Groot Gezin
Pleeggezin en adoptie
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

14. Grote pleeggezinnen

Hallo allemaal,

Ik zan mij even voorstellen: ik ben Christien, 50 jaar en moeder van 5 kinderen en pleegmoeder van 3 kinderen, waarvan 2 gehandicapt, en ook weekend-moeder voor een broer en zus van een van de kinderen. Met veel interesse heb ik jullie verhaal gelezen, maar hebben jullie wel eens gedacht aan de grote pleeggezinnen?

Jullie denken dat jullie als hobbyisten worden beschouwt, wij worden als filantropische instelling beschouwd.

Wij ontvangen weliswaar een dagvergoeding maar die is niet toereikend. Kinderbijslag krijgen wij niet, belastingaftrek helemaal niet, extra voorzieningen in huis ook niet. Ook wij investeren heel veel tijd en energie aan onze kinderen en willen ze veiligheid, warmte en vooral heel veel liefde geven. Maar het wordt je af en toe wel heel erg moeilijk gemaakt hier in Nederland.

Nu bestaat er een nieuwe regeling voor gehandicapte kinderen van 1000 gulden per jaar, maar wij krijgen dat niet. Op het aanvraagformulier staat notabene wel voor ouders en verzorgers. Wat zijn wij dan vraag ik me af?

Maar ondanks deze oneerlijke zaken zou ik het geluk dat ik deel met onze kinderen voor geen goud willen missen, en zou bijna zeggen: gezinnen help ook een kind van een ander. Je wordt er geestelijk zoveel beter van.

groetjes Christien

Reactie voor op de website?

14.1. Reactie voor Christien

Hai Christien,

Even voorstellen: wij zijn een gezin met 4 (biologisch) eigen kinderen, 1 geadopteerde zoon en drie pleegkinderen.

Je maakt toch hoop ik wel gebruik van de 5 gulden regeling ?

't Is waar, je houdt niet bepaald geld over aan pleegkinderen en vooral in vakanties merk je dat je met meer bent, dagjes uit kosten dan direct stukken meer. Waar ik niet tegen kan zijn reacties als "daar kies je toch voor?" en dus klaag ik maar niet. We maken er met z'n allen gewoon een gezellige boel van.

Wat ik wel eens wil weten: wat voor auto hebben jullie? Zelf rijden we met twee kleine auto's, "eenden", mijn man onderhoudt die dingen als hobby, 't zijn geinige en in verzekering en belasting goedkope autootjes waar ik mee kan lezen en schrijven. Maar nu zijn "ze" nog tussen de 15 en 2, ze zullen wel groeien dus zijn we op zoek........... naar iets groters. Wat is haalbaar en betaalbaar ?

Groetjes, Rita

Reactie voor op de website?

14.2. Evt. tip aan Rita

Hallo,

Wij zijn een groot pleeggezin met drie eigen kinderen en 5 pleegkinderen. Wij rijden al jaren met een volkswagenbus(aannemersuitvoering) die per jaar 500,- gulden in de belasting kost en waar we een 8persoonsinzittenden verzekering op hebben afgesloten.We kopen dan geen nieuwe maar een tweedehands van ongeveer 10.000,- gulden. Als je rekent dat je van de vijf pleegkinderen met de vijf guldenregeling per maand 750,00 gulden krijgt is daar wel die auto van te betalen.

Het is wel zo dat je voor lange ritten en als je iedereen mee wilt nemen toch te kort komt. Wij huren soms een auto voor een dag er bij of laten de grootsten thuis.Die willen ook echt niet altijd meer mee. Het is wel iedere maand een sport (?) om te zien hoe je er nu weer financieel uitkomt want je moet het financieel plaatje heel goed in de gaten houden. Ik wens je daar veel succes mee.

Groetjes Henriëtte

Reactie voor op de website?

14.3. Groot pleeggezin

Hallo allemaal,

Wij zijn een gezin met 3 eigen kinderen en 1 of 2 pleegkinderen voor kort verblijf. Graag willen wij eigenlijk meer. Wij wonen helaas in een flat dus is er niet genoeg ruimte voor meer. Verhuiskosten worden door de voorziening van pleegzorg niet vergoed. Tevens kunnen zij ons ook niet helpen aan een groter huis.

Ik vraag me ook af hoe de pleeggezinnen op deze site aan zoveel pleegkinderen komen. Volgens onze pleegzorgwerkster mogen er maar maximaal 3 pleegkinderen in een gezin.

Wie weet meer?
Groetjes Chantal

Reactie voor op de website?

14.4. Financieen

Hallo Christien,

Wij zijn een gezin met 4 pleegkinderen waarvan 3 verstandelijk gehandicapt. Voor al deze kinderen ontvangen wij naast de pleegzorgvergoeding, naast de 5 gulden regeling ook een PGB die wij uitsmeren naar derden en naar ons eigen gezin. Ik weet niet of jouw kinderen lichamelijk gehandicapt zijn of verstandelijk. Als ze onder de laaste catogorie vallen dan kun jij een PGB aanvragen. Mocht je meer info hierover willen hebben, wij zijn bereid je deze te geven.

M.vr.gr. van

Reactie voor op de website?

14.5. PGB-besteding

Hallo,

Mijn vraag gaat over de besteding van de PGB. Wij kregen vorig jaar ook een PGB toegewezen, maar konden geen goede hulp daarvoor inkopen omdat die niet te vinden was. Heeft iemand een tip?

Degene die hulp biedt, moet verstand hebben van zwakbegaafdheid en van ADHD. En hulp kunnen bieden tussen 17.00 en 20.00 uur.

Groeten, Hanneke

Reactie voor op de website?

14.6. 5 gld regeling

Hoi iemand,

Kan iemand mij vertellen wat de 5 gld gegeling is? Wij hebben zelf vier kinderen en de vijfde is een pleegkind.

Groeten, Anna

Reactie voor op de website?

14.7. Pleegzorg: verder of niet?

Hallo,

Na 3 minder leuke ervaringen met pleegzorg, zijn we ons nu aan het beraden of we zo wel verder willen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind pleegzorg nog steeds werelds, de reactie van een kind is niet te beschrijven. Maar omdat we zelf 5 kinderen hebben, en we niet willen dat onze kinderen de dupe worden, weten we nu eigenlijk niet wat te doen: stoppen of doorgaan? We zijn een crisisplek. Wie kan iets zinnigs toevoegen aan ons dilemma?

Groetjes Marisa

Reactie voor op de website?

14.8. 5 gulden regeling, voor Anna

Hoi Anna, De 5-gulden-regeling (ik weet niet hoe dat met euro's zit) is heel simpel: Wanneer je 3 (of meer) pleegkinderen hebt krijg je 5 gulden per dag aan extra vergoeding. Dit kun je bv gebruiken om een hulp in te huren.

Groeten, Hanneke M

Reactie voor op de website?

14.9. Vraag over PGB

Graag zou ik meer gegevens willen uitwisselen over de besteding van het PGB. Voor 1 van onze pleegkinderen hebben wij ook een PGB. Wat mij intrigeert is het "uitsmeren" over derden en onze eigen gezin. Kan je jezelf ook laten uitbetalen?

Vr.gr. Charissa

Reactie voor op de website?

14.10. Verpleegkundige aangeboden

Reactie op vraag PGB-besteding (Hanneke).

Hallo Hanneke,

Heb je inmiddels al iemand gevonden? Zelf ben werkzaam als freelance verpleegkundige en heb op dit moment ruimte voor opdrachten. U kunt mij altijd een e-mail sturen.

Met vr. groeten,

Reactie voor op de website?

14.11. AWBZ?

Als je man uren draait voor het kind kan je hem uitbetalen. Maar dit bedrag wordt wel weer bij zijn loon gerekend. Ook zou je de buurvrouw b.v. uit kunnen betalen als zij wat voor jullie doet. Het pgb kan jullie zelf ook het een en ander over vertellen. Maar veel weten ze ook niet. Je krijgt het bedrag dan op je rekening gestort maar let wel op dit is het netto bedrag je eigen bijdrage wordt er wel afgehaald.

Je zou ook kunnen kijken of je voor AWBZ hulp in aanmerking komt. Mijn ervaring is dat het beter werkt.

Succes.

Reactie voor op de website?

14.12. Tip voor pgb

Hallo,

Mijn dochter van 10 jaar heeft een pgb. Ik betaal mijzelf voor begeleiding naar:
- de zwemles
- het brengen en halen naar school
- begeleiden naar de logopedie.

Iemand zei ooit een keer tegen mij dat ik het zo moest bekijken; alles wat een ander kind van die leeftijd zelf kan, kun je onder begeleiding plaatsen.

groeten van Desiree.

Reactie voor op de website?

14.13. Tip voor Rita

Hallo Rita

Wat ook nog een optie is voor het aankomende vervoersprobleem is een busje met dubbelcabine, hier kunnen 6 mensen in en je hebt nog ruimte achterin om spullen mee te nemen. Het voordeel ten opzichte van een gewoon busje is dat de wegenbelasting een stuk lager is (grijskenteken). Dit scheelt iedere maand aanzienlijk en de aanschaf prijs wordt er niet anders van.

succes! Ruth

Reactie voor op de website?

14.14. 5,- reg. of te wel de 2,27 reg.

Wanneer je 3 pleegkinderen of meer hebt, heb je recht op dit bedrag per kind, per dag. Voor verdere of andere info over dit soort praktische vragen zou ik contact zoeken met de pleegzorgbegeleider.

groet, a.

Reactie voor op de website?

14.15. Dilemma's

Dat zijn inderdaad lastige kwesties. Het zou mooi zijn als je dit bespreekbaar kan maken met je pleegzorgwerker en die laten meedenken. Als je tot de conclusie komt dat het te heftig is voor je gezin zijn er ook andere varianten in de pleegzorg die waarschijnlijk minder druk uitoefenen op je gezin zoals bijvoorbeeld weekend en vakantieopvang.

gr. a.

Reactie voor op de website?

14.16. PGB

Hallo Hanneke,

Voor hulp vanuit een pgb vergoeding zou je eens kunnen kijken op www.zorgmatch.org. Deze site brengt zorgvragers en zorgbieders met elkaar in contact.

Groeten, Liesbeth

Reactie voor op de website?

14.17. Lager?

Hallo, ik vind pleegzorg een geweldig gestaan, alleen moeten ze het voor de gezinnen makkelijker maken en betaalbaarder, zodat je meer ermee kunt en je dat ook verdient, want de kids hebben vaak veel meegemaakt en verdienen extra speciale aandacht. Ik heb een logeeropvang voor pgb/kinderen die psychiatrische problematiek hebben en thuis wonen en (soms) kunnen voorkomen dat kinderen uit huis geplaats moeten worden wegens de zeer intensieve zorg die ze nodig hebben! Ook zouden we graag in de toekomst crisiopvang willen bieden met onze stichting en daar een bijdrage aanbieden, maar dat gaat nu nog niet (helaas). Een reactie op crisisopvang: het kan ook mogelijk zijn dat de zorg te intensief is? Crisis is erg pittig en verdient speciale zorg en aandacht en veel tijd en 1 op 1 aandacht. Dat is met meerdere kids in huis soms teveel gevraagd. Je kunt dan misschien beter naar `gewone` opvang of weekend of vakantie opvang en dan wachten. Crisis is, vind ik persoonlijk, het zwaarste: je hebt de noodgevallen/crisigevallen en dat vergt erg veel.

Wij willen dit ook met de stichting gaan doen, maar zorgen voor wisseling van personeel, anders trek je dat niet/nauwelijks. Complimenten aan allen die mee helpen aan pleegzorg! Kanjers allemaal!

Groet J.Prins

Reactie voor op de website?

14.18. Ervaring en info gevraagd

Wij zijn net begonnen in het traject voor het opstarten van een gezinshuis. We hebben zelf 3 kinderen 14, 12 en 5, en we krijgen 4 kinderen met een verstandelijke beperking toegewezen.

We zouden het fijn vinden om ervaringen te horen met betrekking op:

Onze kinderen en wij zijn erg enthousiast en zijn daardoor bang dat we iets over het hoofd zien.

groetjes Kris

Reactie voor op de website?

14.19. PGB

Beste Charissa,

als je aannemelijk kunt maken dat je zelf extra zorg verleent aan het kind, dan kun je je zelf ook uit laten betalen van het PGB. Veel ouders gaan b.v. een dag minder werken omdat de extra zorg ze zwaar valt en tijd kost en dat kun je dan gedeeltelijk vanuit het PGB financieren. Zo stelt het PGB je in staat om zelf keuzes te maken zodat je het beter kan houden.

groet, Marije

Reactie voor op de website?

14.20. Gezinshuis

Hallo,

Wij denken er ook over om een gezinshuis te beginnen. Waar gaan jullie starten en doen jullie het via een stichting?

Annigi

Reactie voor op de website?

14.21. Uit laten betalen

Beste Desirée, u vertelde dat iemand u zei dat alles wat het kind zelf kan onder begeleiding kan worden geplaatst zodat je het kan laten uitbetalen. Dit vind ik echt klink klare onzin. Zo zit u dus eigenlijk geld te verdienen over de rug van uw pleegkind. U neemt een pleegkind toch om een kind te helpen en niet om er geld mee te verdienen? Ik vind dit echt absurd en vind dat u zo geen recht mag hebben op een pleegkind.

anoniem

Reactie voor op de website?

14.22. Website melding en uitbreiding crisisopvang 2006

Hallo,

De uit logeren biedt al 2 jr weekend- en vakantieopvang, en gaat zomer 2006 uitbreiden met: logeerboerderij met alle dagen/24uur opvang voor: naschool / dag / timeout / crisis / nacht, wat er maar even nodig is om ouder / kind te ontlasten en even de zorg over te dragen. Dit gaat starten in omg Ommen / Dalfsen en daarna komt er een opvang in omg Hardenberg (2006/2007). .

Reactie voor op de website?

14.23. Aftrek pleegkinderen

Hallo

ik las dat je dacht dat er voor pleegkinderen geen aftrek mogelijk is. Dit is WEL het geval. Je kunt de onkosten aftrekken voor kinderen tot 30 jaar waarvoor je geen kinderbijslag of studiefinanciering ontvangt. Hierover is reeds jurisprudentie bij de oudervereniging van Parlan! Geen vetpot, maar alle kleine beetjes helpen niet waar!

groet Klaas

Reactie voor op de website?

14.24. Gezinshuis informatie vragen!

Hallo, Het gezinshuis, waar gaat dat vanuit bij jullie? En mag je zoveel kinderen opvangen? Wie neemt de verantwoordelijkheid dan? Hoe zit dat precies?

Succes gewenst en veel geuk en plezier allemaal, je zult altijd wel vankuilen tegenkomen, dat kan niet anders, maar dat jullie allen er achter staan maakt het zeer sterk voor succes!

Gr J.Prins

Reactie voor op de website?

14.25. Graag informatie

Hallo,

Ik ben Ilse, 35 en heb 4 eigen kinderen. Maar ik heb eigenlijk nog plaats in mijn hart over voor nog 1 kindje. Mijn huis is niet zo groot, maar mits enige aanpassing denk ik dat er nog wel een kindje bijkan. Het probleem is dat mijn man nogal weigerachtig staat tegenover pleegzorg. Ik vind het heel erg jammer dat we niet samen kunnen groeien naar de opvang van een kind, liefst langdurig. Kan iemand zijn ervaringen meedelen?Ik hoop namelijk dat hij nog van gedacht verandert.

groetjes Ilse

Reactie voor op de website?

14.26. Reactie voor Maryse

Hoi Maryse,

Wij hebben ook 5 kinderen en 2 pleegkinderen. Jammer dat je geen goede ervaringen hebt gehad met pleegzorg. Op de site van de NVP kan je ook heel veel antwoorden vinden op je vragen, is erg handig als je iets wilt weten.

Marian

Reactie voor op de website?

14.27. Heejj

heej ik ben een meisje van 12 en ik woon in een gezinshuis daar voor heb ik in een crisisopvang gezeten het is best moeilijk om zo te leven zonder je moeder ik mag om het weekein naar haar toe

groetjes maike

Reactie voor op de website?

14.28. Soms lijkt het wel of we een taxibedrijf runnen

Ik heb een vraag die zeer dringend is. Wij doen pleegzorg in België. Wij hebben een pleegkindje van 1 jaar en daarnaast zelf nog 3 kinderen, eentje van 1 jaar een van 3 jaar en een van 9 jaar. Ons pleegkindje heeft nog een zus die in een ander pleeggezin verblijft ongeveer 40 kilometer van ons af.

Als de ouders bezoekrecht hebben, en dat is om de twee weken, dan moeten of wij of het ander gezin rijden zodat de ouders maar naar een gezin toe moeten. Dat vind ik goed te begrijpen en daar heb ik niet veel moeite mee. Waar ik echter wel moeite mee heb is het volgende.

Als de ouders meer dan anderhalf uur bezoekrecht krijgen, en het kind naar huis mag, wordt er van ons verwacht dat we het kind naar de ouders brengen en halen. Want anders moeten zij naar twee adressen rijden om hun kinderen te halen. Er is ook al gezegd dat de ene week ons gezin het kindje naar dat ander gezin moet brengen, en zij de andere week, zodat de ouders de kinderen op één adres kunnen ophalen.

Dat andere gezin heeft met niks moeite, ze hebben zelf geen andere kinderen, alleen dat ene pleegkind, waardoor ik wel eens het gevoel heb onwillend over te komen op de dienst. Vandaag belt moeder, ze vindt dat de baby ook aanwezig moet zijn tijdens het etentje op de communie van dochter. En dan wordt er even gemeld dat het kind gehaald wordt op die dag en dat je hem dan later even moet ophalen. Dat wordt even geregeld zonder verder overleg. En ooo ja, de mama vindt dat ik de meter een verjaardagsbrief moet opsturen in de naam van mijn pleegkindje (kan ze dat niet even zelf doen).

Ik heb de zorg over vier kindje waarvan twee van 1 jaar. Ik hoef jullie niet te vertellen dat dat zwaar is. Ik kan niet even de auto inspringen en naar het postkantoor rijden enz. Dat mijn pleegkindje een dag met zijn ouders meegaat vind ik voor hun geweldig. Hij hoort bij zijn zus en ouders te zijn op die dag. Maar dat ik meteen weer mag beginnen rond te rijden en mijn drie kinderen weer 40 kilometer in de auto te zetten puur alleen omdat de dienst even regelt dat de ouders dit niet hoeven te doen, dat valt me zwaar.

Is het zo onredelijk van me dat ik vind dat de ouders hun eigen kinderen kunnen halen en brengen? Wij als pleeggezin hebben er niet om gevraagd dat ze de kinderen 40 kilometer uit elkaar zouden zetten. Dat is hun beslissing geweest. Moet ik die 80 kilometer gaan rijden en om de week 80 kilometer, of als ik twee keer moet gaan, die dag 160 kilometer? En denk eraan dat ik die dag niks kan doen met mijn eigen kinderen, want we staan immers op wacht.

Graag had ik jullie mening gehoord en hoe jullie dat oplossen. Alvast bedankt.

Jacob

Reactie voor op de website?

14.29. Reistijd

Hoi Jacob,

Wij regelen altijd met de ouders, wij brengen ze naar de ouders in ons geval de moeder, de voogd regelt met moeder wie het kindje thuisbrengt en in dat geval is dat oma of een ander familie lid. Je bent niet verplicht om te halen en te brengen. Bij ons wordt het ook vergoed als je boven 500km per ??? rijdt.

mvg Plien

Reactie voor op de website?

14.30. Reactie op PGB-besteding

Hallo Hanneke,

Je kunt een profiel aanmaken op www.pznnet.nl en aan dat profiel een advertentie hangen. Je kunt een advertentie plaatsen op www.zorgmatch.org, op www.pgb.nl en op www.uwzorgverlener.nl .

Hoop jullie hiermee van dienst te zijn, Judith

Reactie voor op de website?

14.31. Beter bij elkaar?

Dag Jacob, Kan dat pleegkindje niet beter bij zijn zus geplaatst worden dat in een gezin woont zonder andere kinderen. Dan groeien die twee in ieder geval samen op wat het makkelijker maakt als ze ooit weer terug kunnen naar hun ouders. En dan is het reisprobleem waar jullie mee zitten direct ook opgelost. Die andere pleegouders vinden dat geen probleem tenslotte. Ik begrijp niet dat ze die twee kinderen niets samen geplaatst hebben ! Komt op mij heel vreemd over. Hebben jullie het daar weleens over gehad met die andere pleegouders? Die staan daar misschien best open voor.

Ingrid

Reactie voor op de website?

14.32. Gezinsouder

Hallo Kris,

ten eerste geweldig dat jullie gezinsouder zijn. Wij zijn net het traject in gegaan voor gezinsouder dus het is allemaal nog heel spannend. Ook wij hebben nu op dit moment twee pleegkindjes, een jongen van zeven en een meisje van vijf. Wij hopen in de toekomst meer kindjes te kunnen helpen maar dat ligt uiteraard aan pleegzorg en jeugdzorg.

heel veel groetjes Danielle

Reactie voor op de website?

14.33. Kindertoeslag

Hallo alemaal,

ik ben een pleegouder, ik heb drie pleegkinderen. Vorige jaar heb ik kinderkorting proberen te krijgen, en dit jaar heb ik kindertoeslag aangevraagd. Resultaat: niks. Een medewerker van de belastingdienst heeft me gezegd dat ik er geen recht op heb,want ik krijg geen kinderbijslag.

Als iemand iets weet over dit onderwerp, kunt u naar mij een informatie geven?

Met vriendelijke groeten. Unsal

Reactie voor op de website?

14.34. Geen kindertoeslag

Omdat je geen kinderbijslag krijgt maar wel een pleegzorgvergoeding (die aanzienlijk meer is) kom je niet in aanmerking voor kindertoeslag. Wij hebben ook meerdere pleegkinderen en kennen dit verhaal. Het is gewoon wettelijk zo geregeld en met de pleegzorgvergoeding kun je de kinderen goed onderhouden.

Linda.

Reactie voor op de website?

14.35. re: reactie op Inge

Inge,

Misschien kun je gastouder worden in je omgeving? Hier bij ons is daar toevallig gebrek aan. Dan maakt het verder weinig tot niets uit of je man thuis is, je verdient toch iets en kunt intussen zelf ook voor je eigen kinderen zorgen. Over mezelf: ik ben niet bang als ik 's ochtends vroeg de deur uit moet hoor, 's avonds ben ik echter wel een angsthaas. Het is voor mij ook nog een goede manier om af te vallen, levert me een krantje op en wat geld.

Als ik nog tips weet zal ik ze zeker plaatsen al ben ik niet de moeder van een groot gezin.

groetjes Nejada

Reactie voor op de website?

14.36. Bedrijfsruimte of kantoor om pleegkinderen op te vangen

Wat moet ik me daar nu bij voorstellen: alleenstaande pleegmoeder met 6 jaar ervaring zoekt bedrijfsruimte om meerdere kinderen op te vangen. Dit is wat ik zo gruwelijk vind aan mensen die veel pleegkinderen opvangen.

Pleegkinderen hebben vaak al veel meegemaakt en verdienen een plek waar ze zich geborgen voelen, waar ze liefde en aandacht krijgen in een gezin. Die horen niet in een bedrijfsruimte of kantoor! Dit heeft niets meer te maken met een pleegkind een fijne jeugd geven maar er zoveel mogelijk aan willen verdienen. Te gek voor woorden dit !

Liesbeth

Reactie voor op de website?

14.37. 5 gulden regeling nu de 3, nog wat euro regeling

Reactie op 5 gulden regeling, voor Anna

Ben jullie er allemaal wel van bewust dat die regeling geldt als je drie of meer pleegkinderen hebt? Het bedrag geldt dan ook voor het derde vierde enz kind niet voor de eerste twee kinderen.

Doreen

Reactie voor op de website?

14.38. Reactie op 14.38. Is 10 pleegkinderen te veel

Ik ben het helemaal met je eens Mirfet. 10 pleegkinderen vind ik ook veel te veel. Dit soort pleeggezinnen noem ik commerciele pleeggezinnen. Daar gaat het vooral om het innen van de maandelijkse bijdrage, maar voor de buitenwereld doet men zich anders voor. Overigens zijn het voor Jeugdzorg ideale pleegouders die zo'n gezin runnen. Ze zijn niet lastig want ze leggen zich veel makkelijker bij beslissingen van Jeugdzorg neer, hoe idioot soms ook. Ze hebben simpelweg geen tijd om tegen beslissingen van Jeugdzorg in te gaan.

In dit soort pleeggezinnen is er voor ouders vaak weinig tijd om hun kin te bezoeken. Vaak wordt bezoek tot een minimum beperkt. Vaak worden in dit soort pleeggezinnen trouwens pleegkinderen geplaatst die door Jeugdzorg al van hot naar her zijn geslingerd...kinderen die hechtingsproblemen hebben door toedoen van Jeugdzorg en weinig aandacht vergen. Hebben ze kinderen met dat probleem ook weer ergens ondergebracht....Jeugdzorg en commerciele pleegouders....praat me er niet van !

Sofie

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Grote pleeggezinnen

 1. Reactie voor Christien
 2. Evt. tip aan Rita
 3. Groot pleeggezin
 4. Financieen
 5. PGB-besteding
 6. 5 gld regeling
 7. Pleegzorg: verder of niet?
 8. 5 gulden regeling, voor Anna
 9. Vraag over PGB
 10. Verpleegkundige aangeboden
 11. AWBZ?
 12. Tip voor pgb
 13. Tip voor Rita
 14. 5,- reg. of te wel de 2,27 reg.
 15. Dilemma\'s
 16. PGB
 17. Lager?
 18. Ervaring en info gevraagd
 19. PGB
 20. Gezinshuis
 21. Uit laten betalen
 22. Website melding en uitbreiding crisisopvang 2006
 23. Aftrek pleegkinderen
 24. Gezinshuis informatie vragen!
 25. Graag informatie
 26. Reactie voor Maryse
 27. Heejj
 28. Soms lijkt het wel of we een taxibedrijf runnen
 29. Reistijd
 30. Reactie op PGB-besteding
 31. Beter bij elkaar?
 32. Gezinsouder
 33. Kindertoeslag
 34. Geen kindertoeslag
 35. re: reactie op Inge
 36. Bedrijfsruimte of kantoor om pleegkinderen op te vangen
 37. 5 gulden regeling nu de 3, nog wat euro regeling
 38. Reactie op 14.38. Is 10 pleegkinderen te veel

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.