Groot Gezin
Pleeggezin en adoptie
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

13. Oproep aan pleeggezinnen

Hallo allemaal,

Heel erg leuk jullie website. Alleen kon ik niets vinden over pleeggezinnen, en ik vind dat het ook thuis hoort in jullie rubriek. Wij, mijn man Ton en ik, hebben zelf 5 kinderen. Onze oudste 3 kinderen wonen niet meer thuis. Onze zoons Christian en Valentijn van 19 en 10 jaar en onze pleegkinderen Simonida, Daryl en Sahand van 6, 3 en 2 jaar uiteraard wel. Ook komen een broer en zus van een van de pleegkinderen de weekenden bij ons.

Ik ben heel erg gelukkig met de keuze die wij indertijd hebben gemaakt om kinderen die het niet zo hebben getroffen te helpen. Wij zijn er zoveel rijker door geworden (geestelijk). Het is niet altijd even gemakkelijk maar dat is het met eigen kinderen ook niet.

Mocht iemand informatie willen, dan wil ik best helpen.

veel succes verder en groetjes van Christien

Reactie voor op de website?

13.1. Pleegzus

Beste mensen,

Graag wil ik ook mijn ei hier kwijt, ik ben dan niet de ouder, maar het zusje van een pleegkind.

Ik heb een pleegzus voor inmiddels 14 jaar. Zij kwam bij ons vanwege haar moeder die zelfmoord had gepleegd. Haar vader was vaak aan de drank en kon dus niet voor haar zorgen. Mijn zus heeft heel veel liefde ontvangen van zowel mijn ouders als al haar zussen, waaronder ik. Ze is opgegroeid tot een leuke spontane meid. Het wil niet zeggen dat ze het in haar leven altijd heel makkelijk heeft gehad, nee zij heeft het juist heel moeilijk gehad. Ook heeft zij helemaal geen contact meer met haar biologische vader. Maar dankzij ons, mag ik best zeggen, is zij geworden wat zij nu is en zij en wij zijn daar heel dankbaar voor!

anoniem

Reactie voor op de website?

13.2. Wie kan ons helpen?

Mijn vrouw en ik we kunnen geen kinderen krijgen; op allerlei manieren getracht inclusief IVF, maar officieel adopteren niet. Ik kan het niet accepteren dat officieel adopteren zoveel kost en dat zoveel mensen bij van pas moeten komen die alleen maar veel geld kosten om te doen wat ik zelf kan doen.

Enfin, we zijn naar voorbeeld van enkele Nederlandse echtparen naar vrienden toegestapt en hen gevraagd voor ons een kind te krijgen. Bij een echtpaar in Engeland is momenteel een kindje op komst speciaal voor ons bestend. Maar nu de weg die bewandeld moet worden. Weet iemand toevallig een instantie of een advocaat of sociaal werker die hier verstand van heeft? Een kind geven aan een ander binnen Nederland is mogelijk, maar een kind uit het buitenland brengt toch wat andere uitdagingen met zich mee....

Edgar

Reactie voor op de website?

13.3. Zelfde situatie

Beste Edgar,

Carien en ik zitten in dezelfde situtie, net voor de 2e keer een teleurstelling moeten verwerken van een 2e mislukte ICSI-poging in Brugge. Wij zelf komen uit Purmerend. Ook hebben wij ons ingeschreven voor adoptie. De tijd en het geld die je hier voor kwijt bent vind ik erg veel. Om het maar bot te zeggen: liefst zouden Carien en ik morgen naar b.v. Roemenië willen gaan om daar een lief kindje uit een weeshuis te adopteren. Er zal natuurlijk ook een middenweg zijn. Zouden jullie ons kunnen helpen door te vertellen over jullie ervaringen ?

Groetjes,

Reactie voor op de website?

13.4. Engels kind op komst

Beste Edgar,

Ongelooflijk.

Dat adopteren veel geld kost is juist. Dat adopteren té veel geld kost is helaas nog steeds juist. Helaas is één van de redenen dat er zoveel bureaucratie (lees: geld) bij komt kijken, dat er mensen soms niet goed nadenken alvorens ergens aan te beginnen. Als ik dan lees dat er een kindje op komst is, speciaal voor jullie bestemd, dan vind ik het wel heel dom dat alles al in gang is, maar jullie nog niet weten hoe het dan moet en of het eigenlijk wel kan. Dat is inderdaad maar de vraag.

Veel sterkte, jullie zullen het nodig hebben.

Een aanstand adoptie-ouder, Mien

Reactie voor op de website?

13.5. Mijn zusje

Mijn zusje van 10 is in een pleeggezin geplaatst omdat ze werd verwaarloosd. Als mijn moeder niet meewerkt aan het proces, hoe kan ik haar dan helpen en kan ik het aan als ik haar in huis neem? Ik heb namelijk ook zelf kinderen.

groetjes anoniem

Reactie voor op de website?

13.6. Veel te laat omdat nu te bedenken

Als ik heel eerlijk ben moet ik eigenlijk hopen dat het jullie niet lukt. Als je nu pas bedenkt dat je niet weet hoe je dat allemaal moet regelen, hoe moet dat dan in de toekomst. Je bent dan wel verantwoordelijk voor een kind, en dan kan je later ook niet zeggen, ja, maar ik weet niet hoe dat moet.

Ik weet wel een onvervulde kinderwens kan erg moeilijk zijn, maar er is zoveel onrecht op deze wereld en nog zoveel hulp nodig, dat je daar ook wel voldoening in kan vinden.

Toch wens ik jullie veel sterkte en hoop dat jullie een beter inzicht krijgen in de te volgen beslissingen.

Zomaar een bezorgde moeder

Reactie voor op de website?

13.7. Wie kan ons helpen

Hallo,

Zelfs in Nederland is het afstaan van je kinder verboden! Je kunt niet zomaar een kind aan een ander geven. Denk je niet teveel aan jezelf? Wij zijn zelf ook ongewenst kinderloos en bezig met adoptie. Het kost handenvol geld, maar dat is voornamelijk voor de reis en het verblijf in het land. Zoals veel mensen denken koop je geen kind.

De kinderen worden alleen maar naar het buitenland geadopteerd als er in het eigen land geen mogelijkheden zoals familie of kennisen meer zijn. Adoptie doe je voor het kind en in de tweede plaats voor jezelf. Dat zul je ook op de cursus leren.

En ook al 'krijg' je je kind van een ander, dan heb je die volgens de Nederlandse regels echt niet zomaar in handen hoor. Je zult waarschijnlijk hetzelfde traject moeten doorstaan als wij a.s. adoptieouders. En dat duurt jaren. Het is echt niet zo eenvoudig als het lijkt. Waarom niet via de legale weg en dan toch adopteren. Laat je na de verplichte cursussen en onderzoeken inschrijven voor de Nederlandse adoptielijst. Er worden jaarlijks 40 a 50 kinderen ter adoptie afgestaan in Nederland. Je hoeft dus niet te reizen en het scheelt je een bak met geld. De totale kosten komen rond de 500 euro. En dat geld ben je minstens kwijt geweest met alle medische onderzoeken en behandelingen. (ik spreek uit ervaring) Denk aub goed na. Wat je wilt is zeker niet legaal.

K.

Reactie voor op de website?

13.8. Pleegzorg

Wat geweldig dat je de tijd en de ruimte hebt voor pleegkinderen. Neem contact op met pleegzorg en kijk welke mogelijkheden er zijn. Enne... doe het rustig aan ! Misschien heb je een huis waar wel 10 kinderen in kunnen wonen maar jij alleen zal hen aandacht moeten geven. Bezint eer ge begint.

Heel veel succes en geluk gewenst voor de toekomst. Josefien

Reactie voor op de website?

13.9. Re: Wie kan ons helpen? illegale adoptie

Ik begrijp je wanhoop, je grote wens naar een kind. Maar deze weg naar een kindje kan heel veel verdriet veroorzaken. Deze weg is zo onzeker met zoveel haken en ogen. Ga voor de legale manier dan weet je zeker dat je straks moeder bent van een lief kindje.

Zelf ben ik moeder van 2 geweldige adoptiekindjes en raad dit iedereen aan! De adoptieprocedure is zeker niet makkelijk maar je geduld wordt beloont met een kindje. Hoe wil je staks je kindje uitleggen hoe deze hier is gekomen? Op een duistere manier?

Diane

Reactie voor op de website?

13.10. Kinderbescherming

Nou jullie hebben het hier over kinderen adopteren, maar wij zitten eigenlijk in het zelfde schuitje. Onze kinderen inmiddeels al wel volwassen 26, 24, 20 jaren. Maar nu is mijn jongste zusje 25-07-2007 overleden en wij hebben de volledige voogdij hebben. Maar ja, de Nederlandse Justitie zit zo in elkaar: eerst praten, dan brief sturen, dan weer 3 maand wachten, dan krijg je weer uitstel van hun kant wegens drukte, weer 3 maanden opgeschort.

En ja hoor we kregen een oproep van dat we moesten komen voor een gesprek, en je kan het haast wel raden, 2 weken later weer een brief van dat het weer eens 3 maanden gaat duren. De kinderen zijn al zover, ze willen van ons niets meer weten.

Wat heeft dan een Testament nog voor rechtsgeldigheid hier in nederland.

Mensen ik zou zeggen: sterkte in de strijd. Maar alles moet geld kosten. En dat terwijl hier genoeg kinderen in Nederland zijn en in de Europese Unie die wel graag ouders willen hebben.

S de Jonge

Reactie voor op de website?

13.11. Re: uithuisplaatsing Jeugdzorg

Jullie emailadres staat niet bij je oproep. Ik had deze mail graag naar jullie zelf willen sturen en misschien wil iemand anders die weet waar je kinderen zijn dat ook wel, maar zoiets kun je dan moeilijk hier op de site gaan zetten.

Als kinderen uit huis geplaatst worden hoor je volgens mij daarover bericht te krijgen van Jeugdzorg en kun als je het er niet mee eens bent naar de Rechter. En elk jaar moet een plaatsing verlengd worden via de Rechter en de ouders kunnen op de zitting zeggen vertellen wat ze daarvan vinden. Het beste kun je precies op papier zetten wat er gebeurd is en wanneer en ook op papier zetten wat jullie situatie nu is en waarom jullie vinden dat jullie goed voor de kinderen kunnen zorgen.

Het is in ieder geval belangrijk alles op papier te zetten en ervoor te zorgen dat de Rechter dat helemaal leest, want bij de Rechter heb je maar weinig tijd om alles te vertellen. Ook al neem je een advocaat (wel een die verstand heeft van Jeugdrecht) eis van die advocaat dat jullie hele verhaal naar de Rechter gaat.

Bureau Jeugdzorg moet jullie kunnen vertellen wie de voogd is en die voogd moet je vragen jullie alle papieren die er bestaan over jullie kinderen toe te sturen. Die voogd moet jullie ook kunnen vertellen wanneer er een zitting is geweest of komt.

Liesbeth

Reactie voor op de website?

13.12. Pleeggezinnen

Hallo,

ik ben al jaren tot volle tevredenheid pleegouder. Wel zit ik soms te worstelen met het volgende. Hoe ga je om met de bezoekregeling. Ik heb soms sterk de indruk dat er dan niet naar het kind maar naar de afspraak wordt gekeken. ik schrijf hierover mijn eindscriptie, en zou graag van meerdere ouders willen horen wat hun ervaring is

gr

Reactie voor op de website?

13.13. Brrrrrr

Ik krijg echt de kriebels van sommige reacties. Pleegbaby gezocht? Zo jong mogelijk? Een kind van een ander krijgen? Mensen, denk na!

Wil je een pleegkind om het kind te helpen of voor jezelf! Het is niet jouw baby en dat zal het ook nooit worden! Pleegzorg heeft als doel het kind terug bij de ouders te brengen, niet ter vervanging van je eigen kinderwens!

En Edgar.. heet zoiets niet kinderhandel?!

Ik snap best dat mensen die een onvervulde kinderwens wanhopig kunnen worden, maar ik zie hierin echt geen oplossing. Volg gewoon het gestelde traject. Kost nu veel geld, maar anders kan het kind afgenomen worden, want het is tenslotte niet van jou! En dan heb ik het nog niet eens over alle ellende die op de opvolgende jaren kan komen.

Sorry hoor. Ik snap het gewoon niet. Stel het belang van de kinderen voorop, niet dat van jezelf!

Ellen

Reactie voor op de website?

13.14. Plaats bij ons thuis

Graag zou ik je langs deze weg laten weten dat wij pleegouders waren en dat we in de zak zijn gezet. Ik ben met mijn partner aan het kijken of we geen andere kinderen kunnen helpen in de toekomst,

Claudine

Reactie voor op de website?

13.15. Ook wij waren pleegouders

Hallo Claudine,

Jullie waren pleegouders, maar nu niet meer. Net als wij. Zijn jullie soms ook opgekomen voor jullie pleegkind toen de voogd en andere begeleiders dat niet deden en steken lieten vallen? Ja, als je voor het belang van je pleegkind opkomt kun je zomaar aan de kant worden gezet. En erger nog. Ze beweren vanalles om je maar zwart te maken zodat je ook geen pleegouder meer kan worden. Want daar ben je niet geschikt voor. Terwijl je juist zo goed voor je pleegkind zorgde en het met dat pleegking juist hartstikke goed ging bij jou thuis.

Dhr. Rouvoet strooit met geld maar het werkelijke probleem, namelijk hoe organisaties als de WSG met pleegouders omgaan, ontgaat hem. Dat is niet met geld op te lossen. Er zijn wachtlijsten, maar er zijn genoeg goeie pleegouders waar geen gebruik van wordt gemaakt. Ik vraag me af of ze in Den Haag een keer wakker zullen worden.

Liesbeth

Reactie voor op de website?

13.16. Voor Christien: oproep aan pleeggezinnen

Reactie op Oproep aan pleeggezinnen

Beste Christien of andere pleegouders,

Mijn partner (36) en ik (29) overwegen serieus om een pleeg/adoptie kindje op te nemen in ons gezin. Wij hebben een zoontje van 14 maanden en de wens van een groot gezin, maar waarom proberen om opnieuw zwanger te worden terwijl er zoveel kinderen zijn die geen ouders hebben of in een instelling wonen. We zouden het erg fijn vinden om een kleintje er bij te krijgen(voorkeur 2-5 jr).

We hebben echter wel een angst. Ik denk niet dat ik het kan verdragen dat een kindje dat je opneemt in je gezin en alle liefde geeft en waar je je aan hecht, dat ik het aankan als dat (pleeg)kind dan na een aantal jaren weer wordt weggehaald omdat de eigen ouders dan weer in staat zijn om er voor te zorgen.

Hoe groot is de kans dat een pleegkind daadwerkelijk weer weggehaald zal worden? Wij willen echt graag een kindje opnemen in ons gezin, maar het idee dat er een reele kans is dat je later een gezinslid gaat verliezen staat me enorm tegen. Is het reeel om te denken dat je een pleegkind kunt opnemen en dat de kans groot is dat dit kind daadwerkelijk voor altijd bij je gezin zal horen? Ik zou graag in contact komen met Christien of andere pleegouders voor meer informatie.

groeten Geertje

Reactie voor op de website?

13.17. Geertje: oproep aan pleeggezinnen

Goedemorgen,

jij vroeg hoe groot de kans is dat een pleegkind bij je wordt weggehaald. Een pleegkind woont bij jou omdat het niet bij zijn ouders kan wonen. Als na verloop van tijd blijkt dat dit wel weer kan, zal pleegzorg er bijna altijd voorkiezen om het kind terug te laten gaan naar zijn ouders, waar het immers thuishoort.

Dat klinkt erg hard, maar vergeet niet dat een pleegkind nooit jou kind wordt of is. Het heeft al ouders en blijft daaar loyaal aan. Je leert ermee omgaan dat een pleegkind soms terug gaat naar zijn ouders of dat het kindje zo beschadigd is dat het niet meer in een gezin kan wonen. Wij zijn nu bijna 12 jaar een pleeggezin en het went nooit als een kind wegaat,maar je leert er mee omgaan.

Je gaat de pleegzorg in omdat je elk kind een gelukkige jeugd en een blije toekomst gunt. Je doet het voor de eerste keer dat je het ziet lachen. Pleegzorg is een virus, je raakt er bij betrokken en raakt het ook nooit meer kwijt. Als ik onze kinderen vraag 'hebben jullie hier last van gehad' zeggen ze soms ja, maar we hebben er ook van geleerd, vrienden gemaakt en zijn er sterker van geworden.

Ik zou alleen als ik jullie was wachten tot je eigen kinderen genoeg zelfvertrouwen hebben, en dat ze ook kunnen snappen waarom sommige kinderen blijven en sommige weer snel weggaan. Mocht je nog vragen hebben ik wil ze graag beantwoorden.

groetjes Marisa

Reactie voor op de website?

13.18. Gezocht: iemand die mij kan helpen

Hallo

Ik ben een meisje van 14 jaar. De afgelopen periode zijn er een hoop nare dingen gebeurd. Als afsluiting zijn mijn ouders gescheiden. Nu is mijn vader erg veranderd. Ik kan nog wel met hem opschieten, maar niet echt langer dan een middag ofzo. Mijn moeder werkt elke dag, behalve in het weekend. Zij is dan van 7 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds weg. Ik heb nog een broer thuis van 16. Ik heb het gevoel dat ik iemand nodig heb thuis waar ik mee kan praten, al is het alleen maar over wat er op school is gebeurt. Ik weet niet of ik per see meteen een pleeggezin nodig heb (misschien voor een korte tijd van 6 weken ofzo) maar wel iemand die met mij en mijn ouders kan praten hier over.

Weet iemand hoe ik dit aan moet pakken? Moet ik bijvoorbeeld naar de kinderbescherming hiervoor, of jeugdhulp ofzo? Ik weet het echt niet. Het is ook wel raar, want ik heb het hier ook nog met niemand over gehad.

Lieke

Reactie voor op de website?

13.19. Voor Lieke

dag Lieke,

Best een lastige situatie voor je. Een goed idee hoor, om eens te praten met een andere volwassene. Je kunt bijvoorbeeld eerst eens met je mentor van school praten of de decaan. Je kunt ook je huisarts bellen en vragen of je een afspraak kunt maken. Maatschappelijk werk is ook een mogelijkheid. Je kunt gratis een paar gesprekken hebben met een maatschappelijk werker in jouw woonplaats. Als je dat wilt kunnen ze eventueel later ook je moeder erbij betrekken.

Heel veel liefde en wijsheid gewenst. Miep

Reactie voor op de website?

13.20. Info gevraagd

Goedenavond,

Omdat de zorg voor mijn 2 dochters van 2 en 3 jaar op t moment erg zwaar is wil ik dit misschien gaan verlichten dmv pleegzorg voor 1 weekend per maand. Zodat ik dan weer even kan bijtanken.

Nu zoek ik wel info op t net maar heeft iemand mij nog hier iets over te zeggen. Dit mag een aanrader zijn maar juist ook graag hopelijk niet maar negatieve ervaringen. Zodat ik zeker weet of ik dit voor mijn dochters wil.

MVG happymom

Reactie voor op de website?

13.21. Informatie pleegzorg

Ik zou er maar goed over nadenken voor je hulp vraagt aan Pleegzorg, want voor je het weet heb je dan niets meer te zeggen over je eigen kinderen. Als je kijkt op jeugdzorg.startpagina.nl/prikbord/ krijg je misschien een idee wat voor ellende er allemaal speelt.

Liesbeth

Reactie voor op de website?

13.22. Onzin

Als je informatie wil omdat de opvoeding van de kinderen zwaar valt is jeugdzorg niet de eerste plek denk ik. Hoewel het natuurlijk onzin is dat daar ellende van komt. Zoek eens contact met het consultatiebureau of misschien je huisarts of de juf van de speelzaal oid, dit zijn mensen die je kennen. Deze mensen kunnen je vast verder op weg helpen.

Succes, Linda

Reactie voor op de website?

13.23. Voor info gevraagd

Hallo!

Zoals 2 mensen hierboven, lijkt me jeugdzorg niet de beste instantie. Destijd waren ze bij mij 1 en 2, en vond ik de hele situatie ook erg zwaar om te behappen. Ik heb destijds hulp van het consultatiebureau ingeroepen en er kwam een medewerkster van het opvoedbureau langs. Dit is een totaal andere invalshoek, maar heel anders dan jeugdzorg.

Ik begrijp uit je verhaal dat je ergens in de maand op adem wil komen, maar dat gaat echt niet via pleegzorg. Om mijn lasten te verlichten- ik werk vanuit huis en heb constant koters thuis (4 kinderen van 5, 4, 2, 1), heb ik op zaterdagmiddag een meisje van 1 tot 5 die gek is met de kinderen. Dan kan ik iets op mijn gemak doen, of gewoon niets. Wellicht een idee?

En er zijn hier genoeg dames die kunnen inschatten hoe je je voelt (iets in de orde van gesloopt?), maar het wordt makkelijker. Als je eens zin hebt om te babbelen per mail, neem maar contact via de redactie op! En: blijven ademhalen.

Liefs, Dees

Reactie voor op de website?

13.24. Zoek oplossing dichtbij huis

Reactie op Info gevraagd

Ik snap best dat je soms een tijd hebt dat je het effe zwaar vindt allemaal maar idd zou ik ook een oplossing zoeken dichterbij huis. Als het financieel kan, vraag dan een leuk tienermeisje af en toe om zich met de kids bezig te houden zodat je op adem kunt komen. Of misschien iemand in je familie. De hele drukke tijd gaat over, dat moet je ook in je gedachten houden. Geniet maar met volle teugen van deze tijd want het is heel kostbaar.

Lieve groet, Andrea (mama van negen kids)

Reactie voor op de website?

13.25. Reactie op 12.54

Reactie op Info gevraagd

Blijkbaar zoek je een "logeerhuis". Dat vind je inderdaad niet bij pleegzorg. Zoek maar even met Google op deze term.

Anne

Reactie voor op de website?

13.26. Weekend opvang

Reactie op Info gevraagd

U kunt via jeugdzorg zich aan melden voor weekend op vang in een pleeggezin. Ik ben zelf ook pleegmoeder en doe dit zelf ook. Veel Succes

G Oud

Reactie voor op de website?

13.27. Weekendopvang

Reactie op Pleegouder

Ga met uw huisarts praten, en met jeugdzorg. Als u het niet langer aan kunt en bang bent uw kind wat aan te doen, moet u een vrijwillige uithuisplaatsing regelen. Sterkte.

G

Reactie voor op de website?

13.28. Pleeggezin

Reactie op Weekendopvang

Het hangt er een beetje vanaf hoe oud je bent. Je kunt het beste naar Jeugdzorg gaan die kunnen je gaan helpen. Die zitten bijna overal en die kunnen gaan kijken wat er nodig is. Dat kan hulp thuis zijn maar ook een uithuisplaatsing. Dat is vaak de enigste oplossing omdat die dan Pleegzorg kunnen inschakelen.

Als je onder bent dan 18 kun je niet bij hun terecht. Dan kun je het beste een kamer zoeken als je er aan toe bent op jezelf te wonen. Ik doe zelf particulier kamertraining maar dat kost geld en de vraag is of je dat kan betalen en of het in de buurt is.

Hopelijk ben je hier mee geholpen

Angenent

Reactie voor op de website?

13.29. Pleeggezin

Jeugdzorg zit altijd wel vlak in de buurt. Als je in een dorp woont in een grote plaats daarbij. Je kan bellen of langs gaan en je situatie uitleggen. Het is jammer dat je zo jong bent want anders waren er andere oplossingen zoals kamertraining en op kamers wonen. Jeugdzorg gaat kijken of er hulp nodig is en kan dan de pleegzorg inschakelen die dan een pleeggezin kunnen zoeken. kamertraining kan ook maar dat is vanaf 16 jaar. Als ze geen pleeggezin kunnen vinden hebben ze ook leefgroepen. Dan woon je met andere kinderen in een huis met begeleiding. Praten met je ouders zonder ruzie kan je beter met iemand erbij doen die niet alleen achter je ouders staat maar ook naar het verhaal van jou luistert. Meestal worden je ouders dan niet zo boos Misschien een opa of oma.

Angenent

Reactie voor op de website?

13.30. Algemeen

Hallo groot gezin,

Nou om te beginnen ben ik heel blij met deze site, en zal uitleg geven. Tien jaar geleden ben ik met mijn twee jarige zoontje en zijn Thaise moeder, naar Thailand vertrokken om een leven op te gaan bouwen in het land van zijn moeder. Iedere dag zon en volop regen met alle mensen om ons heen die bijna allemaal lachen, maar eigelijk niet zo blij zijn. Verders heel veel verdekte problemen in de samenleving en weing sociale vooruit gang.

Maar goed, mijn zoontje gaat naar school en hij heeft het naar z'n zin en ik probeer werk te creeren of te vinden maar dat is erg moeilijk hier. De familie van zijn moeder maakt overal een rommeltje van en uiteindelijk kiest zijn moeder voor haar familie en een breuk in onze relatie wordt een feit. Mijn zoontje groeit verder op samen met z'n Thaise moeder en familie, maar twee jaar terug is zijn moeder na lange ziekte overleden.

Mede door de ziekte van zijn moeder is mijn zoontje de laatste drie jaar bij mij in huis en wonen we samen met mijn nieuwe partner en zijn zusje. Nu is het zo dat mijn nieuwe partner, dus de stiefmoeder van mijn zoontje ook voor het rommelige leven kiest en het liefst iedere dag gaat zitten gokken om het naar haar zin te hebben.

Nou dat is niet goed voor mijn zoontje en dochtertje en we zakken af en er is geen goed alternatief om de toekomst beter te maken. Echt van alles geprobeerd, maar het lukt niet om het goed te krijgen. De situatie in het gezin wordt met de dag slechter. Zelf wacht ik op een doorbraak van een nieuw product dat ik heb geintroduceerd hier in Thailand, maar dat kan ook nog langer gaan duren, omdat alles hier heel langzaam gaat.

De gezins situatie staat eigelijk op klappen en mijn zoontje en dochterte worden daar de dupe van. Ik zit met mijn handen in mijn haar en ben op zoek naar een oplossing voor mijn zoontje in Nederland, omdat hij met zijn Nederlandse nationaliteit meer kans heeft om goed terecht te komen dan hier in Thailand. Nu zou ik het liefst zo spoedig mogelijk naar Nederland komen, om voor hem een gepaste mogelijkheid te vinden om verder te leren op school en te intregeren in de hollandse samenlevig.

Waar en bij wie kan ik of hij nu terecht met deze onhoudbare situatie??? AUB laat het ons weten.

Overgens al veel besproken met mijn zoontje en omdat hij al redelijk zelfstandig is, heeft hij begrip voor deze wijze van handelen.

Hopende op een goed bericht uit Holland, Adriaan en mijn zoontje Angelo en ook zijn zusje Salisa.

Reactie voor op de website?

13.31. Vruchtbaarheid

Reactie op Wie kan ons helpen?

Wij hebben 7 kinderen nu 19-30, geboren in 9 jaar tijd, Jacqueline was eerst niet vruchtbaar+baarmoederverzakking. Een homeopatisch arts gaf Sepia D6 en Silicea D6; daarna lag de baarmoeder recht en kwam vrij snel de eerste..

Christoffel

Reactie voor op de website?

13.32. Godelieve

Is NLP niets voor deze jonge vrouw ? Bij mijn weten vergoedt de zorgverzekeraar dat. www.adiante.be

Christoffel

Reactie voor op de website?

13.33. Alstublieft, help mij!

Reactie op Plaats bij ons thuis

Beste mensen die de tijd willen nemen dit te lezen,

Ik ben Milan en heb een vriend van 23, zijn naam laat ik liever nog even onbekend, tot zover noem ik hem dus maar even Gijs. Gijs is 23 jaar en geadopteerd vanuit India toen hij een klein meisje was. Hij kwam erachter een jongen te willen zijn en dit werd niet geaccepteerd door zijn pleegouders. Hij werd verwaarloosd en in de steek gelaten. De weg naar jongen is met extra veel moeite en pijn gegaan, aangezien hij niemand had om op te steunen. Door zijn vader werd hij seksueel mishandeld en door zijn moeder verwaarloosd.

Ik hoop dat u mij gelooft aangezien dit verhaal zo vreselijk is! Hij werd zwaar depressief en is dat nu nog. Zijn toekomst ziet er voor hem slecht uit. Hij is 23, heeft geen studie terwijl hij dat graag wil en kan in deze tijd van het jaar maar moeilijk een baan vinden om aan het geld te komen. "op zulke momenten zou een gezin om op terug te vallen erg fijn zijn, maarja..." zei hij tegen me. Het deed me zoveel, dat ik vond dat ik hulp voor hem moest zoeken. Hoe weet ik niet, maar misschien is het plaatsen van dit bericht voor een superlieve schat van een jongen, voor nu genaamd Gijs het minste wat ik kan doen.

Ik hoop dat u iets voor ons, maar vooral voor Gijs kan doen... Alvast superbedankt, u zou zijn reddende engel kunnen zijn in deze duisternis!

Liefs, Milan.

P.s. Gelooft u mij alstublieft, want ik weet dat er veel nepberichten op het net worden gezet, maar dit is zo vreselijk waar! :(

Reactie voor op de website?

13.34. Hai Lieke

Reactie op Gezocht: iemand die mij kan helpen

Als je is wilt praten, hier is mijn emailadres: .

Ik studeer voor kinder & jeugdbegeleider en ben er graag voor je.

groetjes

Reactie voor op de website?

13.35. Leven valt zo tegen

Reactie op Oproep aan pleeggezinnen

Ik ben een moeder en heb een zoontje van 6jaar, na een vechtscheiding is de contact met de vader verbroken (omdat de huidige stiefmoeder van mijn zoontje hele tijd voor ruzie zorgde tussen mij en ex). Na een poosje mochten we het land verlaten vanwege mijn status, die was komen te vervallen na het uit elkaar gaan van mij en ex. Nu woon ik al 3jaar samen met een partner, maar die blijkt toch heel anders te zijn dan ik het voor ogen had. Mijn zoontje word in heel wat beperkt, hij mag zijn vriendjes niet naar huis meenemen anders kijkt mijn partner weer scheel, hij heeft op alles een op en aanmerking. We vluchten zo wel wat uit het huis om niet elke keer weer in rede te vallen. ik kan op niemand terug vallen en werken kan ik ook niet heb geen opvang of niemand waar ik op aan kan.

Ten einde raad dacht ik aan een pleeggezin, dat misschien gedeeltelijk mijn zoontje zou willen opvangen als ik zou gaan werken, ik wil niet alles uit handen weg geven maar heb wel een handje nodig die een leuke, lieve jongen ook wat aandacht en liefde kan geven, waar ik tekort schiet. Ik heb geen bezwaar tegen homo of lesbische stellen zolang hij een goede opvoeding krijgt tijdens de opvang.

Ik weet niet of ik het nu goed doe, maar ik voel mij zo gefaald in dit leven....

Reactie voor op de website?

13.36. Re: 13.35 leven valt zo tegen

Wat vervelend dat het zo gelopen is. Maar gaat een pleeggezin niet te ver. Als je werkt kan je in Nederland ook een gastouder je kind op laten vangen zodat hij lekker kan spelen met de andere kinderen of de aandacht kan krijgen die hij nodig hebt. Je kan dan kindertoeslag aanvragen zodat je de kosten die je moet betalen weer terug kan krijgen van de belasting. Jij kan dan lekker een baan zoeken zodat je er lekker even uit bent en hij wordt goed verzorgt. 's Avonds haal je hem weer op en kun je hem zelf de aandacht geven die hij nodig heeft. En je hebt hem toch lekker in de buurt.

Ik ben zelf gastouder en de kinderen die ik heb hebben het ook niet altijd even makkelijk maar er is altijd wel even tijd om te kletsen. Hopelijk kom je eruit. Veel succes

angenent

Reactie voor op de website?

13.37. kan iemand me helpen

Reactie op Gezocht: iemand die mij kan helpen

ik ben een meisje van 10 en ik wil graag in een pleeggezin omdat ik voel me niet thuis bij me eigen ouders en ik weet niet hoe ik het aan hun moet vertellen. ik wil het liefste liefe ouders waar ik niet elke dag ruzie mee heb.

gr diana

Reactie voor op de website?

13.38. Pleeggezin

Wat vervelend voor je. Ik zou het toch aan je ouders vertellen en samen met hun hulp zoeken. Hopelijk gaat dat helpen want zonder je ouders is ook maar alleen. En je gaat ze toch missen. Alleen als er sprake is van misbruik of mishandeling kan het zijn dat ze je uit huis plaatsen maar dat doen ze alleen in uiterste nood. Er zijn wel particulieren gast/ pleeggezinnen zoals ik die kinderen opvangen maar dat is alleen met toestemming van ouders

angenent

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Oproep aan pleeggezinnen

 1. Pleegzus
 2. Wie kan ons helpen?
 3. Zelfde situatie
 4. Engels kind op komst
 5. Mijn zusje
 6. Veel te laat omdat nu te bedenken
 7. Wie kan ons helpen
 8. Pleegzorg
 9. Re: Wie kan ons helpen? illegale adoptie
 10. Kinderbescherming
 11. Re: uithuisplaatsing Jeugdzorg
 12. Pleeggezinnen
 13. Brrrrrr
 14. Plaats bij ons thuis
 15. Ook wij waren pleegouders
 16. Voor Christien: oproep aan pleeggezinnen
 17. Geertje: oproep aan pleeggezinnen
 18. Gezocht: iemand die mij kan helpen
 19. Voor Lieke
 20. Info gevraagd
 21. Informatie pleegzorg
 22. Onzin
 23. Voor info gevraagd
 24. Zoek oplossing dichtbij huis
 25. Reactie op 12.54
 26. Weekend opvang
 27. Weekendopvang
 28. Pleeggezin
 29. Pleeggezin
 30. Algemeen
 31. Vruchtbaarheid
 32. Godelieve
 33. Alstublieft, help mij!
 34. Hai Lieke
 35. Leven valt zo tegen
 36. Re: 13.35 leven valt zo tegen
 37. kan iemand me helpen
 38. Pleeggezin

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.