Groot Gezin
Pleeggezin en adoptie
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

16. Pleegkindje

Wij hebben sinds enkele weken een pleegkindje in huis. Op zich gaat het goed, ik zit alleen met wat vragen. Hoe vang ik dit kindje op als ze duidelijk laat merken dat ze bang is van haar vader, die haar dolgraag wil zien, en hier ook het recht toe heeft, volgens jeugdzorg. En hoe reageer ik op dromen over de duivel? Ze heeft een hele slechte grove moteriek. Wie weet hiervoor wat oefeningen. Alvast bedankt.

Marisa

Reactie voor op de website?

16.1. Recht op een liefdevol en angstvrij leven

Hallo Marisa,

Als je pleegdochter zo duidelijk laat merken, dat ze bang is voor haar vader, dan is er waarschijnlijk het een en ander gebeurd. Hoe oud is je pleegdochter en weet je genoeg van haar verleden? Laat de hulpverlening maar eens uitzoeken wat er is gebeurd. Als er iemand rechten heeft dan is het wel je pleegdochter. Zij heeft recht op een liefdevol en angstvrij leven.

Ik heb oa twee pleegdochters die door hun vader sexueel zijn misbruikt. Na anderhalf jaar van signalen geven is het ene meisje gaan praten. Wat vader heeft uitgespookt is te erg om op te schrijven. Vanaf het moment van praten wil ze niet meer bij vader op bezoek. Ze kijkt ook zijn brieven niet in. Dat recht heeft ze, een slachtoffer heeft het recht om de dader nooit meer te willen zien. De gevolgen van sexueel misbruik zijn enorm en levenslang. Ze lijdt er dagelijks onder. Dus laat een hulpverlener mij niet vertellen dat zo'n vader rechten heeft. Die heeft hij volgens mij wel verspeeld.

Zie er dus achter te komen wat er is gebeurd of gun het kind een half jaar rust. Net wat nodig is. Misschien dat de duivel in haar dromen dan ook verdwijnt?

Groetjes Els

Reactie voor op de website?

16.2. Pleegkindje: hulp gevraagd

Op dit moment is ze nog steeds bij ons, en ik ben op dit moment zo ver dat ik de handdoek in de ring wil gooien. Ze is zo anders, vreemder als onze eigen kinderen of als vriendjes, vriendinnetjes van onze kinderen dat ik echt niet meer weet wat te doen. Bijvoorbeeld het weekend vindt ze een ramp. Ze houdt er niet van als dingen anders gaan en ze wil een duidelijke structuur in haar programma hebben. Bijvoorbeeld de doordeweekse dagen met het ritme van school vindt ze heerlijk, maar dagen waarop het anders gaat kan ze niet hebben.

Ze laat ons niet toe om een band met haar op te bouwen. Ze vertelt ongeveer 100 keer per dag dat haar papa en mama de liefste zijn en dat ze weer bij hen gaat wonen. Hoe vertel ik haar dat dit niet gaat gebeuren. Op dit moment mag ze zelfs geen contact met hen hebben. Wie heeft er een antwoord???

Reactie voor op de website?

16.3. Op tijd aan de bel trekken

Een antwoord heb ik niet, maar ik vraag me af of de instanties die jullie moeten begeleiden wel genoeg hulp bieden? Op dit moment zijn we bezig met de Stapcursus en we hebben via de Schrikkersstichting en de Opbouw twee plaatsingen gehad. De twee kinderen die we kregen van de schrikkersstichting bleken bij mij incestneigingen te vertonen. Ik heb meteen aan de bel getrokken want kinderen met deze problematiek kunnen wij niet opvangen met een gezin met 8 eigen kinderen.

Ik wil hiermee aangeven dat als jullie gezin er aan onderdoor dreigt te gaan je aan de bel moet trekken. Bij ons dreigde het echt te escalleren en de kinderen moesten het huis uit. Je kiest dan toch voor je eigen gezin en dat zal ik altijd blijven doen.

Wij kiezen voor pleegzorg maar toch als het verkeerd dreigt te gaan op tijd aan de bel trekken want het pleegkind is er ook niet bij gebaat als pleegmoeder het niet meer kan bolwerken.

Ik wens je heel veel wijsheid en succes toe en! Ik zou het leuk vinden om contact te houden. Zeker nu we met de stapcursus bezig zijn.

Vele groetjes, José

Reactie voor op de website?

16.4. Reactie hulp voor pleegkind

In het begin dat wij onze twee pleegkindjes hadden, hadden wij ook heel sterk het gevoel dat de loyaliteitsband met moeder heel groot was. Na een weekendje mama zochten de kinderen ook allerlei vergelijkingen die bv. bij mama wel mochten en niet bij ons, ook praatten zij voortdurend over hun mama. Na ongeveer 2 jaar is kwam daar pas verandering in. De oudste voelt zich helemaal thuis bij ons (8jaar) en nu komt ze ook al eens dingen vertellen die ze niet zo leuk vindt bij haar mama. Ze weet perfect nu wat bij ons kan (wat ze mag en kan verwachten) en wat de regels bij haar mama zijn. De jongste heeft het moeilijker, hij zit nog uit te zoeken waar hij zich het veiligste voelt, alhoewel hij in het begin direct aangepast leek.

Ik denk dat tijd raad brengt en dat jullie wat geduld zullen moeten hebben tot het meisje zich wat meer thuis voelt bij jullie. Ook het feit dat er andere kinderen zijn kan maken dat ze zich niet direct bloot geeft en zich schuilt achter 'haar' ouders.

Wij wensen jullie veel succes. Marianne

Reactie voor op de website?

16.5. Time-out voor pleegouders

Ik ben leen-opa van de kinderen in een gezin waarvan de jongste (14) nu al 12 jaar in het gezin als pleegkind verblijft. Hechtingsproblemen maken haar goed uitgroeien niet makkelijk, zacht gezegd, maar het gaat naar de mogelijkheden goed.

Het vraagt nu in haar puberteit echter nog meer energie. De ouders en de oudere dochter snakken naar even een time out, maar per sé, om daarna weer door te gaan met een warm nest te zijn voor het pleegkind.

Hoorde net deze week een stevig discussieprogram over pleeggezinnen (veel goedkoper en onder voorwaarden ook veel beter) en tehuizen. Helaas weet ik niet wie het uitzond. In ons geval lijkt het of de ouders niet gegarandeerd kunnen krijgen, dan dat zij alleen voor een time out gaan. Niet voor een blijvende opname in een tehuis. Het pleegkind heeft ook pas duidelijk gemaakt aan de begeleidend ambtenaar dat ze alleen daar wil blijven. Met alle strakke aanpak erbij, waarvan ze goed begrijpt dat die voor haar nodig was.

Eerste vraag: Weet u wie er in die radiodiscussie het woord voerden (wilde graag contact maken)

Tweede vraag: Is het mogelijk, dat de pleegzorg wel eens makkelijk met pleegouders omgaan? (Deze bewonder ik enorm: zoveel inzet en zoveel liefde voor dit vierde kind). Zo ja, wat is daar dan aan te doen?

Veel dank voor uw reactie.

Fr. K.

Reactie voor op de website?

16.6. Pleegkindje

Ik heb zelf veel ervaring met dat soort dingen zowel bij mijn eigen kinderen na traumatische ervaring als met pleegkinderen. Hoe oud is het kindje? Is het een meisje of een jongen?

Neem alsjeblieft de angst van het kind serieus. Het is absoluut niet voor niets zeker als ze daarbij ook dat soort dromen heeft. Ik wil best met je mailen of iets anders als je dat wilt. Veiligheid is zo belangrijk, veilig en geborgen voelen ook. Als het kind opgroeit zal dat alles uitmaken ook wat betreft hoe het door de pubertijd komt.

Groeten en alvast veel sterkte en wijsheid toegewenst,

Reactie voor op de website?

16.7. Pleegkindje

Ik heb zelf het idee dat het toekomstperspectief voor jouw pleegkindje niet duidelijk is, waarschijnlijk dat hij/zij het daarom 100 x per dag zegt. Het lijkt mij belangrijk dat de plaatser met hem/haar praat en dat deze haar uitlegt dat hij/ze niet terug kan. Zodat hij/zij niet denkt dat jij hem/haar bij hen weg houdt.

Ja, en verder. het lijkt me een behoorlijke klus, sterkte en vergeet vooral de leuke dingen van hem/haar niet.

groetjes, a.

Reactie voor op de website?

16.8. Ik wil jou wel helpen!!

Als uw kind echt zo bang is voor de vader dan moest u gewoon zeggen dat de vader het kind niet meer mag zien. Als het echt zo'n probleem is zit er echt nix anders op. Ik zit toevalllig op deze site want ik moet iets voor m'n schoolopdracht doen. Maar het leek het me even de moeite om te reageren op uw vraag. Ik vind het hartstikke leuk dat u dat kindje heeft, maar nogmaals, als dat kind bang is voor de vader zit er nix anders op dan het te verbieden. Klinkt heel flauw maar u heeft dan toch ook medelijden met het kind!

Veeeel Groetjes en Kusjes Amanda

p.s. ik hoop dat u er uit komt.

Reactie voor op de website?

16.9. Pleegkindje

Hallo, wij hebben net een pleegdochter (8) door laten stromen naar een perspectief biedend gezin. Zij was hier voor crisis opvang, maar uiteindelijk duurde het anderhalf jaar voordat er eindelijk inzicht was, wat er allemaal ging gebeuren. Ouders gescheiden, moeder heeft meerdere kinderen, waaronder nog 2 uit huis op dezelfde tijd als onze 'dochter'. Door de rechter is er beslist dat de kinderen niet meer terug mochten bij moeder. Moeder heeft hoger beroep aangevraagd en verloren.

Wel moesten er onderzoeken plaats vinden door instanties. Dat geeft veel problemen voor de kinderen. Ook veel angsten, maar dan voor moeder, nachtmerries bij de vleet. Het enige wat telt, is dat je er bent. Meer kan je niet doen, vooral niet in het begin. Laat inderdaad de pleegzorgbegeleider en de voogd het meisje vertellen dat ze niet terug kan, dat ze gelooft wordt en laat het onderzoeken. Een kind met angst is iets verschrikkelijks. Het vertrouwen is al geschonden, laat het niet door de pleegouders gebeuren. Laat een buitenstaander het maar oplossen.

Wees een steun voor haar, hoe moeilijk het ook is. Wij zijn blij dat de stap eindelijk is gezet voor onze 'dochter' dat ze een plek heeft met toekomst. Onzekerheid is verschrikkelijk, en maakt het voor een kind nog moeilijker.

Succes, ik weet uit ervaring hoe het is.

Reactie voor op de website?

16.10. Erger kan niet!

Het is heel erg als uw kindje van is voor de vader. Ik snap heel goed dat de vader het kindje vaak wil zien.. je moet rustig aan beginnen en dring het kindje vooral niet op. want dat went ze stukje bij beetje aan de vader. ze zal er toch mee moeten leven.

veel succes ermee! Charmaine

Reactie voor op de website?

16.11. Wel wat aan de hand geeft ze aan! 14-2

Hallo ,ik lees de problemen met Uw pleegkind en het lijkt dat ze duidelijk vraagt om structuur. Dit heeft ze nodig om het te overzien/staande te houden zeg maar, lijkt wel pdd/hechtingsproblematiek? Maar ook door de weekenden: die zin 'open,vrij'! De vast ritme/structuur valt weg, en dat is wel de duidelijke veiligheid waarop zij het volhoudt zo te lezen. Bied haar een structurele dagindeling die ze dus nodig heeft blijkbaar, en een programma voor de weekenden, zodat ze weet wat ze moet/kan doen en van haar verwacht wordt. Dit kan rust geven. En overleg en vraag hoe zij het graag wil/ziet?

Succes! J.Prins

Reactie voor op de website?

16.12. Sexueel misbruikte pleegkinderen

Hoi,

Wij volgen momenteel de STAP-cursus om pleegouder te worden. Ik sta ook open voor het opvangen van een sexueel misbruikt pleegkind, toch wil ik graag van pleegmoeders hun ervaringen horen over het begeleiden van een sexueel misbruikt kind. Wat kom je tegen, wat is lastig? Bedankt vast voor jullie reacties.

groeten van Karin

Reactie voor op de website?

16.13. Misbruik

Kijk bij de Stichting Petra onder leiding van Marrie van der Veen

groeten petra c

Reactie voor op de website?

16.14. 13.12 Sexueel misbruikte pleegkinderen

Hallo Karin,

Wij hebben 7 jaar geleden twee zusjes in ons gezin opgenomen, met de mededeling: vermoedelijk sexueel misbruikt. Dat is wel duidelijk geworden aan de signalen en de verhalen. De meisjes waren toen bijna 6, nu bijna 13. Ze waren er vooral emotioneel erg slecht aan toe, nu gaat het best heel goed. Ik wil je graag vertellen wat we allemaal hebben meegemaakt met hen, maar niet op de website. Neem gerust contact met me op via mijn mailadres,

groeten,

Reactie voor op de website?

16.15. Pleegkindje hulp gevraagd

Ik heb het idee dat de pleeginstanties veel te veel voor ouders en pleegouders denken en vooral voor kinderen. Er zou veel meer overleg tussen ouders en pleegouders moeten zijn en moeten worden geluisterd naar de kinderen die het aangaat. Dit kind haar grootste wens is terug te kunnen naar haar ouders. Waarom is er helemaal geen contact tussen haar en haar ouders? Vaak is dit helemaal niet goed en is er veel te weinig contact.

Pleegorganisaties doen vaak maar wat en beweren dan ook nog te handelen in het belang van het kind. Pleegouder: luister naar dit kind en regel evt. buiten pleegzorg om een gesprek met de ouders.

Els

Reactie voor op de website?

16.16. Netwerkpleegzorg

Hallo,

Hopelijk kan iemand mij helpen. 2 meisjes waarop mijn dochters oppassen en waar wij in de tussentijd heel erg aan gehecht zijn geraakt. Ik heb er zelf ook tijdelijk opgepast omdat de ouders geen oppas hadden en ik niet werkte. zijn uit huis geplaatst vanwege verwaarlozing de moeder is erg ziek en de vader werkt veel.

Nu willen wij alletwee de meisjes in ons gezin opnemen omdat ze hier zo vertrouwd zijn en wekelijks komen en logeren. Nu hoorde ik van de moeder dat de gezinsvoogd haar niet vertrouwde en bang was dat ze de kinderen niet met rust zou laten als ze bij ons kwamen, wij wonen in dezelfde plaats. Terwijl hiervoor volgens ons geen reden voor is.

Kan de gezinsvoogd dat bepalen? Want bij ons kunnen ze samen blijven en in de vertrouwde omgeving dezelfde creche enz enz. Ze zijn 2 en 3 jaar.Wij hebben al gemaild met de pleegzorg maar we krijgen maar niks te horen.

Hopelijk weet iemand naar wie we hier het beste heen kunnen gaan. En bij wie we moeten zijn om te laten weten dat we voor die kinderen netwerkpleeggezin willen zijn.want als ze bij ons komen wonen dan zullen ze het echt goed hebben.

Mvg

Reactie voor op de website?

16.17. Netwerk pleegzorg

Hoi,

Ik begrijp je situatie heel goed maar jammer genoeg moet ik mededelen dat je juist bij pleegzorg/jeugdzorg moet aanmelden als je (netwerk)pleegouder wil worden. Daar kun je even informeren: www.pleegzorg.nl.

Dan maken ze afspraak met je en bekijken wat het beste voor jullie allemaal. Ze gaan je dan ook gescreend of je geschikt pleegouder ben.

Helaas kan de gezinsvoogd idd veel bepalen en zelf beslissingen nemen wat het beste voor kids en moeder is.

Wens je veel sterkte ermee,

Groeten van pleegmoeder

Reactie voor op de website?

16.18. op: Netwerk pleegzorg

Hallo,

Ik zou graag willen reageren op een mevrouw die hulp zoekt bij netwerkpleegzorg. Onderwerp 13.16.

Als een gezinsvoogd eenmaal iets in het hoofd heeft is dat er moeilijk uit te praten is mijn ervaring. Je zou denken dat voor die 2 meisjes van 2 en 3 jaar de situatie bij die mensen ideaal is, dus misschien is het een idee dat deze mevrouw zelf eerst contact opneemt met die gezinsvoogd. Komt ze er met haar niet uit dan kan ze het eens voorleggen bij buro jeugdzorg in haar omgeving.

Ik zit ook nog te denken aan netwerkpleegzorg van het Leger des Heils waar ze eens heen kan bellen voor informatie. Erik Gringhuis en Petra Wassink zijn twee hele aardige pleegzorgwerkers daar die haar misschien verder kunnen helpen tel. 033 - 4341750. Zij houden zich speciaal bezig met netwerkpleegzorg.

Groetjes Liesbeth.
PS: Ik zou heel graag even een mailtje krijgen van die mevrouw hoe het ermee staat.

Reactie voor op de website?

16.19. Re: gezocht pleegmeisje

Ik kan me wel voorstellen dat je een pleegmeisje zoekt. Maar daarvoor moet je je juist zich aanmelden bij pleegzorg in je eigen regio. Dan kunnen ze met jullie verder samen bekijken of het mogelijk is. Niet te vergeten: als je eenmaal een pleegmeisje in je huis opvangt, komen haar familie/evt broer/zus misschien ook regelmatig bij je over de vloer en dat ze mogelijk over tijdje weer terug gaat naar haar eigen ouders (daar moet je ook tegen kunnen zijn). Maar aanmelden bij pleegzorg is een eerste stap wat je kunt doen en wens je veel sterkte/succes mee.

Ben sindskort pleegmoeder geworden, maar nog geen pleegkind opgevangen. Sta op wachtlijst..

groeten, pleegmoeder

Reactie voor op de website?

16.20. Erkennen

Ik heb vernomen dat het mogelijk is om een kind te erkennen ongeacht het wel of niet je eigen kind is. Dan zou je dus denken dat het mogelijk is op die manier een kind bijv uit het buitenland mee te krijgen. Of zijn hier ook wetten voor? Graag zou ik hier info over krijgen.

bvd, Maria

Reactie voor op de website?

16.21. Pleegouders worden

Ik ben Kathy en woon in Spanje, mijn vrienden uit Belgie zijn pleegouders en daar staan wij ook voor open. We hebben al 2x meisjes van 20 in huis gehad en dat ging prima, maar nu zouden we wel graag eens weer wat jongere kinderen willen helpen. alleen weten we niet waar we moeten zijn of als het ook kan vanuit Belgie naar hier Mail me gerust als ons kan helpen

Reactie voor op de website?

16.22. Pleegouders moeten wel doorzetters zijn...

Hallo Kathy

Ik begrijp dat je pleegdochter je tot wanhoop kan drijven maar waar ik heel erg veel moeite mee heb zijn reakties als van "je eigen gezin moet voorgaan", "je eigen kinderen moeten er niet onder lijden".

Op het moment dat er een plaatsing komt dan wordt dat deel van je gezin en vind ik veel steun in het bijbelse principe van Als één lid lijdt lijden alle leden mee". Als ik het goed begrijp weet het meisje niet waar het aan toe is en ontbreekt het jullie aan handvatten om haar verder te helpen. Misschien blijft de goede hulp vanuit een voorziening ook achterwege maar laat dit meisje daar niet de dupe van worden. Pleegzorg wordt vaak onderschat en soms ben je jaren bezig voor je achterom kan kijken en kan zeggen het was goed...

Ik zou graag met je prive er over door willen praten want ik denk dat ik misschien wel tips zou kunnen geven als je iets meer verteld en je graag meer support zou willen.

Groetjes Clazina (pleeg)moeder van 7

Reactie voor op de website?

16.23. Adoptie negatief in de media

Zelf heb ik geadopteerde kindjes en vind het zo jammer dat de adoptie zo negatief afgebeeld wordt door de media. Je gaat je haast schuldig voelen dat je hebt geadopteerd!

Wij hadden samen een grote kinderwens, maar het was om onbekende reden niet gelukt. Een medische molen vonden wij niks en vonden adoptie meteen een fijne keuze. De voornaamste reden was natuurlijk de kinderwens maar vonden het heel fijn om ook kindjes een goede,liefdevolle toekomst te geven!

Nu komen de vragen van onze omgeving, door de media: zijn jullie kinderen niet verkregen door kinderhandel(?) etc. (gebaseerd op het gebeuren uit India). Tuurlijk is het afschuwelijk dat zoiets gebeurt en dat mag ook zeer niet maar, dit zijn incidenten.

Belicht ook eens de positieve kant van adoptie dat er zoveel geadopteerde kindjes het enorm goed doen. Er gebeurt meer goeds in de adoptiewereld maar dat is natuurlijk voor de media niet interessant.

Monique

Reactie voor op de website?

16.24. re:13.2 Pleegkindje: hulp voor pleegkind

Ik weet dat het zeker niet makkelijk is wat u en uw gezin doormaakt!

Maar toch kan ik het ook niet laten om te denken, je weet toch van tevoren dat een pleeg/adoptiekindje niet makkelijk kan zijn, zeker niet in het begin !

Misschien dat toch veel mensen die hieraan beginnen toch niet helemaal hebben gerealiseerd wat adoptie en pleegzorg inhoudt. Maar de kinderen zijn weer eens de dupe, weer een uithuisplaatsing .... een ander gezin.....weer een stukje zelfvertrouwen weg!

Zelf hebben wij adoptiekindjes en hebben het ook moeilijk gehad dat begrijpen wij, tenslotte hebben deze kindjes een enorm rugzakje. Ze mogen van ons anders zijn omdat we het begrijpen en we hebben hier goed over nagedacht waar we aan begonnen! Het gaat enorm goed met onze kinderen!

M

Reactie voor op de website?

16.25. Wie heeft advies i.v.m. hechtingsproblemen

Wie kan mij advies geven. Wij zitten voor een grote beslissing.

Wij hebben een adoptiekindje, een meisje zij is 5 jaar oud. Het gaat grandioos met haar, ze is echt gelukkig! Nu willen wij graag een 2e kindje adopteren en willen dat heel graag maar is dat wel in het belang van onze dochter?

Wij realiseren dat een 2e kindje best wel wat terweeg kan brengen voor de oudste kind. Maar wij zijn hier niet zo bang voor, wij betrekken haar in alles en willen het heel goed begeleiden om deze verandering in beiden kindjes hun leven zo goed mogelijk te laten verlopen.

Maar, door onze leeftijd wordt ons 2e kindje wat ouder, rond de 3 jaar en het wordt een jongen. Er zijn onderzoeken geweest naar gedragsproblemen (hechtingsproblemen) bij adoptiekinderen. Deze kinderen waren geadopteerd met de leeftijd van 3-5 jaar en meestal jongens!

Daar kan ik mij best wel wat bij voorstellen, jongens uiten hun gevoelens wat moeilijker dan meisjes. En adoptie maakt heel wat gevoelens los!

Nu maken wij best wel ons zorgen, als wij nou te maken krijgen met hechtingsproblemen (er zit toch een verhoogd risico in) hoe is dat dan voor een gezin en voor onze dochter? Mogen wij onze kinderwens volgen met alle risico's voor onze dochter die zo heerlijk gaat?

Wie o wie heeft advies of ervaring op gebied van hechtingsproblemen en hoe gaan jullie als gezin hiermee om?

Sabine

Reactie voor op de website?

16.26. Re. op hechtingsproblemen

Beste Sabine

Er is inderdaad een risico als je een tweede kindje wil adopteren op hechtingsstoornis, het hangt af wat het kindje heeft meegemaakt, een moeder die eventueel dronk tijdens de zwangerschap (FAS) meerdere scheidingen van mensen aan wie het gehecht was, het karakter.

Je gezin kan inderdaad heel erg in de problemen komen, dat is van te voren niet te voorspellen, maar als je vanaf het begin deskundige hulp inzet en kijkt wat je tweede kindje nodig heeft, dan kun je een hoop ellende voorkomen, en wat ook nodig is dat je je familie om hulp vraagt en hun voorlicht over de te verwachte problemen, wat geloof me je zal ze waarschijnlijk hard nodig hebben, ook is het nodig dat je de leerkrachten en vrienden inlicht.

Wat ik persoonlijk een heel goede site vind is: www.traumaheadquarters.com enook www.bodemloos.com.

Succes met jullie beslissing.
Groetjes Geertje

Reactie voor op de website?

16.27. Controlegedrag in het weekend

Ik ben toevallig op deze site terechtgekomen. Ik herken het: de absolute structuur die ze nodig heeft, tot op het extreme af. Je moet je voorstellen dat zo'n kind zich niet veilig voelt en het enige wat ze kan controleren is haar directe omgeving. Je moet daar voor een stuk in meegaan en hoe smoothier je ermee omgaat hoe meer ze kan loslaten. Maar dat kan je niet zonder hulp. Veel succes

Titi

Reactie voor op de website?

16.28. Duivelsdromen

Reactie op Pleegkindje

Lieve Pleegmoeder,

Kan het zijn dat dit kindje met geloof opgevoed is, en bang gemaakt is? Probeer eens met een christen pastoor/voorganger te praten waar jij je goed bij voelt! Laat het geen half jaar rusten, maar onderneem actie.

Veel sterkte en wijsheid Regine

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Pleegkindje

 1. Recht op een liefdevol en angstvrij leven
 2. Pleegkindje: hulp gevraagd
 3. Op tijd aan de bel trekken
 4. Reactie hulp voor pleegkind
 5. Time-out voor pleegouders
 6. Pleegkindje
 7. Pleegkindje
 8. Ik wil jou wel helpen!!
 9. Pleegkindje
 10. Erger kan niet!
 11. Wel wat aan de hand geeft ze aan! 14-2
 12. Sexueel misbruikte pleegkinderen
 13. Misbruik
 14. 13.12 Sexueel misbruikte pleegkinderen
 15. Pleegkindje hulp gevraagd
 16. Netwerkpleegzorg
 17. Netwerk pleegzorg
 18. op: Netwerk pleegzorg
 19. Re: gezocht pleegmeisje
 20. Erkennen
 21. Pleegouders worden
 22. Pleegouders moeten wel doorzetters zijn...
 23. Adoptie negatief in de media
 24. re:13.2 Pleegkindje: hulp voor pleegkind
 25. Wie heeft advies i.v.m. hechtingsproblemen
 26. Re. op hechtingsproblemen
 27. Controlegedrag in het weekend
 28. Duivelsdromen

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.