4 naar Nederland. Na een wachttijd van slechts 1,5 jaar ! Dat komt omdat mijn man bij aanmelding reeds 43 jaar was.

Wij hebben zelf 4 gezonde kinderen en kozen voor een kindje met een handicap omdat die het in derde wereldlanden wel heel moeilijk hebben. Ook de leeftijd maakte ons niet uit, gezien de leeftijd van mijn man werd dat in ieder geval twee jaar of ouder. 1,5 jaar na de aanmelding bij het ministerie kregen wij een voorstel dat we aannamen. Het kan dus ook (vrij) vlug! Het hangt er in nederland ook vanaf wat je wensen zijn.

Succes! Rita

Reactie voor op de website?

9.4. Adoptie uit China

Op de The Dutch China-adoptwebring vind je veel sites waar je nadere informatie vinden kunt over adoptie van kinderen uit China.

Reactie voor op de website?

9.5. Een adoptiekind opvoeden is soms onmogelijk

Lees bij Ouders Online het verhaal Een adoptiekind opvoeden is soms onmogelijk: Het gaat lang niet altijd goed met een geadopteerd kind. En soms kun je als adoptie-ouder daar eigenlijk niets aan doen.

Reactie voor op de website?

9.6. Bijna zeven..... spannend!

Hoi allemaal,

Hoe dan ook, kinderen zouden er komen, dat is altijd duidelijk geweest voor mij en mijn man. Toen we dan ook te horen kregen dat ik onvruchtbaar was, hebben we ons direct opgegeven voor adoptie. Eén jaar zijn we er intensief mee bezig geweest, en zijn er ook helemaal naar toe gegroeid, toen ik zwanger werd van een dochter (inmiddels 15) daarna volgden er, heel wonderljk, nog vier (!). Uiteindelijk bleek dat de arts die ons behandelde een verkeerde conclusie had gemaakt, omdat ik vier jaar lang, vergeefs zwanger probeerde te worden. Toen ik 25 was, kreeg ik mijn oudste dochter. Nu hebben we vijf kinderen, meisje van 15, meisje van 11, jongen van 8, jongen van 5, meisje van 3.

Maar ondertussen hebben we de procedure gewoon door laten gaan. Over twee weken gaan we onze kindertjes ophalen. Een meisje van 3 en een jongetje van twee maanden. Heel erg spannend dus.

We hebben de rest van de kids goed voorbereid, en ze vinden het allemaal heel leuk en spannend. Mijn dochtertje van drie kijkt vooral uit naar haar "tweelingzusje". Dat zal nog wat worden, zo'n blondje en zwartkopje van 3! 15 jaar geleden had ik niet kunnen bedenken dat ik 7 kinderen zou krijgen. Ik ben heel blij met ze allemaal, en jullie ook veel geluk met de kids.

liefs Marischa, moeder van (bijna) zeven

Reactie voor op de website?

9.7. Problemen bij adoptiekinderen: het geen-bodem-syndroom

Mw. Geertje van Egmond, ouder van een adoptie dochter is schrijfster van de boeken: Bodemloos bestaan, problemen met adoptiekinderen
Bodemloos bestaan
Bodemloos bestaan
Geertje van Egmond

en Verbinding verbroken

Verbinding verbroken
Verbinding verbroken
Geertje van Egmond

.

Hechtingsproblematiek
Het geen - bodem - syndroom (GBS) is nog geen officiële term (men vindt het dus niet terug in de handboeken), maar veel ouders van probleemkinderen en gelukkig ook steeds meer hulpverleners herkennen GBS met de bijbehorende gedragskenmerken in de dagelijkse omgang met deze kinderen. De term is afkomstig uit het boek 'Bodemloos bestaan, problemen met adoptiekinderen' van Geertje van Egmond

Bodemloos bestaan
Bodemloos bestaan
Geertje van Egmond

Herkennen:
Veel ouders van (ook niet – geadopteerde) probleemkinderen zullen een aantal van deze kenmerken onmiddellijk herkennen. Vaak zijn deze (gedrags) stoornissen terug te voeren op het feit dat een kind niet of onvoldoende in staat is geweest een gezonde wederkerige hechting aan te gaan met de moeder, vader en /of verzorgende. Vroeger werd het tekort voornamelijk toegeschreven aan diepe affectieve / pedagogische verwaarlozing in de eerste periode van het kinderleven. Tegenwoordig weten we echter dat de kenmerkende verschijnselen niet alleen voorkomen bij pleeg-, stief-, adoptief kinderen, maar ook bij biologisch eigen kinderen, die heel gewenst waren en niet door hun ouders zijn verwaarloosd.

Oorzaak:
De oorzaak is dus niet meer eenduidig, met als gevolg dat ook de diagnose moeilijker te stellen is. Tegenwoordig wordt er rekening mee gehouden dat er wellicht ook genetische en / of medische oorzaken ten grondslag kunnen liggen aan hechtingsstoornissen. Misschien was de bevalling gecompliceerd en had het kind tijdelijk zuurstoftekort. Soms hebben kinderen vanaf hun geboorte problemen die niet verklaard kunnen worden. Uit de medische wereld kennen we inmiddels het verschijnsel ‘strek – baby’ (de zuigeling is abnormaal gespannen en lichamelijk contact is vrijwel niet mogelijk) en ‘huil–baby’ ( het kind huilt abnormaal veel zonder dat daarvoor een directe oorzaak kan worden gevonden).

Diagnose:
Mede door het specifieke gedrag van het kind (schijnaanpassing buiten het gezin, overlevingsgedrag) wordt de ernst van de problematiek vaak niet of onvoldoende herkend Het gaat hier om een ingrijpende ontwikkelingsstoornis die niet nader kan worden getypeerd. Vaak zien ouders er tegen op om bij een hulpverleningsinstantie zoals de RIAGG aan de bel te trekken, omdat zij in hun naaste (familie) omgeving ook geen of weinig begrip ondervinden. Het wordt dan dubbel zo moeilijk om met de problemen bij ‘een vreemde’ aan te komen. Soms lijken professionele hulpverleners ‘niets bijzonders te kunnen vinden’ en voelen ouders zich in de kou staan.

Praktijk:
De praktijk wijst uit dat het helaas voor ouders / verzorgers vaak een langdurige en moeilijke weg is om de juiste diagnose gesteld te krijgen, terwijl het gezin steeds meer geïsoleerd raakt of moeten we zeggen 'in de knoop'?

Hulp:
Wordt echter wel (tijdig) de juiste diagnose gesteld, dan zijn daarmee de problemen nog niet opgelost: Wie helpt het kind verder, bestaat er een therapie, moet het kind uit huis geplaatst worden, zullen de problemen altijd zo ernstig blijven, of is er kans op verbetering? Bij al deze vragen wil De Knoop u tot steun zijn. Naast het lotgenoten contact werkt 'De Knoop' tevens samen met een team van specialisten, dat zich ten doel gesteld heeft onderzoek te doen, standpunten en methodes (verder) aan te sturen, en te ontwikkelen en uit te dragen.

Reactie voor op de website?

9.8. Forum rond hechtingsstoornissem

Op de website www.hechtingsstoornis.com is een forum waarin je vragen, problemen, verhalen en tips kunt plaatsen over hechtingsstoornissen/geen-bodem syndroom, bindings- en verlatingsangst e.d. Verder vind je hier andere websites en boeken over dit onderwerp.

Reactie voor op de website?

9.9. Bodemloos

De site bodemloos.com geeft een adoptie verhaal aan de hand van een dagboek vanaf het begin van de procedure, maar vooral het verhaal dat er na komt. Nu 13 jaar later met hechtingsstoornis. Hier veel informatie over en ook scripties en werkstukken van studenten.

Reactie voor op de website?

9.10. Adoptie ervaringen - de andere kant

Beste Nina,

Een kind adopteren is waarschijnlijk erg moeilijk. Verstand heb ik er niet van. Ik ben een van die mensen die de donkere kant van de driehoek innemen. Toen ik moest informeren over ouders voor mijn kind, tweeënhalf jaar geleden, kon ik in mijn thuisland bij de kinderbescherming de meest ongelooflijke eisen achterlaten: ouders die een eigen huis hebben, die in de stad wonen maar wel een hond hebben - je kunt het zo gek niet verzinnen. De wachtlijsten voor een kind waren zo lang, dat zij binnen een week een stel hadden gevonden dat precies voldeed aan mijn eisen.

De conclusie van dit verhaal zal hem voor jou maar in een punt liggen: je zult veel moed nodig hebben om door die procedures heen te komen, en als je dat lukt, dan gaat het al bijna op een loterij lijken.

Ik wens je veel succes.
Adelheid

Reactie voor op de website?

9.11. Zekerheden bij legale adoptie

Hallo Nina,

ondertussen zal je vast al 100 keer hetzelfde verhaal hebben gehoord, maar ik wilde toch iets kwijt. Als je adoptie via een legale, gecontroleerde organisatie laat verlopen, kost dat veel geld. Maar je krijgt er ook zekerheden voor terug, namelijk dat alles naar behoren is verlopen en vooral dat je kind niet het slachtoffer is van mensenhandel!!! Ik mag er niet aan denken dat wij straks een kindje krijgen dat is weggeroofd bij de biologische ouders. Het onderzoek dat in het land van herkomst van ons kindje moet plaatsvinden kost nu eenmaal veel geld. En heel wat geld gaat ook naar de kinderen die achterblijven. In mijn ogen wordt het geld dus goed besteed en is er in de -wij kennen daar iemand-methode steeds iets niet helemaal in de haak!

Joke

Reactie voor op de website?

9.12. Reactie op Bijna zeven

Wat leuk om te lezen over iemand die net als wij 5 biologische kinderen heeft en nu gaat adopteren. Wij zijn nog bezig met gezinsonderzoek maar willen, na elkaar, ook graag 2 kinderen adopteren. Uit Haiti. Welk land hebben jullie gekozen?

Groetjes, Monique

Reactie voor op de website?

9.13. Ook een "tweeling"

Wat leuk Monique!

Wij hebben ook een "tweeling", onze dochter van 3 (donker kroeskoppie, was 8 maanden toen ze bij ons kwam), en onze dochter van 2 (blond koppie). Ze zijn even groot en als ze hand in hand over straat gaan hebben ze snel de aandacht op zich gevestigd.

Heel veel liefde, gezondheid en geluk met elkaar Monique!
Groeten van Hanneke

Reactie voor op de website?

9.14. Grenzeloos verlangen

Zojuist verschenen: GRENZELOOS VERLANGEN. Gedichten bij aankomst van adoptiekinderen. De netto-opbrengst van de verkoop van dit bundeltje komt ten goede aan Meiling, Stichting voor adoptiehulp en projecthulp, Oostzaan. Wie 3 euro overmaakt naar rek. 692060316 Ing. tnv v.Baardewijk, Apeldoorn ontvangt het boekje thuis. Zie ook www.relicard.com.

Reactie voor op de website?

9.15. Ons groot adoptiegezin

Reaktie voor Magda:

Hoi,

Grote adoptie-gezinnen komen steeds meer voor hoor, wij kennen verschillende mensen met 4, 5, 6 en 7 kinderen. Zelf hebben we bijna vier kinderen. De oudste twee komen uit Colombia en zijn 10 en 8 (jongens). We hebben ook een dochter van 7 uit Haiti, en krijgen er nog een dochtertje van twee bij uit Haiti. Zij zal over 4-5 maanden bij ons zijn, daar kijken we heel erg naar uit met z'n allen. Dan voelen we ons ook een \"groot\" gezin.

groetjes, Petra

Reactie voor op de website?

9.16. Wat kom je tegen in adoptiegezin

Beste Magda,

Graag wil ik reageren op jouw oproep. Ook ik ben moeder van een groot gezin met daarin 2 geadopteerde kinderen. Beide kinderen komen uit Brazilië maar zijn geen familie van elkaar. Met 1 kind hebben wij praktisch geen problemen, dit kind is geadopteerd toen hij 3 jaar oud was, die eerste 3 jaar is hij bij zijn moeder geweest. Het andere adoptiekind is geadopteerd toen zij 7 maanden was, maar bij haar is in die eerste 7 maanden bijna alles fout gegaan. Met haar hebben wij nogal wat problemen. "Geen boden-syndroom, actieve hechtingsstoornis", dit alles is op haar helemaal van toepassing.

In totaal zijn mijn man en ik gezegend met 8 kinderen, de oudste is 17 jaar, de jongste is 4 1/2 maand. Een divers gezin maar ook nogal ongebruikelijk. Graag zou ik met jou gedachten uitwisselen over de problemen die jij tegenkomt, hoe reageren de kinderen op elkaar, hoe is de verhouding tussen jou en de kinderen, hoe reageer je op de eigen kinderen én op de adoptie-kinderen?

Helaas zijn zowel mijn man als ik beide betrokken geweest bij een echtscheiding. Mijn man bleef met 6 kinderen achter, waarvan 4 eigen en 2 geadopteerd, ik met 1 kind. Samen hebben mijn man en ik, tot grote vreugde van alle kinderen, weer een kind mogen ontvangen. Hoewel de verhoudingen onderling toch verbazingwekkend goed genoemd mogen worden, zijn er natuurlijk ook de (on)nodige problemen. Van de 8 kinderen zijn er 4 behoorlijk aan het puberen, waarbij ik moet zeggen dat bij 1 van die 4, dat is het geadopteerde meisje, het pubergedrag chronisch lijkt te zijn. Ook ik kan vele verhalen vertellen en wie weet kunnen we elkaar daarin vinden?

Groet,

Reactie voor op de website?

9.17. Adoptie gezin

Magda, ook ik wil reageren. Wij hebben ook 2 adoptiekinderen uit Ethiopie. 1e kind bleek 7 jaar te zijn toen hij bij ons kwam is nu 11. 2e kind was 5 toen zij naar Nederland kwam en woont nu ruim 1,5 jaar bij ons. Eerst hebben wij 2 biologisch eigen kinderen gekregen, hierna 2 adoptie kinderen en tot slot 3 pleegkinderen. Totaal 7. Mijn ervaring is dat er wel wat jaren overheen gaan willen alle kinderen zich echt thuis gaan voelen als 1 gezin zijnde. Ook ik denk weleens dat wij alleen maar zo'n samengesteld gezin zijn. Maar er zijn er nog meer zie je wel.

Nel

Reactie voor op de website?

9.18. Vrije adoptie zonder problemen

Ik kan mijn kindje later ook recht in de ogen kijken en zeggen dat alles wettelijk gegaan is, ook al hebben we vrije adoptie gedaan. Mensen zeggen te vlug als er problemen zijn "het is een adoptiekindje". Misschien zijn de eisen van sommige adoptieouders tegenover het kind te hoog en willen perfectie.

Mijn dochtertje heeft geen aanpassingsproblemen gehad en is een schatje en ze mag haar eigen karakter behouden die ze van haar echte ouders heeft en niet door mij moet opgelegd worden

Diane

Reactie voor op de website?

9.19. Vrije adoptie goed geregeld

Ik denk dat vele mensen denken dat, als je vrije adoptie doet, dat je zomaar naar een land kan gaan en een kindje halen. Dit is helemaal niet zo. Je moet ook hier de nodige papieren van Buitenlandse zaken, ministerie van Justitie, ambassade en rechtbank hebben voor je naar een land mag gaan.

Wij worden ook doorgescreend en moeten ook voor de legalistatie van de papieren betalen. Je moet de wettelijke papieren in de rechtbank van land van herkomst kunnen voorleggen.

Dus alles gaat ook wettelijk en zoals het moet.

Diane

Reactie voor op de website?

9.20. Adoptie

Wij zijn een groot gezin (6 kinderen) en hebben ons opgegeven voor de adoptie van een kindje met een handicap; onze jongste heeft een aangeboren afwijking, nl. het syndroom van Prader-Willi. Wij wonen in België en hebben daar de stap-cursus gevolgd (eigenlijk voor pleegzorg) omdat wij door onze wens (kind met handicap) niet de gewone adoptieprocedure konden volgen. Morgen horen we officieel of we de beginseltoestemming krijgen, maar officieus weten we al dat dat zo is.

En dan is het wachten op een kindje, waarschijnlijk uit België, dat kan 2 maanden of een jaar duren. Onze familie verklaart ons voor gek en zijn bang dat ons jongste kindje tekort zal komen. Wij denken daar anders over en zijn realistisch en optimistisch. We zijn heel benieuwd en al een beetje "zwanger".

Anja

Reactie voor op de website?

9.21. "Lot"genoot

Hallo,

ik ben 30 en mijn man 33 jaar. We wonen in Friesland. Hebben momenteel 4 pleegkinderen 2 van 14, 1 van 11 en 1 van 8 jr. via Therapeutische Pleegzorg, en 1 "eigen" dochter van bijna twee jaar (in totaal dus 5 kids). We hopen dit jaar nog een Ethiopisch adoptiekind te krijgen.

Vind het leuk om te lezen dat wij niet de enigen zijn die een "kindertic" hebben. Het gaat allemaal met vallen en opstaan, maar ook met heel veel plezier.

groeten van Ytsje uit Dokkum

Reactie voor op de website?

9.22. Onze ervaring met adoptie

Hoi Nina,

Ik weet uit eigen ervaring dat adoptie heel duur is. Wij hebben drie kinderen uit drie verschillende landen geadopteerd. In Nederland is het zo, dat je niet op eigen houtje een kind kunt adopteren. Hoe dat in België is weet ik niet, maar ik zou wel vantevoren goed informeren. Je kunt er ongelooflijk veel juridische problemen mee krijgen. En -als het om geld gaat- dat kan je ook een lieve duit gaan kosten.

Ik ben er persoonlijk erg op tegen om buiten de officiële kanalen om een kind te adopteren. Doe je het via een tussenpersoon dan ben je wel erg afhankelijk van de eerlijkheid van zo iemand. Want het is erg moeilijk om na te gaan of de informatie die je over het kind krijgt wel klopt. De strenge regels zijn er om het kind te beschermen tegen kinderhandel en zijn voortgekomen uit negatieve ervaringen in het verleden. Het uitgangspunt van adoptie is, dat een kind recht heeft op ouders en niet andersom. Dat betekent dat de rechten van het kind met de uiterste zorg moeten worden beschermd. En in de praktijk voldoen private bemiddelaars hier -meestal- niet aan.

Adoptie is voor een kind erg ingrijpend. Onze kinderen van 9, 6 en 4 zijn alledrie erg bezig met hun afkomst. Dat maakt een wezenlijk deel uit van hun identiteit. Ze vragen veel over hun biologische ouders. De informatie die wij hebben is behoorlijk betrouwbaar en daardoor kunnen wij hier ook open over praten. Dat geeft de kinderen een gevoel van vertrouwen. Als je niet zeker weet dat de informatie klopt, maak je het je kind erg moeilijk naar mijn mening.

Wat de financiën betreft: misschien kun je een tweede hypotheek nemen of via de kerk voordelig lenen, een inzameling houden onder familie en vrienden, een benefietfeest organiseren of een sponsorloop laten lopen als je het geld niet bij elkaar kunt krijgen.

Alle goeds, Marja

Reactie voor op de website?

9.23. Adoptie in België

Beste Nick,

Hier een paar adressen van adoptiebureaus in België:

Adoptiedienst Horizon
K Geertsstraat 8 in Beveren
tel 037759192

Gewenst Kind AMOK (zeer sterk aan te bevelen)
Osystraat 39 bus 0 2060 Antwerpen
tel 032322452

Caritas Antwerpen VZW
K Mirystraat 2 -2020 Antwerpen
tel 032478811

Het zijn alledrie erkende organisaties. Bij Gewenst Kind is de wachttijd niet zo lang en ik heb persoonlijke ervaringen met de werking (door de adoptie van Yannick het kindje van mijn ex-vriend).

Dominique

Reactie voor op de website?

9.24. Adoptie uit Kazachstan

Hallo Diane

Gefeliciteerd met jullie dochtertje! Het lijkt ons fantastisch om uiteindelijk na zo een lange tijd een kindje in je armen te sluiten

Wij zijn een echtpaar van 40 jaar, hebben de via cursus afgerond en verwachten binnenkort de uiteindelijke beginseltoestemming. Wij zijn al een tijd op zoek naar informatie om als zelfdoeners uit Kazachstan te adopteren. Hebben verschillende brieven naar de ambassades in Brussel en Kazachstan verstuurd zonder enige reactie. Voorheen zijn we ongeveer een jaar bezig geweest met contacten te leggen in Cambodja. Daar waren we al ver in gevorderd, het wachten was op de beginseltoestemming. Zoals je misschien hebt vernomen is dit land voor adoptie gesloten ivm fraude en kinderhandel. Dit was voor ons een enorme tegenvaller.

Zoveel tijd alweer voorbij en we worden er ook niet jonger op. Daar we toch ook een zo jong mogelijk kind zouden willen begint de tijd mee te spelen. We vinden het erg leuk om te lezen dat er al nederlandse mensen uit Kazachstan hebben geadopteerd. En zijn blij jou te kunnen e-mailen en hopen natuurlijk dat jij ons verder kunt en wilt helpen.

Vele groetjes van Rob en Astrid

Reactie voor op de website?

9.25. Twee Russische kinderen

Hallo,

Wij zijn een gezin uit de omgeving van Mechelen (Belgie). We hebben twee adoptiekinderen uit St. Petersburg Rusland. Vladik (6 jaar) is drie jaar bij ons, Maxim (4 jaar) is 10 maand bij ons. Wij zijn bezig onze begingseltoestemming te verkrijgen voor het derde kindje (we zouden graag een dochtertje hebben). De twee jongens zijn volgens de officiele weg geadopteerd via een adoptiedienst. Deze dienst stopt met de tak Rusland wegens zwaar zieke kinderen die voorgesteld worden. Omdat wij door de jaren heen goede contacten hebben met Rusland overwegen wij een vrije adoptie. Is dit te doen in Rusland? Hoe heb jij dit aangepakt?

Groetjes,

Reactie voor op de website?

9.26. Groot gezin, Nel e.a. met deze ervaring

Hallo Nel,

Wij hebben onze voorlichtingsbijeenkomst achter de rug en we komen dichterbij het gezinsonderzoek. Wij zouden graag van u en anderen willen horen hoe het jullie het hebben ervaren om een kind te adopteren, terwijl je al eigen biologische kinderen hebt. Wij hebben nu twee eigen biologische kinderen van 2 en bijna 4 jaar en we twijfelen of we er wel aan goed doen om een kind te adopteren, vragen zoals zullen onze kinderen er onder lijden, etc. Welke problemen kun je tegen komen als je dan een gemengd gezin hebt en zijn er ook positieve ervaringen? Zelf ben ik ook geadopteerd en weet ik wel het één en ander over adoptie, maar over een gemengd gezin weet ik weinig. Zou u of anderen mij hierover meer kunnen vertellen?

Hartelijk dank,

Reactie voor op de website?

9.27. Vrije adoptie?

Ik zie vrije adoptie zoals een eigen badkamer plaatsen, zonder hulp van een loodgieter. Het kan goed gaan, maar ook verschrikkelijk mis.

Als je de gas op de waterleiding aansluit zul je dit niet aan iedereen vertellen hoe dom of gevaarlijk dit was. Een loodgieter kan zich ook vergissen, maar dan is dat eerder uitzondering dan regel.

Ray of Hope (de loodgieter) heeft 99 Procent tevreden adoptanten, en dat moet je verdienen, iedere dag opnieuw. En als Ray of Hope één procent ontevreden adoptanten heeft, daar kan ik mee leven, want dat zijn meestal kankeraars, die nooit met iets tevreden zijn.

Interlandelijke adoptie is een zeer gespecialiseerde materie, dat niet mag overgelaten worden aan amateuristen of hobbyisten

Peter

Reactie voor op de website?

9.28. Vrije adoptie ? ......Vervolg......

Wat de meeste vrije adoptanten willen, en verschillende liberale politici, is dat de adoptiewetgeving zo liberaal mogelijk wordt gemaakt. Dwz, zo min mogelijk regeltjes, en zoveel mogelijk alles zelf organiseren.

Als je het volgens de letter van het Haags verdrag neemt, dan is adopteren via een erkend adoptiekantoor de enige legale manier van adopteren. Het is ook daarom dat de meeste adoptielanden weigeren om adoptabele kinderen vrij te laten adopteren, omdat dan een belangrijk controlemechanisme ontbreekt (het opvolgen van adoptiekinderen na de adoptie bv.)

En, dat adoptie via een adoptiebureau duurder is dan vrije adoptie, dat is ook een fabeltje, dat al vele malen weerlegd is.

In België zullen eerst malheuren moeten gebeuren vooraleer men inziet dat vrije adoptie, een kwaad is (of het nu legaal is of niet), dat met alle middelen moet worden bestreden.

Peter

Reactie voor op de website?

9.29. Pleegbroer is nu adoptiebroer

Hoi!

Mijn ouders hebben mijn broertje, die als baby als pleegkind bij ons kwam, geadopteerd toen hij 12 werd. Zijn moeder is overleden en met zijn vader had hij maar sporadisch contact. Zijn vader was zelf in pleeggezinnen opgegroeid en wist dat zijn kind goed zat bij ons. Hij gaf dan ook direct toestemming tot adoptie.

Patricia

Reactie voor op de website?

9.30. Multicultureel

Reaktie voor Magda:

Hallo Magda en alle ouders,

Ook wij hebben in mijn ogen een groot gezin. We hebben 4 kinderen geadopteerd. Inderdaad hoor je in de adoptiewereld niet vaak dat men 4 kids adopteert. Althans ik kom ze weinig tegen.

We hebben drie meiden en 1 zoon. Onze oudste van 5 jaar en de jongste van 1 hebben een bloedband, dezelfde moeder En de twee meiden er tussen in zijn een tweeling. Dus prachtig dat er binnen het gezin alle kids een bloedband hebben. Wij vinden dit bijzonder. Ik voel me niet als gezin overal buiten vallen. Wel voel ik elke dag dat we bijzonder zijn en opvallen. Bijna iedereen in onze wijk kent ons en weet ons te wonen. Een keer met het gezin erop uit, elke dag zijn er wel mensen die ons aanspreken. Bijna nooit vervelende reacties meestal prijzend. Alhoewel ik dat soms ook niet leuk vind.

Wij vinden het prachtig dat we deze kinderen hebben en genieten er volop van, dus we voelen geen opoffering. Buitenstaanders vinden dat wel en hebben op deze manier bewondering. Nou deze bewondering hoef ik niet want ik voel dit niet zo.

Wat me wel opvalt is dat bijna niemand rekent op een gezin van 6 personen. Een tafeltje, moeilijk meestal moeten we verder of moet er geschoven worden zodat we kunnen zitten. Ook nog met 1 kinderstoel. Ook merk ik wel dat sommige mensen er misschien een beetje tegenop zien dat wij met z´n zesser er aan komen. Niemand zegt het, maar ik voel het. Ook nu in de zomervakantie zeggen toch maar weinig mensen, breng ons de kids maar effe. Vroeger met 1 kind was dat veel meer. Logisch hoor, maar ik mis het wel soms. Wat ook wij zouden het heerlijk vinden om er eens een weekendje uit te gaan. Wie weet heeft iemand tips?? Alle kids onderverdelen, kan wel hoor, maar wat een geregel zeg.

Leuk om alle verhalen te lezen hoor. Onze vierde was een omgekeerd verzoek. Wij vonden drie kids prima, echter er was een broertje van onze oudste geboren en hij werd in een kindertehuis geplaatst. De bio. moeder vroeg of hij bij ons kon wonen. Zeer trieste omstandigheden om de vervelende reacties maar effe voor te zijn. Want menigeen staat meteen met een oordeel klaar.... Voor ons voelde het meteen dat hij bij ons hoort en het is heel bijzonder.

Ook vind ik het wel heel druk. De leeftijd 5 jaar en twee van 3 jaar en een van 1 jaar. Ik heb soms nog geen minuutje rust of er staat weer iemand bij me. Nu dus wel want er is ivm het slechte weer een mooie videoband gehuurd en de kleinste ligt op bed. Maar ja er liggen nog drie wasmanden te wachten op mij, dus eigenlijk is dit een stukje luxe wat ik me niet kan veroorloven.

Nou wie weet reageert iemand nog op mijn verhaal. Of heeft iemand tips voor mij om ons gezinnetje goed draaiende te houden. Ze zijn altijd welkom.

Marian S.

Reactie voor op de website?

9.31. Mariann S

Ik wilde even reageren op je mailtje op Groot Gezin. Misschien is het al een oud mailtje, misschien is het ook nog maar net nieuw, dat weet ik niet.

Ik herken er wel wat van, vooral omdat het nu gaat om een gezin van 6 personen, daar bestaan wij ook uit . Bij ons is de oudste 11jaar en een jongen. De rest (3) zijn meiden van 9 en 5 en 7maanden. De laatste is uit mijn tweede huwelijk. De andere kids zij dolblij met haar en ook enorm trots.

Het feit dat men enorm moeite heeft met een gezin van 6, dat herken ik ook wel. Je kunt niet meer zomaar ergens naar binnen, vind ik. Je wordt dan wel een beetje aangekeken, precies wat jij ook schrijft. Men zegt het niet, maar je voelt het wel. Het is ook wel moeilijk, want je bezet zomaar alle stoelen... hihiiih...

Ook als wij met de auto ergens heen gaan, zie je ze kijken. Wij zijn jonge ouders (34 en 35) en ja... dan 4 kinderen...... apart hoor, maar enorm leuk!!

Mocht je nog eens willen mailen, dan doe maar gerust.

gr. Xandra

Reactie voor op de website?

9.32. Bijtijds beginnen

Hallo Wendy,

Landen kunnen 'sluiten' en de eisen van landen veranderen ook zo nu en dan. Omdat het nog een paar jaar duurt voor je 'aan de beurt' bent, kan je beter eerst met het adoptieproces starten en pas tegen de tijd dat je aan landen toe bent, een keuze maken.

Groet, Willy

Reactie voor op de website?

9.33. Adoptie in Haiti

Hallo, wij zouden ook graag vrij adopteren het liefst Haïti. Maar we weten er heel weinig over! Dus alle infomatie is welkom. We zijn wel van Belgie.

Reactie voor op de website?

9.34. Minimaal een jaar verschil?

Hoi Marischa,

Wat leuk om je verhaal te lezen. Wat fantastisch lijkt me dat om nu nog 2 kinderen op te kunnen halen. Maar ik snap eigenlijk niet hoe het kan dat je een kindje van 3 hebt en een kindje van 3 gaat adopteren. Ons is nl gezegd dat er minimaal een jaar tussen de kinderen moet zitten. Weet jij hoe dit dan zit? Verder wens ik je veel geluk en gezondheid toe met je gezin.

groet Anke

Reactie voor op de website?

9.35. Gecombineerd groot gezin

Hallo Magda,

Ook wij hebben 3 kinderen zelf gekregen en vervolgens nog 2 kinderen geadopteerd. De oudste is 13, de jongste is 2. De adoptiekinderen zijn twee jongens uit China met een medisch rapport. Ik vind het een voorrecht om zowel zelf kinderen te krijgen als kinderen te adopteren. Wel is er zo af en toe wat onbegrip, zeker omdat de jongste twee kinderen met een medisch rapport zijn. "Waar begin je aan" hoorden we veel. Wij vinden het in ieder geval erg leuk en gezellig (meestal natuurlijk). We zijn er ook nog niet over uit of er niet nog een adoptiekindje bij komt. We zijn voor adoptie nog jong genoeg, dus nog wat jaren de tijd.

Wil je meer ervaringen uitwisselen, schrijf gerust.
groetjes,

Reactie voor op de website?

9.36. Erkende dienst voor pleegzorg

Kijk eens bij Jeugdzorg in Gezin.

Reactie voor op de website?

9.37. Vrije adoptie

Vrije adoptie en zelfdoen adoptie zijn toch 2 verschillende manieren van adopteren. Bij vrije adoptie komt er geen overheid bij kijken en bij zelfdoeners wel, toch? Je hoeft bij vrije adoptie toch geen cursus te volgen en geen beginseltoestemming te hebben, je moet wel een gezinsrapport en een medisch rapport laten maken en vertalen? Dat heb ik tenminste vernomen. In België kan dit wel, maar wij (mijn vriend en ik) komen uit Nederland en weten dus niet of dit hier ook kan. Het bespaart je veel wachtijd en onkosten. Kan iemand mij hier meer over vertellen?

Groetjes Suzanne

Reactie voor op de website?

9.38. Dossier vrije adoptie

Vrije en zelfstandige adoptie zijn inderdaad 2 verschillende manieren van adopteren. Bij vrije adoptie hoef je inderdaad de voorbereidingscursus niet te volgen (hoewel het wel erg nuttig is). Dat er geen overheid aan te pas komt, is hetgeen soms gezegd wordt, maar het is niet correct. Het is wel wat sceptici (die het natuurlijk niet zelf gedaan hebben) en erkende bureaus beweren, doch ten onrechte. Je moet een volledig dossier samenstellen (met ambtelijke documenten, medische attesten, levensverhaal, psychologisch verslag, etc ...) en je dossier wordt nagekeken en gelegaliseerd door Buitenlandse Zaken. Ook met je toestemming van de Procureur des Konings hebben. Er is dus wel degelijk controle.

Deze vorm van adopteren kan nog in België, vermoedelijk tot medio 2005, daarna kan alleen nog zelfstandige adoptie (of natuurlijk gewoon via de reguliere weg), in Nederland kan vrije adoptie zowiezo niet.

Steven

Reactie voor op de website?

9.39. Adoptie Rusland--alcoholist ouders

Ik ben adoptiemoeder van drie kinderen uit Rusland. Let op! Veel kinderen van Rusland, Polen, en Ukraine hebben leer- en psychische problemen van prenatale blootstelling aan alcohol. Hechtingsstoornissen en hyperaktiviteit komen vaak voor. Mijn kinderen hebben allemaal foetaal alcohol syndroom. Zie website www.fasstichting.nl voor meer informatie.

Diane

Reactie voor op de website?

9.40. Horizon

Hallo Edith,

Ook wij hebben pas onze voorlichtingscursus achter de rug. En we hebben ons pas gisteren (15 maart 2005) ingeschreven voor een informatieavond, georganiseerd door adoptiedienst Horizon die doorgaat op 30 maart. Het gaat zowel over adopties uit Rusland en China. Het kanaal Rusland is dus volgens mij NIET gesloten, alvast niet bij deze dienst. Horizon beweert ook dat de kindjes die zij voorstellen uit Rusland medisch in orde zijn. Ik moet het eerst nog zien hoor, maar heb toch nog niets slechts van die dienst gehoord, integendeel. Hopelijk komt alles in orde.

Reactie voor op de website?

9.41. Adoptie Rusland

Hallo Luc,

Of je nu zelf gaat adopteren of via een bemiddelingsbureau de wachttijd en de kosten zijn vergelijkbaar. Het gaat ook niet sneller, want iedereen, ook de zelfdoeners moeten de verplichte voorlichting volgen.(ookal heb je zelf kinderen) De wachtlijst totdat je de cursus mag volgen is twee jaar. Daarna starten de gezinsonderzoeken. Dan kun je je inschrijven bij een vergunninghouder, of verder met zelfdoen. Het duurt zo'n 3 tot 5 jaar voordat je een kindje kunt halen.

Adoptie doe je dus niet even. En voor veel landen geldt ook dat je niet kunt kiezen wat voor geslacht. Je krijgt gewoon een voorstel. Verder is het hebben van adoptiekinderen echt anders dan biologische kinderen.

Lees er veel over en beslis of het iets voor jullie is. Denk ook na over de kosten. Je bent zo 12.500,- tot 25.000,- kwijt voor 1 kind. Kortom, je stapt niet zomaar in de adoptiewereld.

groetjes K.

Reactie voor op de website?

9.42. Adoptie uit Kazachstan

Hallo, wij zijn net terug met 2 kindjes uit Kazachstan. Alles is prima gegaan. Als jullie willen, mogen jullie altijd contact met ons opnemen. Als jullie ons een mailtje sturen, dan zullen wij ons telefoonnummer geven en kunnen jullie ons bellen.

groetjes

Reactie voor op de website?

9.43. Vrije adoptie

Korte reactie op bijdrage van 'K' (Adoptie Rusland.

Wat zij schrijft geldt voor Nederland, niet voor België. Tot wellicht 1.9.2005 is in België vrije adoptie mogelijk, dwz zonder verplichte cursus, met een toelatingsattest van de Procureur en met een psycho-sociaal verslag van een psychologe (plus uiteraard nog andere documenten zoals bij reguliere adoptie). Zo gebeuren de adopties in Kazachstan. Voordeel is dat je alles zelf kan doen, je lange tijd in het land kan verblijven en de wachttijd veel korter is. Vanaf het begin tot aankomst in België kan het bv. op 5 à 8 maanden.

Na 1.9.2005 (datum nog niet helemaal zeker, maar allicht wel) zal inderdaad voor iedereen de voorbereidingscursus verplicht zijn en zal de Jeugdrechtbank een sociaal onderzoek bevelen om de geschiktheid van de kandidaat-adoptieouders na te gaan. Eigenlijk is het nauwelijks te vatten dat het via adoptiebureaus 3 tot 5 jaar moet duren. Wie wordt daar beter van? Zeker niet de weeskinderen of afgestane kinderen in de weeshuizen.

Anne

Reactie voor op de website?

9.44. Adoptie

Hallo Anne,

We zijn een Belgisch gezin en hebben momenteel 5 kinderen. Onze jongste Leanne wordt 4 jaar in Juli en komt uit China. De andere 4 zijn onze biologische kinderen. Sinds enige weken denken we eraan om een kind uit China te adopteren met een handicap. Het probleem is dat wij momenteel in Australie verblijven en dus waarschijnlijk niet kunnen adopteren via kind-en gezin. Moeten wij overgaan tot vrije adoptie en hoe gaat dat in zijn werk. Wij zijn nog steeds Belg, maar we hebben een permanent visa voor Australie? Kan jij of iemand anders ons hier een antwoord opgeven?

Reactie voor op de website?

9.45. Geen vrije adoptie in China

Dag Griet,

Ik vrees dat vrije adoptie in China niet kan en bovendien zal de Belgische wetgever vrije adoptie niet meer toelaten vanaf september 2005.

Er moet dan via de Jeugdrechtbank en via een erkende adoptieorganisatie gewerkt worden, bv. Horizon in Vl of Amarna in Wall. Gelet op jullie verblijf in Australië zal dit zeer moeilijk zijn. Is adoptie in Australië zelf niet mogelijk?

Anne

Reactie voor op de website?

9.46. Reactie op adoptiegezinnen gezocht

Hallo Magda,

Ook wij hebben geadopteerd, vanuit Brazlië, al weer 12 jaar geleden (bijna.) Eerst een tribling, drie jongens van toen bijna 8 jaar, bijna 7 jaar en net 3 jaar. Twee jaar later zijn we terug gegaan om hun biologische kleine broertje van toen 2 jaar op te halen. Wij hebben dus 4 adoptiebroers. Wat leuk dat jullie drie biologische kinderen hebben en drie geadopteerde. Daar kunnen wij dus niet over mee praten. Ik weet ook niet zo goed wat je bedoelt met "ik heb soms het gevoel overal buiten te staan" Heeft dat te maken met het verschil tussen de biologische kinderen en de geadopteerde of heeft dat een andere reden? Ik ben heel benieuwd waarom je dat gevoel hebt. Ik hoop van je te horen.

Groeten Erma

Reactie voor op de website?

9.47. Bekijken!

Hoi, ik ben een meisje van 14 en ik heb uw verhaal gelezen. Ik ben de zevende van 8 kinderen. Later wil ik ook een kindje adopteren, daar ben ik 100% zeker van. Vind het heel tof dat je kindjes adopteert!!

groetjes Silke

ps hoe voelt dat op (adoptie)moeder te zijn?

Reactie voor op de website?

9.48. Vrije adoptie

Wij zijn naar heel veel behandelingen nu ook bezig met vrije adoptie. Valt niet mee, al die papieren. Omdat ik pas 1 jaar in belgie woon, moet ik een verklaring hebben van goed gedrag uit ned. Hier vragen ze de organisatie iets in te vullen. Omdat ik rechtreeks uit het land adopteer loop ik hier tegen aan. Het is allemaal legaal maar wij kiezen voor vrije adoptie omdat wij niet meer de jongste zijn en dit blijkt sneller te werken. Weet iemand het adres van buro adoptie in kazachstan?

Reactie voor op de website?

9.49. Pleegkinderen of adoptie

Hallo, ik heb een broertje en die zijn bezig met adoptie op vrije basis zonder justitie. Zij zijn in maart 2005 naar Brazilie geweest en hebben hun hart verloren aan 2 kindjes 1 van 2,5 en 1 van 1 jaar. Het zijn broer en zus. Nu moeten ze waarschijnlijk wachten tot 2008 op de cursus die ze dan pas kunnen gaan volgen, maar zoals ik dit lees is het niet nodig. Ze zijn ook met andere mogelijkheden bezig geweest zoals er pleegkindjes van te maken, en als zij de cursus heeft gevolgd, alsnog te adopteren. Maar Nederlandse ouders kunnen waarschijnlijk niet de voogdij krijgen over buitenlandse kindjes. Heb jij hier reactie op? Alvast bedankt.

lizet

Reactie voor op de website?

9.50. Pleegkinderen of adoptie

Ik las dat er ook ander mogelijkheid is, zoals eerst pleegkind, daarna adoptie. Ik wist niet dat ook mogelijk is, wil je me misschien daarover meer vertellen hoe ik pleegouder kan worden van buitenlandse kind, daarna adoptie? Mail me als je wilt, hartelijk dank u. Want ik wacht ook, mag pas in 2007/2008 op de cursus.

Reactie voor op de website?

9.51. Pleegkind of adoptie

Hoi Rechelle,

Je mag/kan idd eerst pleegkinderen in huis nemen en dan alsnog een kind adopteren. Maar als je in Nederland woont wordt je geen pleegouder van een buitenlands kind.

Je kunt ook niet zomaar pleegouder worden. Hiervoor moet je eerst een cursus volgen STAP heet dat. Voordat je pleegouder wordt ben je een jaar verder.

Heb je over een jaar een pleegkind, dan moet dat kind eerst een jaar in jullie gezin wonen voordat je mag adopteren. Dus ben je al twee jaar verder.... Wil je dit allemaal?

Wij hebben er voor gekozen om eerst dmv adoptie een eigen gezin te vormen en daarna pleegkinderen in huis te nemen. Na het volgen van de cursus zul je merken dat dat toch echt de beste volgorde is. Adoptiekinderen neem je niet zomaar even. Daar gaat heel wat aan vooraf. En ook tijdens de eerste jaren zal het meer inspanning kosten. Vergis je hier niet in. Dit krijg je allemaal nog op de cursus te horen.

Succes.

K

Reactie voor op de website?

9.52. Adoptie en pleegkind

In januari 2000 adopteerde ik mijn Keniaanse dochter via een zelfdoen procedure. Dit is beslist geen vrije adoptie. Alles gaat via de officiele kanalen. Het verschil bij mij was dat ik een tijd in Kenia gewoond heb en dat mijn adoptiedochter in die periode als bij mij in huis woonde. Ik heb nog wel een (hele korte cursus) gedaan maar had toch (omdat dit in het belang van het kind was) binnen een half jaar Josefien in Nederland. Het is een enorme rompslomp en ik denk dat ik er niet uitgekomen was ls ik het land niet zo goed gekend had.

Ook aan deze adoptie moest een officieel adoptiebureau te pas komen, zoiest heet deelbemiddeling. Dit bureau controleert of de adoptie wel op de juiste manier heeft plaatsgevonden. Dit is voor jezelf wel een hele geruststelling alhoewel je geen zicht hebt op wat ze precies doen. Mijn dochter is inmiddels 9 en sinds juli 2005 heb ik een pleegdochter van nu 13 maanden (toen 9 maanden) en als het goed is komt tegen de Kerst ons 2e pleegkindje. Hiervoor heb ik de STAP cursus gedaan, een hele leuke cursus en ook heel leerzaam om erachter te komen of je wel echt een pleegkind wilt (net als de adoptiecursus trouwens) maar als je al en adoptiekind hebt is het leuk om erbij te zitten en wat ervringen uit te wisselen maar voor de rest vond ik het gesneden koek. Ik ben met de cursus in april begonnen (samen met 8 paren) en begin oktober hadden al deze mensen al een kind, dus er gaat zeker geen jaar overheen.

Ik denk dat het niets uitmaakt of je eerst een pleegkind hebt en daarna gaat adopteren. Het kan net zo goed omgekeerd. Gevoelsmatig maakt het voor mij ook weinig uit. Mijn kinderen hebben allebei ouders met wie ik contact heb. Het verschil is dat de ene blijft en dat je dat van de andere niet zeker weet, er zit altijd een kans in dat zij weer teruggaat naar haar ouders.

Hester

Reactie voor op de website?

9.53. Adoptiekind gebruikt drugs en alcohol

Sinds 2 mnd. zijn wij de adoptie-ouders van een 16 jarige dochter. Toen ze net 2 weken bij ons was mocht ze een nachtje blijven slapen bij een vriendin, rond 20:00 werden wij door de politie in Den Bosch opgebeld dat S. iets had gestolen uit een winkel.

3 weken later is S. met mijn man zoontje en dochter naar de bioscoop geweest, ik bleef thuis vanwegen de kleinste van 2. Ik legde wat gestreken kleding op haar kamer toen en rook een vreemde geur. Ik ben gaan zoeken en vond een zakje wiet. We wisten van Buro Jeugdzorg dat S. zo af en toe blowde. Dit hebben wij geaccepteerd, maar ze mocht het niet in huis doen en ook niet in huis bewaren. Ik was erg boos en teleurgesteld in haar.

Met Oud en Nieuw had ik 1 fles met alcohol in huis gehaald om te mixen. S. vond dit te weinig. Ook hier ben ik boos op haar geworden. Nu krijg ik ook nog eens van mijn dochter te horen dat S. xtc wil uitproberen. WAT MOET IK NOU.

S. ken ik al vanaf haar 4e jaar. Ze heeft te veel meegemaakt en haar vader is voor haar ogen vermoord. Ik heb haar in mijn gezin opgenomen omdat ik haar een leven wil bieden dat zij had moeten krijgen, met liefde en geborgenheid en eigenwaarde. Maar ik begin steeds meer het gevoel te krijgen dat S. heeft gedacht: ik ga lekker bij mijn oom en tante wonen en LANG LEVE DE LOL. Thuis heeft ze nooit geen regels gehad, maar in mijn gezin zijn er wel vaste regels, en ik begrijp best dat S. het daar moeilijk mee heeft.

Ik zit momenteel met mijn handen in het haar, ik wil graag geduld met haar hebben en haar het voordeel van de twijfel gunnen. Maar hoe moet ik hier nou mee omgaan? Is er iemand die mijn kan helpen?

groetjes van Marja

Reactie voor op de website?

9.54. 7 kinderen

Ik vind het erg leuk om jullie verhalen te lezen. Zelf zijn wij de trotse ouders van 3 (bio) zoontjes. Sinds oktober 2005 staan wij ingeschreven voor adoptie. Wat ik wel jammer vind is dat veel landen afvallen omdat wij 3 (bio) kinderen hebben. Uit welk land komen jullie kinderen?

Natasja

Reactie voor op de website?

9.55. Wit Rusland

Hallo, ik ben een mama van vier eigen gezonde kindjes. Wij zijn al een tijdje aan het praten om een speciaal kindje te adopteren, maar nu is de beslissing echt gevallen om het dan ook echt te doen. We zouden graag een kindje uit Wit Rusland een toekomst willen geven die het daar niet zou hebben. Maar zelf hebben we geen ervaring met adoptie, na surfen op het net vind ik ook niet echt veel info over kinderen uit wit rusland. en over adoptie uit dit land is er ook niet veel te vinden.

Heeft er iemand ervaring met adoptie uit Wit Rusland? Of kan er iemand mij al verder op weg helpen. Wij wonen wel in Belgie.

Alvast bedankt,

Reactie voor op de website?

9.56. Adoptiegezinnen

Hallo

Wij zijn van België en hebben ook drie eigen kinderen en één adoptiekind. We denken soms ook voor nog ééntje bij te gaan halen; maar de reakties van de buitenwereld (weeral eentje). En toch gaan we er voor. Vanwaar komen jullie kinderen?

Peggy

Reactie voor op de website?

9.57. Reactie oproep adoptiegezinnen

Hallo,

Inderdaad zijn adoptiegezinnen niet zo vaak heel groot. Maar wij hebben 6 kinderen geadopteerd uit 5 verschillende landen. De oudste is nu 21 en uit huis. De jongste is een meisje van 10. Sinds 4 maanden hebben we ook twee pleegdochters van 5 en 2 jaar. Een groot, druk maar zeer levendig gezin. Nooit gedacht dat we nog eens een gezin met 8 kindren zouden hebben!

Ria

Reactie voor op de website?

9.58. Adoptie en verhuizen naar het buitenland

Wij willen graag nog een tweede kindje adopteren, dat zou weer over twee jaar het geval zijn. Daarnaast zijn we aan het overwegen om te verhuizen net over de grens. Gaat dit wel samen juridisch gezien? Komen we dan in nederland nog wel in aanmerking voor adoptie, of moeten we dan in duitsland de hele procedure opnieuw opstarten?

Wie kan hier antwoord op geven?

Met vriendelijke groet, Ton

Reactie voor op de website?

9.59. Twijfel slaat toe

Dag mensen,

Wij zijn een pleeggezin met vier eigen kinderen. Ook hebben we nu een pleegkindje en volgende week komen er daar weer twee bij.

Wij zijn al een tijdje aan het denken over een gezinshuis. Nu hebben we gesolliciteerd bij een stichting die een gezin zoeken voor een huis en mogen we op gesprek komen. Ineens slaan de twijfels toe. Waarover? Hoe gaan we met onze eigen kinderen om hierin? We moeten verhuizen, kunnen we ze dat aandoen? Wat doen we met ons eigen huis? We willen natuurlijk wat hebben als we (moeten) stoppen. Kunnen we het wel aan? Wordt er veel van je gevraagd, hou je nog wel tijd over voor elkaar, je hobby's en vrienden.

Wie kan ons, liefst uit ervaring, meer vertellen hierover?

Erg bedankt voor de moeite.
Andrea van Beek

Reactie voor op de website?

9.60. Eisen van ouders aan het te adopteren kind

Ik heb eigenlijk een vraag en ik hoop dat iemand die voor mij kan beantwoorden. Kunnen ouders eisen stellen aan het te adopteren kind? Daarmee bedoel ik qua geslacht/ leeftijd/ land van herkomst...

Alvast bedankt. Peter

Reactie voor op de website?

9.61. Vrije adoptie

Ik zou graag willen weten of vrije adoptie net zo traag gaat als adopteren via een adoptiebureau?

Jolanda

Reactie voor op de website?

9.62. Vraagteken

Ik heb persoonlijk een groot vraagteken over het plaatsen van adoptiekindjes in één gezin waar al meerdere kinderen aanwezig zijn.

Je ontneemt wel andere gezinnen van de mogelijkheid van adoptie, er zijn tenslotte meer adoptieouders dan te plaatsen kindertjes en dat vind ik triest. Nu heb ik de indruk dat ze nu allerlei eisen stellen aan de adoptie-ouders voor de balans van vraag en aanbod, te noemen inkomeneis, opleidingniveau etc.

Het is een feit dat 2 kinderen in een gezin vooral met adoptie een goede situatie is, daarom denk ik dat er beter een regel kan komen van niet meer dan 2 kindjes in één gezin, om andere adoptieouders ook de kans te geven om te kunnen genieten van kinderen!!

Monique

Reactie voor op de website?

9.63. Het gaat niet om de ouders maar om het kind

Maar Monique,

Het is geen kwestie van eerlijk verdelen onder de "vragers". Het gaat om de beste situatie voor de kinderen. Waar heeft een kind de beste ontwikkelingskansen? Als dat in een gezin is waar al meerdere kinderen zijn dan kan een kind daar geplaatst worden. Waarom zou jij bij voorbaat al gezinnen met meerdere kinderen willen uitsluiten?

Nell

Reactie voor op de website?

9.64. Antwoord, eisen aan adoptiekind

Ik wil reageren op nr.62 eisen aan een adoptiekind.

In Nederland kan je geen eisen stellen aan een adoptiekind. De leeftijd van het kindje is afhankelijk van de leeftijden van de adoptieouders, dit willen ze wel gaan veranderen er is een wetwijziging ingediend.

Een voorkeursgeslacht kan je bij enkele landen bij een 2e plaatsing van een adoptiekindje uitspreken, te noemen Thailand andere landen weet ik niet.

Als je een kindje kiest boven 2 jaar voor China dan moet je een kindje accepteren met een licht medisch probleem.

Monique

Reactie voor op de website?

9.65. Oneerlijke eisen

Hoi,

Tuurlijk gaat het om het kind! Maar de adoptieouders worden allemaal gescreend dus gaan we ervan uit dat deze allemaal geschikt zijn om kinderen een goede toekomst te geven. Het is duidelijk dat de bemiddelaars eisen moeten stellen omdat er nu eenmaal meer vraag dan aanbod is.

Nu stellen ze eisen aan inkomen en opleidingsniveau en dat vind ik niet eerlijk. Mensen met een minder inkomen en opleiding kunnen ook kinderen een goede toekomst geven. Dan zal ik eerder begrijpen als de bemiddelaars kiezen voor een grens van het aantal kinderen in een gezin. Dat is eigenlijk wat ik bedoel!

Ik heb zelf adoptiekindjes en het is heel fijn om dit mee te mogen maken, het is heel spijtig als er mensen zijn die dit ontnomen worden.

Monique

Reactie voor op de website?

9.66. Groot gezin egoistisch?

Natuurlijk gun ik elke kind een fijne toekomst! Wij hebben zelf 2 adoptiekindjes en zien om ons heen hoe moeilijk het tegenwoordig is om te adopteren. De eisen aan de adoptieouders zijn zodanig, inkomen, opleidingsniveau, e.d. dat voor een hele grote groep mensen adoptie onmogelijk wordt, wat ik heel heel spijtig vind! Deze eisen worden in het leven geroepen omdat er meer adoptieouders ter beschikking zijn dan adoptiekinderen. Dit is natuurlijk voor de kindertjes heel fijn.

Wij genieten zoveel van onze kinderen dat ik het heel erg vind dat er mensen zijn die dit niet mogen meemaken. Het is bewezen dat het nu eenmaal voor adoptiekinderen beter is een gezin met 2 kinderen, daarom stel ik nu de grens van 2 kinderen. Ik zou het eerlijker vinden als de bemiddelaars een grens stellen om ouders met meerdere kinderen in een gezin geen kinderen te plaatsen dan geef je andere mensen ook de kans om te genieten van het ouderschap. Er is ook een mogelijkheid voor pleegkinderen als je al meerdere kinderen in een gezin hebt.

Natuurlijk draait het om het kind. Maar ouders met een minder inkomen of opleidingsniveau kunnen ook een kind een liefdevol bestaan schenken. Wij willen in ons hart ook een groot gezin maar gaan om die reden voor pleegkinderen.

Monique

Reactie voor op de website?

9.67. Groot gezin niet geschikt voor adoptiekind

Persoonlijk vind ik het helemaal niet jammer dat er veel landen niet in zee gaan met echtparen die zelf al 3 biologische kinderen hebben.

Zelf hebben wij 2 adoptiekindjes en zien om ons heen dat adoptie voor veel mensen heel moeilijk gaat worden. Er zijn tenslotte meer adoptieouders dan adoptiekindjes, helemaal nu China zo goed gaat! Wat natuurlijk heel fijn is.

Het is een feit dat in een gezin beter is om 2 adoptiekindjes te plaatsen, daarom stel ik de grens van 2 adoptiekindjes. Door de hoge vraag naar adoptiekindjes hebben de bemiddelaars eisen gesteld aan de ouders, inkomen, opleiding, etc. Of ouders met een minder inkomen of opleiding geen liefdevolle toekomst aan de kindjes kunnen bieden?

Als mensen met biologische kindjes nu ook al gaan adopteren, ontneem je een echtpaar die ook zo dolgraag het ouderschap willen meemaken!

Trouwens adoptiekindjes hebben gericht aandacht nodig en in een groot gezin wordt dit wel heel moeilijk. Ik zelf twijfel zelfs of adoptiekindjes wel zo goed af is in een groot gezin!

Er is ook een mogelijkheid om pleegkinderen te nemen, daar is een tekort aan pleegouders dan doe je tenminste echt iets goed!

Monique

Reactie voor op de website?

9.68. Pleegzorg is geen adoptie!

Los van de discussie of je met biologisch eigen kinderen ook mag adopteren moet ook eens uit de wereld dat pleegzorg net zo iets is als adoptie. Dat is nl niet zo. Wij hebben 4 biologisch eigen kinderen en 3 pleegkinderen.

Pleegkinderen hebben vaak nog wel contact met hun ouder(s) en eventueel nog meer familie en blijven dat ook houden. Dat mag je ze niet ontnemen.

Bij adoptie is het afsluiten en opnieuw beginnen. Dat is wel anders. Ze blijven een kind met eigen achternaam, eigen problematiek en ook eigen gezinsvoogd etc.

Kortom niet te vergelijken.

Linda

Reactie voor op de website?

9.69. Adoptie moet eerst om het kind gaan

Ik las in de reactie van Monique dat zij vindt dat je geen adoptiekinderen mag als je al bio-kids hebt. Want "dan ontneem je potentiele adoptieouders de kans op een kind". Ik wil hierover maar 1 ding kwijt en dat is dat adoptie bestaat om kinderen die geen thuis hebben een thuis te bieden. En niet andersom: om kinderloze echtparen kinderen te kunnen geven.

mvg Bianca

Reactie voor op de website?

9.70. Reactie Bianca, adopie moet om het kind gaan

Tuurlijk staat het belang van de kinderen voorop. Adoptie bestaat ook om kinderen een thuis te bieden die geen thuis hebben. Maar dat is juist het punt, er zijn zoveel adoptieparen die een kind een thuis willen bieden dat de bemiddelaar eisen in het leven roepen om de adoptieparen te beperken.

Er zijn teveel mensen die een kind willen adopteren en te weinig kindertjes voor adoptie. Gelukkig maar voor de kinderen! De eisen die de bemiddelaars stellen aan de adoptieparen zijn o.a. inkomen, opleiding e.d., waarom kan echtparen met een minder inkomen op opleiding een kind geen liefdevolle toekomst geven? Daar ben ik dus niet mee eens! Stel dan een eis, geen adoptie voor paren met biologische kinderen of groot gezin dat vind ik eerlijker! Er zijn trouwens al landen die deze eis hebben gesteld en terecht !

Monique

Reactie voor op de website?

9.71. Kinderen te weinig?

Dag Monique,

Zijn er inderdaad adoptiekinderen te weinig? Ik weet uit ondervinding dat er nog heel veel kindertjes zijn die geen ouders vinden. Maar als je alleen een meisje of jongetje van max een paar maanden oud wilt, zonder enige handicap en met een goede voorgeschiedenis, tja dan is het al wat moeilijker natuurlijk. Er zijn veel kinderen van 6 jaar en ouder die gewoon niemand vinden, zij hebben ook liefde nodig! En wat met de kinderen die een handicap hebben?

In bepaalde landen worden kinderen afgestaan als ze een kleine misvorming aan de hand hebben. Ik weet dat veel mensen niet de financiele middelen hebben om hun kind daar te laten behandelen maar als adoptieouder hier in de Westerse wereld heb je dat wel.

We hebben zelf vier kinderen, door hart en verstand, 3 biologische en één door adoptie. Zij was bijna tien toen ze arriveerde en is verlamd aan één been (door polio), ze is nu tien jaar bij ons en wij voelen geen verschil in liefde voor onze kinderen, ook al hebben we haar niet als kleiner meisje gekend. Ze heeft zich wonderwel aangepast en is een toffe meid en ja haar handicap zal nooit overgaan maar hier heeft ze wel een makkelijker leven dan in haar thuisland.

Wist je trouwens dat er in Belgie (en waarschijnlijk ook in Nederland) nog steeds kinderen met een handicap kunnen geadopteerd worden! Bij ons was het een voordeel dat we al kinderen hadden, dat was voor iedereen makkelijker, zij wende sneller door de kinderen en wij hadden al wat ervaring. Ik vind dat mensen met biologische kinderen ook het recht hebben om een kindje te adopteren.

We hebben trouwens ook nog twee pleegkindjes met een handicap, die bij ons zullen opgroeien.

Gilberte

Reactie voor op de website?

9.72. Reactie Gilberte

Gilberte,

Geweldig dat jullie dat doen!

Ik praat ook niet over de special need kinderen of de oudere kindjes. De gezonde en jonge kindjes zijn inderdaad waar er tekort aan is. Nogmaals, dat is voor de kindertjes geweldig natuurlijk.

Het feit ligt er dat er meer van de adoptieouders verlangt worden om te kiezen voor een special need kindje of een ouder kindje, deze heeft een groter rugzakje en grotere zorg. Niet alle mensen kunnen dit aan maar hebben wel een sterke kinderwens.

Als adoptieouder moet je hiervoor heel bewust kiezen en meer dan 100% ervoor gaan.

Nu gebeurt het door een te hoge vraag naar gezonde en jonge kindjes dat adoptieouders door hun grote kinderwens toch maar kiezen voor special need of een ouder kindje. Zij worden vaak gedwongen door hun leeftijd bijvoorbeeld, special need kindje gaat immers sneller of zij komen alleen maar in aanmerking voor een ouder kindje.

Ik ben alleen op tegen dat er eisen in het leven geroepen worden zoals inkomen en opleiding om het aantal adoptieouders te beperken. Ook mensen met een minder opleiding of inkomen kunnen een kind een liefdevol bestaan geven. Nogmaals dan kan ik mij meer in vinden als er een eis komt dat je een gezond en jong kindje niet geplaatst wordt als er al biologische kindjes of al 2 adoptiekindjes in het gezin aanwezig zijn.

2 adoptiekindjes in één gezin in voor de kindjes beter, daarom de grens van 2.

Monique

Reactie voor op de website?

9.73. Reactie Monique: 2 kindjes in 1 gezin

Hoi,

Jij vindt twee kindjes in één gezin beter? Dan hadden wij dus één kindje achter moeten laten in het land van herkomst. wij hebben drie kinderen tegelijk geadopteerd (biologische band). Jij wilt blijkbaar snel door de procedure.

Heb je dan al eens aan een tribling gedacht? Er zijn weinig mensen die drie tegelijk willen adopteren. Bedenk wel heeeeeeel goed waar je aan begint. Het is niet niks wat je doet. Maar dat vind ik sowieso van adoptie. Het is niet even een kindje dat je in huis haalt, maar een kind met meestal een ernstig verleden. Hier moet je adequaat mee om kunnen gaan.

Een opleiding of inkomsten wordt als heel belangrijk gezien in diverse adoptielanden. Daarom wordt er zoveel waarde aan gehecht. Een goede opleiding is genoeg geld. En genoeg geld is een mooi leven, waarin je je veel kunt veroorloven. Dat is nu eenmaal hun standpunt. De kinderen komen vaak juist uit gezinnen zonder opleiding en zeer weinig inkomen. Dat gun je ze toch geen tweede keer, zal in de adoptielanden wel gedacht worden.

Het heeft geen zin om je druk of boos te maken over de adoptieprocedure. Het duurt nu eenmaal een aantal jaren voordat je een kindje mag ophalen, ookal ga je voor SN of een ouder kindje. Er zijn allerlei regels mee gemoeid. Ook hier in Nederland.

Succes Jaren

Reactie voor op de website?

9.74. Reactie Jaren

Beste Jaren,

Voordat je reageert moet je eerst wel even goed lezen wat er allemaal geschreven is!

Ten eerste hebben wij al adoptiekindjes, 2 om precies te zijn! Dus je zit er helemaal naast dat een versnelde procudure willen. Wij genieten alleen maar zo van onze kinderen dat wij het triest vinden als er echtparen zijn die niet kunnen adopteren door gestelde regels als inkomen en opleiding! Daarbij hebben wij beiden een hbo opleiding dus de regels zijn van ons niet van toepassing!

Ten tweede ben ik zeker niet tegen meerdere adoptiekindjes die al een binding hebben in hun land, het gaat mij voornamelijk om bio.

Monique

Reactie voor op de website?

9.75. Liefdevol, stabiel bestaan bieden

Jaren,

Ik vroeg mij af waarop baseer jij dat ik een versnelde adoptieprocedure wil? Wij hebben al 2 geweldige adoptiekindjes en vinden ons gezin compleet dus wij zijn niet verwikkeld in een adoptieprocedure!

Waarop baseer jij dat ik tegen siblings en triblings ben in één gezin? Ik ben juist een voorstander om deze bij elkaar te laten!

Waarop baseer jij dat wij niet realiseren wat adoptiekindjes in een gezin betekent ? Onze kinderen hebben ook hun eigen rugzakje , met veel liefde en veel geduld functioneren zij geweldig!

Wij hebben het verdriet van kinderloosheid ervaren en nu ervaren wij het ouderschap waar wij enorm van genieten.

Echtparen met al biologische kindjes of 2 adoptiekindjes (met uitzondering van slibings of triblings) ervaren al hun ouderschap, gun een ander dit ook!

Het lijkt ons eerlijker om deze echtparen te weren om de adoptieaanvragen te beperken.

Ik begrijp best dat de bemiddelaars deze beperkingen moeten opleggen maar niet door eisen aan de adoptieouders van bijvoorbeeld China, minimaal MBO opleiding en zelfs een goed gewicht!

Tuurlijk staat het belang van het kind bovenaan maar ouders met een wat minder opleiding of paar kilootjes kunnen ook een kind een liefdevol, stabiel bestaan bieden!

Monique

Reactie voor op de website?

9.76. Adoptie in België

Hallo Nina,

Ik zie nergens een datum dus ik weet niet hoe recent je oproep is. Wij hebben zelf 3 eigen kinderen, en hebben ons in mei 2005 aangemeld als kandidaat adoptie ouders bij Kind en Gezin. In oktober van dat jaar konden wij starten met een voorbereidingscursus. Hier kregen we in februari 2006 een certificaat van; daarna verschenen we voor de 1e maal voor de jeugdrechter. Dit duurde slechts enkele minuten.

Waarna gestart kon worden met het sociale onderzoek. Ook al is dat alles opgelegd, wij hebben de hele procedure als zeer positief ervaren; goede gesprekken met gelijkgestemde zielen, met elkaar, met de mensen van de sociale dienst. Dan was het wachten op het vonnis en de 2 verschijning voor de jeugdrechter; dit volgde enkele maanden later, in september 2006, waarna we eindelijk geschikt verklaard werden! Eind oktober 2006 hebben wij ons ingeschreven bij Horizon in Beveren voor adoptie van een Russisch kindje.

Helaas duurt alles nu straks alweer 9 maanden. Rusland heeft alle licenties met internationale adoptiebureaus opgezegd; zij moesten zich opnieuw aanmelden, hetgeen nu gebeurd zou zijn, maar we hebben nog geen bericht gekregen van een nieuwe erkenning, en ons dossier zit dus helaas nog in België.

We hebben al wel van mensen gehoord die samen met ons de voorbereidingscursus gevolgd hebben, dat er vanuit Ethiopië toewijzingen zijn; zij gaan hun kindje eind augustus halen. Voor hen heeft het dan 27 maanden geduurd. Voor ons zullen hier nog wel wat maanden bijkomen.

Hopelijk hoor ik via deze site hoe het bij jullie verder is gegaan.

Veel succes in elk geval! Monique

Reactie voor op de website?

9.77. Vraagteken

Ik heb persoonlijk een groot vraagteken over het plaatsen van adoptiekindjes in één gezin waar al meerdere kinderen aanwezig zijn. Je ontneemt wel andere gezinnen van de mogelijkheid van adoptie, er zijn tenslotte meer adoptieouders dan te plaatsen kindertjes en dat vind ik triest. Nu heb ik de indruk dat ze nu allerlei eisen stellen aan de adoptie-ouders voor de balans van vraag en aanbod, te noemen inkomeneis, opleidingniveau etc. Het is een feit dat 2 kinderen in een gezin vooral met adoptie een goede situatie is, daarom denk ik dat er beter een regel kan komen van niet meer dan 2 kindjes in één gezin, om andere adoptieouders ook de kans te geven om te kunnen genieten van kinderen!

Monique

Reactie voor op de website?

9.78. Pleegouder van een surinaams kind

Beste Mensen,

ik zit met het volgende vraagstuk. Ik hoop echt dat mensen mij hierover meer tip en informatie kunnen verstrekken.

Graag zou ik een pleegouder willen worden van een surinaams kind van 12 jaar oud, welk wees is. Het zit als volgt. Zij is namelijk een familie (nichtje) van mij. Helaas kan ik op papier niet aantoonbaar maken dat zij familie van mij is, waarom? Omdat, zij een dochter is van mijn overleden tante (zus van mijn biologische vader). Mijn biologische vader staat nergens op papier, zo kan ik dus niet aantonen dat mijn vader mijn vader is en dat mijn overleden tante mijn tante is. Ik hoop dat jullie het nog kunnen volgen.

Nu is het zo, dat mijn nichtje in een weeshuis woont samen met haar oudere broer van 18 jaar oud. In principe is dit een weeshuis voor gebroken gezinnen, helaas is mijn tante vorig jaar gestorven en is er niemand die om de kinderen daar bekommeren. Dit weeshuis is in principe ook een huis waar ze alleen eten kunnen krijgen. Waar het op neerkomt is dat je in principe in je eigen levensonderhoud moet zorgen. Dit kan natuurlijk niet als je nog een kind bent.

Ik wil nu graag de zorg op mij nemen. Maar ik weet niet hoe en waar ik beginnen moet. Adoptie is geen optie, daar zij al 12 jaar oud is. Mijn oom, haar oom dus ook, woont wel in Nederland. Hij zou eventueel de IND procedure kunnen opstarten om haar als pleegkind te nemen, maar niet iedereen denkt uiteraard even sociaal. Maar goed, mocht hij hieraan willen meewerken, dan weet ik nog niet hoe ik haar in hemelsnaam thuis bij mij krijg.

Heeft iemand hier een idee over? graag uw reactie, ik zou u zeer erkentelijk zijn.

alvast bedankt. groet,

Reactie voor op de website?

9.79. Groot aantal weeskinderen in Rusland! Okt. 2007

Veel verbazing over de reakties die spreken over een tekort aan adoptie ouders...... was het maar waar! Dan zouden er dus geen kinderen meer zijn die nooit geadopteerd zullen worden. Helaas, even de cijfers van 260.000 weeskinderen. Ondanks een sterke voorkeur voor Russische adoptieouders zijn er hiervan in 2006 maar 7.000 geadopteerd door Russen! Veel meer door buitenlanders, maar nog steeds wordt het aantal wezen niet of nauwelijks kleiner! Welk ander land heeft op internet databases om zelf al kindjes te gaan selecteren? Rusland heeft er tientallen!! Nu ook een vraag.. Wij (ouders en twee kleine kindertjes) gaan naar Rusland omdat de vader daar een heel goede baan heeft aangeboden gekregen. Mischien blijven wij voor enkele jaren, maar zeer goed mogelijk voor altijd! Wij kunnen nu in Rusland zeer eenvoudig addopteren als wij daar wonen. In hoeverre moeten wij toch rekening houden met de Nederlandse wet voor het geval wij (snel) terug zullen komen????

Reactie voor op de website?

9.80. Adoptiekinderen in gezin met meerdere kinderen

Ik begrijp jullie punt niet 'dat er een regel moet komen dat er niet meer dan 2 kindjes in een gezin mogen komen' om de 'kansen op een gezin' bij anderen te doen toenemen. Dit is pure fictie! Het is niet zo dat de eisen gesteld aan adoptie-ouders ontstaan uit een vraag- en aanbod-situatie, wél uit de belangen van het adoptiekind. Elk kind heeft recht op een 'veilig nest', de aanwezigheid van meedere broers en/ of zussen zal het geluk van een kindje echt niet in de weg staan hoor! Wij hebben zelf 2 'bio' kindjes én een dochtertje uit China; momenteel tellen ze samen met ons af wanneer we de vierde 'zus' uit China kunnen gaan ophalen...

Reactie voor op de website?

9.81. Re:groot aantal weeskinderen Rusland(John)

Daar is een hele goede reden voor waarom er niet zoveel adoptieparen zijn voor deze kindertjes uit Rusland.

De tehuizen zijn daar zo slecht dat de kindertjes zó emotioneel en lichamelijk geschaad zijn dat adoptie niet meer mogelijk is.

De bemiddelaars zoals Wereldkinderen hebben noodgedwongen moeten stoppen met adoptie uit Rusland of Polen.

Reactie voor op de website?

9.82. RE: adoptiekinderen in gezin met meerdere kinderen

Pure onzin wat je uitkraamt !

Er zijn al landen die geen plaatsingen doen bij gezinnen waar al kinderen aanwezig zijn !!!

Ook om bijvoorbeeld te noemen land Thailand gaan de voorkeuren al uit naar echtparen die géén kinderen hebben !

Tuurlijk gaat het om het belang van de kinderen ! Maar waarom zijn jullie beter dan een kinderloos echtpaar ?

Het feit ligt er vooral nu vanuit China geen kindertjes meer komen, er meer adoptieparen zijn dan kindertjes ( gelukkig maar voor de kinderen natuurlijk ). Om de 'vraag' te beperken stellen ze eisen aan de adoptieparen zoals inkomen ( jaarinkomen van 60.000 euro) , opleiding ( minimaal MBO) e.d. echt van de gekke !

Of deze echtparen geen goede ouders kunnen zijn ????

Nee, dan vind ik het eerlijk om de beperking te stellen van de echtparen die al kinderen in een gezin hebben uit te sluiten !!!!!!!!!!!!

Reactie voor op de website?

9.83. Rusland

Re: Re: Groot aantal weeskinderen in Rusland. Ik denk dat Rusland te groot is voor zulke algemene stellingen. Maar ik begrijp wel wat hier de oorzaak van is. De russen die vaak al geen geld hebben om zelf meer kinderen te nemen, adopteren dus ook erg weinig. En die kinderen die dus in Rusland zelf geadopteerd worden, worden geselecteerd op goed gezondheid etc., terwijl ze juist minst gezegenden naar het westen willen laten gaan, omdat "wij" de beste medische zorg kunnen leveren.
Dat de oorzaak ligt in slechte weeshuizen, als je heel goede wil zien, kijk bij de grote steden (zeker Moscow en St.Petersburg), wil je bevestiging van je stelling ga naar de Islamitische deelrepublieken, (met name Testjenie). En dan... bestaat er werkelijk kinderen op deze wereld waarbij "adoptie niet meer mogelijk is"???? En dan maar liefst 260.000 russische kinderen???

Reactie voor op de website?

9.84. adoptieaanvraag

Wij hebben onze kleinzoon als pleegkind bij ons in huis genomen maar omdat hij en wij totaal geen kontakt meer hebben met zijn ouders en dit al reeds sinds bijna 3 jaar.

Vandaag zijn zij al hun rechten veloren, wij hebben besloten hem nu de adopteren.
Kunnen jullie ons vertellen hoe wij daaraan moeten beginnen? We hebben vandaag de toelating van de kinderrechtbank gekregen en de rechter vond het heel fijn dat wij dit willen doen om onze kleinzoon een stabielere toekomst te kunnen geven want dat kunnen zijn echte ouders totaal niet. Met vriendelijke groeten

Jeannine

Reactie voor op de website?

9.85. Reactie op adoptie met meer dan 2 eigen kinderen

Hallo Monique,

ik las je reactie ivm adoptie als je zelf meer dan 2 kinderen hebt; waarom ontneem je dan andere ouders een kans? Er zijn echt meer dan genoeg kinderen! Je geeft juist een kindje een kans en ontneemt dit kind een kans als je zulke grenzen gaat stellen.

Wij hebben 3 eigen kinderen en wachten nu al 14 maand op toewijzing uit Rusland. Adoptie uit Rusland ligt niet stil; de adoptie bemiddelingsbureaus hebben lang op hun accreditatie uit Rusland moeten wachten; deze zijn echter eind november uitgegeven en men kan nu weer verderwerken. Horizon in Beveren (België) werkt met slechts een paar weeshuizen die verbonden zijn aan een externe arts, en de ervaringsverhalen van mensen die via hen hebben geadopteerd zijn voor zover ik ze heb gehoord, positief. De kinderen worden medisch onderzocht door die externe arts en er is een uitgebreid dossier.

Wij weten het in de praktijk natuurlijk zelf nog niet, maar hopen dat we dit jaar ons zoontje uit Rusland kunnen ophalen.

Monique B.

Reactie voor op de website?

9.86. Wie heeft ervaring komst 2e adoptiekindje?

Ik ben benieuwd naar de ervaringen van de komst van een 2e adoptiekindje. Zelf hebben wij een geweldig adoptiekindje (meisje), zij is nu 5 jaar. Volgend jaar verwachten wij onze 2e adoptiekindje, deze zal ongeveer 3 jaar zijn dan is onze dochter 6 jaar.

Wij maken ons best wel zorgen hoe het voor onze dochter zal zijn. Is het wel een juiste beslissing om voor een 2e adoptiekindje te gaan?

Onze dochter is echt gelukkig nu en heeft een heel zacht karakter, is zij opgewassen tegen een 2e kindje? Of is het juist een meerwaarde? Het "adoptiezijn" met elkaar kunnen delen én voor later?

Wie heeft ervaring?

Simone

Reactie voor op de website?

9.87. Advies hechtingsproblemen ?

Wij hopen op advies/ervaring. Wij hebben een geweldige dochter geadopteerd, ze is nu 5 jaar. Ze is echt gelukkig en goed in haar velletje.

Wij verwachten een 2e kindje, dat kindje gaat ongeveer rond de 3 jaar worden en het zal bijna zeker een jongetje zijn. Wij verheugen hier erg op maar maken ons toch wel veel zorgen om onze dochter.

Nu hebben wij onderzoeken gelezen dat hechtingsproblemen /gedragsproblemen bij adoptiekinderen een verhoogde kans is als het kindje geadopteerd is met 3-5 jaar én jongens. Dus wij hebben toch een zeer verhoogde risico.

Mogen wij onze sterke gevoelens van onze kinderwens zomaar volgen met dit verhoogde risico met het gevolg dat onze dochter haar leventje behoorlijk dan zal veranderen? Wie heeft ervaring met hechtingsproblemen en hoe gaan jullie met het gezin ermee om?

Sabine

Reactie voor op de website?

9.88. Advies hechtingsproblemen

Hoi,

Je gaat er bij voorbaat al vanuit dat je een kind gaat adopteren dat zeer verhoogde risico's heeft mbt een hechtingsprobleem. Ga je dan niet tien stappen te ver? Kans dat wil zeggen dat het mogelijk is, maar niet noodzakelijk.

Wij hebben ook adoptiekinderen met wat problemen vanuit hun geboorteland. Zelfs de hulpverlening wil ons niet helpen, zou te zwaar zijn. Kinderen waarbij het toch mis gaat, is ons zelf gezegd.

Ik wil het zover niet laten komen en weiger dit stempel met ons mee te dragen. Nu geef ik ze de kans op een goed en gelukkig leven. Hoe dat later zal gaan, dat zien wij dan wel weer. Hebben ze in ieder geval een aantal jaren gezien hoe het ook kan gaan.

Heel veel benoemen, misschien wel meer dan je lief is. Positief blijven en je niet zo somber laten maken door wat je leest en wat anderen zeggen. Op de via wordt je behoorlijk bang gemaakt voor hechtingsproblemen en het zal ongetwijfeld lastig zijn. Maar ook in hechtingsproblemen zijn diverse gradaties. En de meest kinderen, ookal zijn ze niet goed gehecht, zullen het redden in de maatschappij en binnen het gezin. Al dan niet met aanpassingen.

Succes Bloempje

Reactie voor op de website?

9.89. Re: hechtingsproblemen t.n.v. Bloempje

Hoi Bloempje,

De Via-curcus ik voor ons al heel wat jaren geleden maar weet inderdaad nog dat het ook vrij negatief werd afgespiegeld. Alleen toen gingen we voor ons 1e kindje en dan denk je toch wat makkelijker: we zien wel.

Nu hebben we een geweldige dochter geadopteerd en het gaat enorm goed, ze is inmiddels 5 jaar (ze was 1 toen we haar kregen).

We gaan nu voor de 2e adoptie maar nu spoken er toch allerlei gedachten en onzekerheden door ons hoofd omdat we nu ook een kindje in ons gezin hebben dat het zo goed doet. Kunnen wij het haar aandoen om een 2e kindje te adopteren ?

Wij nemen extra risico met een ouder kindje te adopteren.

Hoe oud waren jouw kindjes toen je ze adopteerde ?

Groet, Sabine

Reactie voor op de website?

9.90. Reactie aan Sabine

Hoi,

Een tweede kind adopteren brengt altijd veel teweeg. Het eerste kind moet opnieuw een plekje verwerven binnen het gezin, gaat een andere rol spelen nl. de oudste, moet aandacht delen. Dus dat zal altijd wat onzekerheden met zich meebrengen. Maar wanneer je hier goed mee omgaat, haar goed voorbereid en na aankomst haar momenten van exclusieve aandacht geeft, moet het te doen zijn.

Toen onze kinderen bij ons kwamen was de oudste 6 jaar, echt een ouder kind dus al. En ik moet zeggen dat zij degene is die zich het snelste en makkelijkste heeft aangepast. Wederom, het KAN een extra risico zijn, maar dat hoeft niet. zoals ik al eerder schreef hebben onze kinderen erg veel meegemaakt en dus door de reguliere hulp in Nederland opgegeven. Wij moeten ze maar uit huis plaatsen, was het advies. Dat dus nooit. Er is geen probleem zo groot of er is een oplossing voor, en je moet zeker geen problemen maken/zoeken wanneer ze er nog niet zijn.

Aan de buitenkant zie je niets aan de kinderen en ook niet qua gedrag, voor mij een graadmeter dat wij het toch wel goed doen. Ze vertellen hun zorgen en problemen thuis, de buitenwereld heeft vaak niet eens in de gaten dat ze geadopteerd zijn. En vergeet niet dat kinderen heel erg flexibel zijn. Je krijgt altijd een nieuwe kans, ook de kinderen.

Succes met je beslissing, Bloempje

Reactie voor op de website?

9.91. Re: t.n.v. Bloempje

Beste Bloempje,

Fijn je reactie te lezen dat doet mij weer goed. En helemaal fijn te horen dat het zo goed gaat met jullie kinderen! Uit welk land(en) komen jouw kinderen? Onze dochter komt uit China en was toen nog een ukkepuk (1 jaar), ze heeft een pleegmoeder gehad in China dus heeft niet in een tehuis gezeten. Maar ook zij had heel lang last van verlatingsangst. ( onveilig gehecht)

Wij hebben inderdaad zoveel mogelijk benoemd en hebben haar lang bij ons in bed genomen en dat langzaam afgebouwd naar haar eigen slaapkamertje. Hoe klein ze ook was ze heeft toch heel wat te verwerken gehad. Ook is dat de reden waarom wij zo bezorgd zijn op de komst van onze 2e kindje. Ons dochtertje gaat zo fijn en is echt gelukkig, ze heeft al zoveel meegemaakt.

Maar als ik jouw verhaal zo lees dan krijg ik weer hoop dat het allemaal wel goed komt. Dat we het de eerste tijd moeilijk krijgen daar stellen wij ons op in. Hoe oud waren jouw andere kinderen toen je ze in je armen mocht sluiten ?

Groet, Sabine

Reactie voor op de website?

9.92. aan Sabina

hoi,

Onze kinderen waren bij aankomst 6, 4 en bijna 3 jaar. We hebben een tribling geadopteerd uit Colombia. Ik ben nu een boek aan het lezen. Siblings without rivalry. Echt geweldig. Ook hierin wordt heel veel met benoemen gedaan, misschien nog wel duidelijker uitgelegd dat bij de VIA.

Fijn dat je het gevoel hebt dat het allemaal goed komt. En gelukkig hoef je nooit alleen in de opvoeding te staan. Er zijn vele instanties die je kunnen helpen om even mee te kijken. En vanuit de VIB hoorden wij dat wij het goed deden. Dus niks met uit huis plaatsen. Komt tijd, komt raad...

Succes met je beslissing, Bloempje

Reactie voor op de website?

9.93. Voor Adelheid

Hoi Adelheid,

Wij zijn al 3jaar en half bezig met interlandelijke adoptie en ik wou toch effe reageren op jouw mailtje. Wij hebben enorm veel respect voor de vrouwen die hun kindje afstaan voor adoptie. Hun mama zal zoals hun land steeds deel uitmaken van ons leven. Alle respect voor haar en haar thuisland!

Na 6 misvallen konden wij niet anders dan adopteren en hoewel voor ons die drempel naar adoptie heel laag was, is dit niet het geval voor zovele anderen die in hetzelfde bootje zitten, al twijfelen wij soms wel een beetje aan de inzet van sommigen om hun kinderwens te vervullen. Dat sommige "gezinnen" liever abortus plegen omdat het zoveelste kindje dat blijkbaar niet in hun patroon past, dat weegt ons dan weer heeeeel zwaar. Neen, wij hebben enorm veel respect voor de afstands- moeders en zullen alles doen wat wij kunnen om hun kindjes zoveel mogelijk kansen te geven om zich goed en veilig te kunnen ontplooien.

groetjes Anita

Reactie voor op de website?

9.94. Gun aspirant adoptieouders ook een kind

De wachtlijsten zijn zo lang, sommigen lukt het nooit omdat ze te "oud" zijn geworden. Niemand heeft meer recht op adoptie, maar het is wel schrijnend dit te lezen.

Trui

Reactie voor op de website?

9.95. Oproep adoptiegezinnen

Hallo,

Leuk om te lezen dat er meer van zulke grote gemengde gezinnen bestaan. Ik heb 4 kinderen. 3 dochters en een zoon. Onze oudste is 18, onze jongste 2 en geadopteerd. De aanvraag voor ons 2de adoptiekindje is onderweg. Dus ook hier alle soorten en maten (hi,hi).

mvg. Karla

Reactie voor op de website?

9.96. Groot gezin in USA

Wij hebben 5 kids, 4 eerst in pleegzorg gehad en daarna geadopteerd. Hier worden pleegkinderen veel sneller geadopteerd dan in NL en Belgie Ben nog steeds pleegmoeder voor medische kindjes (apnea, sondevoeding, etc) We wonen al weer jaren in Florida.

www.teamcollado.blogspot.com

Alexandra

Reactie voor op de website?

9.97. Ik wil graag geadopteerd worden

Reactie op Multicultureel

hey,

ik ben rustig,lief , eerlijk en ben wel 23 hoop dat t mogelijk is om ook bij jullie te komen kanik ook meehelpen jullie lijken me wel aardig en vriendelijk.

rabia

Reactie voor op de website?

9.98. Voor iedereen ... adoptie

Hallo,

ik vind het erg dat sommige kinderen geen aandacht geven aan kinderen die uit een pleeggezin komen. Zelf vind ik dat ieder mens, of die nou jong is of oud, gelijk is. Vandaar dat ik iedereen hetzelfde gun, en ook wil dat het beter gaat met kinderen in arme landen. Ze moeten weer schoon drinkwater kunnen krijgen, betere verzorging en onderwijs.

groetjes Danique

Reactie voor op de website?

9.99. Ik wil ook een adoptiekind uit Nederland

Hoi Joyce,

Wanneer je een adoptiekindje wil, zul je je aan moeten melden bij het ministerie van justitie voor een BKA nummer. Na ongeveer 1,5 jaar wordt je opgeroepen voor de VIA cursus, deze ben je verplicht te volgen. Gemiddeld een kwartaal na de cursus, krijgt je onderzoeken door de raad van kinderbescherming, zij bepalen of je uiteindelijk je BT krijgt en dat is een goedkeuring om te mogen adopteren. Al met al ben je dan al zo'n 2,5 a 3 jaar verder. Na de gesprekken met de raad van kinderbescherming, kan je je op de Nederlandse wachtlijst laten zetten. En dan is het wachten... en misschien wel nooit een kindje krijgen.

Er komen heeeeeel erg weinig Nederlandse kinderen ter adoptie vrij. Gemiddeld zo'n 6 per jaar. Wanneer je dus voor alleen Nederlandse adoptie gaat, houd er dan wel rekening mee dat er nooit een kindje zal kunnen komen. Verder moet je nadenken over hoe je bijv om wilt gaan met de bio familie van het kindje. Helaas gaat het allemaal niet zo eenvoudig. Lees je goed in, meldt je aan en zie dan verder.

Succes, Hanne

Reactie voor op de website?

9.100. Bijna zeven

Hi Marischa

Leuk, 7 kids wij hebben ook 7 kids waarvan 2 geadopteerd zijn uit Zuid-Korea, waar komen jullie adoptiekids vandaan?

Gr Mereline

Reactie voor op de website?

9.101. Adoptie

Reactie op Oproep: adoptiegezinnen

ik ben een meisje van 14 jaar. en woon in gelderland. ik ben turks, al lijkt dat voor de meeste mensen niet. turks kan ik bijna niet. ik wordt thuis geslagen door mijn vader en mijn moeder ook. ook heb ik elke dag minstens 2x perdag ruzie met mijn moeder. ik heb al 2x een zelfmoord poging gedaan maar dat lukte niet. ik zou ALLES MAAR DAN OOK ECHT ALLS doen om weg bij mijn ouders te gaan. ik wil geadopteerd worden of naar een pleeg gezin. het lijkt me geweldig om elke avond aan tafel te zitten met je ouders en te praten over wat je die dag hebt gedaan. en samen op vakantie gaan, en iemand die naar je luistert. en niet gelijk schreeuwt. ouders die je steunen en die je begrijpen. di om je geven en zeggen dat ze van je houden in plaats van dat je dood moet en dat je nooit geboren moest zijn... wat kan ik het beste doen? kan iemand mij adopteren of nemen in een pleeg gezin? het hoeft maar tot mn 18e!

yasemin

Reactie voor op de website?

9.102. voor yasemin

Ha meis,

heb je er wel eens aan gedacht om dit op school of met een vertrouwenspersoon op te nemen? Bijvoorbeeld je huisarts. Je kunt jezelf namelijk niet zomaar ter adoptie aanbieden. Als de situatie is zoals je deze omschrijft, dan moet je iemand (ik zou echt naar je huisarts gaan) aanspreken. Zij kennen de wegen die je er bij kunnen helpen. Succes!

Groet, Dees

Reactie voor op de website?

9.103. Welke weg te bewandelen?

Hallo allemaal, wie weet kan een van jullie ons helpen. Mijn bulgaarse vriendin heeft een 67-jarige moeder in Bulgarije die zorgt voor een 9-jarige jongen. Nu wordt ze te oud om voor hem te zorgen en wil ze bij haar dochter in Nederland gaan wonen. Natuurlijk wil ze hem niet zomaar achter laten, dus vroeg ze mij eens te bekijken of het mogelijk is een pleeggezin voor hem te vinden hier in Nederland.

Wie kan ons verder helpen? De eerste reactie is natuurlijk, waarom kan hij niet bij jullie wonen, maar als dat mogelijk was had ik deze oproep niet geplaatst.

Dus nogmaals: Wie helpt ons,en wat te doen?

Alvast bedankt, Fred.

Reactie voor op de website?

9.104. Wil kind uit Duitsland als pleegkind

Is het mogelijk om een kind dat al in Duitsland in een pleeggezin woont en daar niet tevreden is als pleegkind naar Nederland te halen? Het kind is 12 jaar oud.

Wie heeft hier ervaring mee en welke procedure moet ik hier voor volgen?

Reactie voor op de website?

9.105. Borstvoeding en adoptie

Reactie op Ervaringen adoptie buitenland gevraagd

Beste,

ik ben een ervaren vroedvrouw/ lactatiekundige en regelmatig heb ik mensen op mijn praktijk die willen borstvoeding geven aan hun adoptiekindje. Dit lukt aardig goed mits een nauwgevolgde procedure en als specialiste begeleid ik het hele proces.

Het is een mooie ervaring voor hen, als ze dit kunnen doen en het versterkt de band met hun kindje enorm.

Ga eens naar de website www.vita-antwerpen.be en ga naar de reacties: adoptie en borstvoeding, een dame die ik begeleidde schreef een mooi verhaal.

vriendelijke groet,

Laurence de Backer

Reactie voor op de website?

9.106. Pleeggezin..

Reactie op Ik wil graag naar een pleeggezin!

hallo ik ben jamie ik ben 14 jaar en ik ben opzoek naar een pleeggezin, mijn moeder en ik hebben iedere dag ruzie en daar ben ik zo langzamerhand zat van kan iemand mij helpen??

groetjes jamie..

Reactie voor op de website?

9.107. Kamerproject opstarten

Ik ben 20 jaar pleegouder geweest en wil graag nu omdat mijn kinderen al groter zijn een zelfstandig kamerprojekt bij mij thuis opstarten. Ik heb begrepen van een pleegkind dat recentelijk bij mij geweest is dat hier wachttijden op zitten van 8 maanden en dat dit dus hard nodig is. Ik heb 1 kamer vrij met eigen badkamer en wil graag een jongere vanaf 16 jaar helpen die wegens omstandigheden niet thuis kan blijven. Ik weet helemaal niet of dit particulier te doen is bijvoorbeeld met PGB en wil graag weten of iemand mij daar informatie over kan geven en of er inderdaad jongeren zijn die dat willen.

Graag reactie.

Reactie voor op de website?

9.108. Kind uit Rusland adopteren

Hallo allemaal.

Ik ben van Russische komaf. In Nederland al 11 jaar. Heel veel gehoort over adoptieproblemmen in Nederland.Dat het laang duurt en te duur uit komt. Ik weet ook hoe moeilijk het hebben de weeskinderen in Rusland. Ik heb juridische en financieele achtegrond. Als ik zie wat met de kinderen gebeurt dan breekt het mijn hart.

Op dit moment wil ik toch de grote stap nemen en mijn grote passie en liefde voor kinderen tot werk brengen. Kan me iemand helpen waar kan ik solliciteren of hoe kan ik beginnen met mijn droom project ?

Iedereen alvast bedankt voor mee te denken.

Olga.

Reactie voor op de website?

9.109. Bindingsangst

Reactie op Oproep: adoptiegezinnen

Veracht je jezelf soms? Omdat je relaties uit de weg gaat of je degene van wie je houdt van je weg duwt (?). Omdat je dit bewust doet of misschien juíst onbewust? Bindingsangst raakt vele mensen en vooral jezelf. Taak aan jou om bindingsangst aan te pakken en het leven te creeeren waar je naar verlangt. Neem een kijkje op www.bindingsangst.net voor meer informatie.

Bas Overdoorn

Reactie voor op de website?

9.110. Hoe is het mogelijk??

Reactie op Ons groot adoptiegezin

Hallo groot gezin,

Vol verbazing heb ik meerdere stukken en onder andere jullie verhaal gelezen. Toen ik 25 moest mijn baarmoeder verwijderd worden door ziekte. Gelukkig hadden we toen al 3 kinderen (een tweeling en nog een alleenstaander, het zijn allemaal jongens. Mijn familie en vooral mijn zus die twee kindjes uit taiwan komen, vinden mij er egoïstisch, want ik heb toch 3 gezonde kinderen. Wat zij vergeten is dat ik geen keus had om nog een kindje te krijgen of niet, bij mij was het een ja geweest. En ook ik had dan gaarne 2 meiske's uit china geadopteerd ivm met alle "vuilnisbakmeisjes" die daar zoveel zijn.

Nu, 20 jaar later, ben ik nog verdrietig dat ons gezin niet groter heeft kunnen want van zovele kanten kreeg ik te horen dat ik met reeds 3 gezonde mannen absoluut niet in aanmerking kwam voor adoptie. Als dat niet werd gezegd dan hadden we nu een gezin van 7 gehad en wat zou ik van die twee extra gehouden hebben. Helaas lees je nu weer vaak dat ik met mijn 44 te oud ben om nog een kindje te adopteren en dat ik het zakje met geld niet in mijn broekzak heb.

Ik wil iedereen die heeft kunnen adopteren veel liefde en geluk. En ik wens iedereen die nog niet heeft kunnen adopteren nog veel liefde en geluk voor in de toekomst. Indien u nog ideeën of andere oplossingen heeft dan houdt ik mij zeer aanbevolen.

vriendelijke groeten, Lilianne

Reactie voor op de website?

9.111. Boek over ervaringen van adoptiegezinnen

Reactie op Ervaringen adoptie buitenland gevraagd

In mijn recent uitgekomen boek staan onder andere verhalen van adoptieouders. U zult daar zeker herkenbare verhalen vinden. De titel van het boek is: Geadopteerd, en dan? Persoonlijke verhalen van geadopteerden, afstandsmoeders en adoptieouders.

Reactie voor op de website?

9.112. Draagmoeder

hallo allemaal,

Ik lees heel veel over mensen die een kind willen adopteren uit het buitenland en dat het allemaal heel lang duurt voor dat je eindelijk in aanmerking komt.

Ik zal wat over me zelf vertellen. Ik ben Wendy 25 jaar en bijna 3 jaar gelukkig getrouwd. We hebben nu zelf een zoontje van 8 maanden en het is een schat van een jongen. We hebben geluk dat het allemaal zo snel was gegaan, sneller dan we zelf hadden verwacht..

Enige tijd heb ik er aan zitten denken om een gelukkig stel te helpen die zelf geen kinderen kunnen krijgen, om draagmoeder te zijn. Hoe dat allemaal gaat en waar ik of de ouders zich aan moeten houden weet ik niet, maar wil wel graag een gezin helpen die net zo gelukkig willen worden als dat wij nu zijn..

Wendy

Reactie voor op de website?

9.113. Pleegkinderen

Beste mensen,

Ons gezin bestaat uit vader-moeder en 5 kinderen. Om een combinatie te maken tussen de zorg voor de kinderen en inkomen, werk ik (moeder) als oppas-moeder. Geregeld hebben wij er dus 3 oppaskinderen bij. Een ideale combinatie!

Heel graag zouden wij ook opvang bieden aan een pleegkindje. Als ons gezin (met alle gasten) het zo goed heeft, dan kunnen en willen wij dit ook aan een pleegkind bieden.

Regels voor gastouderopvang bepalen echter dat een oppasmoeder op max. 6 kinderen mag passen. Enkele uren per week (2 dagen gedurende ongeveer 2 uur per dag) komen wij aan het maximum aantal kinderen. Dus geen pleegzorg....

Ik vind het erg jammer en een gemiste kans voor de maatschappij en pleegzorg. Ons grote gezin zou ideaal zijn voor een pleegkind!

Wat is mogelijk?

Groeten, A.J. van der Lee

Reactie voor op de website?

9.114. reactie op 9.113

Ik heb dit probleem zelf ook gehad maar heb het opgelost door een ouder kind te nemen. Kinderen boven de 10 worden niet meegeteld van je eigen kinderen en dus ook geen pleegkind. Ik weet natuurlijk niet of je dat wil maar het is een optie.

Monique

Reactie voor op de website?

9.115. Een Kans voor een kind in slechte omstandigheden

Reactie op Bijna zeven..... spannend!

Dag Moeders!

ik ben een jonge vrouw van 20. ik ben zelf vluchteling. Samen met mijn moeder, mijn jongere broertjes en zusjes zijn wij in het jaar 2002 naar Nederland gevlucht. Ik kom oorspronkelijk uit Kurdistan en heb daar mijn eerste 8 jaar mogen doorbrengen als kind. Ik voel me heel erg aangetrokken bij het helpen van jonge kinderen, deze kinderen de kansen bieden en geven die zij verdienen.

Op het moment studeer ik aan de hogeschool en volg ik de Engelse leraren opleiding. Omdat ik weet dat ik waarschijnlijk meer zal verdienen met een HBO diploma dan het MBO diploma dat ik al bezit. Daarmee kan ik anderen weer te hulp schieten en met name, KINDEREN!

Toch vind ik het ontzettend duur om een kind te adopteren. Je betaalt zoveel geld aan instellingen die je helpen aan een kind te komen en zij profiteren enkel van het geld dat je investeert(marketing). Begrijp mij niet verkeerd, ik wil heel graag zorgen voor een kind (of meerdere als ik daar de financiele mogelijkheden voor heb) en het geld wat ik dan moet besteden aan de procedure, de instellingen, en de onderhandelingskosten kan ik beter gebruiken voor B.V. de studie van dat kind, kleding, een leuk huis en woonomstandigheden.

Zijn er misschien andere mogelijkheden? is er iemand die mij kan vertellen of ik overdrijf of niet? (ik ben pas 20 en overweeg dit te doen als ik een vaste baan heb gevonden)

groeten,

Rozjan

Reactie voor op de website?

9.116. Pleegzorg

Je zou aan pleeggzorg kunnen denken. Dat kun je ook doen als je heel jong bent. Bv. beginnen aan weekend en vakantiepleegzorg. Dat heb ik zelf ook gedaan. Volgens mij is er ook een plaagzorg speciaal voor vluchtelingen die zonder ouders komen. misschien is dat wat voor jou. Volgens mij het het Nidos. Zoek het maar even op. Succes

angenent

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Oproep: adoptiegezinnen

 1. Ervaringen adoptie buitenland gevraagd
 2. Adoptie ervaringen
 3. Voor Nina en anderen
 4. Adoptie uit China
 5. Een adoptiekind opvoeden is soms onmogelijk
 6. Bijna zeven..... spannend!
 7. Problemen bij adoptiekinderen: het geen-bodem-syndroom
 8. Forum rond hechtingsstoornissem
 9. Bodemloos
 10. Adoptie ervaringen - de andere kant
 11. Zekerheden bij legale adoptie
 12. Reactie op Bijna zeven
 13. Ook een "tweeling"
 14. Grenzeloos verlangen
 15. Ons groot adoptiegezin
 16. Wat kom je tegen in adoptiegezin
 17. Adoptie gezin
 18. Vrije adoptie zonder problemen
 19. Vrije adoptie goed geregeld
 20. Adoptie
 21. "Lot"genoot
 22. Onze ervaring met adoptie
 23. Adoptie in België
 24. Adoptie uit Kazachstan
 25. Twee Russische kinderen
 26. Groot gezin, Nel e.a. met deze ervaring
 27. Vrije adoptie?
 28. Vrije adoptie ? ......Vervolg......
 29. Pleegbroer is nu adoptiebroer
 30. Multicultureel
 31. Mariann S
 32. Bijtijds beginnen
 33. Adoptie in Haiti
 34. Minimaal een jaar verschil?
 35. Gecombineerd groot gezin
 36. Erkende dienst voor pleegzorg
 37. Vrije adoptie
 38. Dossier vrije adoptie
 39. Adoptie Rusland--alcoholist ouders
 40. Horizon
 41. Adoptie Rusland
 42. Adoptie uit Kazachstan
 43. Vrije adoptie
 44. Adoptie
 45. Geen vrije adoptie in China
 46. Reactie op adoptiegezinnen gezocht
 47. Bekijken!
 48. Vrije adoptie
 49. Pleegkinderen of adoptie
 50. Pleegkinderen of adoptie
 51. Pleegkind of adoptie
 52. Adoptie en pleegkind
 53. Adoptiekind gebruikt drugs en alcohol
 54. 7 kinderen
 55. Wit Rusland
 56. Adoptiegezinnen
 57. Reactie oproep adoptiegezinnen
 58. Adoptie en verhuizen naar het buitenland
 59. Twijfel slaat toe
 60. Eisen van ouders aan het te adopteren kind
 61. Vrije adoptie
 62. Vraagteken
 63. Het gaat niet om de ouders maar om het kind
 64. Antwoord, eisen aan adoptiekind
 65. Oneerlijke eisen
 66. Groot gezin egoistisch?
 67. Groot gezin niet geschikt voor adoptiekind
 68. Pleegzorg is geen adoptie!
 69. Adoptie moet eerst om het kind gaan
 70. Reactie Bianca, adopie moet om het kind gaan
 71. Kinderen te weinig?
 72. Reactie Gilberte
 73. Reactie Monique: 2 kindjes in 1 gezin
 74. Reactie Jaren
 75. Liefdevol, stabiel bestaan bieden
 76. Adoptie in België
 77. Vraagteken
 78. Pleegouder van een surinaams kind
 79. Groot aantal weeskinderen in Rusland! Okt. 2007
 80. Adoptiekinderen in gezin met meerdere kinderen
 81. Re:groot aantal weeskinderen Rusland(John)
 82. RE: adoptiekinderen in gezin met meerdere kinderen
 83. Rusland
 84. adoptieaanvraag
 85. Reactie op adoptie met meer dan 2 eigen kinderen
 86. Wie heeft ervaring komst 2e adoptiekindje?
 87. Advies hechtingsproblemen ?
 88. Advies hechtingsproblemen
 89. Re: hechtingsproblemen t.n.v. Bloempje
 90. Reactie aan Sabine
 91. Re: t.n.v. Bloempje
 92. aan Sabina
 93. Voor Adelheid
 94. Gun aspirant adoptieouders ook een kind
 95. Oproep adoptiegezinnen
 96. Groot gezin in USA
 97. Ik wil graag geadopteerd worden
 98. Voor iedereen ... adoptie
 99. Ik wil ook een adoptiekind uit Nederland
 100. Bijna zeven
 101. Adoptie
 102. voor yasemin
 103. Welke weg te bewandelen?
 104. Wil kind uit Duitsland als pleegkind
 105. Borstvoeding en adoptie
 106. Pleeggezin..
 107. Kamerproject opstarten
 108. Kind uit Rusland adopteren
 109. Bindingsangst
 110. Hoe is het mogelijk??
 111. Boek over ervaringen van adoptiegezinnen
 112. Draagmoeder
 113. Pleegkinderen
 114. reactie op 9.113
 115. Een Kans voor een kind in slechte omstandigheden
 116. Pleegzorg

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.