Groot Gezin
Pleeggezin en adoptie
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

20. Gezinshuis

Hallo pleegouders,

Mijn man en ik hebben het voornemen om een gezinshuis te beginnen. Onze boerderij (tussen Amsterdam en Hilversum) is daarvoor een uitstekende locatie. Op dit moment hebben wij 5 kinderen waaronder 2 pleegkinderen. Wij zoeken een instelling die ons in dienst wil nemen, maar onderzoeken ook de andere mogelijkheden om te starten (via een op te richten stichting of via het werken met pgb's).

We hebben hier al een aantal ervaren gezinshuisouders over gesproken, maar willen graag nog meer ervaringen horen. Zijn er gezinshuisouders die hun ervaringen met ons willen delen, mail ons dan. Verder lijkt het me een leuk idee om een maillijst op te richten voor gezinshuisouders en aspirant-gezinshuisouders. Als daar interesse voor is hoor ik het graag.

Hartelijke groeten

Reactie voor op de website?

20.1. Gezinshuis

Hoi, ook wij lopen er aan te denken om gezinshuis te worden. Als er een mail-lijst komt wil ik er graag op. Ben je al verder gekomen met je vraag? Ben benieuwd.

groetjes Wendy

Reactie voor op de website?

20.2. voor Wendy

Hoi Wendy,

De maillijst bestaat inmiddels, dit is de website waar je je op kan geven: groups.yahoo.com/group/pleegoudersonline

Het gezinshuisidee is weer wat op de achtergrond geraakt daar wij nergens medewerking kunnen vinden. Het probleem is dat wij willen blijven wonen waar we nu wonen, dat zijn de instanties niet gewend. Wij moeten in een huis van de instanties gaan wonen, maar dat kan niet want wij hebben een bedrijf aan huis (veehouderij). Verder blijkt er nog weinig goed geregeld te zijn voor gezinshuizen (CAO). En wij starten niet eerder dan dat alles goed geregeld is.

Groeten, Hanneke

Reactie voor op de website?

20.3. Eindelijk een medestander

Hai,

Mijn man en ik zijn al een jaar na aan het denken hoe en wat de doen om een gezinshuis op te starten. Tot nu toe bleef het bij veel praten of we dit echt willen, want het is niet niks.

We hebben besloten er voor te gaan, maar wat nu? Ik las jullie bericht en hoop te horen hoe ver jullie zijn en of we mee kunnen denken.

groetjes Petra.

Reactie voor op de website?

20.4. Voor Petra

Hoi Petra,

Wat fijn dat je reageert op mijn oproep van vorig jaar. Ons gezinshuis is er helaas niet gekomen. Geen instantie heeft geld om iets te starten op ons eigen terrein. Jammer dat de regering niet gewoon meer geld geeft voor particuliere projecten. Mischien dat we maar eens moeten schrijven naar Den Haag.

Ik zie wel regelmatig oproepen voor gezinshuisouders, maar dan moet je dus kunnen verhuizen. Willen jullie ook een gezinshuis op jullie eigen terrein of willen jullie wel verhuizen? Want dan kan je solliciteren naar zo'n functie bij de pleegzorginstellingen.

De NVP heeft een brochure over gezinshuizen. Wij vonden hem heel compleet, wel helemaal volgens een ideaal waar nog weinig mee gewerkt wordt maar je weet dan wel goed wat je kan eisen van een pleegzorginstelling als je met ze in zee zou gaan. Misschien heb je interesse in een pleegoudermailgroep, bij deze het adres: groups.yahoo.com/group/pleegoudersonline. Dan klikken op 'join this group', dan krijg ik een mail van yahoo en kan ik je na wat gegevens te hebben uitgewisseld toelaten.

Succes met jullie plannen, ik zou het leuk vinden om te horen hoe het verder zal gaan.

Groeten, Hanneke

Reactie voor op de website?

20.5. Als je wilt?

Als je wilt? Ja, dan gaat het gewoon lukken! Twee mogelijkheden hebben wij aangegrepen.
1 www.stichtingthomashuizen.nl
2. Van projectontwikkelaar naar woningbouwcorporatie.

Vervolgens huren van het huis en met PGB de zorg financieren. Onze ervaring: met een goed ondernemersplan en goede motivatie krijg je een ontvankelijk oor.

Veel succes met de onderneming.

groeten, Egbert

Reactie voor op de website?

20.6. Wij willen een gezinshuis starten

Hallo,

Wij willen graag een gezinshuis gaan starten, voor kinderen tot 10 jaar, bijvoorbeeld pleegkinderen, gehandicapte kinderen of kinderen die medische zorg nodig hebben en het te zwaar is voor de ouders. Max. 4 kinderen exclusief onze eigen 2 kinderen. Het enige probleem is wij hebben een piepklein huis en zouden dus moeten verhuizen. Daar hebben wij geen geld voor. Maar ik hoor steeds vaker dat er veel vraag is naar deze manier van opvang en we hebben veel ruimte in ons hart (helaas niet financieel om het op poten te zetten..). Weet iemand hoe je dit aan kunt pakken, of er potjes voor zijn en of er bijvoorbeeld aan pleegouders huisvesting wordt aangeboden als ze een minimaal aantal kinderen onder hun hoede nemen ofzo?

Alvast bedankt!

Groetjes, Monique

Reactie voor op de website?

20.7. Wilt u een gezinshuis starten?

hallo,

ik zag jullie oproep op groot gezin, hebben julie al eens bij de stichting Thomas Huizen gekeken? Er zijn organisaties die zulke projecten steunen.

succes! Ria

PS: neem ook eens een kijkje op www.ikgalogeren.nl

Reactie voor op de website?

20.8. (ex)Gezinshuisouders 10jr ervaring willen je bijpraten

Hallo,

Verschillende reactie's en mensen die een gezinshuis willen starten. Mooi initiatief, maar bezint voor je begint. Als je wat meer wil weten over onze ervaringen dan willen we dat met je delen. Gezinshuis een prachtig vak, maar niet iets wat je er zomaar bij doet!

Johan

Reactie voor op de website?

20.9. In gesprek

Wij zijn in gesprek met de stichting waarvoor ik werk. Het gaat om een bestaand huis, waar wij dan naar toe zullen moeten verhuizen, met onze 2 eigen kinderen + 4 kinderen van de stichting. Wel hebben we nog veel vragen, dus Johan ik zou graag meer willen weten over jullie ervaringen als dat kan?

vriendelijke groet, Jolanda

Reactie voor op de website?

20.10. Onze ervaring met gezinshuis

dag,

Mijn man en ik zijn vanaf februari bezig geweest met een procedure om een gezinshuis te starten bij een instelling in Schiedam. We zijn de sollicitatieprocedure goed doorgekomen, aangenomen voor deze functie en alles was rond; ook waren we bereid in een huis van de stichting te gaan wonen. Helaas, een dag voor de verhuizing is alles alsnog niet doorgegaan vanwege onenigheid over het gebruik van een schuur. Mijn man sleutelt en klust namelijk graag en wilde wel verhuizen, maar voor hem was het onoverkomelijk dat er een lege schuur op het instellingsterrein stond die hij toch niet mocht gebruiken.

Het was een enorme teleurstelling, maar nu we alles weer op een rijtje hebben gaan we toch verder zoeken naar mogelijkheden om voor onszelf een gezinshuis te beginnen in de omgeving van Rotterdam. Fijn dat er al zoveel ervaringen op het web staan. Ik ga me er de komende tijd in verdiepen.

groet, Carla

Reactie voor op de website?

20.11. Gezinshuis starten?

Ik wil de mensen die overwegen een gezinshuis te beginnen, maar nog niet de juiste weg kunnen vinden, graag verwijzen naar onze internetsite www.gezinshuis.com. Wij zijn een startende organisatie die als doel heeft de ontwikkeling van een landelijk netwerk van gezinshuizen. Wij zijn benieuwd naar uw reactie!

Met vriendelijke groeten,


Gezinshuis.com

Reactie voor op de website?

20.12. Wij draaien een gezinshuis

Hallo allemaal.

Mijn man en ik draaien nu 5 jaar een gezinshuis van stichting azz. middelburg. We wonen in een eigen woning waar de stichting een huur vergoeding voor betaalt. We doen het werk met veel plezier. Wie info wil mail ons.

groetjes

Reactie voor op de website?

20.13. Alle informatie welkom

Hoi, Ik had tot voor kort nog nooit van een gezinshuis gehoord maar sinds we informatie opgevraagd hebben over pleegzorg heeft dit mijn interesse gewekt. Wij hebben ook maar een slaapkamer over terwijl ik graag meerdere kinderen zou willen opvangen en dit op dit moment door mijn baan ook niet mogelijk zou zijn, onze eigen kids zijn inmiddels 14 en 16 dus dat is al wat makkelijker.

Ik ben blij dat ik deze site gevonden heb en ga me ook aanmelden voor de mailgroep en Johan ik zou ook graag meer informatie willen als dat kan, verder is alle andere informatie ook welkom.... en als er toevallig mensen in de buurt wonen die pleegouder zijn of een gezinshuis hebben zou ik het heel leuk vinden om wat van jullie te horen, wij wonen zelf in Landgraaf

Groetjes Jolanda

Reactie voor op de website?

20.14. Gezinshuis starten

Beste,

Mijn man is huisman en ik kostwinner en we hebben huisdieren waar we veel van houden we hebben nooit gedacht aan eigen kinderen maar zouden graag samen wonen en kinderen die het nodig hebben een warm nest bieden. Welke wegen moeten we bewandelen, we zijn bereid te verhuizen binnen de steden Alkmaar, Leiden, Utrecht, zwolle, nijmegen of Arnhem ivm bereikbaarheid voor mijn werk.

Alvast hartelijk dank,

Met vriendelijke groet,

Carolien en Surendra

Reactie voor op de website?

20.15. Gezinshuis

Wij hebben een soort vangezinshuis in ons eigen huis. Twee kinderen wonen hier, van een stichting, en we krijgen er gewoon een salaris voor. Interesse? Mail me maar!

Reactie voor op de website?

20.16. Wie kan ons uit ervaring meer vertellen?

Dag mensen,

Wij zijn een pleeggezin met vier eigen kinderen. Ook hebben we nu een pleegkindje en volgende week komen er daar weer twee bij.

Wij zijn al een tijdje aan het denken over een gezinshuis. Nu hebben we gesolliciteerd bij een stichting die een gezin zoeken voor een huis en mogen we op gesprek komen. Ineens slaan de twijfels toe. Waarover? Hoe gaan we met onze eigen kinderen om hierin? We moeten verhuizen, kunnen we ze dat aandoen? Wat doen we met ons eigen huis? We willen natuurlijk wat hebben als we (moeten) stoppen. Kunnen we het wel aan? Wordt er veel van je gevraagd, hou je nog wel tijd over voor elkaar, je hobby's en vrienden.

Wie kan ons, liefst uit ervaring, meer vertellen hierover?

Erg bedankt voor de moeite.

Andrea van Beek

Reactie voor op de website?

20.17. Gezinshuis: voor Andrea

Hoi Andrea,

Waarom zou je het niet net als wij, in je eigen huis doen? Twee kinderen van de stichting, met de condities van een gezinshuis, maar dan toch in je eigen huis? Mail maar als je meer wilt weten,

groet

Reactie voor op de website?

20.18. Praktische info

Wij zitten in een sollicatieprocedure voor gezinshuisouder bij het Leger des Heils. Al heel lang weten we dat we deze stap een keer in ons leven willen maken dus we hopen erg dat het gaat lukken. We kunnen ons niet voorstellen dat er omstandigheden zijn die voor ons aanleiding geven om niet door te gaan.

Wel hebben we nog een groot aantal praktische vragen. Wie wil ons helpen met uit te vinden wat gebruikelijke regelingen zijn wat betreft b.v vergoedingen voor auto (moet je zelf een grote auto kopen?) gebruik van eigen meubilair, verzekering, vakantie, etc. Ook zijn we benieuwd hoe er wordt omgegaan met de financiele situatie bij wisselingen van kind.(je hebt dan waarschijnlijk tijdelijk een kind minder in huis)

Jan

Reactie voor op de website?

20.19. Gezinswoonvorm

Beste mensen,

ik lees dat er mensen zijn die graag kinderen op willen nemen in hun gezin maar niet direct hun eigen huis willen opgeven. Bij Christophorus (Bosch en Duin, bij Zeist) zetten wij de gezinswoonvorm op. Hierbij woont het gezin in hun eigen huis en neemt 1 of 2 verstandelijk gehandicapte kinderen op in hun gezin. Dit is dan een betaalde baan. Als dit je interesse wekt dan kan je natuurlijk al een kijkje nemen op de website van Christophorus en je kunt me ook mailen.

Reactie voor op de website?

20.20. Ervaring gezinshuis

Hallo

Wij hebben sind 3 jaar een gezinshuis. Gewoon thuis in ons eigenhuis. Wij doen dat via Zonnehuize kind en jeugd. Je hebt dan 1 of 2 kinderen met een handicap in huis. Het is een betaalde baan met hele goede begeleiding. Wij zijn er heel blij mee.

Angele

Reactie voor op de website?

20.21. Ervaring gezinshuis

Hallo

Wij hebben sind 3 jaar een gezinshuis. Gewoon thuis in ons eigenhuis. Wij doen dat via Zonnehuize kind en jeugd. Je hebt dan 1 of 2 kinderen met een handicap in huis. Het is een betaalde baan met hele goede begeleiding. Wij zijn er heel blij mee.

Angele

Reactie voor op de website?

20.22. Gezinshuizen in de Haaglanden

Ik reageer in het algemeen op mensen die zoeken naar een functie als gezinshuisouder. Bij Stichting Jeugdformaat hebben ze ook gezinshuizen, wie weet zouden enkele van jullie daar kunnen kijken? Sommige gezinshuisouders bij deze stichting wonen in een eigen huis, anderen wonen in een huis van de stichting.

De stichting vraagt wel de nodige ervaring. Je werkt niet met gehandicapte kinderen, maar met (probleem)jongeren die tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen. Je bent als gezinshuisouder een hulpverlener die een kind een veilige, warme plek biedt. Daarnaast geef je de nodige begeleiding/hulpverlening en je werkt aan een hulpverleningstraject met perspectief op terugkeer naar hun ouderlijk huis (indien dat mogelijk is). Het gaat dus ook niet allen om het kind, maar ook het contact met biologische ouders of het netwerk van het kind.

Het is pittig werk waar je echt hart voor moet hebben, zo heb ik gemerkt in gesprekken met de gezinshuisouders. Het vraagt best wel wat van je eigen kinderen en je prive leven, maar je hebt een redelijke verlofregeling. (Ik doe onderzoek over gezinshuizen, vandaar deze informatie.) Veel succes met jullie zoektocht naar goede stichtingen en met het werk!

E.de Vries

Reactie voor op de website?

20.23. Eigen stichting oprichten

Ik zou graag een eigen stichting oprichten voor een gezinshuis dus niet voor een stichting werken maar alles zelf regelen en doen. Ik heb samen met mijn vriend een leegstaand groot huis ter beschikking en een vriend die de benodigde diploma's en ervaring heeft. Wie weet waar ik informatie kan vinden en welke eisen eraan verbonden zijn? Hoe het zit met vergoedingen en dat soort dingen?

Simonet

Reactie voor op de website?

20.24. Gezinshuis in Zeeland

Hallo allemaal,

Wat leuk dat jullie ook allemaal hetzelfde idee hebben als wij! We denken er ook al een tijdje over om een gezinshuis gewoon bij ons thuis op te starten (eventueel verhuizen naar groter huis). Maar nu vraag ik me af of er al gezinshuizen in Zeeland en specifiek in Zeeuws-Vlaanderen of Walcheren zijn?

En kan ik zomaar bij een stichting voor gehandicaptenzorg aankloppen met mijn vragen?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

Groeten, Jessica

Reactie voor op de website?

20.25. Gezinshuis

Hallo,

Ik wil graag reageren op gezinshuizen. Wij doen al achtendertig jaar pleegzorg en nog steeds met veel plezier. Alle vormen zijn voorbij gekomen ook elke leeftijd. Maar het liefste pubers.

Twaalf jaar geleden hebben wij een gezinshuis met begeleid wonen opgezet met een eigen stichting (volle hoes). De stichting ging prima, maar de kinderen was een probleem er werden er niet genoeg aangemeld. En ook medewerkers waren moeilijk te vinden. Bovendien, als ze ingewerkt waren, kregen ze een baan. Dus weer opnieuw iemand inwerken.

Tien jaar hebben wij het gedaan, toen was de koek op. We waren in die tijd gezinshuis geworden van een organisatie waar we al voor werkten als pleeggezin. De afspraak was: vier kinderen en gedeeltelijke dubbele vergoeding. Nu dit is niet van de grond gekomen. We bleven met het probleem van genoeg plaatsingen zitten. Uit die vergoeding moest alles komen, wat dus niet lukte omdat we bijna nooit vol zaten.

Dus als je denkt aan een gezinshuis denk ook aan je financien, want geld is overal een probleem. Wij doen nog steeds dit mooie werk, en hebben honderdveertig kinderen langer of korter gehad.

veel groetjes van ons, fam Diekmann

Reactie voor op de website?

20.26. Wij hebben een gezinhuis en zijn in dienst van een stichting

Hallo

Wij hebben 2 gehandicapte kinderen in ons huis wonen van een stichting en we hebben zelf ook 2 eigen kinderen. Het is de bedoeling dat de stichting een boerderij gaat huren of kopen en dat wij daar dan in gaan wonen. Wel komen er dan nog 2 kinderen bij. Voorlopig hebben we dus een gezinshuis gewoon in ons eigen rijtjeshuis maar binnen een jaar moet de gezinshuisboerderij van de grond komen.

Ons advies is maak zelf een mooi plan en dien dat in bij verschillende stichtingen in je regio en als er een stichting interesse heeft dan loopt het verder vanzelf. Als je meer wil weten dan mail ons maar.

Groetjes .

Reactie voor op de website?

20.27. Gezinshuis

Hallo,

Wij zijn gestart met 1 kind met PGB die we 24 uurs opvang gaven. We hebben een plan geschreven en dat naar verschillende stichtingen gestuurd. Wij willen een gezinshuisboerderij en hebben 2 eigen kinderen en nu in ons eigen huis 2 gehandicapte kinderen. Als de boerderij, die de stichting dus gaat financieren, er is en wij een gedeelte daarvan huren, dan komen er nog 2 kinderen bij. Schrijf of mail jullie ideeen gewoon naar allerlei stichtingen binnen jullie regio.

Groetjes

Reactie voor op de website?

20.28. Gezinshuis

Hallo,

Via gezinshuis.com kun je zelfstandig een gezinshuis starten, na de benodigde proceduren natuurlijk. Ze hebben trouwens een heleboel opties wat dat betreft. Succes.

Coby

Reactie voor op de website?

20.29. Orientatie voor gezinshuis

Hallo,

Rachel en ik zijn ons aan het orienteren op een gezinshuis dat in een nabijgelegen dorp aangeboden wordt via Dunamis (onze pleegzorginstantie in gelderland). Zelf hebben we 3 eigen kinderen en zijn sind 2 jaar een crisis (observatie) kortverblijf pleeggezin voor pleegkinderen in de leeftijd van 4 t/m 13. Ons lijkt het heel leuk, maar zijn op zoek naar ervaringen. Wie kan ons helpen.

Frank

Reactie voor op de website?

20.30. Gezinshuizen: door wie allemaal?

Hoi allen,

Mijn vraag is of er gezinshuizen bestaan die worden gerund door mensen die bijv. niet samenwonen, met andere woorden, kan ik als pleegouder mij opgeven voor zo'n gezinshuis?

Vriendelijke groeten, John

Reactie voor op de website?

20.31. Info over gezinshuis met pleegkinderen

Wie kan informatie geven of een verwijzing?

- Is het mogelijk een gezinshuis te starten met pleegkinderen.

- Heb je daar specifieke opleidingen voor nodig of ervaringen.

Tom

Reactie voor op de website?

20.32. Hoe is het geregeld?

Ik zou graag wat informatie willen over hoe het allemaal geregeld is, ik ben zelf huisvrouw en we hebben twee eigen kinderen en twee pleegkinderen. We willen graag meer kinderen en mijn man wil hiervoor ook zijn baan opzeggen. We willen graag weten hoe het dan gereld is met inkomsten en de hulp hiervoor.

Groetjes Rinneke

Reactie voor op de website?

20.33. Wij staan voor de keuze....

Mijn man en ik willen graag samen een gezinshuis beginnen. Wij hebben gesprekken gehad bij STEK in Rotterdam. Er staat een huis voor ons leeg en wij zijn bereid te verhuizen. Wij hebben zelf 3 kinderen van 7, 5 en bijna 3 en krijgen er dan 4 pleegkinderen bij.

Wij kunnen van onze kinderen niet verwachten dat ze kunnen overzien wat het voor hun gaat betekenen. Mijn man en ik vinden het al moeilijk om de gevolgen te overzien.

We willen dit heel graag en de praktische randvoorwaarden zijn allemaal prima. We krijgen salaris, hebben ambulante/huishoudelijke en oppas hulp, maar de twijfel over de effecten op onze jonge kinderen blijft. Wie heeft er ervaring met deze vorm van gezinshuizen en wil met mij hierover communiceren?

Groet Anneke

Reactie voor op de website?

20.34. Re: Anneke, wij staan voor de keuze

Hoi Anneke,

Ik las je verhaal en eerste instantie dacht ik ... geweldig ! Vooral als de randvoorwaarden helemaal in orde is en jullie het graag willen ! Toch begrijp ik je ongerustheid over je kinderen.

Ik spreek niet uit ervaring wél uit de ervaring van het moederschap van adoptiekindjes. Je staat versteld hoe flexibel kinderen zijn, mijn advies is ... betrek ze met alles zoveel mogelijk en praat met ze.

Ik wens je heel veel succes met je beslissing.

Laat je het mij wel weten , ik ben zo benieuwd.

Groet, Sabine

Reactie voor op de website?

20.35. Re: wij staan voor de keuze

Hallo Anneke

ik las net je stukje en ik heb onze kinderen om een reactie grvraagd, de oudere (18-16-13) zouden het niet doen en de jongere (10-9) die wel. Ik zelf zou er nog eens heel goed over nadenken het heeft een behoorlijke impact op je gezin, want de kinderen die in een gezinshuis opgroeien zijn bijna altijd kinderen die in een gewoon gezin niet op hun plaats zijn. Dus kinderen met een hechtingsprobleem. Wij doen zelf op 12 jaar pleegzorg, op het moment hebben we 2 pleegkinderen van 4 en 5 jaar, zij hebben alle 2 een hechtingsprobleem en geloof me dat is ZWAAR! Als het bij ons niet zou lukken wordt het voor beiden een gezinshuis.

Heel veel sterkte met jullie beslissing!

groetjes Marisa

Reactie voor op de website?

20.36. Gezinshuis

Ik ben een alleenstaande moeder. Ik heb 2 kinderen en 3 pleegkinderen. Dit gaat goed. Ik wil graag een gezinshuis beginnen voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen. Ik wil dit wel via een instelling doen. Ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken. WIe kan en wil mij hierbij helpen.

Suraima

Reactie voor op de website?

20.37. Al jaren gezinshuisouders

Ook ik ben al jaren gezinshuisouder en zou graag in contact komen met de Fam Diekman van stichting "volle hoes".

Reactie voor op de website?

20.38. Nieuwe jeugdzorgaanbieder aleen gericht op gezinshuizen

InterHuis-Jong is een startende zorgaanbieder die zich alleen gaat richten op de hulpverleningsvorm: "gezinshuizen".

Omdat ieder gezinshuis weer anders is en dus net weer niet binnen de regels past van een zorgaanbieder met vele hulpvormen hebben wij ervoor gekozen om ons alleen op gezinshuizen te richten. Ons doel is gezinshuizen een plek te geven binnen een organisatie die de waarde en de kracht van het gezinshuis erkent en weet wat de gezinshuisouder nodig heeft om zo optimaal mogelijk met de kinderen te werken, die gezinshuizen niet betuttelen maar "groot" kan denken over het faciliteren en begeleiden van gezinshuisouders.

Reactie voor op de website?

20.39. We hebben de knoop doorgehakt

Leuk dat er gereageerd is op mijn stukje. Inmiddels zijn we een tijd verder en we gaan het doen. Op dit moment wordt het pand verbouwd en opgeknapt voor ons gezin. Op 22 augustus gaan we verhuizen en dan gaat het beginnen. We hebben er erg veel zin in al blijft het nog wel wat vaag. We weten nl. nog niet welke kinderen er bij ons geplaatst gaan worden.

Onze oudste 2 (7 en 5) zien er naar uit om broers en zussen te krijgen en reageren heel nuchter zoals alleen een kind kan doen. Voor het geval het echt niet lukken met onze eigen kinderen en onze 4 pleegkinderen dan hebben we een vangnet in het contract laten opnemen zodat we na 9 maanden kunnen stoppen. Niet dat dat de bedoeling is overigens.

Het is voor mijn man en mij (allebei al jaren werkzaam in de zorg) een mooie, nieuwe uitdaging. De randvoorwaarden qua hulp en ondersteuning zijn vanuit Stichting STEK prima dus we gaan ervoor.

Gr Anneke

Reactie voor op de website?

20.40. Gezinshuis Noord-Brabant

Hallo, wij hebben 4 kinderen, 2 jongens en 2 meisjes. Onze oudste zoon is autistisch en de jongste wordt hier nu op onderzocht. Zelf ben ik altijd werkzaam geweest als z-verpleegkundige. Voor de jongens moet ik thuis zijn en daardoor mis ik mijn werk wel. Nu zitten we ook te denken aan extra opvang van jongeren. Maar ons eigen huis is daarvoor te klein. Wie weet hoe ik dit eventueel op kan lossen door het starten van een gezinshuis o.d.?

groet Silvia

Reactie voor op de website?

20.41. gezinshuis starten?

Ben pleegpa en heb drie Pleegkinder,alleengaand en zou graag mijn baan opzeggen en een gezinshuis willen beginnen maar kom nog niet veel verder.
Je weet wel man alleen. hoe krijg je het financieel voor elkaar en hoe krijg je kinderen geplaatst? En met wie moet je in zee gaan, ik heb al heel wat internet site's geraadpleegd maar meestal willen ze "ouders",

Ik geef nog niet op want volgens mij is het mijn ding.

Reactie voor op de website?

20.42. informatie en praktische ervaringen

Graag zou ik informatie over het opzetten van een gezinshuis. Hoe kan je het beste financiël alles goed kunt regelen. Waar moet je aan denken met name de zakelijke kanten zijn we zeer geïnteresseerd in. Ook graag praktijkervaring hoe het bijvoorbeeld geregeld is met vrije dagen extra hulp etc.

Kortom wat kom je allemaal tegen wanneer je in je eigen huis een gezinshuis wilt beginnen.

Reactie voor op de website?

20.43. Informatie en begeleiding

Op de volgende website staat informatie over het opzetten van een gezinshuis:
Gezinshuis.begeleidt ouders in het proces om gezinshuisouder te worden en te zijn.
Informeer ook eens bij: De Nederlandse vereniging voor Pleeggezinnen

Reactie voor op de website?

20.44. Ervaringen

Wij zijn ons aan het orienteren om eventueel een gezinshuis te worden. We hebben zelf een dochter van bijna 11 jaar en zijn erg benieuwd naar ervaringen van gezinshuisouders. Vooral wat het doet met je eigen kinderen.

Groetjes, Bianca

Reactie voor op de website?

20.45. Pleegzorgboerderij/gezinshuis op de boerderij

Hallo,

Ik zit er al heel lang over te denken om een pleegzorgboerderij op te zetten of een gezinshuis op de boerderij. Ik begrijp dat in een gezinshuis kinderen wonen die niet meer in pleeggezinnen terecht kunnen? Dus daar ligt dan wel een verschil. Ik ben me al enige tijd aan het orienteren op de mogelijkheden die er zijn. De site voor gezinshuizen.com heb ik al eens bekeken.

Maar omdat ik de wens heb om dit specifiek op een boerderij te doen, vroeg ik me af of er meer mensen zijn die deze wens hebben? Omdat een boerderij kopen als stel alleen vaak te kostbaar is, zou het een optie zijn om dit met een ander stel te doen. In mijn omgeving ken ik geen mensen die de behoefte hebben om een pleegzorgboerderij op te zetten. Zijn hier op deze site mensen die het ook wel wat lijkt om dat met een ander gezin te doen?

Ik ben zelf 44 jaar, moeder van een samengesteld gezin van 5 kinderen (partner van een weduwnaar). Ik heb altijd in de zorg gewerkt (ben ziekenverzorgende)en wil echt iets voor mezelf beginnen. Nu begrijp ik ook dat pleegzorg je geen inkomen oplevert, maar toch wil ik dit graag doen. Alleen zit ik dan toch aan mogelijkheden te denken van b.v. dagbesteding, waar je wel inkomen uit kan werven.

Ik hoop een ander gezin te vinden met deze ambitie. Ik kom uit Apeldoorn, dus ik denk dan aan de stedendriehoek Apeldoorn/ Deventer/ Zutphen om dit evt. te realiseren.

Hoop echt op een reactie,

Reactie voor op de website?

20.46. Wat leuk

Hallo Esther, wat een verhaal zeg. wij zitten in eenzelfde situatie. Ook onze hartewens is dezelfde, heel graag een pleegzorgboerderij starten. Wij hebben 3 kinderen en 5 pleegkinderen die langdurig bij ons wonen. De jongste is 15 maanden de oudste 15 jaar.

In onze straat komt een afgebrande boerderij te koop midden in de stad. Zou super zijn, maar ja, krijg dat maar een gefinancierd in deze tijd. We schrijven en mailen wat af. Enige probleem is wij wonen in Zeeland. Toch zo'n 200 km verderop.

Misschien spreken we elkaar nog eens, enne...... heel veel sterkte met alle voorbereidingen

Arjen

Reactie voor op de website?

20.47. Hartewens: ook een pleegboerderij

Goedenavond,

Na het lezen van jullie mail, las ik mijn droom. Geweldig he, jammer dat er altijd geld mee gemoeit is. Maar ik geloof dat Onze Lieve Heer in alles voorziet wanneer het zijn plan dan ook is. En ik hoop op deze manier ook mensen te vinden die parttime / full time/ op welke wijze dan ook dit zelfde droomidee hebben. Wat zou het geweldig zijn een uitvluchtbsis te zijn voor een ieder kind wat een veilig plekje zoekt.

Ik hoop dat er mensen zijn die dit lezen en er iets mee gaan doen. We hebben een doel in ons leven en ik geloof dat er een grote vraag is naar warmte voor deze kinderen

Ik ben , 40 jaar, zelfstandig woonachtig Noord Holland 20 km van Adam/ t Gooi. Graag je serieuze reactie of overweging.

Reactie voor op de website?

20.48. Bedankt voor je reactie, kun je niet naar Gelderland verhuizen?;)

Hallo Arjen,

Leuk dat je reageert, maar wel jammer dat jullie zo ver weg wonen. Had het heel leuk gevonden jullie eens te ontmoeten! Is toch best bijzonder om mensen te vinden met dezelfde wens. Hoop toch nog op reacties uit de omgeving van Apeldoorn. Ik neem aan dat jullie niet gaan verhuizen naar Gelderland? Het is hier wel mooi hoor!

groetjes Esther

Reactie voor op de website?

20.49. Gezinshuis

Ik lees op de site vele racties over gezinshuizen. Er is volgens mijn een divers aan gezinshuizen. Mijn vrouw en ik hebben ook een gezinshuis in Noord Holland wij vangen naast onze eigen kinderen nog drie kinderen op met een beperking en deze zijn ook nog uit de oudelijke macht gehaald.

Mijn vrouw is in loondiest bij het SIG in Heemskerk in ben een onbezoldigd medewerker. Wij hebben een huurwoning op verzoek van ons door woningbouwvereniging gekocht. Wij komen ook veel problemen tegen en er gaat veel werk in zitten. Wij zoeken bv ook sponsers die ons willen steunen want het kost ook veel, je doet het allemaal voor weining dus liefde werk oud papier.

Als juliie vragen of suggesties hebben kun je altijd bellen of mailen. Voor dat je een gezinshuis start moet er altijd veel geregeld worden maar ben je eenmaal een gezinshuis dan houd dit niet op.

Groet en tot horens

Marcel

Reactie voor op de website?

20.50. gezinshuis.com

Via gezinshuis.com kun je in je eigen huis een gezinshuis beginnen.

Jose

Reactie voor op de website?

20.51. Contact

Oproepje: Enige maanden geleden had ik een berichtje neer gezet over pleegzorg op een boerderij (bij 45). Toen kreeg ik een reactie van Arjen uit Zeeland (nr;46). Ik zou graag contact met jullie willen. Kun je mij mailen zodat ik je email en/of tel.nr. kan krijgen?

Groetjes

Reactie voor op de website?

20.52. 10 jaar ervaring delen

Hallo,

Graag zou ik met jullie in contact komen en 10 jaar ervaring willen horen. Wij zijn bezig met het opstarten van een gezinshuis. Misschien hebben jullie nuttige en bruikbare tips voor ons.

Vriendelijke groeten van Lenie Stap

Reactie voor op de website?

20.53. informatie over het starten van een gezinshuis

wij willen graag eengezinshuis starten en zouden graag ervaringen horen van andere mensen die het al gedaan hebben. Hoe is het voor je eigen kinderen? Heb je vrije tijd? Hoe heb je het financieel gedaan?

De gevoelskant en de praktische kant benaderd.

Alvast hartelijk dank voor de moeite.

Met vriendelijke groet,

Eveline

Reactie voor op de website?

20.54. Een gezinshuis binnen Jeugdformaat

Beste ouders,

Voor de mensen die in de regio Haaglanden wonen bieden wij, Stichting Jeugdformaat, de mogelijkheid om bij ons als gezinshuisouder in dienst te komen. Je kunt daarbij gewoon in je eigen huis blijven wonen, mits de op te vangen kinderen daarbinnen hun eigen kamer kunnen hebben. Wij ondersteunen je vanuit onze organisatie waar we kunnen, op het gebied van pedagogisch advies, facilitaire zaken enz. Wil je meer weten over onze mogelijkheden? Ga dan naar onze website: gezinshuisoudersHeb je nog vragen, laat het me weten!

Hartelijke groet, Beleidsmedewerker Jeugdformaat

Reactie voor op de website?

20.55. Wij willen graag een gezinshuis starten

Wij zijn twee zussen en wij willen graag een gezinshuis starten. Wij hebben al een huis. Kan dat?

Reactie voor op de website?

20.56. Gezinshuizen in de regio Zuid-Holland

Zo kort, zo licht en zo dicht mogelijk bij thuis

Anticiperend op de verwachte vraag naar effectieve jeugdzorg in de komende jaren, ontwikkelde De Hoenderloo Groep een nieuw concept: gezinshuizen in de regio.

Gezinshuizen in de regio vormen een meer efficiënte en innovatieve aanvulling op het huidige residentiële aanbod van plaatsing in woon- of leefgroepen. Jongeren worden in Hoenderloo tijdelijk geplaatst, om uiteindelijk weer in het gezin van herkomst terug te keren.

Doelgroep
De gezinshuizen in de regio richten zich op jongeren uit Zuid-Holland met (extra zware of complexe) sociale- en/of psychosociale problemen. Alle jongeren starten de eerste fase op de Hoenderloo Groep. De jongeren, hebben een tussenstap of overgangsfase nodig naar huis.

Kracht van de gezinshuizen
De sterkte van het concept gezinshuizen ligt besloten in een aantal factoren. Momenteel ervaart De Hoenderloo Groep een belangrijk knelpunt waar het gaat om jongeren zo kort mogelijk op het terrein te behandelen. De terugkeer nadat jongeren in het traject zijn uitbehandeld, levert altijd vertraging op omdat in de regio niet direct vervolgplaatsing voorhanden is. Door nu zelf in de keten te voorzien, boeken we zowel op inhoudelijke behandelaspecten als op bedrijfseconomische onderdelen belangrijke resultaten. Samenwerking met regionale aanbieders wordt hierbij niet uitgesloten.

Behandeling
Het gezinshuis biedt een kleinschalige leefsituatie in een gewone woonwijk. Ieder gezinshuis heeft zijn eigen cultuur. Deze cultuur, gecombineerd met een dagelijkse structuur en gedragsregels biedt de jongere stabiliteit en een veilige, beschermde en verantwoorde omgeving. De gezinshuisouder (HBO), met ondersteuning van een professional (MBO) is fulltime aanwezig, wat zorgt voor continuïteit in de observatie, verzorging en begeleiding van de jongere. De behandelcoördinator van De Hoenderloo Groep houdt regie op de behandeling. Tijdens de plaatsing kan gebruik gemaakt worden van de ambulante professionals van De Hoenderloo Groep. Samen met de gezinshuisouder, de ouders en/of de voogd, wordt de problematiek van een jongere in kaart gebracht. Hierdoor ontstaat een brede visie om de jongere optimaal te begeleiden, zodat deze zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Door ouders of verzorgers te betrekken bij de zorg voor de jongere, wordt de aansluiting met ‘thuis’ zoveel mogelijk gewaarborgd.

Ambitie
De Hoenderloo Groep wil het concept van de gezinshuizen in de regio samen met de provincie Zuid-Holland, verder ontwikkelen en operationeel verankeren in de huidige residentiële jeugdzorg.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit stuk, dan kunt u deze mailen naar de zodat de vragen meegenomen kunnen worden in het interview dat eind januari door de redactie van ons verenigingsblad met de manager en projectleider van De Hoenderloo-Groep, Diamant gezinshuizen gehouden zal worden.

Reactie voor op de website?

20.57. Oproep: Weekend pleeggezin

Wilt/kunt u (nog) niet starten met een gezinshuis kijk dan bij de oproep voor een of twee keer per maand bij te dragen als weekend pleeggezin, op de vacature pagina van de Hoenderloo Groep.

Reactie voor op de website?

20.58. Gezinshuis in eigen huis met eigen kinderen

Hallo,

zoals de titel al vermeld willen wij een gezinshuis (klein, 1 a 2 kinderen) starten in ons eigen huis. We zitten in een sollicitatieprocedure bij een instelling. We hebben zelf een dochter van 1,5. Ik zou graag in contact komen, en ervaringen willen horen van mensen die met ook nog eigen (jonge) kinderen een gezinshuis willen of hebben gestart.

groetjes! Melanie

Reactie voor op de website?

20.59. Gezinswoonvorm

Hallo,

Ik lees dat er veel mensen overwegen om (pleeg)kinderen (met een handicap) in huis te nemen om een gezinshuis te starten. Binnen Reinaerde (een zorginstelling in de provincie Utrecht) geven wij dit vorm met onze gezinswoonvormen. Medewerkers van Reinaerde stellen hun eigen huis open om 1 of 2 kinderen op te voeden in hun eigen gezin. Zij krijgen hierbij begeleiding en ondersteuning van Reinaerde. Heb je belangstelling dan kun je mij mailen voor verdere informatie.

vriendelijke groet

Reactie voor op de website?

20.60. Contact gezocht met gezinshuisouders

Hallo,

Mijn man en ik overwegen ook om een gezinshuis op te starten. Wij zijn erg benieuwd naar ervaringen van mensen die al een gezinshuis hebben opgestart en ons willen vertellen wat hun ervaringen zijn. Wat is je mee/tegen gevallen.

Ik hoop dat iemand me iets meer kan vertellen via de mail, maar ik zou ook graag persoonlijk contact hebben. Ik woon zelf in de omgeving van Nijmegen/Den Bosch, maar ben natuurlijk bereid om een eindje te reizen als iemand mij nuttige informatie wil geven.

Groeten, Mandy

Reactie voor op de website?

20.61. Steunpunt gezinshuizen

Hallo,

Er bestaat een steunpunt gezinshuizen. Voor informatie, hulp, advies en begeleiding met betrekking tot gezinshuizen wil ik u wijzen naar de volgende website www.steunpuntgezinshuizen.nl

Chantal

Reactie voor op de website?

20.62. Driestroomhuizen

Enkele jaren geleden heeft stichting De Driestroom een franchise formule ontwikkeld waar verschillende vormen van zorgverlening binnen passen. Vooral voor de gezinshuizen blijkt het een passend concept te zijn omdat er naast ondersteuning vanuit een organisatie, toch veel ruimte is voor zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid.

Meer informatie kun je vinden op onze site: ondernemersgroepdedriestroom.nl. Uiteraard kun je ook mailen of bellen: 06 52374594

Vriendelijke groet,

Reactie voor op de website?

20.63. Gezinshuis starten

Mijn partner en ik willen graag een gezinshuis opstarten en zijn op zoek naar zo veel mogelijk informatie om dit tot een succes te maken.Zelf ben ik 13 jaar groepsleider geweest in diverse instellingen voor jeugdzorg maar zie steeds meer de voordelen in van kleinschalige zorg en persoonlijke begeleiding t.o.v. een opvoefabriek waarbij de jeugdigen steeds weer met andere hulpverleners in zee moeten.

We kunnen verhuizen en eventueel gebruik maken van een woning welke door een stichting of organisatie ter beschikking wordt gesteld. Onze voorkeur gaat uit naar de provincies noord holland of overijssel.

Wie heeft informatie hoe we dit het beste kunen aanpakken? Mailen kan naar: .

Reactie voor op de website?

20.64. Steunpunt Gezinshuizen

Reactie op Driestroomhuizen

Er bestaat een Steunpunt Gezinshuizen! Het Steunpunt Gezinshuizen heeft tot doel om gezinshuisouders, leidingevenden van zorginstellingen en andere geinteresseerden te ondersteunen met informatie, advies en begeleiding bij alles wat met gezinshuizen te maken heeft. Heeft u vragen over gezinhuizen, neem dan contact op met het telefonisch spreekuur. Zie verder de website www.steunpuntgezinshuizen.nl.

Chantal

Reactie voor op de website?

20.65. tot hoever gaat ons priverecht?

Reactie op (ex)Gezinshuisouders 10jr ervaring willen je bijpraten

Beste Johan,

Wij zijn vorig jaar bij een stichting als gezinshuisouder in een gezinshuis begonnen omdat de vorige ouders er mee stopten.

Vanwege een conflict,omtrent het slapen in onze prive-slaapkamer. De pmer vond dat ze het recht had om daar te mogen slapen, we vonden dat we dat kleine stukje prive wat je nog maar hebt ook echt prive moest blijven, en hebben onze deur opslot gedaan.
Conclusie boze gezichten.

Nu is onze vraag waar kunnen we terug vinden wat en tot hoever onze prive strekt en gaat. zou je ons hier over kunnen informeren aub.

groeten Henk

Reactie voor op de website?

20.66. Yvonne

Kun je me vertellen over jouw vorm van opvang?

En wij willen mss ook gezinshuis gaan oprichten, blijft mijn partner buitenshuis werken. Maar krijg je ook een inkomen door een gezinshuis? Want alleen met het inkomen van mijn partner redden we het niet.

San

Reactie voor op de website?

20.67. Gezinshuis

Reactie op Voor Petra

via gezinshuis.com is er via een procedure op geschiktheid gewoon vanuit eigen huis een gezinshuis te starten.

Jolande

Reactie voor op de website?

20.68. Reaktie op gezinshuis

Wij zijn de procedure gestart bij gezinshuis.com, onderschat het niet.... een pittige procedure met heel veel positieve zaken, maar ook heel veel nadenken. Dus Jolande ik ben dan ook wel heel beniewd of jullie al bezig zijn.

Ingrid

Reactie voor op de website?

20.69. Gezinshuisouder worden

Dag allemaal,

Ik ben Saar en moeder (co-ouder) van een peuter, ik werk al jaren met veel plezier in de jeugdzorg en verslavingszorg maar.... Het kriebelt, ik zou dolgraag als gezinshuisouder willen werken in de regio Gelderland. Vooral het werken met jongeren tussen de 10-16jaar spreekt me erg aan!

Ik heb al wat gegoogeld maar ik ben geen vacatures tegengekomen, kan iemand mij de weg wijzen?

Hartelijke groet, Saar

Reactie voor op de website?

20.70. Voor Saar.

Heb je al gekeken bij gezinshuis.com? Of bij de Driestroom-groep?

Succes, Ingrid

Reactie voor op de website?

20.71. Ervaring gezinshuisouders als ZZP er

Hallo,

Sinds 2009 heb ik samen met mijn partner een gezinshuis. Wij wonen in een huis van de stichting en ik ben in vaste dienst dus krijg een vast salaris. Ons plan is om zelfstandig een gezinshuis te beginnen met ondersteuning van de stichting maar dan in een eigen huis. We hebben al wat informatie hier en daar opgezocht en nagevraagd maar nog veel is er niet duidelijk. Omdat dit een nieuw concept is voor de stichting is voor hen nog veel uitzoekwerk. Het komt er op neer dat je gaat werken als ZZPer. Heeft iemand hier ervaring in of weet welke weg ik hierin kan bewandelen. Welke mensen ik hierin kan benaderen? Graag zou ik jullie reactie horen.

Groetjes, Lenie

Reactie voor op de website?

20.72. Voor Lenie

Hoi Lenie, zoek contact met gezinshuis.com. Wij horen van veel mensen die nu voor een stichting werken het net helemaal is en ze graag als zelfstandige verder willen.

Wij zitten nog in het trajekt voor gezinshuis.com en dat werkt goed. Je bent daar zelfstandig maar met een paraplu van ervaring boven je..... En voor wat voor stichting werken jullie nu? Enne je hoeft het wil dan ook niet helemaal zelf uit te vinden, want dat is er al.

Succes, Ingrid

Reactie voor op de website?

20.73. Reactie: ons gezinshuis

Reactie op Gezinshuis

Wij zijn zelf een francise contrakt aangegaan met de driestroom in Elsten. Wij draaien al een half jaar met hun als gezinshuis en dat bevalt ons erg goed.

Gerard

Reactie voor op de website?

20.74. Wij willen ook graag starten met een gezinshuis

Ook hier de wens om in omgeving apeldoorn een gezinshuis te starten. Zelf heb ik ervaring kwa pleegkinderen. Wij hebben zelf ook kinderen met beperkingen. Zelf wil ik mij richten op de iets oudere kinderen dus kinderen van 12 t/m 18. Waarom juist deze leeftijdsfase? Omdat ik gemerkt heb dat kinderen van die leeftijd toch moeilijk een plaatsje kunnen vinden en vaak op groepen terecht komen waar ze niet thuis horen.

Zelf heb ik allerlei studies gedaan en ben ik op dit moment coach en ambulant begeleider (zzp). Ik ben bereid om te gaan verhuizen. Vanuit mijn eigen huis gaat het niet omdat dit te klein is om nog een aantal kinderen op te vangen. Bea

Reactie voor op de website?

20.75. Zoek een plaats voor mijn kind

Reactie op Wie kan ons uit ervaring meer vertellen?

Zou mijn kind een tijdje willen plaatsen, 4 mnd, maar hoe moet ik dit aanpakken en zo snel mogelijk, 14 jr.

Reactie voor op de website?

20.76. Eigen gezinshuis

Reactie op Hartewens: ook een pleegboerderij

Ik heb ook dezelfde droom als andere op deze pagina. Ben werkzaam in de jeugdzorg en hbo MWD. Ik zie dat er enorme behoefte is aan gezinshuizen voor jongeren van 16 t/m 27 jaar die moeten leren zelfstandig te worden en dat is als gezinshuis een mooie optie. Het wonen is dan aan een huis waar ze zelfstandige woonruimte hebben, de instelling Cardea doet dat en dat heet naast-wonend mentorhuis, dat zou ik graag samen met anderen willen opzetten en beginnen. Ik ben alleenstaande moeder, heb een pleegdochter opgevoed en een eigen zoon van inmiddels 17 jaar. Wie zou dit ook willen doen in de omgeving van Amsterdam ?

Laila

Reactie voor op de website?

20.77. Ondersteuning

Reactie op Gezinshuis

Er zijn op dit moment veel initiatieven voor gezinshuizen. Kleinschalig met persoonlijk contact. Zorg en begeleiding is vaak het probleem. PIDZ zorg kan u daarbij helpen. Als de bewoners over een PBG beschikken kunnen wij voor u een offerte maken voor het leveren van 24 uur zorg.

Reactie voor op de website?

20.78. Gezinshuis

Reactie op Gezinshuis

Dag,

Ik weet niet hoe oud deze berichten zijn maar hebben jullie er aan gedacht om franchise gezinshuis te worden? (zelfstandig) bij gezinshuis.com?

met vriendelijke groet,
Marga Kijk in de Vegt

Reactie voor op de website?

20.79. Opstartfase van gezinshuis

Reactie op Reactie: ons gezinshuis

Ook wij zijn ons aan het orienteren op een gezinshuis. Zijn er mensen die met ons ervaringen willen delen. We hebben nog wel veel praktische vrage. Bijvoorbeeld: Hoe kom je bijvoorbeeld de door? En zijn er zaken m.b.t. regelgeving van gemeentes voor de woning waar je nog rekening mee moet houden?

Met vriendelijke groet,
Danielle Nagel de Rijke

Reactie voor op de website?

20.80. Eigen zorgboederij beginnen

Reactie op Gezinshuis

Beste M,

Wij willen graag een gezinsboedrij beginnen echter hebben jullie tips hoe je en welke bank een lening zou willen verstrekken. Jullie hebben het over een stichting, wat is jullie ervaring hier in??

Wij wonen in Friesland.
Hartelijke Groeten,
Jannie Keizer

Reactie voor op de website?

20.81. Aan Carolien en Surendra

Reactie op Gezinshuis starten

Hoi, wij waren benieuwd of jullie nog op zoek zijn naar een locatie voor een gezinshuis. Wij wilden dan graag in gesprek gaan met jullie. Wij zijn een particuliere instelling met een lopend gezinshuis (zelfstandig, wij werken met PGB's; niet aangesloten bij stichtingen oid) maar wij hebben een andere uitdaging in de schoot geworpen gekregen en zoeken nu opvolgers voor ons mooie stekkie. In Noord-Holland overigens. Mochten jullie nog belangstelling hebben dan gaan we graag met jullie in gesprek. Uiteraard staat het andere gegadigden vrij om eveneens te reageren!

Reactie voor op de website?

20.82. Voor Danie

Hallo Danie,

wij zitten in het traject via Gezinshuis.com, kijk ook eens bij hen op de site. Succes met de stap naar het zetten van een gezinshuis.

Ingrid

Reactie voor op de website?

20.83. Stichting Delaine Fonds voor gezinshuizen

Hallo allemaal,

ik ben als vrijwilliger betrokken bij de Stichting Delaine Fonds. Deze stichting creëert arrangementen, projecten, geld- en goederenstromen en supportkringen die bijdragen aan de vitaliteit van gezinshuizen en daarmee aan de veiligheid en ontwikkeling van kinderen en jongeren die daar wonen.

We weten wat je als beginnend gezinshuis nodig hebt en kunnen je vooral informeren over financieringen en de ondernemingskant van het hebben van een gezinshuis.

Ook hebben we arrangementen met twee banken waardoor het verkrijgen van een financiering beduidend makkelijker is geworden. We hebben tussen maart en augustus 2016 al 9 financieringen rond gekregen met de banken. Dus als je een financiering nodig hebt of gewoon even wil sparren voel je vrij om te bellen met mij, Gabriella 06-19748423, of met Lesia 06-28636333.

Met vriendelijke groet,

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Gezinshuis

 1. Gezinshuis
 2. voor Wendy
 3. Eindelijk een medestander
 4. Voor Petra
 5. Als je wilt?
 6. Wij willen een gezinshuis starten
 7. Wilt u een gezinshuis starten?
 8. (ex)Gezinshuisouders 10jr ervaring willen je bijpraten
 9. In gesprek
 10. Onze ervaring met gezinshuis
 11. Gezinshuis starten?
 12. Wij draaien een gezinshuis
 13. Alle informatie welkom
 14. Gezinshuis starten
 15. Gezinshuis
 16. Wie kan ons uit ervaring meer vertellen?
 17. Gezinshuis: voor Andrea
 18. Praktische info
 19. Gezinswoonvorm
 20. Ervaring gezinshuis
 21. Ervaring gezinshuis
 22. Gezinshuizen in de Haaglanden
 23. Eigen stichting oprichten
 24. Gezinshuis in Zeeland
 25. Gezinshuis
 26. Wij hebben een gezinhuis en zijn in dienst van een stichting
 27. Gezinshuis
 28. Gezinshuis
 29. Orientatie voor gezinshuis
 30. Gezinshuizen: door wie allemaal?
 31. Info over gezinshuis met pleegkinderen
 32. Hoe is het geregeld?
 33. Wij staan voor de keuze....
 34. Re: Anneke, wij staan voor de keuze
 35. Re: wij staan voor de keuze
 36. Gezinshuis
 37. Al jaren gezinshuisouders
 38. Nieuwe jeugdzorgaanbieder aleen gericht op gezinshuizen
 39. We hebben de knoop doorgehakt
 40. Gezinshuis Noord-Brabant
 41. gezinshuis starten?
 42. informatie en praktische ervaringen
 43. Informatie en begeleiding
 44. Ervaringen
 45. Pleegzorgboerderij/gezinshuis op de boerderij
 46. Wat leuk
 47. Hartewens: ook een pleegboerderij
 48. Bedankt voor je reactie, kun je niet naar Gelderland verhuizen?;)
 49. Gezinshuis
 50. gezinshuis.com
 51. Contact
 52. 10 jaar ervaring delen
 53. informatie over het starten van een gezinshuis
 54. Een gezinshuis binnen Jeugdformaat
 55. Wij willen graag een gezinshuis starten
 56. Gezinshuizen in de regio Zuid-Holland
 57. Oproep: Weekend pleeggezin
 58. Gezinshuis in eigen huis met eigen kinderen
 59. Gezinswoonvorm
 60. Contact gezocht met gezinshuisouders
 61. Steunpunt gezinshuizen
 62. Driestroomhuizen
 63. Gezinshuis starten
 64. Steunpunt Gezinshuizen
 65. tot hoever gaat ons priverecht?
 66. Yvonne
 67. Gezinshuis
 68. Reaktie op gezinshuis
 69. Gezinshuisouder worden
 70. Voor Saar.
 71. Ervaring gezinshuisouders als ZZP er
 72. Voor Lenie
 73. Reactie: ons gezinshuis
 74. Wij willen ook graag starten met een gezinshuis
 75. Zoek een plaats voor mijn kind
 76. Eigen gezinshuis
 77. Ondersteuning
 78. Gezinshuis
 79. Opstartfase van gezinshuis
 80. Eigen zorgboederij beginnen
 81. Aan Carolien en Surendra
 82. Voor Danie
 83. Stichting Delaine Fonds voor gezinshuizen

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.