Groot Gezin
Pleeggezin en adoptie
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

8. Wonen in een gezinshuis of pleeggezin

Onderzoek van de Stichting Alexander wees uit dat het wonen in een gezinshuis of pleeggezin dichter bij 'gewoon leven' komt dan het wonen in een leefgroep. Stichting Alexander heeft dit onderzocht aan de hand van de Kwaliteitsstandaarden Jeugdzorg Q4C.

Met name tijdens het verblijf zijn er grote verschillen te benoemen tussen gezinshuizen en pleeggezinnen enerzijds, en leefgroepen anderzijds. Denk dan aan de keuzevrijheid voor een hobby, maar ook dat het wonen in een gezinshuis of pleeggezin dichter bij 'gewoon leven' komt dan het wonen in een leefgroep.

Reactie voor op de website?

8.1. Zoek je plek voor kamertraining of begeleid kamerwonen?

Ik weet dat het opgroeien in een pleeggezin/opvanggezin beter is als in een leefgroep. Ik ben zelf pleegouder geweest maar ben hiermee gestopt omdat de jongere die het echt nodig hebben niet eens bij pleegouders terecht komen. Die worden meestal gelijk in een leefgroep geplaatst. Ik ben het nu particulier aan het proberen maar het wordt je aan alle kanten moeilijk gemaakt. Terwijl je alleen probeert te helpen. Aan de ene kant wel logisch omdat je niet elke particulier kan aannemen. Aan de andere kant als je toch allemaal reverenties kan laten zien (ook van pleegzorg) moeten er toch mogelijkheden zijn om te kunnen helpen zonder instanties.

Mochten er dus jongeren zijn tot 20 jaar die op kamertraining / begeleid kamerwonen willen omdat je het thuis even niet meer zit zitten en nog niet op zich zelf kunnen wonen kun je contact opnemen. Geen indicatie nodig. Voorwaarde is wel dat je enige vorm van inkomen hebt en een dosis sterke wil.

Reactie voor op de website?

8.2. Bij een gezinshuis willen horen

Hallo,

Ik heb thuis niet prettig en slecht. Uiteindelijk ben ik van plan om uit huis willen gaan en bij een gezinshuis willen bij horen Wilt u hier mee mij helpen

Mvg Enes

Reactie voor op de website?

8.3. Ik zoek een pleeggezin

Hallo, ik woon nu tijdelijk bij mijn vader. Het gaat niet goed, hij zet me elke week wel een paar dagen het huis uit, en de band tussen mij en me moeder gaat absoluut niet! Ik kan zo op straat staan. En ben deze maand al 6x verhuisd van adressen..

Ik wil echt graag in een pleeggezin, zodat ik eindelijk rust krijg. Ik kan bij niemand anders terecht, en vindt het echt heel erg!!

Gr. Giorgina

Reactie voor op de website?

8.4. Reactie voor Giorgina

Hallo,

Wat naar voor je dat het zo moeizaam gaat. Wij zijn een gezin met drie stoere binken, en zouden wel met je in contact willen komen. In persoonlijk mail contact kunnen we misschien wat meer vertellen. Wij zouden het fijn vinden om iets van je te horen.

groetjes en hou 'je haaks'.
Alex en Anita

Reactie voor op de website?

8.5. Gezinshuisouder worden in Utrecht

Goededag iedereen! Kan iemand mij helpen? Ik wil gezinshuisouder worden in Utrecht voor kinderen van 0 tot 3. Weet iemand een aanbieder of werkt iemand bij zo'n organisatie? Dan graag contact opnemen. Bedankt!

Raphaela

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Wonen in een gezinshuis of pleeggezin

  1. Zoek je plek voor kamertraining of begeleid kamerwonen?
  2. Bij een gezinshuis willen horen
  3. Ik zoek een pleeggezin
  4. Reactie voor Giorgina
  5. Gezinshuisouder worden in Utrecht
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.