Groot Gezin
Pleeggezin en adoptie
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

10. Op zoek naar een pleeggezin

Reactie voor op de website?

10.1. Hulpgezin

Ik ben zelf moeder van een uitwonende dochter van 8 jaar. Mijn dochter woont al zes jaar bij mijn moeder. Eens per drie weken is ze hier bij mij. Mijn moeder is al 56 en soms is het voor haar ook te zwaar en zij heeft via jjg (stichting jeugd en gezin in zutphen, ze zitten aan de Nieuwstad) een weekendgastgezin toegewezen gekregen. Mijn dochter gaat daar eens per 4 weken een weekend heen en ze vindt het daar enorm leuk. Misschien kan de dame in kwestie die wat ontlasting van de zorg nodig heeft eens informeren bij jjg.

vriendelijke groeten, Marja

Reactie voor op de website?

10.2. Tips voor het vinden van een pleeggezin

Mijn eerste tip:
Via een pleegoudermailgroep hebben we al diverse malen om een plekje kunnen vragen bij de pleegouders die daar lid zijn. Soms levert dit iets op en soms niet. Het hangt af van het aanbod van de pleegouders (hebben ze plek, zo ja voor welke leeftijd en voor welke problematiek).

Mijn tweede tip:
Ook via een pleegouderkoffiegroep heb ik positieve ervaringen met het vinden van een pleeggezin. Ik zou de hulpvraag mee kunnen nemen naar mijn koffiegroep, maar dan heb ik meer informatie nodig. Wil de hulpvrager het kind binnen een bepaalde regio geplaatst hebben dan is het handig om contact te leggen met een koffiegroep binnen die regio. Bij de Nederlandse vereniging voor pleegouderes zijn de adressen van pleegouderkoffiegroepen bekend.

Als de hulpvrager nog ergens hulp bij nodig heeft mag hij mij mailen.

Groetjes,

Reactie voor op de website?

10.3. voor Ria

Hallo Ria,

Het meisje is minderjarig, dus valt onder de verantwoordelijkheid van haar ouders. Het is heel lief van jullie dat jullie haar opvangen, maar dat haar ouders haar niet zomaar loslaten lijkt me normaal. Hebben jullie de huisarts/ jeugdzorg al ingelicht? Bewandel de officiële weg als jullie haar (en haar ouders) willen helpen.

Ik weet natuurlijk niet hoe ernstig de problemen zijn, maar het lijkt me dat daar in ieder geval hulp bij nodig is. Alleen via de officiële weg kunnen jullie daadwerkelijk hulp bieden, voor wie dan ook. Het is in ieder geval fijn dat ze bij jullie terecht kan!

Groeten, Hanneke

Reactie voor op de website?

10.4. Kop op!

Ik schijf dit berichtje aan alle kinderen en jongeren die op deze website een pleeggezin zoeken. Tsja, ik heb het zelf ook eens gedaan... Maar wat moet je met al die reacties? Het is allemaal heel goed bedoeld van de mensen die reageren, maar een gezin vinden via het internet is niet áltijd de beste oplossing.

Als je een jaar of 16 bent dan moet je het zélf gaan proberen, vechten tot je er bij neer valt. Dán kom je waar je zijn wil. Ik heb nog steeds contact met mijn ouders, dacht ook lange tijd dat andere mensen mijn ouders konden vervangen. Maar er is maar 1 iemand die je mamma is en blijft: je eigen mamma.

Ik heb nu een schoonfamilie, een schoonmama, schoonpapa, schoonopa en oma, schoon-ooms en tantes, nichtjes en neefjes. Helemaal zelf voor gezorgd, er is geen pleeggezin of instantie aan de pas geweest. Ik ben ontzettend trots op mezelf dat ik ben waar ik nu ben, ondanks alle tegenwerking van Jeugdzorg en de voogdijinstelling. Ik ben er zelf gekomen omdat ik gevochten heb. Dat is ook wat ik tegen de jongeren wil zeggen die in de shit zitten: een pleeggezin zal je problemen niet oplossen, je moet jezelf bij elkaar rapen en er voor gaan.

En misschien dat een gezin (van een vriend, de buren of wie dan ook) je daarbij een beetje op weg kunnen helpen...

Lot

Reactie voor op de website?

10.5. Langdurig gezin

Hallo, wij hebben echt nog ruimte in ons hart voor een kind, we hebben zelf 1 biologische kindje van 5 en zijn 7 jaar geleden een tweeling verloren. Het stuk "zwangerschap" heb ik inmiddels afgesloten. Ik ben 37 en ik geloof dat wij echt een super gezinnetje zouden zijn voor een kindje! We zijn aan het kijken of we kunnen adopteren maar een pleeggezin zijn lijkt ons ook wel wat, alleen 1. Maar.... gezien ons verleden zouden wij dit kind niet na 4 jaar kwijtwillen. Bestaan er ook situaties waar een kind gewoon bij ons zou kunnen blijven?

bedankt. Mary

Reactie voor op de website?

10.6. Re: langdurig gezin

Hoi Mary

Wat fijn dat er een plekje wilt geven aan een pleegkindje. Er zijn zeker kinderen waarvan te verwachten is dat ze nooit, meer naar huis zullen gaan, en in sommige gevallen is adoptie dan ook mogelijk. Ik raad je aan eens te gaan praten bij een pleegzorginstantie bij jou in de buurt. Dan kun je precies jullie situatie uitleggen en kijken wat de mogelijkheden zijn.

Succes, groeten van Gonny

Reactie voor op de website?

10.7. Zoveel kinderen die wachten

Hallo Mary,

Er zijn zo veel kinderen die wachten op een plekje, ook kinderen waarvan het toekomstperspectief in het pleeggezin is. Wijzelf hebben ook sinds een aantal maanden een kindje van 4 jaar thuis die nooit meer terug zal gaan, maar ook baby's die wachten op een plekje. Neem eens contact op met een pleegzorginstantie in jouw regio, en je kunt je opgeven om samen met je man de stapcursus te volgen, dat wel verplicht is. Er zijn geen kosten aan verbonden. Veel succes en geef een kindje een goede toekomst die het verdient!

Groetjes, Inge.

Reactie voor op de website?

10.8. Pleeggezin worden

Ik ben een alleenstaande ouder met een dochter van 16 jaar. Wij zouden graag pleeggezin worden voor een jongentje. Zelf ben ik evangelist van een volle evangelie gemeente. Mijn dochter zit op de V.M.B.O. Wij wonen in Lelystad.

Reactie voor op de website?

10.9. Hoe zoek je een pleeggezin?

Hallo,

Ik ben een meisje van 16 jaar en zoek een pleeggezin in de buurt of in Maasbree. Mijn vraag is: waar kun je dat zoeken? Mijn moeder kan niet meer voor me zorgen, en ik sta er dus helemaal alleen voor, en ik weet niet wat ik moet doen! Kan iemand mij helpen?

Groetjes

Reactie voor op de website?

10.10. Zie het thuis niet meer zitten

Hallo, ik ben Katinka & ik zou graag weten wat ik zou moeten doen om mij te laten adopteren. Ik zie het hier thuis echt niet meer zitten ik wil hier echt weg! Groetjes.

Reactie voor op de website?

10.11. Help mij!

Hey, ik zou graag ergens anders wonen, bij een pleeggezin dus! bij mij thuis wordt het teveel, het ligt aan mezelf maar ook aan mijn ouders! (vooral mijn papa) ik zie die mensen doodgraag maar we komen gewoon niet overeen. Het is echt moeilijk om in dit gezin te leven, er zijn veel problemen enzovoort. Daarmee ben ik al een paar keer weggelopen van huis, maar dit doet ook niets uit, integendeel, het wordt allemaal nog erger !!

alstublief kan iemand mij helpen:(

en Lot hoe ben jij dan aan een gezin geraakt?

ellen

Reactie voor op de website?

10.12. Reactie: zie het thuis niet meer zitten

Hoi Katinka

Jammer dat je het moeilijk hebt thuis, heb je iemand die eventueel kan bemiddelen? Je kunt ook contact opnemen met Maatschappelijk werk of Bureau Jeugdzorg, hopelijk word het dan wat beter thuis.

Groetjes Geertje

Reactie voor op de website?

10.13. Re: Lees het maar gewoon, Myrna

Hoi Myrna,

Je kan jezelf heel goed woordelijk uitdrukken, complimenten. Het is best een triest verhaal, je hebt het niet makkelijk gehad. Ik vind het heel knap dat je je zo goed hebt staande weten te houden. Dat getuigt toch wel van een sterk karakter!

Misschien denk je dat je het allemaal niet alleen kunt en dat je niet realiseert hoe sterk je eigenlijk wel niet bent. Ook zoals ik je verhaal lees en dat voor een 18 jarige! Iedereen heeft een arm om zich heen nodig en denk dat je daar naar op zoek bent!

Is het niet mogelijk een huisje voor jezelf te krijgen en een bestaan op te bouwen, op eigen kracht? Vanzelf ontmoet je dan een fijn persoon waar het mee klikt om je leven mee te delen. Het is jammer dat je die arm in je jeugd niet echt hebt gehad maar je bent nu 18 jaar, vlieg uit! Je kan het, vertrouw op jezelf, je bent het waard!

Monique

Reactie voor op de website?

10.14. Hallo Katinka

Hallo katinka,

het is een grote stap om op zo'n jonge leeftijd verantwoordelijkheden te dragen. Zolang het nog kan kun je het beste van je jeugd genieten. Velen mensen bekijken de dingen anders en geven hier hun eigen kijk op de zaak. Is BJZ of AJL de juiste weg??

Ook hier wordt je dikwijls van het kastje naar de muur gestuurd.

Als je het even niet meer ziet zitten kun je beter iemand in vertrouwen nemen of een veilige thuishaven op zoeken, denk bv aan een gast/pleeg gezin. Ook zij kunnen een steentje bijdragen en jou op diverse manieren begeleiden en ondersteunen in dien nodig.

Ik zou ook graag de zorg en verantwoording over een kind willen nemen.

vr. gr, Brigit

Reactie voor op de website?

10.15. Aan iedereen die een pleeggezin zoekt

Aan iedereen die een pleeggezin zoekt wil ik het volgende zeggen.

Via internet is niet de manier, ook niet zo veilig. Doe het dan via de bestaande instantie's als pleegzorg. Deze instantie controleert ook de pleegouders dat is toch wat veiliger.

Het is heel triest dat er jongeren zijn die hulp nodig hebben. Probeer bij vertrouwde personen hulp te zoeken, familie, buren,school, huisarts e.d., deze kunnen je misschien verder helpen of druk uitoefenen op de pleegzorg.

Voor jongeren vanaf 18 jaar hoop ik dat deze hun kracht bij hun zelf gaan zoeken en vechten voor een 'eigen' plekje. Probeer een woning te zoeken, werk e.d. misschien dat Maatschappelijk werk(?) je hierbij op weg kan helpen.

Doe het niet via internet!!

Monique

Reactie voor op de website?

10.16. Ik zoek pleegouders

hallo, ik ben Bionde en ben 18, verblijf nu bij mijn oma van 80 in Deventer. Ben op zoek naar een pleeggezin waar ik kan verblijven voor een jaar. Ik kom net uit Africa, daar heb ik 2 jaar gewoond. Wil graag daar wat beginnen, daarom ben ik terug in NL, om een baanje te zoeken en te sparen. Kan wegens omstandigheden niet bij mijn ouders terecht, en een kamer huren is zo duur dat ik niets meer kan sparen. Heeft u een oplosing voor mij, laat het me even weten

Bionde

Reactie voor op de website?

10.17. Wat moet ik doen?

Hallo,

Ik ben een meisje van 18, en heb heel veel problemen thuis met mijn moeder en stiefvader. En met mijn echte vader heb ik niet zo veel contact. Ik ben al 3 maanden terug 2 maanden het huis uitgeweest, maar wilde heel graag terug naar mijn moeder. In het begin ging alles wel goed. Maar nu heb ik weer een vriend en gaat het fout. Ze beoordelen hem terwijl ze hem niet eens kennen! En dat vind ik niet leuk.

Mijn moeder gaat vanavond naar een vrouw die kaarten voor mij gaat leggen. En ik mag er niet bij zijn. Ze wil het dan morgen met mij bespreken, en haar conclusies trekken. Ik wil niks liever dan weg gaan hier.

Maar aan de ene kant weet ik dat ik niks heb om van te leven. Ik ben net begonnen aan een nieuwe opleiding. (spw) Zo wie zo weet ik dat als ik weg ga dat ze mijn opleiding weer stop zetten. Ze willen me gewoon alles afpakken. Ik weet echt niet wat ik moet doen. Kwam vandaag op het idee om me te laten adopteren. Maar ik weet het niet. Kan iemand mij helpen?

groetjes Marie-elise

Reactie voor op de website?

10.18. Ik wil graag in een pleeggezin!

Hoi allemaal!

Ik ben een meisje van 14 en door mijn thuisomstandigheden kan ik niet meer thuis wonen vind ik zelf! Het enige is dat andere mensen dat niet zien omdat mijn moeder met wie ik samen leef het heel goed verborgen kan houden! Als ze me slaat, slaat ze op de goede plek zodat mensen het niet zo snel zullen zien! Heeft iemand een tip voor mij wat ik kan doen! en of ik in een pleeggezin kan komen en wat je daarvoor moet doen!

Groetjes Nina

Reactie voor op de website?

10.19. In huis

hallo 14 jarige,

Dat is een goede situatie die jij schetst. Hebben jullie hulp gezocht? Mocht het niet meer gaan, ben jij van harte welkom. Ik kan je alleen opvangen, de liefde geven die jij nodig bent en een maatje voor je zijn. Het kan ook anders.

groet,

Reactie voor op de website?

10.20. Ik wil graag naar een pleeggezin!

Hey ,

Wel, ik zit zoiets in een moeilijke situatie. Ik wil enorm graag weg van deze mensen wie ik ' mijn gezin' zou moeten noemen. Ik word met de dag ongelukkiger en hoe meer verdriet ik heb hoe minder ik het leven zie zitten. Ik zou graag blijven leven , uiteraard! Maar het liefst in een 'gezin' waar ik word geaccepteerd, graag word gezien en waar ik vooral eindelijk gelukkig kan zijn! Ik ben nog maar 14, maar heb al veel van mijn leven gezien en gehad en ben al zo'n 4 jaar aan het twijfelen of ik in een pleeggezin kan. Ik zou uiteraard willen weten waar ik in een pleeggezin kan gaan, en wie ik daarvoor moet informeren...

In het kort gezegd, in een pleeggezin gaan is het enige wat voor mij nog overblijft. Misschien krijg ik daar wél wat liefde en aandacht en geluk.

groetjes ;

C.

Reactie voor op de website?

10.21. Re: aan iedereen die een pleeggezin zoekt

Ik ben het er niet mee eens dat je het maar zelf uit moet zoeken. Ikzelf van 21 jaar, woon al bijna 4 jaar op mezelf, heb een redelijk netwerk en een lieve familie. Toch neemt dat de behoefte aan een extra gezin/ adoptiegezin niet weg. Mijn moeder is een tijdje terug overleden. Mijn vader woont nu nog in hetzelfde huis en dezelfde buurt, maar met hem heb ik heel slecht contact. Mijn zussen (die nog thuiswonen) zien mij soms als tweede moeder.

Ik ben zelf behoorlijk zelfstandig, maar dat neemt niet weg dat ik het mis om kind te zijn en om een veilige plek te hebben. Zeker omdat mijn vader nogal wat rare acties tegen mij vertoont, waardoor het een hoop stress oplevert om thuis te zijn, terwijl ik dat wel wil, voor mijn zussen, en om vrienden te zien en omdat ik me thuis voel in die buurt.

Een pleeggezin, met liefdevolle mensen, zou daarom niet slecht zijn. Ook al kan je het zelf en ben je zelfstandig. Het is altijd fijn om extra steun te hebben en een liefdevolle omgeving, lijkt mij.

Tamara

Reactie voor op de website?

10.22. Pleegouder worden (Alkmaar)

Hallo.

Ik ben een alleenstaande vrouw van 38. Ik werk meestal thuis. Ik ben aktief en sociaal en denk dat ik goede waarden, liefde en vreugde aan een kind kan geven. Daarom overweeg ik pleegouder te worden, maar ik weet niet welke mogelijheden er zijn. Hoe kan ik me laten inlichten?

Bedankt!

Elena

Reactie voor op de website?

10.23. Wil weg uit huis

Ik heb het thuis heel moeilijk , mijn ouders zijn gescheiden en mijn vader heeft niks voor mij over en mijn moeder heeft een vriend die mij slaat, die tegen mij schreeuwt en mjn moeder laat dat allemaal toe. Ik hou het hier niet langer vol.

Alice

Reactie voor op de website?

10.24. Voor Alice

Lieve Alice

Het doet pijn om een kind zo ongelukkig te zien. Bij wie woon je nu? Waar zou je zelf heen willen? Hoe oud ben je nu? Heb je niet iemand die je in vertouwen kan nemenen en die je kan helpen? Doe geen dingen waar je later spijt van krijgt (je weet vast wel wat ik bedoel). Zoek hulp al is het maar bij een goede vriendin of vriend waar hun ouders je hulp kunnen aanbieden. Ik hoop dat je er uit komt.

Jessica

Reactie voor op de website?

10.25. Reactie op: voor Alice

Ik ben nu 15 jaar. Mijn ouders zijn gescheiden op mijn 4e. En ik woon nu bij mijn moeder. Ik weet nog niet hoe en waar ik verder wil of of ik nog verder wil.

Alice

Reactie voor op de website?

10.26. Voor Alice

Lieve Alice

Ik weet dat je het moeilijk hebt bij je moeder en bij je vader wonen zie je niet zitten begrijp ik. Maar wat bedoel je nu met je laatste woorden?. Ik hoop dat je iemand vindt die jou kan helpen.

Jessica

Reactie voor op de website?

10.27. Lot en alle andere jongens en meisjes

Hoi Lot even een berichtje voor je en geweldig dat je zo gevochten hebt om te komen waar je nu bent. Zo zie je maar hard werken wordt beloond

Zelf heb ik ook het een en ander meegemaakt en heb datzelfde gedaan als jij. Wel het geluk gehad dat ik met 17 jr bij mijn vriendin in huis kon wonen. Uiteindelijk moet je je eigen geluk zoeken en de juiste mensen komen dan op je pad. Ook voor andere meisjes en jongens die zich lost voelen. Het geluk ligt in je eigen handen ga ervoor en als het soms moeilijk lijkt ga door want je wordt beloond. En mocht je willen maillen dan mag je mij altijd benaderen. Ben ondertussen 40 jr en kan genoeg tips geven.

En inderdaad pleegouders vervangen je ouders niet maar kunnen een stukje bijdrage om je verder te helpen.

Groetjes, Karin

Reactie voor op de website?

10.28. :(

Hee, ik heb een vraag. ik ben 16 jaar en ik ben dringend opzoek naar een pleeggezin. omdat ik thuis niet gelukkiger word. Ik heb iedere dag ruzie met mijn zus (dat geen normale zussen ruzie is) en mijn ouders geven mij altijd grootdeels de schuld. Zelf heb ik ook vaak ruzie met mijn ouders en beginnen ze hard te schreeuwen enzo. Ik heb ze zelf ook al verteld dat ik liever naar een andergezin ga waar ik opnieuw kan beginnen en hoop gelukkig te worden. alleen nemen ze dit zelf niet serieus. kan iemand mij helpen waar ik terrecht kan? het is maar voor korte tijd,

Reactie voor op de website?

10.29. Voor alle pleeggezin zoekers

Hallo Allemaal,

wat een trieste oproepen, ik zou jullie allemaal in huis willen nemen als het hielp en kon, maar helaas. Wat ik wel kan en wil aan bieden is een luisterend oor via internet of zelfs hier thuis als je in mijn buurt woont, en dan samen kijken welke oplossing er te vinden is.

Wie meer wil weten kan contakt met mij opnemen, groetjes van (pleegouder)

Reactie voor op de website?

10.30. Mij laten adopteren?

Hallo iedereen,

k ben een meisje van 15 en heb thuis echt veel problemen en vooral veel ruzie!! (weg gelopen, agressie, spijbelen...) Mij mama heeft me 3 mogelijkheden gegeven: Mij laten adopteren, naar mijn papa in Frankrijk (die ik eigenlijk niet ken, gewoon via de telefoon al wat gesproken), of terug naar een instelling(waar ik al 8 maanden heb verbleven!)

Nu is mijn vraag.. ik ben 15 dus is dat niet wat raar om mij te laten adopteren?? Niemand gaat een meisje van 15 willen adopteren of wel? ik ben juist niet meer snoezig en juist niet volwassen.. Zouden jullie mij willen helpen aub? Alvast bedankt!!

groetjes Elke.

Reactie voor op de website?

10.31. Voor Elke

Dag Elke

het is verstandig als je met een persoon (kan je mama zijn, of een tante) die jij vertrouwt naar je school / internaat gaat en daar eens goed doorpraat wat het beste is en hoe het thuis gaat. Het kan zijn dat een pleeggezin beter is voor je, of thuis met begeleiding. Maar dan zal het ook van jou uit heel veel energie en moeite kosten om het samen acceptabel / leuk te hebben.

Miep

Reactie voor op de website?

10.32. Christelijk en medelijden met de kinderen, jullie!

Lieve Mensen en Jonge Mensen,

Wat een verhalen, mijn hart breekt ervan. Niemand kan in je hart kijken wat je allemaal meemaakt. Blijf alsjeblieft vertrouwen houden, praat met mensen die jou/jullie kunnen helpen. Vergeet niet hoe lelijk je ouders kunnen doen of je niet begrijpen, ze door omstandigheden anders zijn dan ze eigenlijk willen.

Dat neemt niet weg dat jij nu met je zorgen en verdriet zit. Wees sterk, en maak geen snelle beslissingen als je verdrietig bent. Zorg dat je bij mensen in de buurt komt die lief voor je zijn, en je willen helpen. Bid elke dag voor je gaat slapen dat het elke dag een beetje beter met je zal gaan. En er zal een oplossing komen, want jullie verdienen alle liefde en aandacht in welke vorm dan ook.

Ik ben Regine ik woon in Noord Holland, en ben 40 jaar, en schrik van de jonge mensen die nog zo vroeg in hun leven staan en zo diep triest zichzelf plaatsen moeten voor een warm plekje, ergens. Het liefst zou ik een huis openen en een ieder een warm plekje willen geven maar zo makkelijk werkt het niet. Wel denk ik dat ik wat tijd vrij kan maken voor jullie om gezellig de zinnen eens te verzetten en wat vrolijkheid en vertrouwen in jullie leven terug te brengen, al is het maar een pietsje. Via internet wat ik nu ook doe, is eigenlijk niet handig omdat ik het een kind, jullie ook af zou raden. Maar ik kan niet doelloos toekijken en niet reageren om jullie te laten weten dat er mensen zijn die het wel goed met jullie voor hebben. Dus vandaar mijn reactie dan ook maar via internet. Laten we eens zien wat onze Lieve Heer ons brengt. sterkte en Zijn Bescherming gewenst vanuit mijn hart!

Regine

Reactie voor op de website?

10.33. Aanmelden als pleeggezin

Hoi

Je kunt je aanmelden bij Parlan, van der Lijn straat in Alkmaar.

Klaas

Reactie voor op de website?

10.34. Weg van huis...

Hoi Nina,

Hier een andere Nina, eentje die al 39 is ondertussen... Ook ik kom uit een gezin waar mijn moeder precies wist waar ze moest slaan. Ik begrijp dus precies wat je bedoeld! Klasgenoten waren zelfs jaloers op mijn leuke ouders: probeer dan maar eens hulp te zoeken....

Drie jaar geleden ben ik zelf gescheiden omdat mijn toenmalige man een nieuwe vrouw had. Mijn dochter, die toendertijd 13 was is onder grote druk van haar vader en haar stiefmoeder bij hun gaan wonen. Ik kwam in mijn eentje in een klein huisje met slechts 1 slaapkamer terecht. Gelukkig vond ik wel weer een hele lieve man, dat maakt het minder erg! Helaas ging het met mijn dochter niet goed: er werd heel veel geschreeuwd tegen haar, de kinderen van de vriendin werden voorgetrokken, en ze moest een lijst klusjes in huis doen iedere dag. Maar vooral het schreeuwen en de nare dingen die tegen haar gezegd werden waren het ergst.

Op een dag toen ze bij mij was is ze ingestort en wilde ze niet meer terug. Met veel touwtrekken bij de kinderrechter mocht ze bij mij wonen. Kan je nagaan hoe moeilijk het is om de dochter van iemand anders op te mogen vangen! Het verhaal van jou en de andere meiden op dit forum vind ik hartverscheurend. Ik wil graag helpen. Dus ben ik op zoek gegaan hoe wij pleegouder kunnen worden. Nu ben ik in de war, want er zijn zoveel regels en veel pleegouders zijn niet tevreden over pleegzorg. Mijn dochter had het geluk dat ze nog bij mij terecht kon. Ook al slaap ik nu in de keuken en zij in de slaapkamer, het gaat toch allemaal goed. We zijn op zoek naar een groter huis, en gaan ons er echt in verdiepen hoe meiden als jij te helpen.

Ik snap echt in welke situatie je zit. Ik dacht ook dat niemand me zou geloven als ik mijn verhaal zou vertellen. Wist ook niet tegen wie dat zou moeten. Als je het tegen een leraar zou vertellen die je vertrouwd kan die je misschien al helpen. Maar ik weet uit ervaring dat je dan bang bent dat die het dan thuis gaan vertellen. Weet je wat ik zou proberen? De huisarts! Die heeft namelijk zwijgplicht, en heeft ook allemaal kennissen waarnaar hij je toe kan verwijzen.

Wees sterk en doe je verhaal, bel de kindertelefoon, ga naar je huisarts en zet je schrap voor alles wat je kan overkomen. Want dat is een hoop! Maar je komt er sterker uit, dat beloof ik je. Wij gaan op zoek wat we moeten doen om te helpen. En jij? Doorvechten lief!

groetjes van Nina

Reactie voor op de website?

10.35. Weg!

Hallo,

ik ben een meisje van 14 en ik wil weg van huis. Mijn ouders zijn gescheiden en ik woon weer bij mijn vader. Als hij boos is wilt hij nog wel eens met spullen naar mij gooien. Ook heeft hij andere dingen gedaan waardoor ik bang voor hem ben geworden. Bij mijn moeder kan ik niet wonen omdat ik bang ben vooor haar vriend. Wat moet ik doen?

groetjes.

Reactie voor op de website?

10.36. Re: Weg!

Hi Groetjes, Bel de kindertelefoon, je huisarts, je mentor van school, je moeder (heel belangrijk) en maak met elkaar een plan hoe en waar je wilt wonen. Als je je echt bedreigd voelt, mag je zelfs de politie bellen, wist je dat? Dan worden ze niet boos op jou of op je vader, maar dan kunnen ze jullie ook helpen hoe je dan wel met elkaar verder moet.

mamamiep

Reactie voor op de website?

10.37. Wil echt echt echt ECHT weg

he, ik wil zo graag weg ik haat het hier zo erg. echt zo erg ik heb al zovaak gedacht over zelfmoord.. en ik wil dat niet want ik heb een lieve vriendje waar ik super veel van hou. ik trek het niet meer hier ik wil hier echt weg. ik woon in zeeland en ik zou hier eigenlijk wel graag willen blijven wonen.. heeft er iemand tips??

groetjes

Reactie voor op de website?

10.38. Het Gemis

goede middag,

ik ben een meid van 24 jaar bijna 25 jaar ik heb wel ouders maar die vinden ons niet belangrijk. Ik kom er steeds meer achter dat mijn leven een grote leugen is. Nu ik zelf een dochtertje heb kom ik er pas achter wat ik mis en al die tijd gemist heb. Warmte en liefde en een vertrouwde plek waar je thuis kunt voelen.

Ik heb nu ook een mannetje dat heel lief is en zijn ouders zijn ook kanjers maar dat haalt mijn gemis niet weg. Voor mensen die het niet mee maken is het heel makelijk praten, maar als kind op de wereld te komen wel met ouders maar toch ook weer alleen. Wat ik graag wil is een plekje waar ik met onze dochter na toe kan gaan en zelf ook mezelf kan zijn. Ik weet niet waar ik moet zoeken of moet aan kloppen als je zo'n groot gemis hebt. Hoop via deze weg er achter te komen wat ik het beste kan doen.

groetjes Joyceke

Reactie voor op de website?

10.39. Een verhaal over iemand die geen pleeggezin kreeg toegewezen

Als ik vroeger pleegouders had gehad, had ik de liefde gekend. Warmte gevoeld, me veilig gevoeld. Nu ik dat nooit gekend heb, zal ik mijn hele leven ernaar op zoek gaan. Een onmogelijke taak, want ouders zijn niet vervangbaar, vooral niet als je (net als ik) al 24 bent.

Toch blijf ik dromen en hopen dat er ooit een dag zal zijn dat er een huis is waar ik 'thuis kan komen'. Waar ik tegen mama aan kan kruipen en waar papa me een verhaaltje voorleest. Wanneer ik word getroost als ik me rot voel. Waar ik voor het eerst durf te huilen. Waar ik durf te zijn, wie ik ben.

In een relatie ben ik op zoek naar een vader-figuur. Maar gewoon een vriend, daar voel ik niks voor. En een relatie met een vader, dat kan toch ook niet. Ik bedoel, kan je toch ook niet relatie met je eigen vader hebben? Als je begrijpt wat ik bedoel. Ik wil dat er iemand voor me klaarstaat, die me helpt, die me begeleidt in mijn leven. Iemand die onvoorwaardelijk van me houdt. Want ik kan het niet alleen, ik kon het niet alleen en ik zal het nooit alleen kunnen. Ja boodschappen, papieren betalen, ja dat is geen probleem. Dat lukt nog wel. Maar iets van mn leven maken, dat kan ik niet alleen. Iemand moet me meenemen aan het handje en me helpen. En zo slijt ik mijn dagen. In fantasie, in de hoop dat het ooit goed komt ...

En dit alles had voorkomen kunnen worden. Door simpelweg wat liefde in mn jeugd te krijgen. En nu. Nu hoop ik alles nog in te kunnen halen. HOOP DOET LEVEN.

Waarom ik dit stukje schreef? Tsja, ik weet het niet. Ik wilde laten weten dat als je 18 bent geweest je nog steeds met zulke dingen bezig kan zijn.

Tegenover me woont een gezinnetje. Vaak fantaseer ik erover hoe het zou zijn als ik daarbij hoorde. Of over hoe ze zich om mij zouden bekommeren. Hoe fijn het zou zijn als ze me wat aandacht zouden geven. Ik kijk vaak naar buiten en soms kijken ze naar me. Dan heb ik eventjes het gevoel dat ze om me geven. Maar ja. Het is zo'n grote afstand. En de waarheid is Hard.

Reacties zijn welkom.

Reactie voor op de website?

10.40. Geen pleeggezin toewijzing

Hoi onbekende met zo'n groot gemis

Jouw verhaal doet mij gewoon pijn, dat je niet hebt gekregen wat je zo nodig had. Ik weet niet waar je woont, maar je bent van harte welkom, wij wonen in het midden van het land, en ik heb liefde genoeg over, neem maar contact op.

Groetjes

Reactie voor op de website?

10.41. Geen pleeggezin

Wat ontzettend verdrietig dat je je ouders en onvoorwaardelijke liefde gemist hebt in je jeugd. We hopen voor je dat je iemand in de omgeving hebt met wie je over je gevoel en je gemis aan liefde kunt praten. Een lieve partner kan een stukje van die leegte wel opvullen, maar niet alles. Ik kan je aanraden om het Vaderhart van God te zoeken.

Mamamiep

Reactie voor op de website?

10.42. Zoekend naar een liefdevol pleeggezin

Hallo , ik ben een meisje van net 15 jaar. Ik ben op zoek naar een liefdevol huis met mensen die er voor me zijn als ik ze nodig heb en waar ik al me problemen kwijt kan over mijn verleden, en waar goed voor me wordt gezorgd zoals dat hoort.

Ik woon sinds april 2008 bij mijn vader omdat de vriend van mijn moeder mij, mijn zussen en mijn eigen moeder zelf mishandelde. Mijn moeder vond het niet nodig bij hem weg te gaan na lange gesprekken met jeugdzorg en politie. Ik heb zelf 2x meldingen gedaan tegen de vriend van mijn moeder en een familielid ook een keer. Maar ik kon dus terecht bij mijn vader en mijn zussen en broer ook.

Het probleem is mijn vader is nooit thuis is. Hij komt 's avonds laat rond 10uur thuis en 's morgens om half 7 is hij weer weg om te werken. En in het weekend is zijn vriendin belangrijk. Daarom speelt mijn broer als een vader over mij, hij mag me slaan en allemaal die dingen. Ik bel dan mijn vader op. Mijn vader zegt dat hij er wat aan, doet maar zo loopt hij al meer dan een half jaar te roepen, maar er gebeurt niks. Of als hij er wat van zegt tegen mijn broer, dan zegt mijn broer dat hij het niet meer zal doen. Maar hij kan mijn broer niet controleren, en de volgende dag gaat het weer verder. Soms denk ik dat mijn broer zo aggressief is geworden door de vriend van mijn moeder. Mijn broer wil heel graag dat ik verhuis en haalt dus gemene streken uit en dreigt vaak me dood te maken en slaat me elke dag. Mijn zussen wonen nu op zichzelf en studeren. Dus met hen heb ik geen problemen.

Ik zit hier heel erg mee, ik spijbel vaak, loop vaak weg, niemand die me motiveert thuis, niemand die me opvangt thuis. Ik moet alles zelf doen + de dingen van mijn agressieve broer. Na mijn moeder gaan is geen optie, daar woont die vriend en ze is inmiddels verhuisd naar Spanje. Ik hoop dat iemand me hier bij kan helpen!

groetjes, Shedeen

Reactie voor op de website?

10.43. Pleeggezin in Breda eo gezocht

Goedendag,

ik ben op zoek naar een pleeggezin in of rondom Breda voor een kind van 7 jaar, goed opgevoed, geen problematisch kind, sociaal vaardig kind, regulier onderwijs, verenigingsleven, uit goed ontwikkeld gezin Ivm verzilveringstermijn is er haast bij.

Moeder wil graag dat kind in vertrouwde omgeving blijft, te weten school, verenigingsleven, etc. Deskundigen zijn het niet met jeugdzorg en de UHP eens.

Moeder werkt goed mee met a.s, pleeggezin.

Met vriendelijke groet,

Reactie voor op de website?

10.44. who !!

hallo alice,

whoo jij hebt het nog veel erger dan ik
ik zoek een pleeggezin maar me moeder mag het niet weten anders flipt ze helemaal !!
maar ik wil hier weg, omdat we alleen maar ruzie hebben. ik mag niks maar dan ook egt niks !!
en ik begin haar dan ook echt te haten !!
dus leek me het beter om haar soms te zien.
misschien gaat het dan beter ..

Groetjes Nienke

Reactie voor op de website?

10.45. Verhaal over mij

Hallo,

Ik ben Nienke, 11 jaar en woon vlakbij Haarlem.
Ik ben heel erg ongelukkig met mijn moeder, alleen maar ruzie en ik lig elke dag alleen maar te huilen ...
Mijn vader doet er niks aan ..
Ik heb zo gezegd tegen hem ik wil naar een pleeggezin. maar hij geloofde het niet ..
en toen ben ik op zoek gegaan naar een pleeggezin. maar niemand wil mij hebben ..

intresse? zoek mij op op hyves .. groetjes nienke ..

Reactie voor op de website?

10.46. Op zoek naar een pleeggezin

Hallo,

ik ben een meisje van 16 en opzoek naar een pleeggezin. We hebben thuis continu ruzie, sinds kort woont me oudere zus ook weer thuis waardoor het helemaal hectisch is geworden. Me moeder heeft 2 jaar geleden te horen gekregen dat ze kanker heeft hierdoor kan ze het allemaal niet meer aan, ook me vader zie ik binnenkort instorten. Daarom ben ik opzoek naar een pleeggezin. Elke keer als ik op internet zoek kom ik op sites voor crisisopvang waar jongeren terecht kunnen, maar ik vind zelf dat ik daar niet thuis hoor. Daarom vond ik een pleeggezin een goede optie. Ik zit momenteel in het vierde jaar van de havo in Friesland, en zou me 5de jaar graag in een pleeggezin af willen maken... hopelijk krijg ik reacties!

Groetjes Ghislaine

Reactie voor op de website?

10.47. Dat heb ik ook :(

Hoi onbekende,

Dat heb ik ook, alleen ben ik geen 16 maar 12!! Hoe is het nu met jou, heb jij al wat gevonden???

-xxx- Eveline

Reactie voor op de website?

10.48. Pleeggezin of advies geboden

Hallo,

wij zijn een gezin met 3 eigen kids (6 5 en 2 jaar) en 2 stiefkinderen (13 en 10 jaar). Hebben ervaring met pleegkinderen via Pleegzorg Zuidwester. Heb je raad nodig of wil je je verhaal kwijt? Mail me dan en misschien kan ik je verder helpen? Pleeggezin gaat alleen via de officiele instanties om nare situaties te voorkomen.

Groetjes Cindy

Reactie voor op de website?

10.49. Op zoek

Ik heb geen familie. Wil dolgraag familie. Zoudt u mij kunnen helpen.

groet, Fiona

Reactie voor op de website?

10.50. adoptie

Lieve Elke, Ik begrijp dat je het moeilijk hebt en je daarom afvraagt of iemand een meisje van 15 zou willen adopteren.

Wij hebben een meisje met 15 jaar in huis genomen en geadopteerd, maar omdat ze van oorsprong uit Suriname kwam is nog niet alles rond naar Nederlands recht en daar zijn we nog mee bezig, inmiddels is mijn dochter 20 jaar oud. Het kan dus wel.

Succes. Je mag altijd contact met mij opnemen.

Reactie voor op de website?

10.51. Zo voel ik me ...

Zo voel ik me nou ook, en ik wil ook naar een pleeggezin. Want mijn moeder is vorig jaar overleden en nu is alles zo erg veranderd. Ik kan niet met met mijn broers of zussen over mijn gevoelens praten. Ik voel me gewoon niet meer thuis, ik ontvang geen liefde en ik heb iedere dag ruzie. Dat is gewoon niet leuk meer. Ik wil gewoon gezelligheid. Het was wel gezellig hoor toen mijn moeder er nog was.

Maar hoe kom je aan een pleeggezin? En moeten je ouders daarmee akkoord gaan? Ik ben 15 jaar ..

groetjes Leandra

Reactie voor op de website?

10.52. Ben je nog op zoek naar een pleeggezin

Hey,

Zoek je nog een pleeggezin?

Groetjes Melissa

Reactie voor op de website?

10.53. Ik wil pleegouders

eey ,

ik ben een meisje van 15 jaar. ik heb vaak ruzie thuis met mijn ouders. ik mag niet meer bellen omdat de rekeningen niet meer afbetaalt kunnen worden. ik kan met mijn zusjes ook bijna niet opschieten. mijn vader heeft een keer de politie gebeld omdat ik dronken was enz. ik heb best veel schulden bij mijn ouders vanwege het bellen. ik wil het voor mezelf en voor mijn ouders beter maken. ik kreeg gisteren van me vader te horen voor we de zoveelste ruzie kregen dat mijn moeder niet meer wist of ze mij nog wel in huis wil hebben. vaak als ik me zwaar klote voel (heel naar) netjes uitgesproken. ga ik het vaak weg drinken. en dat is te vaak ik wil er best wat aan doen maar dat wil moeilijk als je niks posietiefs ziet.

in de krant stond laatst dat er bij een skate baan werd gedronken geblowd en gespoten, nu denken mijn ouders dat ik dat ook doe. als ik eerlijk ben, ik heb een keer geblowd nog nooit gespoten maar wel vaak gedronken. maar daar zou ik snel verandering aan kunnen brengen. als ik me prettig voel, goed in me fel zit, blij ben en ook nog iets positiefs in mijn leven zie.

groetjes amber

Reactie voor op de website?

10.54. Mijn verhaal

ik ben 14 en voel me thuis niet meer thuis.
mijn ouders zijn beide gescheiden en me ouders hebben russie.
ik heb ook veel russie met men moeder en me broer ik heb gewoon het gevoel dat ze het geselliger vinden als ik weg zou zijn dood ofzo.
ik zou het liefst voor ongeveer een jaar in een pleeggezin wonen om in 1ste stantie even tot rust te kunnen komen en dan later misschien wel weer naar huis te kunnen, maar ik weet nog niet of ik dat egt wil.
ik zou alleen graag willen weten waneer je recht heb op een pleeggezin en hoe je die vinden moet.

groetjes H

Reactie voor op de website?

10.55. help

Ik wil naar een pleeggezin. Ik word gek thuis, echt gek. Alles word voor me bepaald. Mijn vader wou mij en mijn tweelingzus vermoorden. hij sloeg een gat in de deur ik kan het niet meer, ik ben bang. En ik wil gewoon weg, ik moet weg.

Ik ben 14 en woon bij mijn moeder en heb 3 zussen en mijn ouders zijn gescheiden dus ik ben de enigste man in huis soms voel ik me gewoon niet thuis omdat mijn zussen allemaal zeggen heb je een tik ofzo of ben je autisties ofzo dat haat ik echt en bij me vader is het ook niet zo leuk die is tijdje werkeloos geweest werkt nu wel weer maar die heeft soms ook woede uitbarstingen en dat mij veel pijn soms met de woorden die hij zegt ik voel me niet echt thuis meer in mn eigen huis wel bij mn moeder als ik bij me moeder ben voel ik me blij

Reactie voor op de website?

10.56. voor help

Hoi!

14 jaar en enige jongen is ook niet niks... ik herken je verhaal omdat mijn vader vroeger ook een tijd geen werk had en daar helemaal overspannen van raakte. Zelfs toen hij weer een baan had, bleef dat nog nasluimeren en hij had ook regelmatig woede-aanvallen ( ik was toen ook jouw leeftijd). Dan 'pakken'ouders altijd degene wie er gevoelig voor is! (ik had ook jarenlang een groot gat in mijn slaapkamerdeur van de stok die mijn pa vast had) Weggaan is -ben ik bang- geen optie, maar ik denk toch dat je er aan kunt doen. Een paar tips:
Praat er met je moeder over, eerst over je zussen. Met zoveel vrouwen om je heen kan ik me voorstellen dat je het onderspit delft, en je moeder MOET dit aanpakken. Als je je bij je moeder goed voelt, zorg dan ook dat die thuissituatie als eerste verandert.
Ten tweede: vraag ook aan haar of ze kan "bemiddelen'tussen jou en je vader, al weet ik niet of ze nog op goede voet staan. Ik denk dat elk gesprek tussen jou en je pa ontaard in ruzie? Bij mij heb ik op een gegeven moment school ingeschakeld, omdat mijn cijfers opeens daalden en ik ook niet meer naar huis durfde. Mijn school heeft toen een paar keer met mijn ouders gesproken en dat heeft heel veel goeds gedaan, want als een derde zich mengt in het verhaal, zijn je ouders toch wat ontvankelijker. Zeker school!!
En als je dat niet wilt, zoek ergens anders hulp. Bij een huisarts of schoolarts, dat klinkt voor je ouders al een stuk serieuzer dan de buurvrouw die zich ermee bemoeit, begrijp je wat ik bedoel? Succes en laat je niet kisten, het is een rotperiode voor iedereen, maar vaak moet er een patroon doorbroken worden. En als je het zelf niet doet, dan doet niemand het voor je. Laat je nog wat horen?

liefs, Dees

Reactie voor op de website?

10.57. Hulpvraag

Ik snap dat je soms het helemaal niet meer ziet zitten of dat je als jongere het moeilijk hebt thuis. Maar wees aub voorzichtig met de wijze waarop je hulp vraagt. Er zijn zoveel mensen op het internet met de verkeerde bedoelingen.

Ga naar de juiste instanties, weet je niet waar je terecht kunt ga naar je huisarts, een leraar van school, een familielid. Bureau jeugdzorg kan je ook verder helpen. Maar nogmaals wees voorzichtig.

Reactie voor op de website?

10.58. Voor Els

Beste Els,

Heel vervelend dat je geen kant uit kunt op dit moment. Is er geen mogelijkheid dat je in jouw familie hulp en ondersteuning kunt vinden? Misschien dat jouw dochtertje een paar weekenden kan logeren bij familie zodat jij ook een beetje op adem kunt komen?!

Veel sterkte.

Reactie voor op de website?

10.59. Voor Kevin

Beste Kevin,

je staat onder de topic: op zoek naar een pleeggezin, maar met 24 jaar ben je toch ruimschoots volwassen. Het wordt tijd om op je eigen benen te gaan staan. Het lijkt me dat je daar best wat hulp bij kunt gebruiken, dus doe jezelf een lol en ga naar het uwv/cwi of naar de gemeente en leg je problemen uit.

Zet m op het is niet makkelijk, maar uiteindelijk kan iedereen het.

Esther

Reactie voor op de website?

10.60. Liefde tekort

Reactie op Het Gemis

Hallo,

Dat iets oudere mensen op deze site een 2e gezin zoeken kan ik heel goed begrijpen. Ik ben zelf 21 en bij mijn vader hoef ik niet aan te kloppen voor liefde. Mijn moeder probeert haar best voor me te doen, maar ik kan het niet meer accepteren. Ik woonde van mijn 18e tot mijn 20e op mezelf, maar dat liep niet lekker. Toen ben ik voor 8 maanden bij mijn moeder gaan wonen, maar dat was helemaal niks.

Nu woon ik weer 4,5 maand anti-kraak en moet mn huis 12 augustus uit. Ik weet niet waar ik heen moet, ik mag naar mijn zus maar dan weet ik zeker dat we heel veel ruzie krijgen. En ik blijf dan nog steeds liefde missen. Ik zit ook vaak aan een vriend te denken, maar die is ook niet zo 1,2,3 te vinden en dat is toch weer andere liefde. Kan iemand mij helpen of heeft iemand een tip?

Groetjes Sandra en alvast bedankt.

Reactie voor op de website?

10.61. Beste Els

Beste Els

Ik weet niet wanneer je dit berichtje hebt geplaatst, maar vroeg me af of je al hulp hebt gekregen? Is er niemand in je omgeving,vriendinnen,buren die het leuk zouden vinden om jou kleine meid op te vangen, zodat je niet meteen radicaal de stap hoeft te nemen om je dochter uit huis te plaatsen.

Misschien helpt het jou wel als je ook wat tijd voor leuke dingen hebt en je dochter ook met anderen,wie weet doet dat jullie wel heel goed. Je zou op school een briefje op kunnen hangen voor oppas gezocht,word jij niet belast en heeft die kleine het misschien wel heel leuk. Er zijn vast heel veel mensen met een groot hart die jou willen helpen.

Liefs Sonja

Reactie voor op de website?

10.62. Voor alle kinderen die naar een pleeggezin willen

Lieve kinderen,

Ik lees jullie berichtjes met pijn in mijn hart. Ik kan niet weten wat wel en wat niet waar is, maar als jullie hulp zoeken of een pleeggezin, doe dat dan alsjeblieft niet via internet! Bel de kindertelefoon, praat met meester/ juf/ lerares/ mentor, een vertrouwenspersoon, de huisarts of bureau Jeugdzorg. Vertel je verhaal, stel je vragen. Zij zijn verplicht om juiste hulp te geven. En als het nodig is kennen zij veilige pleeggezinnen/ opvangadressen waar je naar toe kunt, of krijgen jouw ouders meer hulp zodat alles een beetje beter wordt bij jullie thuis.

Wees niet bang om hulp te vragen. Blijf niet afwachten als jouw situatie nu heel erg is en je geen uitweg weet. Je kunt ook vragen om geheimhouding zodat je ouders niet weten dat jij de hulp zelf hebt aangevraagd. Dan hoef je dus niet bang te zijn dat ze heel boos op je worden.

Heel veel sterkte, kom maar voor jezelf op hoor!

een moeder

Reactie voor op de website?

10.63. Informatie over adoptie

Mensen die meer over adoptie willen weten, kunnen bij voor alle informatie over de procedure terecht op de website www.adoptie.nl. U vindt hier veel objectieve informatie.

Reactie voor op de website?

10.64. Ik zoek pleegouders

Reactie op Tips voor het vinden van een pleeggezin

hallo,

ik ben meisje dat vanalles heeft meegemaakt ik heb in een opvang gezeten door problemen en geweld en nu ben ik ben ik te hard depressief ben mezelf nimeer ik ben nu ook 20jaar en ik heb als kind niks gehad van steun want men ouders zijn alhololiekers en ben jaren en dag bij een centrum om te praten en ze kunnen mij ni echt helpen en nu heb ik ook een kindje en zoek pleegouders om samen leuken dingen te doen en er zijn voor ons en da begrip heeft en zoals echte ouders zijn voor ons want ik heb da zelf als kind nooit gehad nu woon ik bij hun op een klein kamerke en afzien hoe dat ze tegen mij doen ben van vlaams-brabant in belgié

Sally

Reactie voor op de website?

10.65. Pleeggezin

Ik weet niet wat de problemen zijn die je vader hebt natuurlijk en waar je woont maar wij zijn vroeger pleeggezin geweest. Wij willen dat nu particulier gaan doen omdat we vinden dat pleegzorg en jeugdzorg vaak niet aan de kinderen denken terwijl hun vaak de dupe zijn. Ik heb daarom ook een advertentie op deze site geplaatst. Als je vader wil dat je weg gaat is hij misschien wel bereid de kosten te betalen die hij tenslotte thuis ook heeft.Je kunt altijd mailen want ik kan je alles vertellen over jeugdzorg en pleegzorg maar met jouw leeftijd zijn er weinig pleeggezinnen beschikbaar. Meestal kom je in een leefgroep terecht of je moet zelf een plekje weten. Dit kan alleen als Jeugdzorg de problemen genoeg vindt thuis om je uit huis te plaatsen. Dat hangt er dus van af wat je vader doet. Ik hoor het wel van je.

Reactie voor op de website?

10.66. Pleeggezin aangeboden in Apeldoorn

Regelmatig zien wij op deze site dat er kinderen of ouders van kinderen op zoek zijn naar een pleeggezin. Vaak ontbreekt dan de woonplaats terwijl kinderen meestal graag in hun eigen woonplaats willen blijven zodat ze op dezelfde school kunnen blijven en ouders het fijn vinden als hun kind niet te ver van hun vandaan woont, zodat het contact met elkaar makkelijk kan verlopen.

Wij willen graag een pleegkind/baby in ons gezin opnemen, dus als hier behoefte aan is stuur dan een mailtje met je verhaal en telefoonnummer naar: .

Reactie voor op de website?

10.67. Reactie op 9.77

Helaas werkt het niet zo makkelijk Yannick. Een kind opvoeden kost heel veel geld en aangezien je nog geen inkomen hebt ben je afhankelijk van je vader. Je kan beter als het thuis niet zo goed gaan met Jeugdzorg of je school contact opnemen. Die gaan dan de situatie thuis bekijken en kijken wat er nodig is om het beter te laten gaan. Eerst met ambulante begeleiding (dat is in de thuissituatie )en als het thuis niet veilig is voor je gaan ze een leefgroep of pleeggezin zoeken.

Je vader is namelijk tot 18 jaar verantwoordelijk voor je en je kan dus alleen bij iemand inwonen als je vasder dat goed vindt en de kosten betaald. Als je 18 bent en je werkt kan je natuurlijk altijd beslissen om werk te gaan zoeken en thuis weg te gaan.

Ik heb zelf 20 jaar kinderen opgevangen via de pleegzorg maar ze gaan alleen in uiterste nood je uit huis halen. De thuis situatie is in vele situaties beter. Mocht je met me willen mailen om je problemen te bespreken kun je me op mijn email bereiken. Opvangen kan ik ook maar dat kan dan alleen via je vader omdat de kosten voor hem zijn. Misschien als je in de buurt woont kun je in het weekend langskomen zodat je even uit de problemen bent. Ik woon in Noord-Holland (Purmerend)

Monique: Kun je deze mail rechtstreeks naar dit meisje sturen zodat ze kan reageren op dit verhaal. Graag niet op de site.

Reactie voor op de website?

10.68. Pleeggezin

Wij gezin 2 volwassen en 2 grotere kinderen wonen in Purmerend. Ik weet niet of dit te ver weg is maar wij hebben een kamer op dit moment leeg staan met eigen badkamer die wij gebruiken om kamertraining te geven om te leren op je zelf te wonen. De foto's staan op marktplaats als je die wil zien. Kosten staan erbij.

angenent

Reactie voor op de website?

10.69. Ik hoop dat je wat vindt

Reactie op Ik wil pleegouders

Het spijt mij dat je ouders ruzie met jou maken. Maar weet je zeker dat je daar weg wilt? Want het kan ook veranderen. Alleen, je zal goed moeten kunnen communiceren met elkaar, en geven en nemen. Zeg dat maar tegen je ouders!

Nancy

Reactie voor op de website?

10.70. Dat denk je maar

Reactie op Verhaal over mij

Hallo Nienke

dat niemand je wilt hebben dat kan ik mij niet voorstellen. Het is best moeilijk om een pleeggezin te vinden natuurlijk. Je bent 11 jaar oud, dan zitten er toch wel haken en ogen aan om je zomaar te adopteren. Dat moet nu eenmaal via instantie's gebeuren. Je woont in Haarlem, helaas woon ik niet direkt in de buurt, maar anders zou ik zeggen kom langs.

groetjes Ria

Reactie voor op de website?

10.71. Reactie op ik zoek een pleeggezin 9.75

Reactie op Dat denk je maar

Ik denk dat je ouders dit alleen maar zeggen omdat ze boos zijn dat ze je in een pleeggezin gaan doen. Je komt meestal in een pleeggezin via de jeugdzorg die gaan kijken wat er bij jou aan de hand is en gaan oordelen wat er thuis moet gebeuren om thuis te kunnen blijven wonen. Je kan zelf contact met ze opnemen. Als je inderdaad beter naar een pleeggezin kan gaan ze voor jou een pleeggezin zoeken bij jou in de buurt zodat je op school kan blijven.

Het is alleen niet zo makkelijk voor jou leeftijd en daarom proberen ze eerst de problemen thuis op te lossen. Meestal ga je ze toch missen en is de beste oplossing toch thuis. Het kan wel particulier maar dan moeten je ouders de kosten betalen die daaruit voortvloeien. Eten, drinken, school, verzekering etc. en dan moeten ze dat inderdaad zelf gaan regelen. Misschien bij een vriendin.

Ik ben jarenlang pleegouder geweest en doe het nu particulier maar ik woon helaas niet in de buurt van Eindhoven maar in Noord Holland. Mocht het nodig zijn mail je me maar. ook als je vragen hebt

Monique

Reactie voor op de website?

10.72. Help

Reactie op Ik wil graag in een pleeggezin!

ik wil hier zo graag weg mn ouders trekken altijd voor mn broer mn broer kan alles doen en als ik 1 keer iets doe is het ruzie mn vader slaat me en ik ben thuis soms echt ontzettend bang iedere avond huil ik me elf in slaap mn moeder geeft me alleen maar taken hang de was op vouw de was op dwijl de keuken en als ik er iets van zeg omdat ik mn huiswerk niet afkrijg door al die opdrachten dan zegt ze je moet bijna niks doen in huisEn wij werken en mn broer zit voor de tv dat is toch niet eerlijk ik ben bijna en vanaf mn 9 wacht ik al op de dag dat ik dood zou gaan ik heb zelf al een paar keer het idee gehad om uit het raam te springen of op de dag dat ik 16 wordt. Ik wil zo graag eens in een "normaal" gezin wonen zonder vader die u slaat en zonder broer die autisme dispraxie pddnos adhd of asperger heeft

ashley

Reactie voor op de website?

10.73. Verloren meisje

Hallo,

Wij hebben wel eens een minderjarige vluchteling als pleegkind opgenomen, hij heeft hier 4 jaar gewoond (We wonen ongeveer 30 km van Leuven). Momenteel zit het hier behoorlijk vol in huis, maar misschien kan je kijken of je het leuk zou vinden om vb eens in het weekend te komen logeren? Wij doen helemaal geen bijzondere dingen in het weekend, dadelijk gaan we naar het bos, soms gaan we eens fietsen, meestal blijven we lekker thuis, eens tv kijken, een boek lezen, knutselen enz.

Laat maar horen, Rowan

Reactie voor op de website?

10.74. Luisterend oor /of warm plekje

Lieve Jeugdigen,

Heb dit allemaal eens gelezen en krijg bij sommige dingen toch wel tranen in mijn ogen... onze kinderen zijn helaas uitgevlogen...

En daardoor is er veel vrije tijd over om gezellig thee te drinken etc...

Dus zit je met een probleem zoek je hulp woon je in de buurt van Noord Holland... dan is er altijd een warm plekje met een luisterend oor en tevens de wil om er een oplossing voor te vinden

grt

Sandra

Reactie voor op de website?

10.75. reactie 9.79

Dat lijkt inderdaad het probleem alleen doen ze er weinig aan om de kinderen van jou leeftijd in een pleeggezin te plaatsen. Ze wijken vaak automatisch uit naar leefgroepen en kijken niet eens omdat ze denken dat er toch geen plaats is. Ik ben jarenlang pleegouder geweest voor pubers maar toch hadden wij bij elkaar heel lang moeten wachten tussen de koppelingen in. Veel succes met zoeken en mocht je niets kunnen vinden wij wonen in Noord holland. Misschien dat je de weekenden en vakanties kan komen en als het goed klikt kunnen we misschien jou netwerkgezin worden.

Monique

Reactie voor op de website?

10.76. Reactie

Wat vervelend voor je. Ik woon helaas te ver weg maar mijn advies is ga met een vertrouwenspersoon op school, je dokter of jeugdzorg praten. Die kunnen dan kijken wat de beste oplossing is. je krijgt dan als het nodig is hulp thuis om het beter te laten gaan en als dat geen optie is kunnen ze een pleeggezin of leefgroep gaan zoeken. Je bent inderdaad wat ouder en er zijn niet zoveel pleeggezinnen voor die leeftijd maar probeer het met een beetje hulp thuis op te lossen.

Sterkte Monique

Reactie voor op de website?

10.77. Plek voor weekend

Hallo, mijn hart breekt als ik lees hoeveel kinderen graag even weg willen zijn uit hun eigen omgeving. Ik ga me inschrijven voor weekend pleegzorg bij instanties. Ik weet niet of het mogelijk is maar mischien dat 1 van jullie in aanmerking kunnen komen. Ik woon in Noord Holland en kan je dan ophalen en thuisbrengen.

Wie weet tot snel!

Reactie voor op de website?

10.78. Altijd ruzie

hallo,

Ik ben Maaike 16 jaar. De laatste tijd gaat het niet zo goed met mij. Ik heb elke dag ontzettende ruzie met mijn ouders, en dit loopt vaak uit de hand. Ik heb van alles geprobeerd om het beter te laten gaan, maar niets werkt. Ik weet me gewoon geen raad meer en wil niet langer thuis blijven wonen. Ik heb al vaak geprobeerd met ze te praten, maar dat loopt altijd op een ruzie uit. Ik heb gevraagd om een psycholoog en dat willen ze ook niet. Ze verbieden alles voor me en ik wil gewoon niet meer. Ik hoop dat jullie advies hebben om me hieruit te helpen. Ik hoop op een spoedig antwoord

Met vriendelijke groet,
Maaike

Reactie voor op de website?

10.79. Hulp

Als je 16 bent kan je volgens mij zelfstandig naar bepaalde instanties gaan om hulp te krijgen. Daar heb je je ouders niet voor nodig. Bij bijv. Lucertus of jeugdzorg of als het een vorm is van kindermishandeling het AMK. Ik zou het is gaan informeren. Ik weet niet precies waar je woont want ik woon in Noord Holland vlak bij Amsterdam dus mocht je in de buurt wonen kun je misschien even wat lucht halen door even thuis weg te gaan en een time out te nemen. We hebben op dit moment een kamer vrij maar je moet natuulijk wel naar school kunnen gaan. Ik weet natuurlijk niet wat de problemen zijn en of ze makkelijk zijn op te lossen maar je kunt altijd even contact opnemen

angenent

Reactie voor op de website?

10.80. Ik ben niet gelukkig

Ik ben Amber en ik ben 13 jaar bijna 14. Mijn moeder heeft sinds kort een nieuwe vriend en ik ben altijd alleen geweest met mijn moeder dus het is wel even wennen voor mij. Alleen het probleem is dat mama helemaal geen aandacht meer geeft aan mij, het boeit haar bijvoorbeeld niks als ik niet eet of als ik huil. Ze doet net alsof ik niet besta. Ik wordt hier heel ongelukkig van... het liefst wil ik wat advies maar een ander gezin zou ook wel kunnen

Amber

Reactie voor op de website?

10.81. voor Amber

Ach, dat valt niet mee als je haar aandacht moet delen. Maar waarom eet je niet of ben je aan het huilen? Wil je op zo'n kinderachtige manier haar aandacht afdwingen? Als je bijna 14 bent, kun je heus wel een andere manier verzinnen hoor! Stel haar eens voor iets leuks met jou alleen te doen: samen winkelen, ergens iets gaan eten, een wandeling, het kan van alles zijn. Als je op een beetje aardige manier aan haar vraagt (en nee, niet als een jammerend klein kind, dat zich tekort gedaan voelt) dan zal daar best zin in hebben.

Het is ook heel wat: zo'n verliefde moeder, je gunt haar dat toch wel, ook al is het moeilijk voor jou? En wie weet, misschien ga je die vriend op een gegeven moment wel aardig vinden en een aanwinst voor jullie kleine huishouden.

Heel veel succes ermee!

Anna

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Op zoek naar een pleeggezin

 1. Hulpgezin
 2. Tips voor het vinden van een pleeggezin
 3. voor Ria
 4. Kop op!
 5. Langdurig gezin
 6. Re: langdurig gezin
 7. Zoveel kinderen die wachten
 8. Pleeggezin worden
 9. Hoe zoek je een pleeggezin?
 10. Zie het thuis niet meer zitten
 11. Help mij!
 12. Reactie: zie het thuis niet meer zitten
 13. Re: Lees het maar gewoon, Myrna
 14. Hallo Katinka
 15. Aan iedereen die een pleeggezin zoekt
 16. Ik zoek pleegouders
 17. Wat moet ik doen?
 18. Ik wil graag in een pleeggezin!
 19. In huis
 20. Ik wil graag naar een pleeggezin!
 21. Re: aan iedereen die een pleeggezin zoekt
 22. Pleegouder worden (Alkmaar)
 23. Wil weg uit huis
 24. Voor Alice
 25. Reactie op: voor Alice
 26. Voor Alice
 27. Lot en alle andere jongens en meisjes
 28. :(
 29. Voor alle pleeggezin zoekers
 30. Mij laten adopteren?
 31. Voor Elke
 32. Christelijk en medelijden met de kinderen, jullie!
 33. Aanmelden als pleeggezin
 34. Weg van huis...
 35. Weg!
 36. Re: Weg!
 37. Wil echt echt echt ECHT weg
 38. Het Gemis
 39. Een verhaal over iemand die geen pleeggezin kreeg toegewezen
 40. Geen pleeggezin toewijzing
 41. Geen pleeggezin
 42. Zoekend naar een liefdevol pleeggezin
 43. Pleeggezin in Breda eo gezocht
 44. who !!
 45. Verhaal over mij
 46. Op zoek naar een pleeggezin
 47. Dat heb ik ook :(
 48. Pleeggezin of advies geboden
 49. Op zoek
 50. adoptie
 51. Zo voel ik me ...
 52. Ben je nog op zoek naar een pleeggezin
 53. Ik wil pleegouders
 54. Mijn verhaal
 55. help
 56. voor help
 57. Hulpvraag
 58. Voor Els
 59. Voor Kevin
 60. Liefde tekort
 61. Beste Els
 62. Voor alle kinderen die naar een pleeggezin willen
 63. Informatie over adoptie
 64. Ik zoek pleegouders
 65. Pleeggezin
 66. Pleeggezin aangeboden in Apeldoorn
 67. Reactie op 9.77
 68. Pleeggezin
 69. Ik hoop dat je wat vindt
 70. Dat denk je maar
 71. Reactie op ik zoek een pleeggezin 9.75
 72. Help
 73. Verloren meisje
 74. Luisterend oor /of warm plekje
 75. reactie 9.79
 76. Reactie
 77. Plek voor weekend
 78. Altijd ruzie
 79. Hulp
 80. Ik ben niet gelukkig
 81. voor Amber

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.