Groot Gezin
Pleeggezin en adoptie
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

18. Gezocht: gast- of pleeggezin

Reactie voor op de website?

18.1. Info over pleeggezinnen

Hi allemaal,

ik zoek informatie over pleeggezinnen, hoe je bij een pleeggezin terecht komt enzo. Ik moet binnen nu en een paar maanden in een pleeggezin internaat of een tehuis. Natuurlijk ga ik het liefst naar een pleeggezin omdat ik mijn vrijheid nodig heb. Als ik niet naar 1 van die dingen ga, zou ik bij mijn ouders moeten blijven wat een totale hel is. Kan iemand mij helpen?

Monique

Reactie voor op de website?

18.2. Wachtlijst pleegzorg

Wij doen inmiddels 5 jaar pleegzorg, met een aanbod om 3 kinderen op te nemen. Op dit moment woont er 1 kind bij ons en zijn er wat ons betreft 2 plaatsen over. Over deze 3 structurele plaatsen zijn een aantal jaren geleden afspraken gemaakt met de pleegzorg.

Om een lang verhaal kort te maken, er hebben nog nooit 3 kinderen in ons gezin gewoond. Waarom niet?? daarover krijg je nooit duidelijkheid.

En wat nog erger is, wanneer je met de ene pleegzorgwerker iets afspreekt, en je krijgt zoals in ons geval vanwege ziekte met een nieuwe te maken, dan lijkt het wel alsof deze nieuwe werker weer volledig op eigen houtje kan bepalen wat er gaat gebeuren. Alsof er in een eerder stadium nooit afspraken zijn gemaakt. Men kan zich altijd verschuilen achter afspraken, procedures, reorganisaties of wat dan niet.

De wachtlijst van 800 kinderen wordt in mijn visie voor een belangrijk deel bepaald door het feit dat er zich zo veel mensen bemoeien met een plaatsing dat ze een dagtaak hebben aan het vergaderen en rapporten.

De pleegzorg zou wat mij betreft wel eens wat kritischer naar zichzelf mogen kijken als het gaat om het vinden van plaatsen voor kinderen en de wachtlijst niet afschuiven op gebrek aan gezinnen, te weinig geld, of wat dan ook.

Hans

Reactie voor op de website?

18.3. Andere kant

Dat verhaal van Hans lijkt zo wel te kloppen, maar ik heb vanuit mijn werk (met kinderen die dan vaak in een pleeggezin gezeten hadden) ook vreselijke verhalen leren kennen, dus laat die procedure van het screenen alsjeblieft tijdrovend, maar zeer zorgvuldig zijn. Een kind heeft er niets aan als ze van de regen in de drup komt, of in ergere gevallen, nog meer schade oploopt.

Gelukkig zijn er ook heel veel hartelijke zorgzame mensen...!

Marja

Reactie voor op de website?

18.4. Naamgenoot, zelfde gedachten

Hallo, ja dat is echt schrijnend! Zoveel kinderen die in nood zitten en hulp zoeken en zo`n rompslomp met de papiermolen erom heen! Ik ben moeder van 4/oprichtster van een logeeropvang pgb en een groot hart voor speciale kinderen! Juist die het zo hard nodig hebben! Als stichting willen we ons de komende tijd verdiepen in extra opvang: crisispleegzorg, niet in gezin, maar wel een huis van de stichting dat we particulier gaan huren en daar kinderen gaan opvangen die keihard onze hulp nodig hebben! Met gediplomeerde leidsters/leidsters in opleiding/vrijwilligers gaan we dit op touw zetten allemaal.

Met dit loop ik al zo veel jaar in mijn hoofd, maar het is een hele organisatie, maar niet onmogelijk denk ik dan! We verwachten dan ook geen `makkelijke` kinderen, maar bereiden ons voor op zeer pittige kinderen die vaak veel hebben meegemaakt, hoeft niet altijd, maar vaak toch wel. Graag wil ik ieder een hart onder de riem steken die zich inzet voor kinderen waar dan ook,alleen moest het niet zo moelijk gaan met de papiermolens en de vele, vele regels erom heen! En, ouders/verzorgers kunnen ook zelf familie/kennissen vragen, maar dat zal ook wel niet zo makkelijk zijn denk ik, wij gaan hier echt voor aan de slag! Stichting uit logeren met PGB/Zwolle

Reactie voor op de website?

18.5. Misschien

Mischien kun je eens kijken op de site van pleegzorg. Dat is www.pleegzorg.nl. Mischien kunnen die je verder helpen.veel succes van een pleegmoeder.

Toos

Reactie voor op de website?

18.6. Zo word je pleeggezin

Als je pleeggezin wilt worden, maar niet weet hoe dat allemaal werkt, dan zou je het volgende kunnen doen: Zoek eens op internet met de zoekmachine naar de pleegzorg in jullie provincie, en bel of mail ze om informatie. Dat zullen ze je zeker toesturen. Lees de folders goed door, en reageer dan. Waarschijnlijk krijg je dan een gesprek met een medewerker, en daarna kun je een cursus volgen, die verplicht is als je pleegouder wilt worden.

Het is een pittige cursus, waarin je jezelf ook tegen kunt komen. Na de cursus volgen nog een paar gesprekken, waarin je ook aangeeft welke vorm van pleegzorg je wilt bieden, crisis of perspectiefbiedend, full-time of weekend, enz. En of je voorkeur hebt voor een bepaalde leeftijd, geslacht, wat het beste bij jou gezin past, etc.

Als je dit allemaal gedaan hebt, sta je als pleeggezin geregistreerd, en kun je dus gaan pleeggzorgen. Veel succes !

Johanna

Reactie voor op de website?

18.7. Voor Paul en Patricia

Hallo Paul en Patricia,

ik raad jullie aan de cursus pleegzorg te gaan doen, dat heet het 7-stappenplan, kijk in de gouden gids voor de dichtsbijzijnde pleegzorginstelling bij jullie in de buurt. Wij hebben ervaring met de cursus en hebben die inmiddels afgerond, en binnenkort wordt er een kindje geplaatst voor langdurige zorg. Voor meer vragen mail mij dan, ik kan veel van je vragen beantwoorden.

groetjes, Belinda

Reactie voor op de website?

18.8. Zo makkelijk gaat het niet

Het feit dat er kinderen wachten op een plaatsing heeft te maken met het feit dat er een goede match (plaatsing) gemaakt moet worden. Je kunt niet ieder kind uit iedere achtergrond zomaar bij iemand plaatsen. De voorziening van pleegzorg kijkt naar de achtergrond van het kind, maar ook naar de achtergrond van de pleegouders: denk aan geloof/gewoontes/cultuur etc. Bij een plaatsing (match) is iedereen gebaat dat die gaat lukken en niet na een paar maanden blijkt dat kind en pleegouders niet bij elkaar passen. Beter even wachten op plaatsing dan een foute plaatsing.

Elma

Reactie voor op de website?

18.9. Houd moed

Lieve Simone,

Iedereen heeft zijn verhaal en jij hebt er ook 1. Hoe kom je erbij dat het misschien wel dom zal klinken? Wat je hebt meegemaakt en hoe jij de dingen ervaart... Het lijkt me logisch dat je daar niet blij van wordt... Het is fijner om samen met anderen te eten, je verhaal te delen enzo... Wat ik in ieder geval wil zeggen is dat er hopelijk iemand op je pad komt die je wil en kan helpen. Helaas heb ik de mogelijkheid niet. MIsschien denk je nu: Dat zeggen er wel meer, maar helaas is het echt zo. Ik heb een 1-persoonshuisje en daar heb ik heb zelfs een ouder iemand in huis genomen. Wat ik wil zeggen: leeftijd doet er niet altijd toe.

Ik wil je heel veel sterkte wensen en het allerbeste. Heb vertrouwen en probeer de positieve dingen die je meemaakt niet voorbij te lopen, dan komt het uiteindelijk wel goed.

Veel liefs Miriam

Reactie voor op de website?

18.10. Alleenstaand en pleeggezin?

Het is eigenlijk een vraag, ik heb ruime ervaring met werken met kinderen en heb ook op onze gewerkt als vertrouwenspersoon, ik ben een gescheiden vrouw. Zelf heb ik geen kinderen maar ik vind het heel fijn om andere kinderen te helpen. Is het dan mogelijk in mijn geval om een pleeggezin te worden?

Sabah

Reactie voor op de website?

18.11. Re: allenstaand en pleeggezin

Ja hoor het is zeker mogelijk om als alleenstaande pleegouder te worden. Kijk eens op www.pleegzorg.nl en zoek naar een pleegzorginstelling bij jou in de buurt. Er zijn vaak informatie-avonden waar je naartoe kan.

succes, Gonny

Reactie voor op de website?

18.12. Waar kun je een pleeggezin zoeken?

Hallo, kunt u misschien zeggen via welke websites een pleeggezin te vinden is? Zelf zijn wij ook op zoek naar een pleeggezin, maar wegens de wet op de leeftijd kan ik niet door de jeugdzorg jeugdzorg worden geplaatst in een pleeggezin. En daarom moet ik altijd in een tehuis blijven als er geen pleeggezin te vinden is.

Groeten

Reactie voor op de website?

18.13. Schreeuw om hulp

Mijn zoon Ricardo zit op een residentieel terein. Hij zit momenteel in een lastig pakket. Hij is weg bij de gezinsouders waar hij langdurig verbleef. Hij zou desalniettemin daar kunnen blijven als de voogdij over ging naar de regio waar hij nu is. Omdat hij een kind is van Brabant, zou het financieel niet kunnen om zijn verblijf zeker te stellen waar hij nu is.

Maar nu hij bij zijn gezinsouders weg en omdat hij zelf ontslag heeft genomen, zit hij nu in een huis op dat terein. Maar nu komt het volgende. In het laatste gesprek daar was besproken dat Ricardo daar kon blijven totdat gezinsvoogd een plek voor Ricardo in Brabant heeft gevonden. Maar dit kwam niet ter sprake bij het laatste evaluatie gesprek. Ricardo moet per 1 april daar weg zijn. Ik zoek daarom een goede plek voor hem.

Ricardo is beïnvloedbaar en dat gedrag wordt versterkt doordat hij het evenbeeld van anderen wil zijn. Ricardo wil er graag bij horen; wanneer hij onzeker is vertoont hij clownesk gedrag, doet mee met de rest, en neemt dat gedrag over. Ricardo heeft verkeerd gedrag overgenomen. Het valt te corrigeren, problemen die zich voordoen kunnen in goede banen geleid worden.

Wat hij gemist kan hebben is het vermogen om te sturen. Hij heeft daarom extra aandacht nodig, sturing door hem te observeren en een omgeving met weinig prikkels Maar hij heeft genoeg om zijn vermogens verder te ontwikkelen. De problemen mogen daarom niet in de weg zitten, hij wil leren en hij kan vriendschappen onderhouden. Als er serieus met hem wordt omgegaan, en hij vertrouwen heeft in de ander, dan hoeft hij zich niet te laten gaan met een schreeuw om respect, om erbij te horen.

Reactie voor op de website?

18.14. reactie

Hallo daar..

Als Ricardo deze "zorg" nodig heeft waarom wordt er dan geen indicatie voor bepaalde tijd afgegeven, dus tot hij in een "nieuw" gezin terrecht kan (ontslag genomen, bedoel je dat hij zelf uit het gezin is weggegaan?)

De voogd is hier m.i. voor, en deze dient zijn/haar werk gewoon te doen. En voogdij is volgens mij niet regio gebonden (staat Ricardo onder toezicht?) De verschillende regio's werken overigens wel samen, en door zo'n samenwerking moet een kind gewoon buiten een regio of provincie te plaatsen zijn. Feit is dan wel dat het kind en de ouders met andere mensen te maken krijgen. Hij wordt immers ondergebracht door een andere stichting.

Echt waar, het kan. Wij hebben een maandje geleden een jongetje uit Limburg mogen verwelkomen voor een zeer langdurige plaatsing.

Als de indicatie in orde is moet het te regelen zijn. Hiermee veel geluk, wijsheid, en ja geduld gewenst

Gezinshuisouder

Reactie voor op de website?

18.15. Pleegzorg

Hallo,

Wij willen ons ook gaan opgeven voor pleegzorg. Het liefst jonge kinderen tot een jaar of twee en wat voor opvang maakt voor ons geen verschil. Is het zo dat het lang duurt voordat er een kindje geplaatst woont? Wij wonen in het oosten van het land?. Ik was gewoon benieuwd hoe lang we ongeveer moeten wachten.

gr Myndag

Reactie voor op de website?

18.16. Pleegouders in Overijssel

Hoi,

Wanneer je nog geen cursus hebt gehad en dus ook nog niet gecontroleerd bent door de raad van kinderbescherming en nog geen verklaring omtrent gedrag hebt aangevraagd ben je officieel nog geen pleegouder. Met een kind liefde en aandacht geven alleen ben je er niet. Het zijn vaak kinderen waar toch iets mee aan de hand is, hetzij vanuit het kind, hetzij vanuit huis. Je leert het een en ander over hechting, rouwverwerking enz.

Het duurt ongeveer een jaar voordat je officieel pleegouder bent. Dus dat is een kwestie van lange tijd.

Daarnaast ontvang je als pleegouder een vergoeding van ongeveer 15 euro per kind. Beschrijf je jezelf als pleegouder, zonder dat je bij de stiching ingeschreven staat, ontvang je geen cent. Je moet het zelf weten, maar ook ingeval van vernieling, ongeval enz. ben je niet verzekerd. Zo simpel is het niet om pleegouder te worden. Gelukkig niet.

Succes ermee, Jaren

Reactie voor op de website?

18.17. Advies

Hallo,

Mijn man en ik zijn orienterend voor een organisatie waar we pleeggezin kunnen worden. Wij wonen zelf in Zuid-holland en hebben geen goede ervaringen met Horizon. Heeft iemand tips voor ons welke organisaties voor ons geschikt zouden zijn en of ze daar goede ervaringen mee hebben. Wij stellen uw advies erg op prijs. Des te eerder kunnen wij een kindje een plaats bieden. Dus ook als u ergens slechte ervaringen mee heeft!

Groeten T

Reactie voor op de website?

18.18. Reactie op wat moet ik doen

Hoi Marie-Elise

Bij de gemeente hebben ze meestal wel een soort van jongerenloket waar je hulp kunt vragen, in geen geval mogen ze je opleiding stopzetten, je hebt daar recht op, dat is wettelijk geregeld. Ook kun je hulp vragen bij familie, vrienden, het Leger Des Heils of jongerenorganisaties. Veel succes.

Geertje Teuwissen

Reactie voor op de website?

18.19. reactie op 15.53 Advies

Dag T,

In Zuid-Holland zijn, meen ik, 3 pleegzorginstanties: Horizon (o.a. bollenstreek); jeugdformaat (Haaglanden) en Flexus. bel op 06 21481943 of mail even voor details; dan neem ik contac met je op. Ben zelf redelijk ingeburgerd in pleegzorgwereld en kan je zeker op weg helpen.

Rene

Reactie voor op de website?

18.20. Gratis spullen lenen

Wist u dat je bij www.jemagerzijn.nlkleertjes, van wieg tot kinderwagen. Alles kan je daar gratis lenen als je pleegouder wordt. Het is een goede tip vooer iedereen, echt geweldige mensen zijn het die dat doen.
Even bellen en dan kun je de spullen die je nodig hebt komen uitzoeken.

Reactie voor op de website?

18.21. Hoe word ik pleegouder van een bekend kind

Kan iemand mij helpen aan informatie over hoe wij pleegouders kunnen worden van een vriendin van mijn dochter. Wij zijn gelukkig getrouwd, hebben een dochter van 15 en een zoon van 14. Schatten van kinderen waar wij totaal geen problemen mee hebben, dus zouden wij heel graag de vriendin van onze dochter willen opnemen binnen ons gezin. Zelf zit zij in een opvangtehuis omdat haar moeder even niet voor haar kan zorgen. Wij hebben haar vaker opgevangen als het even niet goed ging in het tehuis. Ze heeft wel een voogd en een Oma die te oud is om voor haar te zorgen. Wie helpt ons dit kind te helpen en haar die liefde en geborgenheid te geven waar zij zo naar verlangd ?

Irene

Reactie voor op de website?

18.22. Netwerkpleegzorg

De procedure is als volgt:
- Overleg eerst met de ouders van het meisje, als zij akkoord gaan met jouw voorstel kunnen zij via de voogd netwerkpleegzorg aanvragen.
- Via netwerkpleegzorg kan een kind in het netwerk van de ouders geplaatst worden.
De hele procedure kan heel eenvoudig afgewerkt worden met ouders, netwerkpleegouders en voogd.

Reactie voor op de website?

18.23. Netwerkpleegzorg

De procedure is als volgt: De hele procedure kan heel eenvoudig afgewerkt worden met ouders, netwerkpleegouders en voogd.

Nell

Reactie voor op de website?

18.24. Wachttijd voor de pleegouders na aanmelding?

Wie oh wie weet iets over de wachttijd voor de pleegouders na aanmelding als pleegouder?

Wij hebben gehoord dat je na aanmelding wel 1 1/2 moet wachten dat er daadwerkelijk een kindje in je gezin wordt geplaatst?

Weet iemand hier iets over?

Monique

Reactie voor op de website?

18.25. Regels

Na aanmelding bij pleegzorg en het doorlopen van de pleegoudercursus worden jullie op de lijst geplaatst. Er wordt gezocht naar een goede match, waarbij het pleegkind centraal staat. In de praktijk kan dat betekenen dat er geen kind op de wachtlijst staat dat in jullie gezin past. Dat heeft te maken met vraag- en aanbod in de regio. Voor sommige leeftijdsgroepen pleegkinderen is gemakkelijker een gezin te vinden dan voor anderen. Bij pubers is het meestal iets moeilijker. Het beste kun je informeren bij de pleegzorginstelling in je regio, daar kunnen ze je wellicht meer vertellen. Succes!

Reactie voor op de website?

18.26. Pleegkinderen uit je eigen regio

Komen de geplaatste pleegkinderen uit je eigen regio? Of is dit landelijk?

Monique

Reactie voor op de website?

18.27. Pleegkind uit eigen regio

Over het algemeen komen pleegkinderen uit de regio waar je woont omdat het anders wel heel omslachtig en tijdrovend wordt met ouderbezoeken. De meeste pleegkinderen zien tenslotte hun ouders nog

Linda

Reactie voor op de website?

18.28. Regionaal geregeld

Het plaatsen van pleegkinderen wordt regionaal geregeld. De gedachte hierachter is dat bij plaatsen binnen de regio is het makkelijker om het contact met de bio-ouders en/of familie in stand te houden. Regionaal werken instanties die wel werken volgens de regels van Pleegzorg, maar binnen de regio een beter overzicht hebben over vraag en aanbod en zo beter op de behoefte van het pleegkind in kunnen spelen.

Nell

Reactie voor op de website?

18.29. Netwerkpleeggezin

Een netwerkpleeggezin is niet zo eenvoudig als er geschreven wordt. Ook dan word je gescreend en je krijgt met jeugdzorg te maken. Ik weet er alles van. We zijn een netwerkpleeggezin doordat mijn exzwager niet voor zijn kind kon zorgen. Maar nu krijgen wij de zwarte piet toegespeeld, wij hebben ook gezegd nu, omdat het mijn eigen gezin schaadt, van we stoppen ermee. Aangezien jeugdzorg meer kapot maakt dan je lief is, is het superzwaar.

Ik raad ook aan, aan iedereen, om er zeer goed over na te denken wat je doet. Want het is zwaar en emotioneel. Mijn hart huilt nu, ook ons pleegkindje laten we weghalen woensdag, omdat jeugdzorg over het hoofd van het kind meegaat met de biologische ouders, en bang zijn dat ze blunderen bij de rechter. Nou als jeugdzorg er zo over denkt, dan is het voor mij duidelijk: het is dus niet in het belang van het kind. En als je de kranten openslaat dan lees je het ergste van het ergste over jeugdzorg. Net zo als afgelopen maandag 7 april, dat jeugdzorg sexueel misbruik bij pleeggezinnen gedoogt.

Waar moet dit heen? Waar zijn ze mee bezig? En dan vinden ze het gek dat kinderen op het verkeerde pad terecht komen!

Ilona

Reactie voor op de website?

18.30. Zuid-Hollandse pleegzorginstelling

Reactie april 2008.

Een reactie of drie hiervoor werden een aantal pleegzorginstellingen benoemd in Zuid Holland. Ik miste hier de SGJ. Nu is deze stichting christelijk georienteerd, dus misschien daarom niet zo bekend. Maar toch het vermelden waard en met een kleine 300 plaatsen landelijk gezien toch aanwezig. Wijzelf hebben in de vijf jaren dat we aangenomen zijn als pleegouders zeven plaatsingen gehad. Deze varieerden van kort- tot langdurige plaatsingen en qua leeftijd voornamelijk tieners (dat past beter bij de leeftijd van onze eigen kinderen) en een dubbelplaatsing van twee meiden van drie en vier. De begeleiding hebben we als zeer goed ervaren. Er werd goed geluisterd naar de verhalen achter de verhalen en onze ervaringen als pleegouder werden niet afgedaan als 'on-professioneel gekwebbel'. Dat horen we wel eens anders... Als jullie vragen hebben over pleegzorg of de SGJ in het bijzonder, we zijn bereikbaar via .

Groet, Maaike.

Reactie voor op de website?

18.31. Antwoord naar pleeggezin

Via het Comité voor bijzondere jeugdbijstand kan je geplaatst worden in een pleeggezin. Het comité zal een pleeggezinnendienst opbellen met de vraag naar een pleeggezin voor jou. De pleeggezinnendienst zal eerst informatie over jou verzamelen (verleden, ouders,...) De dienst zal verschillende pleeggezinnen selecteren (zal onderzoeken of gezinnen geschik zijn om pleeggezin te worden). Als er gezinnen toegelaten worden, wordt er gekeken of het gezin ideaal is voor jou. Dan wordt je in het gezin geplaatst. Om de 6 maanden wordt de pleegplaatsing herbekeken en verlengd. Het is dus best als een pleeggezin je wens is dat je dit laat weten aan de sociaal werker die jullie begeleidt. Die persoon zal meer weten over de stappen naar het comité.

Groetjes en succes!

Reactie voor op de website?

18.32. reactie op Monique 15.1

hallo Monique

Ik ben Mieke en haal al jaren meiden in huis waar het thuis niet zo goed gaat. Ik doe dat uit eigen beweging het zijn vaak meisjes boven de 18 jaar want daar is bijna geen opvang voor maar op dit moment zijn al onze meiden al op zich zelf gaan wonen en ik het wel mis die gezelligheid.
Als het je leuk lijkt om met ons je leven weer op touw te krijgen hoor ik het graag

groetjes mieke

Reactie voor op de website?

18.33. Weekendpleegzorg

Bij pleegzorginstellingen gezinnen ingeschreven die dit (willen) doen. Wij zelf zijn er 1 van. Ik weet niet waar je woont maar mail me gerust dan kan ik kijken of ik je verder kan helpen.

Reactie voor op de website?

18.34. Gezocht

Ik ben op zoek naar een voogd of pleeggezin. Ik ben zelf een meisje van 18 jaar en zit op het vwo, nu ben ik op zoek naar een gezin of ouder waar ik terecht kan. Thuis kan mijn moeder niet voor mij zorgen. en omdat ik nog een scholier ben zoek ik een plekje om te kunnen wonen. Ik heb een rustig karakter en ben dol op hockey en paardrijden.

met vriendelijk groet

Reactie voor op de website?

18.35. Voor Ilona Netwerk pleeggezin

Hallo Ilona,

Is je kindje al weggehaald? Zoniet ga direct weg met het kindje regelrecht naar een advocaat. Die kan bij de rechter een voorlopige voorziening aanvragen zodat pleegzorg het kind voorlopig niet weg mag halen bij jullie. Dan moeten zij naar de rechter om toestemming te krijgen en daar gaat veel tijd overheen. Hoe langer het kind bij jullie is hoe meer kans dat het mag blijven. En vraag artsen en het consultatiebureau om bewijs dat het nu heel goed gaat met het kindje.

Wij kenden deze informatie helaas niet en de William Schrikker Groep heeft ons pleegkindje, een hartpatientje dat ontzettend was opgeknapt bij ons en heel erg aan ons gehecht was, weggehaald omdat de ouders dat wilden terwijl die niet in staat zijn ooit voor haar te kunnen zorgen. Ze hebben haar zonder een gesprek met ons overgeplaatst naar een druk crisispleeggezin in Zwolle en beweerden daarna bij de Rechter dat het kind al gehecht is en dat het in een rustig stabiel pleeggezin zit, terwijl die pleegouders vaak 8 a 9 pleegkinderen hebben en veel wisselingen. Ze presteren het zelfs om hun pleegkinderen tijdens hun vakantie in een ander pleeggezin/tehuis onder te brengen terwijl deze kinderen al moeite hebben om zich te hechten. Hoe moet je je als pleegkind voelen als er door pleegouders en instanties zo met je omgegaan wordt?

Liesbeth

Reactie voor op de website?

18.36. Met spoed pleeggezin gezocht voor autistische jongen van 24 jaar.

Reactie op Gezocht: gast- of pleeggezin

Hoi,

Wij zijn met spoed op zoek naar een pleeg- of gastgezin voor een autistische jongen met een verstandelijke beperking die dakloos is en nu tijdelijk bij mijn dochter in een blokhut in de tuin woont. Maar deze situatie is onhoudbaar, dus we proberen nu uit allemacht een oplossing te vinden. Hij heeft wel een begeleider en er wordt van alles geregeld, maar de huisvesting is nu het grootste probleem.

Weet iemand misschien in regio Zuid-Holland waar we heen kunnen? Of is er hier iemand die hem op wil nemen? Het is een goede knul, maar hij heeft wel enige begeleiding nodig.

Ik hoop dat iemand ons kan helpen.

Met vriendelijke groet, Margriet

Reactie voor op de website?

18.37. Pleeggezin.

Ik ben een meisje van 15 jaar, ik woon in den haag. Ik zoek een pleeggezin omdat mijn echt vader niet meer bij me is door omstandigheden en mijn moeder door omstandigheden verdrietig is en ik heb gevoel heb dat ik hier me niet meer thuis kan voelen.
Ik kan nergens heen en ik vind nergens rust. Ik zoek gewoon een leuk pleeggezin dat me rust geeft. Ik heb heel veel problemen gehad veel verdriet en nu wil ik rust vinden. Kunnen jullie me helpen?

groetjes anoniem.

Reactie voor op de website?

18.38. Liesbeth

Ehm Liesbeth, om te beginnen is het haar kindje niet, wat halen pleegouders zich af en toe in hun hoofd vraag ik me af?

Natuurlijk zullen er kinderen zijn die beter niet teruggeplaatst kunnen worden, ikzelf zit in een situatie dat er al 3 jaar bewijs is dat mijn kinderen onterecht uit huis zijn geplaats, mijn zoontje gelijk na de bevalling, eerst naar mijn schoonouders, toen zonder mijn wetenschap en of toestemming en zonder gescreend te zijn door wat voor instantie dan ook, naar een oom en tante die hem proberen te houden wánt ongewenst kinderloos!

Je zult begrijpen dat dit soort zaken mij dan in het verkeerde keelgat schieten, want mijn zoon krijg ik waarschijnlijk nooit meer thuis, dank je wel Jeugdzorg!

Hoe dan ook, pleegouders zijn GEEN pappa en mamma van het pleegkind, ik dacht ook dat pleegouders heel erg duidelijk werd gemaakt bij zo'n cursus dat de echte ouders altijd de pappa en mamma blijven.

Pleegouders van mijn zoon presteerde het zelfs mijn zoon te leren hen pappa en mamma te noemen en zij noemde zichzelf ook pappa en mamma zelfs waar wij bij waren en als wij daar problemen mee hadden kwamen we maar niet! En dit mag allemaal van Jeugdzorg, ze mogen totaal hun eigen plan trekken, hoeven zich niets van ons aan te trekken

Ik ben dan ook op zoek naar 'normale' pleegouders in Zuid-holland voor mijn zoontje. Eigenlijk ben ik fijn een leuke baarmoeder geweest voor deze toch al in en in verwende mensen.

Ien

Reactie voor op de website?

18.39. Wachttijd en pleegkind gezocht

Reactie op Wachttijd voor de pleegouders na aanmelding?

Weet iemand hoe lang het kan duren voor dat je een pleegkind in huis hebt, wij denken er lang aan om een meisje in huis te halen, we hebben zelf geen kinderen maar willen toch wel een kind liefde geven en helpen.

J en M

Reactie voor op de website?

18.40. Wachttijd en pleegkind gezocht reactie

hoi Als je je aanmeldt bij een pleegzorgorganisatie dan doe je eerst de stapcursus,daarna heb je nog een afsluitend gesprek en dan geef je aan welke leeftijdsgroep je kiest ,dan begint het wachten .Soms gaat het heel snel en andere keren wacht je heel lang. En dan varieert het van enkele weken tot enkele maanden. De reden hiervan is dat er goed gekeken word of het wel matched. p>

Reactie voor op de website?

18.41. Advies gevraagd: netwerk pleeggezin

Reactie op Voor Ilona Netwerk pleeggezin

Hallo, ik ben een oma van ons kleinzoontje van 18maand die door de moeder in de steek is gelaten en heeft gedumpt bij onze zoon de vader van het kindje. Hij heeft een week bij ons gewoond en gisteren bij ons weggehaald door de William Schrikker Stichting naar een pleeggezin. Volgens hen kwamen wij als oma en opa niet in aanmerking voor netwerkpleeggezin.

Het kindje had zoveel verdriet, want hij wist niet wat hem gebeurde, dat hij maar zo mee ging met twee wildvreemde mensen. Wat kunnen wij doen om ons kleinkind zo gauw mogelijk terug te krijgen, zodat hij toch bij zijn oma, opa en papa kan opgroeien?

gr oma

Reactie voor op de website?

18.42. Pleegkindje gezocht

Ik ben een moeder van twee gezonde zonen, maar zou zo graag een meisje willen opvoeden. Daar ik al 44 jaar ben is een zwangerschap voor mij niet meer verstandig. Daarom probeer ik via deze weg een oproepje te plaatsen, omdat er in ons gezin echt nog wel ruimte is voor een kind die liefdevol kan opgroeien!

Jolanda

Reactie voor op de website?

18.43. Wie kan ons helpen?

De relatie tussen mijn 14-jarige dochter en mij is niet meer goed en bijna voor ons beiden niet uit te houden. Nu komt het grote probleem. Ik wil verhuizen naar Arnhem, maar mijn dochter wil hier in Limburg haar school afmaken en absoluut niet mee verhuizen. Ik kan haar natuurlijk dwingen mee te gaan maar ik ben bang dat een nu al onhoudbare situatie helemaal uit de hand zou gaan lopen. Ik ben dus op zoek naar een lief gezin dat door-de-week voor mijn dochter wil zorgen. In het weekend en vakanties zou ze dan naar mij toe kunnen komen, helemaal afstand doen wil ik namelijk ook niet. Maar weet dat als we samen in een huis zouden blijven wonen de relatie tussen ons alleen maar zal verslechteren.

Reactie voor op de website?

18.44. Advies gevraagd

Hallo,

graag zou ik wat meer te weten willen komen over pleegzorg of andere opvang.

Ik ben een alleenstaande moeder van 4 kleine kinderen. Verder heb ik bijna niemand in mijn omgeving die mijn kinderen kunnen opvangen. Afgelopen week ben ik in een hele vervelende situatie terecht gekomen; ik had een acute blindedarmontsteking en werd meteen opgenomen. Gelukkig hoefde ik maar 2 dagen in het ziekenhuis te blijven, maar mijn herstel gaat nu natuurlijk moeizaam, met 4 van die belhamels in huis.

Nu ben ik wel heel erg bang geworden, stel dat ik langer 'arbeidsongeschikt' ben, wie moet er dan voor mijn kinderen zorgen? Ik zou het afschuwelijk vinden, als ze bij onbekende mensen terecht zouden komen. Nu is mijn vraag, bestaat er iets als crisispleegzorg, maar dan in een andere vorm, dat je bv samen kennismaakt, al een band samen schept, en bv ook kan zeggen, de kinderen komen 1 x per mnd vast logeren(de vader is bijna niet in beeld, waardoor het voor mij 24 uur per dag doorgaat). Ik hoop dat er iemand advies heeft.

Groetjes, Nancy.

Reactie voor op de website?

18.45. Re: advies gevraagd

Mijn zus en zwager zijn voor een gezin uit hun kerk zo'n opvang gezin als waar jij het over hebt. Deze alleenstaande moeder heeft 5 kinderen en 3 daarvan logeren regelmatig een weekend of een gedeelte van een vakantie bij hen. Zo heeft de moeder ook eens even tijd voor zichzelf. (de andere 2 kinderen zijn tieners en hebben hun eigen drukke bezigheden in het weekend) Ik weet niet of je tot een kerkelijke gemeente behoort en uit welke regio je komt, maar contacten leggen met een kerk of andere bekenden uit je omgeving zou een mogelijkheid zijn.

Els

Reactie voor op de website?

18.46. Pleegkind

hoi,

Ik ben 37 jaar oud en gehuwd. Wij hebben zelf geen kinderen.

Vanaf mijn pubertijd heb ik altijd gezegd: ik wil geen kinderen van mezelf! Omdat er al genoeg kinderen op de wereld zijn die het niet leuk hebben.

Ik zou graag een kind dat er al is gelukkig maken.

Groetjes GH

Reactie voor op de website?

18.47. gezocht lieve pleegouders

Reactie op Pleegkindje gezocht

Voor een lief meisje van 7 jaar zoeken wij lieve pleegouders, met minimaal 1 kind. Wij zijn 2 oudere mensen, haar grootouders en houden de opvang nu niet meer vol. Wij zien graag uw reactie tegemoet, op de mail: .

Vriendelijke groet,

Reactie voor op de website?

18.48. Vraag: wie weet meer van deze situatie?

Reactie op Gezocht: gast- of pleeggezin

Hallo,

Wij hebben in de afgelopen zomer een gastkindje in huis gehad. Na de vakantie hebben we gekeken of we iets voor haar konden beteken. we waren toen al pleeggezin, zonder een plaatsing. Dus wie weet wat er uit zou komen. Zij had het erg naar haar zin gehad en wij hebben van haar genoten en volgens de groepsleiding kwam ze als herboren terug. Wat wilden we nog meer. Op dat moment was de situatie zo dat de oma van het gastkindje iets voor haar zou gaan betekenen, wij hebben toen gepaste afstand genomen maar zijn haar niet vergeten. We hebben nu nog contact door af en toe een telefoontje en kaart te sturen.

Direct na de vakantie van het gastkindje kregen we een pleegkindje. Zij is ander half jaar oud en komt alleen in de weekenden. Zij komt nu bijna een half jaar bij ons en het verloopt allemaal heel soepel ook het contact met haar ouders.

Nu is het zo dat we geheel onverwachts zwanger zijn geraakt (dit was iets wat ons niet lukte) en nog veel verrassender is dat we onlangs de van de voogd van ons gastkindje de vraag kregen of we haar een huis konden bieden. Ieder is er van overtuigd dat wij het beste pleeggezin voor haar zullen zijn. Wij hebben hier over nagedacht en ja gezegd. We hebben openkaart gespeeld naar onze pleegzorgwerker over de vraag en zwangerschap.

We hebben gesprekken gehad, waaruit voor ons duidelijk werd dat pleegzorg en wereld van bureaukratie is. Op onze pleegzorg organisatie is iedereeen ervan overtuigd dat wij het juiste adres zijn. Pleegzorg geeft aan het is te veel, wie gaat dat betalen want ze hoort niet bij onze regio. etc. Nu vragen wij naar pleegouders met de zelfde ervaringen en hoe zij dit hebben aangpakt. we hebben binnen kort een gesprek met pleegzorg en de voogd van ons gastkindje. wij hopen zo dat het door gaat de plaatsing. dus wie o wie heeft tips.

Het is ons wel duidelijk waar het tekort aan pleeggezinnen vandaan komt, want waarom moeten we zo vechten voor een goed bestaan van een kind. Wie is er nu belangrijk, zei met al hun regels of het kind met de hulp vraag. en begrijp ons niet verkeerd regels moeten er zijn, maar wees ook flexibel en kijk eens naar het kind. Zeker als een ieder ook nog vanuit gaat dat wij als gezin de capaciteiten hebben. Het zou in en in triest zijn als dit niet door gaat en ik ben blij dat wij er voor hebben gestreden en ik niet de gene ben die uiteindelijk de foute keus dadelijk gaat maken.

Iedere reactie, tip of vergelijkend verhaal is welkom.

bedankt Annemarie en René

Reactie voor op de website?

18.49. Pleeggezin

Reactie op Voor Paul en Patricia

Mijn dochter is per 13-09-2011 bij een pleeggezin geplaats voor 3 maanden. Maar ik ben bang dat de bureaujeugdzorg er alles aan wil doen om toch mijn kind zolang mogelijk uhp te hebben, terwijl ik mijn best doe om mijn dochtertje van 3 maanden terug te krijgen. Wat moet ik doen? Net zo goed kan ik zelf die cursus gaan volgen en dan zie ik wat de bjz inhoudt Ik weet niet wat ik verder moet doen. Je kan me ook bellen op 0619999947

mvg mevr Nanden

Reactie voor op de website?

18.50. Geen plek pleeggezinnen.

Reactie op Wachtlijst pleegzorg

Wij zijn al 10 jaar een pleeggezin,en ik ben het helemaal met u eens.Wij en andere pleeggezinnen hebben al maanden wat betjes vrij voor pleegkinderen,maar het is heel rustig zeggen ze.Hoe kan dit?

Het ligt natuurlijk wel aan het aanbod wat je hebt.Maar er is veel meer aan de hand dan dat er geen pleegouders zijn. Ook wij wachten weer rustig af als er weer gebeld wordt,voor een nieuw pleegkind.

Jullie veel succes verder. G Oud

Reactie voor op de website?

18.51. Pleegmoeder

Moet u luisteren, ik ben 2 jaar pleegmoeder. Ik heb bijplaatsing gevraagd en dat is goedgekeurd. Maar een kind: hoor en zie niks. Er is geen match. Nou ja zeg!

Bep

Reactie voor op de website?

18.52. Reactie op 17.52 pleegmoeder

Ik snap het gevoel. Ik ben 20 jaar pleegmoeder geweest en heb dat soort dingen vaak meegemaakt. Ik ben nu gestopt met de pleegzorg omdat ik gek werd van al die dingen met name over de werkwijze van pleegzorg en jeugdzorg. Bij mij hebben ze zelfs twee kinderen weggehaald met geen goede reden. Toen ik daarom een klacht tegen ze had ingediend en toen ik die ook gewonnen had ben ik er zomaar uitgegooid. Wel met een goede referentie maar wat heb je eraan als alles in regio's is ingediend.

Reactie voor op de website?

18.53. Pleeggezin

Reactie op Advies gevraagd

Goedemiddag.

Al geruime tijd denk ik erover om pleegouder te worden. Nu heb ik bij Spirit informatie opgevraagd en ga ik de 10e naar een infoavond. Nu lees ik op diverse forums dat het bijna 1 jaar duurt eer je en kind een rustige haven mag/kan bieden. Kunnen jullie mij vertellen of dit ook sneller mogelijk is? Heb zelf 2 kinderen, ben onderwijzeres geweest en heb alle ruimte en rust om dit per direct op te pakken. Wie kan mij vertellen of er een versnellingsprocedure bestaat of dat er ook pleegzorg geboden mag worden buiten het verplichte traject. 1 kind te lang op de wachtlijst is al te veel!

Wendy

Reactie voor op de website?

18.54. Voor Wendy

Hallo Wendy,

Wij zijn ook al weer heel wat jaartjes pleeggezin voor diverse kinderen. Mijn vraag is waarom je een versnelde procedure zou willen. Ik denk dat je veel meer hebt aan een degelijke (en dus langere) procedure, want er komt veel meer kijken bij het verzorgen van een pleegkind dan je op het eerste gezicht zult denken.

Mijn advies: ga naar een info avond en staal al je vragen. En ga daarna gewoon het (lange) project in! Je zult er veel van opsteken... meer dan je nu zult denken!

Groetjes Sonja

Reactie voor op de website?

18.55. Per direct 5 plaatsen beschikbaar voor kinderen

Reactie op Info over pleeggezinnen

Hallo allemaal

Wij zijn een stichting begonnen in het oosten van het land. We willen graag kinderen gaan opvangen met ADHD, PDD NOS, ODD enz. We hebben zelf 2 zoontjes met ADHD en deze kinderen worden zo vaak verkeerd begrepen terwijl ze zoveel meer kunnen als je de juiste manier maar weet hoe je er mee om moet gaan.

Wij hebben plek voor 5 kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. De bedoeling is dat de kinderen gaan mee draaien in ons eigen gezin, daarnaast hebben we hulp van een professionel.We hebben een groot huis met een grote tuin, een recreatiezaal en een klein kinderboerderijtje.

Mocht u meer willen weten kunt u altijd bellen met nummer 0615394817, hierop zijn we 24 uur per dag te bereiken.Op onze website staat nog meer informatie, www.kindvoorop.nl.

groetjes

Reactie voor op de website?

18.56. Parlan Jeugd & Opvoedhulp zoekt gezinshuisouders

Parlan Jeugd & Opvoedhulp zoekt gezinshuisouders. Wij hebben in ít Zand een huis beschikbaar. Een huis dat groot genoeg is voor een gezin met daarnaast gezinshuiskinderen. Een groot gezin dus. Het huis heeft 7 slaapkamers en 2 badkamers. De buren zijn al gezinshuisouder bij Parlan. Maar gezinshuisouder in het eigen huis mag natuurlijk ook. Voor meer informatie: www.parlan.nl/professionals/gezinshuizen

Met vriendelijke groet,

Reactie voor op de website?

18.57. Gastgezin gezocht

Beste Lezer,

Wij zijn op zoek naar een passende logeerplek voor een 12-jarige jongen. De jongen woont in ons gezinshuis en heeft een lichte vorm van autisme. We zouden graag in contact willen komen met een gezin dat nog wat tijd en ruimte beschikbaar heeft. We zijn op zoek naar een gezin dat houvast en duidelijkheid kan bieden, bij voorkeur in de omgeving van Zwolle. Het gaat om een weekend per twee weken en (delen van) schoolvakanties. We kunnen een pleegzorgvergoeding bieden.

Voor aanvullende informatie en vragen kun je contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groeten, , gezinshuisouder.

Reactie voor op de website?

18.58. Christelijke pleegmoeder Gooi eo

Beste ouders, voogd, gastouder, pleegzorginstantie en kinderen

Ik ben Regine 47 jaar alleenstaande en vang pleegkinderen op in huis. Crisisopvang. lang- en kortdurend. Tevens weekendopvang.

Ik woon in Laren en kan het kind een veilig en goed huis bieden. U kunt mij gerust bellen om de mogelijkheden te overleggen. Mocht u al contact hebben met een pleegzorginstantie is er tevens mogelijkheid om uw wensen te bespreken.

Met vriendelijke groeten

Ervaringsdeskundige pedagogisch medewerkster kinderopvang Drugs- alcohol - sexueel misbruik - geestelijke manipulatie- lichamelijke mishandeling

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Gezocht: gast- of pleeggezin

 1. Info over pleeggezinnen
 2. Wachtlijst pleegzorg
 3. Andere kant
 4. Naamgenoot, zelfde gedachten
 5. Misschien
 6. Zo word je pleeggezin
 7. Voor Paul en Patricia
 8. Zo makkelijk gaat het niet
 9. Houd moed
 10. Alleenstaand en pleeggezin?
 11. Re: allenstaand en pleeggezin
 12. Waar kun je een pleeggezin zoeken?
 13. Schreeuw om hulp
 14. reactie
 15. Pleegzorg
 16. Pleegouders in Overijssel
 17. Advies
 18. Reactie op wat moet ik doen
 19. reactie op 15.53 Advies
 20. Gratis spullen lenen
 21. Hoe word ik pleegouder van een bekend kind
 22. Netwerkpleegzorg
 23. Netwerkpleegzorg
 24. Wachttijd voor de pleegouders na aanmelding?
 25. Regels
 26. Pleegkinderen uit je eigen regio
 27. Pleegkind uit eigen regio
 28. Regionaal geregeld
 29. Netwerkpleeggezin
 30. Zuid-Hollandse pleegzorginstelling
 31. Antwoord naar pleeggezin
 32. reactie op Monique 15.1
 33. Weekendpleegzorg
 34. Gezocht
 35. Voor Ilona Netwerk pleeggezin
 36. Met spoed pleeggezin gezocht voor autistische jongen van 24 jaar.
 37. Pleeggezin.
 38. Liesbeth
 39. Wachttijd en pleegkind gezocht
 40. Wachttijd en pleegkind gezocht reactie
 41. Advies gevraagd: netwerk pleeggezin
 42. Pleegkindje gezocht
 43. Wie kan ons helpen?
 44. Advies gevraagd
 45. Re: advies gevraagd
 46. Pleegkind
 47. gezocht lieve pleegouders
 48. Vraag: wie weet meer van deze situatie?
 49. Pleeggezin
 50. Geen plek pleeggezinnen.
 51. Pleegmoeder
 52. Reactie op 17.52 pleegmoeder
 53. Pleeggezin
 54. Voor Wendy
 55. Per direct 5 plaatsen beschikbaar voor kinderen
 56. Parlan Jeugd & Opvoedhulp zoekt gezinshuisouders
 57. Gastgezin gezocht
 58. Christelijke pleegmoeder Gooi eo

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.